Most Pataky Attilát az a megtiszteltetés érte, hogy tananyag lett

Pataky Attila munkásságával jó ideje már nemcsak az Edda zenéiben találkozhatunk. Ismerhetjük gyurcsányozós videóját, azt is amelyikben a háttérhatalomról, Rothschildokról beszél, de ha kedve tartotta (még a Fidesz kormány előtt persze), akkor arról is beszélt interjúban, hogy “kibaszott szar az egész, úgy ahogy van.”. Szelídebb oldaláról is ismerhetjük, persze ehhez már más körülmények kellenek. Néhány éve például azt mondta, hogy az ország vezetése egy új államalapítás alapjait rakja le, amikor többeknek jut a javakból és többek érezhetik, hogy méltóságosabban élhetnek. És néha elviszik őt az UFO-k, hogy aztán ki tudja hol, és ki tudja, mit csináljanak vele.



Most Pataky Attilát az a megtiszteltetés érte, hogy tananyag lett. A hatodikosok etika tankönyvébe került bele egy dalszöveg részlete – írta meg a Telex. Bizonyára azért, mert az állami tankönyvkészítők sem a magyar, sem a világirodalomban nem találtak más olyan alkotót, akinek prózai munkássága méltóvá tette volna arra, hogy gyerekek olvassák a mondatait.



„Ünnep oly szép, a gyertya, ha ég, a szeretet asztalánál ott ülünk mindannyian…”



Ez a sor került bele az Edda Ünnep című dalából ahhoz a részhez, amikor a gyerekeknek azt tanítják, hogy minden népnek vannak ünnepei, és ezeket úgy ünnepeljük, hogy különleges ételeket eszünk, ünnepi ruhába öltözünk és templomba megyünk. Pontosan ide, a szeretet asztalához illik a következő Pataky idézet is.



És, hogy teljes legyen a szeretet szendvics, jöjjön a végére egy másik idézet is ugyanebből a dalból.



“Egy út van, én ebben hiszek: A mindent elsöprõ szeretet,”



Az etika egyébként, ha megfelelő tankönyvből tanulják a gyerekek, akkor alkalmas lehet arra, hogy őket a jóra, a megfelelőre, a helyesre és az illemre nevelje, hiszen alapvetően az etikának ez a célja.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....

Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen

Robbant a hír: Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen

Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen

Robbant a hír: Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen