Lakásfelújítás horror: megkötözték és fogva tartották a pesti férfit

Három és félórás tortúrát kellett kibírnia a saját házában annak az újpesti férfinak, akit lakása előtt ejtett foglyul három betörő – olvasható a police.hu-n. A fogvatartott férfi könnyű, nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A férfi éppen zuhanyozott, amikor elment az áram, de mire kiért a villanyórához, a három férfi hátulról rátámadt és a konyhába hurcolta. Itt egy székhez kötözve tartották fogva három és fél órán keresztül, előbb azt követelték, hogy mondja meg, hol a pénztárcája és a bankkártyája, majd azt, hogy mi a széf kódja, hogy a benne lévő összeget megszerezzék. A vallatás alatt többször bántalmazták, és megfenyegették, hogy elvágják a torkát amennyiben nem segít nekik.

Később az egyik támadó a megszerzett bankkártyával elindult egy közeli ATM-hez pénzt felvenni, ám a fogvatartott által beállított 150 ezer forintos limit miatt ez nem sikerült, így visszatért a lakásba. A férfit ezután rákényszerítették, hogy növelje meg a felvehető összeget keretét, majd megkötözve ott hagyták az egyik besötétített szobában. Ezután nemcsak a szobát, hanem a bejárati ajtót is rázárták, végül csak húszpercnyi küszködés után tudott csak kiszabadulni. A férfi ezután a szomszéd udvarba átmászva kért segítséget, a szomszédja pedig értesítette a rendőrséget.

A rendőrök január 27-én tartóztatták le az elkövetőket, a 23 éves K. Andrást és a szintén 23 éves T. Jánost Budapesten, míg a 37 éves L. Sándort a Mátészalkai Rendőrkapitányság segítségével Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

A szomszédok vallomásaiból kiderült, hogy a rabláshoz használt Audit már korábban is látták parkolni az utcában, ugyanis L. Sándor korábban brigádjával dolgozott a férfi házának felújításán, és két tettestársa is a brigád tagja volt. A nyomozók szerint ez volt az oka, annak, hogy a másik két elkövető, K. András és T. János közül csak az egyikük beszélt a vallatás során, nehogy a fogvatartott felismerje a hangjukat.

A nyomozás alatt kiderült, hogy L. és társai 600 ezer forintot tulajdonítottak el a férfi bankkártyájáról, és további 800 ezer forint értékű pénzt és műszaki cikket zsákmányoltak. A rendőrök azonban a kutatás során megtalálták a férfi mobiltelefonját, okosóráját, hangszóróját és azt a kést is, amit a férfi konyhájából vittek magukkal.

A rendőrség felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás, személyi szabadság megsértése és információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt hallgatta ki a gyanúsítottakat, majd őrizetbe vették őket. A bíróság ezután a rendőrség előterjesztésére letartóztatta a gyanúsítottakat.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....