Csatlakozz hozzánk facebookon
EU-s forrásokból felújított épületet adott bérbe az önkormányzat szemérmetlenül kevés pénzért  

Az elmúlt évek ferencvárosi panamáinak egyik fõszereplõje Rudits Tibor volt, a kéményes, aki kiváló kapcsolatainak köszönhetõen szisztematikusan szívta le a kerület forrásait. Százmilliókat zsebelt kéményfelújításokkal, értékes önkormányzati lakásokkal seftelt, benne volt a kerületi útfelújításokban és kátyúzásokban, és az õ autójának rendszámával robbant ki a kerületi VIP parkolási botrány is. A Magyar Narancs közben arról ír, hogy Baranyi Krisztina, polgármester feljelentést tett, ugyanis: „egy EU-s forrásokból felújított épületet adott bérbe az önkormányzat szemérmetlenül kevés pénzért, ráadásul üzlethelyiségként, és nem az uniós pályázatban lefektetett célra hasznosítják.”

Ez az ügy is a kéményeshez köthetõ. Az Info Pont nevû helyrõl van szó, amit azon a címen, hogy turisztikai központot hoznak létre, EU-s pénzbõl felújítottak, majd a vagyonkezelõ jelképes havidíjért, 30 000 Ft-ért átadta Ruditsék érdekeltségébe, akik kávézóvá és étteremmé alakították, majd rendszeresen privát partikat is tartottak benne. Ez elõtt a Csarnok téri hely elõtt volt felfestve az a kamu útburkolati jel, ami a KRESZ-ben nem is létezik, és ezen parkoltak szabálytalanul a vállalkozó lekülönbözõbb, kék villogóval is felszerelt gépjármûvei.

Ezekkel a megkülönböztetõ jelzésekkel indul legújabb történetünk, ami talán a korábbiaknál is hajmeresztõbb.

Egy dokumentum szerint a vállalkozó 2017. december 11. óta szerzõdéses viszonyban áll a Ferencvárosi Egészségügyi Szolgáltatóval, tehát a 9. kerületi nagy rendelõvel. A megállapodás arról szól, hogy Rudits Tibor „mentõorvosi felszereltségû” jármûveivel részt vesz a ferencvárosi sürgõsségi betegellátásban, és cserébe semmilyen ellenszolgáltatást nem fogad el.

A szerzõdés szerint Rudits mentõorvosi gépjármûvei két darab megkülönböztetõ jelzéssel ellátott autó és egy repülõgép. Az egyik egy Land Rover, ami úgy van átalakítva, mintha mentõautó lenne.

A másik egy Mercedes terepjáró, amit szintén személyesen Rudits Tibor használt az elmúlt években, ez volt az az autó, aminek a rendszáma felkerült a VIP parkolási listára, ahol kerületi csókosok autóinak rendszámai szerepeltek, hogy ingyen parkolhassanak Ferencvárosban.

Mindkét jármû rendszeresen felbukkant a IX. kerület fontos helyszínein, a vagyonkezelõnél, a polgármesteri hivatalnál vagy a közterület felügyeletnél.

De a történet legbizarrabb szereplõi nem a terepjárók, hanem egy 1979 -es Bulldog 100 SK-61 típusú brit kétüléses kiképzõ repülõgép, ami a szerzõdés szerint a kocsikkal együtt részt vett a ferencvárosi sürgõsségi ellátásban.

Ez felvet pár kérdést. Az egyik, hogy a ferencvárosi szakrendelõben nincs sürgõsségi betegellátás, nem szállíthatnak beteget, sem orvost, sem vért, tehát az ilyen típusú ellátásban Rudits Tibor és gépparkja biztosan nem tud részt venni, de ha lenne is ilyen típusú szolgáltatása a rendelõnek akkor is van egy bökkenõ, Ferencvárosban nincs repülõtér, ahol a vállalkozó repülõje le- és felszállhatna.

A szerzõdést a kéményessel Dr. Kovács József fõigazgató kötötte, aki 19 éve vezeti a szakszolgálatot. Kérdésünkre elmondta,

„Ha valaki megajánl egy szolgáltatást, amiért nem kér pénzt, viszont hasznos a rendelõnek, akkor azzal szerzõdést kötök.”

Kovács állítása szerint el tudott volna képzelni olyan helyzetet, amikor a vállalkozó felajánlott jármûvei hasznosulhattak volna, de elmondása szerint végül az eltelt 21 hónapban, amíg a szerzõdés érvényben volt, egyszer sem vették igénybe Rudits Tibor szolgáltatását. „Na, de a repülõ?” tettük fel a kérdést, amire a fõigazgató csak széttárta a kezét. Arra, hogy Kovács miért mehetett bele ebbe a megállapodásba, késõbb visszatérünk.

Ennél is rejtélyesebb epizódja a történetnek, hogy Rudits Tibor repülõje 2018. január 8-án 11:51 perckor, tehát 28 nappal a szerzõdéskötést követõen, a Fejér megyei Zichyújfalutól 3,6 kilométerre a szántóföldbe csapódott.

A pilóta, aki nem Rudits Tibor volt, meghalt, a gép pedig megsemmisült. A Közlekedésbiztonsági Szervezet vizsgálata arra jutott, hogy a rossz látási viszonyokkal a gép vezetõje nem tudott megbirkózni, elvesztette az uralmát a gép felett. A vizsgálat záró jelentésébõl kiderül, hogy a balesetet szenvedett légijármûre kötött felelõsség- és baleset-biztosítás 2018. január 10- én – a lezuhanás után két nappal lejárt. A tragédiától függetlenül a rendelõvel kötött szerzõdésen nem módosítottak. A repülõ papíron továbbra is részt vett a szakszolgálat munkájában.

Mit kezd Rudits Tibor egy ilyen szerzõdéssel, hiszen beteget, orvost, eszközt egyetlen alkalommal sem szállított, kivéve mikor a rokonait hozta a szakrendelõbe?

Az Átlátszó 2017-ben járt utána, hogy a vállalkozó, aki kocsijaival rendszeresen és kirívóan szabálytalanul parkol városszerte, hogyan kapott engedélyt kék villogó használatára. A Budapesti Rendõr-fõkapitányság tájékoztatása szerint Rudits cége rendezvények egészségügyi biztosításában vehetett részt a jármûveivel, a megkülönböztetõ jelzéseket szigorúan csak ilyen alkalmakkor használhatta volna. A rendõrség azt is elárulta, hogy Rudits szabálytalanságai miatt több bejelentés is érkezett hozzájuk, és miután már a sajtó is felkapta a kék lámpás magánautók ügyét, a BRFK visszavonta a megkülönböztetõ jelzésekre vonatkozó engedélyt.

Tehát Rudits Tibor cége (Via Alla Felicita Kft.) legkésõbb 2017. december 6-a után már nem használhatta a kék lámpát. A kéményes öt nappal az engedélyének lejárta után, december 11-én aláírta az új egészségügyi ellátással kapcsolatos szerzõdését a Ferencvárosi Szakszolgálattal, és továbbra is használta a megkülönböztetõ jelzéseket.

Miért olyan életbevágó Ruditsnak, hogy városban sokfelé, de az elmúlt években leginkább a IX. kerületben grasszáló jármûvei mentõautóknak látszódjanak?

Egyfelõl a vállalkozó már kéményesként is egyfajta életmentõ imidzset próbált építeni magának. Amikor 2017-ben még nyilatkozott a 444-nek, olyannak állította be magát, aki az évi 150 milliós, pályáztatás nélkül megítélt kéményes szerzõdésével ferencvárosi családok százait menti meg a szén-monoxid-mérgezéstõl. Amikor Bácskai János egykori polgármesternél érdeklõdtünk a kerület nagymenõjérõl, azzal kezdte a válaszát, hogy Rudits Tibor „egy valódi életmentõ”. A mentõautónak látszó kocsik ezt a kerületi szuperhõs képet színezték tovább.

De nyilvánvalóan van ennél praktikusabb funkciója a villogóknak és a mentõs matricáknak. Az Átlátszó, amikor Rudits villogói után nyomozott, megszólaltatott egy volt rendõrségi vezetõt, aki ezt mondta: „Egy egyenruhás az ÁNTSZ-engedélyt nem fogja felülbírálni. Ha a járõr észrevesz egy, az utcán szabálytalanul parkoló, megkülönböztetõ jelzéssel ellátott jármûvet, figyelmeztetheti, de ez nem nagyon fordul elõ….Egyszerûbb elnézni a »kollégák« szabálytalankodásait.” Tehát, akinek a jármûvén villogó van, az feltételezhetõen kiváltságos személy, kvázi kolléga, csókos, akit elkerülnek a hatóságok.

Rudits Tibort miközben a kerület feje életmentõnek szólította, addig mások csak zacskós embernek hívták.

Emlékezetes, hogy nekünk is sikerült rögzítenünk, ahogy a vállalkozó Varga József, a Fidesz egykori kerületi erõs emberéhez pár nejlonzacskóval beugrik, majd visszaül a polgármesteri hivatal elõtt szabálytalanul parkoló mentõsnek matricázott gépjármûvébe. Rákérdeztünk ,hogy mit szállított a szatyrokban, érdemes megnézni a felvételt.


De térjünk vissza arra, hogy a szakszolgálat feje miért kötött teljesen használhatatlan szerzõdést a vállalkozóval. Aki ismeri Rudits Tibor beágyazottságát a kerületben, az egy pillanatig nem csodálkozik ezen. A kéményes valamilyen formában szinte minden fontos kerületi intézményben érdekeltséget szerzett. Többszörösen szerzõdéses viszonyban állt a kincstárral, a kerületi takarító és karbantartó céggel, a polgármesteri hivatallal, bejárása volt a fõtanácsadóhoz, az õ javára szavazott a gazdasági bizottság, de az önkormányzati helyiségekben folyó vendéglátásból is bõven kivette a részét.

Egyszerûen Rudits Tibor az elmúlt 10 évben mindenkivel jóban volt, és nem volt szokás nemet mondani neki a Ferencvárosban.

Már csak azért sem, mert Bácskai János ex-polgármesterrel kiváló baráti a kapcsolata, évek óta egy csapatban vitorláznak.

A Ferencvárosi Egészségügyi Szolgáltató KNP Kft. egy önkormányzati cég, a ferencvárosi testületnek tartozik elszámolással, miért pont õk maradtak volna ki Rudits Tibor kerületi érdekszférájából? Miután rákérdeztünk a rendelõnél és a polgármesteri hivatalnál a szerzõdésre, a szolgálat azonnal felbontotta szerzõdést, a hivatal pedig azt írta, hogy kivizsgálják az ügyet. Rudits Tibor nem reagált megkeresésünkre.címlapkép: Kiss Bence

Ez is érdekelhet:
                             
Ezek érdekelték olvasóinkat leginkább
Nagyon durván nekimentek Pataky Attilának a kommentelők
Magyar botrány: Állítólag fizetés helyett fenyegetést kaptak a varrónők
Nemzetközi visszhang: Mészáros Lőrinc 18 milliárdos tengerparti luxushoteljéről ír a horvát sajtó
Bajban a forint, de az igazi csata még csak most jön
Izgalmas hét volt a devizapiacon, a forint ugyanis felült a hullámvasútra, amelynek tempóját részben az MNB lépései határozták meg. A koronavírus-járvány második hulláma, és az erőt...
  
Orbán pálinkázni ment: maszk, távolságtartás, na az nem volt
A maszk és a távolságtartás hiányzott az ünnepségből. Becsehelyen ünnepelte meg Orbán Viktor miniszterelnök a szabad pálinkafőzés 10. születésnapját vasárnap. A Miniszterelnöki K...
  
Te is tudnál NB I-es csapatot csinálni, ha adnának neked is minden évben három milliárd forint közpénzt. Ez nem művészet.
A 24.hu-nak adott interjút a szakember, aki arról beszélt: a magyar labdarúgó-bajnokság tragédiája a Felcsút NB I-es részvétele. „A futballközeg és az abban évtizedek óta jól élő...
  
Videó: Megebédelt, majd meglopta a személyzetet egy budapesti étteremben
A X. kerületi rendőrök keresik a feltételezett elkövetőt. A Budapesti Rendőr-főkapitányság X. Kerületi Rendőrkapitánysága lopás vétség gyanúja miatt indított nyomozást ismeretle...
  
Pánik: Majdnem leesett a színpadról Balázs Klári
Majdnem leesett a színpadról Balázs Klári, amikor éles fájdalom hasított a lábába. A lélekjelenlétén múlt csak, hogy nem lett baj. „Megrémültem, amikor először éreztem azt, hogy a...
  
Szlávik: A betegek beáramlása folyamatos, de a személyzet képes ellátni a feladatát
Nem igaz, hogy a maszk nem véd a fertőzés ellen, a rendszeres maszkhasználattal a betegek meg tudják akadályozni a koronavírus-fertőzés átadását, az egészségesek pedig meg tudják véden...
  
Vadon Jani és Rákóczi Feri is karanténba megy
Pozitív koronavírus-tesztek miatt home office-ban készül a Rádió 1 összes műsora. A Balázsék két műsorvezetője, Rákóczi Feri és Vadon Jani is pozitív eredményt kapott a hétvégén, ...
  
Orbán: kétharmados alkotmányos forradalommal lehetőséget adtunk magunknak...
„Miközben az ország fontos átalakuláson megy keresztül, a tartós dolgok gondolata nem csak Budapesten születik meg, ennek egyik iskolapéldája a szabad pálinkafőzés megteremtésének lehe...
  
Orbán Viktor az ENSZ-nek: Önöknek nemcsak nagyszerű múltja van, de szép jövő előtt is állnak
Orbán Viktor miniszterelnök boldog születésnapot kíván az ENSZ-nek alapítása 75. évfordulójának alkalmából. Orbán Viktor az Európai Tanács elnöke, Charles Michel Twitter-oldalán va...
  
Óriási fogás: 27 millió szájmaszkot és használatra alkalmatlan, orvosi eszközöket foglaltak le
Csaknem 28 millió illegális vagy hamisított árut foglalt le az Európai Unió rendőrségi együttműködési szervezete, az Europol egy nemzetközi művelet során. Köztük 27 millió szájmasz...
  
Rétvári Bence a magyar oktatáspolitikáról dicsekedett DE....
A politikus az OECD nemrég megjelent tanulmányából idézte azt, ami a kormány számára kedvező - arról nem ejtett szót, ami nem. Az OECD államai közül Magyarországon nőttek az egyik le...
  
Kuncze Gábor intenzív osztályra került
Iványi Gábor igehirdetésén derült ki a lelkész szavaiból, hogy kórházban van és az intenzíven ápolják Kuncze Gábor volt belügyminisztert. Iványi úgy tudja, hogy Kuncze a feleségét l...
  
Műtétek maradnak el - Újra beázott a szülészet a magyar Kórházban
Újra beázott a szülészet a budapesti Szent János Kórházban – tudta meg a hvg.hu. A portált egy olvasó tájékoztatta arról, hogy elmarad a napokban tervezett nőgyógyászati beavatkozása...
  
Magyar botrány: Állítólag fizetés helyett fenyegetést kaptak a varrónők
Több volt munkavállalója is azzal vádolja Bíró Lászlót, hogy nem fizette ki őket. Amikor elmaradt bérüket követelték, fenyegetőzni kezdett. A Hír TV szerint korábbi munkavállalói az...
  
Videón a takarító aki elvert egy pécsi diákot
Egy általános iskola előtt történt az eset, amelyről felvétel is készült, amelyet bemutatott az RTL Klub Híradója is. Elbocsátották azt a takarítót, aki csütörtökön megvert egy...
  
Még a horvátok is tátott szájjal nézik Mészáros Lőrinc ötcsillagos szállodáját a tengerparton
Egy 180 szobás szállodát húznak fel az Isztriai-félsziget csücskében. Mészáros Lőrinc 50 millió eurós hotelt épít az Abbázia melletti Ičićiben - írja a 444.hu a horvát Novi list c...
  
Korlátozza az online vásárlásokat a Tesco Magyarországon
Itt a koronavírus-járvány második hulláma, az áruház ismét közölte, hogyan lehet vásárolni tőlük. A fertőzöttek számának emelkedésével a brit Tescókban már felkészültek a p...
  
A világ legdögösebb nagyija felrobbantotta az internetet - most 50 éves
Gina Stewart egészen elképesztő formában van: első ránézésre nemhogy nagyszülőnek, de ötvennek sem néz ki. Márpedig ez az igazság, ugyanis az ausztráliai Gold Coaston élő nagyi nemr...
  
A világ legdögösebb nagyija felrobbantotta az internetet - most 50 éves
Gina Stewart egészen elképesztő formában van: első ránézésre nemhogy nagyszülőnek, de ötvennek sem néz ki. Márpedig ez az igazság, ugyanis az ausztráliai Gold Coaston élő nagyi nem...
  
Egymillió forintot adományoz Iványiéknak a Mazsihisz
„Van, akinek nem jut hajlék, betevő falat, elemi biztonság, tisztálkodási lehetőség, vagyis az emberi méltóság anyagi minimuma sem. Létezik egy vallási közösség, amely sokak emberi m...
  
A mohácsi ellenzék szerint a fideszes jelölt fotója mellett osztanak ételcsomagokat
Még el sem kezdték gyűjteni az aláírásokat, amikor mindkét fél aggódni kezdett a választás tisztaságáért - írtuk még augusztusban a mohácsi időközi választás előkészületeiről ...
  
Mészáros Lőrinc: focicsapata és a villája mellé egy szállodás céget is beszerzett
50 millió eurós hotelt épít az NK Osijek tulajdonosa, a magyar mágnás Ičićiben - áll a patinás horvát lap, a Novi list cikkének címében. A csodásan hangzó mađarski tajkun kifejezés M...
  
Nemzetközi visszhang: Mészáros Lőrinc 18 milliárdos tengerparti luxushoteljéről ír a horvát sajtó
50 millió eurós hotelt épít az NK Osijek tulajdonosa, a magyar mágnás Ičićiben - áll a patinás horvát lap, a Novi list cikkének címében. A csodásan hangzó mađarski tajkun kifejezés M...
  
Új mobil járványkórház nyílik, Győrben leállhat a betegfelvétel
Pár napja a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház igazgatója beszélt arról, hogy egyre több orvos és ápoló esik ki a rendszerükből, és hamarosan eljöhet a pillanat, amikor már n...
  
Orbán: jelenleg van elegendő ágy, eszköz, lélegeztetőgép és orvos is
A miniszterelnök az operatív törzs szombat reggeli ülése után arra figyelmeztetett, hogy a számok valószínűleg emelkedni fognak. A második hullám nagy lendülettel megindult Magyarorszá...
  
Nem kell karanténba vonulnia annak, aki a romániai választásokról jön vissza Magyarországra
Az RMDSZ kérte a könnyítést az operatív törzstől. Korlátozások nélkül térhetnek vissza Magyarországra az állandó magyarországi tartózkodási jogosultsággal rendelkező román vagy ...
  
Teljesen szétverték az autót, majd szelfiztek a tetején magyar fiatalok
Először megpróbálták beindítani, de amikor ez nem sikerült, inkább eltolták és felismerhetetlenre törték. Még be sem jelentette kocsija eltűnését a tulajdonos Monoron, amikor rendőr...
  
Ingyen maszkot osztogat a vásárlóknak a Spar
Az üzlet ügyeletes vezetőjétől, a biztonsági őrtől vagy az információs pultoknál lehet elkérni. Ingyen ad maszkot a vásárlóknak a Spar – írta a napi.hu. A koronavírus-járvány ...
  
Müller Cecília arra kérte az időseket, hogy vásároljanak korán
Az országos tisztifőorvos az időseket is arra kérte, hogy kerüljék a zsúfolt helyeket, és vásároljanak korán. Szombaton nem tartott televíziós tájékoztatót az operatív törzs, Müll...
  
A kormány a tervezett pénz dupláját tolta ki határon túlra
Az országgyűlési választás utáni évben csökkent a Bethlen Gábor Alapon keresztül határon túlra juttatott állami támogatások összege, bár még így is 60 milliárd lett. A külügymin...
  
THE POST
COPYRIGHT © 2020. minden jog fenntartva - Impresszum
ThePost
EU-s forrásokból felújított épületet adott bérbe az önkormányzat szemérmetlenül kevés pénzért
Az elmúlt évek ferencvárosi panamáinak egyik fõszereplõje Rudits Tibor volt, a kéményes, aki kiváló kapcsolatainak köszönhetõen szisztematikusan szívta le a kerület forrásait. Százmilliókat zsebelt kéményfelújításokkal, értékes önkormányzati lakásokkal seftelt, benne volt a kerületi útfelújításokban és kátyúzásokban, és az õ autójának rendszámával robbant ki a kerületi VIP parkolási botrány is. A Magyar Narancs közben arról ír, hogy Baranyi Krisztina, polgármester feljelentést tett, ugyanis: „egy EU-s forrásokból felújított épületet adott bérbe az önkormányzat szemérmetlenül kevés pénzért, ráadásul üzlethelyiségként, és nem az uniós pályázatban lefektetett célra hasznosítják.”

Ez az ügy is a kéményeshez köthetõ. Az Info Pont nevû helyrõl van szó, amit azon a címen, hogy turisztikai központot hoznak létre, EU-s pénzbõl felújítottak, majd a vagyonkezelõ jelképes havidíjért, 30 000 Ft-ért átadta Ruditsék érdekeltségébe, akik kávézóvá és étteremmé alakították, majd rendszeresen privát partikat is tartottak benne. Ez elõtt a Csarnok téri hely elõtt volt felfestve az a kamu útburkolati jel, ami a KRESZ-ben nem is létezik, és ezen parkoltak szabálytalanul a vállalkozó lekülönbözõbb, kék villogóval is felszerelt gépjármûvei.

Ezekkel a megkülönböztetõ jelzésekkel indul legújabb történetünk, ami talán a korábbiaknál is hajmeresztõbb.

Egy dokumentum szerint a vállalkozó 2017. december 11. óta szerzõdéses viszonyban áll a Ferencvárosi Egészségügyi Szolgáltatóval, tehát a 9. kerületi nagy rendelõvel. A megállapodás arról szól, hogy Rudits Tibor „mentõorvosi felszereltségû” jármûveivel részt vesz a ferencvárosi sürgõsségi betegellátásban, és cserébe semmilyen ellenszolgáltatást nem fogad el.

A szerzõdés szerint Rudits mentõorvosi gépjármûvei két darab megkülönböztetõ jelzéssel ellátott autó és egy repülõgép. Az egyik egy Land Rover, ami úgy van átalakítva, mintha mentõautó lenne.

A másik egy Mercedes terepjáró, amit szintén személyesen Rudits Tibor használt az elmúlt években, ez volt az az autó, aminek a rendszáma felkerült a VIP parkolási listára, ahol kerületi csókosok autóinak rendszámai szerepeltek, hogy ingyen parkolhassanak Ferencvárosban.

Mindkét jármû rendszeresen felbukkant a IX. kerület fontos helyszínein, a vagyonkezelõnél, a polgármesteri hivatalnál vagy a közterület felügyeletnél.

De a történet legbizarrabb szereplõi nem a terepjárók, hanem egy 1979 -es Bulldog 100 SK-61 típusú brit kétüléses kiképzõ repülõgép, ami a szerzõdés szerint a kocsikkal együtt részt vett a ferencvárosi sürgõsségi ellátásban.

Ez felvet pár kérdést. Az egyik, hogy a ferencvárosi szakrendelõben nincs sürgõsségi betegellátás, nem szállíthatnak beteget, sem orvost, sem vért, tehát az ilyen típusú ellátásban Rudits Tibor és gépparkja biztosan nem tud részt venni, de ha lenne is ilyen típusú szolgáltatása a rendelõnek akkor is van egy bökkenõ, Ferencvárosban nincs repülõtér, ahol a vállalkozó repülõje le- és felszállhatna.

A szerzõdést a kéményessel Dr. Kovács József fõigazgató kötötte, aki 19 éve vezeti a szakszolgálatot. Kérdésünkre elmondta,

„Ha valaki megajánl egy szolgáltatást, amiért nem kér pénzt, viszont hasznos a rendelõnek, akkor azzal szerzõdést kötök.”

Kovács állítása szerint el tudott volna képzelni olyan helyzetet, amikor a vállalkozó felajánlott jármûvei hasznosulhattak volna, de elmondása szerint végül az eltelt 21 hónapban, amíg a szerzõdés érvényben volt, egyszer sem vették igénybe Rudits Tibor szolgáltatását. „Na, de a repülõ?” tettük fel a kérdést, amire a fõigazgató csak széttárta a kezét. Arra, hogy Kovács miért mehetett bele ebbe a megállapodásba, késõbb visszatérünk.

Ennél is rejtélyesebb epizódja a történetnek, hogy Rudits Tibor repülõje 2018. január 8-án 11:51 perckor, tehát 28 nappal a szerzõdéskötést követõen, a Fejér megyei Zichyújfalutól 3,6 kilométerre a szántóföldbe csapódott.

A pilóta, aki nem Rudits Tibor volt, meghalt, a gép pedig megsemmisült. A Közlekedésbiztonsági Szervezet vizsgálata arra jutott, hogy a rossz látási viszonyokkal a gép vezetõje nem tudott megbirkózni, elvesztette az uralmát a gép felett. A vizsgálat záró jelentésébõl kiderül, hogy a balesetet szenvedett légijármûre kötött felelõsség- és baleset-biztosítás 2018. január 10- én – a lezuhanás után két nappal lejárt. A tragédiától függetlenül a rendelõvel kötött szerzõdésen nem módosítottak. A repülõ papíron továbbra is részt vett a szakszolgálat munkájában.

Mit kezd Rudits Tibor egy ilyen szerzõdéssel, hiszen beteget, orvost, eszközt egyetlen alkalommal sem szállított, kivéve mikor a rokonait hozta a szakrendelõbe?

Az Átlátszó 2017-ben járt utána, hogy a vállalkozó, aki kocsijaival rendszeresen és kirívóan szabálytalanul parkol városszerte, hogyan kapott engedélyt kék villogó használatára. A Budapesti Rendõr-fõkapitányság tájékoztatása szerint Rudits cége rendezvények egészségügyi biztosításában vehetett részt a jármûveivel, a megkülönböztetõ jelzéseket szigorúan csak ilyen alkalmakkor használhatta volna. A rendõrség azt is elárulta, hogy Rudits szabálytalanságai miatt több bejelentés is érkezett hozzájuk, és miután már a sajtó is felkapta a kék lámpás magánautók ügyét, a BRFK visszavonta a megkülönböztetõ jelzésekre vonatkozó engedélyt.

Tehát Rudits Tibor cége (Via Alla Felicita Kft.) legkésõbb 2017. december 6-a után már nem használhatta a kék lámpát. A kéményes öt nappal az engedélyének lejárta után, december 11-én aláírta az új egészségügyi ellátással kapcsolatos szerzõdését a Ferencvárosi Szakszolgálattal, és továbbra is használta a megkülönböztetõ jelzéseket.

Miért olyan életbevágó Ruditsnak, hogy városban sokfelé, de az elmúlt években leginkább a IX. kerületben grasszáló jármûvei mentõautóknak látszódjanak?

Egyfelõl a vállalkozó már kéményesként is egyfajta életmentõ imidzset próbált építeni magának. Amikor 2017-ben még nyilatkozott a 444-nek, olyannak állította be magát, aki az évi 150 milliós, pályáztatás nélkül megítélt kéményes szerzõdésével ferencvárosi családok százait menti meg a szén-monoxid-mérgezéstõl. Amikor Bácskai János egykori polgármesternél érdeklõdtünk a kerület nagymenõjérõl, azzal kezdte a válaszát, hogy Rudits Tibor „egy valódi életmentõ”. A mentõautónak látszó kocsik ezt a kerületi szuperhõs képet színezték tovább.

De nyilvánvalóan van ennél praktikusabb funkciója a villogóknak és a mentõs matricáknak. Az Átlátszó, amikor Rudits villogói után nyomozott, megszólaltatott egy volt rendõrségi vezetõt, aki ezt mondta: „Egy egyenruhás az ÁNTSZ-engedélyt nem fogja felülbírálni. Ha a járõr észrevesz egy, az utcán szabálytalanul parkoló, megkülönböztetõ jelzéssel ellátott jármûvet, figyelmeztetheti, de ez nem nagyon fordul elõ….Egyszerûbb elnézni a »kollégák« szabálytalankodásait.” Tehát, akinek a jármûvén villogó van, az feltételezhetõen kiváltságos személy, kvázi kolléga, csókos, akit elkerülnek a hatóságok.

Rudits Tibort miközben a kerület feje életmentõnek szólította, addig mások csak zacskós embernek hívták.

Emlékezetes, hogy nekünk is sikerült rögzítenünk, ahogy a vállalkozó Varga József, a Fidesz egykori kerületi erõs emberéhez pár nejlonzacskóval beugrik, majd visszaül a polgármesteri hivatal elõtt szabálytalanul parkoló mentõsnek matricázott gépjármûvébe. Rákérdeztünk ,hogy mit szállított a szatyrokban, érdemes megnézni a felvételt.


De térjünk vissza arra, hogy a szakszolgálat feje miért kötött teljesen használhatatlan szerzõdést a vállalkozóval. Aki ismeri Rudits Tibor beágyazottságát a kerületben, az egy pillanatig nem csodálkozik ezen. A kéményes valamilyen formában szinte minden fontos kerületi intézményben érdekeltséget szerzett. Többszörösen szerzõdéses viszonyban állt a kincstárral, a kerületi takarító és karbantartó céggel, a polgármesteri hivatallal, bejárása volt a fõtanácsadóhoz, az õ javára szavazott a gazdasági bizottság, de az önkormányzati helyiségekben folyó vendéglátásból is bõven kivette a részét.

Egyszerûen Rudits Tibor az elmúlt 10 évben mindenkivel jóban volt, és nem volt szokás nemet mondani neki a Ferencvárosban.

Már csak azért sem, mert Bácskai János ex-polgármesterrel kiváló baráti a kapcsolata, évek óta egy csapatban vitorláznak.

A Ferencvárosi Egészségügyi Szolgáltató KNP Kft. egy önkormányzati cég, a ferencvárosi testületnek tartozik elszámolással, miért pont õk maradtak volna ki Rudits Tibor kerületi érdekszférájából? Miután rákérdeztünk a rendelõnél és a polgármesteri hivatalnál a szerzõdésre, a szolgálat azonnal felbontotta szerzõdést, a hivatal pedig azt írta, hogy kivizsgálják az ügyet. Rudits Tibor nem reagált megkeresésünkre.címlapkép: Kiss Bence
Itt találod a hét legvitatottabb témáit!
Olvasd nálunk azokat a híreket amiket a leginkább imádtak vagy utáltak az olvasók!
Durván odaszóltak Orbánnak: Miniszterelnök úr, kabaré, amit ezzel az országgal művel,
Nagyon durván nekimentek Pataky Attilának a kommentelők
Egy szemtanú szerint ebédelni ment helikopterrel Szijjártó Péter
Egészen új módszerrel próbálják csalók csőbe húzni az időseket
Magyar botrány: Állítólag fizetés helyett fenyegetést kaptak a varrónők
Megint Magyarország: 500 millió forint értékben vettek fel jogtalanul EU-s támogatásokat
Levetetik a maszkot egy pécsi bankban az ügyfelekről
Orbánt kritizálták nyiltan: lesöpörte az emberiség legégetőbb problémáját
Simply blah, blah, blah - mondta a magyar miniszterelnök a Reutersnek
Elképesztő: Csúcsgázsikat osztogatnak az NB II-ben - Dzsudzsák Balázs havi 3,65 millió
Nemzetközi visszhang: Mészáros Lőrinc 18 milliárdos tengerparti luxushoteljéről ír a horvát sajtó
Nagyító alatt az Orbán által vizionált korlátlan kórházi kapacitások
Tragédia: szerelméhez igyekezett a férfi akit halálra gázolt a villamos
Ördög Nóri botrány: így védik a birtokukat az akarattyaiak
Rengeteg családnak törlesztenie kell januártól
Valami történt: újabb Fideszes polgármester mondott le
Videón a takarító aki elvert egy pécsi diákot
Új mobil járványkórház nyílik, Győrben leállhat a betegfelvétel
Tesco: Óriási változás jön
Pataky Attila: Talán majd odaát megértem, kik és miért szabadították ránk...
Bőkezű a magyar kormány: 16 milliárd ment az erdélyi Alapítványnak
Hadházy Ákos: Egy szemtanú szerint Szijjártó Péter ebédelni is helikopterrel ment
3200 milliárddal többet költ a kormány idén a költségvetéshez képest
7,3 millió forintot is hazavihet egy másodosztályú focista Magyarországon
Csúnya tv botrány a kamerák előtt - Nem a s.ggedből rántottál ki
Orbán bejelentette a második hullám legrosszabb forgatókönyvét
Három év alatt 380 internáló tábort építettek - durvul a helyzet
Európa lépett: egyre többet tagadják meg Lukasenka elnökségét
Hivatalos: Magyarországon erősödött a korrupció elleni fellépés - állítják az Állami szervek
Romokban a gazdaság: 363,17 forintba került egy euró
Orbán: Készüljünk föl rá, hogy nagy számban fognak érkezni keresztények Nyugat-Európából!
Újabb dolog amit szeretne az EU-s bizottság, de mi nem akarjuk megtenni - kitalálod mi az?
Pataky Attilát hazaengedték a kórházból, mutatjuk a részleteket
Közel egy hónapot kell várni két tesztre
Elszabadult a pokol: rendőrökre lőttek a tüntetők Amerikában
Teszt nélkül is fertőzöttnek minősíthet a háziorvos
Szivárognak dokumentumok: Menczer szerint a külügyminiszter úr még nem rúgott ki elég embert
Kiderült, hogy mennyiért, és hány darab tesztet vásárolt a magyar kormány
Teljesen szétverték az autót, majd szelfiztek a tetején magyar fiatalok
Döntenünk kell Kína és az USA között
Megérkezett Mészáros Lőrinc, és nyereségessé is vált a klub
Kuncze Gábor intenzív osztályra került
Még a horvátok is tátott szájjal nézik Mészáros Lőrinc ötcsillagos szállodáját a tengerparton
Mindenki Dzsudzsák Balázs bemutatására számított.. DE...
Orbán turné: beugrott a Szent László Kórházba, hogy ellenőrizze minden rendben van-e
Nem kell karanténba vonulnia annak, aki a romániai választásokról jön vissza Magyarországra
Durva: Mészáros saját magának adta el a biztosítóját
Nem kell karanténba vonulniuk az erdélyi magyaroknak, ha szavazás után lépnek be Magyarországra
A kormány a tervezett pénz dupláját tolta ki határon túlra
Kerékpárost gázolt egy taxis Budapesten
Botrány: Trump kormánya megvonná az állami támogatásokat New Yorktól
Újabb elbocsátások kezdődnek - mutatjuk hol
Telekom: Példátlan mértékű hackertámadás érte Magyarországot
2,5 milliárd forintot kap Tihany
Újból üzembe helyezik a katonai szűrősátrakat
Blikk: Milliókat is lehet keresni a másodosztályban
Ingyen maszkot osztogat a vásárlóknak a Spar
Szijjártó még ezer lélegeztetőgép beszerzését jelentette be
Durva: 52 ezer álláskereső tűnt el a piacról három hónap alatt
Százmilliókat szakértenek maguknak össze a kormánymédia kedvenc elemzői
Találgatások: hamarosan szavazhat a parlament a hitelfizetési moratórium meghosszabbításáról
A világ legdögösebb nagyija felrobbantotta az internetet - most 50 éves
Orbán: Néha úgy érzem Brüsszelben, hogy még mindig szabadságharcos vagyok
Müller Cecília arra kérte az időseket, hogy vásároljanak korán
Megint beázott a Szent János Kórház szülészete
Videó: Megebédelt, majd meglopta a személyzetet egy budapesti étteremben
Baj van: leépítés lesz a Budapest Airportnál
Botrány: hackerek támadtak magyar pénzügyi intézeteket
Kunhalmi elárulta: akár miniszterelnök is lenne
Kaliforniai erdőtüzek: Több mint 1200 ember halhatott meg
Orbán pálinkázni ment: maszk, távolságtartás, na az nem volt
Ezt kérte Orbán Viktor Novák Katalintól
ThePost
COPYRIGHT © 2020. minden jog fenntartva - Impresszum