thepost / Magyarország / Budapest / 2020.04.04
THE POST
           
04
Kegyetlen dilemma elé állította Vidnyánszky egymilliárdja a független színházakat

Egymilliárd forintot osztanak ki egy pályázaton Vidnyánszky Attila vezetésével, hogy budapesti színházi elõadásokat vidékre utaztassanak.
Ez óriási pénz, ami feladta a leckét a független társulatoknak: ha nem vesznek részt a Déryné Programban, versenyhátrányba kerülnek. Ha viszont igen, azzal legitimálják a kulturális tao körüli kavarást és a gyanús pénzosztásokat.
Ezért is váltott ki vitát a függetlenek körében, hogy Vidnyánszky közölte: négyõjük máris levélben támogatta a programot.

„A kultúra mindenkié, nem csupán egy szûk elité, ezért azokhoz is
el kell vinni, akik földrajzi okokból nehezen jutnak el színházba.” Fekete Péter államtitkár december 19-i szavai nem nagyon lépték át a szélesebb nyilvánosság ingerküszöbét, pláne ahhoz képest, hogy néhány nappal korábban még mindenki a botrányba fulladt, aztán finomított kulturális törvénnyel volt elfoglalva. Pedig fontos dolgot jelentett be:

elindítják az egymilliárd forintos Déryné Programot, hogy budapesti elõadásokat utaztassanak olyan kisvárosi mûvházakba, szapadtéri színpadokra és kisebb játszóhelyekre, ahová a vidéki színházak sem érnek el.A lebonyolítással a Nemzeti Színházat bízták meg, Vidnyánszky Attila igazgató pedig már ekkor, Fekete oldalán ülve elmondta, hogy nemcsak a saját produkcióikat vinnék, hanem más társulatoktól is gyûjtenének be elõadásokat.

Februárban aztán a Népszavának megemlítette, mennyire örült a független szervezetektõl, „többek között a Fügétõl, a Jurányitól” kapott levélnek, amiben elmondása szerint azt írták, örülnek a programnak, és szívesen részt vesznek benne. „Fontos volna, ha egy sor független színház kimozdulna Budapestrõl” - mondta Vidnyánszky.

A levelet a Füge Produkció, a Manna Egyesület, az ESZME és a SÍN Kulturális Központ képviselõi írták alá, információink szerint jókora vitát kiváltva a független színházi közegben, ahol hamarosan dûlõre kell jutni, hogyan viszonyuljanak az eléjük (is) dobott óriási összeghez. Ez részben egy elvi dilemma, ami az irodalmi élet Térey-ösztöndíjához hasonlóan arról is szól, milyen közpénzekre jó vagy nem jó pályázniuk azoknak a mûvészeknek, akik tartanak a hatalommal kötött, rossz kompromisszumoktól.
Szépségápolásra is jutott többlettámogatás

„Amikor megkerestek ezzel az ötlettel, magam sem tudtam eldönteni, hogy jó úton haladunk-e” - mondta Rozgonyi-Kulcsár Viktória, a Füge Produkció elnöke és a Jurányi Inkubátorház alapítója a levélrõl, amit nem is Vidnyánszkynak, hanem a Déryné Nkft. ügyvezetõjének, a Nemzeti Színház dramaturgjának, Kulcsár Edit Ágotának címeztek.

A céget december 14-én jegyezték be, egy nappal azelõtt, hogy kiderült volna, egymilliárd forintot kap az elõadó-mûvészeti szervezetek többlettámogatására szánt 37,4 milliárdos alapból. Ennél több csak a Köves Slomó-féle EMIH-nek (1,8 milliárd) és a Kárpát-medencei Mûvészeti Népfõiskola Alapítványnak (1,1 milliárd) jutott.

Ez nem újonnan, a semmibõl elõhúzott pénz, hanem a megszüntetett kulturális tao pótlására adták. Amíg volt kulturális tao, addig az elõadó-mûvészeti szervezetek az elõzõ évi jegybevételük 80 százalékáig igénybe vehették mindenféle vállalkozás társaságiadó-felajánlásait, õk meg leírhatták az adójukból. 2018-ban a visszaélésekre hivatkozva véget vetettek ennek, helyette a kormány írt ki pályázatot, így nyert például az EMIH és a Déryné is.

A pályázati rendszerrel elvileg átláthatóbb viszonyokat akartak teremteni, a nyerteseket elnézve ez mégsem sikerült teljesen. A kiírás szerint csak elõadó-mûvészeti szervezetek jelentkezhettek, természetes személyek nem, ráadásul csak olyanok, amelyek korábban is jogosultak voltak kultúrtaóra.

Ehhez képest a Déryné úgy nyert, hogy korábban nem is létezett. De egyéni vállalkozások is kaptak 6-6 millió forintot, köztük olyan, amely fodrászat, szépségápolás tevékenységre van bejegyezve.A minisztérium utólag azt mondta az Indexnek, hogy valójában egyedi igénylésre is lehetõség volt, csak annyi a lényeg, hogy elõadó-mûvészeti célokra költsék a pénzt. Ez viszont azért furcsa, mert a Független Elõadó-mûvészeti Szövetséget (FESZ) elutasították, és forráshiányra hivatkozva nem kapott egyedi támogatási pénzt a tao-rendszer eltörlésének egyik nagy vesztese, az Átrium Színház sem. (Többlettámogatást kapott, de kevesebbet, mint amennyi a tao-rendszerben jutott volna neki.)
Csak rosszul lehet dönteni

Vagyis, ha egy független szervezet úgy dönt, részt vesz a Déryné Programban, az úgy is felfogható, hogy egy olyan cég felhívására jelentkezik, amely teljesen új szervezetként más, fontos mûvészeti produkciók elõl vitte el a taopótló pénzeket. Egymilliárd forint óriási összeg ebben a szférában, a tizenegy fõvárosi fenntartású kõszínháznak például összesen 3,5 milliárd taopótló forint jutott még az elõzõ körben (amikor nem írtak ki pályázatot).

„Aki nem kapta meg azt a támogatást, amire a tao-rendszerben jogosul
t lett volna a jegybevétele alapján, annak nagyon rosszul esik, hogy közben így költik el a pénzt”- mondta Rihay-Kovács Zita, a legnagyobb, független szervezeteket tömörítõ FESZ ügyvezetõje. Ami persze nem jelenti azt, hogy ne tartaná fontosnak az elõadások vidékre juttatását. Sõt, szerinte ez számukra alap, 2017-ben például 3700 elõadást játszottak a függetlenek Budapesten kívül. „Dolgoztam olyan helyen, ahol az elõadások felét vidéken tartották.”

A pénzosztás módja tehát akár távol is tarthatja a függetlenek egy részét a programtól, akárcsak Vidnyánszky Attila személye, aki évek óta rendszeresen összerúgja velük a port. A februári Népszava-interjúban például azzal vádolta õket, hogy Soros György megrendelésére tüntettek a kulturális törvény ellen. De sokkal régebben, már 2009-ben is azért tiltakozott, mert sokallta a függetlenek anyagi támogatását.

Ugyanakkor az is igaz, hogy minél többen maradnak távol, annál kisebb az esélye, hogy tényleg sokszínû legyen a kínálat. Ráadásul aki kimarad, az versenyhátrányba is kerül.

„Nekem ez a problémám a Lázár Ervin Programmal és minden hasonlóval, ami ingyen kínál elõadásokat. Nagyon keserû pillanat, amikor elvinnél vidékre egy elõadást, kiajánlod azoknak, akiknek ki szoktad, és nem kapsz választ. Mert nem értik, miért kínálod 150 ezerért, amikor mások ingyen kínálják. Ha én lennék a mûvelõdési ház igazgatója, én is könnyen döntenék” - mondta Rihay-Kovács.

A FESZ-nél úgy tervezik, hogy a február 24-i közgyûlésükön vitatják meg a Déryné Programot, addig nincs egységes álláspontjuk, és nem is akarnak véleményt mondani.
Alig tudni róla valamit

Ehhez képest sokakat meglepett, amikor Vidnyánszky a függetlenek támogató levelérõl beszélt a Népszavának.

„Annyira kiélezett most a kultúrpolitikai helyzet, hogy minden mondat és ki nem mondott gondolat is megkérdõjelezhetõ. Természetesen nem állt szándékunkban legitimálni a tao kompenzációs pályázat pénzelosztási elveit, és nem a saját szervezeteink gyors meggazdagodása állt az ügy hátterében”- mondta Rozgonyi-Kulcsár Viktória, a levél egyik aláírója. „Azt gondolom, hogy az elmúlt 10 év munkája, amit akár csak ez a négy ernyõszervezet fektetett a területbe, biztosíték lehet arra, hogy igyekszünk elhivatottan, kizárólag szakmai szempontok alapján, megfontoltan cselekedni.”

Szerinte nem is arról szólt a levelük, hogy támogatják a Déryné Programot. „Ez egy megkeresés, ami párbeszédet, találkozást kezdeményez. Azzal a céllal íródott, hogy információkat kapjunk a programról, amelynek a létrejötte számos szempontból vitatható, ez nem kérdés. Ugyanakkor több hírforrás utal arra, hogy nem a Nemzeti Színház elõadásainak országos forgalmazásáról szól majd, hanem a teljes elõadó-mûvészeti terület, köztük a függetlenek elõadásainak mobilitását is segíti. Szerettük volna megtudni, hogy ez mit jelent, és ha tényleg így van, akkor ebben milyen szerep jutna azoknak, akik évek óta komoly munkát fektetnek abba, hogy országosan forgalmazzák a független alkotók és társulatok fprodukcióit.”

Ahhoz képest, hogy egymilliárd forintot fognak szétosztani, tényleg alig tudni valamit a tervekrõl.

Megkérdeztük a Nemzeti Színháztól, hogy kik, és milyen szempontok szerint fognak dönteni, amire pénteken azt írták, „a jelentkezési felhívás közzététele 7-10 napon belül várható – a legtöbb kérdésre ezután tudunk válaszolni”. Ezzel kapcsolatban még annyit árultak el, hogy

„a döntéseket szakemberek hozzák majd meg, akik a vidéki kõszínházakat és a függetleneket, a befogadóhelyeket, a fesztiválokat összefogó szervezeteket képviselik, a munkában részt vesz a Nemzeti Színház mûvészeti vezetése is”.A színház válasza szerint „a Déryné Program iránt élénk az elõzetes érdeklõdés minden elõadó-mûvészeti formáció irányából, így a függetlenek felõl is. Ez már elõzetesen is fontos jelzés: a Déryné Program nyitott, sokféle kapcsolódási lehetõséget kínál. Konkrétumokról azonban csak a jelentkezési felhívásra kapott válaszok ismeretében lehet nyilatkozni”.

„Ugyanez vonatkozik az elõadások számára is. Nem tudjuk még pontosan a jelentkezõ színházak számát, és a fogadóhelyek igényeit. Terveink szerint az elsõ évben két-háromszáz elõadás valósulhat meg, a következõ évtõl reményeink szerint ez a szám ötszáz-hatszázra is emelkedhet. A cél az, hogy nagyon sok faluba, kisvárosba is eljussanak minõségi elõadások.”
Jobb lett volna kihagyni azt a félmondatot

A Déryné Nkft.-nek küldött levél aláírói mindannyian tagjai a a FESZ-nek. Bár alapvetõen a saját nevükben jártak el, Imely Zoltán, a FESZ elnökségi tagja szerint mégis szerepelt a szövegben egy olyan félmondat, hogy „a független szervezetek nevében”.

„Tény, hogy e négy szervezet nem elhanyagolható részét lefedi a független területnek, de korántsem az egészét, ezért szerencsésebb lett volna kihgyni ezt a félmondatot.”
Kegyetlen dilemma elé állította Vidnyánszky egymilliárdja a független színházakat

Egymilliárd forintot osztanak ki egy pályázaton Vidnyánszky Attila vezetésével, hogy budapesti színházi elõadásokat vidékre utaztassanak.
Ez óriási pénz, ami feladta a leckét a független társulatoknak: ha nem vesznek részt a Déryné Programban, versenyhátrányba kerülnek. Ha viszont igen, azzal legitimálják a kulturális tao körüli kavarást és a gyanús pénzosztásokat.
Ezért is váltott ki vitát a függetlenek körében, hogy Vidnyánszky közölte: négyõjük máris levélben támogatta a programot.

„A kultúra mindenkié, nem csupán egy szûk elité, ezért azokhoz is
el kell vinni, akik földrajzi okokból nehezen jutnak el színházba.” Fekete Péter államtitkár december 19-i szavai nem nagyon lépték át a szélesebb nyilvánosság ingerküszöbét, pláne ahhoz képest, hogy néhány nappal korábban még mindenki a botrányba fulladt, aztán finomított kulturális törvénnyel volt elfoglalva. Pedig fontos dolgot jelentett be:

elindítják az egymilliárd forintos Déryné Programot, hogy budapesti elõadásokat utaztassanak olyan kisvárosi mûvházakba, szapadtéri színpadokra és kisebb játszóhelyekre, ahová a vidéki színházak sem érnek el.A lebonyolítással a Nemzeti Színházat bízták meg, Vidnyánszky Attila igazgató pedig már ekkor, Fekete oldalán ülve elmondta, hogy nemcsak a saját produkcióikat vinnék, hanem más társulatoktól is gyûjtenének be elõadásokat.

Februárban aztán a Népszavának megemlítette, mennyire örült a független szervezetektõl, „többek között a Fügétõl, a Jurányitól” kapott levélnek, amiben elmondása szerint azt írták, örülnek a programnak, és szívesen részt vesznek benne. „Fontos volna, ha egy sor független színház kimozdulna Budapestrõl” - mondta Vidnyánszky.

A levelet a Füge Produkció, a Manna Egyesület, az ESZME és a SÍN Kulturális Központ képviselõi írták alá, információink szerint jókora vitát kiváltva a független színházi közegben, ahol hamarosan dûlõre kell jutni, hogyan viszonyuljanak az eléjük (is) dobott óriási összeghez. Ez részben egy elvi dilemma, ami az irodalmi élet Térey-ösztöndíjához hasonlóan arról is szól, milyen közpénzekre jó vagy nem jó pályázniuk azoknak a mûvészeknek, akik tartanak a hatalommal kötött, rossz kompromisszumoktól.
Szépségápolásra is jutott többlettámogatás

„Amikor megkerestek ezzel az ötlettel, magam sem tudtam eldönteni, hogy jó úton haladunk-e” - mondta Rozgonyi-Kulcsár Viktória, a Füge Produkció elnöke és a Jurányi Inkubátorház alapítója a levélrõl, amit nem is Vidnyánszkynak, hanem a Déryné Nkft. ügyvezetõjének, a Nemzeti Színház dramaturgjának, Kulcsár Edit Ágotának címeztek.

A céget december 14-én jegyezték be, egy nappal azelõtt, hogy kiderült volna, egymilliárd forintot kap az elõadó-mûvészeti szervezetek többlettámogatására szánt 37,4 milliárdos alapból. Ennél több csak a Köves Slomó-féle EMIH-nek (1,8 milliárd) és a Kárpát-medencei Mûvészeti Népfõiskola Alapítványnak (1,1 milliárd) jutott.

Ez nem újonnan, a semmibõl elõhúzott pénz, hanem a megszüntetett kulturális tao pótlására adták. Amíg volt kulturális tao, addig az elõadó-mûvészeti szervezetek az elõzõ évi jegybevételük 80 százalékáig igénybe vehették mindenféle vállalkozás társaságiadó-felajánlásait, õk meg leírhatták az adójukból. 2018-ban a visszaélésekre hivatkozva véget vetettek ennek, helyette a kormány írt ki pályázatot, így nyert például az EMIH és a Déryné is.

A pályázati rendszerrel elvileg átláthatóbb viszonyokat akartak teremteni, a nyerteseket elnézve ez mégsem sikerült teljesen. A kiírás szerint csak elõadó-mûvészeti szervezetek jelentkezhettek, természetes személyek nem, ráadásul csak olyanok, amelyek korábban is jogosultak voltak kultúrtaóra.

Ehhez képest a Déryné úgy nyert, hogy korábban nem is létezett. De egyéni vállalkozások is kaptak 6-6 millió forintot, köztük olyan, amely fodrászat, szépségápolás tevékenységre van bejegyezve.A minisztérium utólag azt mondta az Indexnek, hogy valójában egyedi igénylésre is lehetõség volt, csak annyi a lényeg, hogy elõadó-mûvészeti célokra költsék a pénzt. Ez viszont azért furcsa, mert a Független Elõadó-mûvészeti Szövetséget (FESZ) elutasították, és forráshiányra hivatkozva nem kapott egyedi támogatási pénzt a tao-rendszer eltörlésének egyik nagy vesztese, az Átrium Színház sem. (Többlettámogatást kapott, de kevesebbet, mint amennyi a tao-rendszerben jutott volna neki.)
Csak rosszul lehet dönteni

Vagyis, ha egy független szervezet úgy dönt, részt vesz a Déryné Programban, az úgy is felfogható, hogy egy olyan cég felhívására jelentkezik, amely teljesen új szervezetként más, fontos mûvészeti produkciók elõl vitte el a taopótló pénzeket. Egymilliárd forint óriási összeg ebben a szférában, a tizenegy fõvárosi fenntartású kõszínháznak például összesen 3,5 milliárd taopótló forint jutott még az elõzõ körben (amikor nem írtak ki pályázatot).

„Aki nem kapta meg azt a támogatást, amire a tao-rendszerben jogosul
t lett volna a jegybevétele alapján, annak nagyon rosszul esik, hogy közben így költik el a pénzt”- mondta Rihay-Kovács Zita, a legnagyobb, független szervezeteket tömörítõ FESZ ügyvezetõje. Ami persze nem jelenti azt, hogy ne tartaná fontosnak az elõadások vidékre juttatását. Sõt, szerinte ez számukra alap, 2017-ben például 3700 elõadást játszottak a függetlenek Budapesten kívül. „Dolgoztam olyan helyen, ahol az elõadások felét vidéken tartották.”

A pénzosztás módja tehát akár távol is tarthatja a függetlenek egy részét a programtól, akárcsak Vidnyánszky Attila személye, aki évek óta rendszeresen összerúgja velük a port. A februári Népszava-interjúban például azzal vádolta õket, hogy Soros György megrendelésére tüntettek a kulturális törvény ellen. De sokkal régebben, már 2009-ben is azért tiltakozott, mert sokallta a függetlenek anyagi támogatását.

Ugyanakkor az is igaz, hogy minél többen maradnak távol, annál kisebb az esélye, hogy tényleg sokszínû legyen a kínálat. Ráadásul aki kimarad, az versenyhátrányba is kerül.

„Nekem ez a problémám a Lázár Ervin Programmal és minden hasonlóval, ami ingyen kínál elõadásokat. Nagyon keserû pillanat, amikor elvinnél vidékre egy elõadást, kiajánlod azoknak, akiknek ki szoktad, és nem kapsz választ. Mert nem értik, miért kínálod 150 ezerért, amikor mások ingyen kínálják. Ha én lennék a mûvelõdési ház igazgatója, én is könnyen döntenék” - mondta Rihay-Kovács.

A FESZ-nél úgy tervezik, hogy a február 24-i közgyûlésükön vitatják meg a Déryné Programot, addig nincs egységes álláspontjuk, és nem is akarnak véleményt mondani.
Alig tudni róla valamit

Ehhez képest sokakat meglepett, amikor Vidnyánszky a függetlenek támogató levelérõl beszélt a Népszavának.

„Annyira kiélezett most a kultúrpolitikai helyzet, hogy minden mondat és ki nem mondott gondolat is megkérdõjelezhetõ. Természetesen nem állt szándékunkban legitimálni a tao kompenzációs pályázat pénzelosztási elveit, és nem a saját szervezeteink gyors meggazdagodása állt az ügy hátterében”- mondta Rozgonyi-Kulcsár Viktória, a levél egyik aláírója. „Azt gondolom, hogy az elmúlt 10 év munkája, amit akár csak ez a négy ernyõszervezet fektetett a területbe, biztosíték lehet arra, hogy igyekszünk elhivatottan, kizárólag szakmai szempontok alapján, megfontoltan cselekedni.”

Szerinte nem is arról szólt a levelük, hogy támogatják a Déryné Programot. „Ez egy megkeresés, ami párbeszédet, találkozást kezdeményez. Azzal a céllal íródott, hogy információkat kapjunk a programról, amelynek a létrejötte számos szempontból vitatható, ez nem kérdés. Ugyanakkor több hírforrás utal arra, hogy nem a Nemzeti Színház elõadásainak országos forgalmazásáról szól majd, hanem a teljes elõadó-mûvészeti terület, köztük a függetlenek elõadásainak mobilitását is segíti. Szerettük volna megtudni, hogy ez mit jelent, és ha tényleg így van, akkor ebben milyen szerep jutna azoknak, akik évek óta komoly munkát fektetnek abba, hogy országosan forgalmazzák a független alkotók és társulatok fprodukcióit.”

Ahhoz képest, hogy egymilliárd forintot fognak szétosztani, tényleg alig tudni valamit a tervekrõl.

Megkérdeztük a Nemzeti Színháztól, hogy kik, és milyen szempontok szerint fognak dönteni, amire pénteken azt írták, „a jelentkezési felhívás közzététele 7-10 napon belül várható – a legtöbb kérdésre ezután tudunk válaszolni”. Ezzel kapcsolatban még annyit árultak el, hogy

„a döntéseket szakemberek hozzák majd meg, akik a vidéki kõszínházakat és a függetleneket, a befogadóhelyeket, a fesztiválokat összefogó szervezeteket képviselik, a munkában részt vesz a Nemzeti Színház mûvészeti vezetése is”.A színház válasza szerint „a Déryné Program iránt élénk az elõzetes érdeklõdés minden elõadó-mûvészeti formáció irányából, így a függetlenek felõl is. Ez már elõzetesen is fontos jelzés: a Déryné Program nyitott, sokféle kapcsolódási lehetõséget kínál. Konkrétumokról azonban csak a jelentkezési felhívásra kapott válaszok ismeretében lehet nyilatkozni”.

„Ugyanez vonatkozik az elõadások számára is. Nem tudjuk még pontosan a jelentkezõ színházak számát, és a fogadóhelyek igényeit. Terveink szerint az elsõ évben két-háromszáz elõadás valósulhat meg, a következõ évtõl reményeink szerint ez a szám ötszáz-hatszázra is emelkedhet. A cél az, hogy nagyon sok faluba, kisvárosba is eljussanak minõségi elõadások.”
Jobb lett volna kihagyni azt a félmondatot

A Déryné Nkft.-nek küldött levél aláírói mindannyian tagjai a a FESZ-nek. Bár alapvetõen a saját nevükben jártak el, Imely Zoltán, a FESZ elnökségi tagja szerint mégis szerepelt a szövegben egy olyan félmondat, hogy „a független szervezetek nevében”.

„Tény, hogy e négy szervezet nem elhanyagolható részét lefedi a független területnek, de korántsem az egészét, ezért szerencsésebb lett volna kihgyni ezt a félmondatot.”
Ezt olvassák mások:
Vas megye kiemelkedõ értékének minõsítette a megyei közgyûlés fideszes többsége a kormánypárti napilapot
Vas megye kiemelkedõ értékei közé került a kormánypárti sajtókonglomerátumhoz tartozó Vas...
Ján Slota: Dél-Szlovákia gyakorlatilag már Magyarország igazgatása alatt van
A kormány családpolitikáját dicsérte köztévén a fideszes alpolgármester
Boldog István: Az én lelkiismeretem tiszta
  
A koronavírus-járvány idején sem maradnak el a szalagátvágós avatások!
  
Nem létező szájmaszkokkal üzleteltek, letartóztatták őket
  
Egy tanulmány szerint az amúgy is lemaradó diákok a távoktatás miatt még jobban leszakadnak
  
Az önkormányzatok kifeszítve várják a miniszterelnök gazdasági csomagját
  
Levélben fogják kérni az európai parlamenti képviselők a fideszesek kizárását a Néppárt EP-frakciójából
  
Orbán a Néppárt főtitkárának: A legmélyebb tisztelettel: nekem nincs időm ilyesmire!
  
Fidesz üzent Brüsszelnek: Több tiszteletet Magyarországnak!
  
A Pesti Úti Idősek Otthona 5 lakóját koronavírus-fertőzés gyanújával szállították kórházba
  
Nemcsak Mészáros Lőrinc és Tiborcz István közös érdekeltsége kapott állami támogatást kikötőfejlesztésre
  
Négymillió maszk és több százezer védőruha érkezik szombaton Budapestre - - jelentette be Szijjártó Péter
  
"úgy tűnik, hogy a vírus csak az esetek 50 százalékában okoz tüneteket"
  
Kemény üzenet érkezett a magyar kormány számára Berlinből
  
Több koronavírus-fertőzéses beteget diagnosztizáltak egy fővárosi idősotthonban
  
Ideiglenesen be kellett zárni egy patikát Fejér megyében, mert koronavírus-fertőzést kaptak a dolgozók.
  
Varga Judit: a járvány idején is folytatódik az állam áldozatsegítő programja
  
Szijjártó: Azerbajdzsán tízezer maszkot adott Magyarországnak
  
Kovács Zoltán: politikai boszorkányüldözés folyik Magyarország ellen
  
Palkovics: az orvosi egyetemek minden támogatást megkapnak a veszélyhelyzet kezeléséhez
  
Honvédelmi irányító csoportok érkeznek a bonduellehez is
  
Vuhan lakóit arra kérik, ismét maradjanak otthon
  
Németh Szilárd ebédjéről posztolt aztán jött pár komment rá....
  
Orbán: Eddig 225 milliárd forintot költöttek védekezési felszerelésekre, felkészülésre, járványkórház építésére
  
"Belátható, hogy a bérből élő emberek jövedelem nélkül nem képesek eltartani önmagukat"
  
Operatív Törzs: Felesleges lenne az egész országot tesztelni
  
Operatív Törzs: Ne permetezzük a testünket alkoholos-klóros permettel
  
Két somogyi céghez fertőzött vetőburgonya érkezett Hollandiából
  
Orvosok és ápolók kerültek járványügyi megfigyelés alá a Szent Imre Kórházban
  
Filmbe illő autós üldözés volt Kecskeméten, videó is készült róla
  
További vállalatoknál jelentek meg a honvédelmi irányító törzsek
  
Apeiron Biologics: Európában is indulhat a koronavírus elleni oltás tesztelése
  
Orbán Viktor: A papoknak és az állami vezetőknek, a rendőröknek, a katonáknak és az orvosoknak le kell győzniük a félelmet
  
Orbán Viktor: Akkora jogköröm van most, mint amennyi a francia elnöknek békeidőben
  
Már 17 uniós tagállam, köztük Szlovákia is csatlakozott ahhoz a levélhez, melyben a rendkívüli vészhelyzeti intézkedések miatt aggódnak a demokráciáért
  
Máris kéréssel fordul a magyar kormány az EU-hoz
  
Orbán bejelentette, hogy 110 kollégiumot és 58 hotelt foglaltak le
  
Orbán: Szombaton bevezetjük a járványügyi védekezés alapját
  
Várhatóan Varga Judit anyósa lesz az Országos Bírósági Hivatal elnökhelyettese
  
Kedden jön az Orbán-csomag
  
100 milliárd eurós hitelprogramot hoz létre az Európai Unió,
  
Varga Judit anyósa az Országos Bírósági Hivatal vezetésébe készül
  
RTL: Több egészségügyi dolgozót is kényszerszabadságra küldtek a kórházak
  
A képviselőcsoportok többsége azt szeretné, ha az EU Bizottság hetes cikk szerinti eljárást indítana Magyarországgal szemben
  
Orbán: ha meglenne a vakcina, akkor mindenkit beoltanánk, megköszönnénk, hazamennénk, és folytatódna az életünk úgy, ahogy előtte volt"
  
Szerdán hozhat döntést Orbán Viktor a kijárási korlátozások jövőjéről
  
Katonai vezénylési akciótervvel készül a tömeges járány időszakára a magyar kormány
  
Óriási bunyó volt a hevesi piacon - koponyasérülést szenvedett egy kereskedő
  
Az Orbán-kormány trollkodása: csatlakozott az őt elítélő EU nyilatkozathoz
  
Zárlatos lett egy kábel Pécsen kézzel kellett lélegeztetni egy beteget
  
Orbán Viktor kirakta Facebook-oldalára a már megszokott napi videót de ezúttal szuperhős-effektekkel
  
Karantén alá vonták a görög hatóságok a háromezer fős Ritsona menekülttábor lakóit
  
Már 623 fertőzött, meghalt 5 idős, krónikus beteg
  
Még mindig nem jelent meg a koronavírus Észak-Koreában
  
Orbán: az a kérdés, mivel foglalkozik Brüsszel? Én nem tudom, milyen emberek ülnek ott
  
Orbán: minden egészségügyi dolgozónak 500 ezer forint plusz juttatást biztosítanak
  
A harmadik leggazdagabb magyar cége megszerezheti a a Kodolányi egyetemet
  
Fertőzött burgonya érkezett Magyarországra
  
RTL: Több egészségügyi dolgozót is kényszerszabadságra küldtek a kórházak
  
Kovács Zoltán: Magyarország Kormánya a magyar emberektől kapta – sorozatban a harmadik kétharmados – felhatalmazását
  
Népszava: nem jelentkezett a kormány az EU civileket mentő programjára
  
Az egyik holland napilap az uniós zászlót tipró fasiszta diktátorként rajzolta le Orbánt
  
Évek óta megfigyelhető, ha válsághelyzet van, akkor nem a köztársasági elnök, hanem Orbán a védekezés irányítója
  
Egerben a munka elkezdése előtt Czibere Zsolt plébániai kormányzó megáldotta a vegyszeres fertőtlenítést végző szakembereket
  
Szijjártó: Rendkívül szükséges a NATO terrorellenes fellépésének erősítése
  
Deutsch: Gyalázatos, hogy az EP szakbizottsága hazugságokon alapuló, gonosz pártpolitikai csatározásokban vesz részt
  
Hihetetlen lottónyeremény egy kis magyar faluban
  
Gulyás benyújtotta a módosítót: a Budapes-Belgrád vasút titkosítása továbbra is napirenden van
  
13 párt vezetője kéri a Fidesz kizárását a Néppártból
  
Az apa és a postás ellen is vádat emeltek az elütött kétéves kisfiú halála miatt
  
240 Amerikában ragadt magyart hoznak haza ma
  
Győrfi Pál a kézmosók után most a futókhoz szól
  
28 raklapnyi orvosi védőeszközt pakoltak le ma a Magyar Honvédség Egészségügyi Központjában
  
Varga Judit: "Folytatjuk a harcot az európai fősodor ellen"
  
A fideszes Boldog István mentelmi jogának felfüggesztését kérte Polt Péter
  
A magyar kormány sajnálja, hogy őket nem kérdezték meg, kiállnak-e a jogállamiság mellett
  
Kiemelkedő, 254,7 milliárd forint nyereséget ért el 2019-ben a Magyar Nemzeti Bank
  
Az Európai Bizottság elnökét különösen aggasztják a magyarországi rendelkezések
  
A horvát kormány 190 ezer forintos fizetést ad azoknak, akik a járvány miatt nem tudnak dolgozni
  
Április 19-ig meghosszabbította rendkívüli termelési szünetét az Audi
  
A kutatócsoportok vezetőivel egyeztetett a hazai gyógyszergyártásról Orbán Viktor
  
Mészáros Lőrincnek is szállít az első újraindult vonat Vuhanból
  
Mégis kivágták a Szentendrei úti fák egy részét
  
Az elmúlt két hétben csaknem 900 dolgozót vett át más szektorokból a Spar
  
Negatív lett a koronavírustesztje a Nagymágocsi Kastélyotthon dolgozóinak
  
Az Európai Bizottság százmilliárd eurót adna kölcsön az uniós országoknak a támogatási keret terhére
  
Rogán Cecília megcsinálta Sarka Kata körmeit aztán az interneten köszönték meg egymásnak
  
Betiltotta koronavírus szót Türkmenisztán
  
Uniós szolidaritási alapot hoznának létre az előadóművészeknek
  
Dupla bért kér a közszolgáknak a szakszervezet a járvány miatt
  
Eltanulta a kézmosást gondozóitól az orangután
  
Varga Judit: Diszkriminálták Magyarországot a kvótaperben
  
Miniszterelnöki Kabinetiroda: További repülőgépek érkeznek védőfelszereléssel – overallokkal, maszkokkal, lélegeztető gépekkel
  
Isteni csokitorta sütés nélkül - ha csak céltalanul nyitogatod a hűtőt a karantén alatt
  
Müller Cecília: ha utasokat szállítunk, azok a lehető legtávolabb üljenek a sofőrtől
  
Orbán Viktor: az ellenzék ütötte léket sikerült befoltozni
  
Biztosított az ingázók átkelése az osztrák-magyar határszakaszon
  
Novák Katalin: a kormány a járvány idején is segíti a beteg gyermekeket nevelő családokat
  
Koronavírus csalás! - helyi kórházak nevében küldenek e-maileket
  
Orbán Viktor frontális támadásba lendült az EU-ban
  
EU Szakszervezeti Szövetség: Magyarországon védelem nélkül hagyják a munkavállalókat
  
Idénymunkást faragna a munkanélküli egyetemistákból és vendéglátósokból az agrárminiszter
Sokan válnak munkanélkülivé a koronavírus-járvány miatt, az agráriumban viszont éppen munkaerőhiány van. Az Agrárminisztérium meglátta a lehetőséget, és indított egy munkakereső por...
  
Boldog István: Az én lelkiismeretem tiszta
Két mondatban nyilatkozott az MTI-nek Boldog István fideszes országgyűlési képviselő, miután csütörtök Polt Péter legfőbb ügyész indítványozta mentelmi jogának felfüggesztését, me...
  
A koronavírus-járvány idején sem maradnak el a szalagátvágós avatások!
A koronavírus-járvány idején sem maradnak el a szalagátvágós avatások! Horváth László, a Fidesz Heves megyei országgyűlési képvislője posztolta az új módit: Távolságtartás, maszk...
  
Nem létező szájmaszkokkal üzleteltek, letartóztatták őket
A Pécsi Járási Ügyészség indítványára a letartóztatta a bíróság azt a budapesti párt, akik nem létező szájmaszkokkal üzleteltek. A megalapozott gyanú szerint jogosulatlanul belépt...
  
Egy tanulmány szerint az amúgy is lemaradó diákok a távoktatás miatt még jobban leszakadnak
Egy friss tanulmány szerint az amúgy is lemaradó diákok a távoktatás miatt még jobban leszakadnak. Az Országos kompetenciamérés 2017-es adatai alapján Hermann Zoltán becsülte meg, hogy ...
  
Az önkormányzatok kifeszítve várják a miniszterelnök gazdasági csomagját
Hódmezővásárhelyen már áprilistól csak korábbi fizetésük negyedét vihetik haza azok, akiket a járványhelyzet miatt szabadságoltak, máshol még ügyeskednek az önkormányzati dolgozók...
  
Levélben fogják kérni az európai parlamenti képviselők a fideszesek kizárását a Néppárt EP-frakciójából
Levélben fogják kérni az európai parlamenti képviselők a fideszesek kizárását. A Fidesz európai parlamenti képviselőinek kizárását kezdeményezik az Európai Néppárt (EPP) frakciój...
  
Orbán a Néppárt főtitkárának: A legmélyebb tisztelettel: nekem nincs időm ilyesmire!
Orbán Viktor pénteken levelet írt Antonio López-Istúriznak, az Európai Néppárt főtitkárának. A magyar miniszterelnök a Néppárt határozott kritikáira reagált, amivel a magyar felhatal...
  
Fidesz üzent Brüsszelnek: Több tiszteletet Magyarországnak!
Videót tett közzé a magyar kormánypárt pénteken a Facebook-oldalán, amiben EP-képviselő arról beszél, hogy "Brüsszel ahelyett, hogy a koronavírus elleni küzdelmet segítené, már megint...
  
A Pesti Úti Idősek Otthona 5 lakóját koronavírus-fertőzés gyanújával szállították kórházba
Hiába rendeltek el látogatási tilalmat a fővárosi idősotthonokban, a fertőzés megjelent a Fővárosi Önkormányzat Pesti Úti Idősek Otthonában, közölte a főpolgármester hivatal. ...
  
Nemcsak Mészáros Lőrinc és Tiborcz István közös érdekeltsége kapott állami támogatást kikötőfejlesztésre
Nemcsak Mészáros Lőrinc és Tiborcz István közös érdekeltsége kapott állami támogatást kikötőfejlesztésre, egy Csányi Sándorhoz közeli cég szintén Balatonfüreden fejlesztheti kikö...
  
Négymillió maszk és több százezer védőruha érkezik szombaton Budapestre - - jelentette be Szijjártó Péter
A Wizz Air hat gépe nemrég landolt Pekingben, és szombaton több mint négymillió maszkot, valamint több százezer védőruhát szállít Budapestre - jelentette be Szijjártó Péter külgazdas...
  
"úgy tűnik, hogy a vírus csak az esetek 50 százalékában okoz tüneteket"
Izland sok országnak mutat példát a tömeges teszteléssel. A gyakorlat nemcsak a járvány terjedésének felmérése miatt fontos, hanem azért is, mert az adatok alapján a szakértők pontosabb...
  
Kemény üzenet érkezett a magyar kormány számára Berlinből
Berlin — Steffen Seibert német kormányszóvivő sajtótájékoztatót tartott abból az alkalomból, hogy Angela Merkel kancellár elhagyta az otthoni karanténját – az egyik fő témává azon...
  
Több koronavírus-fertőzéses beteget diagnosztizáltak egy fővárosi idősotthonban
A járványügyi veszélyhelyzet kihirdetésével egyidőben azonnal látogatási tilalmat rendeltek el az idősotthonokban, mivel a 65 éven felüliek a legveszélyeztetettebb csoportja a koronavíru...
  
Ideiglenesen be kellett zárni egy patikát Fejér megyében, mert koronavírus-fertőzést kaptak a dolgozók.
Úgy tűnik, az idősek és a krónikus betegek mellett komoly veszélyben lehetnek az egészségügy bizonyos szegmenseiben dolgozók is. Azt egyelőre nem tudni, hol kapták el a fertőzést, de té...
  
Varga Judit: a járvány idején is folytatódik az állam áldozatsegítő programja
gyetlen áldozat sem marad egyedül a veszélyhelyzetben, mivel az állam a koronavírus-járvány idején sem hagyja magára a bűncselekmények és a szabálysértések sértettjeit - nyilatkozta az...
  
Szijjártó: Azerbajdzsán tízezer maszkot adott Magyarországnak
Azerbajdzsán kormánya csütörtökön tízezer védőmaszkot juttatott el a bakui magyar nagykövetségre - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán....
  
Kovács Zoltán: politikai boszorkányüldözés folyik Magyarország ellen
Nemcsak kritizálják Magyarországot a koronavírus elleni törvény miatt, hanem politikai boszorkányüldözés és összehangolt sajtó lejárató kampány zajlik - mondta Kovács Zoltán nemzetk...
  
Palkovics: az orvosi egyetemek minden támogatást megkapnak a veszélyhelyzet kezeléséhez
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium saját forrásaiból is hozzájárul az orvos- és egészségtudományi egyetemek egészségügyi kiadásainak fedezéséhez - hangsúlyozta Palkovics L...
  
Honvédelmi irányító csoportok érkeznek a bonduellehez is
Kielncvenháromra emelkedett a katonai felügyelet alá kerülő magyar vállalatok száma – olvasható a Koronavirus.gov.hu kormányzati tájékoztató oldalon. Honvédelmi irányító csoportok ...
  
Vuhan lakóit arra kérik, ismét maradjanak otthon
Vuhan lakosságát arra figyelmeztették a hatóságok, hogy maradjanak otthon, ha lehet, és tartsák be azokat a járványügyi előírásokat, melyeket a járvány kínai tombolásakor alkalmaztak....
  
Németh Szilárd ebédjéről posztolt aztán jött pár komment rá....
Németh Szilárd gasztro mogul ismét posztolt, lássuk mit: "Breaking! A mai ebéd még tegnap késő estébe nyúlóan készült el, családi közkívánatra: ropogós, fűszeres csirkeszárnya...
  
Orbán: Eddig 225 milliárd forintot költöttek védekezési felszerelésekre, felkészülésre, járványkórház építésére
Eddig 225 milliárd forintot költöttek védekezési felszerelésekre, felkészülésre, járványkórház építésére, április 6-án vagy 7-én pedig bemutatják Magyarország történetének leg...
  
"Belátható, hogy a bérből élő emberek jövedelem nélkül nem képesek eltartani önmagukat"
Jelen állás szerint egy foglalkoztatási válság enyhítését célzó állami bérkompenzációs csomag bevetését a legtöbb gazdasági szereplő szorgalmazza: az országos munkáltatói szövet...
  
Operatív Törzs: Felesleges lenne az egész országot tesztelni
A tömeges megbetegedés nem lesz elkerülhető – mondta Müller Cecília országos tisztifőorvos. Az Operatív Törzs pénteki tájékoztatója. A legfontosabb hírek pénteken, a törzs tájéko...
  
Operatív Törzs: Ne permetezzük a testünket alkoholos-klóros permettel
Az UV-lámpák inkább károsak, mint hasznosak, a kézszárító pedig nem öli a vírust. A törzs pénteki tájékoztatója. A legfontosabb hírek pénteken, a törzs tájékoztatója előtt: ...
  
Két somogyi céghez fertőzött vetőburgonya érkezett Hollandiából
Frissítés: Nébih: Két somogyi céghez fertőzött vetőburgonya érkezett Hollandiából, de sikerült megakadályozni a baktérium továbbterjedését A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági H...
  
Orvosok és ápolók kerültek járványügyi megfigyelés alá a Szent Imre Kórházban
Orvosok és ápolók kerültek járványügyi megfigyelés alá a Szent Imre Kórházban. A Népszava cikke szerint ez az oka annak, hogy kedd óta nem üzemel az érsebészeti osztály. A kórház ...
  
Filmbe illő autós üldözés volt Kecskeméten, videó is készült róla
A piros színű Volkswagen a rendőri intézkedés során nem húzódott le, inkább menekülőre fogta a hatóságok elől. Kedden kora délután akartak megállítani egy autót a rendőrök Kecsk...
  
További vállalatoknál jelentek meg a honvédelmi irányító törzsek
További vállalatoknál jelentek meg a honvédelmi irányító törzsek - közölte a Honvédelmi Minisztérium pénteken. A listán élelmiszeripari, szállítmányozási és vegyészeti cégek szer...
  
Apeiron Biologics: Európában is indulhat a koronavírus elleni oltás tesztelése
Kétszáz osztrák, német és dán önkéntesen a jövő héten megkezdődik egy új koronavírus elleni oltóanyag, az APN01 emberi tesztelése, jelentette be csütörtökön az osztrák Apeiron Bio...
  
Orbán Viktor: A papoknak és az állami vezetőknek, a rendőröknek, a katonáknak és az orvosoknak le kell győzniük a félelmet
A tervek szerint jövő szerdán születik meg a döntés arról, hogy a kijárási korlátozás a húsvéti ünnepekre is fennmarad-e – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó r...
  
Orbán Viktor: Akkora jogköröm van most, mint amennyi a francia elnöknek békeidőben
A tervek szerint jövő szerdán születik meg a döntés arról, hogy a kijárási korlátozás a húsvéti ünnepekre is fennmarad-e – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó r...
  
Már 17 uniós tagállam, köztük Szlovákia is csatlakozott ahhoz a levélhez, melyben a rendkívüli vészhelyzeti intézkedések miatt aggódnak a demokráciáért
Már 17 uniós tagállam, köztük Szlovákia is csatlakozott ahhoz a levélhez, melyben a rendkívüli vészhelyzeti intézkedések miatt aggódnak a demokráciáért. Az Európai Bizottság elnöke...
  
Máris kéréssel fordul a magyar kormány az EU-hoz
Magyarország kezdeményezi, hogy a koronavírus-járvány elleni gazdasági védekezés eredményessége érdekében az Európai Unió tegye egyszerűbbé azokat a szabályokat, amelyek a beruházás...
  
Orbán bejelentette, hogy 110 kollégiumot és 58 hotelt foglaltak le
Katonai vezénylési akciótervvel készül a tömeges járány időszakára a magyar kormány, jelentette be péntek reggeli rádióinterjújában Orbán Viktor miniszterelnök. A gyakorlatban ez az ...
  
Orbán: Szombaton bevezetjük a járványügyi védekezés alapját
Szombaton bevezetjük a járványügyi védekezés alapját, a válságkezelés részletes bemutatása pedig jövő kedden várható - jelentette be az MR1 Kossuth Rádió ma reggeli műsorában Orbá...
  
Várhatóan Varga Judit anyósa lesz az Országos Bírósági Hivatal elnökhelyettese
Várhatóan a jövő hét elején Áder János államfő az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnökének előterjesztésére a bírósági igazgatási szervezet elnökhelyettesévé nevezi ki Erős...
  
Kedden jön az Orbán-csomag
A kormány eddig már több fontos lépést tett a koronavírus okozta gazdasági válság kezelésére, tompítására. Míg viszont más országok kis túlzással helikopterről szórják vagy ágy...
  
100 milliárd eurós hitelprogramot hoz létre az Európai Unió,
Az uniós "Marshall-terv" egyszerre segítené a védekezést és a gazdaság életben tartását. SURE néven 100 milliárd eurós „szolidaritási eszközt”, hitelprogramot hoz létre az Euró...
  
Varga Judit anyósa az Országos Bírósági Hivatal vezetésébe készül
Nincs szó összeférhetetlenségről – reagált az igazságügyi miniszter. Az Index értesülése szerint jövő hét elején Áder János köztársasági elnök kinevezi az Országos Bírósági...
  
RTL: Több egészségügyi dolgozót is kényszerszabadságra küldtek a kórházak
Míg a koronavírusos betegekre várnak, sok egészségügyi dolgozót szabadságra vagy fizetés nélküli szabadságra küldtek a magyar kórházak és szakrendelők - idézi a dolgozók egyik zárt...
  
A képviselőcsoportok többsége azt szeretné, ha az EU Bizottság hetes cikk szerinti eljárást indítana Magyarországgal szemben
Rendkívüli plenáris ülést tart az Európai Parlament áprilisban, egyúttal a képviselőcsoportok többsége azt szeretné, ha az Európai Bizottság hetes cikk szerinti eljárást indítana Mag...
  
Orbán: ha meglenne a vakcina, akkor mindenkit beoltanánk, megköszönnénk, hazamennénk, és folytatódna az életünk úgy, ahogy előtte volt"
Szerdán hozhat döntést Orbán Viktor a kijárási korlátozások jövőjéről, jelentette be ő maga a szokásos pénteki rádióinterjújában, majd azon kezdett lamentálni, hogy most jön húsv...
  
Szerdán hozhat döntést Orbán Viktor a kijárási korlátozások jövőjéről
Szerdán hozhat döntést Orbán Viktor a kijárási korlátozások jövőjéről, jelentette be ő maga a szokásos pénteki rádióinterjújában, majd azon kezdett lamentálni, hogy most jön húsv...
  
Katonai vezénylési akciótervvel készül a tömeges járány időszakára a magyar kormány
Katonai vezénylési akciótervvel készül a tömeges járány időszakára a magyar kormány, jelentette be péntek reggeli rádióinterjújában Orbán Viktor miniszterelnök. A gyakorlatban ez az ...
  
Óriási bunyó volt a hevesi piacon - koponyasérülést szenvedett egy kereskedő
Beismerő vallomást tettek azok a kereskedők, akik ellen testi épség elleni, valamint köznyugalmat sértő bűncselekmények miatt emelt vádat az ügyészség a hevesi piacon történt verekedé...
  
Az Orbán-kormány trollkodása: csatlakozott az őt elítélő EU nyilatkozathoz
Magyarország is csatlakozik az uniós tagállamok nyilatkozatához – idézi a 444 az Igazságügyi Minisztérium oldalán csütörtök este kiadott közleményt. A nyilatkozat szerda este jelent ...
  
Zárlatos lett egy kábel Pécsen kézzel kellett lélegeztetni egy beteget
Kézzel kellett lélegeztetni egy koronavírusos beteget Pécsen, miután áramkimaradás miatt leállt a fertőzöttek ellátására kijelölt kórház egyik lélegeztetőgépe. Az RTL Híradó úgy ...
  
Orbán Viktor kirakta Facebook-oldalára a már megszokott napi videót de ezúttal szuperhős-effektekkel
A miniszterelnök kirakta Facebook-oldalára a már megszokott napi videót a járvány elleni védekezésről. Korábban alapvetően arról volt ezekben szó, hogy a miniszterelnök milyen programoko...
  
Karantén alá vonták a görög hatóságok a háromezer fős Ritsona menekülttábor lakóit
Karantén alá vonták a görög hatóságok a háromezer fős Ritsona menekülttábor lakóit miután húsz embernél mutatták ki a koronavírus-fertőzést – közölte a Guardian tudósítója. ...
  
Már 623 fertőzött, meghalt 5 idős, krónikus beteg
38 új fertőzöttet azonosítottak, 43-ra nőtt a gyógyultak száma. Frissült a térkép a koronavírus magyarországi terjedéséről Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronav...
  
Még mindig nem jelent meg a koronavírus Észak-Koreában
A KCNA közlése szerint a kommunista ország fokozni fogja az új típusú koronavírus terjedése elleni kampányát. Ugyanakkor jelentette azt is, hogy mostanra mindössze 500 ember maradt karanté...
  
Orbán: az a kérdés, mivel foglalkozik Brüsszel? Én nem tudom, milyen emberek ülnek ott
Most még az elején vagyunk, a nagy roham még előttünk van, erre készülünk most fel – mondta Orbán Viktor a Kossuth Rádióban péntek reggel. Egy katonai vezénylési akcióterv áll rende...
  
Orbán: minden egészségügyi dolgozónak 500 ezer forint plusz juttatást biztosítanak
Most még az elején vagyunk, a nagy roham még előttünk van, erre készülünk most fel – mondta Orbán Viktor a Kossuth Rádióban péntek reggel. Egy katonai vezénylési akcióterv áll rende...
  
A harmadik leggazdagabb magyar cége megszerezheti a a Kodolányi egyetemet
Egy zavaros és évek óta bíróság előtt vitatott 200 millió forintos kölcsönügylet után tavaly Gattyán György milliárdos cége, a Dockler Holding is kölcsönadott a Kodolányi János Egy...
  
Fertőzött burgonya érkezett Magyarországra
Két somogyi céghez fertőzött vetőburgonya érkezett Hollandiából, de sikerült megakadályozni a baktérium továbbterjedését – közölte a Nébih. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági ...
  
RTL: Több egészségügyi dolgozót is kényszerszabadságra küldtek a kórházak
Míg a koronavírusos betegekre várnak, sok egészségügyi dolgozót szabadságra vagy fizetés nélküli szabadságra küldtek a magyar kórházak és szakrendelők - idézi a dolgozók egyik zárt...
  
Kovács Zoltán: Magyarország Kormánya a magyar emberektől kapta – sorozatban a harmadik kétharmados – felhatalmazását
Ha elolvasta volna a törvény szövegét – amely angolul is elérhető –, akkor talán még ő is megérthetné, hogy a határozatlan idő nem az örökkévalóságot jelenti, hanem a veszélyhel...
  
Népszava: nem jelentkezett a kormány az EU civileket mentő programjára
Miközben Szijjártó Péter a magyarok mentésében erélytelen Uniót emlegette, egy nagyon fontos dologról nem tett említést. Az Európai Unió koordinációja elkésett és jelentéktelen volt ...
  
Az egyik holland napilap az uniós zászlót tipró fasiszta diktátorként rajzolta le Orbánt
Nem bánik kesztyűs kézzel a Trouw a populista politikusokkal. Sok kritika érte a magyar kormányt, amiért a koronavírus-járványra hivatkozva egy új törvénnyel korlátlan időre terjeszthet...
  
Évek óta megfigyelhető, ha válsághelyzet van, akkor nem a köztársasági elnök, hanem Orbán a védekezés irányítója
Csak akkor tűnt elő, amikor alá kellett írnia a felhatalmazási törvényt. Egy korábbi nyilatkozat alapján az Alaptörvényben rögzített feladatait látja el. Az pedig már évek óta megfigy...
  
Egerben a munka elkezdése előtt Czibere Zsolt plébániai kormányzó megáldotta a vegyszeres fertőtlenítést végző szakembereket
Az országban több városban fertőtlenítik az utcákat a koronavírus-járvány idején. Az biztos, hogy nem sok helyen látni olyat, ahogy ezt Egerben csinálják. Egerben ugyanis a munka elkezd...
  
Szijjártó: Rendkívül szükséges a NATO terrorellenes fellépésének erősítése
A mostani koronavírus-járvány idején rendkívül szükséges, hogy a NATO erősítse a terrorellenes fellépését – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtök...
  
Deutsch: Gyalázatos, hogy az EP szakbizottsága hazugságokon alapuló, gonosz pártpolitikai csatározásokban vesz részt
Gyalázatos, hogy az Európai Parlament (EP) szakbizottsága ahelyett, hogy idejét és intellektuális képességeit a koronavírus-járvány okán a megelőzés és az európai emberek életének v...
  
Hihetetlen lottónyeremény egy kis magyar faluban
Győrújfalu — Bár a hat és félmilliárd forintot nem nekik sikerült megcsípniük, a kettesekből és a hármasokból másfél millió forint gyűlt össze a közös kasszában a „falulottóz...
  
Gulyás benyújtotta a módosítót: a Budapes-Belgrád vasút titkosítása továbbra is napirenden van
Ahogy korábban bejelentette, egyéni képviselői indítványként benyújtotta a Miniszterelnökséget vezető miniszter azt a módosítójavaslatot, ami mégsem kötné meg a veszélyhelyzet idejé...
  
13 párt vezetője kéri a Fidesz kizárását a Néppártból
Tizenhárom néppárti pártvezér írt alá egy Donald Tusknak címzett levelet, ami arra kéri az Európai Néppárt (EPP) elnökét, hogy zárják ki a pártcsaládból a Fidesz-KDNP-t. A pártok v...
  
Az apa és a postás ellen is vádat emeltek az elütött kétéves kisfiú halála miatt
Gondatlanságból elkövetett emberölés és gondatlanságból elkövetett halálos közúti baleset okozása miatt emelt vádat a Somogy Megyei Főügyészség azzal az apával és postással szembe...
  
240 Amerikában ragadt magyart hoznak haza ma
Csütörtökön 240, a koronavírus-járvány miatt Észak-Amerikában rekedt magyart hoznak haza – közölte a külgazdasági és külügyminiszter az MTI-vel. Szijjártó Péter emlékeztetett: a...
  
Győrfi Pál a kézmosók után most a futókhoz szól
A másfél-két méteres távolság nem elég, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője azt is elmondja, miért nem. Sok futó mostanában azon gondolkodik, hogy miként érvényesek r...
  
28 raklapnyi orvosi védőeszközt pakoltak le ma a Magyar Honvédség Egészségügyi Központjában
Huszonnyolc raklapnyi orvosi védőeszközt pakoltak le ma a Magyar Honvédség Egészségügyi Központjában. A nagy mennyiségű védőeszköz Kínából érkezett, a kirakodást katonák felügye...
  
Varga Judit: "Folytatjuk a harcot az európai fősodor ellen"
Az igazságügyi miniszter szerint a bizottság diszkriminatív módon járt el. "Bár a történelem bennünket igazolt, mégis Magyarországot citálták bíróság elé. Különösen felháborít...
  
A fideszes Boldog István mentelmi jogának felfüggesztését kérte Polt Péter
Hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt nyomoz az ügyészség, Boldog volt munkatársát tavaly tartóztatták le. Hivatali vesztegetés bűntette és más ...
  
THE POST
COPYRIGHT © 2020. minden jog fenntartva - Impresszum