thepost / Magyarország / Budapest / 2020.05.31
THE POST
           
31
Müller Cecília tanácsokat adott a maszkviseléshez és a húsvéti tojás megmosásához is
Az operatív törzs keddi tájékoztatóján a tisztifőorvos tanácsokat adott a maszkviseléshez és a húsvéti tojás megmosásához is, az viszont nem derült ki, hogy tesztelik-e a kórházban fekvő tüdőgyulladásos eseteket, vagy hogy végeznek-e helyreállító műtéteket a csonttörést szenvedőkön a veszélyhelyzet idején.

Újabb ember, egy több krónikus betegséggel küzdő 59 éves beteg vesztette életét Magyarországon a koronavírus miatt. Az elhunytak száma ezzel 16 főre nőtt kedd reggelre, és eközben újabb 46 főnél mutatták ki, ezzel 492-re nőtt a beazonosított fertőzöttek száma – hangzott el az operatív törzs keddi tájékoztatóján.

Müller Cecília elmondta, mára több mint 14 ezer laborvizsgálat történt, és van ok az örömre is, mert folyamatosan távoznak az intézményekből gyógyultan is olyanok, akiknél korábban a koronavírust azonosították. Az országos tisztifőorvos beszélt az új adatközlési módszereikről, hangsúlyozva, hogy a közölt betegadatok felhívják a kockázati csoportokba tartozók figyelmét a megbetegedés veszélyeire.

Valamennyi elhunyt esetében valamilyen krónikus megbetegedést felleltek a járványügyi elemzés során. A 16 esetben szív- érrendszeri megbetegedéssel, rosszindulatú daganatos megbetegedés, illetve az immunrendszerre hatással lévő, más krónikus betegséggel küzdőkről volt szó.

Müller arról is beszélt, hogy egy anyagcsere-megbetegedés is kockázati csoportba tartozóvá tehet valakit.

Nyilvánvalóan a többszöröse a regisztráltaknak azoknak a száma, akik fertőzöttek, vagy akár már túl is estek a betegségen

– figyelmeztetett ismét. A tisztifőorvos szerint az érintkezések számának csökkentésével lehet lassítani a járványt, és ezért nemcsak a kockázati csoportba tartozókat, hanem az egész társadalmat arra kérte, hogy tartsák be a hatóságok és a szakemberek utasításait és javaslatait.

Az országos tisztifőorvos hosszan beszélt arról, hogy hálás az orvosoknak és az ápolóknak, de köszönetet mondott az állampolgároknak is, és külön azoknak, akik dalolnak:

A magyar ember dalol.

Müller Cecília szerint ezzel a dalszerzők, dalolók csökkentik a feszültséget, amit a bezártság okoz. A tisztifőorvos arról is beszélt, hogy ne káros szenvedéllyel csökkentse senki a feszültséget, de Müller a hiteles hírforrásból való tájékozódást is javaslatként említette.Sokan kompenzálnak felesleges étkezéssel, próbáljunk meg ezek helyett inkább egy kicsit mozogni

– mondta még a feszültségkezelésről, és hozzátette: különösen kell figyelni a gyermekekre, az ő lelki egyensúlyuk érdekében is praktikus tanácsokkal szolgált.

Vigyázzunk egymásra, vigyázzunk a gyermekeinkre, vigyázzunk az időseinkre, és egymásra!

Kiss Róbert, az operatív törzs rendőr munkatársa a koronavírus-törvény hatályba lépésével kapcsolatban adott tájékoztatást. A Waberer’s-Szemerey Logisztika Kft. felajánlása révén hétfőn 82 egészségügyi intézménybe tudták kiszállítani az egészségügyi védőfelszereléseket, amelyek az elmúlt napokban érkeztek Magyarországra.

Arról is beszélt, hogy megkezdték munkájukat a kórházparancsnokok, és rögtön meg is állapították, hogy minden szükséges eszköz rendelkezésre áll.

A járványügyi veszélyhelyzettel kapcsolatban 103 büntetőeljárás indult eddig, 26 rémhírterjesztés miatt, 19 közveszéllyel fenyegetés miatt, 29 csalás miatt és 19 járványügyi szabálysértés miatt.

A kijárási korlátozások hatályba lépése óta 943 rendőri intézkedés volt, 822 esetben figyelmeztetéssel zárultak ezek, 90 fő ellen szabálysértési eljárás indult, 13 fő estében helyszíni bírságot szabtak ki.

A hatósági házi karanténban lévő több ezer embert 63 ezerszer ellenőrizték a rendőrök.

Újságírói kérdésekre adott válaszok:

Müller Cecília szerint hipós vízzel kell átmosni a húsvéti tojást, és a sonkát is alaposan át kell főzni.
A maszkok kérdése folyton előkerül, mondta Müller Cecília a mosató szájmaszkok hasznosságára vonatkozó kérdésre. A tisztifőorvos szerint ha valakit megnyugtat, biztonságérzettel lát el egy varrott maszk, akkor viselje, de alaposan, legalább 60 fokos vízben mossa azt ki, és semmiképpen se nyúljon az arcához sem a viselés közben, sem a levételt követően.
A megyei védelmi bizottságok eddig is nagyon fontos szerepet játszottak a védekezésben, mondta Kiss Róbert. Ezek mérik fel a kórházi készleteket például.
Müller Cecília szerint a kijárási korlátozás egyértelmű, már valahol tartózkodnak az emberek: ha a nyaralójukat választották, akkor onnan van kijárási korlátozás, semmiképpen sem szabad most helyszínt változtatni, csak a jogszabályban meghatározott esetekben.
Ha hiteles tájékoztatást szeretne, kövesse sajtótájékoztatóinkat, felelte Kiss Róbert arra a kérdésre, miért nem kapnak a települési polgármesterek több információt és felhatalmazást arra, hogy tájékoztassák a lakosságot.
Az intenzív-terápiás részlegek folyamatos kapacitásbővítése, ágyfelszabadítás zajlik a járvány terjedése miatt, és amennyiben több beteg lesz, annyival több kórházat és kórházi osztályt fognak bevonni a kórházi kezelésre szoruló betegek ellátásába, mondta Müller.
A nagymágocsi idősotthonból elszállított betegekkel kapcsolatban betegjogi okokból nem adtak bővebb felvilágosítást.
A betegellátók, egészségügyi dolgozók, rendvédelmi szervek – megvan a hierarchiája
abban, hogy kinek fontos viselnie maszkokat, ez az álláspontunk egységes a WHO utasításaival. „Ha valakinek biztonságérzetet ad, annál nem ellenezzük, az viselje, de viselje helyesen és megfelelő körültekintéssel”, mondta Müller Cecília, aki szerint a maszk viselése helytelenül, archoz nyúlkálással „kifejezetten kockázatos lehet”.
Eddig 5500 magyar állampolgárt szállítottak haza külföldről, a napokban az Egyesület Államokból további több mint 250-en érkeznek haza. Tirolból éjjel jöttek haza sokan azután, hogy ott kitöltötték a házi karantént, és negatív teszttel rendelkeztek – ezért nekik itthon nem kell újabb karanténba vonulni.
A kijárási korlátozásokkal kapcsolatos magatartási szabályok betartásában a vásárlók együttműködését, nem pedig biztonsági őrök fegyelmezését kéri a hatóság.
„Az idősek maradjanak otthon, ne kockáztassák az egészségüket, mert ők sérülékeny csoporthoz tartoznak” – mondta Müller Cecília ismét, és kérte, hogy inkább a szabad idősávban se menjenek vásárolni. Kérjenek segítséget, ezt az idősávot pedig csak végszükség esetén vegyék igénybe.
Több rendőrt vezényeltek az utcára, így több rendbontást, közterületi garázdaságot tudtak megakadályozni, állította Kiss Róbert a rendőrségi fellépésre vonatkozó kérdésre.
Előfordul olyan helyzet, hogy egy külföldről hazautazott állampolgár nem tud otthonába hazatérni, mert a környezetében, családjában kockázati csoportba tartozó személy van. Ezt lehet jelezni a hatóságoknak, és akkor segítenek elhelyezni 14 napra, amíg a lejár a karantén.
Nincsen „elfogadható értéke” a megbetegedések számának, ahogyan azt a Magyar Hírlap kérdezte, mondta Müller Cecília. „A fertőzöttek számának a lakossághoz való viszonya az, ami a legjobban jellemzi a fertőzések arányát”, fogalmazott kissé érthetetlenül, de vélhetően arra utalt, hogy az egész ország érintett már a járványban.
Nem határozható meg egy számmal, hogy mikortól tömeges a járvány, mondta Müller Cecília, megismételve: a tömeges megbetegedés küszöbén állunk.
Több gyermek és kiskorú is megbetegedett, van köztük kisbaba is, lélegeztetni egyiküket sem kell, de van súlyosabb eset, és van, akinek segíteni kell a könnyebb lélegzésben. De vannak olyan fertőzöttek, akik kontaktként jelentkeztek, és semmilyen tünetük nincs.
Egy újabb eljárásrend készül, jelentette be Müller Cecília, ez már az ötödik lesz a járvány Magyarországra érkezése óta. Mindig az aktuális eljárásrend szerint kell a vizsgálatokat elvégezni. Jelen pillanatban, amennyiben gyanú merül fel, telefonon értesítse a háziorvosát a magát érintettnek gondoló állampolgár, és a háziorvos intézkedik a laborvizsgálatról.
Kórházi kezelésre magas láz, légszomj, fulladás esetén van szükség, mondta a tisztifőorvos.
Nem vészforgatókönyv készül, hanem az intézményeknek békeidőben is kell rendelkezniük olyan egészségügyi válsághelyzeti tervvel, aminek előkészítése és frissítése most a feladatuk volt, mondta Müller a kapacitások átrendezése és bővítése ügyében.
Eljárásrend, módszertani ajánlások és utasítások, valamint a koronavírus kézikönyve is az orvosok felkészítését szolgálja, mondta a tisztifőorvos a gyógyítók szakmai felkészítését érintő kérdésre.
Mindenhol el lehet kapni a koronavírust, nem kell hozzá fitneszterem – mondta Müller Cecília, aki időben és térben elkülönülten javasolja a testmozgást, ahogy a fodrászkodást is.
A koronavírusos egészségügyi szűrőlapon felmerülő, megelőző kérdések mind-mind indokoltak a gyanú kizárása, vagy megerősítése érdekében.
A napokban kutatást indítanak a Nemzeti Népegészségügyi Központban és a Dél-pesti Centrumkórházban a koronavírus-fertőzésből kigyógyultak ügyében, hogy magyar kutatók is vizsgálni tudják, immúnissá válnak-e a vírusra azok, akik egyszer már átestek a betegségen.

Az Index egyébként ezeket a kérdéseket küldte el kedden az operatív törzsnek:

A sürgősségi ellátás új protokollja szerint csonttörések esetén csak nyílt töréseknél és súlyos esetekben végeznek helyreállító műtéteket. Jelenleg tehát "sima" végtagtörés esetén nincs helyreállító műtét? Mi számít súlyosnak? Nem okoz ez maradandó egészségromlást?
Fenntartják, hogy nem javasolják a maszkviselést mindenkinek, főként azok után, hogy a miniszterelnök a parlamentben azt mondta, valójában mindenkinek hordania kellene, de nincs elég ebből Magyarországon, nem tudják biztosítani a lakosságnak, ezért nem lehet kötelezővé tenni?
A több mint 13 ezer magyarországi mintavétel pontosan hány emberen történt meg?
Konkrétan hány embert teszteltek már Magyarországon a hatóságok az új koronavírussal, és egy esetben hányszor kell mintát venni?
Átlagosan napi ezer elvégzett mintavételt tüntetnek fel, legalábbis az elmúlt egy hétben, a kijelölt új laborokkal. Pontosan naponta hány labortesztet végeznek a NNK központi laborjában, és hány darab mintavételt értékelnek ki a kijelölt 7 laborban?
Mennyivel több vagy kevesebb a kórházakban súlyos tüdőgyulladással kezeltek száma az évnek ebben a szakaszában megszokott átlagos adatokhoz képest?
Minden tüdőgyulladásos tünettel, vagy épp konkrétan tüdőgyulladással kórházban fekvő betegnél elvégzik a koronavírustesztet a jelenlegi eljárásrend szerint?
Nálunk nem volt kiugró növekedés a tüdőgyulladásos, influenzás megbetegedések számában a koronavírus hivatalos megjelenése előtt?
Müller Cecília tanácsokat adott a maszkviseléshez és a húsvéti tojás megmosásához is
Az operatív törzs keddi tájékoztatóján a tisztifőorvos tanácsokat adott a maszkviseléshez és a húsvéti tojás megmosásához is, az viszont nem derült ki, hogy tesztelik-e a kórházban fekvő tüdőgyulladásos eseteket, vagy hogy végeznek-e helyreállító műtéteket a csonttörést szenvedőkön a veszélyhelyzet idején.

Újabb ember, egy több krónikus betegséggel küzdő 59 éves beteg vesztette életét Magyarországon a koronavírus miatt. Az elhunytak száma ezzel 16 főre nőtt kedd reggelre, és eközben újabb 46 főnél mutatták ki, ezzel 492-re nőtt a beazonosított fertőzöttek száma – hangzott el az operatív törzs keddi tájékoztatóján.

Müller Cecília elmondta, mára több mint 14 ezer laborvizsgálat történt, és van ok az örömre is, mert folyamatosan távoznak az intézményekből gyógyultan is olyanok, akiknél korábban a koronavírust azonosították. Az országos tisztifőorvos beszélt az új adatközlési módszereikről, hangsúlyozva, hogy a közölt betegadatok felhívják a kockázati csoportokba tartozók figyelmét a megbetegedés veszélyeire.

Valamennyi elhunyt esetében valamilyen krónikus megbetegedést felleltek a járványügyi elemzés során. A 16 esetben szív- érrendszeri megbetegedéssel, rosszindulatú daganatos megbetegedés, illetve az immunrendszerre hatással lévő, más krónikus betegséggel küzdőkről volt szó.

Müller arról is beszélt, hogy egy anyagcsere-megbetegedés is kockázati csoportba tartozóvá tehet valakit.

Nyilvánvalóan a többszöröse a regisztráltaknak azoknak a száma, akik fertőzöttek, vagy akár már túl is estek a betegségen

– figyelmeztetett ismét. A tisztifőorvos szerint az érintkezések számának csökkentésével lehet lassítani a járványt, és ezért nemcsak a kockázati csoportba tartozókat, hanem az egész társadalmat arra kérte, hogy tartsák be a hatóságok és a szakemberek utasításait és javaslatait.

