Nekimentek Orbánéknak: Egy egészségügyi dolgozó az Alkotmánybírósághoz fordult

Alkotmánybírósághoz fordult egy egészségügyi dolgozó, és hivatalos panaszt nyújtott be a koronavírus elleni kötelező védőoltás miatt. Az RTL Híradó szerint a meg nem nevezett dolgozó érthetetlennek és a túlzónak nevezte, hogy oltás hiányában a munkáját is elveszítik az egészségügyben dolgozók, és az oltás felvételének kötelezővé tétele a testi integritáshoz való jog korlátozását is jelenti.

Orbán Viktor még júliusban jelentette be, hogy hazánkban szeptember 1-jei határidővel az egészségügyi dolgozóknak kötelező lesz az oltás és anélkül nem űzhetik hivatásukat. Amennyiben ezt nem teszik meg, nem hosszabbítják a jogviszonyt az alkalmazottakkal, ám a határidőt végül a kormány egy rendeletben szeptember 15-ig kitolta.



„Álláspontom szerint a védőoltás felvételének elmulasztásához fűzött joghátrány, azaz a szakképesítéssel rendelkező foglalkoztatott munkaviszonyának quasi rendkívüli felmondással történő megszüntetése olyan súlyú anyagi és erkölcsi következményekkel jár, amely egyáltalán nincs arányban a pandémia visszaszorításának céljával és egyben a bevezetése időpontjára tekintettel észszerűtlen” – áll a panaszban.

A beadványt soron kívüli eljárásban bírálják el, de a döntés időpontjáról egyelőre még nincs hír. A Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke szerint a rendelet növelte az oltási hajlandóságot a dolgozók között, és Soós Adrianna úgy számol, hogy csupán 300-400 ember esik ki a rendszerből az oltás kötelező jellege miatt.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....