Kezdőlap   Csatlakozz hozzánk facebookon
A cél, hogy semmilyen módon ne lehessen felelõsségre vonni semmiért

Hellohello, drága embertársaim Trollisztánban! Vagy minek nevezzem ezt az aljas bosszúktól és indokolatlan melldöngetésektõl hangos vidéket? Nincs kedvem hülyéskedni, viccelõdni, mókázgatni, de tényleg akadt barnanyelvû propagandász, aki leírta a tegnap esti, Cardiffban bemutatott magyar trollfutball performansz után, hogy román bírói segédlettel történt az az unortodox 2-0-ás gyõzelem. Szép. Valójában az van, hogy erre az életérzésre, miszerint a nemzeti büszkeséget a fociban érdemes keresgélni (és nem találni, höhö), természetesen ráfeszült a Fidesz, kivonultak Walesbe a legintelligensebb Kósa Lajossal bezárólag, mindenféle képeket posztolgattak, mindenféle szövegekkel ellátva arról, hogy megint micsoda nagy történelmi pillanat kapujában állunk, és nekünk csak az a dolgunk, hogy kiszurkoljuk a gyõzelmet. Ehhez képest újabb hiú remények és illúziók hulltak a sárba, és valahogy nem látszik semmiféle korreláció a 200 milliárdos, rongyrázó nemzeti stadion, a felcsúti küldetéstudat mániáira elégetett közpénz és a zöld gyepen prezentált teljesítmény között. Marco Rossi szövetségi kapitány megkésettnek ható, de leplezetlenül õszinte szavaival élve:

Szerintem fel kell fognunk, mindenkinek Magyarországon, hogy jelen pillanatban képességbeli hiányok vannak Magyarországon. Ezt egyértelmûen ki kell jelentenünk.

Miután a futball is az állampárt propagandájának része lett, ez az, ami soha nem fog megtörténni: a szembenézés a valósággal. Lónak a faszát. Inkább meghajlítják, hazudnak maguknak és hazudnak mindenki másnak is. Hogy már csak tényleg idõ kérdése, és kurvajók leszünk, hogy nincs még egy kormányzat, amelyik ennyit tett volna a magyar futball világsikeréért. Márpedig a hazugságoktól és a lopással egybekötött pénzégetéstõl nem lesz sikeres a magyar futball, mert ha ez így elegendõ lenne, akkor már régen bekövetkezett volna. És attól sem lesz sikeres a magyar futball, hogy a miniszterelnök ott pöffeszkedik a páholyban minden kurva meccsen, mert ez neki jár, mert megteheti, és mert senkinek semmi köze hozzá, hogy mibû fussa rá. Hazugságokból, önáltatásból nem lesz siker, és abból se nagyon, hogy leidegenszívûzünk és lehazaárulózunk mindenkit, aki kifordult szemekkel nem áll vigyázba a Nélküled címû könnyesbús nemzeti giccsparádé hallatán. Fasz tudja, mikor és ki döntötte el, ki szavazta meg, hogy ez lesz az új himnusz, és hogy boszorkányüldözni kell mindenkit, aki nem lábad könnybe menetrend szerint az istenverte nagy nemzeti érzelmektõl vezérelve.

Mert ameddig a népnek kötelezõ a nemzeti pátosszal öblögetni, vélt és valós okok miatt büszkeségbe rándulni, addig õk dolgoznak. A legendás fideszes bosszú, a se nyerni, se veszíteni nem tudás, a soha semmibõl nem tanulás iskolapéldája volt a tegnapi nap is. Amikor a fideszes trashbulvár egyik pöcegödre, a Blikk megírta (mert a Magyar Nemzet nem írhatta meg valamiért), hogy a választási szabályok átírására készülhet a Fidesz. A miniszterelenök úrelvtárs a tudatrepedésben tényleg megértette október 13-a üzenetét, úgyhogy mivel az illetékesek azt hazudták mondták, hogy a kérdés nincs napirenden, biztosak lehetünk benne, hogy hamarosan törvény alakját fogja ölteni a veszíteni nem tudó dühöngõ elmebaj. Elég ha annyit megjegyzünk, hogy az állampárt elképzelése szerint csak pártokat és egyéni jelölteket engednének indulni az önkormányzati választáson, vagyis az olyan civil szervezeteket kurvára nem, amelyek októberben több településen az egyesült ellenzék jelöltjét indították és meg is nyerték a választást. Ha a gyõzteskompenzáció modelljének potenciális megváltoztatását, vagy a választási regisztráció bevezetését nem is taglaljuk részletesebben, az már ebbõl is elég világosan látszik, hogy a magyar kormány által vezetett és terrorizált Magyarország miért fekszik keresztbe rendre közös uniós állásfoglalásoknak.

Most éppen egy jogállamisági nyilatkozatról van szó, amit Lengyelországgal kézen fogva sikerült meghekkelni, így 26 tagállam támogatta, 2 pedig nem. A dolog lényege annyi, hogy a tagállamok betartsák az Európai Unió alapszerzõdéseiben foglaltakat. Orbán Viktornak és gyülekezetének ez nem érdeke, ezért mindent megtesznek azért, hogy a jogállamiságot szitokszóvá degradálják. Ezért aztán Varga Judit futballista és Kovács Zoltán-díjas igazságügyi miniszter véleménycikket publikál a Euronews oldalán, amelyben a fõnökétõl származó dakota bölcsességek ismételgetésének kíséretében megmagyarázza, hogy mekkora faszság és miért faszság a jogállamiság. Egyszerû: aki a jogállamiságot feszegeti, aki az uniós támogatások bezsebelését a jogállamisági kritériumoktól tenné függõvé, az nem tiszteli a nemzetállami szuverenitásunkat.

Márpedig ez a legfontosabb ahhoz, hogy az Orbán-kormány azt tegyen a kétharmadával, amit akar, annyit lopjon, amennyit akar, és semmilyen módon ne lehessen felelõsségre vonni semmiért. És tényleg azt teszik a kétharmadukkal, amit nem szégyellnek. És semmit nem szégyellnek. Tehát miközben sunyiban a választási törvény átírásán fáradoznak, és tagadják veszettül, tegnap például megszavazták az új szakképzési törvényt, amely szerint a szülõ kötelessége lesz gondoskodni arról, hogy 18 éves korig tanuljon a gyereke, de legalább egy részszakma megszerzéséig iskolába járjon – akkor is, ha már nem tanköteles (az Orbán-kormány 2012-ben 16 évre csökkentette a tankötelezettség korhatárát). Ha a szülõ ennek nem tesz eleget, a gyerek után járó valamennyi támogatást elvehetik. Ilyen az, amikor valaki semmihez nem ért, mint Hollik István. Akkor bármekkora geciséghez adja a nevét, és a fõnökei ívesen leszarják, hogy hány meg hány szakmai szervezet tiltakozik az agyatlan, koncepciótlan megtorlásaik ellen. Õk kivonulnak a rendszerbõl, nem vállalnak felelõsséget, a szülõket meg büntetik. Szép kerek.

Vagyis megint a legnyomorultabbakba rúgnak egyet megrendszabályozási célzattal, mert a családbarátságuk határtalan és végtelen, és nekik a gyermek az elsõ. Nem kétlem, hogy pont ezért nem támogatta a fideszes parlamenti többség, hogy egyáltalán napirendre vegyék azt a javaslatot, amely pénzalapot hozott volna létre a ritka betegségekben szenvedõk, köztük az SMA-s gyerekek számára. Például az olyanok számára, mint Zente, akinek a disznószerelõ (újabban tehéntulajdonos) nagyvonalú adakozása révén jött össze a kezeléséhez szükséges 700 millió forint. Ennek alapján a hideg egészen nyugodtan kirázhatna minden normális embert, ha arra gondol, hogy tavaszra elkészül a kormány gyermekvédelmi stratégiája. Ezt onnan lehet tudni, hogy Novák Katalin nõi princípium elmagyarázta, miért van erre szükség: számos új veszély leselkedik a gyerekekre, melyek tíz-húsz évvel ezelõtt még nem voltak, vagy nem voltak olyan intenzívek, mint napjainkban, illetve korábban jobban meg tudta a fiatalokat védeni ezektõl a család és a helyi közösségek.

Ez bizonyára így van, ugyanakkor azt már tudjuk, milyen az, amikor ezek megvédenek valakit vagy valamit. A magyarok harmadát például egyáltalán nem sikerült megvédeniük a fizetéstõl fizetésig éléstõl. Mert ugyan a magyarok 7 hónapra elegendõ megtakarítással rendelkeznek, ám a 35 százalékuknak mindössze annyi spórolt pénze van, amelybõl egy hónapig tudna megélni újabb fizetés nélkül. Közben bármennyire lelkendezik Novák Katalin a családvédelmi akciótervnek, így sem születik elég gyermek, ezért jön a csodával határos újabb ötlet: nemzõképtelen férfiaknak szóló nemzeti programon dolgoznak Káslerék. Erre nemigen tudok mit lépni. Már attól elfog a jeges borzalom, hogy Kásler szakértelme megjelenik a lelki szemeim elõtt. Azt hiszem, az már önmagában is felér egy spontán nemzõképtelenséggel.

És végül, hogy a legnagyobbakról és a legszerencsésebbekrõl is essék néhány szó (hogy Kocsis Máté anyósa Kubatovnak dolgozik, az is vicces), Mészáros stróman lenyelte a Gödöllõi Tangazdaságot, vele az ország legnagyobb pálinkafõzdéjét és egy korszerû tejelõ tehenészetet is, amelynek kapacitása jelenleg 750 tehén. Gratulálok neki, csapjuk oda a többihez! De legalább a zene jó. Köszönöm szépen a figyelmet.

Ez is érdekelhet:
                             
Ezek érdekelték olvasóinkat leginkább
Áder már alá is írta az adószigorításról szóló törvényt
Önkezével vetett véget életének az ellenzék egyik vezető politikusa
Valami történik: Magyar többségi tulajdonba kerülhet a Tesco
EU: a magyarok 35 százaléka vesztette el a munkáját részben vagy egészben a járvány miatt
A mediterrán országokhoz hasonlóan sok magyar panaszkodott arra, hogy anyagi nehézségekkel szembesült a koronavírus-járvány alatt, mégis a "takarékos" északnyugat-európai államok vélem...
  
20 év után szabadult, majd megfojtotta élettársát egy zalaegerszegi hajléktalan férfi
Húsz év fegyház után feltételesen engedték ki három éve B. Tibort, rá egy éve megint gyilkolt. Élettársa megölése miatt ismét tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítél...
  
Megszavazták Orbánék: nem lehet jogállami feltételekhez kötni az EU-támogatásokat
Határozatban döntött arról az Országgyűlés, hogy feltételeket szabtak a kormánynak, miként támogathatja az Európai Unió koronavírus-járvány okozta gazdasági károk enyhítését cél...
  
Ha eddig nem tudtad mi a baj a nyugattal akkor most megtudod!!!
Gulyás Gergely miniszter és Schmidt Mária történész a Kultúrharc a XXI. században című konferencián ostorozta az általuk liberálisnak, illetve baloldalinak tekintett értékrendet. Schmi...
  
Kiderült: Két budapesti rendőr hozta haza Kaletát Peruból
A külügyminisztérium azt állítja, amint értesültek arról, hogy a perui nagykövet pedofilügybe keveredett, egyből intézkedtek. Két budapesti rendőr tartott házkutatást a perui nagykö...
  
Dudálós tüntetés: rendőr elleni bűncselekményekkel gyanúsítják az egyik résztvevőt
Kétrendbeli hivatalos személy elleni erőszakkal gyanúsította meg a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség a Clark Ádám téri dudálós tüntetés egyik résztvevőjét. Közleményük szer...
  
Elárulták ugyan miért kellett titkosítani a Budapest-Belgrád vasútra kötött hitelszerződést
Szél Bernadett független országgyűlési képviselő közérdekű adatigénylessel fordult a Pénzügyminisztériumhoz, azt szerette volna, ha megmutatják neki azt a hitelszerződést, amit a magy...
  
Börtönre ítélték a kórházi dolgozókat fenyegető férfit
Első fokon, nem jogerősen három év börtönre ítélte a Szolnoki Járásbíróság azt a férfit, aki a veszélyhelyzet idején sértegette, bántalmazni akarta az őt ellátó kórházi dolgozó...
  
Kövér szerint Magyarországnak semmi szüksége a mentőcsomagra de szolidaritásból hajlandó mégis megszavazni azt
Nagy napja volt Kövér Lászlónak. Az Országgyűlés a héten kétnapos rendkívüli ülést tart az Európai Unió 750 milliárd eurós mentőcsomagjáról, ami a járvány nyomában alakuló v...
  
Feleannyiért vettek lélegeztetőgépeket, mint a Kínában portyázó Külügyminisztérium
Az állami kórházellátó, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) bizonyította be, hogy olcsóbban is beszerezhetőek lélegeztetőgépek, mint ahogy a tömeges vásárlást intéző ...
  
Botrány a parlamentben Deutsch Tamás állítólagos drogfogyasztásival kapcsolatban
Szégyen, amit a Fidesz-KDNP frakciója művel a Parlamentben - kezdődik a Jobbik frakcióvezető-helyettesének sajtóközleménye. Nunkovics Tibor azért adott ki közleményt, mert a kormánypárt...
  
Schmidt Mária: Nincs kegyelem, elhurcolnak mindenkit, aki szembeszáll a balliberális elittel
Kedden délután a Budapesten megrendezett, Kultúrharc a XXI. században című konferencián két beszédből is válaszokat kaphatott a világ magyarsága a jelen nagy kérdéseire, valamint arra, ...
  
Elég volt! - beszólt a kormánynak Majka
A rapper élő videóban fejtette ki a véleményét az újabb szigorítás híréről, kicsit sem fogva vissza magát. Palkovics László interjút adott a Világgazdaságnak, amiben elárulta, ho...
  
72 éves beteg édesapját rugdosta egy magyar férfi
A Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki megrúgta az édesapját, mert az a nemtetszését fejezte ki amiatt, hogy a fia az ebéden gúnyolódott. ...
  
Valami elkezdődött: Kirúgták a gazdaságfejlesztésért felelős helyettes államtitkárt
A friss Magyar Közlöny szerint kirúgták Szepesi Balázst, a gazdaságfejlesztésért felelős helyettes államtitkárt. Pontosabban ma már fel is mentették Palkovics miniszter javaslatára. Ho...
  
Döntés született az iskolakezdéssel kapcsolatban
Az ősszel akár egyedileg is dönthetnek majd arról, hogy melyik iskolákban lehet vagy nem lehet tanítás a járvány miatt. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Népszava érdeklődésére k...
  
Hamis bútorokkal bizniszeltek - lecsapott a NAV
Különböző luxusmárkák márkajelzéseivel ellátott, vagyis a NAV értelmezésében "hamis" bútorokat voglaltak le pénzügyőrök egy Pest megyei családi házban. A Facebookon közzétett besz...
  
Önkezével vetett véget életének az ellenzék egyik vezető politikusa
Legyen könnyű neki a föld. A Hírklikk információi szerint Bogdán László, Cserdi polgármestere önkezüleg oltotta ki saját életét. A portál beszámolója szerint: “Hiteles forrásbó...
  
Miért kapott milliárdokat egy német alkatrészgyártó cég a magyar kormánytól?
Összesen 14 cég kapott idén támogatást a kormánytól. A legtöbb pénz egy német multi magyar leányvállalatához ment. 2020 első félévében összesen több mint 43 milliárd forint támo...
  
Elkezdődött az önkéntes tartalékosok képzése Várpalotán
Alaki mozdulatokkal, katonai vezényszavakkal, egészségügyi oktatással folytatódik az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred, 31. Draganits Ferenc Területvédelmi Zászlóalj speciális önké...
  
Gyomorforgató képek érkeztek a kerepesi horror házról
A Pest megyei nyomozók egy család három tagját vették őrizetbe. A gyanú szerint az anya és az apa négy közös kiskorú gyermeküket szexuálisan abuzálta, a nagymama felbujtással gyanúsí...
  
Orbán fellélegezhet - mégsem Ő lesz a legfőbb témája az EU-csúcsértekezletnek
Úgy tűnik, nem az lesz a legfőbb gondja a júliusi EU-csúcsértekezlet résztvevőinek, hogy a magyar kormányfő parlamenti támogatással akarja megfúrni a pénzfizetés jogállamisági követe...
  
Több millió liter üzemanyagot áraszthat a tengerbe a lángoló amerikai hadihajó
Második napja tombolnak a lángok a San Diegó-i flottatámaszponton kigyulladt amerikai hadihajón, és a tűz a hatóságok szerint környezeti katasztrófával fenyeget, ha a lángok elérik a haj...
  
Mégsem pattan vissza a magyar gazdaság
Közel 10 százalékkal csökkenhetett a GDP a második negyedévben a Pénzügyminisztérium szerint. Varga Mihály pénzügyminiszter a Facebook-oldalán tette közzé, hogy a Pénzügyminisztériu...
  
Áder már alá is írta az adószigorításról szóló törvényt
Elrendelte a központi költségvetés megalapozásáról szóló törvény kihirdetését Áder János köztársasági elnök hétfőn, írta az MTI. Az Országgyűlés július 3-án fogadta el a k...
  
Politikai hisztériának nevezték a több ezres magyar tüntetést
A tatai Öreg-tó partjára tervezett luxusszálloda beruházója „teljes mértékben értetlenül áll” a beruházás körül kialakult „politikai szándék által vezérelt hisztériához” ...
  
Bonyolult utazási szabályok jönnek
Kedden éjfél után lépnek életbe azok a beutazási korlátozások Magyarországon, amelyeket a kormány rendelt el a koronavírus-járvány második hullámának elkerülésére. A megjelent rende...
  
Betelt a pohár - lemondott a PDSZ elnöke
A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének vezetője azonnali hatállyal távozott a kormánykritikus szakszervezet éléről. A mai napon, hosszas átgondolás után, bejelentettem lemondá...
  
Valami történik: Magyar többségi tulajdonba kerülhet a Tesco
A Magyar Nemzet keddi cikke szerint csomagban, de külön-külön is eladná a leánycégeket a multivállalat. Hétfőn írtuk meg – a Napi.hu alapján –, hogy a londoni tőzsde elemzői szerin...
  
Új Iskolai tananyag lesz Magyarországon - Jelentősen átszabja az oktatást
Alaposan átalakulnak a biológiaórák. Jelentősen átszabja a középiskolai biológiaoktatást a szeptembertől hatályba lépő módosított Nemzeti alaptanterv (NAT) és a kerettantervek – ...
  
THE POST
COPYRIGHT © 2020. minden jog fenntartva - Impresszum
A cél, hogy semmilyen módon ne lehessen felelõsségre vonni semmiért
Hellohello, drága embertársaim Trollisztánban! Vagy minek nevezzem ezt az aljas bosszúktól és indokolatlan melldöngetésektõl hangos vidéket? Nincs kedvem hülyéskedni, viccelõdni, mókázgatni, de tényleg akadt barnanyelvû propagandász, aki leírta a tegnap esti, Cardiffban bemutatott magyar trollfutball performansz után, hogy román bírói segédlettel történt az az unortodox 2-0-ás gyõzelem. Szép. Valójában az van, hogy erre az életérzésre, miszerint a nemzeti büszkeséget a fociban érdemes keresgélni (és nem találni, höhö), természetesen ráfeszült a Fidesz, kivonultak Walesbe a legintelligensebb Kósa Lajossal bezárólag, mindenféle képeket posztolgattak, mindenféle szövegekkel ellátva arról, hogy megint micsoda nagy történelmi pillanat kapujában állunk, és nekünk csak az a dolgunk, hogy kiszurkoljuk a gyõzelmet. Ehhez képest újabb hiú remények és illúziók hulltak a sárba, és valahogy nem látszik semmiféle korreláció a 200 milliárdos, rongyrázó nemzeti stadion, a felcsúti küldetéstudat mániáira elégetett közpénz és a zöld gyepen prezentált teljesítmény között. Marco Rossi szövetségi kapitány megkésettnek ható, de leplezetlenül õszinte szavaival élve:

Szerintem fel kell fognunk, mindenkinek Magyarországon, hogy jelen pillanatban képességbeli hiányok vannak Magyarországon. Ezt egyértelmûen ki kell jelentenünk.

Miután a futball is az állampárt propagandájának része lett, ez az, ami soha nem fog megtörténni: a szembenézés a valósággal. Lónak a faszát. Inkább meghajlítják, hazudnak maguknak és hazudnak mindenki másnak is. Hogy már csak tényleg idõ kérdése, és kurvajók leszünk, hogy nincs még egy kormányzat, amelyik ennyit tett volna a magyar futball világsikeréért. Márpedig a hazugságoktól és a lopással egybekötött pénzégetéstõl nem lesz sikeres a magyar futball, mert ha ez így elegendõ lenne, akkor már régen bekövetkezett volna. És attól sem lesz sikeres a magyar futball, hogy a miniszterelnök ott pöffeszkedik a páholyban minden kurva meccsen, mert ez neki jár, mert megteheti, és mert senkinek semmi köze hozzá, hogy mibû fussa rá. Hazugságokból, önáltatásból nem lesz siker, és abból se nagyon, hogy leidegenszívûzünk és lehazaárulózunk mindenkit, aki kifordult szemekkel nem áll vigyázba a Nélküled címû könnyesbús nemzeti giccsparádé hallatán. Fasz tudja, mikor és ki döntötte el, ki szavazta meg, hogy ez lesz az új himnusz, és hogy boszorkányüldözni kell mindenkit, aki nem lábad könnybe menetrend szerint az istenverte nagy nemzeti érzelmektõl vezérelve.

Mert ameddig a népnek kötelezõ a nemzeti pátosszal öblögetni, vélt és valós okok miatt büszkeségbe rándulni, addig õk dolgoznak. A legendás fideszes bosszú, a se nyerni, se veszíteni nem tudás, a soha semmibõl nem tanulás iskolapéldája volt a tegnapi nap is. Amikor a fideszes trashbulvár egyik pöcegödre, a Blikk megírta (mert a Magyar Nemzet nem írhatta meg valamiért), hogy a választási szabályok átírására készülhet a Fidesz. A miniszterelenök úrelvtárs a tudatrepedésben tényleg megértette október 13-a üzenetét, úgyhogy mivel az illetékesek azt hazudták mondták, hogy a kérdés nincs napirenden, biztosak lehetünk benne, hogy hamarosan törvény alakját fogja ölteni a veszíteni nem tudó dühöngõ elmebaj. Elég ha annyit megjegyzünk, hogy az állampárt elképzelése szerint csak pártokat és egyéni jelölteket engednének indulni az önkormányzati választáson, vagyis az olyan civil szervezeteket kurvára nem, amelyek októberben több településen az egyesült ellenzék jelöltjét indították és meg is nyerték a választást. Ha a gyõzteskompenzáció modelljének potenciális megváltoztatását, vagy a választási regisztráció bevezetését nem is taglaljuk részletesebben, az már ebbõl is elég világosan látszik, hogy a magyar kormány által vezetett és terrorizált Magyarország miért fekszik keresztbe rendre közös uniós állásfoglalásoknak.

Most éppen egy jogállamisági nyilatkozatról van szó, amit Lengyelországgal kézen fogva sikerült meghekkelni, így 26 tagállam támogatta, 2 pedig nem. A dolog lényege annyi, hogy a tagállamok betartsák az Európai Unió alapszerzõdéseiben foglaltakat. Orbán Viktornak és gyülekezetének ez nem érdeke, ezért mindent megtesznek azért, hogy a jogállamiságot szitokszóvá degradálják. Ezért aztán Varga Judit futballista és Kovács Zoltán-díjas igazságügyi miniszter véleménycikket publikál a Euronews oldalán, amelyben a fõnökétõl származó dakota bölcsességek ismételgetésének kíséretében megmagyarázza, hogy mekkora faszság és miért faszság a jogállamiság. Egyszerû: aki a jogállamiságot feszegeti, aki az uniós támogatások bezsebelését a jogállamisági kritériumoktól tenné függõvé, az nem tiszteli a nemzetállami szuverenitásunkat.

Márpedig ez a legfontosabb ahhoz, hogy az Orbán-kormány azt tegyen a kétharmadával, amit akar, annyit lopjon, amennyit akar, és semmilyen módon ne lehessen felelõsségre vonni semmiért. És tényleg azt teszik a kétharmadukkal, amit nem szégyellnek. És semmit nem szégyellnek. Tehát miközben sunyiban a választási törvény átírásán fáradoznak, és tagadják veszettül, tegnap például megszavazták az új szakképzési törvényt, amely szerint a szülõ kötelessége lesz gondoskodni arról, hogy 18 éves korig tanuljon a gyereke, de legalább egy részszakma megszerzéséig iskolába járjon – akkor is, ha már nem tanköteles (az Orbán-kormány 2012-ben 16 évre csökkentette a tankötelezettség korhatárát). Ha a szülõ ennek nem tesz eleget, a gyerek után járó valamennyi támogatást elvehetik. Ilyen az, amikor valaki semmihez nem ért, mint Hollik István. Akkor bármekkora geciséghez adja a nevét, és a fõnökei ívesen leszarják, hogy hány meg hány szakmai szervezet tiltakozik az agyatlan, koncepciótlan megtorlásaik ellen. Õk kivonulnak a rendszerbõl, nem vállalnak felelõsséget, a szülõket meg büntetik. Szép kerek.

Vagyis megint a legnyomorultabbakba rúgnak egyet megrendszabályozási célzattal, mert a családbarátságuk határtalan és végtelen, és nekik a gyermek az elsõ. Nem kétlem, hogy pont ezért nem támogatta a fideszes parlamenti többség, hogy egyáltalán napirendre vegyék azt a javaslatot, amely pénzalapot hozott volna létre a ritka betegségekben szenvedõk, köztük az SMA-s gyerekek számára. Például az olyanok számára, mint Zente, akinek a disznószerelõ (újabban tehéntulajdonos) nagyvonalú adakozása révén jött össze a kezeléséhez szükséges 700 millió forint. Ennek alapján a hideg egészen nyugodtan kirázhatna minden normális embert, ha arra gondol, hogy tavaszra elkészül a kormány gyermekvédelmi stratégiája. Ezt onnan lehet tudni, hogy Novák Katalin nõi princípium elmagyarázta, miért van erre szükség: számos új veszély leselkedik a gyerekekre, melyek tíz-húsz évvel ezelõtt még nem voltak, vagy nem voltak olyan intenzívek, mint napjainkban, illetve korábban jobban meg tudta a fiatalokat védeni ezektõl a család és a helyi közösségek.

Ez bizonyára így van, ugyanakkor azt már tudjuk, milyen az, amikor ezek megvédenek valakit vagy valamit. A magyarok harmadát például egyáltalán nem sikerült megvédeniük a fizetéstõl fizetésig éléstõl. Mert ugyan a magyarok 7 hónapra elegendõ megtakarítással rendelkeznek, ám a 35 százalékuknak mindössze annyi spórolt pénze van, amelybõl egy hónapig tudna megélni újabb fizetés nélkül. Közben bármennyire lelkendezik Novák Katalin a családvédelmi akciótervnek, így sem születik elég gyermek, ezért jön a csodával határos újabb ötlet: nemzõképtelen férfiaknak szóló nemzeti programon dolgoznak Káslerék. Erre nemigen tudok mit lépni. Már attól elfog a jeges borzalom, hogy Kásler szakértelme megjelenik a lelki szemeim elõtt. Azt hiszem, az már önmagában is felér egy spontán nemzõképtelenséggel.

És végül, hogy a legnagyobbakról és a legszerencsésebbekrõl is essék néhány szó (hogy Kocsis Máté anyósa Kubatovnak dolgozik, az is vicces), Mészáros stróman lenyelte a Gödöllõi Tangazdaságot, vele az ország legnagyobb pálinkafõzdéjét és egy korszerû tejelõ tehenészetet is, amelynek kapacitása jelenleg 750 tehén. Gratulálok neki, csapjuk oda a többihez! De legalább a zene jó. Köszönöm szépen a figyelmet.

EU: a magyarok 35 százaléka vesztette el a munkáját részben vagy egészben a járvány miatt
20 év után szabadult, majd megfojtotta élettársát egy zalaegerszegi hajléktalan férfi
Megszavazták Orbánék: nem lehet jogállami feltételekhez kötni az EU-támogatásokat
Ha eddig nem tudtad mi a baj a nyugattal akkor most megtudod!!!
Kiderült: Két budapesti rendőr hozta haza Kaletát Peruból
Dudálós tüntetés: rendőr elleni bűncselekményekkel gyanúsítják az egyik résztvevőt
Elárulták ugyan miért kellett titkosítani a Budapest-Belgrád vasútra kötött hitelszerződést
Börtönre ítélték a kórházi dolgozókat fenyegető férfit
Kövér szerint Magyarországnak semmi szüksége a mentőcsomagra de szolidaritásból hajlandó mégis megszavazni azt
Feleannyiért vettek lélegeztetőgépeket, mint a Kínában portyázó Külügyminisztérium
Botrány a parlamentben Deutsch Tamás állítólagos drogfogyasztásival kapcsolatban
Schmidt Mária: Nincs kegyelem, elhurcolnak mindenkit, aki szembeszáll a balliberális elittel
Elég volt! - beszólt a kormánynak Majka
72 éves beteg édesapját rugdosta egy magyar férfi
Valami elkezdődött: Kirúgták a gazdaságfejlesztésért felelős helyettes államtitkárt
Döntés született az iskolakezdéssel kapcsolatban
Hamis bútorokkal bizniszeltek - lecsapott a NAV
Önkezével vetett véget életének az ellenzék egyik vezető politikusa
Miért kapott milliárdokat egy német alkatrészgyártó cég a magyar kormánytól?
Elkezdődött az önkéntes tartalékosok képzése Várpalotán
Gyomorforgató képek érkeztek a kerepesi horror házról
Orbán fellélegezhet - mégsem Ő lesz a legfőbb témája az EU-csúcsértekezletnek
Több millió liter üzemanyagot áraszthat a tengerbe a lángoló amerikai hadihajó
Mégsem pattan vissza a magyar gazdaság
Áder már alá is írta az adószigorításról szóló törvényt
Politikai hisztériának nevezték a több ezres magyar tüntetést
Bonyolult utazási szabályok jönnek
Betelt a pohár - lemondott a PDSZ elnöke
Valami történik: Magyar többségi tulajdonba kerülhet a Tesco
Új Iskolai tananyag lesz Magyarországon - Jelentősen átszabja az oktatást
Hamarabb indított buszok, lemondott utak - káosz az utazási irodáknál
Magyar adományokat szállított Bagdadba a Ferihegyen landolt katonai repülőgép
Villámgyorsan elkezdték a 700 milliárdos Budapest-Belgrád vasútvonal fejlesztése
Gulyás Gergely: megvizsgálják történt-e mulasztás Kaleta ügyben
Franciaországban 2830 milliárd forintot költenek az egészségügyi dolgozók béremelésére
Aprópénzzel tiszteleg a veszélyhelyzetben helyt álló hősök előtt a kormány
Formálisan megszűnt a Fidesz kétharmada
A WHO elárulta mire számít járvány ügyben
Simicskó: adhatunk tanácsot az Európai Unió döntéshozóinak és szabhatunk bizonyos feltételeket is
Egy EU-s zászlót lógatott ki autója ablakából, feljelentették
Maruzsa szerint ismét fel kell készülni a digitális oktatásra
Változás jön a boltokban szerdától
THE POST
COPYRIGHT © 2020. minden jog fenntartva - Impresszum