Kezdőlap   Csatlakozz hozzánk facebookon
Segíts egy megosztással! - Egyik napról a másikra él a nyitott gerincû kisfiú családja

Apró, háromlábú járóbotra támaszkodva, szoros sínbe helyezett és kemény papucshoz rögzített lábbal próbál járni a hétéves Kornél. A zalagyömörõi kisfiú nyitott gerinccel született, és szüleit nem sok jóval biztatták az orvosok. Õk viszont a kezdeti összeroppanás után elsõ perctõl kezdve küzdenek gyermekükért, akinek akaratereje határtalan. A gyermeket eddig hétszer mûtötték már, és ki tudja, még hány operáció vár rá.
Hogyan mérhet ekkora csapást a sors egy ártatlan gyermekre?

– Nézd, tudok járni! – ezzel fogad arcán nagy mosollyal a vasgyúró alkatú kisfiú, aki ránézésre is energiabomba. Szülei segítségével és leírhatatlan akaraterõvel, minden erejét összeszedve lassan-lassan feláll úgy, hogy elõször az egyik, majd a másik apró, háromlábú járóbotra támaszkodik, és a kívülállónak felfoghatatlan erõvel szép lassan lépeget a szorosan sínbe és rögzítõpapucsba helyezett kis lábaival. Meghatottság és szomorúság kavarog a kívülállóban, hogyan mérhet ekkora csapást a sors egy ártatlan gyermekre, de Kornél azonnal derût varázsol mindenkinek az arcára, amikor kitörõ örömmel mondja, így még a kapcsolót is eléri, és le tudja kapcsolni a villanyt! Nem beszélve arról, amikor hatalmas erõvel és óriási küzdelem árán sikerül neki az, ami másnak természetes mozdulat: a felállás, elindulás és járás.

A Tóth család takaros kis házban és nagy szeretetben lakik Zalagyömörõn, egy eldugott, apró utcában. Szilvia, az anya eladóként dolgozott a helyi boltban, kisfia betegsége óta fel sem merülhet, hogy egyszer majd dolgozhat. Az apa lakatos, éjjel-nappal dolgozik, hogy a család megéljen, mert gyermekük kezelése, illetve a rehabilitáció, a rengeteg utazás mindenüket felemésztette már.
Hét centiméterre volt nyitva a gerince

Elmesélik, nagy boldogságot hozott az életükbe, amikor megtudták, hogy második gyermeküket várják. A terhesség eleinte rendben zajlott, még genetikai vizsgálaton is jártak, ahol azt mondták a szülõknek, hogy minden rendben van. Aztán a nõgyógyász egy napon közölte velük, valami még sincs rendjén. – Ekkor már semmit nem tehettünk, és ha tudunk, akkor sem tettünk volna semmit – mondják határozottan a szülõk.

Az orvos azonnal azt javasolta nekik, hogy Pécsen, császárral szülessen meg Kornél, hogy ne sérüljön meg a gerince. – A kiírt idõponthoz képest már egy hónappal elõbb befektettek minket a kórházba Pécsre, hogy a kisfiamat születése után rögtön el tudják látni – veszi át a szót Szilvia. Az anya így folytatja, kedden befeküdtek, és a következõ héten, hétfõn megszületett Kornél 3480 grammal és 50 centivel. Születési lapjára 37 hetet írtak, de az anya szerint nem volt koraszülött a gyermeke.

Az éjszaka történt császározás után azonnal átvitték a gyermekklinikára Kornélt, akit édesanyja nem láthatott, mert õt altatták. Hétfõn hajnalban Kornél után egybõl hozzá sietett a férje, és õ írta alá a papírokat, hogy mûthetõ a kisfiú. A gyermeknek hét centiméterre volt nyitva a gerince, amit szerencsére bõr fedett, így nem sérült, nem fertõzõdött. Kornél 2012. július 9-én született, és 11-én már meg is mûtötték a gyermekklinikán, ahol lezárták a nyitott hátgerincet. Az anya 13-án láthatta elõször a kisfiát.

– Soha nem felejtem el azt a pillanatot, amikor megláttam a gyermekemet, akit már meg is mûtöttek – mondja elcsukló hangon Szilvia, aki ott feküdt a kórházi ágyon tele kétséggel, aggodalommal. Fájdalmas érzéseit tovább mélyítette, amikor férje õszintén elmondta neki, nem sok reményt fûznek az orvosok a kisfiúhoz, mondták, készüljenek fel mindenre, és hónapokig kórházban kell maradnia.

– Kornél viszont annyira ügyes volt, hogy július 27-én hazahozhattuk a kórházból, mert megerõsödött, és akkora akaratereje volt már akkor is! Mindenki csodálkozott rajta a kórházban, mert a hétcentis nyitott gerinc bizony komoly problémát jelentett – említi az anya.
Mûtét mûtétet követett

Aztán a szülõk tovább mesélik, itthon kórházból kórházba jártak, neurológushoz is küldték õket, aki szerencsére nem talált problémát a kisfiúnál.

Közben a szülõk megtudták, gyermeküknek alsó végtagi bénulása van, eszerint a bal lábát egyáltalán nem tudja mozgatni, a jobbat egy kicsit, és nem érez semmit. Ezért 2012 augusztusában már egy budapesti kórházban voltak, ahol más kezelést is kapott, mert vizelettartási probléma is adódott. A távoli kórházba nyolc héten át vasárnap mentek, pénteken jöttek, a család közel húszéves autójával. Azt nagy szerencsének tartják, hogy az ottani lakhatásban és a gyermekükhöz való napi utazásban is a Máltai Szeretetszolgálat segítette az anyát. A család nem tudta volna kifizetni a lakhatást, sem a közlekedést, és az anyának külön nagy gondot okozott, hogy számára teljesen ismeretlen volt a fõváros.

Közben egy pécsi vizsgálatnál kiderült egy újabb probléma a gerincen, amit mûteni kellett 2013 januárjában, de ez már egy budapesti kórházban történt, ahol az anya anyaszállás híján egy félreesõ helyiségben kapott egy ágyat.

Hazajövetelük után egy Veszprém megyei kórházba jártak gyógytornára busszal, autóval, ahogy tudtak.

Közben kiderült, hogy a kisfiú csípõjét is mûteni kell a budapesti ortopédklinikán, majd mindkét oldalra csavarokat is beépítettek, amiket egy év múlva egyszerre kivettek. Közben háromévesen heresérve is lett, a húgycsõnél pedig szûkület találtak, mindezt Pécsett mûtötték, ahol az anya egy olcsó panzióban lakott. Tavaly januárban újabb mûtét várt Kornélra, akkor a combjánál végeztek operációt, hogy ne legyen annyira feszes a lába, legyen terpesze, jobban tudjon ülni.

Aztán eljutottak többek között a devecseri Fanni Házba, ahol a gyógytorna mellett Séfer Hajnalka konduktor segítségével sínnel rögzítették is a kisfiú lábait, és Kornél már a bal lábával is meg tudja rúgni a labdát. Mindemellett rehabilitációra is járnak egy kórházba, meg néha gyógylovaglásra, és ki tudja, még hány mûtét vár Kornélra.
„Egyik hónapról a másikra élünk”

A gyermek még óvodás, a szülõk kérték, hogy még maradhasson ott. Normál csoportba jár, és nagyon jó hatással vannak rá a többiek, barátai is vannak az oviban. Sétálni úgy tud velük, hogy az óvónõk szólnak az édesanyjának, aki ilyenkor speciális biciklivel segíti fiát, hogy a többiekkel együtt lehessen.

– Egyik hónapról a másikra élünk. Nem tudjuk, mit hoz a jövõ. Küzdünk, és soha nem adjuk fel. A nyaralás, ruhavásárlás nekünk ismeretlen, ünnep volt, amikor a nyáron egyszer eljutottunk a Balatonhoz Kornél kérésére – avatnak be életükbe a szülõk, akik maguktól mindent megvonva gyermeküknek próbálják megadni azt, amire szüksége van.

Életüket nehezíti, hogy a kisfiúnak megfelelõ fürdõszobára végképp nincs lehetõségük. Kornélnak nagy kívánsága volt egy élõ nyuszi, akit évek óta nagy szeretettel etet, gondoz, és ahová naponta többször kisegítik a gyermeket, hogy megsimogathassa a kis állatot.

A szülõk nagyon meghatódtak attól, amikor Iváncsics Zsolt futó, aki elkötelezett a nehéz helyzetben levõ gyermekek mellett, és a versenyeken speciális kocsiban tolja maga elõtt õket, megkereste a családot, és egy keszthelyi versenyen, speciális babakocsiban maga elõtt tolta Kornélt.

– A kisfiamnak ez fantasztikus élményt adott, kinyílt elõtte a világ! Mi meg el sem hittük, hogy ez velünk megtörténhet! – mondja csendben Szilvia szemlesütve, maga elé nézve. Aztán megemlíti, Kornél gyakran mondja, direkt választotta õket szüleinek, és nagyapja, aki velük lakott, de sajnos már nem él, biztosan büszkén tekint le rá.
A kisfiú arról is beszél, ha nagy lesz, lediplomázik, feltaláló lesz, és minden kisgyereknek olyan gyógyszert ad, amitõl meggyógyul majd.
Ha szeretne segíteni a családnak, az alábbi telefonszámon érheti el õket: 3630/659-9888.

Ez is érdekelhet:
                             
Ezek érdekelték olvasóinkat leginkább
Áder már alá is írta az adószigorításról szóló törvényt
Önkezével vetett véget életének az ellenzék egyik vezető politikusa
Valami történik: Magyar többségi tulajdonba kerülhet a Tesco
EU: a magyarok 35 százaléka vesztette el a munkáját részben vagy egészben a járvány miatt
A mediterrán országokhoz hasonlóan sok magyar panaszkodott arra, hogy anyagi nehézségekkel szembesült a koronavírus-járvány alatt, mégis a "takarékos" északnyugat-európai államok vélem...
  
20 év után szabadult, majd megfojtotta élettársát egy zalaegerszegi hajléktalan férfi
Húsz év fegyház után feltételesen engedték ki három éve B. Tibort, rá egy éve megint gyilkolt. Élettársa megölése miatt ismét tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítél...
  
Megszavazták Orbánék: nem lehet jogállami feltételekhez kötni az EU-támogatásokat
Határozatban döntött arról az Országgyűlés, hogy feltételeket szabtak a kormánynak, miként támogathatja az Európai Unió koronavírus-járvány okozta gazdasági károk enyhítését cél...
  
Ha eddig nem tudtad mi a baj a nyugattal akkor most megtudod!!!
Gulyás Gergely miniszter és Schmidt Mária történész a Kultúrharc a XXI. században című konferencián ostorozta az általuk liberálisnak, illetve baloldalinak tekintett értékrendet. Schmi...
  
Kiderült: Két budapesti rendőr hozta haza Kaletát Peruból
A külügyminisztérium azt állítja, amint értesültek arról, hogy a perui nagykövet pedofilügybe keveredett, egyből intézkedtek. Két budapesti rendőr tartott házkutatást a perui nagykö...
  
Dudálós tüntetés: rendőr elleni bűncselekményekkel gyanúsítják az egyik résztvevőt
Kétrendbeli hivatalos személy elleni erőszakkal gyanúsította meg a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség a Clark Ádám téri dudálós tüntetés egyik résztvevőjét. Közleményük szer...
  
Elárulták ugyan miért kellett titkosítani a Budapest-Belgrád vasútra kötött hitelszerződést
Szél Bernadett független országgyűlési képviselő közérdekű adatigénylessel fordult a Pénzügyminisztériumhoz, azt szerette volna, ha megmutatják neki azt a hitelszerződést, amit a magy...
  
Börtönre ítélték a kórházi dolgozókat fenyegető férfit
Első fokon, nem jogerősen három év börtönre ítélte a Szolnoki Járásbíróság azt a férfit, aki a veszélyhelyzet idején sértegette, bántalmazni akarta az őt ellátó kórházi dolgozó...
  
Kövér szerint Magyarországnak semmi szüksége a mentőcsomagra de szolidaritásból hajlandó mégis megszavazni azt
Nagy napja volt Kövér Lászlónak. Az Országgyűlés a héten kétnapos rendkívüli ülést tart az Európai Unió 750 milliárd eurós mentőcsomagjáról, ami a járvány nyomában alakuló v...
  
Feleannyiért vettek lélegeztetőgépeket, mint a Kínában portyázó Külügyminisztérium
Az állami kórházellátó, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) bizonyította be, hogy olcsóbban is beszerezhetőek lélegeztetőgépek, mint ahogy a tömeges vásárlást intéző ...
  
Botrány a parlamentben Deutsch Tamás állítólagos drogfogyasztásival kapcsolatban
Szégyen, amit a Fidesz-KDNP frakciója művel a Parlamentben - kezdődik a Jobbik frakcióvezető-helyettesének sajtóközleménye. Nunkovics Tibor azért adott ki közleményt, mert a kormánypárt...
  
Schmidt Mária: Nincs kegyelem, elhurcolnak mindenkit, aki szembeszáll a balliberális elittel
Kedden délután a Budapesten megrendezett, Kultúrharc a XXI. században című konferencián két beszédből is válaszokat kaphatott a világ magyarsága a jelen nagy kérdéseire, valamint arra, ...
  
Elég volt! - beszólt a kormánynak Majka
A rapper élő videóban fejtette ki a véleményét az újabb szigorítás híréről, kicsit sem fogva vissza magát. Palkovics László interjút adott a Világgazdaságnak, amiben elárulta, ho...
  
72 éves beteg édesapját rugdosta egy magyar férfi
A Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki megrúgta az édesapját, mert az a nemtetszését fejezte ki amiatt, hogy a fia az ebéden gúnyolódott. ...
  
Valami elkezdődött: Kirúgták a gazdaságfejlesztésért felelős helyettes államtitkárt
A friss Magyar Közlöny szerint kirúgták Szepesi Balázst, a gazdaságfejlesztésért felelős helyettes államtitkárt. Pontosabban ma már fel is mentették Palkovics miniszter javaslatára. Ho...
  
Döntés született az iskolakezdéssel kapcsolatban
Az ősszel akár egyedileg is dönthetnek majd arról, hogy melyik iskolákban lehet vagy nem lehet tanítás a járvány miatt. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Népszava érdeklődésére k...
  
Hamis bútorokkal bizniszeltek - lecsapott a NAV
Különböző luxusmárkák márkajelzéseivel ellátott, vagyis a NAV értelmezésében "hamis" bútorokat voglaltak le pénzügyőrök egy Pest megyei családi házban. A Facebookon közzétett besz...
  
Önkezével vetett véget életének az ellenzék egyik vezető politikusa
Legyen könnyű neki a föld. A Hírklikk információi szerint Bogdán László, Cserdi polgármestere önkezüleg oltotta ki saját életét. A portál beszámolója szerint: “Hiteles forrásbó...
  
Miért kapott milliárdokat egy német alkatrészgyártó cég a magyar kormánytól?
Összesen 14 cég kapott idén támogatást a kormánytól. A legtöbb pénz egy német multi magyar leányvállalatához ment. 2020 első félévében összesen több mint 43 milliárd forint támo...
  
Elkezdődött az önkéntes tartalékosok képzése Várpalotán
Alaki mozdulatokkal, katonai vezényszavakkal, egészségügyi oktatással folytatódik az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred, 31. Draganits Ferenc Területvédelmi Zászlóalj speciális önké...
  
Gyomorforgató képek érkeztek a kerepesi horror házról
A Pest megyei nyomozók egy család három tagját vették őrizetbe. A gyanú szerint az anya és az apa négy közös kiskorú gyermeküket szexuálisan abuzálta, a nagymama felbujtással gyanúsí...
  
Orbán fellélegezhet - mégsem Ő lesz a legfőbb témája az EU-csúcsértekezletnek
Úgy tűnik, nem az lesz a legfőbb gondja a júliusi EU-csúcsértekezlet résztvevőinek, hogy a magyar kormányfő parlamenti támogatással akarja megfúrni a pénzfizetés jogállamisági követe...
  
Több millió liter üzemanyagot áraszthat a tengerbe a lángoló amerikai hadihajó
Második napja tombolnak a lángok a San Diegó-i flottatámaszponton kigyulladt amerikai hadihajón, és a tűz a hatóságok szerint környezeti katasztrófával fenyeget, ha a lángok elérik a haj...
  
Mégsem pattan vissza a magyar gazdaság
Közel 10 százalékkal csökkenhetett a GDP a második negyedévben a Pénzügyminisztérium szerint. Varga Mihály pénzügyminiszter a Facebook-oldalán tette közzé, hogy a Pénzügyminisztériu...
  
Áder már alá is írta az adószigorításról szóló törvényt
Elrendelte a központi költségvetés megalapozásáról szóló törvény kihirdetését Áder János köztársasági elnök hétfőn, írta az MTI. Az Országgyűlés július 3-án fogadta el a k...
  
Politikai hisztériának nevezték a több ezres magyar tüntetést
A tatai Öreg-tó partjára tervezett luxusszálloda beruházója „teljes mértékben értetlenül áll” a beruházás körül kialakult „politikai szándék által vezérelt hisztériához” ...
  
Bonyolult utazási szabályok jönnek
Kedden éjfél után lépnek életbe azok a beutazási korlátozások Magyarországon, amelyeket a kormány rendelt el a koronavírus-járvány második hullámának elkerülésére. A megjelent rende...
  
Betelt a pohár - lemondott a PDSZ elnöke
A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének vezetője azonnali hatállyal távozott a kormánykritikus szakszervezet éléről. A mai napon, hosszas átgondolás után, bejelentettem lemondá...
  
Valami történik: Magyar többségi tulajdonba kerülhet a Tesco
A Magyar Nemzet keddi cikke szerint csomagban, de külön-külön is eladná a leánycégeket a multivállalat. Hétfőn írtuk meg – a Napi.hu alapján –, hogy a londoni tőzsde elemzői szerin...
  
Új Iskolai tananyag lesz Magyarországon - Jelentősen átszabja az oktatást
Alaposan átalakulnak a biológiaórák. Jelentősen átszabja a középiskolai biológiaoktatást a szeptembertől hatályba lépő módosított Nemzeti alaptanterv (NAT) és a kerettantervek – ...
  
THE POST
COPYRIGHT © 2020. minden jog fenntartva - Impresszum
Segíts egy megosztással! - Egyik napról a másikra él a nyitott gerincû kisfiú családja
Apró, háromlábú járóbotra támaszkodva, szoros sínbe helyezett és kemény papucshoz rögzített lábbal próbál járni a hétéves Kornél. A zalagyömörõi kisfiú nyitott gerinccel született, és szüleit nem sok jóval biztatták az orvosok. Õk viszont a kezdeti összeroppanás után elsõ perctõl kezdve küzdenek gyermekükért, akinek akaratereje határtalan. A gyermeket eddig hétszer mûtötték már, és ki tudja, még hány operáció vár rá.
Hogyan mérhet ekkora csapást a sors egy ártatlan gyermekre?

– Nézd, tudok járni! – ezzel fogad arcán nagy mosollyal a vasgyúró alkatú kisfiú, aki ránézésre is energiabomba. Szülei segítségével és leírhatatlan akaraterõvel, minden erejét összeszedve lassan-lassan feláll úgy, hogy elõször az egyik, majd a másik apró, háromlábú járóbotra támaszkodik, és a kívülállónak felfoghatatlan erõvel szép lassan lépeget a szorosan sínbe és rögzítõpapucsba helyezett kis lábaival. Meghatottság és szomorúság kavarog a kívülállóban, hogyan mérhet ekkora csapást a sors egy ártatlan gyermekre, de Kornél azonnal derût varázsol mindenkinek az arcára, amikor kitörõ örömmel mondja, így még a kapcsolót is eléri, és le tudja kapcsolni a villanyt! Nem beszélve arról, amikor hatalmas erõvel és óriási küzdelem árán sikerül neki az, ami másnak természetes mozdulat: a felállás, elindulás és járás.

A Tóth család takaros kis házban és nagy szeretetben lakik Zalagyömörõn, egy eldugott, apró utcában. Szilvia, az anya eladóként dolgozott a helyi boltban, kisfia betegsége óta fel sem merülhet, hogy egyszer majd dolgozhat. Az apa lakatos, éjjel-nappal dolgozik, hogy a család megéljen, mert gyermekük kezelése, illetve a rehabilitáció, a rengeteg utazás mindenüket felemésztette már.
Hét centiméterre volt nyitva a gerince

Elmesélik, nagy boldogságot hozott az életükbe, amikor megtudták, hogy második gyermeküket várják. A terhesség eleinte rendben zajlott, még genetikai vizsgálaton is jártak, ahol azt mondták a szülõknek, hogy minden rendben van. Aztán a nõgyógyász egy napon közölte velük, valami még sincs rendjén. – Ekkor már semmit nem tehettünk, és ha tudunk, akkor sem tettünk volna semmit – mondják határozottan a szülõk.

Az orvos azonnal azt javasolta nekik, hogy Pécsen, császárral szülessen meg Kornél, hogy ne sérüljön meg a gerince. – A kiírt idõponthoz képest már egy hónappal elõbb befektettek minket a kórházba Pécsre, hogy a kisfiamat születése után rögtön el tudják látni – veszi át a szót Szilvia. Az anya így folytatja, kedden befeküdtek, és a következõ héten, hétfõn megszületett Kornél 3480 grammal és 50 centivel. Születési lapjára 37 hetet írtak, de az anya szerint nem volt koraszülött a gyermeke.

Az éjszaka történt császározás után azonnal átvitték a gyermekklinikára Kornélt, akit édesanyja nem láthatott, mert õt altatták. Hétfõn hajnalban Kornél után egybõl hozzá sietett a férje, és õ írta alá a papírokat, hogy mûthetõ a kisfiú. A gyermeknek hét centiméterre volt nyitva a gerince, amit szerencsére bõr fedett, így nem sérült, nem fertõzõdött. Kornél 2012. július 9-én született, és 11-én már meg is mûtötték a gyermekklinikán, ahol lezárták a nyitott hátgerincet. Az anya 13-án láthatta elõször a kisfiát.

– Soha nem felejtem el azt a pillanatot, amikor megláttam a gyermekemet, akit már meg is mûtöttek – mondja elcsukló hangon Szilvia, aki ott feküdt a kórházi ágyon tele kétséggel, aggodalommal. Fájdalmas érzéseit tovább mélyítette, amikor férje õszintén elmondta neki, nem sok reményt fûznek az orvosok a kisfiúhoz, mondták, készüljenek fel mindenre, és hónapokig kórházban kell maradnia.

– Kornél viszont annyira ügyes volt, hogy július 27-én hazahozhattuk a kórházból, mert megerõsödött, és akkora akaratereje volt már akkor is! Mindenki csodálkozott rajta a kórházban, mert a hétcentis nyitott gerinc bizony komoly problémát jelentett – említi az anya.
Mûtét mûtétet követett

Aztán a szülõk tovább mesélik, itthon kórházból kórházba jártak, neurológushoz is küldték õket, aki szerencsére nem talált problémát a kisfiúnál.

Közben a szülõk megtudták, gyermeküknek alsó végtagi bénulása van, eszerint a bal lábát egyáltalán nem tudja mozgatni, a jobbat egy kicsit, és nem érez semmit. Ezért 2012 augusztusában már egy budapesti kórházban voltak, ahol más kezelést is kapott, mert vizelettartási probléma is adódott. A távoli kórházba nyolc héten át vasárnap mentek, pénteken jöttek, a család közel húszéves autójával. Azt nagy szerencsének tartják, hogy az ottani lakhatásban és a gyermekükhöz való napi utazásban is a Máltai Szeretetszolgálat segítette az anyát. A család nem tudta volna kifizetni a lakhatást, sem a közlekedést, és az anyának külön nagy gondot okozott, hogy számára teljesen ismeretlen volt a fõváros.

Közben egy pécsi vizsgálatnál kiderült egy újabb probléma a gerincen, amit mûteni kellett 2013 januárjában, de ez már egy budapesti kórházban történt, ahol az anya anyaszállás híján egy félreesõ helyiségben kapott egy ágyat.

Hazajövetelük után egy Veszprém megyei kórházba jártak gyógytornára busszal, autóval, ahogy tudtak.

Közben kiderült, hogy a kisfiú csípõjét is mûteni kell a budapesti ortopédklinikán, majd mindkét oldalra csavarokat is beépítettek, amiket egy év múlva egyszerre kivettek. Közben háromévesen heresérve is lett, a húgycsõnél pedig szûkület találtak, mindezt Pécsett mûtötték, ahol az anya egy olcsó panzióban lakott. Tavaly januárban újabb mûtét várt Kornélra, akkor a combjánál végeztek operációt, hogy ne legyen annyira feszes a lába, legyen terpesze, jobban tudjon ülni.

Aztán eljutottak többek között a devecseri Fanni Házba, ahol a gyógytorna mellett Séfer Hajnalka konduktor segítségével sínnel rögzítették is a kisfiú lábait, és Kornél már a bal lábával is meg tudja rúgni a labdát. Mindemellett rehabilitációra is járnak egy kórházba, meg néha gyógylovaglásra, és ki tudja, még hány mûtét vár Kornélra.
„Egyik hónapról a másikra élünk”

A gyermek még óvodás, a szülõk kérték, hogy még maradhasson ott. Normál csoportba jár, és nagyon jó hatással vannak rá a többiek, barátai is vannak az oviban. Sétálni úgy tud velük, hogy az óvónõk szólnak az édesanyjának, aki ilyenkor speciális biciklivel segíti fiát, hogy a többiekkel együtt lehessen.

– Egyik hónapról a másikra élünk. Nem tudjuk, mit hoz a jövõ. Küzdünk, és soha nem adjuk fel. A nyaralás, ruhavásárlás nekünk ismeretlen, ünnep volt, amikor a nyáron egyszer eljutottunk a Balatonhoz Kornél kérésére – avatnak be életükbe a szülõk, akik maguktól mindent megvonva gyermeküknek próbálják megadni azt, amire szüksége van.

Életüket nehezíti, hogy a kisfiúnak megfelelõ fürdõszobára végképp nincs lehetõségük. Kornélnak nagy kívánsága volt egy élõ nyuszi, akit évek óta nagy szeretettel etet, gondoz, és ahová naponta többször kisegítik a gyermeket, hogy megsimogathassa a kis állatot.

A szülõk nagyon meghatódtak attól, amikor Iváncsics Zsolt futó, aki elkötelezett a nehéz helyzetben levõ gyermekek mellett, és a versenyeken speciális kocsiban tolja maga elõtt õket, megkereste a családot, és egy keszthelyi versenyen, speciális babakocsiban maga elõtt tolta Kornélt.

– A kisfiamnak ez fantasztikus élményt adott, kinyílt elõtte a világ! Mi meg el sem hittük, hogy ez velünk megtörténhet! – mondja csendben Szilvia szemlesütve, maga elé nézve. Aztán megemlíti, Kornél gyakran mondja, direkt választotta õket szüleinek, és nagyapja, aki velük lakott, de sajnos már nem él, biztosan büszkén tekint le rá.
A kisfiú arról is beszél, ha nagy lesz, lediplomázik, feltaláló lesz, és minden kisgyereknek olyan gyógyszert ad, amitõl meggyógyul majd.
Ha szeretne segíteni a családnak, az alábbi telefonszámon érheti el õket: 3630/659-9888.
EU: a magyarok 35 százaléka vesztette el a munkáját részben vagy egészben a járvány miatt
20 év után szabadult, majd megfojtotta élettársát egy zalaegerszegi hajléktalan férfi
Megszavazták Orbánék: nem lehet jogállami feltételekhez kötni az EU-támogatásokat
Ha eddig nem tudtad mi a baj a nyugattal akkor most megtudod!!!
Kiderült: Két budapesti rendőr hozta haza Kaletát Peruból
Dudálós tüntetés: rendőr elleni bűncselekményekkel gyanúsítják az egyik résztvevőt
Elárulták ugyan miért kellett titkosítani a Budapest-Belgrád vasútra kötött hitelszerződést
Börtönre ítélték a kórházi dolgozókat fenyegető férfit
Kövér szerint Magyarországnak semmi szüksége a mentőcsomagra de szolidaritásból hajlandó mégis megszavazni azt
Feleannyiért vettek lélegeztetőgépeket, mint a Kínában portyázó Külügyminisztérium
Botrány a parlamentben Deutsch Tamás állítólagos drogfogyasztásival kapcsolatban
Schmidt Mária: Nincs kegyelem, elhurcolnak mindenkit, aki szembeszáll a balliberális elittel
Elég volt! - beszólt a kormánynak Majka
72 éves beteg édesapját rugdosta egy magyar férfi
Valami elkezdődött: Kirúgták a gazdaságfejlesztésért felelős helyettes államtitkárt
Döntés született az iskolakezdéssel kapcsolatban
Hamis bútorokkal bizniszeltek - lecsapott a NAV
Önkezével vetett véget életének az ellenzék egyik vezető politikusa
Miért kapott milliárdokat egy német alkatrészgyártó cég a magyar kormánytól?
Elkezdődött az önkéntes tartalékosok képzése Várpalotán
Gyomorforgató képek érkeztek a kerepesi horror házról
Orbán fellélegezhet - mégsem Ő lesz a legfőbb témája az EU-csúcsértekezletnek
Több millió liter üzemanyagot áraszthat a tengerbe a lángoló amerikai hadihajó
Mégsem pattan vissza a magyar gazdaság
Áder már alá is írta az adószigorításról szóló törvényt
Politikai hisztériának nevezték a több ezres magyar tüntetést
Bonyolult utazási szabályok jönnek
Betelt a pohár - lemondott a PDSZ elnöke
Valami történik: Magyar többségi tulajdonba kerülhet a Tesco
Új Iskolai tananyag lesz Magyarországon - Jelentősen átszabja az oktatást
Hamarabb indított buszok, lemondott utak - káosz az utazási irodáknál
Magyar adományokat szállított Bagdadba a Ferihegyen landolt katonai repülőgép
Villámgyorsan elkezdték a 700 milliárdos Budapest-Belgrád vasútvonal fejlesztése
Gulyás Gergely: megvizsgálják történt-e mulasztás Kaleta ügyben
Franciaországban 2830 milliárd forintot költenek az egészségügyi dolgozók béremelésére
Aprópénzzel tiszteleg a veszélyhelyzetben helyt álló hősök előtt a kormány
Formálisan megszűnt a Fidesz kétharmada
A WHO elárulta mire számít járvány ügyben
Simicskó: adhatunk tanácsot az Európai Unió döntéshozóinak és szabhatunk bizonyos feltételeket is
Egy EU-s zászlót lógatott ki autója ablakából, feljelentették
Maruzsa szerint ismét fel kell készülni a digitális oktatásra
Változás jön a boltokban szerdától
THE POST
COPYRIGHT © 2020. minden jog fenntartva - Impresszum