Magyar zsarubotrány: Kikerültek a szembesítésen elhangzott döbbenetes mondatok - Most is hazudsz!


Barátságról, telefonhívásokról és szüzességről is szó esett azon a szembesítésen, ahol Zsiga Katalin rendőrnő állt szemben azzal a volt kollégájával, akitől szerinte tudomást szerzett arról, hogy kollégái állítólag levideózták a megerőszakolását. A szembesítésen a felvételről szinte semmi nem hangzott el, azzal kapcsolatban kérdés sem merült fel, még az ügyész részéről sem.



- Magáról a felvételről semmi nem derült ki a volt kollégámmal történt szembesítésen, ő meg ellentmondásba keveredett, de az ügyész nem foglalkozott ezzel – mondta a Blikknek Zsiga Katalin rendőrnő, aki tavaly decemberben feljelentette két kollégáját szexuális erőszak gyanúja miatt. Az őrmestert a lakóhelyéhez közeli Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészségen szembesítették január 24-én – mint azt megírtuk – azzal a volt munkatársával, aki szólt neki a megerőszakolását tartalmazó felvételről.

A szembesítés, az arról készült jegyzőkönyv alapján azzal az ügyészi kérdéssel indult, hogy a két rendőr ismeri-e egymást. Erre a kérdésre mindketten ugyanazt a kérdést adták, vagyis, hogy 2019-ben egyszerre szereltek fel.

Ezt követően Zsiga Katalin a következőt mondta: „Szemedbe mondom, hogy én téged a barátomnak gondoltalak, mivel ha a rendőrségi szolgálat során bármiféle gondom volt, te nekem mindig szóltál. Például amikor a II/1-es bevetési alosztálynál nem véglegesítettek, majd áthelyeztek a II/3-as alosztályhoz, ahol egyébként te szolgálatot teljesítettél, menjek vissza. Ő, azaz M. M engem ebben a témában többször is Viberen keresett. ”

M. M.: „Szemedbe mondom Kata, hogy én nem emlékszem, hogy én konkrétan a fent említett dolog miatt felhívtalak volna. Általánosságban az elmondható, hogy beszéltünk a szolgálatok során.”

Zsiga Katalin: „Most is hazudsz! ”

Az ügyész megmutatta M. M-nek azt a jegyzőkönyvet, ami Zsiga Katalin sértetti meghallgatásáról készült. Ezt követően:

M. M.: „Szemedbe mondom Katalin, hogy lehet, hogy mi korábban beszéltünk telefonon, de abban biztos vagyok, hogy 2020. december 1. napjától, amikor én a Köztársasági Elnöki Őrséghez, onnan mi már telefonon nem beszéltünk, mert megszakadt közöttünk a munkakapcsolat. A személyes beszélgetés vonatkozásában pedig továbbra is fenntartom, hogy utoljára 2021 májusában Miskolcon történt a továbbképzésen.”

A nem nagy barátság és a nem sok beszélgetés ellenére maga M. M. – számolt be arról a szembesítésen, hogy Zsiga Katalin elmondta neki azt, hogy szüzessége elvesztésével meg akarja várni a házasságkötést. Ezt a beszélgetést Katalin őrmester is elismerte.

Az ügyész rögzítette, hogy a sértett elsírta magát közben.

Zsiga Katalin: „Szemedbe mondom, hogy én a nemi életről októberben még semmit sem tudtam. Amikor a buszban véresen felébredtem – a busz ülése és a ruházatom is véres volt –, akkor azt gondoltam, hogy a havi vérzésem jött meg. ”

„Kérdésre elmondom, hogy amikor M. M. tájékoztatott, hogy velem mit tettek velem, én akkor kapcsoltam össze magamban a két eseményt, és akkor jöttem rá, hogy a Budapestre hazafelé tartó úton nem a havi vérzésem jött meg, hanem a vérzés a szüzességem elvesztése miatt jelentkezett. Annyit még hozzátennék, hogy amikor ezt M. nekem elmondta, nem akartam elhinni, mert azt gondoltam, hogy ilyen nem fordulhat elő, mivel a rendőrségen vagyok, a kollégáim pedig rendőrök.”

Zsiga Katalin megjegyezte azt is, hogy a felvétel szerinte létezik, mivel azt nemcsak M. M. mondta el neki, hanem az őt állítása szerint megerőszakoló egyik egyenruhás is. M. M. azt ígérte neki – állítja Zsiga Katalin –, hogy megküldi neki a felvételt, de aztán az nem történt meg. Mint az sem, hogy a szembesítésen az ügyész azt forszírozta volna M. M.-nél, hogy mondjon valamit a felvételről, hogy létezik-e, felhívta-e amiatt Zsiga Katalint. Így azzal kapcsolatban semmi nem derült ki.

Másfél hónappal ezelőtt írtuk meg, hogy a fiatal őrmester, Zsiga Katalin állítása szerint az egyik határszolgálaton két kollégája elkábította, megerőszakolta és le is videózta őt egy panzióban. A rendőrnő elmondta azt is, hogy a szüzességét a meggyalázói vették el. Katalin feljelentést tett, az ügyben minősített szexuális erőszak gyanúja miatt rendeltek el nyomozást a Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészségen.

Mára jutott odáig a büntetőeljárás, hogy a fentebb említett szembesítés megtörtént hétfőn a Katalin lakóhelyéhez közelebb debreceni nyomozó ügyészségen. Ott Katalin őrmester kérte igazságügyi orvosszakértő kirendelését is annak megállapítására, hogy az ellene elkövetett szexuális cselekmény megtörtént. Emellett Zsiga Katalin őrmester kérte annak a „sötétkék színű, gépi kötésű ruhaneműjének” a lefoglalását is, amit a történtek idején viselt. A rendőrnő ezzel azt szeretné elérni, hogy a ruhán fellelhető biológiai maradványokat felkutassák és rögzítsék.






Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....