Kezdőlap   Csatlakozz hozzánk facebookon
Megakadt Orbán torkán, hogy ellenzékben kell lennie

Oda a fõvárosi többség, és több nagyvárost is elveszített a Fidesz októberben. 2006 óta ez volt az elsõ olyan választás, amit nem nyert meg a kormánypárt, az ujjgyakorlattá alakult agresszív hatalomgyakorlás után új magatartásformát kell keresni – az ellenzékiséget kell megtöltenie a Fidesznek tartalommal. A Fõvárosi Közgyûlés alakuló ülése megmutatta, hogy ezt még tanulni kell.Jampigallért lehajtani, rakkolni, dolgozni – erre van most szükség.

Ezt az ukázt adta ki G. Fodor Gábor a jobboldalnak 2018 év elején, az elveszített hódmezõvásárhelyi idõközi választás után.

Jelszó most egyelõre nincs, a zavar az, ami látszik. Ugyanis amíg Orbán Viktor kivár és békés hangot próbál megütni egy olyan helyzetben, amitõl õ, pártja és szavazótábora is elszokott az elmúlt évtizedben, addig Kövér László a Nemzeti Vértanúk emlékmûvének avatásán, az egykori Nagy Imre-szobor hûlt helyén arról beszélt: szellemi és politikai polgárháború zajlik, a Fidesszel szemben pedig ott állnak a „Lenin-fiúk, és egyelõre csak a virtuális világban, de ott folytatják, ahol száz éve a Szamuelyk abbahagyták”.

Vagyis: az orbáni békejobb nem jelent többet, mint idõhúzás, amíg a kormányfõ kitalálja, mihez kezdjen a megerõsödött ellenzékkel. De a házelnök szavaiból sejteni lehet, a Fidesz nem fog puhulni, ott ütik az ellenzéket, ahol tudják.

Ebben a zavarban kellene kitalálnia a Fidesznek és képviselõinek, hogyan viselkedjenek ellenzékben a következõ öt évben, illetve 2022-ig, ugyanis az akkori országgyûlési választási kampánynak része lesz az önkormányzati politikában nyújtott teljesítmény is.

Orbán Viktor és a Fidesz került már kormányzás után ellenzékbe, 2002-ben. A következõ tíz év munkája – polgári körök, kivonulások a parlamentbõl, utcai politizálás, alternatívaépítés és -kínálás (meg természetesen Gyurcsány Ferenc õszödi beszéde, valamint a gazdasági válság) – hozzájárult ahhoz, hogy ellenzékbõl aztán kormányra kerüljön a Fidesz.

De mi van akkor, ha az önkormányzatokban kell ellenzékben lenni?
A Fõvárosi Közgyûlés múlt heti alakuló ülésén az ellenzékbe szorult Fidesz részérõl Pokorni Zoltán XII. kerületi polgármester villantotta fel, mire lehet számítani a következõ öt évben. Pokorni ugyanis felállt és elkezdett arról beszélni, hogy meghatotta, milyen sok képviselõtársa anyukája és apukája kísérte el a fiát vagy lányát dolgozni, majd csuklóból letegezte Karácsonyt, mondván õ eddig is tegezte, ezen pedig a jövõben sem kíván változtatni. Erre a szocialista Szaniszló Sándor kért szót, hogy megkérje Pokornit, felszólalásában ne tegezze, inkább magázza a fõpolgármestert.


Akkori felszólalásában Pokorni a bizottsági és felügyelõbizottsági helyek elosztásáról beszélt a tegezés mellett, azt kifogásolta, hogy hatalmi osztozkodás tárgya lett a helyek elosztásából. Karácsony erre csak annyit mondott, örül, hogy öt év kormányzás után, ellenzékbõl elõkerültek ezek az elvek.

Szintén a közgyûlés alakuló ülésén történt, hogy amikor megválasztották a fõpolgármester öt helyettesét, a voksolás elõtt szót kért a volt II. kerületi polgármester, Láng Zsolt (Fidesz), és kifejtette, szerinte sok az öt helyettes, mértéktartóbb is lehetet volna Karácsony, nem kellene ilyen mértékben költeni az adófizetõk pénzét. A közönség kinevette Lángot, V. Naszályi Márta (Párbeszéd) pedig jelezte, 200 államtitkár van. Õt megtapsolták.

Józsefváros sokáig jobboldali fellegvárnak számított, de az októberi választás földindulásszerû változásokat hozott, a kerületet és a közgyûlési többséget is az ellenzék vette át. A Fidesz ellenzéki politizálásáról Camara-Bereczki Ferencet, a kerület szocialista képviselõjét kérdeztük, akit a kerületben anonim rasszista támadás is ért.

Nagyon rosszul viselik, hogy elveszítették a választást. A Fidesz bosszúhadjáratot hirdetett, mindenbe belekötnek, lépten-nyomon csapdákba próbálnak terelni minket.

Camara-Bereczki példaként említette az október 23-i megemlékezést, amikor a kerületi közös megemlékezés helyett a Fidesz egy órával hamarabb emlékezett meg ugyanott, a Corvin közben, mint ahol késõbb Pikó András polgármester is emlékezett. „Ez jelzi a helyi Fidesz hozzáállását.”

A képviselõ a hvg.hu-nak felidézte az alakuló ülés egyik mozzanatát is, amikor a tisztségviselõk fizetésérõl volt szó. Egry Attila korábbi fideszes alpolgármester ekkor azzal támadta a kerület új vezetését, hogy rögtön, elsõ lépésként a fizetésekrõl szavaznak. „Ez azért képmutatás, mert törvény szabja meg, hogy a polgármesternek mekkora a fizetése, ahogy azt is, hogy errõl az elsõ ülésen dönteni kell.”

Úgy véli, elõbb vagy utóbb a Fidesz is fel fogja fogni, hogy nem érdemes a kerület és annak vezetése ellen politizálni, mert ez a visszájára fog elsülni, de

2022-ig nem látok esélyt a változásra, addig folyamatosan támadni fognak.

Az ellenzék által most megnyert Egerben is újfajta politizálásra van szüksége a Fidesznek. Az Egri Ügyek korábbi beszámolója szerint a jobbikos polgármester, Mirkóczki Ádám elsõ beszédében azt hangsúlyozta, hogy együtt kíván mûködni a kisebbségbe szorult fideszesekkel (bizottsági elnöki posztot és tanácsnoki helyet is felajánlva számukra), és nem kíván bosszúhadjáratot indítani.

A helyi Fidesz frakcióvezetõje (akirõl olyan hangfelvételek kerültek ki a kampányban, amelyen arról beszélt, hogy a politikai ellenfelekkel nem tárgyalni kell, hanem legyõzni õket) nem fogadta a békejobbot, már az elsõ ülésen szóvá tette, miért nincs kész a Mirkóczki által a kampányban ígért elektronikus népszavazás intézményének koncepciója. Majd alkalmatlannak nevezte az új vezetést.

Pécsen is õrségváltás történt, október 13-án ott a Péterffy Attila polgármester vezette országos ellenzék szerzett kétharmados felhatalmazást. Megkeresésünkre Babos Attila, a Szabad Pécs ügyvezetõje azt mondta, korai lenne még megmondani, hogyan fog a Fidesz ellenzékbõl politizálni a következõ öt évben, de az alakuló ülésbõl látszik, hogy a helyi Fidesz, a KDNP és az ÖPE (Összefogás Pécsért Egyesület) tagjai az „élõ fába is belekötnek, de pengeváltás még nem történt”. Ugyanakkor a fideszes névsort elnézve Babos úgy látja:

növekedett a szürkeállomány, szakértõi szerepet is felvehet a Fidesz.

Hozzátette, fontos szerepet szánnak helyben a fideszesek a kormányhû médiatermékeknek, „amelyek egyetlen alkalmat sem mulasztanak el, hogy revolverezzék a polgármestert és az új vezetést”. Elmondta, így volt az akkor is, amikor már a kezdeti napokban számonkérték a polgármestert, miért van ilyen sok taxi a belvárosban, amivel az elõzõ, fideszes vezetés sem kezdett semmit. „Úgy látom, a pécsi képviselõnek, Hoppál Péternek is hasonló feladata lesz” – zárta a Szabad Pécs újságírója.

Nagy kérdés, hogyan fog ebben az önkormányzati ciklusban politizálni a Fidesz, de az biztos, hogy bajban a kormánypárt. A Fidesz megmondóemberei pedig már meg is kongatták a vészharangot. A kormányközeli Hír TV-n futó Sajtóklubban Bayer Zsolt és társai politizálási irányváltást sürgettek.

Nem elég már újragombolni a kabátot, mert valamit tenni kell – hangzott el a mûsorban, mert „még egy ilyen választás, és Magyarország örökre elveszett”.

Ez is érdekelhet:
                             
Ezek érdekelték olvasóinkat leginkább
Fogynak a balatoni szabadstrandok - kisajátítják a nagyok a magyar tengert
Villany nélkül maradhat a magyar lakópark - szégyen ami történt
Végleges: kiderült kiknek fog fájni igazán az új adótörvény
Összesen 22 340 külhoni magyar család igényelte az anyasági támogatást amit a magyar kormány adott
Továbbra is népszerű a határon túli magyarok körében a Köldökzsinór program, amelynek köszönhetően 2018 januárja óta az anyasági támogatás valamint a fiatalok életkezdési támogat...
  
Erdélyből igényelték a legtöbben a magyar kormány által adott támogatást
Továbbra is népszerű a határon túli magyarok körében a Köldökzsinór program, amelynek köszönhetően 2018 januárja óta az anyasági támogatás valamint a fiatalok életkezdési támogat...
  
Élőben közvetítette a magyar férfi, ahogy 6 éves fia vezeti az autót
A Kiskőrösi Járási Ügyészség járművezetés tiltott átengedésének vétsége és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy férfi ellen, aki – mint megírtuk – 2020 márciusában és ...
  
Váratlan bejelentés: Az egyházi iskolákban egyelőre nem lesznek iskolaőrök
Maruzsa Zoltán oktatási államtitkár szerint Magyarország északkeleti részén gyakoribb az iskolai erőszak. Az Országgyűlés július 3-án szavazta meg az iskolaőrség bevezetését. Amint...
  
Magyar botrány: Kamupártokat vezető házaspár ellen emeltek vádat
Összesen 117 millió forint elcsalásával vádol a nyíregyházi ügyészség egy házaspárt. Vádat emelt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség egy házaspár ellen, mert a férj és ...
  
Kásler: a szociális ágazat munkáját nagyra becsüli - interjú
Az Emmi minisztere szerint egyelőre még nem tudni, hogy lesz-e a koronavírus-járványnak második hulláma. Ungár Péter LMP-s képviselő vitára hívta Kásler Miklóst, hogy a szociális ága...
  
Durván lezuhant a kiskereskedelem forgalma
Az idén májusban a kiskereskedelmi üzletek forgalmának volumene a nyers adat szerint 2,8 százalékkal, naptárhatástól megtisztítva 2,1 százalékkal csökkent az előző év azonos időszaká...
  
Tiborcz interjú: Nem szeretnék egy olyan cégben tulajdonos lenni, amely közpénzeket nyer
Interjút közölt a Portfólió Tiborcz Istvánnal, Magyarország egyik leggazdagabb vállalkozójával, aki döntően azután szerezte milliárdos vagyonát, hogy feleségül vette Orbán Viktor min...
  
Az illegális migránsok munkába állításáról mondta el a véleményét Bakondi György
A koronavírus-járvány miatt kialakult gazdasági válságban milliók veszítették el az állásukat, az illegális migránsok munkába állítása már ezért is „aggályossá vált” – mond...
  
Hadházy: MOCSKOS 5 MILLIÁRD, AMIT A JÁRVÁNYRA HIVATKOZVA DOB ODA A KORMÁNY SAJÁT EMBEREINEK
„Tanácsadás a koronavírus okozta károk mérséklésére” címmel jelent meg egy ötmilliárd forintos, turisztikai témájú közbeszezési kiírás, amiről Hadházy Ákos független képvise...
  
Valami történt - békülékenyebb, támogatóbb hangvételt ütött meg Orbán az EU-val kapcsolatban
Orbán Viktor kormányfő a ma reggeli rádióinterjúban már jelezte, hogy késhegyre menő viták várhatók Brüsszelben a következő 2-3 hétben a koronavírus miatti helyreállítási alap és ...
  
Egy kis nyavalyás lángos 1750 Ft-ért - bajban a turisztika de ez a megoldás?
Olvasó levelet kaptunk, melyet változtatás nélkül közlünk. Az olvasónk által küldött levélben szereplő büfé adatait nem tüntetjük fel, mert közben kértük az Ő álláspontjukat i...
  
Rendőrök csaptak le az állatkínzóra
Kalapáccsal verte fejbe kutyáját a látrányi férfi. Az eljárás adatai alapján 2020. július 4-én 19 órakor Látrányban egy férfi kalapáccsal verte fejbe a kutyáját, mivel az állat ké...
  
Rendőrök kaptak jutalmat - kiemelkedő rendészeti tevékenység
Polgármesterek ismerték el a Komárom-Esztergom megyei rendőrök munkáját. Április 24-e, a Rendőrség Napja alkalmából Nyergesújfalu, Lábatlan és Süttő polgármestere adott át jutalm...
  
Újabb speciális önkéntes tartalékosok vonultak be - mutatjuk a részleteket
Az ország több pontján, így Zala megyében is július első napján vonultak be a speciális önkéntes tartalékosok. Nagykanizsán öltötték magukra az egyenruhát. A Magyar Honvédség ré...
  
Honvédelem: Ha a hazádat akarod szolgálni, a Magyar Honvédségnél minden egyes nap megteheted
Mária Terézia és az alakulat névadója, vitéz Szurmay Sándor emléke előtt tisztelgett a Budapest Helyőrség Dandár június 25-én, a Petőfi laktanyában. A dandár napján adták át a Szur...
  
Óriási fordulat a magyar gyógyszertárakban
A járvány miatt több mint 2 százalékkal csökkent a kiskereskedelmi forgalom. A járványhatás nélkül 6,5 százalékos lett volna a többlet. A gyógyszerforgalom jókora mínuszba került. ...
  
Tíz nap múlva kapkodhatja a fejét a piacokon és a boltokban
A kicsi húsboltoknak nem kell zászlózniuk, a kicsi zöldségesnek viszont igen. A húsboltban minden húst származási országonként zászlózni kell, a zöldségesben csak a magyar árut - hívt...
  
Riasztást kapott a magyar honvédség
Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság munkatársai értesítették a Magyar Honvédség légi kutató-mentő központját, július 5-én vasárnap, a kora délutáni órákban, mert Vért...
  
Az agyevő amőba is felbukkant Amerikában
Agyevő amőba fertőzött meg egy embert Floridában, a helyi egészségügyi hatóságok a hétvégén figyelmeztetést adtak ki az állam egyik nyugati parti megyéjének területére. A floridai ...
  
Kilenc új fertőzött van itthon
Kilenc újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 4183 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma változatlanul 589 fő...
  
Siófoki vasúti szerencsétlenség: Sajnálom az áldozatokat, de elengedtem már ezt a tragédiát
Szabadisóstó — Amikor Kiss Ferenc (67) nyugdíjas mozdonyvezető izomtrikóban végigballag a balatonberényi Táncsics utcán, minden lépésnél megállítják a helyiek, megveregetik a vállá...
  
Váratlan személy jelent meg Gesztesi Károly sírjánál
Váratlan személy jelent meg Gesztesi Károly sírjánál Molnár Anikó barátnőjével látogatott ki Gesztesi Károly sírjához, ahol nagyon felháborította a látvány. Szégyenletes Geszte...
  
Időjárás: brutális hőséget extrém lehűlés követi
Hétfőn estig sok napsütésre számíthatunk, amelyet gomolyfelhők zavarnak, de csapadék még nem lesz. Estétől aztán északnyugat felől már kialakulhat zápor, zivatar. Fokozatosan megélé...
  
Megmutatjuk mi történik most Felcsúton 100 millióból
A milliárdos útépítő cégnek a legnagyobb projektek mellett sem okoz problémát a legkisebb munkák elvállalása. Főleg, ha a tulajdonos üzlettársa, Mészáros Lőrinc falujáról, Felcsútr...
  
Mi a legfontosabb különbség a nyugdíjpénztár és nyugdíjbiztosítás között?
A nyugdíjcélú megtakarítások között kiemelt helye van az önkéntes nyugdíjpénztári megtakarításoknak és a nyugdíjbiztosításoknak. Mindkettő után igénybe vehető szja-kedvezmény, a...
  
Változtatott az Orbán-kormány a nyugdíjrendszeren: gyökeres változás lépett életbe
Az új hónappal a dolgozó nyugdíjasokat érintő gyökeres változás lépett életbe. Ennek köszönhetően ötödével (19,7 százalékkal) több pénzt vihetnek haza a korábbiakhoz képest. Ed...
  
A házi gyermekorvosok 40 százaléka csak úgy eltünt
A járvány idején a házi gyermekorvosok közel fele nem praktizálhatott, mivel már elmúlt 65 éves, és így a veszélyeztetett kategóriába tartozott, írja a Népszava. A lap összeállítás...
  
Egyszerűen megvásárolt egy nőt egy szegedi házaspár
A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség kérte annak a szegedi nőnek a letartóztatását is, aki a múlt héten szintén letartóztatott férjével együtt 2017-ben előbb megtévesztéssel, majd...
  
