Jön a Dunakeszi Diáknegyed - kitalálod ki építi meg 40 milliárdért?

Nem volt még akkora középiskola beruházás hazánkban, mint a „Dunakeszi Diáknegyed”, a kivitelezésről szóló közbeszerzést pedig a Tiborcz István üzlettársaként elhíresült Paár Attila érdekeltségébe tartozó West Bau Hungária Kft. (WHB), valamint a Laterex Zrt. nyerte el, nettó több mint 37 milliárdos ajánlatával - írja a Magyar Narancs. Alvállalkozóként a WHB Grouphoz tartozó Magyar Építő Zrt. csatlakozik a beruházáshoz. A beruházás megvalósulásáról Tuzson Bence államtitkár számolt be Facebook-oldalán

A Diáknegyed a város északi határán épülhet meg, és a tervek szerint összesen 1500 diák oktatását látja majd el. Egy gimnázium és egy szakgimnázium mellett épülnek itt az iskolákhoz tartozó sportcsarnokok, sportpályák, egy uszoda és egy rendezvények megtartására is alkalmas, 450 fő részére kialakított étterem is.

Paár Attila cége, a WHB 43 milliárd forintért építheti a Velencei-tóhoz tervezett kajak-kenu akadémiát, de a vállalat dolgozik a triplájára drágult Operaház felújításán és a Paks 2 projektben is kaptak megbízást. A Magyar Építő Zrt. pedig a csúszásban lévő új Néprajzi Múzeumban nyert közbeszerzést legutóbb.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....