Két kórház kevés volt egy törött combú kisbaba kezeléséhez - Magyarország

Komoly kálvária árán sikerült csak megfelelő orvosi ellátást kapnia egy tíz hónapos kisbabának, aki egy szerencsétlen balesetben a combját törte. A Blikk beszámolója szerint a tíz hónapos Petike december 12-én törte combját. "Csak másfél méterre voltunk feleségemmel, Dórival a gyerekektől, amikor a hétéves lányom és a tíz hónapos fiam, Petike kétségbeesett sírásban tört ki. A kislányom zokogva mondta el, hogy elvesztette az egyensúlyát, és ráesett a kicsire" - idézte fel a történteket az édesapa, Galsa Péter.

Azonnal mentőt hívtak, ami Petikét az édesanyjával együtt bevitte a János Kórházba. Galsa közben a kislányaikkal otthon maradt, de hamarosan hívta a felesége, hogy induljon értük, mert kitették őket a kórházból, így most a síró gyerekkel a sötét folyosón várakozik.

A János Kórházban nem voltak túl segítőkészek vele, például amikor nem találta az épületet, ahol a neje várta, a portán csak elé tettek egy térképet, hogy memorizálja. "Hogy két kicsi gyerekkel jöttem a feleségemért és a kicsi fiamért, nem hatotta meg őket" - mesélte.

Mint kiderült, a János Kórházban még csak meg se röntgenezték a csecsemőt, mert az orvosok szerint nem volt semmi baja. Másnap így a területileg illetékes Bethesda kórházba indultak, ahonnan viszont újra a Jánosba akarták irányítani őket. Galsa ekkor azzal fenyegetőzött, hogy a sajtóhoz fordult, erre mondták, hogy akkor hozza be a gyereket. De ebben se volt köszönet, több órányi várakozás után közölték velük, hogy még 3-5 órát kell várniuk. A kétségbeesett szülők ekkor felhívták gyerekorvosukat, aki a Madarász utcai gyerekkórházba irányította őket.

Ott végre ellátták a csecsemőt, akinek, mint kiderült, eltört a combja. A gyermek állapota a baleset óta eltelt egy hónapban szerencsére már sokat javult, mostanra már a gipszet is levehették róla. Galsa viszont panaszt tett a János Kórház főigazgatójánál a történtek miatt. Igaz, arra eddig nem érkezett válasz, és a kórház a Blikk megkeresésére se reagált.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....