Ezt nézni is kínos: Botrány és lökdösődés a közgyűlésen

Köszönjük meg a kormány mesterkedését.

Több mint 12 órás tanácskozás után kiabálásba és lökdösődésbe fulladt az Országos Roma Önkormányzat jelöltállító közgyűlése – írta kedden a 444.

A roma nemzetiségi lista élére február 1-ig kellett volna valakit jelölnie testületnek, a hétfői közgyűlésen azonban még magáról a szavazásról sem sikerült megegyezni.

A közgyűlésen feszült volt a hangulat, hiszen a szavazásnak nagy tétje van: a kormány által támogatott jelölt kerül-e a lista élére, vagy az ORÖ-elnök Agócs János képviselheti a romákat a parlamentben megfelelő szavazat mellett?

A Népszava emlékeztet arra, hogy tavaly novemberben az ORÖ közgyűlése a „kormány emberének” számító Farkas Félix helyett Agócs Jánost, a testület elnökét választotta a parlamenti választáson induló roma nemzetiségi listavezetőjévé.

A Lungo Drom megtámadta a döntést, és bár a Fővárosi Törvényszék elutasította a beadványt, az Alkotmánybíróság helyt adott a panasznak, és

megsemmisítette a választás eredményét.

További előzménye a közgyűlésnek, hogy Sztojka Attila romaügyi kormánybiztos megpróbálta megvesztegetni, és burkoltan meg is fenyegette a Lungo Drom tagjait egy budapesti szállodában annak érdekében, hogy Farkas Félixre adják a voksukat.

Hidvégi Balogh Attila, a RomNet főszerkesztője tudósított az esetről:







Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....