thepost / Magyarország / Budapest / 2020.05.28
THE POST
           
28
Az Orbán beszéd után kitört a háború: "Vessenek ki Mészáros-adót"
A parlamentben napirend előtt Gulyás Gergely miniszter beszélt a kormány nevében, utána az ellenzéki pártok szedték szét Orbán Viktor déli bejelentését. Több államtitkár is bírálta Karácsony Gergely főpolgármestert a BKV járatainak csökkentése miatt, Orbán Balázs szerint emiatt gócpontok alakulhattak ki.

Hétfőn délben jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a gazdaságvédelmi akcióterv néhány elemét, ezt egészítette ki a parlamentben napirend előtti felszólalásában Gulyás Gergely miniszter. Azt mondta, a kormány a lehető legszélesebb összefogást akarja elérni - noha az elmúlt hetekben csalódniuk kellett az ellenzék miatt, most tesznek egy új kísérletet.

Gulyás szerint hosszú védekezésre kell készülni. Noha a fertőzöttek száma nő, Magyarország jól tartja magát, az eddigi járványügyi intézkedések beváltották a hozzá fűzött reményeket, a kórházak minden beteget el tudnak látni, ennek biztosítása a jövőben is fontos.

Gulyás azt mondta, a járvány nagyon súlyos hatással van az idei költségvetésre, több ezer milliárdban mérhető a kár. Ilyen helyzetben a közös teherviselés az alapelv, ennek megfelelően hozott létre a kormány egy járványügyi alapot. A legtöbbet a tárcáktól vonják el (több mint 1300 milliárdot), a központi tartalék pedig 378 milliárd forint, ami felülről nyitott.

A járványügyi alap a szolidaritásra épül, ezért csoportosítják át mától a párttámogatások felét, és veszik el az önkormányzatoktól a gépjármű-adó bevételt. A bankoktól 55 milliárdot, a multiktóé 36 milliárdot várnak. Az önkormányzatoktól elvont 34 milliárdra is kitért, azt mondta, a tiltakozásokra utalva azt mondta,

az eddigi nyilatkozatok nem mérték fel a helyzet komolyságát.

Azzal érvel, ugyanúgy 1800 milliárd jut az önkormányzatoknak, mint 10 évvel ezelőtt, csak most az oktatási feladatokat már átvette az állam, illetve kifizette az adósságaikat is. Gulyás arról is beszélt, nagyon fontos a munkahelyvédelem, ezért járul hozzá a kormány a bérekhez, illetve a 13. havi nyugdíj visszaadásával a legnehezebb helyzetben lévők előtt "tiszteleg" a kormány.

Ellenzék: semmitmondó volt Orbán bejelentése

A frakciók 2-2 percben reagálhattak Gulyás Gergely felszólalására, az ellenzék élesen bírálta Orbán Viktor bejelentését.

Jakab Péter Jobbik elnök válaszában azzal kezdett, egy dolgozó üzenetetét akarta átadni Orbánnak. Az üzenet így szólt, "vagy a vírus visz el minket, vagy az éhhalál." Jakab szerint Orbán hétfőn nem jelentett be semmit, amit ő vétkes mulasztásnak tart, a tétlenkedés ára, hogy minden nap 4 ezerrel nő a munkanélküliek száma.

"Ne fosszák ki az önkormányzatokat, ne vegyék el az emberek pénzét, ne vegyék el a védekezésre fordítható pénzt" - követelte. Jakab felsorolta, honnan lehetne ehelyett pénzt szerezni: ott van a 150 milliárdos propagandaköltés, a "Mészárosnak és a famíliának" szánt uniós pénzeket át kell csoportosítani.

Mészáros Lőrincnek most kellene belenyúlnia a saját zsebébe.

Jakab szerint a munkavállalók kieső bérének 80 százalékát meg kellene téríteni a kormánynak.

Vessenek ki Mészáros-adót

- zárta felszólalását.

Tóth Bertalan MSZP elnök "konstruktív javaslatokat" tett: azt mondta, a kormány adjon több pénzt az embereknek, senki se maradjon jövedelem és ellátás nélkül, a munkanélküli ellátás járjon megint 9 hónapig, a munkájukat elvesztők ne kapjanak kevesebbet 100 ezer forintnál. Tóth nyugdíjemelést kért, illetve több pénzt a vállalkozások számára. Létszámstopot (pontosabban kirúgási moratóriumot) szeretne a közszférában és a multiknál, ő is 80 százalékos bérkiegészítést kért a bajba került munkavállalók számára. Tóth szerint bűn, amit a kormány tesz az önkormányzatokkal.

Semmi pénzt a haveroknak, rokonoknak,

mondta Tóth, akinek elmondása szerint "most esett le a tantusz", mi volt az a cirkusz a felhatalmazási törvény körül múlt héten. Szerinte ez az egész nem szolgált mást, mint hogy most behozzanak egy olyan salátatörvényt, amivel jövedelemhez, földhez juttatja a "háttéroligarchákat".

Élesen bírálta Orbán Viktort Szabó Tímea Párbeszédes politikus is, aki szerint a semmitmondó bejelentés után Orbán nem mert bejönni. "Szégyelljék magukat" - üzente. "Mi van Mészáros Lőrinccel, Tiborcz-cal, rájuk mikor vetnek ki bármilyen adót, soha?!" Arcpirítónak tartja, hogy az egészségügyi dolgozók nettó 330 ezer forintot kapnak, ami a túlórapénzt sem fedezi. Szabó szerint nincs elég védőfelszerelés a kórházakban.

Normálisak maguk, hogy 100 ezer maszokot adományozott Szijjártó Macedóniának?!

Szabó felszólalása alatt bekiabáltak, Kövér nyugalomra intette a politikusokat.

Schmuck Erzsébet (LMP) azt mondta, a veszélyeztetett kora ellenére ment be a parlamentbe. Ő is csalódott, mert a miniszterelnök bejelentése túl általános volt, de annyit ki tudott olvasni belőle, hogy a kormány lemondott a nyugíjasokról. Azt kérdezte, mi lesz a nyugdíjasokkal jövő februárig. Azt követelte, a nyugdíjakat minél gyorsabban igazítsák az inflációhoz.

A DK-s Oláh Lajos szerint az Orbán által bejelentett csomag a reménytelenséget kínálja. "A már elbocsátottak semekkora bérpótlékot nem kapnak" - ezzel több 10 ezer embert hagy magára a kormány. Sokakat hagynak "az út szélén" azzal is, hogy nem emelték a családi pótlék összegét, a nyugdíjasok is csak egy távoli ígéretet kaptak. Nem hogy nem segítettek, de még taszítottak is rajtuk azzal, hogy az önkormányzatoktól elvettek pénzt, miközben nekik kell segíteniük az időseken. A DK is azonnali segítséget követel a nyugdíjasoknak, illetve bérpótlékot az elbocsátottaknak.

A fideszes önkormányzat nem panaszkodik

A KDNP-s Vejkey Imre természtesen dicséri a kormányt, egyetért minden intézkedéssel. Nem érti, hogy az EU miért Orbán Viktorral foglalkozik a járvány helyett. Azt mondja, itthon demokrácia van, aki ennek ellenkezőjét állítja, azt a vágy vezérli, nem az igazság. Beszéde végén azt mondta, Brüsszel hamis ítéletet mond Magyarországról, és kicsit sorosozott is. Fütty és bekiabálás hallatszott, mire Kövér László házelnök figyelmeztette az ellenzékieket, hogy a szólás
szabadsága létezik, a bekiabálásé viszont nem.

Kocsis Máté Fidesz frakcióvezető nyitásként az ellenzéken gúnyolódik, majd a védekezésre fordított összegről beszél. Azt mondja, az önkormányzatoktól vonnak el a legkevesebbet, és odaszúrt az ellenzéknek:

ne tessenek úgy beszélni az önkormányzatokról, mintha önök lennének többségben. Ott is a kormánypártiak van többségben, akik nem panaszkodnak, hanem dolgoznak.

Felhozta azt is, a szocialista kormányok elvették a 13. havi nyugdíjat, illetve elvettek egy havi bért, amit a kormány most visszaad.

Szabó: "Orbán hazudott"

Jön a rendes napirend előtti kör, amelyet Szabó Tímea kezd. Felemlegeti, Orbán azt ígérte, csak a veszélyhelyzet miatt fontos törvényeket tárgyal a ház, erre kiderült, ez nem így van, ezért szerinte Orbán hazudott. Szerinte a kormány sunyi módon kihasználva a helyzetet egy sor olyan törvényjavaslatot nyújtott be, aminek semmi köze a járványhelyzethez - példaként hozta a Belgrád-Budapest vasútvonal beruházás titkosítását, illetve a Liget lebetonozását -, emiatt diktatúrát emlegetett. Szabó szerint szégyellheti magát a miniszterelnök, "úgy lehet rábízni az országot, mint kecskére a káposztát". A Párbeszéd a "sunyi, diktatúrát építő törvényjavaslatok visszavonását követelte. Arról is beszélt, a kormány ki akarja véreztetni Budapestet és a többi ellenzéki várost, szerinte a 34 milliárdos elvonás csak az első lépés.

Orbán most áll bosszút az ellenzéken az önkormányzati választás után.

Szerinte le kell állítani több beruházást - például Paks II-t, a Mészáros által épített győri vízi élményparkot, illetve az Atlétikai stadion építését is -, innen lehetne plusz pénzt szerezni a védekezésre. Követelte az egészségügyben dolgozók bérének megduplázását, a családi pótlék és a munkanélküliségi ellátás emelését.

Dömötör Csaba államtitkár a hazugozásra reagált először, azt mondta, múlt héten még az ellenzék beszélt arról, a kormány ki akarja iktatni a parlamentet, de lám, még mindig üléseznek. Vagyis, az ellenzék nem mondott igazat.

Dömötör volt az első, aki hétfőn arról beszélt, hol hibázott a Fővárosi Önkormányzat: nem vezette be az ingyenes parkolást (ezt a kormánynak kellett megtennie vasárnap), ritkították a BKV járatait, emiatt tömeg alakult ki rajtuk, ami járványhelyzetben veszélyes, illetve úgy küldtek egy idősotthonból betegeket kórházba, hogy nem szóltak a koronavírus-gyanúról. (Erre a vádra Karácsony is reagált, mivel a kórházak maguk végzik a tesztelést, az eredményről pedig az operatív törzs is azonnal információt kap, abszurd a fővárost bármilyen információ visszatartásával vádolni.)

Az ellenzék is vállaljon felelősséget

- mondta Dömötör.

Az LMP-s Keresztes László Lóránt is nagyobb béremelést követelt az egészségügyi dolgozóknak, kifogásolta az önkormányzatokat sújtó elvonást. Konkrét javaslatokat is sorolt, leállítanák a felesleges beruházásokat, a nagyon gazdagokra szolidaritási adót vetnének ki, a csillagászati összegű osztalékadó-bevételeket is megadóztatnák.

Rétvári Bence államtitkár szerint először elmondja, eddig mennyivel emelték az ápolók bérét, majd emlékeztet a bruttó 500 ezer forintos plusz juttatásra. A kormány hosszú küzdelemre számít, és miután az egészségügyi dolgozók vannak a leginkább veszélynek kitéve, őket előnyben részesítik a védőfelszerelések kiosztásakor. Rétvári csodálkozott, hogy zöldpártként az LMP leállítana egy vasútépítést (a Budapest-Belgrád vonalat konkrétan), de a beruházások leállítása amúgy is negatív spirálba lökné a gazdaságot. A kormány - az LMP-vel ellentétben - nem akar adóemelést és megszorítást sem, ez ugyanis egyszer már válsághoz vezetett.

Orbán Balázs is Karácsonyt hibáztatta

A DK-s Oláh Lajos arról beszélt, a kormány a saját hatalmának megszilárdításával volt elfoglalva, miközben más országokban sorra fogadták el a mentőcsomagokat. Dömötör Csaba államtitkár azzal vágott vissza, nem nézte Orbán bejelentését, a DK javaslatából pedig az látszik, tartósan számolnak a munkanélküliséggel, a kormánnyal ellentétben.

Ismét Tóth Bertalan kapott szót, aki szerint a kormány a szocialisták javaslatát fogadta meg, mikor döntött az egészségügyi dolgozók 500 ezer forintos plusz juttatásáról. A szocialisták más ágazatban dolgozóknak is adnának plusz pénzt és védőfelszerelést, illetve a többi között azonnali nyugdíjemelést is követelt. A párttámogatás elvonásával egyetért, az önkormányzatok "legatyásításával" viszont nem. Szerinte bűn, amit a kormány tesz, az önkormányzatok számára nagy teher a védekezésben való részvétel. Azzal pedig, hogy most hirtelen talált a kormány 1345 milliárdot, bebizonyosodott, hogy ennyi hiányzott az oktatásból, egészségügyből és szociális ellátásból korábban. Tóth is felvetette, miért nem vesz el pénzt a kormány Mészárostól, Tiborcztól, Garancsitól. Kéri, a Fidesz hasson Orbánra, hogy most "ne a haverok zsebét tömjék."

Orbán Balázs államtitkár reagál erre, aki arról kezd beszélni, Budapesten kiemelkedően sok a koronavírusos beteg, ezért ő meg azt kéri, hassanak oda Karácsonyra és a többi ellenzéki polgármesterre, hogy ne kockáztassanak emberéleteket. Szerinte felelőtlen magatartást tanúsítottak az ellenzéki vezetők: járvány idején a társas érintkezések számát csökkenteni kell, ez a tömegközlekedésre is igaz. Ezért arra van szükség, hogy még jobban működjön a BKV, nem pedig arra, hogy járatcsökkentés miatt tömegek várakozzanak a megállókban. "Emiatt gócpontok alakulhattak ki" - mondta Orbán Balázs. Felszólította az önkormányzatokat arra is, hogy az időseket lássák el. Végezetül azt mondta, Orbán Viktor egy 9 ezer millárdos akciócsomagot jelentett be, az ellenzéki javaslatok a nyomába sem érnek ennek.

A jobbikos Stummer János arról beszél, ideje törleszteni a fideszeseknek, akik "elraktak a közösből".

A Fidesz-bankról se feledkezzenek meg, mikor megadóztatják a bankokat

- mondta. Orbán Balázs szerint a Jobbik össze-vissza hadovál, szerinte a párt nulla forintot adna a családoknak, és nem is tudná fenntartani a veszélyhelyzetben szükséges intézkedéseket.
Az Orbán beszéd után kitört a háború: "Vessenek ki Mészáros-adót"
A parlamentben napirend előtt Gulyás Gergely miniszter beszélt a kormány nevében, utána az ellenzéki pártok szedték szét Orbán Viktor déli bejelentését. Több államtitkár is bírálta Karácsony Gergely főpolgármestert a BKV járatainak csökkentése miatt, Orbán Balázs szerint emiatt gócpontok alakulhattak ki.

Hétfőn délben jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a gazdaságvédelmi akcióterv néhány elemét, ezt egészítette ki a parlamentben napirend előtti felszólalásában Gulyás Gergely miniszter. Azt mondta, a kormány a lehető legszélesebb összefogást akarja elérni - noha az elmúlt hetekben csalódniuk kellett az ellenzék miatt, most tesznek egy új kísérletet.

Gulyás szerint hosszú védekezésre kell készülni. Noha a fertőzöttek száma nő, Magyarország jól tartja magát, az eddigi járványügyi intézkedések beváltották a hozzá fűzött reményeket, a kórházak minden beteget el tudnak látni, ennek biztosítása a jövőben is fontos.

