Egy NER-közeli nagyvállalkozó: bevett bűnözői gyakorlat, hogy ha bármilyen sikeres vállalkozást, vagyont irigykedve megkívánnak...

Vitézy Tamás ismert jobboldali nagyvállalkozó (akit korábban az Átlátszó is egyértelműen NER-oligarchaként azonosított) Facebook oldalán ment neki az Orbán-rendszernek és azt állítja a mostani gazdasági bűnözésnek az igazságszolgáltatás egyes tagjai aktív részesei.

„Az igazságszolgáltatással is szövetkező bűnözői maffiák miatt az Ön vagyona sincs biztonságban!”

– kezdi posztját Vitézy, aki így folytatja:

„Már említettem, hogy bevett bűnözői gyakorlat, hogy ha bármilyen sikeres vállalkozást, vagyont irigykedve megkívánnak egyes „befektetők”, azt banki, felszámolói, bírói, végrehajtói segédlettel erre szakosodott ügyvédek hadával, nyomozók, ügyészek bűnözői részvételével el is veszik!

Jogorvoslatnak majd, mint látszik, sok helye nincs! Ez az együttműködő kör egy jól bejáratott, minden részvevőt busásan megfizető maffia!

Higgyék el nekem, hogy ez a sommás megállapítás nagy bátorságot (vagy vakságot) követel, és én is csak a minden mindegy alapon merem megkockáztatni sok keserű tapasztalat után.”

A volt NER-közeli vállalkozótól szerinte egy, a korábban tulajdonában lévő horvátországi turisztikai vállalkozás szállodákkal, kikötőkkel, kempinggel és egyéb építési területekkel összesen félmillió négyzetméter tengerparti területet vettek el jogtalanul.

A 112 000 négyzetméter szálloda és jachtkikötő koncesszióját is tartalmazó vállalkozás értékét jelzi, hogy Vitézy a tíz leggazdagabb horvát listájára is felkerült.

Posztjában felidézi, hogy a „banki hitelek átfinanszírozására, és befektetőtársként egy Bohemian Financing Zrt. nevű cég jelentkezett, amely mint később kiderült, Jellinek Dániel bőven száz fölötti céghálójának egyik tagja volt. A Bohemian Financing Zrt. nem saját forrásból finanszírozta a vállalt kötelezettségeit, hanem a szintén több száz céget birtokló Mészáros Lőrinc tulajdonolta Takarékbank Zrt. pénzéből tette azt, ahol hitelminősítés és tudtunk nélkül, elzálogosított minden portfólióelemünket, sőt családunk egyéb vagyontárgyait is.”

Vitézy szerint az ellenfelei zsarolták, megvásárolták bizalmi embereit, kijátszották szerződéseit és minden vagyonára kiterjesztették intézkedési jogukat, „hasonló módszerrel, mint azt nagyban utazó lakásmaffiák teszik.”

Leírja azt is, hogy tavaly november 4-én kilenc ügyész és két rendőr hajnalban házkutatást tartott a lakásán „hivatali iratokat” keresve és őt koncepciós, koholt vádakkal gyanúsítva 72 órára letartóztatták.

A vállalkozó bejegyzésében név és tisztség szerint is megnevez egy felszámolót, egy felszámoló ügyvédet, egy vezető beosztású korábbi munkatársát, két bírót és négy ügyészt, akik szerinte közreműködtek a vele szemben elkövetett bűncselekményekben.

„Amíg sajnos léteznek pedo*fil papok, addig megtévedt bírók és ügyészek is létezhetnek, akiknek a bűnözése szigorú kontrollt és szankciót követelő cselekmény!

Az említett személyek mindent elkövettek, hogy teljes legyen a jogfosztottságom, sőt a hozzám hűséges ügyvédeimet is kreált ügyekkel próbálják rólam leválasztani.” – zárja posztját a vállalkozó.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....

Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen

Robbant a hír: Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen