Orbán még mindig fél és nem is titkolja - Gyurcsány Ferenc az igazi ellenfél

A járvány és a bevándorlás mellett a legnagyobb veszély, ami fenyegeti az országot, az az, ha Gyurcsány Ferenc újra a hatalom közelébe kerül - mondta Orbán Viktor miniszterelnök évadzáró beszédében a Fidesz-KDNP frakció debreceni kihelyezett ülésén a Magyar Nemzet szerda esti beszámolója szerint.

A napilap a honlapján azt írta: "a képviselők minden eddiginél jobban várták a miniszterelnök beszédét, aki az egyik legszenvedélyesebb előadását tartotta". A miniszterelnök összegzését a járványhelyzettel kezdte. "Orbán Viktor nem köntörfalazott, összegzése szerint az elmúlt egy évben súlyos nemzetközi válság volt, nem csak egészségügyi, de gazdasági is, mely súlyosan érintette a családokat, szétzúzta a hagyományos emberi kapcsolatokat". Egyszerre volt tehát egészségügyi, gazdasági és szociális válság - hangsúlyozta a miniszterelnök.

Ha Gyurcsány Ferenc visszatér, a baloldal újra megemeli az adókat, különösen a gyerekesekét, beengedik a migránsokat és megemelik a rezsit.

Orbán Viktor véleménye szerint Magyarország ezt a tripla válságot európai és világszinten is kiemelkedően jól kezelte, szerinte megnyertük az európai oltási versenyt, Európában Magyarországot tekinti a legjobban átoltott országnak. A kormányfő megerősítette, a sikeres oltásnak vannak gazdasági eredményei is, mert az országot egy-másfél hónappal korábban tudták újraindítani más európai országokhoz képest, ez a gazdasági növekedésben minimum 1 százalékos többletet jelent - ismertette.

A cikk szerint a miniszterelnök kiemelte, a beadott oltások száma lehetővé tette, hogy a gazdaságot újraindítsák. Megismételte, "hogy egyetlen képviselő se felejtse el: ahhoz, hogy a gazdaság 2022 elejére visszatérjen a válság előtti szintjéhez, 5,1 százalékos növekedés kell idén". Ennél magasabb növekedés esetén, minimum 5,5 százaléknál jelentősen csökkenteni tudják a munkát terhelő adókat, 200 ezer forintra tudják emelni a minimálbért, nyugdíj-prémiumot kapnak idén a nyugdíjasok, és jövőre folytatják a 13. havi nyugdíj visszaépítését.

"A miniszterelnök hangsúlyozta, lesz családi adóvisszatérítés, februárban visszaadják a gyermeket nevelő családoknak azt az adót, amit 2021-ben befizettek és a dolgozó fiatalok adóját is eltörölték, a pénz, amit megkeresnek, az náluk is marad" - olvasható a cikkben.

A Fidesz elnöke a közelgő választások kapcsán "útba igazította a képviselőket és harcra szólította társait" - írta a Magyar Nemzet, hozzátéve: "a miniszterelnök szerint a kampányban elég, ha az igazat mondják a jelöltek, ami nem más, mint hogy valójában a Gyurcsány a Főnök". Orbán Viktor beszédében úgy értékelt:

Gyurcsány Ferenc "az igazi ellenfél, Karácsony és a többiek csak epizódszereplők". "Gyurcsány osztja a szerepeket, az ő kezében van minden, ezt ne felejtsétek el! Mi tudjuk az igazságot, de azt mindenkinek meg kell tudnia!" - fogalmazott a kormányfő.

Orbán Viktor ezt követően megismételte, hogy szerinte nagyon fontos, hogy emlékeztessék az embereket arra, milyen ember Gyurcsány. A miniszterelnök szerint "ha Gyurcsány Ferenc visszatér, a baloldal újra megemeli az adókat, különösen a gyerekesekét, beengedik a migránsokat és megemelik a rezsit". "A Fidesznek ezt kell megakadályoznia" - hangsúlyozta.

A cikk szerint a kormányfő Karácsony Gergely főpolgármesterről úgy beszélt, mint aki "csak egy epizódszereplő a Gyurcsány-show-ban". A miniszterelnök szavai szerint Karácsony Gergelynek "nem a Fidesszel van vitája, hanem a való élettel, a múltjában rejlő hazugságokkal, a nyelvtudás hiányával és a városvezetéssel" - írta a Magyar Nemzet a honlapján





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....

Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen

Robbant a hír: Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen

Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen

Robbant a hír: Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen