thepost / Magyarország / Budapest / 2020.02.24
THE POST
           
24
Bukott fideszest is küld a főváros a színházigazgatóról döntő bizottságba
Ezt olvassák mások:


Megtudtuk, ki a harmadik pályázó a Szabad Tér Színház vezetésére. Az új igazgatóról döntő bizottságba a kormány „kultúrharcosokat”, a főváros pedig politikusokat küld.
„Kultúrharcosokat küld a Fidesz a Szabad Tér Színház igazgatói pályázatát elbíráló szakmai bizottságába” – háborgott Gy. Németh Erzsébet a kultúráért felelős főpolgármester-helyettes nemrég az ATV-ben. Azt már nekünk mondta el, hogy a Főváros viszont politikusokat küldött a pénteken ülésező grémiumba, ahol a Margitszigeti és Városmajori Szabadtéri Színpadokat működtető kft. vezetői pályázatát véleményezi. Egyikük Tóth József XIII. kerületi polgármester, aki bizonyára sok mindenért lehet szeretni, de a kultúra a legutolsó, ami az ember eszébe jut róla. Emlékezetes, hogy ő építettet fel gyakorlatilag Román Sándor Experidance nevű társulatnak a RAM-ot. Románék voltak a legmohóbbak a tao-pénzek lerablása terén, volt év, hogy négy milliárd forintot kaszáltak, ez volt az egyik utolsó csepp a pohárban, amiért a kormány megszüntette azt a támogatási formát. A másik szakmai tekintély pedig, - bizonyára a politikai kiegyensúlyozottság jegyében - Hassay Zsófia a VI. került bukott fideszes polgármestere. Kérdésünkre, miért nem színházi szakembereket, és miért politikusokat küldtek a bizottsága, a DK-s politikus azt válaszolta, mert végül úgyis a közgyűlés dönt a pályázatokról. Ehhez képes kifejezetten szakma az a névsor, amit Fekete Péter kulturális államtitkár állított ki. E szerint a minisztérium részéről Fülöp Péter helyettes államtitkár, kaposvári Csiky Gergely Színház igazgatója, Ókovács Szilvesztert, az Operaház főigazgatója, Zalán János, Pesti Magyra Színház igazgatója, Maron Éva operaénekes, az MMA korábbi elnökségi tagja, és a testület levelező tagja, Zsuráfszky Zoltán koreográfus, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes vezetője vesz részt a bizottságban.
Hárman adtak be pályázatot, azt már a Népszava megírta, hogy Bán Teodóra, a színház jelenlegei igazgatója pályázik. Őt valamiért nagyon nem akarja az új városvezetés, mert érvénytelenítette a még Tarlós István idejében kiírt pályázatot, melyre csak ő jelentkezett. Talán azt nem bocsátják meg neki, hogy, bár 2004-ben, a Demszky-érában kapta meg a Budapesti Nyári Fesztivált is rendező cég vezetésest, az egykori balerina hamarosan nagyon jó kapcsolatot épített ki az új városvezetéssel is. Bizonyára lehet jobb színházat csinálni, mint Bán Teodóra, de 15 év alatt egy gazdaságilag stabil rendszert hozott létre, előadásai látogatottak, és sikerült némi pénzt kikönyörögnie a rossz állapotú játszóhelyek felújítására. Új pályázóként Somogyi Szilárd rendező jelent meg, aki Kerényi Miklós Gábor felfedezettjeként indult az Operettszínházban. Őt bizonyára gyengíti a zaklatási botrányba belebukott igazgató árnyéka, de erősíti, a jó baloldali kapcsolatokkal rendelkező Hegedűs D. Géza színész-rendező, aki művészeti igazgató lenne. A harmadik jelöl nem hatalmazta fel az önkormányzatot, hogy nevét publikussá tegye, de lapunk megtudta, hogy Benkő Nóra színésznőről van szó, aki a Pesti Magyar Színiakadémia Művészeti Szakközépiskola vezetője. Pályázatát is megszereztük, ami kevés újat jelent az eddigi irányhoz képest - azon kívül, hogy iskolájának növendékeit is alkalmazná az előadásokban. Főleg operák, operettek, musicalok bemutatást tervezi. Ami új elem, az valószínűleg megvalósíthatatlan, vagy értelmetlen. Igy például a Sziget Fesztivállal vetélkedve, „évente legalább egy olyan alkotó meghívása, aki az ifjúság által rajongott sztár”, és a TV2 Sztárban Szár, az RTL Klub X faktor, és a MTVA Virtuózok című műsorának kihelyezett előadásai. Nem sok sikerrel kecsegtetnek a színházpedagógiai tevei sem egy nyári, szórakoztató színház esetében. Egyes források szerint ő volna DK jelöltje. Ezt abból következtetik, hogy ugyanúgy a Pesti Magyar Színháznak a művésze, mint Szűcs Kinga, aki Molnár Csaba a DK ügyvezető alelnöke és EP-képviselő felesége.
A döntés aztért is érdekes lesz, mert még azelőtt le tudja zongorázni a fővárosi közgyűlés – a tervek szerint február 26-i ülésén - mielőtt megszületne a kormánnyal a színházak közös működtetésről a megegyezés. Így lesz a Vígszínházzal is, ahol Eszenyi Enikő és Rudolf Péter színész-rendező, a társulat korábbi tagja küzd egymással. (Csányi János is beadta a pályázatát, aki azonban már megbukott a Bárka Színház igazgatójaként, és a 2007-ben debreceni színházból is nagyon hirtelen távoznia kellett, mert jelentősen túllépte a költségvetést. Őt tehát nem tekintik esélyesnek. ) Most érthető Eszenyi Enikő lépése, hogy távol tartotta magát a színházi törvény módosítása miatt rendezett tüntetésről, ahol a főpolgármester és számos színházigazgató is felszólalt. Ezzel bizonyára jó pontokat szerzett a kormánynál. Nem tudni ez elég-e ahhoz, hogy a jobboldalinak tekintett Rudolf Péterrel szemben mellett döntsön, a még ismeretlen összetételű, de törvény szerint főként a minisztérium embereiből álló szakmai bizottság. Nem mintha ez jelentene valamit, hiszen egyelőre a főváros közgyúlás dönt. Kérdés, ha a közgyűlés szembe megy a miniszterim által dominált „szakmai bizottság” döntésével, az hogyan befolyásolja az önkormányzati színházak működtetésével kapcsolatos tárgyalásokat az állam és az önkormányzat között, amit úgy tudjuk Karácsony Gergely és Gulyás Gergely kancellária miniszterrel folytat. A Fidesz mindenképp nyer, ha Bán Teodóra és Rudolf Péter lesza befutó, nem kell félnie, hogy „provokatív” színházat csinálnak, ha a szakmai bizottság borítékolható döntése ellenére nem ők lesznek a befutók, akkor pedig tele szájjal lehet mondani, hogy a magát a demokrácia és szakmaiság bajnokának beállító új fővárosi vezetés sárba tiporja mindkét értket.

