Országos botrány: Rengeteg párt tervez ráindulni a közös ellenzéki jelöltekre - itt a lista

Ex-jobbikos mandátumtolvajok, kiugrott szkinhedek, alkoholkedvelő szélhámosok készülődnek.

Nem csak a Kétfarkú Kutyapárt, hanem legalább egy féltucat vicc- és kamupárt tervez külön listával és külön egyéni jelöltekkel ráindulni a demokratikus előválasztáson kiválasztott közös ellenzéki jelöltekre.

A politikai mocsárvilágban a Népszava nézett körbe: a lapnak az ISZOMM nevű kamupárt “miniszterelnök-jelöltje”, Szanyi Tibor azt mondta: 106 egyéni jelölttel készülnek a 2022-es országgyűlési választásokra.

A lapnak Thürmer Gyula, a Munkáspárt “elnöke” megerősítette, hogy a Munkáspárt szintén önállóan indul a választáson. „Senkivel nem lépünk koalícióra” – jelentette ki a “pártelnök”.

A jobbikos utódpártok közül a Polgári Válasz is saját istát szeretne állítani. A pártot Bencsik János parlamenti képviselő vezeti, ehhez a formációhoz csatlakozott Sneider Tamás volt jobbikos pártelnök, kiugrott szkinhed is.

A Varga-Damm Andrea nevű kirúgott jobbikos mandátumtolvaj “pártja”, a Reformerek is országos lista állítására készül, jelenleg 80-90 jelölt indításával számolnak.

A lap emlékeztet, hogy a kormány, amikor napirendre vette a választási törvény szigorítását, eredetileg azt indítványozta: kilenc megyében és a fővárosban legalább ötven egyéni jelölt indítására legyen szükség ahhoz, hogy egy párt országos listát állíthasson. A volt jobbikos Volner János azonban a fideszes javaslat további szigorítását kezdeményezte.

A kormánypártok tavaly decemberben támogatták Volner előterjesztését: a 2022-es választáson így már csak az a párt állíthat listát, amely legalább 14 megyében és a fővárosban, legalább 71 egyéni választókerületben önállóan jelöltet indít.

Volner egyébként korábban szintén azt mondta, hogy a Volner Párt mind a 106 választókerületben saját jelöltet szeretne indítani.

Rajtuk kívül a Mi Hazánk Mozgalom mind a 106 körzetben állít jelöltet, a Magyar Kétfarkú Kutyapárt pedig legalább 71 körzetben indítana jelöltet.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....

Bayer Zsolt elszabadult: -Takarodjon haza!-

Bayer Zsolt elszabadult: -Takarodjon haza!-