Elképesztő hogy ebbe nem bukott bele a kormány: egy bajba jutott iskoláig ér a Völner–Schadl-botrány


Völner Pál és Schadl György is szerepet játszott egy tavalyi ügyben, amelyben egy oktatási intézménynek intézték el, hogy ne kelljen kifizetniük a rájuk kirótt 90 millió forintos büntetést, valamint abban is segítettek, hogy az iskola engedélyeit ne vegyék el.



Az iskolát elszámolási hibák miatt bírságolta meg az állam. Az is felmerült, hogy visszavonják az intézmény engedélyeit. Schadl egyik barátja, aki az ügyet felkarolta, legalább 150 millió forintot várt cserébe az iskolától. A tervek szerint ezt a pénzt osztották volna szét egymás közt.



Egyelőre csak 50 millió forint átvétele bizonyítható. Az RTL birtokába került dokumentumok szerint az üggyel kapcsolatban Völner Pál több alkalommal is egyeztetett az EMMI, valamint az ITM beosztottjaival.


Azonban többször előfordult, hogy visszadobták az engedélyeket, a nyomozati iratok szerint az egyik telefonbeszélgetésben pedig az is felmerült, hogy nem lesznek érvényesek az iskola által már kiadott bizonyítványok.

Minden ellenére az érintett iskola azonban a mai napig érvényes működési engedéllyel rendelkezik. Az RTL megkeresésére azt mondta az intézmény, hogy „a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar vezetőjének lehallgatása során készült felvételeken nagyon sok információ elhangzik, azonban azok hazugság- és valóságtartalmának vizsgálata a jelenleg is folyamatban lévő nyomozás feladata”.


A Blikk is beszámolt róla, hogy nemrég a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara elnökét, Schadl Györgyöt és feleségét a Liszt Ferenc reptérről vitték el a rendőrök, amikor külföldre akartak távozni. Később pedig kiderült: a sötét ügy egyik érintettje Völner Pál, aki a gyanú szerint vesztegetési pénzeket fogadott el a végrehajtói kamara elnökétől. Az ügy gyanúsítottjait – főleg bírósági végrehajtókat, élükön a végrehajtók elnökével – a Nemzeti Védelmi Szolgálat buktatta le.






Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....