„Kultúrharcosokat küld a Fi

desz a Szabad Tér Színház igazgatói pályázatát elbíráló szakmai bizottságába” – háborgott Gy. Németh Erzsébet a kultúráért felelős főpolgármester-helyettes nemrég az ATV-ben. Az viszont a nekünk adott válaszából derült csak ki, hogy a főváros viszont politikusokat küldött a pénteken ülésező szakmai grémiumba, mely a Margitszigeti és Városmajori Szabadtéri Színpadokat működtető kft. vezetői pályázatát véleményezi.

MSZP-s és fideszes politikusok a bizottságban

A politikusok egyike Tóth József XIII. kerületi polgármester, akit bizonyára sok mindenért lehet szeretni, de a kultúra a legutolsó, ami az ember eszébe jut róla. Hacsak az nem, hogy ő építette fel gyakorlatilag Román Sándor Experidance nevű társulatának a RAM Colosseumot. Románék voltak a legmohóbbak a tao-pénzek lefölözése terén, ez volt az egyik utolsó csepp a pohárban, amiért a kormány megszüntette azt a támogatási formát. A másik színházi tekintély pedig – bizonyára a politikai kiegyensúlyozottság jegyében – Hassay Zsófia, a VI. kerület leváltott fideszes polgármestere. Kérdésünkre, miért nem színházi szakembereket, és miért politikusokat küldtek a bizottságba, a DK-s politikus azt válaszolta, mert végül úgyis a közgyűlés dönt a pályázatokról.

Ehhez képes kifejezetten szakmai az a névsor, amit Fekete Péter kulturális államtitkár állított ki. E szerint a minisztérium részéről Fülöp Péter helyettes államtitkár, a kaposvári Csiky Gergely Színház igazgatója, Ókovács Szilveszter, az Operaház főigazgatója, Zalán János, a Pesti Magyar Színház igazgatója, Marton Éva operaénekes, az MMA korábbi elnökségi tagja, és a testület levelező tagja, Zsuráfszky Zoltán koreográfus, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes vezetője vesz részt a bizottságban.

X Faktor a színházban?

Hárman adtak be pályázatot a színházra. Az már ismert, hogy Bán Teodóra, a színház jelenlegi igazgatója ismét pályázik. Őt valamiért nagyon nem akarja az új városvezetés, erre utal, hogy érvénytelenítették azt a még Tarlós István idejében kiírt pályázatot, amelyre csak ő jelentkezett. Talán azt nem bocsátják meg neki, hogy bár 2004-ben, a Demszky-érában kapta meg a Budapesti Nyári Fesztivált is rendező cég vezetését, az egykori balerina hamarosan nagyon jó kapcsolatot épített ki az új fideszes városvezetéssel is. Bizonyára lehet jobb színházat csinálni, mint Bán Teodóra, de 15 év alatt egy gazdaságilag stabil rendszert hozott létre, előadásai látogatottak, és sikerült némi pénzt kikönyörögnie a rossz állapotú játszóhelyek felújítására.

Új pályázóként Somogyi Szilárd rendező jelent meg, aki Kerényi Miklós Gábor felfedezettjeként indult az Operettszínházban. Őt bizonyára gyengíti a zaklatási botrányba belebukott igazgató árnyéka, de erősíti a jó baloldali kapcsolatokkal rendelkező Hegedűs D. Géza színész-rendező, aki művészeti igazgató lenne.

A harmadik jelölt nem hatalmazta fel az önkormányzatot, hogy nevét publikussá tegye, de lapunk megtudta, hogy Benkő Nóra színésznőről van szó, aki a Pesti Magyar Színiakadémia Művészeti Szakközépiskola vezetője. Pályázatát is megszereztük, ami kevés újat jelent az eddigi irányhoz képest – azon kívül, hogy iskolájának növendékeit is alkalmazná az előadásokban. Főleg operák, operettek, musicalek bemutatást tervezi. Ami új elem, az valószínűleg megvalósíthatatlan, így a Sziget Fesztivállal vetélkedve, „évente legalább egy olyan alkotó meghívása, aki az ifjúság által rajongott sztár”. Erre azonban a jelen költségvetésből nem futja. Az is elég valószínűtlen, hogy konkurens tévékkel sikerül majd szerződést kötni, és megvalósulnak a TV2 Sztárban Sztár, az RTL Klub X Faktor, és a MTVA Virtuózok című műsorának kihelyezett előadásai, ahogy Benkő tervezi, akit egyébként számos szakmabeli a DK jelöltjének vélelmez.

A döntés azért is érdekes lesz, mert még azelőtt le tudja zongorázni a fővárosi közgyűlés – a tervek szerint a február 26-i ülésén –, mielőtt megszületne a kormánnyal az önkormányzati színházak közös működtetésről a megegyezés. Így lesz a Vígszínházzal is, ahol Eszenyi Enikő és Rudolf Péter színész-rendező, a társulat korábbi tagja küzd egymással. (Csányi János is beadta a pályázatát, aki azonban már megbukott a Bárka Színház igazgatójaként, és 2007-ben debreceni színházból is nagyon hirtelen távoznia kellett, mert jelentősen túllépte a költségvetést. Őt tehát nem tekintik esélyesnek.)

A Fidesznek nem kell félnie Bántól és Rudolftól

Most érthető meg Eszenyi Enikő lépése, hogy távol tartotta magát a színházi törvény módosítása miatt rendezett tüntetésről, ahol a főpolgármester és számos színházigazgató is felszólalt. Ezzel bizonyára jó pontokat szerzett a kormánynál. Nem tudni ez elég-e ahhoz, hogy a jobboldalinak tekintett Rudolf Péterrel szemben mellette döntsön, a még ismeretlen összetételű, de törvény szerint főként a minisztérium embereiből álló szakmai bizottság. Nem mintha ez jelentene bármit is, hiszen egyelőre a fővárosi közgyűlés dönt.

Kérdés, ha a közgyűlés szembe megy a minisztérium által dominált „szakmai bizottság” döntésével, az hogyan befolyásolja az önkormányzati színházak működtetésével kapcsolatos tárgyalásokat az állam és az önkormányzat között, amit – úgy tudjuk – Karácsony Gergely Gulyás Gergely kancelláriaminiszterrel folytat.

A Fidesz mindenképp nyer, ha Bán Teodóra és Rudolf Péter lesz a befutó a Szabad Tér illetve a Vígszínházban, mert nem kell félnie attól, hogy „provokatív” színházat csinálnak. Ha a szakmai bizottság borítékolható döntése ellenére nem őket nevezi ki a közgyűlés, akkor pedig tele szájjal lehet mondani, hogy a magát a demokrácia és szakmaiság bajnokának beállító új fővárosi vezetés sárba tiporja mindkét értéket.

ha érdekesnek találtad akkor oszd meg és legyél Te is a ThePost.hu csapat tagja!

