Robbant a hír: váratlanul megszólalt Völner Pál


„A Legfőbb Ügyészség indítványa engem érintően számtalan valótlan állítást tartalmaz, amelyekre konkrétan majd a nyomozóhatóság részére fogok reagálni.”



Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium múlt héten lemondott államtitkára nem vesz részt az országgyűlés mentelmi bizottságának mai, zárt ülésén, miután a Legfőbb Ügyészség hivatali vesztegetés elfogadásával gyanúsítja. Mint a Blikk megírta, nemrég a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara elnökét és feleségét a Liszt Ferenc reptérről vitték el a rendőrök, amikor külföldre akartak távozni. Később pedig kiderült: a sötét ügy egyik érintettje Völner Pál, aki a gyanú szerint vesztegetési pénzeket fogadott el a végrehajtói kamara elnökétől. Az ügy gyanúsítottjait – főleg bírósági végrehajtókat, élükön a végrehajtók elnökével – a Nemzeti Védelmi Szolgálat buktatta le.


A kormánypárti politikus a parlamenti bizottság elnökének, Hargitai Jánosnak december 10-én írt egy levelet, amelyben az áll, megkapta az értesítést az ülésre, ám azon nem kíván részt venni, de arra kérte Hargitait, a távollétében is döntsenek mentelmi joga kiadásáról.

"A Legfőbb Ügyészség általam is megismert tartalmú indítványa meglehetősen zavaros, elnagyolt, ellentmondásos, több helyen összefüggéstelen, bizonyos részeiből az sem derül ki, hogy a Legfőbb Ügyészség milyen bűncselekmény megállapítását feltételezi. (...) A Legfőbb Ügyészség indítványa engem érintően számtalan valótlan állítást tartalmaz, melyekre konkrétan majd a nyomozóhatóság részére fogok reagálni"

– áll Völner levelében, amely a 24.hu-hoz is eljutott.

A politikus szerint az ügyészség megkeresése nincs teljesen összhangban azzal a közleménnyel, melyet a közvélemény december 7-én ismerhetett meg, de ennek ellenére kifejezett személyes érdeke, hogy a nyomozás során szerepét, ártatlanságát mielőbb tisztázhassa, ezért feltétel nélkül támogatja mentelmi joga kiadását.

Az országgyűlés elnöke szerdán továbbította a mentelmi bizottság részére a legfőbb ügyész átiratát, amelyben Völner Pál országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését indítványozta közvádas büntetőügyben. Völner Pál cselekménye vezető beosztású hivatalos személy által az előnyért a hivatali helyzetével egyéb módon visszaélve, bűnszövetségben, üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette megalapozott gyanúját kelti.






Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....

Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen

Robbant a hír: Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen