19 éves lány takarítócége vásárolt be félmilliárdért nyomott árú ingatlanokból Budapesten

Egymilliárd forintért adott túl januárban az V. kerületi önkormányzat több ingatlanán úgy, hogy a nagy sietségben esélyt se hagyjon a fővárosi önkormányzatnak arra, hogy az élhessen az elővásárlási jogával. Az ingatlanokat tavaly októberben hirdették meg eladásra, és bár csak januárban köttettek meg az üzletek, némelyiknél már a földhivatal is bejegyezte az új tulajdonost. Ez utóbbi fejlemény komolyan megnehezíti a Főváros dolgát, amely nyolc, összesen 850 millió forintért elkelt ingatlan esetén próbálna élni elővásárlási jogával.

Hogy miért akarná a Főváros is megszerezni ezeket az épületeket? Mert saját értékbecslésük szerint azok az eladási ár csaknem dupláját, 1,6 milliárd forintot érnek, vagyis elég szép hasznot realizálhatna rajtuk az önkormányzat, amely az így befolyó összeget saját tulajdonú önkormányzati lakásai felújítására fordítaná.

A Népszava most utánajárt, hogy kikkel kell csatába szállnia a fővárosi önkormányzatnak. A nyolc ingatlan közül ötöt egy Top Full Clean Kft. nevű vállalkozás vette meg. A cég tulajdonosa az Opten nyilvántartása szerint egy még csak 19 éves nő - a cégalapító lánya. A vállalkozás az elmúlt években futott fel. Miközben 2016-17-ben még nullszaldó közeli eredményt ért el, 2018-20 között összesen 215,5 millió forint volt az adózott eredménye.

A januári nagybevásárlással egészen garantáltan jó üzletet kötöttek. Az Aulich utcában, a Szabadság tér közvetlen szomszédjában például 587 ezer forintos négyzetméteráron jutottak egy 560 négyzetméteres irodához, miközben a környéken bőven millió fölötti, 1,1-1,5 milliós négyzetméteráron hirdetik az ingatlanokat.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....