Gulyás azt mondta, a járvány nagyon súlyos hatással van az idei költségvetésre, több ezer milliárdban mérhető a kár. Ilyen helyzetben a közös teherviselés az alapelv, ennek megfelelően hozott létre a kormány egy járványügyi alapot. A legtöbbet a tárcáktól vonják el (több mint 1300 milliárdot), a központi tartalék pedig 378 milliárd forint, ami felülről nyitott.

A járványügyi alap a szolidaritásra épül, ezért csoportosítják át mától a párttámogatások felét, és veszik el az önkormányzatoktól a gépjármű-adó bevételt. A bankoktól 55 milliárdot, a multiktóé 36 milliárdot várnak. Az önkormányzatoktól elvont 34 milliárdra is kitért, azt mondta, a tiltakozásokra utalva azt mondta,

az eddigi nyilatkozatok nem mérték fel a helyzet komolyságát.

Azzal érvel, ugyanúgy 1800 milliárd jut az önkormányzatoknak, mint 10 évvel ezelőtt, csak most az oktatási feladatokat már átvette az állam, illetve kifizette az adósságaikat is. Gulyás arról is beszélt, nagyon fontos a munkahelyvédelem, ezért járul hozzá a kormány a bérekhez, illetve a 13. havi nyugdíj visszaadásával a legnehezebb helyzetben lévők előtt "tiszteleg" a kormány.

Ellenzék: semmitmondó volt Orbán bejelentése

A frakciók 2-2 percben reagálhattak Gulyás Gergely felszólalására, az ellenzék élesen bírálta Orbán Viktor bejelentését.

Jakab Péter Jobbik elnök válaszában azzal kezdett, egy dolgozó üzenetetét akarta átadni Orbánnak. Az üzenet így szólt, "vagy a vírus visz el minket, vagy az éhhalál." Jakab szerint Orbán hétfőn nem jelentett be semmit, amit ő vétkes mulasztásnak tart, a tétlenkedés ára, hogy minden nap 4 ezerrel nő a munkanélküliek száma.

"Ne fosszák ki az önkormányzatokat, ne vegyék el az emberek pénzét, ne vegyék el a védekezésre fordítható pénzt" - követelte. Jakab felsorolta, honnan lehetne ehelyett pénzt szerezni: ott van a 150 milliárdos propagandaköltés, a "Mészárosnak és a famíliának" szánt uniós pénzeket át kell csoportosítani.

Mészáros Lőrincnek most kellene belenyúlnia a saját zsebébe.

Jakab szerint a munkavállalók kieső bérének 80 százalékát meg kellene téríteni a kormánynak.

Vessenek ki Mészáros-adót

- zárta felszólalását.

Tóth Bertalan MSZP elnök "konstruktív javaslatokat" tett: azt mondta, a kormány adjon több pénzt az embereknek, senki se maradjon jövedelem és ellátás nélkül, a munkanélküli ellátás járjon megint 9 hónapig, a munkájukat elvesztők ne kapjanak kevesebbet 100 ezer forintnál. Tóth nyugdíjemelést kért, illetve több pénzt a vállalkozások számára. Létszámstopot (pontosabban kirúgási moratóriumot) szeretne a közszférában és a multiknál, ő is 80 százalékos bérkiegészítést kért a bajba került munkavállalók számára. Tóth szerint bűn, amit a kormány tesz az önkormányzatokkal.

Semmi pénzt a haveroknak, rokonoknak,

mondta Tóth, akinek elmondása szerint "most esett le a tantusz", mi volt az a cirkusz a felhatalmazási törvény körül múlt héten. Szerinte ez az egész nem szolgált mást, mint hogy most behozzanak egy olyan salátatörvényt, amivel jövedelemhez, földhez juttatja a "háttéroligarchákat".

Élesen bírálta Orbán Viktort Szabó Tímea Párbeszédes politikus is, aki szerint a semmitmondó bejelentés után Orbán nem mert bejönni. "Szégyelljék magukat" - üzente. "Mi van Mészáros Lőrinccel, Tiborcz-cal, rájuk mikor vetnek ki bármilyen adót, soha?!" Arcpirítónak tartja, hogy az egészségügyi dolgozók nettó 330 ezer forintot kapnak, ami a túlórapénzt sem fedezi. Szabó szerint nincs elég védőfelszerelés a kórházakban.

Normálisak maguk, hogy 100 ezer maszokot adományozott Szijjártó Macedóniának?!

Szabó felszólalása alatt bekiabáltak, Kövér nyugalomra intette a politikusokat.

Schmuck Erzsébet (LMP) azt mondta, a veszélyeztetett kora ellenére ment be a parlamentbe. Ő is csalódott, mert a miniszterelnök bejelentése túl általános volt, de annyit ki tudott olvasni belőle, hogy a kormány lemondott a nyugíjasokról. Azt kérdezte, mi lesz a nyugdíjasokkal jövő februárig. Azt követelte, a nyugdíjakat minél gyorsabban igazítsák az inflációhoz.

A DK-s Oláh Lajos szerint az Orbán által bejelentett csomag a reménytelenséget kínálja. "A már elbocsátottak semekkora bérpótlékot nem kapnak" - ezzel több 10 ezer embert hagy magára a kormány. Sokakat hagynak "az út szélén" azzal is, hogy nem emelték a családi pótlék összegét, a nyugdíjasok is csak egy távoli ígéretet kaptak. Nem hogy nem segítettek, de még taszítottak is rajtuk azzal, hogy az önkormányzatoktól elvettek pénzt, miközben nekik kell segíteniük az időseken. A DK is azonnali segítséget követel a nyugdíjasoknak, illetve bérpótlékot az elbocsátottaknak.

A fideszes önkormányzat nem panaszkodik

A KDNP-s Vejkey Imre természtesen dicséri a kormányt, egyetért minden intézkedéssel. Nem érti, hogy az EU miért Orbán Viktorral foglalkozik a járvány helyett. Azt mondja, itthon demokrácia van, aki ennek ellenkezőjét állítja, azt a vágy vezérli, nem az igazság. Beszéde végén azt mondta, Brüsszel hamis ítéletet mond Magyarországról, és kicsit sorosozott is. Fütty és bekiabálás hallatszott, mire Kövér László házelnök figyelmeztette az ellenzékieket, hogy a szólás
szabadsága létezik, a bekiabálásé viszont nem.

Kocsis Máté Fidesz frakcióvezető nyitásként az ellenzéken gúnyolódik, majd a védekezésre fordított összegről beszél. Azt mondja, az önkormányzatoktól vonnak el a legkevesebbet, és odaszúrt az ellenzéknek:

ne tessenek úgy beszélni az önkormányzatokról, mintha önök lennének többségben. Ott is a kormánypártiak van többségben, akik nem panaszkodnak, hanem dolgoznak.

Felhozta azt is, a szocialista kormányok elvették a 13. havi nyugdíjat, illetve elvettek egy havi bért, amit a kormány most visszaad.

Szabó: "Orbán hazudott"

Jön a rendes napirend előtti kör, amelyet Szabó Tímea kezd. Felemlegeti, Orbán azt ígérte, csak a veszélyhelyzet miatt fontos törvényeket tárgyal a ház, erre kiderült, ez nem így van, ezért szerinte Orbán hazudott. Szerinte a kormány sunyi módon kihasználva a helyzetet egy sor olyan törvényjavaslatot nyújtott be, aminek semmi köze a járványhelyzethez - példaként hozta a Belgrád-Budapest vasútvonal beruházás titkosítását, illetve a Liget lebetonozását -, emiatt diktatúrát emlegetett. Szabó szerint szégyellheti magát a miniszterelnök, "úgy lehet rábízni az országot, mint kecskére a káposztát". A Párbeszéd a "sunyi, diktatúrát építő törvényjavaslatok visszavonását követelte. Arról is beszélt, a kormány ki akarja véreztetni Budapestet és a többi ellenzéki várost, szerinte a 34 milliárdos elvonás csak az első lépés.

Orbán most áll bosszút az ellenzéken az önkormányzati választás után.

Szerinte le kell állítani több beruházást - például Paks II-t, a Mészáros által épített győri vízi élményparkot, illetve az Atlétikai stadion építését is -, innen lehetne plusz pénzt szerezni a védekezésre. Követelte az egészségügyben dolgozók bérének megduplázását, a családi pótlék és a munkanélküliségi ellátás emelését.

Dömötör Csaba államtitkár a hazugozásra reagált először, azt mondta, múlt héten még az ellenzék beszélt arról, a kormány ki akarja iktatni a parlamentet, de lám, még mindig üléseznek. Vagyis, az ellenzék nem mondott igazat.

Dömötör volt az első, aki hétfőn arról beszélt, hol hibázott a Fővárosi Önkormányzat: nem vezette be az ingyenes parkolást (ezt a kormánynak kellett megtennie vasárnap), ritkították a BKV járatait, emiatt tömeg alakult ki rajtuk, ami járványhelyzetben veszélyes, illetve úgy küldtek egy idősotthonból betegeket kórházba, hogy nem szóltak a koronavírus-gyanúról. (Erre a vádra Karácsony is reagált, mivel a kórházak maguk végzik a tesztelést, az eredményről pedig az operatív törzs is azonnal információt kap, abszurd a fővárost bármilyen információ visszatartásával vádolni.)

Az ellenzék is vállaljon felelősséget

- mondta Dömötör.

Az LMP-s Keresztes László Lóránt is nagyobb béremelést követelt az egészségügyi dolgozóknak, kifogásolta az önkormányzatokat sújtó elvonást. Konkrét javaslatokat is sorolt, leállítanák a felesleges beruházásokat, a nagyon gazdagokra szolidaritási adót vetnének ki, a csillagászati összegű osztalékadó-bevételeket is megadóztatnák.

Rétvári Bence államtitkár szerint először elmondja, eddig mennyivel emelték az ápolók bérét, majd emlékeztet a bruttó 500 ezer forintos plusz juttatásra. A kormány hosszú küzdelemre számít, és miután az egészségügyi dolgozók vannak a leginkább veszélynek kitéve, őket előnyben részesítik a védőfelszerelések kiosztásakor. Rétvári csodálkozott, hogy zöldpártként az LMP leállítana egy vasútépítést (a Budapest-Belgrád vonalat konkrétan), de a beruházások leállítása amúgy is negatív spirálba lökné a gazdaságot. A kormány - az LMP-vel ellentétben - nem akar adóemelést és megszorítást sem, ez ugyanis egyszer már válsághoz vezetett.

Orbán Balázs is Karácsonyt hibáztatta

A DK-s Oláh Lajos arról beszélt, a kormány a saját hatalmának megszilárdításával volt elfoglalva, miközben más országokban sorra fogadták el a mentőcsomagokat. Dömötör Csaba államtitkár azzal vágott vissza, nem nézte Orbán bejelentését, a DK javaslatából pedig az látszik, tartósan számolnak a munkanélküliséggel, a kormánnyal ellentétben.

Ismét Tóth Bertalan kapott szót, aki szerint a kormány a szocialisták javaslatát fogadta meg, mikor döntött az egészségügyi dolgozók 500 ezer forintos plusz juttatásáról. A szocialisták más ágazatban dolgozóknak is adnának plusz pénzt és védőfelszerelést, illetve a többi között azonnali nyugdíjemelést is követelt. A párttámogatás elvonásával egyetért, az önkormányzatok "legatyásításával" viszont nem. Szerinte bűn, amit a kormány tesz, az önkormányzatok számára nagy teher a védekezésben való részvétel. Azzal pedig, hogy most hirtelen talált a kormány 1345 milliárdot, bebizonyosodott, hogy ennyi hiányzott az oktatásból, egészségügyből és szociális ellátásból korábban. Tóth is felvetette, miért nem vesz el pénzt a kormány Mészárostól, Tiborcztól, Garancsitól. Kéri, a Fidesz hasson Orbánra, hogy most "ne a haverok zsebét tömjék."

Orbán Balázs államtitkár reagál erre, aki arról kezd beszélni, Budapesten kiemelkedően sok a koronavírusos beteg, ezért ő meg azt kéri, hassanak oda Karácsonyra és a többi ellenzéki polgármesterre, hogy ne kockáztassanak emberéleteket. Szerinte felelőtlen magatartást tanúsítottak az ellenzéki vezetők: járvány idején a társas érintkezések számát csökkenteni kell, ez a tömegközlekedésre is igaz. Ezért arra van szükség, hogy még jobban működjön a BKV, nem pedig arra, hogy járatcsökkentés miatt tömegek várakozzanak a megállókban. "Emiatt gócpontok alakulhattak ki" - mondta Orbán Balázs. Felszólította az önkormányzatokat arra is, hogy az időseket lássák el. Végezetül azt mondta, Orbán Viktor egy 9 ezer millárdos akciócsomagot jelentett be, az ellenzéki javaslatok a nyomába sem érnek ennek.

A jobbikos Stummer János arról beszél, ideje törleszteni a fideszeseknek, akik "elraktak a közösből".

A Fidesz-bankról se feledkezzenek meg, mikor megadóztatják a bankokat

- mondta. Orbán Balázs szerint a Jobbik össze-vissza hadovál, szerinte a párt nulla forintot adna a családoknak, és nem is tudná fenntartani a veszélyhelyzetben szükséges intézkedéseket.
https://hvg.hu/
Ezt olvassák mások:
Horvátországban azok, akik nem tudnak dolgozni a járvány miatt havi 190 ezer forintot kapnak
Újabb, a munkahelyek megmentését célzó gazdaságélénkítő csomagot fogadott el csütörtöki...
Húsvét után elkezdik a korlátozások feloldását Ausztriában
Orbán: Tíz év megfeszített és szívós munkával már éppen egyenesbe jöttünk, amikor a koronavírus-járvány megérkezett Európába
Jogvédők: csak szemfényvesztés a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvény
  
Pezsgővel köszöntötték fel Szikora Róberték Orbán Viktort
  
Kiderült miért vonult ki a TEK egy budapesti ügyvédhez
  
Törvényjavaslat: a kormány az országos tisztifőorvos javaslatára egészségügyi válsághelyzetet rendelhetne el
  
140 milliárddal több külföldi adósságot kell törlesztenie az Orbán-kormánynak jövőre
  
Deutsch Tamás: Soros György ezáltal akarja megvenni az Európai Uniót
  
Óriási a titkolózás: luxusszállót építenek a tatai Öreg-tó partjára
  
Megszorultál? - Németh Szilárd megmutatta hogyan lehet ételt főzni pusztán maradékból
  
Megszorultál? - Németh Szilárd megmutatta hogyan lehet ételt főzni pusztán maradékból
  
Szijjártó és Dzsudzsák zárt kapus meccsen szelfizett - maszk és távolságtartás sem volt
  
129 ezren vesztették el az állásukat, de csak 21 ezer hivatalosan munkanélküli
  
Hiába marasztalta el Kövér Lászlót az strasbourgi bíróság, minden marad a régiben
  
Három pert is megnyertek Magyarországgal szemben
  
Jövőre sem adja vissza az önkormányzatoknak a gépjárműadót a kormány
  
Orbán azonnali hatállyal felmentett egy helyettes államtitkárt
  
Müller Cecília: 100 ezer lakosra öt elhunyt és 38 beteg jut
  
Palkovics: a magyar emberek munkából akarnak és tudnak megélni
  
Hazavinné a Mercedes a teljes nyereségét - Ez közel 95,6 millió eurós osztalékot jelent
  
Honvédelem: Megerősített határvédelem a déli határszakaszon
  
Magyar Orvosi Kamara: a teljes orvostársadalom nevében visszautasítják a miniszter nyilatkozatát
  
Gyanúsított lett Berki Krisztián - Két évvel korábbi autóbalesete után rabosították
  
Egymilliárd euró támogatást adnak az önkormányzatoknak Ausztriában
  
Kásler: vannak akik megfeledkeznek elemi feladataikról, és veszni hagyják polgártársaikat, honfitársaikat, a magyar embereket
  
Na ki nyert a legújabb 3,7 milliárdos pályázaton?
  
Na ki nyert a legújabb 3,7 milliárdos pályázaton?
  
Orbán: köszönettel tartozhatnak Kásler Miklós professzor úrnak
  
Kásler állítja, végső soron az orvosok felelőssége volt a döntés, hogy kit küldjenek haza
  
Kásler állítja, végső soron az orvosok felelőssége volt a döntés, hogy kit küldjenek haza
  
Szijjártó: folytatják a vajdasági gazdasági programot, melyre 6 milliárd forintot hagyott jóvá a kormány
  
Jogellenesen próbált meg bejutni az országba 7 migráns Eperjes pusztánál - Rendőrségi hírek
  
Rekordnyereséget könyvelhetett el Mészáros Lőrincék hotelje
  
Könnyes szemmel könyörgött a pénzért a fegyveres rabló egy szegedi virágboltban
  
A rendőrség 750 ezerre büntetett egy dudáló tüntetőt, és bizonyítékként a Vadhajtások videóját használták fel
  
Budapest: Egy egyéves kisfiú az életét vesztette a balesetben - piroson hajtott át az autós, éppen a család elé
  
Palkovics: a közfoglalkoztatásban kínálnak munkalehetőséget, a jelenlegi 82 ezres létszámot akár 200 ezerre is lehet növelni
  
Deutsch Tamás: Kiábrándító és szánalmas, ami az Európai Parlamentben történik
  
Deutsch Tamás: Kiábrándító és szánalmas, ami az Európai Parlamentben történik
  
Szerződéskötési korlátozást rendelt el Kásler a kórházaknál
  
Dömötör Csaba: Magyarország a legjobban védekező országok között van
  
Németh Szilárd: A Magyar Honvédség az ország egyik legnagyobb és legbiztosabb munkáltatója
  
Magyarország uniós hitelt vesz fel
  
Magyarország uniós hitelt vesz fel
  
Katonai középiskolát építenek Hódmezővásárhelyen és Székesfehérváron
  
Orbán döntött: Magyarország részéről jöhet az uniós óriáshitel
  
Palkovics: Egymillió embernek már segített a kormány
  
Hivatalosan is elismerték, hogy Mészáros Lőrinc cége felelős a hatalmas bűzzel kísért vízszennyezésért
  
Németh Szilárd toborzás: 6 hónapos kiképzés bruttó 161 ezer forintos illetmény
  
Bakondi: továbbra is mintegy 130 ezer migráns tartózkodik a balkáni útvonalon
  
Fidesz: Karácsony Gergely ismét nem mond igazat
  
36,5 milliárd forintot ad a kormány határon túli gazdaságfejlesztési programok támogatására
  
Államtitkár: időben meghozta a kormány a gazdaságvédelmi intézkedéseket
  
Müller Cecília: adattisztítás történt
  
Új iskolát építenek Felcsúton
  
Közmunkára ítéltek rémhírterjesztésért két magyar férfit
  
Az izraeli külügyminiszter cáfolja Szijjártót: nem beszélt sem bevándorlásról, sem szuverenitásról, sem nemzeti identitásról
  
Napsütésre és esőre is készülni kell a hétvégén
  
Már Deutsch Tamás is beszólt Karácsony Gergelynek
  
Orbán: Kásler miniszter úr érdemei történelmiek
  
Kásler szerint sosem hangzott el olyan utasítás, hogy ki kellene üríteni a kórházi ágyakat
  
Matolcsy György fiának cége közel háromszázmilliós támogatást kapott a kormánytól
  
Palkovics: a gazdaságvédelmi intézkedések eddig közel egymillió emberről gondoskodtak
  
Szijjártó Péter: Magyarország megakadályozta a koronavírus elszabadulását
  
Operatív törzs: Ha szép idő van, ajánlott éjjel is nyitva tartani az ablakot, de előtte tegyenek fel rovarhálót
  
Szerda éjjel megjelent közlöny: 25 milliárd forintot ad a kormány két kézilabdacsarnokra
  
Több mint 2 milliárd forint osztalékot fizettek ki Tiborcz István cégénél
  
Mindeközben orosz kézbe került a Dunakeszi Járműjavító vállalat
  
Június másodikától nyitnak az iskolák - az óvodák, bölcsődék működési rendjéről is döntöttek
  
Idősotthonok vezetői és kormányhivatali dolgozók fosztottak ki gondozottakat
  
Vissza nem térítendő állami támogatás - Mészáros Lőrinc közpénzből újíthatja fel a lerobbant szállodáit
  
336 millió forintot kommunikált el a kormány két hét alatt
  
Németh Szilárd: a migránsok jelentős része a koronavírus-járvány gócpontjaiból jön
  
Kásler szerint már a műtétre váró betegeken sem kell koronavírustesztet végezni
  
Müller Cecília: Vigyünk magunkkal uzsonnát és tízórait. Ne felejtsük el az innivalót sem
  
Nem tartotta be a 14 napos karantént Dzsudzsák? - Orbán fotója buktatta le
  
Új stadiont ígért Orbán Viktor Pécsnek
  
Továbbra sincs gyanúsítottja a Borkai ellen indított eljárásnak
  
Arról írnak a brit iskolaújságban hogy Magyarország már nem demokrácia
  
108 millió ember ismét karantén alá kerül Kínában a koronavírus miatt
  
Bakondi György: jelentős aktivizálódás tapasztalható a fő migrációs útvonalakon
  
22 milliárdért újítja fel Mészáros Lőrinc és partnere az Erzsébet-táborokat
  
Megszavazták: 10 évre titkosak a Budapest-Belgrád vasútfejlesztési projekt egyes adatai
  
Hivatalos: nem bűncselekmény, hogy az állam túlárazva vette meg a Mátrai Erőművet Mészáros Lőrinctől
  
Bár nem terjesztik a koronavírust, Müller hosszú előadást tartott a kullancsokról és a szúnyogokról
  
Kásler: fokozatosan újraindítottuk az egészségügyet
  
Németh Szilárd: a honvédség szakácsokat, felszolgálókat is keres, a jelentkezőknek könnyített alkalmassági vizsgán kell megfelelniük
  
Müller Cecília: a magyar hatóságok tökéletesre vizsgáztak
  
Varga Judit: "soha nem látott intenzitású, koordinált politikai támadást intézzenek hazánk ellen"
  
A kormány támogatja hogy új sportcsarnok épüljön Székesfehérváron
  
Varga Judit: 2020 legyen az áldozatsegítés éve
  
Három nyomozásban is érintett Borkai Zsolt
  
Egy fideszes polgármester jelentette fel a gyulai ellenzékit rémhírterjesztés miatt
  
Müller Cecília: Nincs ma már akadálya annak sem, hogy az unokák és a nagyszülők meglátogassák egymást
  
Szijjártó: a válságot megelőzően Magyarország európai viszonylatban is kiemelkedő fejlődést ért el
  
Németh Szilárd: a Magyar Honvédség az ország egyik legnagyobb és legbiztosabb munkáltatója
  
Németh Szilárd: "már pénteken 37 esetben történt elfogás a magyar határon"
  
Novák Katalin: Tíz éve dolgozunk azon, hogy Magyarország egy családbarát ország legyen
  
Kína: holtan találták az izraeli nagykövetet
  
Gulyás: Május 26-án nyújthatják be a rendkívüli jogrend megszüntetéséről szóló javaslatot
  
Rosszul végződött a büntetőfékezés a Rákóczi hídon! - + videó
  
Operatív törzs: Magyarország jobban vette az akadályokat, mint más európai országok
  
160 milliárddal több jutna honvédelmi kiadásokra jövőre
A kormány által május 26-án, kedden benyújtott költségvetési javaslat szerint mintegy 162 milliárd forinttal emelik a honvédelmi kiadások keretét: jövőre mintegy 778 milliárd forint jut...
  
Jogvédők: csak szemfényvesztés a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvény
Miután a kormány kedd éjjel benyújtotta a parlamentnek a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló javaslatot és a veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő átmeneti szabályokról szól...
  
Pezsgővel köszöntötték fel Szikora Róberték Orbán Viktort
Pezsgővel köszöntötték fel Szikora Róberték a miniszterelnököt - szúrta ki a Hvg. Tették ezt egy videóban, ahol Szikora Róbert előadóművész mellett látható Nógrádi László egyk...
  
Kiderült miért vonult ki a TEK egy budapesti ügyvédhez
Bűnszövetségben, súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás miatt indított nyomozást a Fővárosi Nyomozó Főügyészség egy budapesti ügyvéd és társai ellen, akik a gyanú szerint saját...
  
Törvényjavaslat: a kormány az országos tisztifőorvos javaslatára egészségügyi válsághelyzetet rendelhetne el
Újdonságot is rejtettek az úgynevezett felhatalmazási törvény visszavonásáról szóló javaslatba - írja a HVG. Eszerint a kormány az országos tisztifőorvos javaslatára, miniszteri előt...
  
140 milliárddal több külföldi adósságot kell törlesztenie az Orbán-kormánynak jövőre
Forintban, a mostani árfolyamok alapján, amelyek azonban - mint azt az idén nagyon is megtapasztalhattuk - változhatnak, s nem feltétlenül a hazai fizetőeszköz erősödésének irányába. Az ...
  
Deutsch Tamás: Soros György ezáltal akarja megvenni az Európai Uniót
A Földi-Kovács Andrea vendégei Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője, ifj. Lomnici Zoltán, a Századvég jogi szakértője és Bohár Dániel, a Hír TV szerkesztő-riportere ...
  
Óriási a titkolózás: luxusszállót építenek a tatai Öreg-tó partjára
Még a beépíthetőségi szabályozást is módosítani kell, de a Hell Energy kitart. A tatai Öreg-tó partját választotta a 120 szobás luxusszálloda-beruházásának helyszínéül a Hell c...
  
Megszorultál? - Németh Szilárd megmutatta hogyan lehet ételt főzni pusztán maradékból
Lássuk a receptet: Babletykó húsvéti maradékokból Hozzávalók: A hűtőből: a nagyszombati főtt-füstölt sonka apróra vágott maradéka, annak szemes borsos, babérleveles, veres- és fokh...
  
Megszorultál? - Németh Szilárd megmutatta hogyan lehet ételt főzni pusztán maradékból
Lássuk a receptet: Babletykó húsvéti maradékokból Hozzávalók: A hűtőből: a nagyszombati főtt-füstölt sonka apróra vágott maradéka, annak szemes borsos, babérleveles, veres- és fokh...
  
Szijjártó és Dzsudzsák zárt kapus meccsen szelfizett - maszk és távolságtartás sem volt
A Puskás Arénában rendezték meg a Magyar Kupa-elődöntő visszavágóját a Honvéd és az MTK között. A Honvéd volt a házigazda, de a stadionja még épül, ezért aztán valahogy úgy esett...
  
129 ezren vesztették el az állásukat, de csak 21 ezer hivatalosan munkanélküli
Kiszámolta a KSH: egy hónap alatt egy ezrelékponttal nőtt a munkanélküliség. Az egy évvel korábbihoz képest 0,3, január-március óta pedig csak 0,1 százalékkal nőtt a munkanélkülis...
  
Hiába marasztalta el Kövér Lászlót az strasbourgi bíróság, minden marad a régiben
Az Országgyűlés szerint az EJEB keddi döntése számos ponton alátámasztja a magyar kormány álláspontját. Több magyar újságíró szólásszabadsághoz fűződő jogát is megsértette K...
  
Három pert is megnyertek Magyarországgal szemben
Az Emberi Jogok Európai Bírósága ma három olyan ítéletet is kihirdetett, amit a Magyar Helsinki Bizottság civil jogvédő szervezet megnyert a magyar állammal szemben. 1. Tüntetés betiltás...
  
Jövőre sem adja vissza az önkormányzatoknak a gépjárműadót a kormány
A főpolgármester délután a költségvetés kedden benyújtott tervezetéről azt mondta a sajtótájékoztatóján, hogy abban két olyan változtatás is van, amely „drámai mértékben lehetet...
  
Orbán azonnali hatállyal felmentett egy helyettes államtitkárt
A miniszterelnök gyakorlatilag azonnali hatállyal mentette fel dr. Nemessányi Zoltánt – írja a Privátbankár. A nemzetközi igazságügyi együttműködésért felelős helyettes államtitká...
  
Müller Cecília: 100 ezer lakosra öt elhunyt és 38 beteg jut
Több a gyógyult, mint az aktív fertőzött, ez is azt igazolja, hogy a járvány lecsengő szakaszában van - emelte ki az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért f...
  
Palkovics: a magyar emberek munkából akarnak és tudnak megélni
A munkahelyvédelmi bértámogatást 9500 vállalat vette igénybe, ami 125 ezer munkavállalónak jelent többletbért - közölte az innovációs és technológiai miniszter kedden Kecskeméten. Pa...
  
Hazavinné a Mercedes a teljes nyereségét - Ez közel 95,6 millió eurós osztalékot jelent
Ez közel 95,6 millió eurós osztalékot jelent, köszönhetően annak, hogy a stuttgarti autógyár itteni érdekeltsége csaknem 7 százalékkal több profitot termelt 2019-ben, mint egy évvel kor...
  
Honvédelem: Megerősített határvédelem a déli határszakaszon
A Magyar Honvédség a határvédelmi feladatokban évek óta, folyamatosan részt vesz. Az elmúlt időszakban – a szomszédos országokban a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások ...
  
Magyar Orvosi Kamara: a teljes orvostársadalom nevében visszautasítják a miniszter nyilatkozatát
Visszautasítja a Magyar Orvosi Kamara elnöksége Kásler Miklós nyilatkozatát. Reagált a Magyar Orvosi Kamara elnöksége Kásler Miklós vádjaira. Az emberierőforrás-miniszter azt nyilatkozt...
  
Gyanúsított lett Berki Krisztián - Két évvel korábbi autóbalesete után rabosították
Két évvel korábbi autóbalesete után rabosították a korábbi főpolgármester-jelöltet. “Korábban tanú voltam, most pedig hirtelen gyanúsított lett belőlem” – mondta a Blikknek Be...
  
Egymilliárd euró támogatást adnak az önkormányzatoknak Ausztriában
Nehéz helyzetben vannak a válság miatt az önkormányzatok, a kormánynak segítenie kell őket – mondta az osztrák kancellár. A települési önkormányzatoknak hirdetett támogatási csoma...
  
Kásler: vannak akik megfeledkeznek elemi feladataikról, és veszni hagyják polgártársaikat, honfitársaikat, a magyar embereket
Az emberierőforrás-miniszter olyan adatokat idézett, amelyek szerint az összes, idősotthonban élő, igazoltan fertőzött ember több mint fele fővárosi fenntartású intézmény lakója. M...
  
Na ki nyert a legújabb 3,7 milliárdos pályázaton?
Folytatódik a 4iG sikerszériája. Sokadik pályázatával is nyert a 4iG: a cég ezúttal a Nébih szakrendszereinek szoftverfejlesztési és alkalmazási támogatási feladataira kiírt közbesze...
  
Na ki nyert a legújabb 3,7 milliárdos pályázaton?
Folytatódik a 4iG sikerszériája. Sokadik pályázatával is nyert a 4iG: a cég ezúttal a Nébih szakrendszereinek szoftverfejlesztési és alkalmazási támogatási feladataira kiírt közbesze...
  
Orbán: köszönettel tartozhatnak Kásler Miklós professzor úrnak
Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője arról kérdezte Orbán Viktor miniszterelnököt hétfőn a parlamenti azonnali kérdések órájában, hogy ha szerinte Kásler Miklós emberierőforr...
  
Kásler állítja, végső soron az orvosok felelőssége volt a döntés, hogy kit küldjenek haza
Kásler Miklós az Emberi Erőforrások Minisztériumának PR-akciójában indult álinterjúsorozata, a Miniszteri percek második epizódjában a lelkesen alákérdező munkatársa kérdésére újf...
  
Kásler állítja, végső soron az orvosok felelőssége volt a döntés, hogy kit küldjenek haza
Kásler Miklós az Emberi Erőforrások Minisztériumának PR-akciójában indult álinterjúsorozata, a Miniszteri percek második epizódjában a lelkesen alákérdező munkatársa kérdésére újf...
  
Szijjártó: folytatják a vajdasági gazdasági programot, melyre 6 milliárd forintot hagyott jóvá a kormány
Röszkéről, Magyarország Szerbia határáról a két ország közti egyik legnagyobb határátkelőhelyről jelentkezett be hétfőn reggel Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.....
  
Jogellenesen próbált meg bejutni az országba 7 migráns Eperjes pusztánál - Rendőrségi hírek
A rendőrök 2020. május 25-én 0 óra 30 perckor hét illegális migránst tartóztattak fel Eperjespuszta térségében. A férfiakból álló csoport tagjai szír állampolgároknak vallották mag...
  
Rekordnyereséget könyvelhetett el Mészáros Lőrincék hotelje
Beindult tavaly a Puskás Ferenc Sport Hotel szekere, az emelkedő bevételeknek köszönhetően két egymást követő veszteséges év után hirtelen rekordnyereséget könyvelhetett el az üzemelte...
  
Könnyes szemmel könyörgött a pénzért a fegyveres rabló egy szegedi virágboltban
Fehér baseball sapkában, szájmaszkban ment rabolni egy férfi egy szegedi virágboltba. Az eladó az RTL Híradónak elmondta, hogy amikor nem adta át a bevételt a rablónak, az könyörögni kez...
  
A rendőrség 750 ezerre büntetett egy dudáló tüntetőt, és bizonyítékként a Vadhajtások videóját használták fel
Miután Hadházy Ákos független parlamenti képviselő bejelentette, hogy a nagyon magas bírságok miatt inkább nem szerveznek a kórházi ágyak kiürítése ellen dudálva tiltakozó demonstrác...
  
Budapest: Egy egyéves kisfiú az életét vesztette a balesetben - piroson hajtott át az autós, éppen a család elé
Szörnyű baleset történt Budapesten: 1 éves kisfiú halt meg. Eddig tisztázatlan körülmények között vasárnap délután összeütközött két autó a XXII. kerületi Kolozsvári utcában. ...
  
Palkovics: a közfoglalkoztatásban kínálnak munkalehetőséget, a jelenlegi 82 ezres létszámot akár 200 ezerre is lehet növelni
Áprilisban már 10 milliárd forintot kellett kifizetnie az Orbán-kormánynak a különböző munkanélküli ellátásokra. Már hiány van a Nemzeti Foglalkoztatási Alapban, pedig összességében...
  
Deutsch Tamás: Kiábrándító és szánalmas, ami az Európai Parlamentben történik
Ugyanazok támadják ma Magyarországot, akik a bevándorlás elutasítása és a határkerítés miatt is támadták - mondta a Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP) delegációvezetője a holnapra te...
  
Deutsch Tamás: Kiábrándító és szánalmas, ami az Európai Parlamentben történik
Ugyanazok támadják ma Magyarországot, akik a bevándorlás elutasítása és a határkerítés miatt is támadták - mondta a Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP) delegációvezetője a holnapra te...
  
Szerződéskötési korlátozást rendelt el Kásler a kórházaknál
Részleges szerződéskötési korlátozást rendelt el Kásler Miklós emberi erőforrások miniszter az Állami Egészségügyi Ellátó Központ fenntartásában álló egészségügyi intézménye...
  
Dömötör Csaba: Magyarország a legjobban védekező országok között van
A rendkívüli jogrend visszavonása azért történhet meg, mert a koronavírus-járvány elleni védekezés első szakaszát eredményesen zárta Magyarország - mondta Dömötör Csaba, a Miniszte...
  
Németh Szilárd: A Magyar Honvédség az ország egyik legnagyobb és legbiztosabb munkáltatója
A Magyar Honvédség mint az ország egyik legnagyobb és legbiztosabb munkáltatója a speciális önkéntes tartalékos katonai szolgálat bevezetésével vesz részt a kormány gazdaságvédelmi pr...
  
Magyarország uniós hitelt vesz fel
A kormány felhívja a pénzügyminisztert, hogy gondoskodjon a kormány és az Európai Bizottság között kötendő, a COVID-19-járvány miatt felmerülő szükséghelyzeti munkanélküliségi koc...
  
Magyarország uniós hitelt vesz fel
A kormány felhívja a pénzügyminisztert, hogy gondoskodjon a kormány és az Európai Bizottság között kötendő, a COVID-19-járvány miatt felmerülő szükséghelyzeti munkanélküliségi ...
  
Katonai középiskolát építenek Hódmezővásárhelyen és Székesfehérváron
Két új katonai középiskola építéséről ír a Magyar Nemzet. A kormánylap szerint Hódmezővásárhelyen már befejeződtek az ehhez szükséges statikai vizsgálatok, és elkészültek a hon...
  
Orbán döntött: Magyarország részéről jöhet az uniós óriáshitel
Orbán Viktor felhatalmazta Varga Mihály pénzügyminisztert, hogy aláírja a Magyarország számára is ideiglenes támogatást nyújtó közös uniós eszköz létrehozásáról szóló önkéntes...
  
Palkovics: Egymillió embernek már segített a kormány
Palkovics László innovációs miniszter szerint már legalább egymillió emberen segítettek valamilyen formában, de a közmunkás is több lehet. Mostanáig már több mint 110 ezer ember bért...
  
Hivatalosan is elismerték, hogy Mészáros Lőrinc cége felelős a hatalmas bűzzel kísért vízszennyezésért
Elismerték, hogy a Mészáros tulajdonában lévő visontai keményítőgyár, a Viresol felelős a tavaly novemberi, hatalmas bűzzel kísért vízszennyezésért a Mátrai Erőmű telephelyén lév...
  
Németh Szilárd toborzás: 6 hónapos kiképzés bruttó 161 ezer forintos illetmény
Fél éves kiképzés és bruttó 161 ezer forint illetmény vár azokra, akik jelentkeznek most speciális önkéntes tartalékos szolgálatra. Szombatra újabb 35 fertőzöttet regisztráltak, íg...
  
Bakondi: továbbra is mintegy 130 ezer migráns tartózkodik a balkáni útvonalon
A migrációsnyomás-fokozás undisputed világbajnoka, élő legendája, zsinórmértéke és mértékegysége, miniszterelnök személyes migrációs barométere péntek este, ahogy az utóbbi öt ...
  