Ezt olvassák mások:
Kika, Mömax, Möbelix: Orbánék legújabb kiemelt partnerei
Kiszivárgott egy vágatlan felvétel arról, hogy készül a propaganda a köztévében
Koronavírus: meghalt az első beteg Japánban
Egyszer csak tucatnyi diplomata állított be a magyar külügyhöz
Akinek kevés a pénze, annak nem kell a bárpult, a rúd, a giccs
Évi több mint ezermilliárdot hozott a gazdaság fehérítése a kormány szerint
Meghatóan búcsúzik Magyarországtól a brit nagykövet
Díjat nyert a metróban verekedő egerekről készült fotó
Még a Balatonra is hatással van a klímaváltozás
Belehalt a rendszeres bántalmazásba egy 38 éves nagykereki nő
Kenyérsütővel próbáltak befűteni, meghalt az ötéves gyerek
Elkapta a koronavírust az egyik magyar a Diamond Princess hajón
Rosszul lett az Olaszországból nemrég hazatért nő a boltban, a szomszédai ráhívták a rendőrséget
Akár százmillióba is kerülhet a bírák képzésprogramja
Az utógondozása is veszélybe kerülhet a fóti gyermekotthonról rappelő fiúnak
Egy év alatt 8 százalékkal drágult az étkezés
A tapolcai fideszes képviselő a fia barátnőjétől bérelt közpénzen lakást
A Néppárt hirtelen felgyorsítaná a magyar kormány elleni eljárást
Koronavírus: Ausztria nem fogadja az Olaszországból érkező vonatokat
Magyar iskolások érkeznek haza ma este Olaszországból, azonnal karanténba viszik őket
A szabad bíróságokért tüntetnek Budapesten
Karantén a Szent László Kórházban: Olaszországból hazatérő középiskolást és a kísérőiket zártak be
Svédország követeli Orbánék kizárását!
Tízmilliárdos EU-s büntetést terhel az adófizetőkre a kormány
2021-től egy fillért sem kap Magyarország az EU-tól
Kormányszóvivő: a Mátrai Erőmű folyamatosan áll át egy minél környezetkímélőbb modellre
Segíts egy megosztással - hetven kemoterápiás kezelésen van túl az agydaganattal küzdő Reni
Napi 13000 repülő tűnt el az égről
Összeomlás fenyegeti az Antarktisz leghíresebb óriásjégfolyamát
Kövér László 1989: most pedig a Soros alapítvány ösztöndíjából élek
Szijjártó: a magyar fél egyáltalán nem adja könnyen magát az oroszoknak
Elvesztette a drogpert Deutsch Tamás
Törvénybe foglalták: a Budapesten nyíló Türk iroda mentesül minden hatósági eljárás alól
Svájc: Kivonultak a parlament képviselői amikor Kövér László megjelent
Egy fekete kiskutya van a balotaszállási állatkínzónál aki az autója után kötötte az előző kutyáját!
Csúnyán kikapott Farkas Flórián a roma nemzetiségi választásokon
Egymilliárdot kap az Orbán Ráhel-féle állami divatcég
Megöléssel fenyegette és megkötözte feleségét egy tamási férfi, 17 éves fia is segített neki
Ezt a férfit körözi a rendőrség emberölés miatt
Nagy Feró sanyarú múltjáról beszélt: üldöztetés, könnygáz és verés
Feltörte egy áruház weboldalát és ingyen rendelt cuccokat egy magyar srác
Házba csapódott és kigyulladt egy autó Veresegyházon
Jelentősen drágulhatnak a nyugdíjasotthonok
Adatok és merevlemezek tűntek el a Vári Attila vezette cégnél a pécsi önkormányzat szerint
Orbán sokkal több pénzt akar a közös kasszában látni
Nyelőcsőbe vezetett lélegeztető cső miatt halt meg a beteg
Megbüntették a fóti gyermekotthon bezárása ellen rappelő fiút
Matolcsy nem engedi be a jegybankba a Párbeszéd bejelentkező országgyűlési képviselőit
Botrányosabb a mentők kiérkezési ideje, mint gondolná
A közmédiában önvédelmi reflexet emlegetve mentegetik a szélsőjobbos tömegmészárlást
Orbán szerint akkorák a viták, hogy nem lesz megállapodás az uniós költségvetésről
Novák: az egyedülálló anyáknak nincs joguk gyermeket vállalni
Megrázó interjút adott három nappal a halála előtt az Orbán vagyona után nyomozó újságíró
Hivatalos: Nem csak Orbán Viktort és Polt Pétert, hanem hozzátartozóikat is védheti a TEK
Orbán átvilágítását kérték a parlamentben, majd hirtelen elnémultak a mikrofonok
Kiakadtak a magyar focisták amiért nyilvánosságra hozták a fizetésüket
Nyugdíjpénztár botrány: továbbra is rejtély, hogy hova tűnt 3000 milliárd
Nylívánosságra hozták a Fidesz listát: van aki még egy percet sem dolgozott életében
A település polgármesterét kirángtatták az irodájából, és egy autó mögé kötötték - hazudott a választások előtt
Évente 14 millió Ft-os tandíjért tanult Orbán Ráhel Svájcban
Svájci sajtóban jelent meg Orbán Viktor és a rejtélyes utazásai
Közel 1 millióra emelkedik a képviselők tiszteletdíja
Bruttó 2 millió 672 ezer forintra emelkedik Kövér László házelnök fizetése
Hivatalos választ kapott a család, hogy miért törölték Schobert Norbi lányának profilját
A járásképtelen csivava és a repülni nem tudó galamb a legjobb barátok lettek
Havas eső zavarhatja meg a tavaszias időt
Vagyonnyilatkozat eljárást kezdeményeznek Gyurcsány ellen
Kálmán Olga be szeretne kerülni a DK elnökségébe
A hazafias vetélkedő mellett karate órákkal nevelné a diákokat Simicskó
Gyönyörű: szarvasvonulás volt Tolnában - Videó
Fordulat: Új javaslat bemutatásával folytatódhat az uniós költségvetési vita
Koronavírus: ismét nőtt a napi új fertőzöttek száma, 118 halottat is bejelentettek
Karácsony már tudhatja, mi kerül a Biodómon 63 milliárd forintba
Meghaladta a Mol tavalyi eredménye a megemelt célkitűzést
Traffipaxot jelez a mobil? Van ahol a rendőrök már büntetnek érte
Egy szekta miatt terjedhet a koronavírus Dél-Koreában
Demeter Szilárd: Bánt, hogy náciznak, mert székely vagyok, és a székelyek nem nácik
Egy nap alatt összedobták Hadházy Ákos kétmillió forintos bírságát
Az olasz legfelsőbb bíróság szerint Carola Rackete a kötelességét teljesítette, amikor kikötött a menekülteket szállító hajóval Olaszországban
Dél-korea: Vészhelyzetről beszél a miniszterelnök miután már ott is terjedni kezdett a koronavírus
Titkosszolgálat: az oroszok Trump érdekében készülnek beavatkozni az elnökválasztáson
Nőgyűlölő volt és zavaros összeesküvés-elméleteket terjesztett a hanaui merénylő
Spa helyett Sparba vitte szerelmét Valentin-napon az év mókamestere
Meghalt a Gladiátor színésze
Feljelentésként értékelte Polt Péter a 60 milliós kérdést
Megverte, majd a fagyos Dunába lökte menyasszonyát egy fiatal
Saját teherautója ölt meg egy magyar sofőrt Ausztriában
Orosz Bernadett szerint kizárt, hogy ne emlékezzen a verésekre a támadója
Melegszik az idő, 16 fok is lehet hétvégén
Orbán Ráhel volt gimnáziumának tanárai is a Nat ellen
A DK felszólítja Orbánt, hogy szerezzen több pénzt
Négy évet kapott a 19 éves gyúrói fiú, aki meg akarta öletni a szüleit
Nem engedte be a liftbe a mentőket egy nő, mert fertőzőnek hitte az oxigénmaszkos beteget
Váratlan következménye van a koronavírusnak Kínában
Több mint öt éve szökésben van a kínaiaktól több százmilliót rabló Plank Zoltán
Tizennyolc évet kapott a két újszülöttjét megfojtó sárkeresztúri nő
Megmagyarázta Gyárfás, hogy miért nem vállalta négyszer sem a hazugságvizsgálatot
Megxit: Kiderült Harryék utolsó hivatalos királyi programjának időpontja
Megszólalt Gyurcsány, miután kiderült, hogy a DK-ba igazoltak át polgármesterek
Egy 23 éves magyar teherautósofőr halt meg Ausztriában
Titkosszolgálati jelentés: ezért került tiltólistára a legendás magyar rockzenekar
Hvg: Palkovics egy győri panellakást adott egy budavári ingatlanért cserébe
Átfogó kutatás készül az Orbán-kormányról, a címe már megvan: Újra naggyá teszik Magyarországot
Terrorakcióként kezelik a németországi lövöldözést
Újra recept nélkül lehet Algopyrinhez jutni
Majdnem harminc tantestület állt ki eddig a Nemzeti alaptanterv ellen
Kenőpénz kifizetésével vádolták meg a PSG katari elnökét
150 milliárd (!) forintot költhet propagandára a kormány
