thepost / Magyarország / Budapest / 2020.02.22
THE POST
           
22
Schobert Norbi: a feleségem a szülészetről kilépve, frissen mosott hajjal, szépen kisminkelve, magassarkúban ott vár engem
Ezt olvassák mások:


Az ő felesége is „teljes értékű, csinos nőként jött ki a kórházból”. A fitneszguru hosszú interjúban fejtette ki az álláspontját az elmúlt napok nagy vihart kavaró videóiról, kommentjeiről és támadásairól.

Az Index vendége volt Schobert Norbert, miután a múlt héten sokakat magára haragított egy videójával, amelyben azt fejtegette, hogy a házasságokat a nők teszik tönkre, amiért a szülés után nem fogynak le.

Schobert Norbert később még két videót tett közzé, a másodikban magyarázkodott egy sort, a harmadikban pedig bocsánatot kért, de nem az elhangzottakért, csupán a stílusáért. Kijelentésére számos híresség és politikus is reagált, sőt, a hír a brit Mirrorhoz is eljutott.

A fitneszguru most az Index élő videójában szerepelt, amelyben elmondta, ugyanúgy gondolja, amit mondott. „Azt fogom mondani most is, mint egy hete, ezt fogom mondani jövőre is, sőt, ezt mondom már húsz éve.”Schobert az Index élő videójában elmondta, pont a baráti körében van jelenleg öt olyan szakítás és válás, amelynek konkrét oka a jelentősen megnövekedett testsúly. Még a héten el fogja indítani a következő videóját Szembejön a valóság címmel, amelyben egyesével beülnek, és megszólalnak ezek az emberek.

„Én nem akartam tudományos indexeket mondani ebben a videóban. Nem a várandósság idejéről beszéltem, hanem arról, hogy utána mi történik hosszú távon, és értelemszerűen nem azokról beszéltem, akik nemrég szültek vagy akik eleve ducik – ez alatt ugye azt értjük, hogy kellemesen telt, formás női vagy férfitest” – tette hozzá, majd amikor az Index újságírói megkérdezték, hol a kellemesen telt határa, Schobert rávágta:

vannak ennek számai. Ha egy 160 centis nőről beszélünk, orvosilag körülbelül az 50 kiló az egészséges testsúly.

„Magyarországon brutális helyzetben vagyunk a hét és félmillió elhízott emberrel, az elhízás tekintetében a világon negyedik helyen vagyunk." Felhozta, hogy a WHO már a hetvenes években kijelentette, hogy ha a testtömegindex meghaladja a 30-at, akkor az elhízás már betegségnek számít.

"Ez egy betegséghullám, és arra akartam felhívni a figyelmet, hogy nem csak rövid és hosszútávon vannak egészségügyi kockázatai, hanem a magánéletre is hatással van. Az lenne az igazi, ha a GPD-ben állnánk olyan jól, mint az elhízásban. Azt vettem észre, hogy a hiúság, a szexualitás megelőzi az egészségtudatot – magyarázta, és hozzátette:

A mondataimat nem terveztem meg. Azt mondtam, ami a szívemen van, de volt benne azért tudatos kommunikációs bomba is.

- gondolt itt arra a "döngő léptekkel" szófordulatára, amely a videójában így hangzott: "És amikor az 58 kilós nő helyett a 78 kilós vagy 88 kilós hölgy érkezik meg döngő léptekkel a hálószobába, a férfiak számára kínszenvedés."

Schobert sajnálja, hogy nem szólaltak meg a nőgyógyászok, nem érti, mi volt „ez a nagy lapítás a szakmában”, mivel egy nő a terhesség alatt 9-12 kilót szedhet fel, máskülönben cukorbetegség alakulhat ki, megnőhet a mélyvénás trombózis kockázata, és megváltozik a női bőr is.

Az Index újságírói felidézték Schobert egy korábbi nyilatkozatát, amelyben elmondta, hogy amikor felesége a lányukat szülte, milyen csinos volt a szülészeten, miközben a többi kismama loncsos, zsíros hajú és ragyás volt, hogy pontosan idézzük:„a többi kismamák ilyen zsákpizsamában ültek ott, ilyen nagyon-nagyon zsíros, loncsos felnyírt hajjal, ragyásan, felpüffedve, sápadtan és roppant fájdalmasan, depressziósan, pedig egyszerre szültek Rékával”.

Schobert erre a nyilatkozatára reagálva most elmondta, ő arra célzott, hogy „mekkora kontraszt volt a felesége az ő szemében”, nagyon büszke volt rá, hiszen „teljes értékű, csinos nőként jött ki a kórházból”.

Amikor felvetették neki, hogy fogalma sincs, hogy ezek a nők min mentek keresztül, és lehet, hogy esetleg egy 21 órás vajúdás után ültek ott, és örültek, hogy élnek, Schobert közölte:

én nagyon sok megtört nőt láttam. Szerintem a terhesség, a szülés nem egy dráma.

Az Index újságírói megkérdezték tőle, hogy ő próbálta-e már, mire Schobert úgy reagált:

Háromszor asszisztáltam hozzá. Ha egy nő egészséges, fitt és jól érzi magát, akkor jó eséllyel a szülés, gyermekvárás

nem egy traumatikus helyzet. Kell hozzá persze, szerencse is, hogy ne legyenek például komplikációk. Nagyon jó érzés, ha a feleségem a szülészetről kilépve, frissen mosott hajjal, szépen kisminkelve, magassarkúban ott vár engem. Annyira boldog voltam, hogy ennyire szép

- mondta.

Schobert azt állította, hogy felmérte, milyen társadalmi jelentősége van annak, amit mond. „Ha az embereknek nincsen meg az egészségtudata, akkor a hiúság útjáról kell ráterelnem az egészséges életmódra” – szögezte le, majd amikor az újságírók arról kérdezték, miért kell másra dehonesztáló kifejezéseket használni, úgy reagált: „Ha azt mondom, hogy fitt és karcsú, akkor azt is mondanom kell, hogy elhízott. Azt nem teszem hozzá, hogy elítélendő. Én nem személyeskedtem senkivel szemben sem, azt a sajtó kezdte. A válási statisztikáknál nem mondják ki az emberek, hogy azért válnak, mert a másik túlsúlya miatt megszűnt a szexuális vágy.”

Ezután a szerelemről és a vágyról is beszélt Schobert Norbert, szerinte nagyon sok férfit elhagynak, ha radikálisan megváltozik testsúlya, ahogy a nőket is elhagyják, ugyanakkor a magyarázata semmilyen szintű felmentést nem ad a hűtlenségre. Nem ért egyet azzal, ha valaki a túlsúly miatt lelép otthonról. De fontos - emelte ki -, hogy az egészségtudatos életmód ne csak a rák meg a cukorbetegség megelőzéséről szóljon, hanem az egymás iránti vonzalom megtartásáról - javasolta.

„Norbi beszólt a terhes nőknek” – idézett egy bulvárcímet a sok közül Schobert, majd megmagyarázta, hogy ő nem az anyáknak szólt be, csak arra akarta felhívni a figyelmét az embereknek, hogy terhesen ne hízzanak 40 kilót a nők. Ezek után kifejtette, hogy ha a felesége hízna el, ő felelősnek érezné magát ebben, és például fittnessbérletet ajándékozna neki, meg egészségesebb vacsorát főzne.

Schobert azokra a pletykákra is reagált, hogy a felesége azért volt remek formában a szülések után, mert császármetszéssel szült. Elmondta, hogy Rubint Réka minden gyereküket a 39-42. hétre szülte, ám Lara farfekvéses volt, ezért kellett császározni. Azért azt is hozzátette, hogy Réka öt nap múlva, miniszoknyában, magassarkúban, hogy mindenki pukkadjon meg, szépen kijött a kórházból.

Nem lehet megvárni, amíg a feleség bálnává válik.

- hangzott el.

Mi van, ha csökkennek az eladások, saját magát hogy fogja büntetni? – kérdezte az Index újságírója. "Hát, Schobert Norbi mondjon le" – szólt viccesen a válasz.

Majd az újságírók hozzátették: ezzel a kommunikációs stratégiával azért nem biztos, hogy eléri, amit szeretett volna, hiszen ez a kommunikáció nem feltétlen arra sarkallja az embereket, hogy lefogyjanak.

„Ha valaki az én véleményem miatt otthagyja a feleségét, akkor az a feleség egy fantasztikus nagy tehertől szabadult meg” – tette hozzá azzal kapcsolatban, hogy milyen hatásai lehetnek a videójának. Kérdésre Schobert elmondta, nem a reklám miatt szólalt meg. „Nem az eladásaim növekedése érdekel, amit én mondtam, annak semmi köze az én cégemhez, és a beszállítóimhoz, ez az én magánvéleményem. Van a cég és vagyok én, mint egy magánszemély, és teszek egy véleményt, hogy valamifajta figyelemfelhívást elkövessek. Nem azt akarom elérni, hogy embereket végig sértsek, ha viszont ettől cizelláltabban teszem, akkor meg nem érek célt.”

„A GFK Hungária piackutató felmérés alapján Magyarországon eddig sikeres fogyást 750 ezer embernél tudtam elérni, ez annak köszönhető, hogy 2004-ben nagy botrányt kavartam azzal, hogy írtam egy könyvet a kövérségről, és részt vettem egy kövér nő felboncolásán, amit dokumentáltam. Csak akkor még nem volt nagyon internet” – vetette fel Schobert, majd gyorsan taglalta is tovább a sikereit: a szénhidrát-csökkentett diétát én kezdtem el Magyarországon, pedig azt mondták, hogy csak egy aerobik-tanár vagyok, nem értek hozzá. Egy kommunikációs ősrobbanás volt, amit én kezdtem el csinálni, csak könyvek szintjén.”

Schobert nem vár bevételkiesést, szerinte március elején a tavalyi évnek a dupláját fogják hozni, de hozzátette: nincs kommunikációs tanácsadója. Amikor az élő videót megcsinálta, a felesége azt mondta neki, hogy „egy igazi hülye”, de két nap múlva már bátorította, hogy akkor már vigye véghez, amit elkezdett.
ha érdekesnek találtad akkor oszd meg és legyél Te is a ThePost.hu csapat tagja!

Ezt olvassák mások:
Kiakadtak a kínai lányon, aki megevett egy denevért hogy megmutassa nincs baj
Szakad a hó Kékestetőn
Magyarország készen áll a fertőzött országokból érkező hallgatók fogadására
Videón, ahogy a migránsok megpróbáltak áttörni a határkerítésen Röszkénél
350 millió forintra bírságolták a Magyar Telekomot, mert megtévesztették a fogyasztókat
Rendkívüli sajtótájékoztató: itt törtek be az ország területére a migránsok Röszkénél
Hazugság hogy gyerekekre veszélytelen a koronavírus: egy 9 hónapos csecsemő is a fertőzöttek között
Kásler Miklós : Minden magyar kórház felkészült az új koronavírusos betegek fogadására
Budapestre tartó kínai turisták miatt tört ki pánik
Mészárosék birodalmába olvadnak Simicska egykori cégei
Jelentősen drágulhatnak a nyugdíjasotthonok
Adatok és merevlemezek tűntek el a Vári Attila vezette cégnél a pécsi önkormányzat szerint
Orbán sokkal több pénzt akar a közös kasszában látni
Nyelőcsőbe vezetett lélegeztető cső miatt halt meg a beteg
Megbüntették a fóti gyermekotthon bezárása ellen rappelő fiút
Matolcsy nem engedi be a jegybankba a Párbeszéd bejelentkező országgyűlési képviselőit
Botrányosabb a mentők kiérkezési ideje, mint gondolná
A közmédiában önvédelmi reflexet emlegetve mentegetik a szélsőjobbos tömegmészárlást
Orbán szerint akkorák a viták, hogy nem lesz megállapodás az uniós költségvetésről
Novák: az egyedülálló anyáknak nincs joguk gyermeket vállalni
Megrázó interjút adott három nappal a halála előtt az Orbán vagyona után nyomozó újságíró
Hivatalos: Nem csak Orbán Viktort és Polt Pétert, hanem hozzátartozóikat is védheti a TEK
Orbán átvilágítását kérték a parlamentben, majd hirtelen elnémultak a mikrofonok
Kiakadtak a magyar focisták amiért nyilvánosságra hozták a fizetésüket
Nyugdíjpénztár botrány: továbbra is rejtély, hogy hova tűnt 3000 milliárd
Nylívánosságra hozták a Fidesz listát: van aki még egy percet sem dolgozott életében
Járási hivatalvezető lett Kövér László felesége
A település polgármesterét kirángtatták az irodájából, és egy autó mögé kötötték - hazudott a választások előtt
Évente 14 millió Ft-os tandíjért tanult Orbán Ráhel Svájcban
Svájci sajtóban jelent meg Orbán Viktor és a rejtélyes utazásai
Közel 1 millióra emelkedik a képviselők tiszteletdíja
Bruttó 2 millió 672 ezer forintra emelkedik Kövér László házelnök fizetése
Hivatalos választ kapott a család, hogy miért törölték Schobert Norbi lányának profilját
A járásképtelen csivava és a repülni nem tudó galamb a legjobb barátok lettek
Havas eső zavarhatja meg a tavaszias időt
Vagyonnyilatkozat eljárást kezdeményeznek Gyurcsány ellen
Kálmán Olga be szeretne kerülni a DK elnökségébe
Cáfolják a hajdúsámsoni kutyahorrort
Három kamion csapódott egymásba az M1-esen
Gyurcsány vagyonnyilatkozata feltűnést keltett
Megszólalt a várpalotai hintabaleset vádlottja - teljesen tönkrement
Döbbenetes: ezt csinálta három nappal a Hableány-tragédia előtt az ukrán hajóskapitány
Meghaladta a Mol tavalyi eredménye a megemelt célkitűzést
Traffipaxot jelez a mobil? Van ahol a rendőrök már büntetnek érte
Egy szekta miatt terjedhet a koronavírus Dél-Koreában
Demeter Szilárd: Bánt, hogy náciznak, mert székely vagyok, és a székelyek nem nácik
Egy nap alatt összedobták Hadházy Ákos kétmillió forintos bírságát
Az olasz legfelsőbb bíróság szerint Carola Rackete a kötelességét teljesítette, amikor kikötött a menekülteket szállító hajóval Olaszországban
Dél-korea: Vészhelyzetről beszél a miniszterelnök miután már ott is terjedni kezdett a koronavírus
Titkosszolgálat: az oroszok Trump érdekében készülnek beavatkozni az elnökválasztáson
Nőgyűlölő volt és zavaros összeesküvés-elméleteket terjesztett a hanaui merénylő
Spa helyett Sparba vitte szerelmét Valentin-napon az év mókamestere
Javul a helyzet, de még mindig 144 napot kell várni egy szívbillentyűműtétre
Félmillió forinttal is drágulhatnak a hitelek a gyenge forint miatt
Meghalt a Gladiátor színésze
Feljelentésként értékelte Polt Péter a 60 milliós kérdést
Megverte, majd a fagyos Dunába lökte menyasszonyát egy fiatal
Saját teherautója ölt meg egy magyar sofőrt Ausztriában
A DK felszólítja Orbánt, hogy szerezzen több pénzt
Négy évet kapott a 19 éves gyúrói fiú, aki meg akarta öletni a szüleit
Nem engedte be a liftbe a mentőket egy nő, mert fertőzőnek hitte az oxigénmaszkos beteget
Váratlan következménye van a koronavírusnak Kínában
Több mint öt éve szökésben van a kínaiaktól több százmilliót rabló Plank Zoltán
Tizennyolc évet kapott a két újszülöttjét megfojtó sárkeresztúri nő
Megmagyarázta Gyárfás, hogy miért nem vállalta négyszer sem a hazugságvizsgálatot
Megxit: Kiderült Harryék utolsó hivatalos királyi programjának időpontja
Havazott a Bükkben
Amerika: Nem támogatjuk sem Sorost, sem Orbánt
Titkosszolgálati jelentés: ezért került tiltólistára a legendás magyar rockzenekar
Hvg: Palkovics egy győri panellakást adott egy budavári ingatlanért cserébe
Átfogó kutatás készül az Orbán-kormányról, a címe már megvan: Újra naggyá teszik Magyarországot
Terrorakcióként kezelik a németországi lövöldözést
Újra recept nélkül lehet Algopyrinhez jutni
Majdnem harminc tantestület állt ki eddig a Nemzeti alaptanterv ellen
Kenőpénz kifizetésével vádolták meg a PSG katari elnökét
150 milliárd (!) forintot költhet propagandára a kormány
Két MSZP-s budapesti polgármester is a DK-ba igazolt át
A KDNP és a Mi Hazánk egymásra talált a parlamentben, felmondanák az Európai Emberi Jogi Egyezményt
Szó sem volt leleplezésről a Pesti Srácok pedofilügyében, a rendőrség két éve kinyomozta
Az éjszaka folyamán egy rakás Samsung-felhasználó rejtélyes éresítést kapott a telefonjára
Spanyolok vertek meg egy jegyellenőrt a Keleti pályaudvarnál
Gumilövedékkel lőttek rá a brazil szenátorra, aki markolóval ment neki a sztrájkoló katonai rendőröknek
Gyárfás most már azt állítja, nem is voltak versenytársak Fenyővel
Nem zárt be a temesvári Lidl, miután egyik vevőjük meghalt a boltban
Segíts egy megosztással - 12 éves eltűnt kisfiút keres a rendőrség
Orbán beszéde az EU-ban: azok vádolják Magyarországot akik csak örökül kapták a demokráciát
DEUTSCH TAMÁS: A munkavállalók önként, szívesen dolgoznak heti 40 óránál többet!
Üdvrivalgás fogadta Farkas Flórián lemondását
Nem kívánok válaszolni.. nem kívánok válaszolni..Súgta meg illetődve Farkas Flórián
Koplárovics: Gyárban dolgozom, 6-tól 2-ig nyomom a melót - 18 éves Koplárovics legendás gólja
Szörnyen lestrapáltan néz ki Schobert Norbi a legújabb videójában a kommentelők szerint
Schobert Norbi: A szénhidrát számodra halálos méreg ha: túlsúlyod van, hájas vagy.....
Véradási akció - Rendőrök és rendőrségi dolgozók nyújtották a karjukat
Szíriai és egyiptomi határsértőket fogott a rendőrség - átjutottak a határon
Razzia az utakon - 500 járművet ellenőriztek
A tulajdonos engedélye nélkül vágatta ki a fákat - lecsapott rá a rendőrség
Orbán azért nem emel nyugdíjat, mert Gyurcsány elvett egyhavi nyugdíjat
Nyugdíj - Egyre többen tesznek félre nyugdíjas éveikre
Egy győri panellakást adott cserébe a Várnegyedben található lakásáért Palkovics László
Online kaszinót indítanak Andy Vajna örökösei, az egyetlen riválist felfüggesztették
Érd polgármestere levelet írt Mészárosnak, hogy visszakérje a nála elköltött 35 milliárd egy részét
Mától vény nélkül kapható az Algopyrin
Ha fura értesítést kapott a Samsung telefonján, akkor nem önnél van a hiba
Vascsövekkel esett a polgármesternek egy férfi - Kisembertől lehet nagy pofont kapni
Megabüntetést kapott a Siemens-cég, heteken belül megbocsátottak neki
Vuhan: már robotok főznek az orvosoknak
Ezért küzd a végrehajtókkal Szigeti Ferenc
Megszólalt a Róbert Károly körúton elgázolt nő párja
Sas József : Ez a létező legszörnyűbb betegség
Májusban rendezik az első vidéki Pride felvonulást Magyarországon
Vaddisznó nyársalta fel Ricsit, senki nem segített neki
Esztergom: verte és megöléssel fenyegette élettársát, annak kutyáját pedig a teraszról vágta földhöz egy férfi
Íme Vajna Timi egyetlen bizalmasa
Lövöldözés volt két németországi sisha bárban, tizenegyen meghaltak, köztük a gyanúsított is
A szolgálaton kívüli rendőrök épp randizgattak, amikor valaki megpróbálta kirabolni az éttermet
Ma tárgyalják, hogy kapjanak-e kártérítést a rabok a börtönök túlzsúfoltsága miatt
Online kaszinót indított az egykori Vajna-birodalom, másnap felfüggesztették a riválist
Népszava: nem annyi idő alatt érnek ki a mentők, mint amennyinek mondják
Kiposztolta a lakcímét, mielőtt agyonlőtték saját otthonában a híres sztárt
Mégiscsak részt vett a Fidesz pártalapítványa az évértékelő szervezésében
Megszólalt a volt katona, aki Orosz Bernadett állítása szerint majdnem halálra verte őt
A bárányát sétáltatta az erdőben, amikor egy vaddisznó az életére tört
Fenyegette és összeverte a polgármestert egy férfi, mert félreértette a parlamenti közvetítést
Idegen befolyásolási ügy lett abból, hogy a volt ausztrál miniszterelnök felszólalt a budapesti Demográfiai Csúcson
Palkovics: 2025-től földgáz alapú lesz a Mátrai Erőmű
Ezért tárgyalt Svédországban a magyar honvédelmi miniszter
Teherán eddig hallgatott arról, hogy koronavírusos megbetegedések vannak az országban
Egy fideszes polgármester száll szembe a kormány adóterveivel
Május 16-án Pécsen lesz az első vidéki Pride-felvonulás
Lázár János Orbán évértékelője helyett kézilabda meccsre ment Csányi Sándorral
Sárvár : Kidobtak egy kutyát a szeméttel együtt
Videón, ahogy egy prérifarkas magával ragad egy kiskutyát a kertből
Normafa: Megszólalt a XII. kerületi önkormányzata a fakivágásokkal kapcsolatban
Márciustól már irodája sem lesz a Buckingham-palotában Meghannek és Harrynek
289 ezer forint lesz a legalacsonyabb fizetés a Tescónál
GVH: A Telekom 0 forintos telefonreklámjai megtévesztőek voltak
A főváros a kerékbilincselésről: Fürjes és Vitézy téved
Brutális bejelentés: jövőre betiltják Magyarországon a PET-palackokat
Újabb milliós büntetést szabtak ki a Fradira
Magyar kérésre halasztották el az Orbán-Tusk találkozót
Lázár: A Fidesz vezetői jobban járnak, ha most szembesülnek a problémákkal
Pataky Attila: Mátyás király óta sok a nehézség, ebből kiszabadulni látszunk
A menyasszonyát is rendszeresen bántalmazta az erdőkertesi rendőrkéselő
Gigabüntetés: Durván átverte a Magyar Telekom a vásárlóit
Drasztikus változásról döntött L.L. Junior kisfia tragédiája után
A Hollywood Hills-i otthonában lelőtték Pop Smoke-ot
Merkel szavai után szinte biztosan kemény csatára számíthat Orbán Brüsszelben
Végre beteljesült a magyarok álma 190 milliárd Ft-ból
Kiderült, miért hallgatott az ügyészség a Kaleta Gábor-féle ügyről!
THE POST
COPYRIGHT © 2020. minden jog fenntartva - Impresszum