Kósa Lajos a DK-t sejti a csengeri örökösnő vallomása mögött

Mint az közismert, egy büntetőügy vádlottja nem köteles igazat mondani a bírósági eljárás során, ez az ügyvédjére is vonatkozik.

Úgy látom, mind az ügy vádlottja, P.-né Mária, mind a védője, Helmeczy László élt ezzel a joggal. A rám vonatkozó állításaik nem felelnek meg a valóságnak. Azt is értem, hogy mi motiválja a vádlottat védő ügyvédet, hisz ő a Demokratikus Koalíció politikusa. Soha nem utaztam együtt sehova a vádlottal, aki soha nem fedezte semmiféle költségemet.”

Így reagált Kósa Lajos az ATV megkeresésére, miután a csengeri örökösnőként elhíresült P. Mária szerdai tárgyalásáról kérdezték. Ezzel arra utalt a Fidesz képviselője, hogy Helmeczy László 2018-ban a DK színeiben indult a nyíregyházi választókerületében, míg négy évvel korábban szintén az ellenzéki pártok színeiben indult a nyírbátori körzetben.

A 2018-as választások előtt nem sokkal került nyilvánosságra „csengeri örökösnő” és Kósa Lajos története. P. Mária azt állította a Fidesz képviselőjének, hogy 1300 milliárd forintot örökölt a Németországban élt apjától. Kósa közreműködött volna a hatalmas vagyon rendezésében, amiért cserébe a nő mintegy 800 millió forintnyi eurót ajándékozott volna a politikus édesanyjának.

Ugyan a Fidesz politikusa később azt állította, hogy szélhámosság volt az egész, kiderült, hogy többször is találkozott a nővel, és egy közjegyző előtti megállapodást is aláírt.

A nő szerdai vallomása is azt erősítette meg, hogy a Fidesz országgyűlési képviselője aktívan részt vett a hagyatéki eljárás meggyorsításában, és többször elutazott Svájcba vele, a szállását minden esetben P. Mária fizette.

„Ha tudta, hogy nem létező hagyatékról van szó, akkor miért fogadott el ilyen dolgokat?”

– tette fel a kérdést a szerdai tárgyaláson P. Mária. Elmondása szerint Kósa 2014-15-ben elkérte a bankkártyáját, és azóta is nála van, a végrendeleti kártyájával együtt.

A nő nem tartja magát bűnösnek, állítása szerint senkit nem tévesztett meg, és senkit nem tartott tévedésben. „Én még most is hiszek abban, hogy ez az örökség megvan és meg fogom kapni” – mondta P. Mária. „Ha nincs, akkor engem is becsaptak, de még most is hiszem, hogy ez nem történt meg. A nyomozóhatóság és az ügyészség sem tudja bizonyítani, hogy van-e örökség, vagy nincs.”

A vád szerint az asszony különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalással gyanúsítható, szerinte azonban van örökség, de ha még sincs, akkor ő is becsapott áldozat.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....

Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen

Robbant a hír: Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen