Mi történik itt? A Magyar Honvédség váratlanul 30 évre titkosította a dolgozói adatokat

Nem nyilatkoznak a témában.

A kormány a csütörtök délutáni sajtótájékoztatón bejelentette, a munkáltatók számára lehetőség nyílik a koronavírus elleni vakcinák kötelezővé tételére.

Az állami szférában dolgozók esetében kötelező a védőoltás felvétele, így ugyanez vonatkozik a Magyar Honvédségre is.

A vonatkozó jogszabály szerint amennyiben a dolgozó egy bizonyos idő elteltéig nem veszi fel a koronavírus elleni védőoltást, a munkáltató az alkalmazottat fizetés nélküli szabadságra kötelezheti, és ha a dolgozó egy éven belül sem oltatja be magát, azonnali hatállyal elbocsáthatják a munkahelyről.

A Magyar Honvédségnél dolgozók egy hónap haladékot kaptak: annak, aki eddig még nem oltatta be magát,

december 1-jéig kapott haladékot az oltás első dózisának felvételére.

Attól az időponttól önkéntes katonai szolgálatra is csak olyan jelentkezőket lehet behívni, akik beoltatták magukat.

Az oltás kötelezővé tételével kapcsolatban az Index érdeklődött a honvédelmi szolgálatnál, azonban a lemorzsolódásra vonatkozó kérdésekkel kapcsolatban visszautasították a tájékoztatást, jelezve, hogy ezen adatokat 30 évre titkosították.

“{A}rról tájékoztatni tudjuk, hogy az oltási programnak és az egyéni tudatos felelősségvállalásnak köszönhetően már jelenleg is mintegy

85 százalékos az átoltottság a honvédelmi szférában,

beleértve a katonákat, a honvédelmi alkalmazottakat és a kormánytisztviselőket egyaránt. Ez a szám a tartós külszolgálatról folyamatosan hazatérők oltakozásával tovább növekszik” — írták levelükben. Mindezek miatt a honvédelmi szervnél azt feltételezik, hogy a döntés nem lesz negatív hatással a dolgozói létszámra.

(Index nyomán)





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....