Botrány videó: Kérdőre vonták, de gyáván eliszkolt a gigantikus mutyisorozat főszereplője

Nem volt ínyére a szembesítés.

Beszámoltunk arról a Hadházy Ákos által leleplezett 5,6 milliárdos lopásról, amelyben elvileg geotermikus erőműnek kellett volna épülnie uniós pénzből Mátészalka mellett, ezzel szemben azonban

nem épült semmi.

“Az EU-Fire Kft. 39 millió eurót, azaz 13,5 milliárd(!) forintot kapott arra, hogy Battonyán egy geotermikus erőművet (ún. EGS rendszert) építsen. A támogatást 2013-ban nyerték el és ebből

2014-ben ki is fizettek 16 millió Eurót (5,6 milliárd forintot)

Ennek ellenére 8 év alatt SEMMI nem történt.”

— írta Hadházy Ákos két hete Facebook-oldalán. Ugyanez a cég később fecskendőgyár létesítésére kapott 1,5 milliárd támogatást: a gyárat maga Varga Mihály adta át a dolgozószobájában ülve online, azonban Hadházy rámutatott, hogy az épületben egyáltalán semmit nem gyártanak, nem folyik termelés.

A képviselő nem állt meg itt, kiment a helyszínre, hogy Kovács Imrét, az EU-Fire Kft. ügyvezetőjét megkérdezze, hova lett a pénz.

Erről Hadházy egy videót is feltöltött Facebook-oldalára szerdán, amelyben Kovácsot az eltűnt pénzekkel szembesíti. Kovács azt hajtogatja, hogy írásban beadott kérdésre hajlandó csak válaszolni.

“Ismerjék meg Kovács Imrét! Ő a geotermikus energia királya, legalábbis sok pénzt kapott ilyen célra. Próbáltam kérdezni tőle, de

Imre nem szeretné elmondani,

hogy

— miért van bádogsufni a mosonmagyaróvári geotermikus erőmű helyén (pedig 3 milliárd forint támogatást nyert rá);

— miért nincs sehol nyoma a battonyai geotermikus erőmű (pedig 12 milliárdot nyert rá, amiből ötöt fel is vett);

— miért van gaz a kiskunhalasi geotermikus fűtőmű helyén (400 milliót kapott rá);

— miért nem termel a fecskendőgyár Kocsordon, pedig Varga Mihály még szalagot is vágott tavasszal – igaz, hogy csak a szobájában (1,5 milliárdot kapott rá);

— és mit épít Mátészalkán?


Érdemes végignézni, hogyan tájékoztatja Önöket, adófizetőket az a „vállalkozó”, aki csak a fentebb felsprolt beruházásokra 9,9 milliárd(!) forintot kapott Önöktől és az európai adófizetőktól (ebben nincsen benne minden „kisebb”, 100-150 milliós támogatás).

Érthetetlen amúgy, hogy Varga miniszter miért védi Imrét annyira, és miért adott neki újabb másfél milliárdot fecskendőgyárra azok tán, hogy a geotermikus erőművekből nem lett semmi. Egyáltalán: mi abban a logika, hogy az orvosi eszközöket világszínvonalon gyártó Dispomedicort bedönti az állam, aztán horribilis pénzt ad egy csalónak egy év múlva, hogy építsen újat?

A videó végén megosztom Önökkel a másik, gyárban készített fényképet és videót is, hogy mindenki eldönthesse, átverték-e Varga miniszter urat vagy sem.”







Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....