Ebből botrány lesz: elkészítették az eredeti Orbán vagyonnyilatkozatot - Magyarország leggazdagabb embere!

Orbán Viktor hamis vagyonnyilatkoztatot adott le, így mi elkészítettük az eredetit - írta a DK
Nézd meg, hogy miket hagyott ki Magyarország leggazdagabb embere!
Április 3-án kormányt váltunk és börtönbe zárjuk azokat, akik szétlopták ezt az országot! (cikk alján)

Korában:

Orbán Viktornak nincs saját vagyona, de a családtagjainak annál inkább


Nem elégedett meg a hvg360 az Orbán Viktor által hétfő estig leadott vagyonnyilatkozat tartalmával: a portál kiegészítette a bevallottakat, így összegzésük alapján a kormányfő családtagjainak többsége – vele ellentétben – valójában gazdag évet zárt.

Ahogy azt megírtuk, vagyonnyilatkozata szerint Orbán Viktornak továbbra sincs megtakarítása. Az egyetlen változás tavalyhoz képest az, hogy a nejével közösen 2002-ben felvett hitel 882 110 forintnyi tartozása végleg eltűnt, azaz valószínűleg 20 év után kifizették a teljes adósságot. A kormányfő nevén változatlanul két ingatlan, egy XII. kerületi társasházi lakás fele, valamint a felcsúti lakóház egésze szerepel.

Mészáros Lőrinc évről-évre történő vagyonosodásán keresztül a cikkben megjegyzik,

vajmi kevés köze van a valósághoz annak, hogy a miniszterelnöknek szinte teljesen üres a 2021-re vonatkozó vagyonnyilatkozata.

Legidősebb lánya, Orbán Ráhel tavaly júliusban lett ügyvezető férje, Tiborcz István egyik cégében, a főleg ingatlanok bérbeadásával foglalkozó BDPST KONCEPT Kft.-ben. Másrészt Odu Store néven saját céget is alapított, amely egy fenntartható bababoltként működhet, ha majd megnyílik. Ebben egyedüli ügyvezető és tulajdonos.

Másik lánya, Szokira-Orbán Sára december 14-én alapította meg az Art Related Solutions Képzőművészeti Galéria és Tanácsadó Kft.-t társával, Tajnafői Zita Diánával. Többségi tulajdonos ugyan, de a céget Tajnafői vezeti.

A történet legjelentősebb szereplője a lap szerint kétségtelenül Tiborcz István, akinek egyik fő cége, az IBC Projekt Gazdasági Tanácsadó Kft.

0 árbevétel mellett 198,6 millió forint adózott eredménnyel zárta 2020-at.

A másik fő cégében, a BDPST Ingatlanforgalmazó és Beruházó Kft.-ben egyedüli tulajdonos, ahogy ez két kivétellel a legtöbb esetben igaz.

Tiborcz a 102 millió forint árbevétellel és 1,2 milliárdos adózott eredménnyel záró BDPST-ből a 2021. május 21-i közgyűlési határozata szerint a teljes összeget kivehette osztalékként. Ez azért is érdekes, mert a beszámoló leadásakor

a cégnek nagyobb volt a hitelállománya vagy egyéb tartozása (13,2 milliárd), mint a saját tőkéje (9,5 milliárd).

A portál kifejti, úgy lehet kisebb a cég árbevétele, mint az adózott eredménye, hogy a bevételek döntő része az éves beszámoló szerint osztalékból, árfolyamnyereségből, kamatbevételből illetve egyéb pénzügyi műveletekből származik. A már említett 1,2 milliárdos osztalékon túl a kormányfő veje a Downtown Developmentből 290 millió, a BDPST Ingatlanfejlesztőből 150 millió, a Longoria Holding Zrt.-ből 957 milliót, a veszteséggel záró Hotel VSGRD Kft.-ből pedig 226 millió forintot vett ki a szabad eredménytartaléka terhére.
Így összesen 2,747 milliárd forint osztalékhoz juthatott 2021-ben.

A kormányfő édesapja, Orbán Győző nevén levő hatvanpusztai birtokon például a HVG-hez jutott belső képek, légifelvételek és tervrajzok alapján sokkal inkább a kormányfő ízlését tükrözi az ott zajló építkezés. Többek közt egy kétszintes, átriumos, csigalépcsős főúri könyvtár a csengersimai református templom festett fatábláinak másolatával, üvegházak, díszes szökőkutak, pazar kert és vélhetően több külön bejáratú apartman.

A beruházás költségei több milliárdra rúgnak, és a cikk számításai szerint Orbán Győző elmúlt 12 évnyi céges bevételeinek döntő részét fel is emészti az uradalom. Három cégéből kettőben kizárólagos tulajdona van, a legjobb, 3,5 milliárdos árbevételt a Dolomit Kft. könyvelte el 1,13 milliárd adózott eredmény és hasonló, 1,136 milliárdos osztalék mellett. A bányászati cégben a miniszterelnök fivére, ifjabb Orbán Győző az ügyvezető – rajta és az idősebb Orbán Győzőn kívül újabban már azzá vált az Orbán család harmadik generációjába tartozó Orbán Dávid is.

Orbán Győző az édesanyával, Orbán Győzőnével közös tulajdonosa a Hahót Tőzeg Kft.-nek, de osztalék kifizetésének nincs nyoma. Orbán Viktor másik testvérének, Orbán Áronnak nincs cége, ahogy a miniszterelnök feleségének, Lévai Anikónak sincs.







Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....

Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen

Robbant a hír: Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen