Hitel, hitel hitel: 500 ezer forintos hitelt kínál a fiataloknak az Orbán kormány - eddig már 40 ezren igényelték

A kormány 2022. június 31-ig meghosszabbítja a tavaly májusban bevezetett Diákhitel Plusz igénybevételének lehetőségét – közölte Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter keddi sajtótájékoztatóján.

Az MTI beszámolója alapján Novák Katalin elmondta: a döntés értelmében október elsejétől ismét elérhető lesz a felsőoktatásban tanuló hallgatóknak az 500 ezer forintos, szabad felhasználású, kamatmentes hitel. A Diákhitel Pluszt a bevezetés óta 40 ezren igényelték – tette hozzá.

Novák Facebook-bejegyzése szerint a diákhitel lehetőségétől az Egyesült Királyságban tanuló diákok sem esnek el. Azok a hallgatók, akik 2021. január 1. előtt kezdték tanulmányaikat valamelyik brit intézményben, továbbra is jogosultak maradnak a diákhitelre.

A miniszter arról is beszámolt, hogy könnyítésekre számíthatnak az otthonteremtési támogatást felvevők. A CSOK esetében 2022. június 30-ig meghosszabbítják a gyermekvállalási határidőket. Ezen kívül a mezőgazdasági őstermelők, ha családjukkal ugyanazon az ingatlanok laknak és gazdálkodnak, bizonyos esetekben jogosultak lesznek CSOK-ra. Ha egy családban meghal az egyik szülő, akkor az özvegy továbbra is jogosult marad az otthonteremtési támogatásra elhunyt házastársa tb-jogviszonya alapján – írja.

A miniszter újságírói kérdésre elmondta, hogy a kormány a mai, vagyis keddi ülésen fog arról dönteni, hogy meghosszabbítják-e a veszélyhelyzetet, vagy sem. Nem a koronavírusos esetszámoktól teszik függővé az esetleges korlátozásokat – tette hozzá.

Az Országgyűlés május 18-án 128 igen szavazattal, 58 ellenében, tartózkodás nélkül megszavazta a koronavírus-világjárvány elleni védekezésről szóló törvény módosítását – ennek értelmében a veszélyhelyzet a parlament őszi, első ülésnapját követő 15. napig tart. A parlament szeptember 20-án, hétfőn ül össze először az őszi ülésszakban – írja az Atv.hu.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....

Bayer Zsolt elszabadult: -Takarodjon haza!-

Bayer Zsolt elszabadult: -Takarodjon haza!-