Az országos tisztifőorvos hosszan beszélt arról, hogy hálás az orvosoknak és az ápolóknak, de köszönetet mondott az állampolgároknak is, és külön azoknak, akik dalolnak:

A magyar ember dalol.

Müller Cecília szerint ezzel a dalszerzők, dalolók csökkentik a feszültséget, amit a bezártság okoz. A tisztifőorvos arról is beszélt, hogy ne káros szenvedéllyel csökkentse senki a feszültséget, de Müller a hiteles hírforrásból való tájékozódást is javaslatként említette.Sokan kompenzálnak felesleges étkezéssel, próbáljunk meg ezek helyett inkább egy kicsit mozogni

– mondta még a feszültségkezelésről, és hozzátette: különösen kell figyelni a gyermekekre, az ő lelki egyensúlyuk érdekében is praktikus tanácsokkal szolgált.

Vigyázzunk egymásra, vigyázzunk a gyermekeinkre, vigyázzunk az időseinkre, és egymásra!

Kiss Róbert, az operatív törzs rendőr munkatársa a koronavírus-törvény hatályba lépésével kapcsolatban adott tájékoztatást. A Waberer’s-Szemerey Logisztika Kft. felajánlása révén hétfőn 82 egészségügyi intézménybe tudták kiszállítani az egészségügyi védőfelszereléseket, amelyek az elmúlt napokban érkeztek Magyarországra.

Arról is beszélt, hogy megkezdték munkájukat a kórházparancsnokok, és rögtön meg is állapították, hogy minden szükséges eszköz rendelkezésre áll.

A járványügyi veszélyhelyzettel kapcsolatban 103 büntetőeljárás indult eddig, 26 rémhírterjesztés miatt, 19 közveszéllyel fenyegetés miatt, 29 csalás miatt és 19 járványügyi szabálysértés miatt.

A kijárási korlátozások hatályba lépése óta 943 rendőri intézkedés volt, 822 esetben figyelmeztetéssel zárultak ezek, 90 fő ellen szabálysértési eljárás indult, 13 fő estében helyszíni bírságot szabtak ki.

A hatósági házi karanténban lévő több ezer embert 63 ezerszer ellenőrizték a rendőrök.

Újságírói kérdésekre adott válaszok:

Müller Cecília szerint hipós vízzel kell átmosni a húsvéti tojást, és a sonkát is alaposan át kell főzni.
A maszkok kérdése folyton előkerül, mondta Müller Cecília a mosató szájmaszkok hasznosságára vonatkozó kérdésre. A tisztifőorvos szerint ha valakit megnyugtat, biztonságérzettel lát el egy varrott maszk, akkor viselje, de alaposan, legalább 60 fokos vízben mossa azt ki, és semmiképpen se nyúljon az arcához sem a viselés közben, sem a levételt követően.
A megyei védelmi bizottságok eddig is nagyon fontos szerepet játszottak a védekezésben, mondta Kiss Róbert. Ezek mérik fel a kórházi készleteket például.
Müller Cecília szerint a kijárási korlátozás egyértelmű, már valahol tartózkodnak az emberek: ha a nyaralójukat választották, akkor onnan van kijárási korlátozás, semmiképpen sem szabad most helyszínt változtatni, csak a jogszabályban meghatározott esetekben.
Ha hiteles tájékoztatást szeretne, kövesse sajtótájékoztatóinkat, felelte Kiss Róbert arra a kérdésre, miért nem kapnak a települési polgármesterek több információt és felhatalmazást arra, hogy tájékoztassák a lakosságot.
Az intenzív-terápiás részlegek folyamatos kapacitásbővítése, ágyfelszabadítás zajlik a járvány terjedése miatt, és amennyiben több beteg lesz, annyival több kórházat és kórházi osztályt fognak bevonni a kórházi kezelésre szoruló betegek ellátásába, mondta Müller.
A nagymágocsi idősotthonból elszállított betegekkel kapcsolatban betegjogi okokból nem adtak bővebb felvilágosítást.
A betegellátók, egészségügyi dolgozók, rendvédelmi szervek – megvan a hierarchiája
abban, hogy kinek fontos viselnie maszkokat, ez az álláspontunk egységes a WHO utasításaival. „Ha valakinek biztonságérzetet ad, annál nem ellenezzük, az viselje, de viselje helyesen és megfelelő körültekintéssel”, mondta Müller Cecília, aki szerint a maszk viselése helytelenül, archoz nyúlkálással „kifejezetten kockázatos lehet”.
Eddig 5500 magyar állampolgárt szállítottak haza külföldről, a napokban az Egyesület Államokból további több mint 250-en érkeznek haza. Tirolból éjjel jöttek haza sokan azután, hogy ott kitöltötték a házi karantént, és negatív teszttel rendelkeztek – ezért nekik itthon nem kell újabb karanténba vonulni.
A kijárási korlátozásokkal kapcsolatos magatartási szabályok betartásában a vásárlók együttműködését, nem pedig biztonsági őrök fegyelmezését kéri a hatóság.
„Az idősek maradjanak otthon, ne kockáztassák az egészségüket, mert ők sérülékeny csoporthoz tartoznak” – mondta Müller Cecília ismét, és kérte, hogy inkább a szabad idősávban se menjenek vásárolni. Kérjenek segítséget, ezt az idősávot pedig csak végszükség esetén vegyék igénybe.
Több rendőrt vezényeltek az utcára, így több rendbontást, közterületi garázdaságot tudtak megakadályozni, állította Kiss Róbert a rendőrségi fellépésre vonatkozó kérdésre.
Előfordul olyan helyzet, hogy egy külföldről hazautazott állampolgár nem tud otthonába hazatérni, mert a környezetében, családjában kockázati csoportba tartozó személy van. Ezt lehet jelezni a hatóságoknak, és akkor segítenek elhelyezni 14 napra, amíg a lejár a karantén.
Nincsen „elfogadható értéke” a megbetegedések számának, ahogyan azt a Magyar Hírlap kérdezte, mondta Müller Cecília. „A fertőzöttek számának a lakossághoz való viszonya az, ami a legjobban jellemzi a fertőzések arányát”, fogalmazott kissé érthetetlenül, de vélhetően arra utalt, hogy az egész ország érintett már a járványban.
Nem határozható meg egy számmal, hogy mikortól tömeges a járvány, mondta Müller Cecília, megismételve: a tömeges megbetegedés küszöbén állunk.
Több gyermek és kiskorú is megbetegedett, van köztük kisbaba is, lélegeztetni egyiküket sem kell, de van súlyosabb eset, és van, akinek segíteni kell a könnyebb lélegzésben. De vannak olyan fertőzöttek, akik kontaktként jelentkeztek, és semmilyen tünetük nincs.
Egy újabb eljárásrend készül, jelentette be Müller Cecília, ez már az ötödik lesz a járvány Magyarországra érkezése óta. Mindig az aktuális eljárásrend szerint kell a vizsgálatokat elvégezni. Jelen pillanatban, amennyiben gyanú merül fel, telefonon értesítse a háziorvosát a magát érintettnek gondoló állampolgár, és a háziorvos intézkedik a laborvizsgálatról.
Kórházi kezelésre magas láz, légszomj, fulladás esetén van szükség, mondta a tisztifőorvos.
Nem vészforgatókönyv készül, hanem az intézményeknek békeidőben is kell rendelkezniük olyan egészségügyi válsághelyzeti tervvel, aminek előkészítése és frissítése most a feladatuk volt, mondta Müller a kapacitások átrendezése és bővítése ügyében.
Eljárásrend, módszertani ajánlások és utasítások, valamint a koronavírus kézikönyve is az orvosok felkészítését szolgálja, mondta a tisztifőorvos a gyógyítók szakmai felkészítését érintő kérdésre.
Mindenhol el lehet kapni a koronavírust, nem kell hozzá fitneszterem – mondta Müller Cecília, aki időben és térben elkülönülten javasolja a testmozgást, ahogy a fodrászkodást is.
A koronavírusos egészségügyi szűrőlapon felmerülő, megelőző kérdések mind-mind indokoltak a gyanú kizárása, vagy megerősítése érdekében.
A napokban kutatást indítanak a Nemzeti Népegészségügyi Központban és a Dél-pesti Centrumkórházban a koronavírus-fertőzésből kigyógyultak ügyében, hogy magyar kutatók is vizsgálni tudják, immúnissá válnak-e a vírusra azok, akik egyszer már átestek a betegségen.

