thepost / Magyarország / Budapest / 2019.12.09
THE POST
           
09
A cél, hogy semmilyen módon ne lehessen felelősségre vonni semmiért
Ez is érdekelhet:
Forrnak az indulatok: Sokan várják majd a kapuban, hogy elszámoljanak Bróker Marcsival
Óriási hírt jelentett be Dallos Bogi és Puskás Peti
Olyat láttak a tudósok a Napon ami hihetetlen
Hellohello, drága embertársaim Trollisztánban! Vagy minek nevezzem ezt az aljas bosszúktól és indokolatlan melldöngetésektől hangos vidéket? Nincs kedvem hülyéskedni, viccelődni, mókázgatni, de tényleg akadt barnanyelvű propagandász, aki leírta a tegnap esti, Cardiffban bemutatott magyar trollfutball performansz után, hogy román bírói segédlettel történt az az unortodox 2-0-ás győzelem. Szép. Valójában az van, hogy erre az életérzésre, miszerint a nemzeti büszkeséget a fociban érdemes keresgélni (és nem találni, höhö), természetesen ráfeszült a Fidesz, kivonultak Walesbe a legintelligensebb Kósa Lajossal bezárólag, mindenféle képeket posztolgattak, mindenféle szövegekkel ellátva arról, hogy megint micsoda nagy történelmi pillanat kapujában állunk, és nekünk csak az a dolgunk, hogy kiszurkoljuk a győzelmet. Ehhez képest újabb hiú remények és illúziók hulltak a sárba, és valahogy nem látszik semmiféle korreláció a 200 milliárdos, rongyrázó nemzeti stadion, a felcsúti küldetéstudat mániáira elégetett közpénz és a zöld gyepen prezentált teljesítmény között. Marco Rossi szövetségi kapitány megkésettnek ható, de leplezetlenül őszinte szavaival élve:

Szerintem fel kell fognunk, mindenkinek Magyarországon, hogy jelen pillanatban képességbeli hiányok vannak Magyarországon. Ezt egyértelműen ki kell jelentenünk.

Miután a futball is az állampárt propagandájának része lett, ez az, ami soha nem fog megtörténni: a szembenézés a valósággal. Lónak a faszát. Inkább meghajlítják, hazudnak maguknak és hazudnak mindenki másnak is. Hogy már csak tényleg idő kérdése, és kurvajók leszünk, hogy nincs még egy kormányzat, amelyik ennyit tett volna a magyar futball világsikeréért. Márpedig a hazugságoktól és a lopással egybekötött pénzégetéstől nem lesz sikeres a magyar futball, mert ha ez így elegendő lenne, akkor már régen bekövetkezett volna. És attól sem lesz sikeres a magyar futball, hogy a miniszterelnök ott pöffeszkedik a páholyban minden kurva meccsen, mert ez neki jár, mert megteheti, és mert senkinek semmi köze hozzá, hogy mibű fussa rá. Hazugságokból, önáltatásból nem lesz siker, és abból se nagyon, hogy leidegenszívűzünk és lehazaárulózunk mindenkit, aki kifordult szemekkel nem áll vigyázba a Nélküled című könnyesbús nemzeti giccsparádé hallatán. Fasz tudja, mikor és ki döntötte el, ki szavazta meg, hogy ez lesz az új himnusz, és hogy boszorkányüldözni kell mindenkit, aki nem lábad könnybe menetrend szerint az istenverte nagy nemzeti érzelmektől vezérelve.

Mert ameddig a népnek kötelező a nemzeti pátosszal öblögetni, vélt és valós okok miatt büszkeségbe rándulni, addig ők dolgoznak. A legendás fideszes bosszú, a se nyerni, se veszíteni nem tudás, a soha semmiből nem tanulás iskolapéldája volt a tegnapi nap is. Amikor a fideszes trashbulvár egyik pöcegödre, a Blikk megírta (mert a Magyar Nemzet nem írhatta meg valamiért), hogy a választási szabályok átírására készülhet a Fidesz. A miniszterelenök úrelvtárs a tudatrepedésben tényleg megértette október 13-a üzenetét, úgyhogy mivel az illetékesek azt hazudták mondták, hogy a kérdés nincs napirenden, biztosak lehetünk benne, hogy hamarosan törvény alakját fogja ölteni a veszíteni nem tudó dühöngő elmebaj. Elég ha annyit megjegyzünk, hogy az állampárt elképzelése szerint csak pártokat és egyéni jelölteket engednének indulni az önkormányzati választáson, vagyis az olyan civil szervezeteket kurvára nem, amelyek októberben több településen az egyesült ellenzék jelöltjét indították és meg is nyerték a választást. Ha a győzteskompenzáció modelljének potenciális megváltoztatását, vagy a választási regisztráció bevezetését nem is taglaljuk részletesebben, az már ebből is elég világosan látszik, hogy a magyar kormány által vezetett és terrorizált Magyarország miért fekszik keresztbe rendre közös uniós állásfoglalásoknak.

Most éppen egy jogállamisági nyilatkozatról van szó, amit Lengyelországgal kézen fogva sikerült meghekkelni, így 26 tagállam támogatta, 2 pedig nem. A dolog lényege annyi, hogy a tagá

llamok betartsák az Európai Unió alapszerződéseiben foglaltakat. Orbán Viktornak és gyülekezetének ez nem érdeke, ezért mindent megtesznek azért, hogy a jogállamiságot szitokszóvá degradálják. Ezért aztán Varga Judit futballista és Kovács Zoltán-díjas igazságügyi miniszter véleménycikket publikál a Euronews oldalán, amelyben a főnökétől származó dakota bölcsességek ismételgetésének kíséretében megmagyarázza, hogy mekkora faszság és miért faszság a jogállamiság. Egyszerű: aki a jogállamiságot feszegeti, aki az uniós támogatások bezsebelését a jogállamisági kritériumoktól tenné függővé, az nem tiszteli a nemzetállami szuverenitásunkat.

Márpedig ez a legfontosabb ahhoz, hogy az Orbán-kormány azt tegyen a kétharmadával, amit akar, annyit lopjon, amennyit akar, és semmilyen módon ne lehessen felelősségre vonni semmiért. És tényleg azt teszik a kétharmadukkal, amit nem szégyellnek. És semmit nem szégyellnek. Tehát miközben sunyiban a választási törvény átírásán fáradoznak, és tagadják veszettül, tegnap például megszavazták az új szakképzési törvényt, amely szerint a szülő kötelessége lesz gondoskodni arról, hogy 18 éves korig tanuljon a gyereke, de legalább egy részszakma megszerzéséig iskolába járjon – akkor is, ha már nem tanköteles (az Orbán-kormány 2012-ben 16 évre csökkentette a tankötelezettség korhatárát). Ha a szülő ennek nem tesz eleget, a gyerek után járó valamennyi támogatást elvehetik. Ilyen az, amikor valaki semmihez nem ért, mint Hollik István. Akkor bármekkora geciséghez adja a nevét, és a főnökei ívesen leszarják, hogy hány meg hány szakmai szervezet tiltakozik az agyatlan, koncepciótlan megtorlásaik ellen. Ők kivonulnak a rendszerből, nem vállalnak felelősséget, a szülőket meg büntetik. Szép kerek.

Vagyis megint a legnyomorultabbakba rúgnak egyet megrendszabályozási célzattal, mert a családbarátságuk határtalan és végtelen, és nekik a gyermek az első. Nem kétlem, hogy pont ezért nem támogatta a fideszes parlamenti többség, hogy egyáltalán napirendre vegyék azt a javaslatot, amely pénzalapot hozott volna létre a ritka betegségekben szenvedők, köztük az SMA-s gyerekek számára. Például az olyanok számára, mint Zente, akinek a disznószerelő (újabban tehéntulajdonos) nagyvonalú adakozása révén jött össze a kezeléséhez szükséges 700 millió forint. Ennek alapján a hideg egészen nyugodtan kirázhatna minden normális embert, ha arra gondol, hogy tavaszra elkészül a kormány gyermekvédelmi stratégiája. Ezt onnan lehet tudni, hogy Novák Katalin női princípium elmagyarázta, miért van erre szükség: számos új veszély leselkedik a gyerekekre, melyek tíz-húsz évvel ezelőtt még nem voltak, vagy nem voltak olyan intenzívek, mint napjainkban, illetve korábban jobban meg tudta a fiatalokat védeni ezektől a család és a helyi közösségek.

Ez bizonyára így van, ugyanakkor azt már tudjuk, milyen az, amikor ezek megvédenek valakit vagy valamit. A magyarok harmadát például egyáltalán nem sikerült megvédeniük a fizetéstől fizetésig éléstől. Mert ugyan a magyarok 7 hónapra elegendő megtakarítással rendelkeznek, ám a 35 százalékuknak mindössze annyi spórolt pénze van, amelyből egy hónapig tudna megélni újabb fizetés nélkül. Közben bármennyire lelkendezik Novák Katalin a családvédelmi akciótervnek, így sem születik elég gyermek, ezért jön a csodával határos újabb ötlet: nemzőképtelen férfiaknak szóló nemzeti programon dolgoznak Káslerék. Erre nemigen tudok mit lépni. Már attól elfog a jeges borzalom, hogy Kásler szakértelme megjelenik a lelki szemeim előtt. Azt hiszem, az már önmagában is felér egy spontán nemzőképtelenséggel.

És végül, hogy a legnagyobbakról és a legszerencsésebbekről is essék néhány szó (hogy Kocsis Máté anyósa Kubatovnak dolgozik, az is vicces), Mészáros stróman lenyelte a Gödöllői Tangazdaságot, vele az ország legnagyobb pálinkafőzdéjét és egy korszerű tejelő tehenészetet is, amelynek kapacitása jelenleg 750 tehén. Gratulálok neki, csapjuk oda a többihez! De legalább a zene jó. Köszönöm szépen a figyelmet.

Oszd meg, hogy minél több emberhez eljusson! - köszönjük >>
Ez is érdekelhet:
Nagyon fázik ez a gyönyörű cica befogadóra van szüksége - Segíts egy megosztással
El nem hiszed milyen fesztiválokra szervezhetett lányokat a kormány legújabb reklámarca
Elhullott állatok hevernek az emberi haladás útján
Hírhez tartozó kép:
Nagyon fázik ez a gyönyörű cica befogadóra van szüksége - Segíts egy megosztással
El nem hiszed milyen fesztiválokra szervezhetett lányokat a kormány legújabb reklámarca
El nem hiszed milyen fesztiválokra szervezhetett lányokat a kormány legújabb reklámarca
Elhullott állatok hevernek az emberi haladás útján
Forrnak az indulatok: Sokan várják majd a kapuban, hogy elszámoljanak Bróker Marcsival
Óriási hírt jelentett be Dallos Bogi és Puskás Peti
Olyat láttak a tudósok a Napon ami hihetetlen
A kráter peremén belül voltak a turisták, amikor kitört egy vulkán Új-Zélandon
Nyugdíjas korúak is bentragadtak a közmunkaprogramban
Építőipari csőd közeleg: 200 milliárd forintot buknak az cégek a lánctartozások miatt
Saját cégét támogatta a Pénzügyminisztérium a vállalatok megsegítésére szánt pénzzel
Újságba csomagolva vitte ki a lopott holmit egy nagykövet
Molnár Zsoltot megzsarolta az Angyal ügyvédje - A pártigazgató feljelentést tesz
Van pénz a magyar egészségügyben, a 4iG éppen most kap belőle
Hivatalosan is kormányzati kontroll alá kerülne a kulturális ágazat
Újabb botrány a fővárosi cégek átvilágításánál
Reszkető kiskutyát találtak a rendőrök
Tizennégy autót rongált meg a román trélerről leesett rámpa a magyar autópályán
A gyermek és a tanárok is az utcára szaladtak
Egy internetes poszt miatt ítéltek el egy nyíregyházi anyát
Együtt sírt a megkéselt tanárnő és a késelő fiú apja a kórházban
Élő fenyőfa helyett idén egy 11 méter magas Adományfa fogadja a látogatókat
Kétgyermekes futónőt gázoltak el Szombathelyen
Lövöldözés és autós üldözés Pécsen
Hajléktalanok küldenek karácsonyi üzenetet az alkotmánybíróknak
Valósággal zuhan az elektromos autók akkumulátorának az ára
Előkerült szerződés: 11 millióért írattak egy 30 oldalas tanulmányt
Tömegverekedés: A bérüket követelték az ukrán vendégmunkások Balatonakalinál
Ismét milliókat költött egyetlen sportolóra az Orbán-kormány
Lecsukták a halálos szigetelőszalagos tréf\" elkövetőit
Orosz fejlesztésű repülőgépeket rendeltek meg a pécsi repülőgépgyártól
Videón az eperjesi gázrobbanás
Sára Botondék 150 millió forintot költöttek autóhasználatra
Milliós gyerektartásra kötelezték Pécsi Ildikó fiát
Újra nő az üzemanyagok ára
Ingyen tűzifát oszt a kormány a lakosságnak
Halálra éheztették 9 hónapos kislányukat
Rossz hír Magyarországnak: Menekültek százezreit küldhetik vissza a németek
Hátborzongató: Agyonverte a kutyákat a magyar tenyésztő
Csúnyán ráfáznak a nagycsaládosok az állami támogatással vásárolt autóval
Szökik az oxigén az óceánokból, sorozatosak a tragédiák
Novák Katalin állítólagos szavait idézik - Nem az államnak kell eltartani a nyugdíjasokat, hanem a családtagoknak
Kövér László: Európában a legfélelmetesebb, hogy nem lehet átlátni, hogy kié a valóságos hatalom
Orbán kormány: Nemcsak újraegyesítjük Közép-Európát, hanem újra is építjük!
3500 Ft egy hot-dog a budapesti karácsonyi vásárban!
A bécsinél és a pozsonyinál is drágább a budapesti karácsonyi vásár
Csak egy tolvaj hatalom nem akar írásos nyomot hagyni
Kétmilliárd forintos óvadékot tettek le, hogy szabadulhasson a legnagyobb magyar vágóhíd tulajdonosa
Egy hozzászólás miatt rúgták ki Lattmann Tamást az NKE-ről
Megmagyarázták miért figyeli az iPhone folyton, hogy hol vagyunk
A jövő már megérkezett: ezt a chipet behelyezik az agyunkba és minden megoldódik
Óriási kávéhiány lesz jövőre
A Fradi szerint magyar játékosokkal nem tudnának nemzetközi eredményeket produkálni
Trump kiakadt amiért legalább 15-ször kell lehúzni a vécét kakilás után
Élő adásban intézte el pártját a KDNP frakciószóvivője
Több embert még keresnek az eperjesi gázrobbanás után
Az angyalföldi rendőrök nagy erőkkel keresik az eltűnt 13 éves Tímit
A baleset óta alig tudok aludni - Retteg volán mögé ülni a karambol óta Gáspár Bea
Újabb X-Faktor dráma: Orosz rulettet játszom a színpadon
Szigorú karanténban kell maradnia, de a családjával töltheti a karácsonyt az SMA-ban szenvedő Levike
Ma dönt a bíróság a Győrben késelő 17 éves fiatal sorsáról
Megvonták a rokkantságit egy nőtől, mert a posta nem vitt ki egy levelet
Nőtt a sertéspestis által érintett terület Pest megyében
Greta Thunberg: A globális klímasztrájk-mozgalom nem ért el semmit
Feljelentették Kövér Lászlót Közösség elleni uszítás miatt
6 milliárdból rendeznénk lovas Eb-t Budapesten
Botrány Veszprém megyében: túl olcsón számították a földeket
Orbán 20 éve még sérelmezte, hogy olyan korrupciós ügyekben sem indultak vizsgálatok, amikben kellett volna
Csődbe ment Vajna Tímea gyémántos cége
Nyilvános vitára hívták Rácz Zsófiát, aki 22 évesen törvénymódosítással lesz helyettes államtitkár
Jól jönne a a segítség a három kislányát egyedül nevelő édesapának
Hivatalos: ezek a leghisztisebb kutyafajták
Szenvedett, ordított az a férfi aki lefeküdt a Debreceni Ambulancia ajtaja elé, miután könyörgése ellenére sem kapott segítséget
Orbánék egyszerűen letiltották a magyarországi korrupcióról szóló nemzetközi tény jelentést
Újabb állami megrendelés: egymilliárd forintot kapott Mészáros Lőrinc volt jobbkeze
Kitálalt az elbocsátott ápoló: félelem és rettegés van a kórházakban
Orbán: a korrupciógyanús ügyek amiatt szaporodtak el, mert verseny helyett új kapcsolatrendszerek határozzák meg az üzleti életet
A Rossman és az E.ON nevével élnek vissza az adathalászok
Az Országgyűlés autonóm, ezért nem kell határidőre válaszolnia
Állami ellenőrzés alá akarják vonni a könyvkiadást Magyarországon
Kocsis Máté már zaklatószínházakról beszél
A Honvédkórház nem fogad végtagtörötteket hiába csúsznak az utak és a járdák
Felrobbantottak négy óriási hűtőtornyot
Gulyás Gergely válaszolt Karácsonynak: Nem engednek
Íme a mikuláscsokik amiket gyerekrabszolgák gyártották
X-Faktor dráma: A házban nincsen víz, úgy húzzuk a kútról, vécére is ki kell járni
Úton Budapest felé kapott szívrohamot Ruszó Tibi édesapja
Áfacsökkentés kamu: egy rakás termék nem lett olcsóbb
Hivatalos: elég ha képzésekre jár a 22 éves Rácz Zsófia!
26 év után vissza tér Budapestre az Aerosmith
Kezdhetünk aggódni: romokban a német gazdaság
Közel 800 millióval támogatja a kormány a keresztény könnyűzenét játszó fiatalokat
Fellőtték a két magyar műholdat
1,3 milliárdot költött ügyvédekre Pécs
Gyorséttermi botrány: Rányomtatnák a pohárra a rendszámot, hogy tudják, melyik autós dobta el
Nem hirtelen indulatból támadott, órákig tervezte a késelést a győri diák
Hétköznapi hősök: Felpofozott egy pumát, hogy mentse a kutyáját
A legnagyobb egészségügyi problémáknak oka az emberi butaság
Az ombudsman szerint nem kellene 6 évesen iskolába mennie a gyereknek
Megérkezett a mikulás hivatalos videója, Borkai, Mészáros, Felcsút és a Fidesz rémálma!
Rácz Zsófia korábban kifogásolta, hogy az emberek a vágyaik szerint formálják a jogot
Megszólalt a Mátrai Erőműnél elhunyt férfi édesapja
Segíts egy megosztással: Budapesti otthonából tűnt el egy 13 éves kislány
Győri horror: Hármast kapott a dolgozatára, ezért szúrta hátba tanárnőjét
Inkorrektnek érzi menesztését az FKF-vezér
Újabb milliárdos szemétmegbízást nyert Mészáros Lőrinc
Egészségügyi központot épít Tállai András focicsapata Mezőkövesden
Bocsánatot kért Szájer József a spanyoloktól
Egymillió forintos alapbért adnának az orvosoknak
Kásler megtalálta a kórházi adósság felelőseit
Óriási változás jön a húspultoknál
Virgácsot kapott Orbán Viktor
30 fős csoport támadott meg négy férfit Balatonakaliban
Megúszhatja a férfi aki WC-csészére állva videózott a Balaton Soundon
Segíts egy megosztással - gazdi kell ennek a gyönyörű kiskutyusnak
Vadgázolás – Az ismeretlen tettes elhagyta a helyszínt
A Fidesz büszke, hogy a honlapja elleni támadás sikertelen volt
Deutsch: Karácsony elkezdte az LMBTQI-dzsihádot
Karácsonykor jöhet a szegedi halászlé!
Ne törődj a politikával, mutatjuk Nagy-Britannia legnagyobb kutyáját Baltazárt
Olyat nyilatkozott a 22 éves államtitkár-helyettes, hogy el sem hiszed!
IMF: A magyar gazdaság növekedését a rekordnagyságú EU-forrásokból finanszírozott beruházások adták
Ebben a táborban nemsokára emberek fognak meghalni
Nincs tovább: tényleg el kell árulnia a kormánynak, mire mentek a felcsúti tao-milliárdok
Orbán: Isten óvja Japánt és a magyarokat
Orbán: Visszatérő rémálmunk, hogy egyszer megjelenik a Jóisten Magyarországon
Lévai Anikó: Kincs van a birtokában annak, akinek földje van
Az égbe lövöldözött egy egyenruhás férfi Kerepesen
Végzett magával az Óbudai Egyetem egyik diákja
Ismét közleményt adott ki L.L. Junior
Durva dolgot műveltek egy hajléktalannal a 47-es villamoson + videó
Győri tanár tragédia: András már az óra eleje óta tervezgette szörnyű tettét
Varga Mihály: nő a GDP, bővül a foglalkoztatás, nőnek a bérek is, kiegyensúlyozott az államháztartás
Nemzetközi botrány: Migránsnak nézték és kitoloncolták a nigériai diáksportolókat
Rossz jegyet kapott a dolgozatára, ezért szúrta hátba tanárnőjét a győri diák
Magyart az űrbe minden áron és amúgy sem sok az a vacak tízmilliárd
Az oroszok szerint Kövér László össze akart velük fogni Ukrajnával szemben
Orbán Japánban: Magyarország furcsa ország, furcsa emberek vannak ott
Akkorát mondott a magyar sajtóról Varga Judit hogy attól a ló néz a csikó meg lát...
Szinte teljesen eltűnt a Viktória-vízesés
Hazudott a francia tanár a terroristákról, saját magát vágta meg
Terrorellenes Iszlám-szövetség alakult az ISIS ellen
Tengerbe fulladt az egész családja, mindenkit maradásra buzdít Szíriában
Ismét tömegverekedések és gyújtogatások voltak Németországban
Eltiltja-e gyermekét Liptai Claudia Gesztesitől?
THE POST
Amit látsz, az a hír, amit tudsz, az a háttér, amit érzel, az a vélemény!
COPYRIGHT © 2019. minden jog fenntartva