65 milliós parkolási megbízásokat kapott Kupper András volt cége
Erzsébetváros is a csalás miatt elítélt Kupper András korábbi cégével szerződött parkolásügyben, írja az Átlátszó.hu. A cikk szerint az önkormányzat tulajdonában lévő Erzsébetv...
  
THE POST
COPYRIGHT © 2020. minden jog fenntartva - Impresszum
Megakadt Orbán torkán, hogy ellenzékben kell lennie
Oda a fõvárosi többség, és több nagyvárost is elveszített a Fidesz októberben. 2006 óta ez volt az elsõ olyan választás, amit nem nyert meg a kormánypárt, az ujjgyakorlattá alakult agresszív hatalomgyakorlás után új magatartásformát kell keresni – az ellenzékiséget kell megtöltenie a Fidesznek tartalommal. A Fõvárosi Közgyûlés alakuló ülése megmutatta, hogy ezt még tanulni kell.Jampigallért lehajtani, rakkolni, dolgozni – erre van most szükség.

Ezt az ukázt adta ki G. Fodor Gábor a jobboldalnak 2018 év elején, az elveszített hódmezõvásárhelyi idõközi választás után.

Jelszó most egyelõre nincs, a zavar az, ami látszik. Ugyanis amíg Orbán Viktor kivár és békés hangot próbál megütni egy olyan helyzetben, amitõl õ, pártja és szavazótábora is elszokott az elmúlt évtizedben, addig Kövér László a Nemzeti Vértanúk emlékmûvének avatásán, az egykori Nagy Imre-szobor hûlt helyén arról beszélt: szellemi és politikai polgárháború zajlik, a Fidesszel szemben pedig ott állnak a „Lenin-fiúk, és egyelõre csak a virtuális világban, de ott folytatják, ahol száz éve a Szamuelyk abbahagyták”.

Vagyis: az orbáni békejobb nem jelent többet, mint idõhúzás, amíg a kormányfõ kitalálja, mihez kezdjen a megerõsödött ellenzékkel. De a házelnök szavaiból sejteni lehet, a Fidesz nem fog puhulni, ott ütik az ellenzéket, ahol tudják.

Ebben a zavarban kellene kitalálnia a Fidesznek és képviselõinek, hogyan viselkedjenek ellenzékben a következõ öt évben, illetve 2022-ig, ugyanis az akkori országgyûlési választási kampánynak része lesz az önkormányzati politikában nyújtott teljesítmény is.

Orbán Viktor és a Fidesz került már kormányzás után ellenzékbe, 2002-ben. A következõ tíz év munkája – polgári körök, kivonulások a parlamentbõl, utcai politizálás, alternatívaépítés és -kínálás (meg természetesen Gyurcsány Ferenc õszödi beszéde, valamint a gazdasági válság) – hozzájárult ahhoz, hogy ellenzékbõl aztán kormányra kerüljön a Fidesz.

De mi van akkor, ha az önkormányzatokban kell ellenzékben lenni?
A Fõvárosi Közgyûlés múlt heti alakuló ülésén az ellenzékbe szorult Fidesz részérõl Pokorni Zoltán XII. kerületi polgármester villantotta fel, mire lehet számítani a következõ öt évben. Pokorni ugyanis felállt és elkezdett arról beszélni, hogy meghatotta, milyen sok képviselõtársa anyukája és apukája kísérte el a fiát vagy lányát dolgozni, majd csuklóból letegezte Karácsonyt, mondván õ eddig is tegezte, ezen pedig a jövõben sem kíván változtatni. Erre a szocialista Szaniszló Sándor kért szót, hogy megkérje Pokornit, felszólalásában ne tegezze, inkább magázza a fõpolgármestert.


Akkori felszólalásában Pokorni a bizottsági és felügyelõbizottsági helyek elosztásáról beszélt a tegezés mellett, azt kifogásolta, hogy hatalmi osztozkodás tárgya lett a helyek elosztásából. Karácsony erre csak annyit mondott, örül, hogy öt év kormányzás után, ellenzékbõl elõkerültek ezek az elvek.

Szintén a közgyûlés alakuló ülésén történt, hogy amikor megválasztották a fõpolgármester öt helyettesét, a voksolás elõtt szót kért a volt II. kerületi polgármester, Láng Zsolt (Fidesz), és kifejtette, szerinte sok az öt helyettes, mértéktartóbb is lehetet volna Karácsony, nem kellene ilyen mértékben költeni az adófizetõk pénzét. A közönség kinevette Lángot, V. Naszályi Márta (Párbeszéd) pedig jelezte, 200 államtitkár van. Õt megtapsolták.

