Óriási a baj, Orbánt okolják: számos balatonvidéki család vesztette el bevételi forrását

Orbánék mindig a legrosszabb startégiát választották. Emiatt számos balatonvidéki család vesztette el bevételi forrását, és persze ezután semmiféle kárpótlásban nem részesültek. Mutatjuk, mit kért tőlük a Világbank - persze nem teljesítették!

Az adatok azt mutatják, hogy a koronavírus pusztítása bizony nem csak egy, hanem több dologban is tetten érhető. Ezek az értékek (amelyek, sose feledjük, valódi emberi sorsokat takarnak!) a következők:

a koronavírusban elhunytak őrületes száma és aránya - ez hazánkban közel 40 000 magyar ember, ami hétszer magasabb halálozás, mint bárhol máshol!
azoknak a száma, akik nem covidosként meghaltak vagy betegebbé váltak, mert nem jutottak szakorvoshoz a tetszhalott szakrendelések országában
gyerekeink, akik nem, vagy nem megfelelő szintű oktatásban, gondozásban részesültek a járvány miatt
azoknak a magánszemélyeknek és családoknak a száma, akik tönkrementek, mélyszegénységbe csúsztak vagy jelentősen vissza kellett fogniuk a kiadásaikat a járvány gazdasági hatása miatt


Tudni kell, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) elképesztő kutatási eredményre jutott: világszerte már félmilliárdnál is több ember süllyedt mélyszegénységbe a járvány utolsó évében. A WHO főtitkára, Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz így szólította föl a segítségnyújtástól ódzkodó Orbánékat:

Minden kormánynak azon kell lennie, hogy azonnal helyreállítsa és felgyorsítsa erőfeszítéseit, hogy az emberek hozzáférhessenek az egészségügyi ellátáshoz, anélkül, hogy anyagi következményektől kellene tartaniuk!

Eleget tett Orbán és Fenyvesi Zoltán ennek a nagyon is érthető felszólításnak? Dehogy! Inkább építettek az adónkból még pár ürességtől kongó sportcsarnokot, hogy Lölőnek legyen miből gyémántot meg francia kastélyt venni Andikának.

A Világbank egészségügyi, táplálkozási és népesedési igazgatója pedig így szólította föl a felelőtlen Fidesz-kormányt és populista társait:

A világ kormányainak nehéz döntéseket kell meghozniuk, hogy szűkülő pénzügyi környezetben fenntartsák és növeljék az egészségügyre fordított költségvetési keretet.

Mit csinált erre Orbán és Fenyvesi Zoltán? CSÖKKENTETTE az egészségügyi kiadásokat és a járvány elleni védekezésre szánt EU-s pénzeket pofátlan mutyikon keresztül kifolyatták a strómanjaik és haverjaik zsebébe.
Ez így nem mehet tovább. Működő egészségügyre és olyan családpolitikára van szükség, ahol a bajba jutott balatonvidékiek dolgával foglalkoznak, nem a gazdagokat támogatják!

Ehhez egy a fő teendőnk: Márki-Zay Péter kell kormányt alakítson és Rig Lajos kell képviselje tapolcai emberek érdekeit az Országgyűlésben!





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....