Ütik a magyarok egymást: rátámadt a plébánosra egy dühös magyar férfi a gyászmisén

Egy 50 éves férfi pár héttel ezelőtt, egy XII. kerületi templomnál trágár bekiabálásokkal zavart meg egy gyászmisét, majd az őt távozásra felszólító plébánosra és káplánra támadt, írja sajtóközleményében a Fővárosi Főügyészség.

A vádirat szerint a vádlott 2022. január 7-én, délután, ittasan egy XII. kerületi templomhoz ment, ahol körülbelül kétszáz fő részvételével gyászmise zajlott. A férfi a bejáratnál állva, trágár kifejezéseket kiabált be a templomba, ezért a plébános és a káplán a szertartást megszakították, majd odamentek a vádlotthoz és megkérték, hogy hagyja abba a trágár viselkedést és távozzon. A férfi közölte, hogy őt onnan senki nem küldheti el, miközben szidalmazta őket,

majd ütő, illetve rúgó mozdulatokat tett a plébános irányába,

amelyek a plébánost nem találták el, de a ruházatán a stólát és a szemüveg madzagot elszakította. Ekkor a káplán a vádlott és a plébános közé állt, akit a támadó a mellkasán megütött. A férfit a helyszínre érkező rendőrök előállították, majd gyanúsítottként kihallgatták.

Másnap, 2022. január 8-án, 18 órakor a vádlott ismét megjelent a templomnál, ahol az egyházat, papokat és a keresztény közösséget sértő kifejezéseket kiabált. A templomba ekkor érkezett misére a káplán is, akit a vádlott felismert, és

az előző napon történtek miatt veréssel fenyegette meg.

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség az 50 éves, büntetett férfit közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével, valamint zaklatás vétségével vádolja, és vele szemben börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratban. A vádlott jelenleg is letartóztatásban van.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....

Bayer Zsolt elszabadult: -Takarodjon haza!-