Szó sem volt leleplezésről a Pesti Srácok pedofilügyében, a rendőrség két éve kinyomozta
Az éjszaka folyamán egy rakás Samsung-felhasználó rejtélyes éresítést kapott a telefonjára
Spanyolok vertek meg egy jegyellenőrt a Keleti pályaudvarnál
Gumilövedékkel lőttek rá a brazil szenátorra, aki markolóval ment neki a sztrájkoló katonai rendőröknek
Gyárfás most már azt állítja, nem is voltak versenytársak Fenyővel
A hanaui merénylő úgy gondolta, hogy a titkosszolgálatok olvassák a gondolatait
Kemény buszsáv razzia volt ma reggel a Kőrösi Csoma Sándor úton
Nem zárt be a temesvári Lidl, miután egyik vevőjük meghalt a boltban
Segíts egy megosztással - 12 éves eltűnt kisfiút keres a rendőrség
Orbán beszéde az EU-ban: azok vádolják Magyarországot akik csak örökül kapták a demokráciát
DEUTSCH TAMÁS: A munkavállalók önként, szívesen dolgoznak heti 40 óránál többet!
Üdvrivalgás fogadta Farkas Flórián lemondását
Nem kívánok válaszolni.. nem kívánok válaszolni..Súgta meg illetődve Farkas Flórián
Koplárovics: Gyárban dolgozom, 6-tól 2-ig nyomom a melót - 18 éves Koplárovics legendás gólja
Szörnyen lestrapáltan néz ki Schobert Norbi a legújabb videójában a kommentelők szerint
Közel egymilliárdot költöttek a hulladékválogatóra, de az üzem még egy percig se működött
Üresen is égeti a pénzt a nagy hulladékválogató
Ez a 84 éves bácsi 8 km-en át vitte kutyáját egy talicskában, hogy az állatorvos kezelhesse
Palkovics: Nem lesz önálló környezetvédelmi vagy klímaügyi minisztérium
Hadházy: Csak két vállalható út áll az ellenzék előtt
Népszava: Kozmetikázza az Országos Mentőszolgálat a kiérkezési időkről szóló adatokat
Nagy gond van a Windows 10 legutolsó frissítésével, ne telepítse
Meghalt az ember, aki kitalálta a Ctrl+C és Ctrl+V parancsokat
Közel 200 autó ment egymásnak egy balesetben
Akár 3 évet is kaphat a várandós Demeter Márta
Pusztulni kezdett egy park a Balaton mellett, mert gázolajat engedtek rá
Globális felmelegedés: élve megfőtt félmillió kagyló Új-Zélandon
Beomolhat a világ egyik legnagyobb vulkánja
Teljesen felzabálja megtakarításainkat a nyolc éve nem látott mértékű infláció
Három gyerek égett halálra egy autóban Ausztráliában
Sunyi rezsiemelés a szociális ellátásban: a kormány rájött, hogy vannak 31 napos hónapok
Koronavírus: meghalt a Diamond Princess üdülőhajó két utasa
Egy győri panellakást adott cserébe a Várnegyedben található lakásáért Palkovics László
Online kaszinót indítanak Andy Vajna örökösei, az egyetlen riválist felfüggesztették
Érd polgármestere levelet írt Mészárosnak, hogy visszakérje a nála elköltött 35 milliárd egy részét
Mától vény nélkül kapható az Algopyrin
Ha fura értesítést kapott a Samsung telefonján, akkor nem önnél van a hiba
Vascsövekkel esett a polgármesternek egy férfi - Kisembertől lehet nagy pofont kapni
Megabüntetést kapott a Siemens-cég, heteken belül megbocsátottak neki
Vuhan: már robotok főznek az orvosoknak
Ezért küzd a végrehajtókkal Szigeti Ferenc
Ellentmondásba keveredett a bíróságon Gyárfás Tamás
Hiába az emelés, több ezer forintot buknak havonta a nyugdíjasok
Zamárdi egyik parkjában gázolajat öntöttek több tucat fa tövébe
Karácsony nyárra beach-hangulatot tervez a pesti alsó rakpartra
20 hónap felfüggesztett börtönt kapott egy debreceni villamosvezető, aki tömegszerencsétlenséget okozott
A Nat 2020 az irodalomtanítás Mohácsa
Lövöldözés volt két németországi sisha bárban, tizenegyen meghaltak, köztük a gyanúsított is
A szolgálaton kívüli rendőrök épp randizgattak, amikor valaki megpróbálta kirabolni az éttermet
Ma tárgyalják, hogy kapjanak-e kártérítést a rabok a börtönök túlzsúfoltsága miatt
Online kaszinót indított az egykori Vajna-birodalom, másnap felfüggesztették a riválist
THE POST
COPYRIGHT © 2020. minden jog fenntartva - Impresszum