Az Index egyébként ezeket a kérdéseket küldte el kedden az operatív törzsnek:

A sürgősségi ellátás új protokollja szerint csonttörések esetén csak nyílt töréseknél és súlyos esetekben végeznek helyreállító műtéteket. Jelenleg tehát "sima" végtagtörés esetén nincs helyreállító műtét? Mi számít súlyosnak? Nem okoz ez maradandó egészségromlást?
Fenntartják, hogy nem javasolják a maszkviselést mindenkinek, főként azok után, hogy a miniszterelnök a parlamentben azt mondta, valójában mindenkinek hordania kellene, de nincs elég ebből Magyarországon, nem tudják biztosítani a lakosságnak, ezért nem lehet kötelezővé tenni?
A több mint 13 ezer magyarországi mintavétel pontosan hány emberen történt meg?
Konkrétan hány embert teszteltek már Magyarországon a hatóságok az új koronavírussal, és egy esetben hányszor kell mintát venni?
Átlagosan napi ezer elvégzett mintavételt tüntetnek fel, legalábbis az elmúlt egy hétben, a kijelölt új laborokkal. Pontosan naponta hány labortesztet végeznek a NNK központi laborjában, és hány darab mintavételt értékelnek ki a kijelölt 7 laborban?
Mennyivel több vagy kevesebb a kórházakban súlyos tüdőgyulladással kezeltek száma az évnek ebben a szakaszában megszokott átlagos adatokhoz képest?
Minden tüdőgyulladásos tünettel, vagy épp konkrétan tüdőgyulladással kórházban fekvő betegnél elvégzik a koronavírustesztet a jelenlegi eljárásrend szerint?
Nálunk nem volt kiugró növekedés a tüdőgyulladásos, influenzás megbetegedések számában a koronavírus hivatalos megjelenése előtt?
https://index.hu/
Ezt olvassák mások:
Hatmilliárd forintért megvásárolható a luxusjacht amin Mészáros Lőrinc, Szíjj László és Homolya Róbert MÁV-elnök is utazott már
A három évvel ezelőtti értékénél négymillió euróval olcsóbban meg lehet venni a Lady Mrd-...
Újabb gyár áll le, ezúttal Hódmezővásárhelyen
Müller Cecília: Van olyan fertőzött gyerek, akinek az oxigéncserében segíteni kell
Orbán hétvégi beszéd: A futball mindig vigasz és elégtétel volt a magyar ember számára
  
Az Operatív Törzs pénteken megerősítette a maszkok rossz minőségéről szóló hírt
  
Friss felmérés: 404 ezer forint félretett pénze van átlagosan a magyar fiataloknak
  
Összeült Németh Szilárd és Orbán Viktor: gazdaságvédelmi akcióterv, 900 millió forint és nemzetgazdasági szempontok
  
Áder aláírta: titkosak a Budapest–Belgrád-vasútvonal szerződései
  
Orbán: minden döntés időben történt meg, gyorsabban, mint a nyugati országoknál
  
A kormány megduplázza a vidéki papok támogatását
  
Kovács Zoltán személyes levélben szólít fel bocsánatkérésre külföldi kutatókat, amiért kétségbe vonták a magyar demokráciát
  
A Quaestor-botrány főszereplőjének titkára mindenkit beperelt, aki írt róla
  
Kapaszkodj meg: 20 milliárdos osztalékot vett ki cégeiből Mészáros Lőrinc
  
Müller Cecília a dohányzás káros hatásairól is beszélt
  
A kormány 300 millió forinttal segítette ki az egri vízilabdát - videóban köszönték meg neki
  
Szél Bernadett szerint az elmaradt rendőri fellépés mutatja, hogy a kormány egyre leplezetlenebbül politizál a rendőrségen keresztül
  
Orbán Viktor: Bevetési egységet hozunk létre
  
Orbán videóban ünnepelteti az elmúlt tíz évét
  
Dzsudzsák Balázs is részt vett a Mi Hazánk tüntetésén
  
Decemberben alapított cégével nyert 8 milliárdos állami támogatást a volt magyar focista
  
Levél érkezik mindenkinek Orbán Viktortól: Soros-terves Nemzeti Konzultációt indít
  
Kósa Lajos: A Gyurcsány- és a Bajnai-kormányok megszorítási és leépítései teljes csődöt okoztak
  
Kósa Lajos: A Gyurcsány- és a Bajnai-kormányok megszorítási és leépítései teljes csődöt okoztak
  
Orbán Viktor levelet csempészett a házhoz küldött diplomák mellé
  
Több mint 2 millió liter fertőtlenítőt szállított ki a Mol eddig
  
Több mint 2 millió liter fertőtlenítőt szállított ki a Mol eddig
  
800 alkalmazottat küldött el Mészáros Lőrinc szállodalánca, közben 17 milliárdos támogatást kapott
  
KSH jelentés: 400 ezer forint volt a havi bruttó átlagkereset márciusban
  
13 éves kisfiút keres a rendőrség - Eltűnt, ismeretlen helyen lévő személy, segíts egy megosztással!
  
Varga Judit: Nem ez az első alkalom, hogy a magyar kormányt alaptalanul vádolják
  
Müller Cecília megnyugtatott mindenkit, hogy szennyvíz útján nem tud terjedni vírus
  
5 milliárdot kap Áder János alapítványa a kormánytól
  
160 milliárddal több jutna honvédelmi kiadásokra jövőre
  
Jogvédők: csak szemfényvesztés a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvény
  
Pezsgővel köszöntötték fel Szikora Róberték Orbán Viktort
  
Kiderült miért vonult ki a TEK egy budapesti ügyvédhez
  
Törvényjavaslat: a kormány az országos tisztifőorvos javaslatára egészségügyi válsághelyzetet rendelhetne el
  
140 milliárddal több külföldi adósságot kell törlesztenie az Orbán-kormánynak jövőre
  
Deutsch Tamás: Soros György ezáltal akarja megvenni az Európai Uniót
  
Óriási a titkolózás: luxusszállót építenek a tatai Öreg-tó partjára
  
Megszorultál? - Németh Szilárd megmutatta hogyan lehet ételt főzni pusztán maradékból
  
Megszorultál? - Németh Szilárd megmutatta hogyan lehet ételt főzni pusztán maradékból
  
Szijjártó és Dzsudzsák zárt kapus meccsen szelfizett - maszk és távolságtartás sem volt
  
129 ezren vesztették el az állásukat, de csak 21 ezer hivatalosan munkanélküli
  
Hiába marasztalta el Kövér Lászlót az strasbourgi bíróság, minden marad a régiben
  
Három pert is megnyertek Magyarországgal szemben
  
Jövőre sem adja vissza az önkormányzatoknak a gépjárműadót a kormány
  
Orbán azonnali hatállyal felmentett egy helyettes államtitkárt
  
Müller Cecília: 100 ezer lakosra öt elhunyt és 38 beteg jut
  
Palkovics: a magyar emberek munkából akarnak és tudnak megélni
  
Hazavinné a Mercedes a teljes nyereségét - Ez közel 95,6 millió eurós osztalékot jelent
  
Honvédelem: Megerősített határvédelem a déli határszakaszon
  
Magyar Orvosi Kamara: a teljes orvostársadalom nevében visszautasítják a miniszter nyilatkozatát
  
Gyanúsított lett Berki Krisztián - Két évvel korábbi autóbalesete után rabosították
  
Egymilliárd euró támogatást adnak az önkormányzatoknak Ausztriában
  
Kásler: vannak akik megfeledkeznek elemi feladataikról, és veszni hagyják polgártársaikat, honfitársaikat, a magyar embereket
  
Na ki nyert a legújabb 3,7 milliárdos pályázaton?
  
Na ki nyert a legújabb 3,7 milliárdos pályázaton?
  
Orbán: köszönettel tartozhatnak Kásler Miklós professzor úrnak
  
Kásler állítja, végső soron az orvosok felelőssége volt a döntés, hogy kit küldjenek haza
  
Kásler állítja, végső soron az orvosok felelőssége volt a döntés, hogy kit küldjenek haza
  
Szijjártó: folytatják a vajdasági gazdasági programot, melyre 6 milliárd forintot hagyott jóvá a kormány
  
Jogellenesen próbált meg bejutni az országba 7 migráns Eperjes pusztánál - Rendőrségi hírek
  
Rekordnyereséget könyvelhetett el Mészáros Lőrincék hotelje
  
Könnyes szemmel könyörgött a pénzért a fegyveres rabló egy szegedi virágboltban
  
A rendőrség 750 ezerre büntetett egy dudáló tüntetőt, és bizonyítékként a Vadhajtások videóját használták fel
  
Budapest: Egy egyéves kisfiú az életét vesztette a balesetben - piroson hajtott át az autós, éppen a család elé
  
Palkovics: a közfoglalkoztatásban kínálnak munkalehetőséget, a jelenlegi 82 ezres létszámot akár 200 ezerre is lehet növelni
  
Deutsch Tamás: Kiábrándító és szánalmas, ami az Európai Parlamentben történik
  
Deutsch Tamás: Kiábrándító és szánalmas, ami az Európai Parlamentben történik
  
Szerződéskötési korlátozást rendelt el Kásler a kórházaknál
  
Dömötör Csaba: Magyarország a legjobban védekező országok között van
  
Németh Szilárd: A Magyar Honvédség az ország egyik legnagyobb és legbiztosabb munkáltatója
  
Magyarország uniós hitelt vesz fel
  
Magyarország uniós hitelt vesz fel
  
Katonai középiskolát építenek Hódmezővásárhelyen és Székesfehérváron
  
Orbán döntött: Magyarország részéről jöhet az uniós óriáshitel
  
Palkovics: Egymillió embernek már segített a kormány
  
Hivatalosan is elismerték, hogy Mészáros Lőrinc cége felelős a hatalmas bűzzel kísért vízszennyezésért
  
Németh Szilárd toborzás: 6 hónapos kiképzés bruttó 161 ezer forintos illetmény
  
Bakondi: továbbra is mintegy 130 ezer migráns tartózkodik a balkáni útvonalon
  
Fidesz: Karácsony Gergely ismét nem mond igazat
  
36,5 milliárd forintot ad a kormány határon túli gazdaságfejlesztési programok támogatására
  
Államtitkár: időben meghozta a kormány a gazdaságvédelmi intézkedéseket
  
Müller Cecília: adattisztítás történt
  
Új iskolát építenek Felcsúton
  
Közmunkára ítéltek rémhírterjesztésért két magyar férfit
  
Az izraeli külügyminiszter cáfolja Szijjártót: nem beszélt sem bevándorlásról, sem szuverenitásról, sem nemzeti identitásról
  
Napsütésre és esőre is készülni kell a hétvégén
  
Már Deutsch Tamás is beszólt Karácsony Gergelynek
  
Orbán: Kásler miniszter úr érdemei történelmiek
  
Kásler szerint sosem hangzott el olyan utasítás, hogy ki kellene üríteni a kórházi ágyakat
  
Matolcsy György fiának cége közel háromszázmilliós támogatást kapott a kormánytól
  
Palkovics: a gazdaságvédelmi intézkedések eddig közel egymillió emberről gondoskodtak
  
Szijjártó Péter: Magyarország megakadályozta a koronavírus elszabadulását
  
Operatív törzs: Ha szép idő van, ajánlott éjjel is nyitva tartani az ablakot, de előtte tegyenek fel rovarhálót
  
Szerda éjjel megjelent közlöny: 25 milliárd forintot ad a kormány két kézilabdacsarnokra
  
Több mint 2 milliárd forint osztalékot fizettek ki Tiborcz István cégénél
  
Mindeközben orosz kézbe került a Dunakeszi Járműjavító vállalat
  
Június másodikától nyitnak az iskolák - az óvodák, bölcsődék működési rendjéről is döntöttek
  
Idősotthonok vezetői és kormányhivatali dolgozók fosztottak ki gondozottakat
  
Vissza nem térítendő állami támogatás - Mészáros Lőrinc közpénzből újíthatja fel a lerobbant szállodáit
  
336 millió forintot kommunikált el a kormány két hét alatt
  
Gulyás: a baloldali pártokra nem számíthattak, nem támogatták az eredményes védekezés feltételeit megteremtő törvényt
A koronavírus-járvány elleni védekezés eredményes, sikeres volt, ezért lehet megszüntetni a különleges jogrendet, az egészségügyben azonban fenn kell tartani a járványügyi készültsé...
  
Orbán hétvégi beszéd: A futball mindig vigasz és elégtétel volt a magyar ember számára
A futball mindig vigasz és elégtétel volt a magyar ember számára - mondta Orbán Viktor miniszterelnök, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia alapítója szombaton, Felcsúton, ahol bemutatták...
  
Az Operatív Törzs pénteken megerősítette a maszkok rossz minőségéről szóló hírt
A maszkok rendelkeztek megfelelő szabvánnyal, az Európai Bizottság már tárgyal a gyártóval a helyettesítésükről. Kínában gyártották azokat az Európai Bizottság által szétosztott e...
  
Friss felmérés: 404 ezer forint félretett pénze van átlagosan a magyar fiataloknak
Közel ötven százalékuknak viszont semmi. Átlagosan 404 ezer forint megtakarítása van a 19 és 29 év közötti magyar fiataloknak egy 2020 első negyedévi felmérés szerint, ezen belül a 19...
  