Fidesz: Karácsony Gergely ismét nem mond igazat
Karácsony Gergely a legutóbbi interjújában azt állította, hogy minden, most meghozott döntést előzetesen egyeztetett a frakcióvezetőkkel, és jelentős részüket a Fidesz is támogatta. E...
  
36,5 milliárd forintot ad a kormány határon túli gazdaságfejlesztési programok támogatására
A hétfői Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat alapján jelentős pénzeket, összesen 83 milliárd forintot mozgatott át a kabinet a gazdaságvédelmi alapból különféle célokra. A...
  
Államtitkár: időben meghozta a kormány a gazdaságvédelmi intézkedéseket
Időben meghozta a kormány a gazdaságvédelmi intézkedéseket - mondta a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkár a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operat...
  
Müller Cecília: adattisztítás történt
Megosztott néhány olyan adatot Müller Cecília tisztifőorvos az operatív törzs „tájékoztatóján”, ami a napi jelentésekben nem szokott szerepelni. Ezek szerint a járvány kezdete óta...
  
Új iskolát építenek Felcsúton
Az elképzelés szerint a 16 tantermes épülethez egy 1000 négyzetméteres tornacsarnok is társul majd. Egy új, 16 tantermes, Felcsúton megépülő iskola kivitelezésére írt ki közbeszerzé...
  
Közmunkára ítéltek rémhírterjesztésért két magyar férfit
Közérdekű munkára ítéltek két férfit Békéscsabán, akik valótlan tartalmú írást tettek közzé az egyik közösségi oldalon februárban a koronavírusról - tájékoztatta pénteken kö...
  
Az izraeli külügyminiszter cáfolja Szijjártót: nem beszélt sem bevándorlásról, sem szuverenitásról, sem nemzeti identitásról
Szijjártó Péter külügyminiszter délelőtt videót tett közzé Facebook-oldalán, majd később a minisztérium közleményt is kiadott arról, hogy telefonon felhívta Gabi Askenázi izraeli k...
  
Napsütésre és esőre is készülni kell a hétvégén
Napsütésre és esőre is készülni kell a hétvégén. Emellett a hajnali órákban helyenként fagy is várható - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrej...
  
Már Deutsch Tamás is beszólt Karácsony Gergelynek
Deutsch Tamás a Facebook-oldalán tett közzé egy bejegyzést, amelyben Karácsony Gergelybe szállt bele. Rövid, de kemény üzenetet fogalmazott meg egy facebookos bejegyzésében a Fidesz EP-k...
  
Orbán: Kásler miniszter úr érdemei történelmiek
A kormány bejelentette, hogy visszavonják a különleges jogrendet. Ennyire jól állunk? - kezdődött Orbán Viktor szokásos péntek reggeli rádióinterjúja, mire a miniszterelnök tömören í...
  
Kásler szerint sosem hangzott el olyan utasítás, hogy ki kellene üríteni a kórházi ágyakat
Interjút közölt Kásler Miklós emberierőforrás-miniszterrel a kormánypárti Demokrata hetilap. Az interjúban Kásler többek közt arról beszél, hogy csúsztatás azt mondani, hogy ki kellet...
  
Matolcsy György fiának cége közel háromszázmilliós támogatást kapott a kormánytól
Magyarország megakadályozta a koronavírus elszabadulását, így mostantól a munkahelyvédelem a válságkezelés új feladata, mondta a külügyminiszter Budapesten, a versenyképességi program ...
  
Palkovics: a gazdaságvédelmi intézkedések eddig közel egymillió emberről gondoskodtak
A Gazdaságvédelmi akcióterv, a gazdaságvédelmi intézkedések eddig közel egymillió emberről gondoskodtak, vagy védték meg a munkahelyét - fejtette ki csütörtökön Vácon az innovációs...
  
Szijjártó Péter: Magyarország megakadályozta a koronavírus elszabadulását
Magyarország megakadályozta a koronavírus elszabadulását, így mostantól a munkahelyvédelem a válságkezelés új feladata - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter Budapesten, a ...
  
Operatív törzs: Ha szép idő van, ajánlott éjjel is nyitva tartani az ablakot, de előtte tegyenek fel rovarhálót
Az erről szóló kormányrendelet hamarosan megjelenik. Cikkünk frissül Az Operatív törzs ülése után tartott sajtótájékoztatón Kiss Róbert alezredes elmondta, reggel 6-tól a magyar-r...
  
Szerda éjjel megjelent közlöny: 25 milliárd forintot ad a kormány két kézilabdacsarnokra
Varga Mihály pénzügyminiszternek egy friss kormányhatározat értelmében azonnal gondoskodnia kell 25 milliárd forint rendelkezésre állásáról. A pénz a szegedi és a tatabányai kézicsar...
  
Több mint 2 milliárd forint osztalékot fizettek ki Tiborcz István cégénél
Miután a BDPST Zrt.-nek 4,8 milliárd forint lett a 2019-es adózott eredménye, a májusi közgyűlésen úgy döntöttek: 2,3 milliárd forint osztalékot fizetnek ki a tulajdonosnak - írja az mfo...
  
Mindeközben orosz kézbe került a Dunakeszi Járműjavító vállalat
Az orosz kötődésű THM Hungary Invest Zrt. megveszi a vállalat 90 százalékát a magyar államtól. Bejelentette a Gazdasági Versenyhivatalnak (GVH) a TMH International AG és a Magyar Vagon Z...
  
Június másodikától nyitnak az iskolák - az óvodák, bölcsődék működési rendjéről is döntöttek
Mivel a járványveszély mértéke érdemben csökkent, az óvodák és a bölcsődék a megyékben május 25-től, a fővárosban június 2-től visszatérnek a normális működési rendhez. Az int...
  
Idősotthonok vezetői és kormányhivatali dolgozók fosztottak ki gondozottakat
Eddig 11 ember hallgattak ki gyanúsítottként, hat személyt letartóztattak. Időskorú gondozottak ingó- és ingatlanvagyonának áron aluli megszerzése érdekében működtek együtt gyámügy...
  
Vissza nem térítendő állami támogatás - Mészáros Lőrinc közpénzből újíthatja fel a lerobbant szállodáit
Ha minden jól megy, akkor a héten megkaphatja a vissza nem térítendő állami támogatást a Hunguest Hotels, így Mészáros Lőrinc közpénzből újíthatja fel a lerobbant szállodáit. Új s...
  
336 millió forintot kommunikált el a kormány két hét alatt
Május első felében mintegy 336 millió forintot költött a kormány a gazdaságvédelmi akciótervet reklámozó óriásplakátokra – derült ki Csárdi Antal LMP-s országgyűlési képviselő ...
  
Németh Szilárd: a migránsok jelentős része a koronavírus-járvány gócpontjaiból jön
Németh Szilárd a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában arra hívta fel a figyelmet, hogy a migránsok jelentős része a koronavírus-járvány gócpontjaiból jön, ezért ...
  
Kásler szerint már a műtétre váró betegeken sem kell koronavírustesztet végezni
Pedig április közepétől kezdve az igazoltan koronavírusos esetek harmada kórházban fertőződött meg. A műtétek miatt felvett betegeken május 15-e óta nem kötelező koronavírusteszt vé...
  
Müller Cecília: Vigyünk magunkkal uzsonnát és tízórait. Ne felejtsük el az innivalót sem
Ma is volt „tájékoztatója” az operatív törzsnek. Hiába a lazítások, egyelőre továbbra is abban a formában megy ez, hogy a szerkesztőségek elküldik a kérdéseket, azok közül kivál...
  
Nem tartotta be a 14 napos karantént Dzsudzsák? - Orbán fotója buktatta le
A fővárosi lazítás első napján egy galéria került ki Orbán Viktor Facebook-oldalára az újra megnyiló vendéglátós teraszokról. A képeken egyebek között felbukkant Dzsudzsák Balá...
  
THE POST
COPYRIGHT © 2020. minden jog fenntartva - Impresszum