thepost / Magyarország / Budapest / 2020.02.29
THE POST
           
29
Lószolárium félmillióért: lezárták a fideszes képviselőnek kínos nyomozást
Ezt olvassák mások:


Hiába lett botrány, majd költségvetési csalás miatt nyomozás annak a lovas központnak az ügyében, amely iskolásoknak és szakembereknek épült, de végül Czerván György fideszes képviselő veje használta. Az eljárást ugyanis simán megszüntették azzal, hogy nem találtak elég bizonyítékot visszaélésre. Csakhogy a birtokunkba került határozat alapján hihetetlenül dilettáns nyomozás zajlott: a közcélra létrehozott ingatlan egy részére be sem engedték a hatóság embereit, mire azok bemondásra elhitték, hogy ott minden rendben van. Olyan tanút is találtunk, aki várta az idézést, de végül meg sem hallgatták.

NAV-ellenőr: "Be kell mennünk szemlét tartani."
Ott dolgozó: "Bocs, nem megy."
NAV-ellenőr: "Rendben. Tetszik tudni, minden megfelel a szabályoknak?"
Ott dolgozó: "Persze. Tételesen stimmel, így fejből megmondom."
NAV-ellenőr: "Köszönjük, akkor már itt sem vagyunk."

– ez egy képzeletbeli párbeszéd, amiről a legkisebb magyar cég, adózó vagy egyéni vállalkozó is meg tudná mondani, mennyire életszerű. Pedig – ha nyilván nem is szó szerint – de a helyszínre kiszálló NAV ilyen szintű meghunyászkodásával zajlott le egy milliós költségvetési csalás miatt indult eljárás, amiben egy fideszes országgyűlési képviselő, akkori államtitkár, Czerván György családja is érintett.

Az ügy akkora botrányt kavart, hogy a politikust egyszer még biztonságiakkal is menekíteni kellett a kínos ügyet feszegető média elől. A korábban szélesebb közvélemény számára szinte ismeretlen, vidéki beruházás háttérét a hvg.hu tárta fel még 2018-ban:

Tápiószentmártonban „lovas oktatóbázist" hoztak létre több mint 45 millió forint uniós és állami támogatásból épült, kifejezetten szakemberek képzésére és általános iskolások "nemzeti kerettantervvel összhangban" álló oktatására és sportolására,
de a létesítményt Czerván György azóta újraválasztott fideszes képviselő, akkori államtitkár veje, ifjabb Galbács Ferenc fogathajtó használta,
Ifjabb Galbácsot és feleségét, az államtitkár lányát akkor is ott találtunk, mikor váratlanul beállítottunk, hogy ellenőrizzük a közpénzből megvalósult beruházást,
de riporterünket nem engedték be, ifjabb Galbács szabályosan elállta az utat. Állította, hogy még kulcsa sincs az ingatlanhoz, amelynek udvarára a szemünk láttára parkolt be otthonosan a terepjárójával, az ottani alkalmazott pedig főnöknek nevezte. Közben elismerte, hogy napi szinten a központban van.

Mivel megakadályozták, hogy bemenjünk, nem derülhetett ki, hogy a többek közt LEADER programon keresztül is pénzelt központban pontosan mi van – és főleg mi nincs. Utóbbi azért volt kérdéses, mert helyi forrásaink nem csak azt nevezték felháborítónak, hogy a szakemberek, gyerekek oktatására szánt létesítményt a fideszes képviselő veje használja.

A lovas centrum létrehozásának egyik ötletgazdája, idősebb Bozsik József fogathajtó bajnok szerint súlyos visszaélések is történhettek az ingatlan kialakítása során. A fogathajtó – akit addigra szintén kiszorítottak a projektből – utólag vállalta, hogy beszél a beruházás részleteiről, és részletesen elmondta: tanúja volt, hogy Czerván vejének közreműködésével "mindent úgy dobtak össze" arra az időre, amíg a beruházás elkészültét leigazolják és ünnepélyesen felavatják. Méghozzá a saját apósa, hiszen a térség képviselőjeként, államtitkárként ő parolázott Fazekas Sándor agrárminiszterrel 2016 tavaszán az átadó ceremónián.

A drága lószolárium is okosba', csak az átadás idejére?

Bozsik konkrétan megnevezett olyan felszereléseket, berendezéseket, amely mások tulajdona volt, de kifejezetten azért kölcsönkérték, hogy a központban meglegyenek a "papíron" oda vásárolt dolgok. Így lett elhíresült példa a drága tételnek számító lószolárium, amivel az értékes lovakat melegítik edzés után, nehogy megfázzanak.

Egy ilyet a számla alapján vettek a központba, csakhogy a fogathajtó konkrétan megnevezte, hogy valójában melyik környékbeli lovardából kértek egyet arra az időre, amíg az átadási procedúra lezajlik – majd visszavitték az eredeti helyére. De volt, amit használtan szereztek, pedig leszámlázták új vásárlásként, így például egy használt háztartási porszívóra fogták rá, hogy speciális lóporszívó.

A hvg.hu cikke után költségvetési csalás gyanújával nyomozás indult, nem hivatalból, hanem két feljelentés nyomán, hiszen Bozsik József fia, ifjabb Bozsik József, illetve a feljelentéseiről ismert Tényi István is a hatóságokhoz fordult. A 2018-as országgyűlési választáson a Jobbik jelöltjeként induló ifjabb Bozsik József korábban személyes konfliktusba keveredett Czerván Györggyel, mikor az államtitkár a szilvásváradi beruházás szakmai kritizálása miatt nekiment, de arra nem számított, hogy az erről szóló hangfelvételt lapunk nyilvánosságra hozza. Ifjabb Bozsik nyilatkozott is a lovas központ ügyéről, emiatt a politikus veje feljelentette, a rágalmazás miatti eljárás még mindig zajlik ellene.

Csendben megszüntették az eljárást

A költségvetési csalás gyanújával, ismeretlen tettes miatt indult ügyben sokáig csend volt, majd egy birtokunkba került hatósági határozatból derült ki, hogy 2019 decemberében a NAV Közép-magyarországi Bűnügyi Igazgatósága megszüntette az eljárást. Ezt azzal indokolták, hogy a nyomozóik nem találtak bizonyítékot arra, hogy költségvetési pénzt a jóváhagyott céltól eltérően használtak volna fel, vagyis nem állapítható meg bűncselekmény elkövetése.

Csakhogy a nálunk lévő, a további eljárást elkaszáló határozatot olvasva ez nem csoda: több ponton is az az érzésünk volt, hogy viccelnek, mert nem létezik, hogy egy ilyen széles hatáskörrel felruházott hatóság ezt képes felmutatni vizsgálat címén. A hvg.hu-nak értelemszerűen jóval korlátozottabbak a lehetőségei, az ingatlanba való belépést velük ellentétben nem tudjuk kikényszeríteni, a HAJT-A Csapat Egyesülettől hosszú harc volt, mire a közérdekű adatokat kikértük, a szervezetet vezető polgármester pedig egyetlen alkalommal sem volt hajlandó szóba állni velünk.

A NAV nyomozói addig eljutottak, hogy tanúként kihallgatták a trükközésről először nekünk is részletesen beszámoló idősebb Bozsik Józsefet. A fogathajtó bajnok a hatóság előtt is vállalta az állításait, elmondta, hogyan hordták össze az elvileg megvásárolt felszerelést Czerván vejének irányításával. A határozat indoklásában a vallomásából azt emelték ki: Galbács előbb mutatta meg neki a számlát, hogy elvileg mi mindennek kell meglennie, majd nekiálltak ezeket különböző módon és helyekről összehalászni, hiszen "közeledett az átadás időpontja". "Hogy ne derüljön ki a hiány, saját tulajdonban lévő vagy kölcsönkért tárgyi eszközökkel pótolták a hiányzó tételeket a támogatást folyósító szerv ellenőrzéséig” – olvasható Bozsik állítása, aki ebben az időszakban még belülről ismerte a központ működését.

Mivel ennek a számlának a másolatát Bozsik megmutatta, már első cikkünkben furcsálltuk, hogy ezen ömlesztve a legkülönfélébb tételek szerepelnek, a függönyt, nyergeket, de 1 millió forintos "díszkocsi"-t is egy bizonyos cégtől szereztek be. Ráadásul egy olyan kft. állította ki őket, amelyik honlapja alapján teljesen más profilú munkákat vá

llal, pályázati és üzletviteli tanácsadással foglalkozik.

Mindent ott vettek, ahol a polgármester trafikját is intézték

A NAV is azt vizsgálta, mi a helyzet az eszközbeszerzés számláival, viszont érthetetlen módon erre az egyetlen számlára utalnak, mint amit elszámolásra benyújtottak. Ez nemcsak életszerűtlen, de ennek nagyjából nettó 8 milliós végösszege jóval alatta marad a projektre kapott több tízmilliós támogatásnak, az viszont nem derül ki, hogy ezen kívül egyáltalán feltérképezték-e a beruházás anyagi háttérét.

A számlát kiállító Solerte Pályázati Tanácsadó Iroda honlapján szereplő referencialistákból egy érdekes összefüggést találtunk: ugyanez a cég intézte a lovas központot üzemeltető egyesület vezetőjének, egyben a közeli Mende polgármesterének, Kaszanyi Józsefnek a trafikpályázatát. Sőt, láthatóan Kaszanyi lányának is többször dolgoztak, aki velük pályázott sikeresen például egy fiatal gazdáknak járó minisztérium támogatásra egy sertéstelep létrehozásához.

Kerestük a céget, de kérdéssorunkat látva úgy döntöttek, hogy nem nyilatkoznak. Kaszanyi Józsefet szintén megpróbáltuk elérni hivatalában, de ahogy az első cikk idején, ezúttal sem adott semmilyen visszajelzést.

Beszéltünk olyan, a kérdéses időpontban a lovasközpontot üzemeltető egyesületnél vezető pozíciót betöltő személlyel, aki "alig várta", hogy tanúskodhasson az ügyben. Mivel neki voltak első kézből információi a szervezet részéről, ráadásul többek közt pont a lovas központtal kapcsolatos anomáliák miatt kellett eljönnie a munkahelyéről, mindenképpen vallomást akart tenni, csodálkozva tudta meg tőlünk, hogy az eljárásnak vége és még csak meg sem keresték. Az sem derült ki, egyáltalán megkeresték-e azt a lovardát, ahonnan a tanú szerint például az elhíresült lószoláriumot mutatóba átvitték a centrumba.

A határozat legfurcsább része mégis az, ahol részletezik, milyen eredménnyel tartottak helyszíni ellenőrzést a lovas bázisban három évvel az ünnepélyes megnyitó és a gyanús beszerzések után. Nem meglepő módon egyrészt megállapították, hogy olyan sok idő telt el, hogy "a fogyóeszközök hiányából" adódóan nem lehet megállapítani, mi volt meg egyáltalán. Másrészt ráeszméltek, hogy a számlán szereplő tételek jelentős részének nincs egyedi azonosításra alkalmas jelölése, ezért nem tudják ellenőrizni, "az ott látott tételeket ki és mikor szerezte be, és egyáltalán azonosak-e a kft. által kiállított számlán szereplő tételekkel". Ezek után viszont érthetetlen módon megállapították, hogy például a nagy összegbe kerülő lószolárium hiánytalanul megvan.

A NAV-ot sem engedték be, erre simán elkullogtak

A több tízmilliós közpénzből átépített, majd felszerelt lovas oktatóbázist eredetileg "nemcsak térségi, hanem országos és nemzetközi objektumnak" szánták szakemberek és lovaglás iránt érdeklődő gyerekek számára. Ezért is alakítottak ki a tanfolyamok megtartására, a rendezvényeken résztvevők elszállásolására alkalmas helyiségeket. Ezekbe sem mehettünk be, pedig ha itt – Czerván vejének saját lovas tevékenységén túl – pezsgő oktatási tevékenység is folyna, akkor az nyilván látszana, ahogy az is, megvan-e hiánytalanul és használják-e az elvileg beszerzett projektort, vendégszobákat stb.

Teljesen érthetetlen módon a NAV-nyomozók ezekben a helyiségekben végül ugyanúgy nem jártak, ahogy minket sem engedtek be. Nekünk ifjabb Galbács egyszerűen azt állította, hogy nincs kulcsa az ingatlan ezen részéhez. Erre a hárításra nagyon erősen emlékeztet, ahogy a NAV-határozatban hivatali bikkfanyelven azt írják: egyes tételek (például szállás berendezése) azért "nem kerültek megtekintésre a szemle során", mert az ingatlannak azon a részén találhatók, amihez "az eljárás alá vont nem fért hozzá". Nem nevezték meg, így kérdés, vajon kire utalnak, mint eljárás alá vont személyre, főleg, hogy az egész eljárás ismeretlen tettes ellen folyt a költségvetési csalás gyanúja miatt. Mindenesetre az egyesület vagy a projekt illetékesének valószínűleg kötelessége lett volna biztosítani, hogy egy nyomozás során minden részletre kiterjedően tudjon eljárni a hatóság – amit utóbbi valamiért nem érvényesített.

De még erre is tudtak lapot húzni: a határozatban rögzítették, hogy a központban dolgozó alkalmazottak azt mondták, hogy "az ingatlan zárt részén" minden rendben van, ott vannak a berendezett helyiségek. Sőt, a NAV határozata szerint még azt is el tudták mondani, hogy a hatósági emberek elől ezek szerint egyszerűen lezárt részen lévő tárgyi eszközök pontosan azonosak a Solerte által kiállított számlán található tételekkel. Valószínűleg sok adóellenőrzésen átesett céget érdekelne, ebben az esetben miért törődtek bele engedelmesen, hogy meg sem nézhetnek mindent a szemle során, illetve hogy hihetik el ilyen készségesen puszta bemondásra – ráadásul függő helyzetben lévő dolgozóknak –, hogy mi felel egy bizonylatnak.

Az államtitkár vejének Facebook-oldala a bizonyíték?

Azt is nyugtázták a határozatban, hogy "rendszeres oktatási tevékenység folyik a lovas centrumban", méghozzá a "Facebookon végzett internetes adatszerzésük" alapján megállapították, hogy volt egy képzés pont a szemlét megelőző héten. Hogy a rendszeresen ott zajló oktatást mégis mi támasztotta alá, az nem derült ki a határozatból, de ez már csak azért is érdekes, mert sem a HAJT-A-Csapat, sem a tápiószentmártoni létesítmény közösségi oldalát nem sikerült megtalálnunk a Facebookon.

Egyetlen olyan Facebook-posztot sikerült találnunk, amely pár fotóval illusztrálva kifejezetten dicsér egyetlen, az egyesület által szervezett tanfolyamot, csakhogy ezt pont ifjabb Galbács közösségi oldalán látható. Kérdés, hogy ezek szerint a NAV nyomozói vajon az ügyben közvetlenül érintett rokon személyes Facebook-oldalára kitett bejegyzést fogadtak-e el bizonyítékként? (Ebben egyébként még csak nem is szerepel, hogy a tápiószentmártoni központban zajlott.)

Azóta sincs érdemi oktatási tevékenység?

A határozatban végül elégedetten nyugtázták, hogy "a nyomozás során az összes lehetséges és szükséges nyomozati cselekményt" végrehajtották. Mivel ennek ellenére sem sikerült "kétséget kizáróan bizonyítani vagy cáfolni", hogy az elnyert pályázati összeget "maradéktalanul a pályázati célra fordították", az egykori államtitkár családjával összefüggésbe hozott eljárást egyszerűen megszüntették.

Tápiószentmárton nem akkora település, hogy ne tűnne fel, ha az itteni központban rendszeresen, különböző szakmai rendezvényeket és gyerekeknek szánt programokat szerveznek. Korábbi cikkünkben a nagyközség független polgármestere, Györe László egyértelműen kijelentette: nem tud arról, hogy "egyáltalán működne itt bármi". Most újra megkerestük, a tavaly újraválasztott településvezető pedig azt mondta, hogy látott ugyan egy-két beszámolót állítólag itt zajló eseményről, de csak azután, hogy botrányt kavart a cikkünk. Alapvető változást azóta sem tapasztalt, így szerinte továbbra sincs nyoma, hogy bármi megvalósult volna az iskolásoknak szánt sportolási lehetőségből. Ezt firtató kérdésünkre Czerván veje még 2018-as váratlan bekopogtatásunk idején arra hivatkozott, hogy hamarosan, még annak az évnek a nyarán elindulnak ezek a képzések.

https://hvg.hu/
ha érdekesnek találtad akkor oszd meg és legyél Te is a ThePost.hu csapat tagja!

Ezt olvassák mások:
Újabb bíró szállt ki elfogultság miatt a Czeglédy-perből
Videója van a haditengerészetnek egy UFO-találkozásról - nem vicc!
Cáfolják, hogy Mengyi VIP-rab lenne
Romokban a forint: már 335 az euró
Iskolai horror: egy 10 éves osztálytársa szúrta meg a kislányt
Jöhetnek az online fekete dobozos utasszállítók
Meglepő helyzetben kapták lencsevégre Friderikusz Sándort
Kisfia is gyászolja az Angyalföldön agyonvert nőt
Schobert Norbi Gesztesi Károly féltve őrzött titkáról vallott
Nem csoda, hogy titkolták a Szeviép-listát, Lázár kamuzott
Lázár János már 1995-től a politikában dolgozott, a civil életben egy napot sem
Egy átlagos NB I-es játékos is kétmillió forint felett keres havonta
Nyugdíjpénztár botrány: Az MNB mostantól jobban belenézhet a tárcákba
Schmidt Mária: szabadok vagyunk és függetlenek - magyarként meg kell őriznünk a kultúránkat
Schmidt Mária: az Európai Unió egy fontos intézmény lenne, ha meg tudna változni
Deutsch Tamás: Az nem járja, hogy büntessék a szegényebb uniós országokat
Tüntetést szerveznek a NAT ellen március 15-ére
Egymásnak estek az oroszok és a törökök Szíriában - Menekültek indultak Európa felé
Felvásároljuk az élelmiszert, de a tisztálkodó szereket nem
Orbán: döntés született arról, hogy megerősítik a magyar határok védelmét
Különleges védőfelszerelést írtak elő a háziorvosoknak, de nem lehet kapni
Orbán Viktor a kenyai érsekkel tárgyalt - Magyarország segítséget nyújt
Koronavírus gyanúja: a háziorvosi rendelőből vittek kórházba egy nőt Gyömrőn
Megszüntették Boldog István bizalmasának letartóztatását
Erdogan már buszokkal szállíttatja a menekülteket a görög határra
A gyógyszerészkamara budapesti szervezete egy kamu lánclevelet küldött ki a koronavírusról
Zaklatásért és bántalmazásért jelentette fel felettesét egy rendőrnő, mire felmentették a munkavégzés alól
Történelmi mélypont: 340,6 forinton jár az euró
Lévai Anikó 4 tonna ajándékot vitt az erdélyi és csángó szegényeknek
Alapesetben karantén idejére nem jár díjazás a dolgozóknak
Orbán a koronavírusról: Mi a jobban szervezett országok közé tartozunk
Orbán: Bár a koronavírus minden figyelmet magához vonz, a történelmi kihívás továbbra is a migráció
Hatástalan kézfertőtlenítőt terjesztettek szerte az országban
Ferenc pápa megbetegedett, egy nappal azután, hogy hívők arcát csókolgatta a vatikáni Szent Péter téren
Egymilliárdot pumpáltak át az Orbánék által épített balkáni médiába
Az egykori III/II-es tiszt, Tasnádi László több százmillió foritnyi közpénzből építene balatoni panziót
Beszédet mondott az anti-Greta Thunberg
Batmobillal száguldozott, a rendőrök nem értékelték
Kövér: Vége lehet az EU-nak
Most jött haza Olaszországból? Ha nincs láza, ne próbálkozzon a magyar egészségügyben
Schobert Norbert: Embert még nem hurcoltak meg annyira, mint engem
Kövér László: a demokrácia nem lehet ellentétes a többség akaratával, márpedig úgy látszik, Európában most ez lesz a trend
Tarlós István beült a MÁV igazgatóságába
Szabó István nem veszi át az életműdíját a Magyar Filmakadémiától
Európai Bizottság: A magyarországi döntéshozatal az egyik leggyengébb az EU-ban
15 millióval szponzorálta meg Mészáros Lőrinc cégét a Szerencsejáték Zrt.
Ukrajnában él, de magyar nyugdíjat kap - megmagyarázták miért!
Beházasodott a Mészáros családba és lassan meg is van az első milliárdja
250 milliós osztalékot fialt Mészáros vejének cége
Trócsányi szerint kifulladt a Magyarország elleni uniós eljárás
A magyar háziorvosok tudják mit kell csinálni koronavírus esetén
Ötvenmilliárdnál is többe fájhat Semjén álma
Tiborczék bagóért megvették, a jó ismerősök meg közpénzzel újíthatják fel a bodajki kastélyt
Egyedi döntésekre hivatkozva oszt több százmilliós támogatásokat a Magyar Turisztikai Ügynökség
Ha májusig nem csillapodik a járvány, akár az olimpia is elmaradhat
Már 11 halottja van Olaszországban a koronavírus-járványnak
Oxford: Orbán Viktor kormánya másfél éve rombolja a tényeken alapuló bizalmat
Kásler: A tiltakozók aránya csekély, szeptembertől jön az új NAT
Az OLAF is vizsgálódni kezdett a magyar egészségügyi gigakartell ügyében
Miközben a gimnazistákat karanténba zárták, a járvány olasz epicentrumából érkező egri vízilabdázók szabadon járkálnak
Koronavírus, nátha vagy influenza? Ezek a jellemző tünetek
Vizsgálatot rendelt el a rendőrség a migránsokból gúnyt űző videó ügyében
Egy ukrán nő nem hajlandó elhagyni Vuhant, mert a kutyáját nem akarják vele együtt evakuálni
Kásler: Tíz százalékkal emelkedik a tanárok bére, PDSZ: Nyomorúságos pótlékkal szúrják ki a tiltakozók szemét
Tüntetést szerveznek a fóti gyermekotthonban történtek miatt
Tűzoltók és rendőrök lepték el a Király utca környékét
A volt országos tiszti főorvos szerint nem lehet megakadályozni, hogy Magyarországra érjen a koronavírus
Rogánék fotópályázata: a zsűri elnök közel háromszor annyi pénzt kapott, mint az első helyezett
Egy év alatt 8 százalékkal drágult az étkezés
A tapolcai fideszes képviselő a fia barátnőjétől bérelt közpénzen lakást
A Néppárt hirtelen felgyorsítaná a magyar kormány elleni eljárást
Koronavírus: Ausztria nem fogadja az Olaszországból érkező vonatokat
Magyar iskolások érkeznek haza ma este Olaszországból, azonnal karanténba viszik őket
A szabad bíróságokért tüntetnek Budapesten
Karantén a Szent László Kórházban: Olaszországból hazatérő középiskolást és a kísérőiket zártak be
Svédország követeli Orbánék kizárását!
Tízmilliárdos EU-s büntetést terhel az adófizetőkre a kormány
2021-től egy fillért sem kap Magyarország az EU-tól
Kormányszóvivő: a Mátrai Erőmű folyamatosan áll át egy minél környezetkímélőbb modellre
Segíts egy megosztással - hetven kemoterápiás kezelésen van túl az agydaganattal küzdő Reni
Tűvel átszúrt szalonnadarabokat szórtak szét a vakvezető kutyáknak Szolnokon
Koronavírus: két olasz tartomány karantén alatt - senki nem hagyhatja el a területet
Napi 13000 repülő tűnt el az égről
Szijjártó: a magyar fél egyáltalán nem adja könnyen magát az oroszoknak
Elvesztette a drogpert Deutsch Tamás
Törvénybe foglalták: a Budapesten nyíló Türk iroda mentesül minden hatósági eljárás alól
Svájc: Kivonultak a parlament képviselői amikor Kövér László megjelent
Egy fekete kiskutya van a balotaszállási állatkínzónál aki az autója után kötötte az előző kutyáját!
Csúnyán kikapott Farkas Flórián a roma nemzetiségi választásokon
Egymilliárdot kap az Orbán Ráhel-féle állami divatcég
Megöléssel fenyegette és megkötözte feleségét egy tamási férfi, 17 éves fia is segített neki
Ezt a férfit körözi a rendőrség emberölés miatt
Nagy Feró sanyarú múltjáról beszélt: üldöztetés, könnygáz és verés
Feltörte egy áruház weboldalát és ingyen rendelt cuccokat egy magyar srác
Házba csapódott és kigyulladt egy autó Veresegyházon
Újabb migráns-alagutat találtak a rendőrök
Heteken belül ezrek esnek ki a közfoglalkoztatásból
Tarlós sem érti, Persányi miért hallgatott a hiányzó 20 milliárdról
Nyelőcsőbe vezetett lélegeztető cső miatt halt meg a beteg
Megbüntették a fóti gyermekotthon bezárása ellen rappelő fiút
Matolcsy nem engedi be a jegybankba a Párbeszéd bejelentkező országgyűlési képviselőit
Botrányosabb a mentők kiérkezési ideje, mint gondolná
A közmédiában önvédelmi reflexet emlegetve mentegetik a szélsőjobbos tömegmészárlást
Orbán szerint akkorák a viták, hogy nem lesz megállapodás az uniós költségvetésről
Novák: az egyedülálló anyáknak nincs joguk gyermeket vállalni
Megrázó interjút adott három nappal a halála előtt az Orbán vagyona után nyomozó újságíró
Hivatalos: Nem csak Orbán Viktort és Polt Pétert, hanem hozzátartozóikat is védheti a TEK
Orbán átvilágítását kérték a parlamentben, majd hirtelen elnémultak a mikrofonok
Nylívánosságra hozták a Fidesz listát: van aki még egy percet sem dolgozott életében
Járási hivatalvezető lett Kövér László felesége
Durván kiosztották Greta Thunberget: Ti vagytok az első generáció, akiknek légkondi kell az osztályterembe
Schobert Norbi interjú: a botrány miatt milliókat vesztett
A település polgármesterét kirángtatták az irodájából, és egy autó mögé kötötték - hazudott a választások előtt
Évente 14 millió Ft-os tandíjért tanult Orbán Ráhel Svájcban
Svájci sajtóban jelent meg Orbán Viktor és a rejtélyes utazásai
Közel 1 millióra emelkedik a képviselők tiszteletdíja
Bruttó 2 millió 672 ezer forintra emelkedik Kövér László házelnök fizetése
Hivatalos választ kapott a család, hogy miért törölték Schobert Norbi lányának profilját
A járásképtelen csivava és a repülni nem tudó galamb a legjobb barátok lettek
Havas eső zavarhatja meg a tavaszias időt
Vagyonnyilatkozat eljárást kezdeményeznek Gyurcsány ellen
Kálmán Olga be szeretne kerülni a DK elnökségébe
Cáfolják a hajdúsámsoni kutyahorrort
Gyönyörű: szarvasvonulás volt Tolnában - Videó
Fordulat: Új javaslat bemutatásával folytatódhat az uniós költségvetési vita
Koronavírus: ismét nőtt a napi új fertőzöttek száma, 118 halottat is bejelentettek
Karácsony már tudhatja, mi kerül a Biodómon 63 milliárd forintba
Meghaladta a Mol tavalyi eredménye a megemelt célkitűzést
Traffipaxot jelez a mobil? Van ahol a rendőrök már büntetnek érte
Egy szekta miatt terjedhet a koronavírus Dél-Koreában
Demeter Szilárd: Bánt, hogy náciznak, mert székely vagyok, és a székelyek nem nácik
Egy nap alatt összedobták Hadházy Ákos kétmillió forintos bírságát
Az olasz legfelsőbb bíróság szerint Carola Rackete a kötelességét teljesítette, amikor kikötött a menekülteket szállító hajóval Olaszországban
Dél-korea: Vészhelyzetről beszél a miniszterelnök miután már ott is terjedni kezdett a koronavírus
Spa helyett Sparba vitte szerelmét Valentin-napon az év mókamestere
Javul a helyzet, de még mindig 144 napot kell várni egy szívbillentyűműtétre
Félmillió forinttal is drágulhatnak a hitelek a gyenge forint miatt
Meghalt a Gladiátor színésze
Feljelentésként értékelte Polt Péter a 60 milliós kérdést
Megverte, majd a fagyos Dunába lökte menyasszonyát egy fiatal
Saját teherautója ölt meg egy magyar sofőrt Ausztriában
Orosz Bernadett szerint kizárt, hogy ne emlékezzen a verésekre a támadója
Melegszik az idő, 16 fok is lehet hétvégén
Orbán Ráhel volt gimnáziumának tanárai is a Nat ellen
A DK felszólítja Orbánt, hogy szerezzen több pénzt
Négy évet kapott a 19 éves gyúrói fiú, aki meg akarta öletni a szüleit
Nem engedte be a liftbe a mentőket egy nő, mert fertőzőnek hitte az oxigénmaszkos beteget
Váratlan következménye van a koronavírusnak Kínában
Több mint öt éve szökésben van a kínaiaktól több százmilliót rabló Plank Zoltán
Nem volt érvényes jegyük, megütötték az ellenőrt
Ezt mondta a szakértő Harry hercegék pénzügyi bukásáról
Saját anyjával és magával is végzett a hanaui tömeggyilkos
Megszólalt Gyurcsány, miután kiderült, hogy a DK-ba igazoltak át polgármesterek
Egy 23 éves magyar teherautósofőr halt meg Ausztriában
Titkosszolgálati jelentés: ezért került tiltólistára a legendás magyar rockzenekar
Hvg: Palkovics egy győri panellakást adott egy budavári ingatlanért cserébe
Átfogó kutatás készül az Orbán-kormányról, a címe már megvan: Újra naggyá teszik Magyarországot
Terrorakcióként kezelik a németországi lövöldözést
Újra recept nélkül lehet Algopyrinhez jutni
THE POST
COPYRIGHT © 2020. minden jog fenntartva - Impresszum