Csatlakozz hozzánk facebookon
Vasárnap kiderül, hogy Borkai Zsolt botránya nélkül mire megy az ellenzék Gyõrben  

Vasárnap kiderül, hogy Borkai Zsolt szexbotránya nélkül mire megy az ellenzék Gyõrben, mindenesetre érzésre már nem az esélytelenek nyugalmával indulnak. Helyiekkel beszélve úgy tûnik, bárki is jön, az egy nagyon nagy többségben lévõ fideszes képviselõ-testületet örököl. Orbán Viktor egyelõre nem szállt be Dézsi Csaba András mellett, Márki-Zay Péter és Karácsony Gergely viszont csütörtökön érkezik Pollreisz Balázst támogatni. Helyszíni riport Gyõrbõl, a kampányfinisrõl.

Mindent belead a Fidesz Gyõrben: több száz aktivista járja a várost, kis túlzással minden sarkon belefutni egy óriásplakátjukba vagy citylight poszterükbe, miközben az öt nem fideszes induló az önkormányzat által kirakott, 80 darab hirdetõtáblán osztozik. (Õszhöz képest plusz két polgármester-jelölt érkezett: egy mihazánkos és egy független.)

Az egymásra plakátolásban is verseny van az ellenzéki jelöltek között

- mondja a hvg.hu-nak Pollreisz Balázs MSZP-s politikus, összellenzéki polgármester-jelölt. A helyhiányt a városjárás mellett kreatív módszerekkel is próbálják pótolni: hétfõn például Varga László MSZP-s országgyûlési képviselõvel állt ki az utcára plakáttal a kézben, és egy kampányautó is járja a várost.

Ez egy nem várt kampány, nagyon szûk a költségvetésünk. A pártok finanszírozzák, de én is beleteszem a megtakarításom

- mondja, de az összeget még nagyságrendileg sem árulja el. A saját esélyeirõl, azt állítja, csak megérzései vannak, a fideszes kampányaktivitásból azonban arra következtet, hogy a kormánypárt - velük ellentétben - méréseket is végez és pánikol.

Elcsíptük az összellenzéki jelölt aktivistáinak beszélgetését is:

Tudod, míg az õsszel elzavartak bennünket az emberek, most már megállnak nekünk. Ilyenkor ki tudnám nevetni õket. Most, hogy nyerhetünk, bezzeg nem küldenek el minket a fenébe.

Túlzott kincstári optimizmus?

Pollreisz is bizakodó, szerinte nyerhet az önmagába vetett hit és a megszólított emberek száma alapján. Azt mondja, a mostani kampány nagyon más, mint az októberi volt, ezúttal sokat beszélnek jövõképrõl, programról, ugyanakkor ez mocskosabb, mint az elõzõ volt, legalábbis számukra: õsszel Borkait, ebben viszont Pollreiszt támadják.

Azért az kérdés, hogy nem túlzás-e Pollreisz és csapata optimizmusa: utoljára 2002-ben választottak meg Gyõrben baloldali polgármestert, a 2006-ban felbukkant Borkai Zsolt mellett labdába sem rúgtak, és a hvg.hu által megszólított gyõri polgárokkal beszélgetve most is úgy tûnt, maradhat a Fidesz-többség. A korrupciógyanús ügyek sosem ingatták meg Borkait, egy szexbotrány kellett ahhoz, hogy már csak kisebb különbséggel tudja megverni baloldali ellenfelét, a DK-s Glázer Tímeát, aki most egészségügyi okok miatt nem indult.

A fideszes többség tehát jóformán adott, ahogy a két fideszes alpolgármesteren is csak a közgyûlés változtathatna. Pollreisz azt mondja, nem aggódik amiatt, hogy ez ne lenne mûködõképes, amennyiben õ lesz a polgármester, ahogy attól sem tart, hogy fél éven belül megbuktatja a Fidesz,

Kincstári optimizmusát azonban az összefogáson belül nem osztja mindenki. Egy - speciel nem gyõri - ellenzéki politikus azt mondja, nem lát igazán esélyt a gyõzelemre, ami azért baj, mert ez megtöri az ellenzék lendületét.

Ez a választás most lélektanilag a legfontosabb.

De nem csak az ellenzéknek, hanem a Fidesznek is.

Az õszi önkormányzati választás után mást sem lehetett hallani fideszesektõl, mint hogy a Borkai-botrány miatt vesztettek országszerte több helyen, ezt a narratívát a pártelnök Orbán Viktor csak január elején igazította ki, egyben megerõsítette azt is: az õ döntése volt, hogy Borkait nem léptették vissza a választás elõtt, azzal ugyanis Glázer Tímeából polgármestert csináltak volna. Azzal, hogy Orbán végül mindenkit meglepve Borkai korábbi ellenlábasát választotta gyõri jelöltnek, Borkai botrányba keveredett körének is üzenhetett.


Borkai miatt távozott majd tért vissza

2006 elõtt Dézsi Csaba András kardiológus volt a legbefolyásosabb helyi fideszes, aki polgármester-jelöltként is indult, de kikapott a szocialista Balogh Józseftõl. Balogh 2006-ban nem indult, Dézsinek meg nem hagyták: korábbi protezsáltja, Szijjártó Péter közbenjárására a Fidesz 2006-ban Borkait indította polgármester-jelöltnek. Egy korábbi beszélgetésben Borkai azt mondta, 2006-ban nem volt nehéz nyerni, az õszödi beszéd után nagyon lejtett a pálya, amire csak rátett egy lapáttal, hogy a regnáló polgármester nem indult el.

Dézsi ekkor került szembe Borkaival, az ellenségeskedés 2008-ra annyira elfajult, hogy Orbán Viktor Kövér László választmányi elnököt küldte rendet tenni (állítólag Borkai a lemondásával fenyegetõzött). Dézsi minden befolyását elvesztette, csak egyéni képviselõ maradhatott. Épp ezért lepte meg helybeli forrásainkat, hogy Orbánnak a már súlytalan és marginális Dézsire esett a választása. Lehet, Dézsi sem számított erre: a választás után rögtön felmerült lehetséges jelöltként, de mikor ezzel felhívtuk, legalább annyira nevetett rajta, mint más, hitetlenkedõ forrásaink.

Borkai után nyomozzon a rendõrség

A hvg.hu-nak most arról beszélt, nem érez elégtételt, az irigységet és gyûlöletet nem ismeri. "Helyre tettem ezt magamban annak idején. Belekezdtem a szívcentrum építésébe, azzal többet tudtam segíteni a gyõrieknek." Szerinte amúgy Kövér nem "rendet tett", hanem átvágta a gordiuszi csomót, "de hogy ez jól sikerült vagy nem, mindenki döntse el maga, hiszen most egy idõn kívüli polgármester-választás elõtt állunk Gyõrben." Kicsit már úgy láttatják, mint egy polgármestert: miniszterekkel tárgyal, átad, születésnapon köszönt. Ezt a trükköt bevetette már a Fidesz, de Pécsen nem jött be.

Õt nem szexorgiák, hanem luxusautók és drága papagájok miatt találta meg az Ördög ügyvédje névtelen bloggere, amire Dézsi azt mondja, nem érti, 57 évesen miért ekkora szenzáció, hogy van egy 20 éves Jaguárja és egy 10 éves Porschéja.

Becsületes munkával kerestem meg a pénzt, ebben nincs semmi különös.

A szavak szintjén Borkaival és embereivel nem bánik kesztyûs kézzel, úgy beszél, mint egy ellenzéki:

vissza kell szerezni Gyõr becsületét, rendet kell tenni a fejekben, a fideszes politikusok fejében épp úgy, mint azokéban, akik azt hiszik, kiváltságuk lehet a városban.

Másrészt viszont egyértelmûvé tette, Borkai után nem fog nyomozni, azt a hatóságokra bízza, az ügyben úgyis folyik már nyomozás. Nem is értette, milyen korrupciógyanús ügyekrõl és a Gyõrt behálózó gazdasági-politikai érdekkörrõl (köznapi nevén polipról) kérdezzük.

Pollreisz Balázs értelemszerûen ennél keményebb fellépést ígér: ha megválasztják, a Transparency International szakmai irányításával átvizsgálják a város összes szerzõdését - ideértve a cégekét és intézményekét is -, ha találnak korrupcióra utaló jelet, akkor feljelentést tesznek hazai és nemzetközi fórumon. Pollreisz szerint ezt a munkát akkor is el tudja végezni, ha egy fideszes képviselõ-testület élén áll. De az eddiginél akkor is keményebb fellépést ígér, ha önkormányzati képviselõ marad.

Máshogy fogok dolgozni, mint az elõzõ öt évben. Akkor elsõ ciklusos képviselõ voltam, sok mindent elhittem az intézményeknek, hivataloknak, hogy úgy van és kész. De ma már tudom, hogy sok minden nem úgy van, ahogy látszik. Ha képviselõként kell tovább dolgoznom, akkor harciasabb leszek.

Gyõrben most egy újabb videó borzolja a kedélyeket, amelyen állítólagos szavazatvásárlásról beszélnek állítólagos közmunkások.

Ez is érdekelhet:
                             
Ezek érdekelték olvasóinkat leginkább
Nagyon durván nekimentek Pataky Attilának a kommentelők
Magyar botrány: Állítólag fizetés helyett fenyegetést kaptak a varrónők
Nemzetközi visszhang: Mészáros Lőrinc 18 milliárdos tengerparti luxushoteljéről ír a horvát sajtó
Bajban a forint, de az igazi csata még csak most jön
Izgalmas hét volt a devizapiacon, a forint ugyanis felült a hullámvasútra, amelynek tempóját részben az MNB lépései határozták meg. A koronavírus-járvány második hulláma, és az erőt...
  
Orbán pálinkázni ment: maszk, távolságtartás, na az nem volt
A maszk és a távolságtartás hiányzott az ünnepségből. Becsehelyen ünnepelte meg Orbán Viktor miniszterelnök a szabad pálinkafőzés 10. születésnapját vasárnap. A Miniszterelnöki K...
  
Te is tudnál NB I-es csapatot csinálni, ha adnának neked is minden évben három milliárd forint közpénzt. Ez nem művészet.
A 24.hu-nak adott interjút a szakember, aki arról beszélt: a magyar labdarúgó-bajnokság tragédiája a Felcsút NB I-es részvétele. „A futballközeg és az abban évtizedek óta jól élő...
  
Videó: Megebédelt, majd meglopta a személyzetet egy budapesti étteremben
A X. kerületi rendőrök keresik a feltételezett elkövetőt. A Budapesti Rendőr-főkapitányság X. Kerületi Rendőrkapitánysága lopás vétség gyanúja miatt indított nyomozást ismeretle...
  
Pánik: Majdnem leesett a színpadról Balázs Klári
Majdnem leesett a színpadról Balázs Klári, amikor éles fájdalom hasított a lábába. A lélekjelenlétén múlt csak, hogy nem lett baj. „Megrémültem, amikor először éreztem azt, hogy a...
  
Szlávik: A betegek beáramlása folyamatos, de a személyzet képes ellátni a feladatát
Nem igaz, hogy a maszk nem véd a fertőzés ellen, a rendszeres maszkhasználattal a betegek meg tudják akadályozni a koronavírus-fertőzés átadását, az egészségesek pedig meg tudják véden...
  
Vadon Jani és Rákóczi Feri is karanténba megy
Pozitív koronavírus-tesztek miatt home office-ban készül a Rádió 1 összes műsora. A Balázsék két műsorvezetője, Rákóczi Feri és Vadon Jani is pozitív eredményt kapott a hétvégén, ...
  
Orbán: kétharmados alkotmányos forradalommal lehetőséget adtunk magunknak...
„Miközben az ország fontos átalakuláson megy keresztül, a tartós dolgok gondolata nem csak Budapesten születik meg, ennek egyik iskolapéldája a szabad pálinkafőzés megteremtésének lehe...
  
Orbán Viktor az ENSZ-nek: Önöknek nemcsak nagyszerű múltja van, de szép jövő előtt is állnak
Orbán Viktor miniszterelnök boldog születésnapot kíván az ENSZ-nek alapítása 75. évfordulójának alkalmából. Orbán Viktor az Európai Tanács elnöke, Charles Michel Twitter-oldalán va...
  
Óriási fogás: 27 millió szájmaszkot és használatra alkalmatlan, orvosi eszközöket foglaltak le
Csaknem 28 millió illegális vagy hamisított árut foglalt le az Európai Unió rendőrségi együttműködési szervezete, az Europol egy nemzetközi művelet során. Köztük 27 millió szájmasz...
  
Rétvári Bence a magyar oktatáspolitikáról dicsekedett DE....
A politikus az OECD nemrég megjelent tanulmányából idézte azt, ami a kormány számára kedvező - arról nem ejtett szót, ami nem. Az OECD államai közül Magyarországon nőttek az egyik le...
  
Kuncze Gábor intenzív osztályra került
Iványi Gábor igehirdetésén derült ki a lelkész szavaiból, hogy kórházban van és az intenzíven ápolják Kuncze Gábor volt belügyminisztert. Iványi úgy tudja, hogy Kuncze a feleségét l...
  
Műtétek maradnak el - Újra beázott a szülészet a magyar Kórházban
Újra beázott a szülészet a budapesti Szent János Kórházban – tudta meg a hvg.hu. A portált egy olvasó tájékoztatta arról, hogy elmarad a napokban tervezett nőgyógyászati beavatkozása...
  
Magyar botrány: Állítólag fizetés helyett fenyegetést kaptak a varrónők
Több volt munkavállalója is azzal vádolja Bíró Lászlót, hogy nem fizette ki őket. Amikor elmaradt bérüket követelték, fenyegetőzni kezdett. A Hír TV szerint korábbi munkavállalói az...
  
Videón a takarító aki elvert egy pécsi diákot
Egy általános iskola előtt történt az eset, amelyről felvétel is készült, amelyet bemutatott az RTL Klub Híradója is. Elbocsátották azt a takarítót, aki csütörtökön megvert egy...
  
Még a horvátok is tátott szájjal nézik Mészáros Lőrinc ötcsillagos szállodáját a tengerparton
Egy 180 szobás szállodát húznak fel az Isztriai-félsziget csücskében. Mészáros Lőrinc 50 millió eurós hotelt épít az Abbázia melletti Ičićiben - írja a 444.hu a horvát Novi list c...
  
Korlátozza az online vásárlásokat a Tesco Magyarországon
Itt a koronavírus-járvány második hulláma, az áruház ismét közölte, hogyan lehet vásárolni tőlük. A fertőzöttek számának emelkedésével a brit Tescókban már felkészültek a p...
  
A világ legdögösebb nagyija felrobbantotta az internetet - most 50 éves
Gina Stewart egészen elképesztő formában van: első ránézésre nemhogy nagyszülőnek, de ötvennek sem néz ki. Márpedig ez az igazság, ugyanis az ausztráliai Gold Coaston élő nagyi nemr...
  
A világ legdögösebb nagyija felrobbantotta az internetet - most 50 éves
Gina Stewart egészen elképesztő formában van: első ránézésre nemhogy nagyszülőnek, de ötvennek sem néz ki. Márpedig ez az igazság, ugyanis az ausztráliai Gold Coaston élő nagyi nem...
  
Egymillió forintot adományoz Iványiéknak a Mazsihisz
„Van, akinek nem jut hajlék, betevő falat, elemi biztonság, tisztálkodási lehetőség, vagyis az emberi méltóság anyagi minimuma sem. Létezik egy vallási közösség, amely sokak emberi m...
  
A mohácsi ellenzék szerint a fideszes jelölt fotója mellett osztanak ételcsomagokat
Még el sem kezdték gyűjteni az aláírásokat, amikor mindkét fél aggódni kezdett a választás tisztaságáért - írtuk még augusztusban a mohácsi időközi választás előkészületeiről ...
  
Mészáros Lőrinc: focicsapata és a villája mellé egy szállodás céget is beszerzett
50 millió eurós hotelt épít az NK Osijek tulajdonosa, a magyar mágnás Ičićiben - áll a patinás horvát lap, a Novi list cikkének címében. A csodásan hangzó mađarski tajkun kifejezés M...
  
Nemzetközi visszhang: Mészáros Lőrinc 18 milliárdos tengerparti luxushoteljéről ír a horvát sajtó
50 millió eurós hotelt épít az NK Osijek tulajdonosa, a magyar mágnás Ičićiben - áll a patinás horvát lap, a Novi list cikkének címében. A csodásan hangzó mađarski tajkun kifejezés M...
  
Új mobil járványkórház nyílik, Győrben leállhat a betegfelvétel
Pár napja a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház igazgatója beszélt arról, hogy egyre több orvos és ápoló esik ki a rendszerükből, és hamarosan eljöhet a pillanat, amikor már n...
  
Orbán: jelenleg van elegendő ágy, eszköz, lélegeztetőgép és orvos is
A miniszterelnök az operatív törzs szombat reggeli ülése után arra figyelmeztetett, hogy a számok valószínűleg emelkedni fognak. A második hullám nagy lendülettel megindult Magyarorszá...
  
Nem kell karanténba vonulnia annak, aki a romániai választásokról jön vissza Magyarországra
Az RMDSZ kérte a könnyítést az operatív törzstől. Korlátozások nélkül térhetnek vissza Magyarországra az állandó magyarországi tartózkodási jogosultsággal rendelkező román vagy ...
  
Teljesen szétverték az autót, majd szelfiztek a tetején magyar fiatalok
Először megpróbálták beindítani, de amikor ez nem sikerült, inkább eltolták és felismerhetetlenre törték. Még be sem jelentette kocsija eltűnését a tulajdonos Monoron, amikor rendőr...
  
Ingyen maszkot osztogat a vásárlóknak a Spar
Az üzlet ügyeletes vezetőjétől, a biztonsági őrtől vagy az információs pultoknál lehet elkérni. Ingyen ad maszkot a vásárlóknak a Spar – írta a napi.hu. A koronavírus-járvány ...
  
Müller Cecília arra kérte az időseket, hogy vásároljanak korán
Az országos tisztifőorvos az időseket is arra kérte, hogy kerüljék a zsúfolt helyeket, és vásároljanak korán. Szombaton nem tartott televíziós tájékoztatót az operatív törzs, Müll...
  
A kormány a tervezett pénz dupláját tolta ki határon túlra
Az országgyűlési választás utáni évben csökkent a Bethlen Gábor Alapon keresztül határon túlra juttatott állami támogatások összege, bár még így is 60 milliárd lett. A külügymin...
  
THE POST
COPYRIGHT © 2020. minden jog fenntartva - Impresszum
ThePost
Vasárnap kiderül, hogy Borkai Zsolt botránya nélkül mire megy az ellenzék Gyõrben
Vasárnap kiderül, hogy Borkai Zsolt szexbotránya nélkül mire megy az ellenzék Gyõrben, mindenesetre érzésre már nem az esélytelenek nyugalmával indulnak. Helyiekkel beszélve úgy tûnik, bárki is jön, az egy nagyon nagy többségben lévõ fideszes képviselõ-testületet örököl. Orbán Viktor egyelõre nem szállt be Dézsi Csaba András mellett, Márki-Zay Péter és Karácsony Gergely viszont csütörtökön érkezik Pollreisz Balázst támogatni. Helyszíni riport Gyõrbõl, a kampányfinisrõl.

Mindent belead a Fidesz Gyõrben: több száz aktivista járja a várost, kis túlzással minden sarkon belefutni egy óriásplakátjukba vagy citylight poszterükbe, miközben az öt nem fideszes induló az önkormányzat által kirakott, 80 darab hirdetõtáblán osztozik. (Õszhöz képest plusz két polgármester-jelölt érkezett: egy mihazánkos és egy független.)

Az egymásra plakátolásban is verseny van az ellenzéki jelöltek között

- mondja a hvg.hu-nak Pollreisz Balázs MSZP-s politikus, összellenzéki polgármester-jelölt. A helyhiányt a városjárás mellett kreatív módszerekkel is próbálják pótolni: hétfõn például Varga László MSZP-s országgyûlési képviselõvel állt ki az utcára plakáttal a kézben, és egy kampányautó is járja a várost.

Ez egy nem várt kampány, nagyon szûk a költségvetésünk. A pártok finanszírozzák, de én is beleteszem a megtakarításom

- mondja, de az összeget még nagyságrendileg sem árulja el. A saját esélyeirõl, azt állítja, csak megérzései vannak, a fideszes kampányaktivitásból azonban arra következtet, hogy a kormánypárt - velük ellentétben - méréseket is végez és pánikol.

Elcsíptük az összellenzéki jelölt aktivistáinak beszélgetését is:

Tudod, míg az õsszel elzavartak bennünket az emberek, most már megállnak nekünk. Ilyenkor ki tudnám nevetni õket. Most, hogy nyerhetünk, bezzeg nem küldenek el minket a fenébe.

Túlzott kincstári optimizmus?

Pollreisz is bizakodó, szerinte nyerhet az önmagába vetett hit és a megszólított emberek száma alapján. Azt mondja, a mostani kampány nagyon más, mint az októberi volt, ezúttal sokat beszélnek jövõképrõl, programról, ugyanakkor ez mocskosabb, mint az elõzõ volt, legalábbis számukra: õsszel Borkait, ebben viszont Pollreiszt támadják.

Azért az kérdés, hogy nem túlzás-e Pollreisz és csapata optimizmusa: utoljára 2002-ben választottak meg Gyõrben baloldali polgármestert, a 2006-ban felbukkant Borkai Zsolt mellett labdába sem rúgtak, és a hvg.hu által megszólított gyõri polgárokkal beszélgetve most is úgy tûnt, maradhat a Fidesz-többség. A korrupciógyanús ügyek sosem ingatták meg Borkait, egy szexbotrány kellett ahhoz, hogy már csak kisebb különbséggel tudja megverni baloldali ellenfelét, a DK-s Glázer Tímeát, aki most egészségügyi okok miatt nem indult.

A fideszes többség tehát jóformán adott, ahogy a két fideszes alpolgármesteren is csak a közgyûlés változtathatna. Pollreisz azt mondja, nem aggódik amiatt, hogy ez ne lenne mûködõképes, amennyiben õ lesz a polgármester, ahogy attól sem tart, hogy fél éven belül megbuktatja a Fidesz,

Kincstári optimizmusát azonban az összefogáson belül nem osztja mindenki. Egy - speciel nem gyõri - ellenzéki politikus azt mondja, nem lát igazán esélyt a gyõzelemre, ami azért baj, mert ez megtöri az ellenzék lendületét.

Ez a választás most lélektanilag a legfontosabb.

De nem csak az ellenzéknek, hanem a Fidesznek is.

Az õszi önkormányzati választás után mást sem lehetett hallani fideszesektõl, mint hogy a Borkai-botrány miatt vesztettek országszerte több helyen, ezt a narratívát a pártelnök Orbán Viktor csak január elején igazította ki, egyben megerõsítette azt is: az õ döntése volt, hogy Borkait nem léptették vissza a választás elõtt, azzal ugyanis Glázer Tímeából polgármestert csináltak volna. Azzal, hogy Orbán végül mindenkit meglepve Borkai korábbi ellenlábasát választotta gyõri jelöltnek, Borkai botrányba keveredett körének is üzenhetett.


Borkai miatt távozott majd tért vissza

2006 elõtt Dézsi Csaba András kardiológus volt a legbefolyásosabb helyi fideszes, aki polgármester-jelöltként is indult, de kikapott a szocialista Balogh Józseftõl. Balogh 2006-ban nem indult, Dézsinek meg nem hagyták: korábbi protezsáltja, Szijjártó Péter közbenjárására a Fidesz 2006-ban Borkait indította polgármester-jelöltnek. Egy korábbi beszélgetésben Borkai azt mondta, 2006-ban nem volt nehéz nyerni, az õszödi beszéd után nagyon lejtett a pálya, amire csak rátett egy lapáttal, hogy a regnáló polgármester nem indult el.

Dézsi ekkor került szembe Borkaival, az ellenségeskedés 2008-ra annyira elfajult, hogy Orbán Viktor Kövér László választmányi elnököt küldte rendet tenni (állítólag Borkai a lemondásával fenyegetõzött). Dézsi minden befolyását elvesztette, csak egyéni képviselõ maradhatott. Épp ezért lepte meg helybeli forrásainkat, hogy Orbánnak a már súlytalan és marginális Dézsire esett a választása. Lehet, Dézsi sem számított erre: a választás után rögtön felmerült lehetséges jelöltként, de mikor ezzel felhívtuk, legalább annyira nevetett rajta, mint más, hitetlenkedõ forrásaink.

Borkai után nyomozzon a rendõrség

A hvg.hu-nak most arról beszélt, nem érez elégtételt, az irigységet és gyûlöletet nem ismeri. "Helyre tettem ezt magamban annak idején. Belekezdtem a szívcentrum építésébe, azzal többet tudtam segíteni a gyõrieknek." Szerinte amúgy Kövér nem "rendet tett", hanem átvágta a gordiuszi csomót, "de hogy ez jól sikerült vagy nem, mindenki döntse el maga, hiszen most egy idõn kívüli polgármester-választás elõtt állunk Gyõrben." Kicsit már úgy láttatják, mint egy polgármestert: miniszterekkel tárgyal, átad, születésnapon köszönt. Ezt a trükköt bevetette már a Fidesz, de Pécsen nem jött be.

Õt nem szexorgiák, hanem luxusautók és drága papagájok miatt találta meg az Ördög ügyvédje névtelen bloggere, amire Dézsi azt mondja, nem érti, 57 évesen miért ekkora szenzáció, hogy van egy 20 éves Jaguárja és egy 10 éves Porschéja.

Becsületes munkával kerestem meg a pénzt, ebben nincs semmi különös.

A szavak szintjén Borkaival és embereivel nem bánik kesztyûs kézzel, úgy beszél, mint egy ellenzéki:

vissza kell szerezni Gyõr becsületét, rendet kell tenni a fejekben, a fideszes politikusok fejében épp úgy, mint azokéban, akik azt hiszik, kiváltságuk lehet a városban.

Másrészt viszont egyértelmûvé tette, Borkai után nem fog nyomozni, azt a hatóságokra bízza, az ügyben úgyis folyik már nyomozás. Nem is értette, milyen korrupciógyanús ügyekrõl és a Gyõrt behálózó gazdasági-politikai érdekkörrõl (köznapi nevén polipról) kérdezzük.

Pollreisz Balázs értelemszerûen ennél keményebb fellépést ígér: ha megválasztják, a Transparency International szakmai irányításával átvizsgálják a város összes szerzõdését - ideértve a cégekét és intézményekét is -, ha találnak korrupcióra utaló jelet, akkor feljelentést tesznek hazai és nemzetközi fórumon. Pollreisz szerint ezt a munkát akkor is el tudja végezni, ha egy fideszes képviselõ-testület élén áll. De az eddiginél akkor is keményebb fellépést ígér, ha önkormányzati képviselõ marad.

Máshogy fogok dolgozni, mint az elõzõ öt évben. Akkor elsõ ciklusos képviselõ voltam, sok mindent elhittem az intézményeknek, hivataloknak, hogy úgy van és kész. De ma már tudom, hogy sok minden nem úgy van, ahogy látszik. Ha képviselõként kell tovább dolgoznom, akkor harciasabb leszek.

Gyõrben most egy újabb videó borzolja a kedélyeket, amelyen állítólagos szavazatvásárlásról beszélnek állítólagos közmunkások.

Itt találod a hét legvitatottabb témáit!
Olvasd nálunk azokat a híreket amiket a leginkább imádtak vagy utáltak az olvasók!
Durván odaszóltak Orbánnak: Miniszterelnök úr, kabaré, amit ezzel az országgal művel,
Nagyon durván nekimentek Pataky Attilának a kommentelők
Egy szemtanú szerint ebédelni ment helikopterrel Szijjártó Péter
Egészen új módszerrel próbálják csalók csőbe húzni az időseket
Magyar botrány: Állítólag fizetés helyett fenyegetést kaptak a varrónők
Megint Magyarország: 500 millió forint értékben vettek fel jogtalanul EU-s támogatásokat
Levetetik a maszkot egy pécsi bankban az ügyfelekről
Orbánt kritizálták nyiltan: lesöpörte az emberiség legégetőbb problémáját
Simply blah, blah, blah - mondta a magyar miniszterelnök a Reutersnek
Elképesztő: Csúcsgázsikat osztogatnak az NB II-ben - Dzsudzsák Balázs havi 3,65 millió
Nemzetközi visszhang: Mészáros Lőrinc 18 milliárdos tengerparti luxushoteljéről ír a horvát sajtó
Nagyító alatt az Orbán által vizionált korlátlan kórházi kapacitások
Tragédia: szerelméhez igyekezett a férfi akit halálra gázolt a villamos
Ördög Nóri botrány: így védik a birtokukat az akarattyaiak
Rengeteg családnak törlesztenie kell januártól
Valami történt: újabb Fideszes polgármester mondott le
Videón a takarító aki elvert egy pécsi diákot
Új mobil járványkórház nyílik, Győrben leállhat a betegfelvétel
Tesco: Óriási változás jön
Pataky Attila: Talán majd odaát megértem, kik és miért szabadították ránk...
Bőkezű a magyar kormány: 16 milliárd ment az erdélyi Alapítványnak
Hadházy Ákos: Egy szemtanú szerint Szijjártó Péter ebédelni is helikopterrel ment
7,3 millió forintot is hazavihet egy másodosztályú focista Magyarországon
3200 milliárddal többet költ a kormány idén a költségvetéshez képest
Csúnya tv botrány a kamerák előtt - Nem a s.ggedből rántottál ki
Orbán bejelentette a második hullám legrosszabb forgatókönyvét
Három év alatt 380 internáló tábort építettek - durvul a helyzet
Európa lépett: egyre többet tagadják meg Lukasenka elnökségét
Hivatalos: Magyarországon erősödött a korrupció elleni fellépés - állítják az Állami szervek
Romokban a gazdaság: 363,17 forintba került egy euró
Orbán: Készüljünk föl rá, hogy nagy számban fognak érkezni keresztények Nyugat-Európából!
Pataky Attilát hazaengedték a kórházból, mutatjuk a részleteket
Közel egy hónapot kell várni két tesztre
Újabb dolog amit szeretne az EU-s bizottság, de mi nem akarjuk megtenni - kitalálod mi az?
Elszabadult a pokol: rendőrökre lőttek a tüntetők Amerikában
Teszt nélkül is fertőzöttnek minősíthet a háziorvos
Szivárognak dokumentumok: Menczer szerint a külügyminiszter úr még nem rúgott ki elég embert
Kuncze Gábor intenzív osztályra került
Teljesen szétverték az autót, majd szelfiztek a tetején magyar fiatalok
Kiderült, hogy mennyiért, és hány darab tesztet vásárolt a magyar kormány
Döntenünk kell Kína és az USA között
Megérkezett Mészáros Lőrinc, és nyereségessé is vált a klub
Még a horvátok is tátott szájjal nézik Mészáros Lőrinc ötcsillagos szállodáját a tengerparton
Nem kell karanténba vonulnia annak, aki a romániai választásokról jön vissza Magyarországra
Nem kell karanténba vonulniuk az erdélyi magyaroknak, ha szavazás után lépnek be Magyarországra
Mindenki Dzsudzsák Balázs bemutatására számított.. DE...
Orbán turné: beugrott a Szent László Kórházba, hogy ellenőrizze minden rendben van-e
A kormány a tervezett pénz dupláját tolta ki határon túlra
Újabb elbocsátások kezdődnek - mutatjuk hol
Durva: Mészáros saját magának adta el a biztosítóját
Kerékpárost gázolt egy taxis Budapesten
Botrány: Trump kormánya megvonná az állami támogatásokat New Yorktól
Telekom: Példátlan mértékű hackertámadás érte Magyarországot
Orbán pálinkázni ment: maszk, távolságtartás, na az nem volt
2,5 milliárd forintot kap Tihany
Újból üzembe helyezik a katonai szűrősátrakat
Ingyen maszkot osztogat a vásárlóknak a Spar
Blikk: Milliókat is lehet keresni a másodosztályban
Szijjártó még ezer lélegeztetőgép beszerzését jelentette be
Százmilliókat szakértenek maguknak össze a kormánymédia kedvenc elemzői
Durva: 52 ezer álláskereső tűnt el a piacról három hónap alatt
A világ legdögösebb nagyija felrobbantotta az internetet - most 50 éves
Videó: Megebédelt, majd meglopta a személyzetet egy budapesti étteremben
Müller Cecília arra kérte az időseket, hogy vásároljanak korán
Találgatások: hamarosan szavazhat a parlament a hitelfizetési moratórium meghosszabbításáról
Orbán: Néha úgy érzem Brüsszelben, hogy még mindig szabadságharcos vagyok
Megint beázott a Szent János Kórház szülészete
Kunhalmi elárulta: akár miniszterelnök is lenne
Botrány: hackerek támadtak magyar pénzügyi intézeteket
Baj van: leépítés lesz a Budapest Airportnál
Kaliforniai erdőtüzek: Több mint 1200 ember halhatott meg
A mohácsi ellenzék szerint a fideszes jelölt fotója mellett osztanak ételcsomagokat
ThePost
COPYRIGHT © 2020. minden jog fenntartva - Impresszum