Csatlakozz hozzánk facebookon
Schobert Norbi: a feleségem a szülészetrõl kilépve, frissen mosott hajjal, szépen kisminkelve, magassarkúban ott vár engem  Az õ felesége is „teljes értékû, csinos nõként jött ki a kórházból”. A fitneszguru hosszú interjúban fejtette ki az álláspontját az elmúlt napok nagy vihart kavaró videóiról, kommentjeirõl és támadásairól.

Az Index vendége volt Schobert Norbert, miután a múlt héten sokakat magára haragított egy videójával, amelyben azt fejtegette, hogy a házasságokat a nõk teszik tönkre, amiért a szülés után nem fogynak le.

Schobert Norbert késõbb még két videót tett közzé, a másodikban magyarázkodott egy sort, a harmadikban pedig bocsánatot kért, de nem az elhangzottakért, csupán a stílusáért. Kijelentésére számos híresség és politikus is reagált, sõt, a hír a brit Mirrorhoz is eljutott.

A fitneszguru most az Index élõ videójában szerepelt, amelyben elmondta, ugyanúgy gondolja, amit mondott. „Azt fogom mondani most is, mint egy hete, ezt fogom mondani jövõre is, sõt, ezt mondom már húsz éve.”Schobert az Index élõ videójában elmondta, pont a baráti körében van jelenleg öt olyan szakítás és válás, amelynek konkrét oka a jelentõsen megnövekedett testsúly. Még a héten el fogja indítani a következõ videóját Szembejön a valóság címmel, amelyben egyesével beülnek, és megszólalnak ezek az emberek.

„Én nem akartam tudományos indexeket mondani ebben a videóban. Nem a várandósság idejérõl beszéltem, hanem arról, hogy utána mi történik hosszú távon, és értelemszerûen nem azokról beszéltem, akik nemrég szültek vagy akik eleve ducik – ez alatt ugye azt értjük, hogy kellemesen telt, formás nõi vagy férfitest” – tette hozzá, majd amikor az Index újságírói megkérdezték, hol a kellemesen telt határa, Schobert rávágta:

vannak ennek számai. Ha egy 160 centis nõrõl beszélünk, orvosilag körülbelül az 50 kiló az egészséges testsúly.

„Magyarországon brutális helyzetben vagyunk a hét és félmillió elhízott emberrel, az elhízás tekintetében a világon negyedik helyen vagyunk." Felhozta, hogy a WHO már a hetvenes években kijelentette, hogy ha a testtömegindex meghaladja a 30-at, akkor az elhízás már betegségnek számít.

"Ez egy betegséghullám, és arra akartam felhívni a figyelmet, hogy nem csak rövid és hosszútávon vannak egészségügyi kockázatai, hanem a magánéletre is hatással van. Az lenne az igazi, ha a GPD-ben állnánk olyan jól, mint az elhízásban. Azt vettem észre, hogy a hiúság, a szexualitás megelõzi az egészségtudatot – magyarázta, és hozzátette:

A mondataimat nem terveztem meg. Azt mondtam, ami a szívemen van, de volt benne azért tudatos kommunikációs bomba is.

- gondolt itt arra a "döngõ léptekkel" szófordulatára, amely a videójában így hangzott: "És amikor az 58 kilós nõ helyett a 78 kilós vagy 88 kilós hölgy érkezik meg döngõ léptekkel a hálószobába, a férfiak számára kínszenvedés."

Schobert sajnálja, hogy nem szólaltak meg a nõgyógyászok, nem érti, mi volt „ez a nagy lapítás a szakmában”, mivel egy nõ a terhesség alatt 9-12 kilót szedhet fel, máskülönben cukorbetegség alakulhat ki, megnõhet a mélyvénás trombózis kockázata, és megváltozik a nõi bõr is.

Az Index újságírói felidézték Schobert egy korábbi nyilatkozatát, amelyben elmondta, hogy amikor felesége a lányukat szülte, milyen csinos volt a szülészeten, miközben a többi kismama loncsos, zsíros hajú és ragyás volt, hogy pontosan idézzük:„a többi kismamák ilyen zsákpizsamában ültek ott, ilyen nagyon-nagyon zsíros, loncsos felnyírt hajjal, ragyásan, felpüffedve, sápadtan és roppant fájdalmasan, depressziósan, pedig egyszerre szültek Rékával”.

Schobert erre a nyilatkozatára reagálva most elmondta, õ arra célzott, hogy „mekkora kontraszt volt a felesége az õ szemében”, nagyon büszke volt rá, hiszen „teljes értékû, csinos nõként jött ki a kórházból”.

Amikor felvetették neki, hogy fogalma sincs, hogy ezek a nõk min mentek keresztül, és lehet, hogy esetleg egy 21 órás vajúdás után ültek ott, és örültek, hogy élnek, Schobert közölte:

én nagyon sok megtört nõt láttam. Szerintem a terhesség, a szülés nem egy dráma.

Az Index újságírói megkérdezték tõle, hogy õ próbálta-e már, mire Schobert úgy reagált:

Háromszor asszisztáltam hozzá. Ha egy nõ egészséges, fitt és jól érzi magát, akkor jó eséllyel a szülés, gyermekvárás nem egy traumatikus helyzet. Kell hozzá persze, szerencse is, hogy ne legyenek például komplikációk. Nagyon jó érzés, ha a feleségem a szülészetrõl kilépve, frissen mosott hajjal, szépen kisminkelve, magassarkúban ott vár engem. Annyira boldog voltam, hogy ennyire szép

- mondta.

Schobert azt állította, hogy felmérte, milyen társadalmi jelentõsége van annak, amit mond. „Ha az embereknek nincsen meg az egészségtudata, akkor a hiúság útjáról kell ráterelnem az egészséges életmódra” – szögezte le, majd amikor az újságírók arról kérdezték, miért kell másra dehonesztáló kifejezéseket használni, úgy reagált: „Ha azt mondom, hogy fitt és karcsú, akkor azt is mondanom kell, hogy elhízott. Azt nem teszem hozzá, hogy elítélendõ. Én nem személyeskedtem senkivel szemben sem, azt a sajtó kezdte. A válási statisztikáknál nem mondják ki az emberek, hogy azért válnak, mert a másik túlsúlya miatt megszûnt a szexuális vágy.”

Ezután a szerelemrõl és a vágyról is beszélt Schobert Norbert, szerinte nagyon sok férfit elhagynak, ha radikálisan megváltozik testsúlya, ahogy a nõket is elhagyják, ugyanakkor a magyarázata semmilyen szintû felmentést nem ad a hûtlenségre. Nem ért egyet azzal, ha valaki a túlsúly miatt lelép otthonról. De fontos - emelte ki -, hogy az egészségtudatos életmód ne csak a rák meg a cukorbetegség megelõzésérõl szóljon, hanem az egymás iránti vonzalom megtartásáról - javasolta.

„Norbi beszólt a terhes nõknek” – idézett egy bulvárcímet a sok közül Schobert, majd megmagyarázta, hogy õ nem az anyáknak szólt be, csak arra akarta felhívni a figyelmét az embereknek, hogy terhesen ne hízzanak 40 kilót a nõk. Ezek után kifejtette, hogy ha a felesége hízna el, õ felelõsnek érezné magát ebben, és például fittnessbérletet ajándékozna neki, meg egészségesebb vacsorát fõzne.

Schobert azokra a pletykákra is reagált, hogy a felesége azért volt remek formában a szülések után, mert császármetszéssel szült. Elmondta, hogy Rubint Réka minden gyereküket a 39-42. hétre szülte, ám Lara farfekvéses volt, ezért kellett császározni. Azért azt is hozzátette, hogy Réka öt nap múlva, miniszoknyában, magassarkúban, hogy mindenki pukkadjon meg, szépen kijött a kórházból.

Nem lehet megvárni, amíg a feleség bálnává válik.

- hangzott el.

Mi van, ha csökkennek az eladások, saját magát hogy fogja büntetni? – kérdezte az Index újságírója. "Hát, Schobert Norbi mondjon le" – szólt viccesen a válasz.

Majd az újságírók hozzátették: ezzel a kommunikációs stratégiával azért nem biztos, hogy eléri, amit szeretett volna, hiszen ez a kommunikáció nem feltétlen arra sarkallja az embereket, hogy lefogyjanak.

„Ha valaki az én véleményem miatt otthagyja a feleségét, akkor az a feleség egy fantasztikus nagy tehertõl szabadult meg” – tette hozzá azzal kapcsolatban, hogy milyen hatásai lehetnek a videójának. Kérdésre Schobert elmondta, nem a reklám miatt szólalt meg. „Nem az eladásaim növekedése érdekel, amit én mondtam, annak semmi köze az én cégemhez, és a beszállítóimhoz, ez az én magánvéleményem. Van a cég és vagyok én, mint egy magánszemély, és teszek egy véleményt, hogy valamifajta figyelemfelhívást elkövessek. Nem azt akarom elérni, hogy embereket végig sértsek, ha viszont ettõl cizelláltabban teszem, akkor meg nem érek célt.”

„A GFK Hungária piackutató felmérés alapján Magyarországon eddig sikeres fogyást 750 ezer embernél tudtam elérni, ez annak köszönhetõ, hogy 2004-ben nagy botrányt kavartam azzal, hogy írtam egy könyvet a kövérségrõl, és részt vettem egy kövér nõ felboncolásán, amit dokumentáltam. Csak akkor még nem volt nagyon internet” – vetette fel Schobert, majd gyorsan taglalta is tovább a sikereit: a szénhidrát-csökkentett diétát én kezdtem el Magyarországon, pedig azt mondták, hogy csak egy aerobik-tanár vagyok, nem értek hozzá. Egy kommunikációs õsrobbanás volt, amit én kezdtem el csinálni, csak könyvek szintjén.”

Schobert nem vár bevételkiesést, szerinte március elején a tavalyi évnek a dupláját fogják hozni, de hozzátette: nincs kommunikációs tanácsadója. Amikor az élõ videót megcsinálta, a felesége azt mondta neki, hogy „egy igazi hülye”, de két nap múlva már bátorította, hogy akkor már vigye véghez, amit elkezdett.

Ez is érdekelhet:
                             
Ezek érdekelték olvasóinkat leginkább
Orbán levelétől hangos a magyar sajtó
Elképesztő katonai eszközöket vásárol Magyarország
Újabb botrány: Luxusszálló ellen tüntetnek
3200 milliárddal többet költ a kormány idén a költségvetéshez képest
Az önkormányzatok forrásait a járványra hivatkozva csökkentik, a többletkiadások jelentős része mégsem a válságkezeléshez kapcsolódik. A kormány a parlament által elfogadott költs...
  
Közel egy hónapot kell várni két tesztre
Az új eljárásrend értelmében hétfőtől a háziorvos is karanténba küldheti a koronavírus-fertőzés gyanús pácienseket. Cserni István, a Háziorvosok Online Szervezet (HaOSz) alelnöke e...
  
Levetetik a maszkot egy pécsi bankban az ügyfelekről
Bármilyen furcsán is hangzik, csak maszk nélkül lehet belépni abba a pécsi pénzintézetbe, amelyet korábban kétszer is kiraboltak. A bankban biztonsági okokból mindenkit lefényképeznek, ...
  
Egészen új módszerrel próbálják csalók csőbe húzni az időseket
Teljesen új átverésre hívta fel a figyelmet a napokban a fogyasztóvédelmi hatóság. Az elsősorban egészségmegőrzőnek mondott étrend-kiegészítőket telefonon kínálják a cégek, és c...
  
Pataky Attilát hazaengedték a kórházból, mutatjuk a részleteket
Budapest – A felesége szerint az Edda Művek vezetője már túl van a nehezén. – Attila sokkal jobban van, már el is hagyhatta a kórházat. Túl van a nehezén, itthon lábadozik – árulta...
  
Ördög Nóri botrány: így védik a birtokukat az akarattyaiak
Balatonakarattya — Továbbra is zúgolódnak a helyiek Ördög Nóra (38) és Nánási Pál (46) balatoni kisboltja miatt. A műsorvezető és fotóművész párjának üzlete rövid idő alatt nag...
  
Újabb dolog amit szeretne az EU-s bizottság, de mi nem akarjuk megtenni - kitalálod mi az?
Egy augusztus végi rendezvényen dicsérte „Európa legjobbjaként” a magyar vadászati törvényt Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, de a KDNP politikusa már akkor figyelmeztetett, hogy B...
  
Durván odaszóltak Orbánnak: Miniszterelnök úr, kabaré, amit ezzel az országgal művel,
Már az őszi ülésszak hétfői nyitónapján egymásnak feszült Jobbik pártelnöke a kormányfővel, de az élcelődő kérdésre Orbán meglepő válasszal reagált. Jakab Péter arról beszélt...
  
Orbán: Készüljünk föl rá, hogy nagy számban fognak érkezni keresztények Nyugat-Európából!
Már az őszi ülésszak hétfői nyitónapján egymásnak feszült Jobbik pártelnöke a kormányfővel, de az élcelődő kérdésre Orbán meglepő válasszal reagált. Jakab Péter arról beszélt...
  
Botrány: Trump kormánya megvonná az állami támogatásokat New Yorktól
Anarchista városnak titulált három amerikai nagyvárost Donald Trump kormánya, amelyektől megvonna minden szövetségi támogatást - írja a BBC. New York, Portland és Seattle azért nem érdem...
  
Megint Magyarország: 500 millió forint értékben vettek fel jogtalanul EU-s támogatásokat
Több mint száz vádlott ellen emelt vádat a főügyészség költségvetési csalás bűntette miatt, az elsőfokú ítéletben a bíróság több terheltet súlyos, letöltendő szabadságvesztés...
  
Szivárognak dokumentumok: Menczer szerint a külügyminiszter úr még nem rúgott ki elég embert
Hétfő este az ATV-n rákérdeztek a Külügyminisztérium államtitkáránál arra a levélre, ami szerint a külügy magyar újságírók külföldi útjairól gyűjtött adatokat, mert a szakmai p...
  
Mindenki Dzsudzsák Balázs bemutatására számított.. DE...
Sajtótájékoztatót tartott a Debreceni VSC csapata, ahol ugyan nem Dzsudzsák Balázs várva várt szerződtetését jelentették be, de mint kiderült, jó eséllyel hamarosan erre is sor kerülhe...
  
Tesco: Óriási változás jön
A koronavírus járvány elején hatalmasat pörgött a különböző termékek házhoz szállítása. Volt időszak, mikor a nagyobb áruházaknál úgy kellett vadászni kiszállítási időpontokra...
  
Teszt nélkül is fertőzöttnek minősíthet a háziorvos
Új eljárásrendet (.pdf) adott ki 2020. szeptember 21.-én a koronavírusjárvány kezelésére Müller Cecília tisztifőorvos és Kásler Miklós, az egészségügyért felelős miniszter. Az új ...
  
Újból üzembe helyezik a katonai szűrősátrakat
Újból üzembe helyezik a Dél-Pesti Centrumkórház (DPC) sátorrendszerét, amiben a koronavírus-fertőzöttek előzetes szűrését végzik - írja az MTI. Ez az a sátorkomplexum, amelyet még ...
  
Döntenünk kell Kína és az USA között
Másfél év előkészítő munka után múlt héten kezdett működni az Egyensúly Intézet nevű, magát agytrösztként meghatározó kutatóközpont. Az alapítók a napi politikától független...
  
Orbán bejelentette a második hullám legrosszabb forgatókönyvét
A miniszterelnök napirend előtti felszólalásával indult a parlamenti őszi időszaka. A maszkot viselő képviselőknek Orbán Viktor a koronavírus járvány második hullámáról is beszélt, ...
  
Romokban a gazdaság: 363,17 forintba került egy euró
Hétfőn öt hónapos mélypontra került a forint árfolyama az euróval szemben, a délelőtti órákban az euró árfolyama 363 forint fölé emelkedett, onnan valamennyit visszaesett, délután vi...
  
Baj van: leépítés lesz a Budapest Airportnál
A kormány szeptemberben bevezetett utazási korlátozásai miatt várhatóan a 17 évvel ezelőtti szintre esik majd idén a Liszt Ferenc repülőtér forgalma, így a repteret üzemeltető Budapest ...
  
Találgatások: hamarosan szavazhat a parlament a hitelfizetési moratórium meghosszabbításáról
A kormány még hétfőn beterjesztheti a parlament elé a hitelfizetési moratórium fél éves meghosszabbításáról szóló törvényjavaslatot, amelyet kedden már meg is szavazhatnak a képvise...
  
Orbán: A kormány ellen harcolni káros és erkölcstelen
A 2020-27-es uniós költségvetésről folytatott tárgyalás eredményeiről, a járvány elleni védekezésről és a kormány gazdaságvédelmi intézkedéseiről beszélt a parlament őszi ülés...
  
Rétvári Bence államtitkár elárulta, hogy kevés tesztet végeznek
Több kérdést is feltett írásban Szabó Tímea országgyűlési képviselő Kásler Miklós miniszternek a koronavírus tesztekről. Ezekben lényegében arra volt kiváncsi a PM-es politikus, hog...
  
Ártatlannak vallja magát a nevelt lányáról készült felvételekkel meggyanúsított volt fideszes politikus
Megszólalt a tiltott pornográf felvételek miatt gyanúsított volt fideszes politikus, Fohsz Tivadar. A XVII. kerület volt alpolgármesterét nevelt lánya azután jelentette fel, hogy állítóla...
  
Valami történik: Lekapcsolták az internetet Minszkben
A szokásos békés vasárnapi felvonulást ma is megtartották Minszkben. Az Igazságosság menete felvonulást egész Fehéroroszországban minden vasárnap megrendezik. A Tjournal cikke szerint ma...
  
Benzinkútnak hajtott egy nő Eperjesen
Az végül nem derült ki, hogy működött-e a lámpa. Nem mindennapi baleset történt a hétvégén Eperjesen – írja parameter.sk. Egy benzinkútnál leállított autó sofőrje égőket cser...
  
Orbán: 2022 tavaszán választás lesz. Addig védekezés lesz
A koronavírus-járvány miatt elmaradó felszólalások helyett egy esszét írt a miniszterelnök, amiben főként azt magyarázta, mi a baj a liberálisokkal, négyszer is libernyáknak nevezve ők...
  
Fejdísszel a fején temetik el a Szegeden elgázolt kislányt
Királylányként, hófehér ruhában és koronával a fején helyezik majd végső nyugalomra a Szegeden tragikusan elgázolt kis Kiarát. A hatéves kislány épp az óvodából tartott haza édesa...
  
Nyilatkozott a Blikknek a tiltott felvétellel gyanúsított politikus
Budapest — Alig két hete robbantott botrányt a hvg.hu, amikor megírták, hogy Fohsz Tivadar ellen tiltott pornográf felvételek miatt nyomoznak. A videókkal a cikk szerint a volt politikus nev...
  
Hétszázezres számlával sokkolta a díjbeszedő a magyar asszonyt
Budapest — Csaknem 700 ezer forintos vízszámlát követel a Díjbeszedő Holding Zrt. egy budapesti asszonytól tizedik emeleti kőbányai panellakása után. Egy 617 ezres számlára még jött n...
  
THE POST
COPYRIGHT © 2020. minden jog fenntartva - Impresszum
ThePost
Schobert Norbi: a feleségem a szülészetrõl kilépve, frissen mosott hajjal, szépen kisminkelve, magassarkúban ott vár engem


Az õ felesége is „teljes értékû, csinos nõként jött ki a kórházból”. A fitneszguru hosszú interjúban fejtette ki az álláspontját az elmúlt napok nagy vihart kavaró videóiról, kommentjeirõl és támadásairól.

Az Index vendége volt Schobert Norbert, miután a múlt héten sokakat magára haragított egy videójával, amelyben azt fejtegette, hogy a házasságokat a nõk teszik tönkre, amiért a szülés után nem fogynak le.

Schobert Norbert késõbb még két videót tett közzé, a másodikban magyarázkodott egy sort, a harmadikban pedig bocsánatot kért, de nem az elhangzottakért, csupán a stílusáért. Kijelentésére számos híresség és politikus is reagált, sõt, a hír a brit Mirrorhoz is eljutott.

A fitneszguru most az Index élõ videójában szerepelt, amelyben elmondta, ugyanúgy gondolja, amit mondott. „Azt fogom mondani most is, mint egy hete, ezt fogom mondani jövõre is, sõt, ezt mondom már húsz éve.”Schobert az Index élõ videójában elmondta, pont a baráti körében van jelenleg öt olyan szakítás és válás, amelynek konkrét oka a jelentõsen megnövekedett testsúly. Még a héten el fogja indítani a következõ videóját Szembejön a valóság címmel, amelyben egyesével beülnek, és megszólalnak ezek az emberek.

„Én nem akartam tudományos indexeket mondani ebben a videóban. Nem a várandósság idejérõl beszéltem, hanem arról, hogy utána mi történik hosszú távon, és értelemszerûen nem azokról beszéltem, akik nemrég szültek vagy akik eleve ducik – ez alatt ugye azt értjük, hogy kellemesen telt, formás nõi vagy férfitest” – tette hozzá, majd amikor az Index újságírói megkérdezték, hol a kellemesen telt határa, Schobert rávágta:

vannak ennek számai. Ha egy 160 centis nõrõl beszélünk, orvosilag körülbelül az 50 kiló az egészséges testsúly.

„Magyarországon brutális helyzetben vagyunk a hét és félmillió elhízott emberrel, az elhízás tekintetében a világon negyedik helyen vagyunk." Felhozta, hogy a WHO már a hetvenes években kijelentette, hogy ha a testtömegindex meghaladja a 30-at, akkor az elhízás már betegségnek számít.

"Ez egy betegséghullám, és arra akartam felhívni a figyelmet, hogy nem csak rövid és hosszútávon vannak egészségügyi kockázatai, hanem a magánéletre is hatással van. Az lenne az igazi, ha a GPD-ben állnánk olyan jól, mint az elhízásban. Azt vettem észre, hogy a hiúság, a szexualitás megelõzi az egészségtudatot – magyarázta, és hozzátette:

A mondataimat nem terveztem meg. Azt mondtam, ami a szívemen van, de volt benne azért tudatos kommunikációs bomba is.

- gondolt itt arra a "döngõ léptekkel" szófordulatára, amely a videójában így hangzott: "És amikor az 58 kilós nõ helyett a 78 kilós vagy 88 kilós hölgy érkezik meg döngõ léptekkel a hálószobába, a férfiak számára kínszenvedés."

Schobert sajnálja, hogy nem szólaltak meg a nõgyógyászok, nem érti, mi volt „ez a nagy lapítás a szakmában”, mivel egy nõ a terhesség alatt 9-12 kilót szedhet fel, máskülönben cukorbetegség alakulhat ki, megnõhet a mélyvénás trombózis kockázata, és megváltozik a nõi bõr is.

Az Index újságírói felidézték Schobert egy korábbi nyilatkozatát, amelyben elmondta, hogy amikor felesége a lányukat szülte, milyen csinos volt a szülészeten, miközben a többi kismama loncsos, zsíros hajú és ragyás volt, hogy pontosan idézzük:„a többi kismamák ilyen zsákpizsamában ültek ott, ilyen nagyon-nagyon zsíros, loncsos felnyírt hajjal, ragyásan, felpüffedve, sápadtan és roppant fájdalmasan, depressziósan, pedig egyszerre szültek Rékával”.

Schobert erre a nyilatkozatára reagálva most elmondta, õ arra célzott, hogy „mekkora kontraszt volt a felesége az õ szemében”, nagyon büszke volt rá, hiszen „teljes értékû, csinos nõként jött ki a kórházból”.

Amikor felvetették neki, hogy fogalma sincs, hogy ezek a nõk min mentek keresztül, és lehet, hogy esetleg egy 21 órás vajúdás után ültek ott, és örültek, hogy élnek, Schobert közölte:

én nagyon sok megtört nõt láttam. Szerintem a terhesség, a szülés nem egy dráma.

Az Index újságírói megkérdezték tõle, hogy õ próbálta-e már, mire Schobert úgy reagált:

Háromszor asszisztáltam hozzá. Ha egy nõ egészséges, fitt és jól érzi magát, akkor jó eséllyel a szülés, gyermekvárás nem egy traumatikus helyzet. Kell hozzá persze, szerencse is, hogy ne legyenek például komplikációk. Nagyon jó érzés, ha a feleségem a szülészetrõl kilépve, frissen mosott hajjal, szépen kisminkelve, magassarkúban ott vár engem. Annyira boldog voltam, hogy ennyire szép

- mondta.

Schobert azt állította, hogy felmérte, milyen társadalmi jelentõsége van annak, amit mond. „Ha az embereknek nincsen meg az egészségtudata, akkor a hiúság útjáról kell ráterelnem az egészséges életmódra” – szögezte le, majd amikor az újságírók arról kérdezték, miért kell másra dehonesztáló kifejezéseket használni, úgy reagált: „Ha azt mondom, hogy fitt és karcsú, akkor azt is mondanom kell, hogy elhízott. Azt nem teszem hozzá, hogy elítélendõ. Én nem személyeskedtem senkivel szemben sem, azt a sajtó kezdte. A válási statisztikáknál nem mondják ki az emberek, hogy azért válnak, mert a másik túlsúlya miatt megszûnt a szexuális vágy.”

Ezután a szerelemrõl és a vágyról is beszélt Schobert Norbert, szerinte nagyon sok férfit elhagynak, ha radikálisan megváltozik testsúlya, ahogy a nõket is elhagyják, ugyanakkor a magyarázata semmilyen szintû felmentést nem ad a hûtlenségre. Nem ért egyet azzal, ha valaki a túlsúly miatt lelép otthonról. De fontos - emelte ki -, hogy az egészségtudatos életmód ne csak a rák meg a cukorbetegség megelõzésérõl szóljon, hanem az egymás iránti vonzalom megtartásáról - javasolta.

„Norbi beszólt a terhes nõknek” – idézett egy bulvárcímet a sok közül Schobert, majd megmagyarázta, hogy õ nem az anyáknak szólt be, csak arra akarta felhívni a figyelmét az embereknek, hogy terhesen ne hízzanak 40 kilót a nõk. Ezek után kifejtette, hogy ha a felesége hízna el, õ felelõsnek érezné magát ebben, és például fittnessbérletet ajándékozna neki, meg egészségesebb vacsorát fõzne.

Schobert azokra a pletykákra is reagált, hogy a felesége azért volt remek formában a szülések után, mert császármetszéssel szült. Elmondta, hogy Rubint Réka minden gyereküket a 39-42. hétre szülte, ám Lara farfekvéses volt, ezért kellett császározni. Azért azt is hozzátette, hogy Réka öt nap múlva, miniszoknyában, magassarkúban, hogy mindenki pukkadjon meg, szépen kijött a kórházból.

Nem lehet megvárni, amíg a feleség bálnává válik.

- hangzott el.

Mi van, ha csökkennek az eladások, saját magát hogy fogja büntetni? – kérdezte az Index újságírója. "Hát, Schobert Norbi mondjon le" – szólt viccesen a válasz.

Majd az újságírók hozzátették: ezzel a kommunikációs stratégiával azért nem biztos, hogy eléri, amit szeretett volna, hiszen ez a kommunikáció nem feltétlen arra sarkallja az embereket, hogy lefogyjanak.

„Ha valaki az én véleményem miatt otthagyja a feleségét, akkor az a feleség egy fantasztikus nagy tehertõl szabadult meg” – tette hozzá azzal kapcsolatban, hogy milyen hatásai lehetnek a videójának. Kérdésre Schobert elmondta, nem a reklám miatt szólalt meg. „Nem az eladásaim növekedése érdekel, amit én mondtam, annak semmi köze az én cégemhez, és a beszállítóimhoz, ez az én magánvéleményem. Van a cég és vagyok én, mint egy magánszemély, és teszek egy véleményt, hogy valamifajta figyelemfelhívást elkövessek. Nem azt akarom elérni, hogy embereket végig sértsek, ha viszont ettõl cizelláltabban teszem, akkor meg nem érek célt.”

„A GFK Hungária piackutató felmérés alapján Magyarországon eddig sikeres fogyást 750 ezer embernél tudtam elérni, ez annak köszönhetõ, hogy 2004-ben nagy botrányt kavartam azzal, hogy írtam egy könyvet a kövérségrõl, és részt vettem egy kövér nõ felboncolásán, amit dokumentáltam. Csak akkor még nem volt nagyon internet” – vetette fel Schobert, majd gyorsan taglalta is tovább a sikereit: a szénhidrát-csökkentett diétát én kezdtem el Magyarországon, pedig azt mondták, hogy csak egy aerobik-tanár vagyok, nem értek hozzá. Egy kommunikációs õsrobbanás volt, amit én kezdtem el csinálni, csak könyvek szintjén.”

Schobert nem vár bevételkiesést, szerinte március elején a tavalyi évnek a dupláját fogják hozni, de hozzátette: nincs kommunikációs tanácsadója. Amikor az élõ videót megcsinálta, a felesége azt mondta neki, hogy „egy igazi hülye”, de két nap múlva már bátorította, hogy akkor már vigye véghez, amit elkezdett.
Itt találod a hét legvitatottabb témáit!
Olvasd nálunk azokat a híreket amiket a leginkább imádtak vagy utáltak az olvasók!
Ami Minszkben történik arra már nincsenek szavak
Orbán levelétől hangos a magyar sajtó
Fotón az ismeretlen nő, aki a rendőrökre támadt Bíró Ica botrányos kilakoltatásán
Elképesztő katonai eszközöket vásárol Magyarország
Videó: senki sem ismerte az önkormányzati törvényt, csak egy bekiabáló 16 éves diák
Újabb botrány: Luxusszálló ellen tüntetnek
Óriási botrány: játékhajót és helikoptert vittek Szijjártó Péternek ajándékba
Bukás? - a magyar másodosztályban folytathatja Dzsudzsák
Durván odaszóltak Orbánnak: Miniszterelnök úr, kabaré, amit ezzel az országgal művel,
Gárpár Bea kétségbeesett: Nem élném túl, ha Győzőt börtönre ítélnék
Ment a felvétel amikor Orbán elment a kórházba, majd a szemébe mondták, hogy a lélegeztetőgépekhez szakemberek is kellenek
Valami történik: Lekapcsolták az internetet Minszkben
Nemzetközi botrány: magyar bank mögé bújt egy gyanús ügyleteket bonyolító offshore cég
Óriási fogás: hat szírt találtak Fejér megyében
Szuperkupa botrány Budapesten: majdnem az összes jegyet visszamondta a Sevilla
Szijjártó szerint szégyen lenne, ha nem Trump kapná a Nobel-békedíjat
Orbán már úgy emlékszik, hogy 2010-ben is Soros ellen harcolt
Egészen új módszerrel próbálják csalók csőbe húzni az időseket
Svájc: Michael Schumacher már soha nem fog felépülni
Megint Magyarország: 500 millió forint értékben vettek fel jogtalanul EU-s támogatásokat
Matolcsyék döntik el a jövő héten, hogy mi lesz a forint sorsa
Levetetik a maszkot egy pécsi bankban az ügyfelekről
Orbán: A kormány ellen harcolni káros és erkölcstelen
Tesco: Óriási változás jön
Hat hónappal meghosszabbítják a hitelmoratóriumot, de nem mindenkinek
Ártatlannak vallja magát a nevelt lányáról készült felvételekkel meggyanúsított volt fideszes politikus
Óriási botrány: Döbbenetes képeket osztott meg az orvosi kamara, lepusztult állapotok
Kiborultak Majkáék: Azonnal rohant az orvos a TV2 stúdiójába
Hadüzenet: 2022-ben megmenthetjük az Európai Uniót Orbántól
Müller Cecília: Két kórház területén is lesznek katonai kórházrészlegek
Maszk botrány: a biztonsági őrt is megütötte egy férfi a kórházban
Népszava: Elkezdték átvezényelni az egészségügyi dolgozókat
Elemzők szerint ellenzéki együttműködéssel verhető a Fidesz 22-ben
Nyilatkozott a magyar űrkutatásért felelős miniszteri biztos
10 napra rövidül a hatósági karantén ideje Magyarországon
Balatonlellén is közpénz-milliárdból épül új szálloda
Hihetetlen: 53 embernek volt négyese az ötös lottón
Döntöttek az idei béremelésekről
Novák Katalin: Minden idők legnagyobb otthonteremtési programjára készülök
Óriási botrány: Döbbenetes képeket osztott meg az orvosi kamara, lepusztult állapotok
Fejdísszel a fején temetik el a Szegeden elgázolt kislányt
Orbán bejelentette a második hullám legrosszabb forgatókönyvét
Orbán: 2022 tavaszán választás lesz. Addig védekezés lesz
Újra Fideszes lett Izsák polgármestere - még mindig büntetőeljárás folyik ellene
Mészáros Lőrinc: Gyurcsány és Medgyessy ledarálta a magyar építőipart
Orbán Viktor: segítsék a lányokat, hogy derék és tiszteletre méltó asszonyok legyenek
Újabb milliárdokkal stafíroznának ki Orbán Viktorék az alapítványokat
Mutatjuk hány ember kell egy bicikliút átadásához Magyarországon
Hétszázezres számlával sokkolta a díjbeszedő a magyar asszonyt
Mészárosé a legnagyobb családi vállalkozás és ezen a válás sem változtat
Büntetőügyekkel tűzdelt kampány Izsákon
Romokban a gazdaság: 363,17 forintba került egy euró
Elárulták hányszor intézkedtek az iskolaőrök a tanév kezdete óta
Visszatér Müller Cecília és az operatív törzs
Éjjel-nappali őrség alakult, hogy ne szereljék le a gázórát
Egy férfi felmászott a Szabadság hídra: mutatjuk mi történt
Javaslat: ne indulhasson közbeszerzésen, aki nagy értékű ajándékot adott kormánytagnak
Ami a világ minden pénzéért sem szerezhető be azonnal: a megfelelő szakszemélyzet
Botrány: katonai szállítógépeket vásárolhat Magyarország
Rengeteg kérdés merül fel az Orbán által bejelentett hitelmoratórium kapcsán
Mindenkit kiakadt: buldózerekkel mentek neki a Négyszögletű Kerek Erdőnek
Digi botrány: szerintük ellehetetlenítik indulásukat az új frekvenciapályázaton
Szijjártó szerint Boris Johnson a barátja, DE.....
Szégyenlista: Magyarország az európai tesztelési rangsor legvégén van
Videó: így vittek játékhajót és helikoptert Szijjártó Péternek ajándékba
Nyilatkozott a Blikknek a tiltott felvétellel gyanúsított politikus
Müller Cecília: nincs sok új szabály, de azokat be kell tartani
Óriási a botrány: Kilakoltatna az önkormányzat egy nagymamát és az unokáját
Valami történt: újabb Fideszes polgármester mondott le
Hétfőtől újabb helyeken lesz kötelező a maszkviselés
Müller Cecília visszatért: fontos, hogy a kézmosásra is figyeljünk oda
Teszt nélkül is fertőzöttnek minősíthet a háziorvos
ThePost
COPYRIGHT © 2020. minden jog fenntartva - Impresszum