A TV2-nél veszélybe kerültek a csatorna műsorai, többen is felmondtak

A csoportos felmondás oka egy technikai átállás volt, amelyet február elején tervez beállítani a cég véglegesen.

A Media1 tudta meg, hogy egyszerre több adásszerkesztő is felmondott a csatornánál. Elmondásuk szerint a munkakörülmények is rosszak a cégnél, de a legfőbb ok egyértelműen az átállás.

Elmondták, hogy a szoftverrendszer, amelyre a tervek szerint február 8-án állnak át véglegesen, sokkal kisebb tudású, mint az eddigi. Az eddig használt szoftver magyar fejlesztésű, és kifejezetten a TV2 igényeire volt fejlesztve, az új azonban még magyarul sem tud, valamint olyan alapvető funkciók sem működnek benne, mint a Crtl+C Ctrl+V-vel történő másolás és beillesztés. A dolgozók elmondása szerint az új szoftver nem egy ilyen sok csatornát működtető csoporthoz, sokkal inkább egy filmes csatorna rendszeréhez megfelelő.


Az alkalmazottak már többször is jelezték a vezetőség felé a problémákat és hiányosságokat, de a cégvezetés ragaszkodik hozzá.

A teljes átállás után egy probléma következtében előfordulhat az is, hogy az előző napi adást kell ismételni a csatornákon, valamint a reklámblokkok túl hosszúak, vagy túl rövidek lehetnek. Amennyiben pedig túllépik a megengedett reklámidőt, abban az esetben komoly bírságot szabhat ki a Médiatanács, ha viszont nem kerül leadásra, abban az esetben pedig a hirdetőket kell kompenzálni.

Bármely esetben is, a dolgozók attól tartanak, hogy ezen károkat a munkavállalókon fogja levezetni a vezetőség, fizetésmegvonással vagy csökkentéssel.

„De szerintem nincs az a munkaügyi bíróság, amelyik azok után, hogy a dolgozók számos alkalommal írásban figyelmeztették a cégvezetést arra, hogy a munkaeszköz alkalmatlan a munkavégzésre, ne a beosztottak javára ítélne" – mondta az egyik dolgozó a Media1-nek.

A portál megkereste a TV2 sajtóosztályát, akik elmondták, hogy az átállás szükséges, mert a csatorna rengeteget bővült az utóbbi időben és a jelenlegi rendszer már nem tudja megfelelően kiszolgálni a csatorna növekvő portfolióját.






Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....