Összeült Németh Szilárd és Orbán Viktor: gazdaságvédelmi akcióterv, 900 millió forint és nemzetgazdasági szempontok
"A soroksári önkormányzat gazdaságvédelmi akciótervéről egyeztettünk az elnökség ülésén, eredménye: nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügy, 900 millió forint előké...
  
Áder aláírta: titkosak a Budapest–Belgrád-vasútvonal szerződései
A jogszabályoknak már csak meg kell jelenniük a Magyar Közlönyben. Aláírta a köztársasági elnök azokat a törvényeket, amelyeket a felhatalmazási törvény elfogadása után nyújtott b...
  
Orbán: minden döntés időben történt meg, gyorsabban, mint a nyugati országoknál
Nemzeti konzultáció kezdődik a koronavírusról és a gazdaság újraindításának intézkedéseiről – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magya...
  
A kormány megduplázza a vidéki papok támogatását
A határon túli magyar papok jövedelempótlékának emeléséről is döntés születhet. Jövőre várhatóan már az új egyházközösségek szervezői is kaphatnak a pénzből. Két lépésben...
  
Kovács Zoltán személyes levélben szólít fel bocsánatkérésre külföldi kutatókat, amiért kétségbe vonták a magyar demokráciát
Kovács Zoltán személyes levélben szólít fel bocsánatkérésre külföldi kutatókat, amiért kétségbe vonták a magyar demokráciát mostanában. A magyar politikát harminc éve kutató Hein...
  
A Quaestor-botrány főszereplőjének titkára mindenkit beperelt, aki írt róla
A Quaestor-botrány főszereplőjének személyi titkára mindenkit beperelt, aki írt róla. Minden pert elveszített. Az Alkotmánybíróság is csak egy dologban adott neki igazat: a nevét nem ke...
  
Kapaszkodj meg: 20 milliárdos osztalékot vett ki cégeiből Mészáros Lőrinc
A felcsúti polgármester három nagyobb építő- és vasútipari cége hozta a kötelezőt. Sőt, a zászlóshajónak is tekinthető Mészáros és Mészáros Kft. még várakozáson felül is telje...
  
Müller Cecília a dohányzás káros hatásairól is beszélt
Az országos tisztifőorvos szerint az enyhítések után sem nőtt számottevően a fertőződések száma az országban. Müller Cecília azt is elmondta, hogy az elmúlt napokban idősotthonokból...
  
A kormány 300 millió forinttal segítette ki az egri vízilabdát - videóban köszönték meg neki
A klub két hete azt közölte, hogy az üzemeltetője fizetésképtelenné vált. A kormány 300 millió forinttal segítette ki őket, így megúszták a csődöt. Videó jelent meg csütörtök a...
  
Szél Bernadett szerint az elmaradt rendőri fellépés mutatja, hogy a kormány egyre leplezetlenebbül politizál a rendőrségen keresztül
Miközben az elmúlt hetekben a Clark Ádám téri tiltakozásokra óriási erővel vonult fel a rendőrség, és büntette akár több százezer forintra is a résztvevőket, "a tegnapi rasszis...
  
Orbán Viktor: Bevetési egységet hozunk létre
Nemzeti konzultáció kezdődik a koronavírusról és a gazdaság újraindításának intézkedéseiről. A kérdőív nagy része elkészült, és várhatóan már péntek délután meg is indítjá...
  
Orbán videóban ünnepelteti az elmúlt tíz évét
Parádés videót osztott meg Orbán Viktor a Facebookján, amiben összefoglalja az elmúlt tíz évét. Ma van ugyanis pontosan tíz éve, hogy letette esküjét a második Orbán-kormány megalakí...
  
Dzsudzsák Balázs is részt vett a Mi Hazánk tüntetésén
A magyar válogatott csapatkapitánya nyugtatta a szurkolókat a Deák téren. Több tucat rendőr vonult ki csütörtök délután az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) VII. kerületi, Dohány ut...
  
Decemberben alapított cégével nyert 8 milliárdos állami támogatást a volt magyar focista
Sáfrány Tamás, a Tiszakécske amatőr focicsapatának egykori játékosa karácsony előtt nem sokkal alapított egy céget, majd másnap megnyílt a Magyar Turisztikai Ügynökség fontos pályáz...
  
Levél érkezik mindenkinek Orbán Viktortól: Soros-terves Nemzeti Konzultációt indít
„A járvány egy súlyos dolog, nem lehet vele játszani, szerintem itt az ideje, hogy bevessük a Nemzeti Konzultációnak az eszközét” - mondta péntek reggeli rádióműsorában Orbán Viktor...
  
Kósa Lajos: A Gyurcsány- és a Bajnai-kormányok megszorítási és leépítései teljes csődöt okoztak
A válság bizonytalanná tette a világpiaci kilátásokat, ezért belföldön a lehető legjobb feltételeket kell biztosítani az újrakezdésre készülő cégek számára - jelentette ki a külga...
  
Kósa Lajos: A Gyurcsány- és a Bajnai-kormányok megszorítási és leépítései teljes csődöt okoztak
A válság bizonytalanná tette a világpiaci kilátásokat, ezért belföldön a lehető legjobb feltételeket kell biztosítani az újrakezdésre készülő cégek számára - jelentette ki a külga...
  
Orbán Viktor levelet csempészett a házhoz küldött diplomák mellé
Egyetlen magyar sincs egyedül, üzeni diplomás honfitársainak a miniszterelnök. Az oklevél, annak mellékletei és az egyetem által küldött egyéb papírok mellett egy levél is a kezébe csú...
  
Több mint 2 millió liter fertőtlenítőt szállított ki a Mol eddig
Több mint 2 millió liter fertőtlenítőszert szállított ki a Mol a kéz- és felületfertőtlenítő termékekből kórházakba, állami és önkormányzati intézményeknek, közszolgáltató c...
  
Több mint 2 millió liter fertőtlenítőt szállított ki a Mol eddig
Több mint 2 millió liter fertőtlenítőszert szállított ki a Mol a kéz- és felületfertőtlenítő termékekből kórházakba, állami és önkormányzati intézményeknek, közszolgáltató c...
  
800 alkalmazottat küldött el Mészáros Lőrinc szállodalánca, közben 17 milliárdos támogatást kapott
Mészáros Lőrinc szállodalánca kirúgott 800 alkalmazottat, miközben 17,7 milliárdot kaptak az államtól felújításokra a Kisfaludy-program keretében, írja a Népszava. A 24.hu írta meg, ...
  
KSH jelentés: 400 ezer forint volt a havi bruttó átlagkereset márciusban
Márciusban a bruttó átlagkereset 400 400 forint volt, 9 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban. Az első negyedévben a bruttó és a nettó átlagkereset is 9,1 százalékkal nőtt év...
  
13 éves kisfiút keres a rendőrség - Eltűnt, ismeretlen helyen lévő személy, segíts egy megosztással!
A rendőrség 2020-05-25 eltűnési dátummal tette közzé a kisfiú keresését. A keresés mindaddig aktív, amíg a cikk alján elhelyezett linken aktív keresési oldal jelenik meg.
  
Varga Judit: Nem ez az első alkalom, hogy a magyar kormányt alaptalanul vádolják
Megint bebizonyosodott, hogy a hazai és a brüsszeli baloldal alaptalanul, politikai alapon vádolta a magyar kormányt az elmúlt hónapokban, hiszen ma benyújtásra kerül az a törvényjavaslat, ...
  
Müller Cecília megnyugtatott mindenkit, hogy szennyvíz útján nem tud terjedni vírus
Változatlanul alacsony az új igazolt koronavírusos megbetegedések száma az egész ország területén - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős...
  
5 milliárdot kap Áder János alapítványa a kormánytól
A kormány 5 milliárdot ad Áder János Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítványának, derül ki egy kormányhatározatból, ami a szerdai Magyar Közlönyben jelent meg. A köztársasági elnök kl...
  
160 milliárddal több jutna honvédelmi kiadásokra jövőre
A kormány által május 26-án, kedden benyújtott költségvetési javaslat szerint mintegy 162 milliárd forinttal emelik a honvédelmi kiadások keretét: jövőre mintegy 778 milliárd forint jut...
  
Jogvédők: csak szemfényvesztés a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvény
Miután a kormány kedd éjjel benyújtotta a parlamentnek a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló javaslatot és a veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő átmeneti szabályokról szól...
  
Pezsgővel köszöntötték fel Szikora Róberték Orbán Viktort
Pezsgővel köszöntötték fel Szikora Róberték a miniszterelnököt - szúrta ki a Hvg. Tették ezt egy videóban, ahol Szikora Róbert előadóművész mellett látható Nógrádi László egyk...
  
Kiderült miért vonult ki a TEK egy budapesti ügyvédhez
Bűnszövetségben, súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás miatt indított nyomozást a Fővárosi Nyomozó Főügyészség egy budapesti ügyvéd és társai ellen, akik a gyanú szerint saját...
  
Törvényjavaslat: a kormány az országos tisztifőorvos javaslatára egészségügyi válsághelyzetet rendelhetne el
Újdonságot is rejtettek az úgynevezett felhatalmazási törvény visszavonásáról szóló javaslatba - írja a HVG. Eszerint a kormány az országos tisztifőorvos javaslatára, miniszteri előt...
  
140 milliárddal több külföldi adósságot kell törlesztenie az Orbán-kormánynak jövőre
Forintban, a mostani árfolyamok alapján, amelyek azonban - mint azt az idén nagyon is megtapasztalhattuk - változhatnak, s nem feltétlenül a hazai fizetőeszköz erősödésének irányába. Az ...
  
Deutsch Tamás: Soros György ezáltal akarja megvenni az Európai Uniót
A Földi-Kovács Andrea vendégei Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője, ifj. Lomnici Zoltán, a Századvég jogi szakértője és Bohár Dániel, a Hír TV szerkesztő-riportere ...
  
Óriási a titkolózás: luxusszállót építenek a tatai Öreg-tó partjára
Még a beépíthetőségi szabályozást is módosítani kell, de a Hell Energy kitart. A tatai Öreg-tó partját választotta a 120 szobás luxusszálloda-beruházásának helyszínéül a Hell c...
  
Megszorultál? - Németh Szilárd megmutatta hogyan lehet ételt főzni pusztán maradékból
Lássuk a receptet: Babletykó húsvéti maradékokból Hozzávalók: A hűtőből: a nagyszombati főtt-füstölt sonka apróra vágott maradéka, annak szemes borsos, babérleveles, veres- és fokh...
  
Megszorultál? - Németh Szilárd megmutatta hogyan lehet ételt főzni pusztán maradékból
Lássuk a receptet: Babletykó húsvéti maradékokból Hozzávalók: A hűtőből: a nagyszombati főtt-füstölt sonka apróra vágott maradéka, annak szemes borsos, babérleveles, veres- és fokh...
  
Szijjártó és Dzsudzsák zárt kapus meccsen szelfizett - maszk és távolságtartás sem volt
A Puskás Arénában rendezték meg a Magyar Kupa-elődöntő visszavágóját a Honvéd és az MTK között. A Honvéd volt a házigazda, de a stadionja még épül, ezért aztán valahogy úgy esett...
  
129 ezren vesztették el az állásukat, de csak 21 ezer hivatalosan munkanélküli
Kiszámolta a KSH: egy hónap alatt egy ezrelékponttal nőtt a munkanélküliség. Az egy évvel korábbihoz képest 0,3, január-március óta pedig csak 0,1 százalékkal nőtt a munkanélkülis...
  
Hiába marasztalta el Kövér Lászlót az strasbourgi bíróság, minden marad a régiben
Az Országgyűlés szerint az EJEB keddi döntése számos ponton alátámasztja a magyar kormány álláspontját. Több magyar újságíró szólásszabadsághoz fűződő jogát is megsértette K...
  
Három pert is megnyertek Magyarországgal szemben
Az Emberi Jogok Európai Bírósága ma három olyan ítéletet is kihirdetett, amit a Magyar Helsinki Bizottság civil jogvédő szervezet megnyert a magyar állammal szemben. 1. Tüntetés betiltás...
  
Jövőre sem adja vissza az önkormányzatoknak a gépjárműadót a kormány
A főpolgármester délután a költségvetés kedden benyújtott tervezetéről azt mondta a sajtótájékoztatóján, hogy abban két olyan változtatás is van, amely „drámai mértékben lehetet...
  
Orbán azonnali hatállyal felmentett egy helyettes államtitkárt
A miniszterelnök gyakorlatilag azonnali hatállyal mentette fel dr. Nemessányi Zoltánt – írja a Privátbankár. A nemzetközi igazságügyi együttműködésért felelős helyettes államtitká...
  
Müller Cecília: 100 ezer lakosra öt elhunyt és 38 beteg jut
Több a gyógyult, mint az aktív fertőzött, ez is azt igazolja, hogy a járvány lecsengő szakaszában van - emelte ki az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért f...
  
Palkovics: a magyar emberek munkából akarnak és tudnak megélni
A munkahelyvédelmi bértámogatást 9500 vállalat vette igénybe, ami 125 ezer munkavállalónak jelent többletbért - közölte az innovációs és technológiai miniszter kedden Kecskeméten. Pa...
  
Hazavinné a Mercedes a teljes nyereségét - Ez közel 95,6 millió eurós osztalékot jelent
Ez közel 95,6 millió eurós osztalékot jelent, köszönhetően annak, hogy a stuttgarti autógyár itteni érdekeltsége csaknem 7 százalékkal több profitot termelt 2019-ben, mint egy évvel kor...
  
Honvédelem: Megerősített határvédelem a déli határszakaszon
A Magyar Honvédség a határvédelmi feladatokban évek óta, folyamatosan részt vesz. Az elmúlt időszakban – a szomszédos országokban a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások ...
  
Magyar Orvosi Kamara: a teljes orvostársadalom nevében visszautasítják a miniszter nyilatkozatát
Visszautasítja a Magyar Orvosi Kamara elnöksége Kásler Miklós nyilatkozatát. Reagált a Magyar Orvosi Kamara elnöksége Kásler Miklós vádjaira. Az emberierőforrás-miniszter azt nyilatkozt...
  
Gyanúsított lett Berki Krisztián - Két évvel korábbi autóbalesete után rabosították
Két évvel korábbi autóbalesete után rabosították a korábbi főpolgármester-jelöltet. “Korábban tanú voltam, most pedig hirtelen gyanúsított lett belőlem” – mondta a Blikknek Be...
  
Egymilliárd euró támogatást adnak az önkormányzatoknak Ausztriában
Nehéz helyzetben vannak a válság miatt az önkormányzatok, a kormánynak segítenie kell őket – mondta az osztrák kancellár. A települési önkormányzatoknak hirdetett támogatási csoma...
  
Kásler: vannak akik megfeledkeznek elemi feladataikról, és veszni hagyják polgártársaikat, honfitársaikat, a magyar embereket
Az emberierőforrás-miniszter olyan adatokat idézett, amelyek szerint az összes, idősotthonban élő, igazoltan fertőzött ember több mint fele fővárosi fenntartású intézmény lakója. M...
  
Na ki nyert a legújabb 3,7 milliárdos pályázaton?
Folytatódik a 4iG sikerszériája. Sokadik pályázatával is nyert a 4iG: a cég ezúttal a Nébih szakrendszereinek szoftverfejlesztési és alkalmazási támogatási feladataira kiírt közbesze...
  
Na ki nyert a legújabb 3,7 milliárdos pályázaton?
Folytatódik a 4iG sikerszériája. Sokadik pályázatával is nyert a 4iG: a cég ezúttal a Nébih szakrendszereinek szoftverfejlesztési és alkalmazási támogatási feladataira kiírt közbesze...
  
Orbán: köszönettel tartozhatnak Kásler Miklós professzor úrnak
Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője arról kérdezte Orbán Viktor miniszterelnököt hétfőn a parlamenti azonnali kérdések órájában, hogy ha szerinte Kásler Miklós emberierőforr...
  
Kásler állítja, végső soron az orvosok felelőssége volt a döntés, hogy kit küldjenek haza
Kásler Miklós az Emberi Erőforrások Minisztériumának PR-akciójában indult álinterjúsorozata, a Miniszteri percek második epizódjában a lelkesen alákérdező munkatársa kérdésére újf...
  
Kásler állítja, végső soron az orvosok felelőssége volt a döntés, hogy kit küldjenek haza
Kásler Miklós az Emberi Erőforrások Minisztériumának PR-akciójában indult álinterjúsorozata, a Miniszteri percek második epizódjában a lelkesen alákérdező munkatársa kérdésére újf...
  
Szijjártó: folytatják a vajdasági gazdasági programot, melyre 6 milliárd forintot hagyott jóvá a kormány
Röszkéről, Magyarország Szerbia határáról a két ország közti egyik legnagyobb határátkelőhelyről jelentkezett be hétfőn reggel Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.....
  
Jogellenesen próbált meg bejutni az országba 7 migráns Eperjes pusztánál - Rendőrségi hírek
A rendőrök 2020. május 25-én 0 óra 30 perckor hét illegális migránst tartóztattak fel Eperjespuszta térségében. A férfiakból álló csoport tagjai szír állampolgároknak vallották mag...
  
Rekordnyereséget könyvelhetett el Mészáros Lőrincék hotelje
Beindult tavaly a Puskás Ferenc Sport Hotel szekere, az emelkedő bevételeknek köszönhetően két egymást követő veszteséges év után hirtelen rekordnyereséget könyvelhetett el az üzemelte...
  
Könnyes szemmel könyörgött a pénzért a fegyveres rabló egy szegedi virágboltban
Fehér baseball sapkában, szájmaszkban ment rabolni egy férfi egy szegedi virágboltba. Az eladó az RTL Híradónak elmondta, hogy amikor nem adta át a bevételt a rablónak, az könyörögni kez...
  
A rendőrség 750 ezerre büntetett egy dudáló tüntetőt, és bizonyítékként a Vadhajtások videóját használták fel
Miután Hadházy Ákos független parlamenti képviselő bejelentette, hogy a nagyon magas bírságok miatt inkább nem szerveznek a kórházi ágyak kiürítése ellen dudálva tiltakozó demonstrác...
  
Budapest: Egy egyéves kisfiú az életét vesztette a balesetben - piroson hajtott át az autós, éppen a család elé
Szörnyű baleset történt Budapesten: 1 éves kisfiú halt meg. Eddig tisztázatlan körülmények között vasárnap délután összeütközött két autó a XXII. kerületi Kolozsvári utcában. ...
  
Palkovics: a közfoglalkoztatásban kínálnak munkalehetőséget, a jelenlegi 82 ezres létszámot akár 200 ezerre is lehet növelni
Áprilisban már 10 milliárd forintot kellett kifizetnie az Orbán-kormánynak a különböző munkanélküli ellátásokra. Már hiány van a Nemzeti Foglalkoztatási Alapban, pedig összességében...
  
Deutsch Tamás: Kiábrándító és szánalmas, ami az Európai Parlamentben történik
Ugyanazok támadják ma Magyarországot, akik a bevándorlás elutasítása és a határkerítés miatt is támadták - mondta a Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP) delegációvezetője a holnapra te...
  
Deutsch Tamás: Kiábrándító és szánalmas, ami az Európai Parlamentben történik
Ugyanazok támadják ma Magyarországot, akik a bevándorlás elutasítása és a határkerítés miatt is támadták - mondta a Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP) delegációvezetője a holnapra te...
  
Szerződéskötési korlátozást rendelt el Kásler a kórházaknál
Részleges szerződéskötési korlátozást rendelt el Kásler Miklós emberi erőforrások miniszter az Állami Egészségügyi Ellátó Központ fenntartásában álló egészségügyi intézménye...
  
Dömötör Csaba: Magyarország a legjobban védekező országok között van
A rendkívüli jogrend visszavonása azért történhet meg, mert a koronavírus-járvány elleni védekezés első szakaszát eredményesen zárta Magyarország - mondta Dömötör Csaba, a Miniszte...
  
Németh Szilárd: A Magyar Honvédség az ország egyik legnagyobb és legbiztosabb munkáltatója
A Magyar Honvédség mint az ország egyik legnagyobb és legbiztosabb munkáltatója a speciális önkéntes tartalékos katonai szolgálat bevezetésével vesz részt a kormány gazdaságvédelmi pr...
  
Magyarország uniós hitelt vesz fel
A kormány felhívja a pénzügyminisztert, hogy gondoskodjon a kormány és az Európai Bizottság között kötendő, a COVID-19-járvány miatt felmerülő szükséghelyzeti munkanélküliségi koc...
  
Magyarország uniós hitelt vesz fel
A kormány felhívja a pénzügyminisztert, hogy gondoskodjon a kormány és az Európai Bizottság között kötendő, a COVID-19-járvány miatt felmerülő szükséghelyzeti munkanélküliségi ...
  
Katonai középiskolát építenek Hódmezővásárhelyen és Székesfehérváron
Két új katonai középiskola építéséről ír a Magyar Nemzet. A kormánylap szerint Hódmezővásárhelyen már befejeződtek az ehhez szükséges statikai vizsgálatok, és elkészültek a hon...
  
Orbán döntött: Magyarország részéről jöhet az uniós óriáshitel
Orbán Viktor felhatalmazta Varga Mihály pénzügyminisztert, hogy aláírja a Magyarország számára is ideiglenes támogatást nyújtó közös uniós eszköz létrehozásáról szóló önkéntes...
  
THE POST
COPYRIGHT © 2020. minden jog fenntartva - Impresszum