Józsefváros sokáig jobboldali fellegvárnak számított, de az októberi választás földindulásszerû változásokat hozott, a kerületet és a közgyûlési többséget is az ellenzék vette át. A Fidesz ellenzéki politizálásáról Camara-Bereczki Ferencet, a kerület szocialista képviselõjét kérdeztük, akit a kerületben anonim rasszista támadás is ért.

Nagyon rosszul viselik, hogy elveszítették a választást. A Fidesz bosszúhadjáratot hirdetett, mindenbe belekötnek, lépten-nyomon csapdákba próbálnak terelni minket.

Camara-Bereczki példaként említette az október 23-i megemlékezést, amikor a kerületi közös megemlékezés helyett a Fidesz egy órával hamarabb emlékezett meg ugyanott, a Corvin közben, mint ahol késõbb Pikó András polgármester is emlékezett. „Ez jelzi a helyi Fidesz hozzáállását.”

A képviselõ a hvg.hu-nak felidézte az alakuló ülés egyik mozzanatát is, amikor a tisztségviselõk fizetésérõl volt szó. Egry Attila korábbi fideszes alpolgármester ekkor azzal támadta a kerület új vezetését, hogy rögtön, elsõ lépésként a fizetésekrõl szavaznak. „Ez azért képmutatás, mert törvény szabja meg, hogy a polgármesternek mekkora a fizetése, ahogy azt is, hogy errõl az elsõ ülésen dönteni kell.”

Úgy véli, elõbb vagy utóbb a Fidesz is fel fogja fogni, hogy nem érdemes a kerület és annak vezetése ellen politizálni, mert ez a visszájára fog elsülni, de

2022-ig nem látok esélyt a változásra, addig folyamatosan támadni fognak.

Az ellenzék által most megnyert Egerben is újfajta politizálásra van szüksége a Fidesznek. Az Egri Ügyek korábbi beszámolója szerint a jobbikos polgármester, Mirkóczki Ádám elsõ beszédében azt hangsúlyozta, hogy együtt kíván mûködni a kisebbségbe szorult fideszesekkel (bizottsági elnöki posztot és tanácsnoki helyet is felajánlva számukra), és nem kíván bosszúhadjáratot indítani.

A helyi Fidesz frakcióvezetõje (akirõl olyan hangfelvételek kerültek ki a kampányban, amelyen arról beszélt, hogy a politikai ellenfelekkel nem tárgyalni kell, hanem legyõzni õket) nem fogadta a békejobbot, már az elsõ ülésen szóvá tette, miért nincs kész a Mirkóczki által a kampányban ígért elektronikus népszavazás intézményének koncepciója. Majd alkalmatlannak nevezte az új vezetést.

Pécsen is õrségváltás történt, október 13-án ott a Péterffy Attila polgármester vezette országos ellenzék szerzett kétharmados felhatalmazást. Megkeresésünkre Babos Attila, a Szabad Pécs ügyvezetõje azt mondta, korai lenne még megmondani, hogyan fog a Fidesz ellenzékbõl politizálni a következõ öt évben, de az alakuló ülésbõl látszik, hogy a helyi Fidesz, a KDNP és az ÖPE (Összefogás Pécsért Egyesület) tagjai az „élõ fába is belekötnek, de pengeváltás még nem történt”. Ugyanakkor a fideszes névsort elnézve Babos úgy látja:

növekedett a szürkeállomány, szakértõi szerepet is felvehet a Fidesz.

Hozzátette, fontos szerepet szánnak helyben a fideszesek a kormányhû médiatermékeknek, „amelyek egyetlen alkalmat sem mulasztanak el, hogy revolverezzék a polgármestert és az új vezetést”. Elmondta, így volt az akkor is, amikor már a kezdeti napokban számonkérték a polgármestert, miért van ilyen sok taxi a belvárosban, amivel az elõzõ, fideszes vezetés sem kezdett semmit. „Úgy látom, a pécsi képviselõnek, Hoppál Péternek is hasonló feladata lesz” – zárta a Szabad Pécs újságírója.

Nagy kérdés, hogyan fog ebben az önkormányzati ciklusban politizálni a Fidesz, de az biztos, hogy bajban a kormánypárt. A Fidesz megmondóemberei pedig már meg is kongatták a vészharangot. A kormányközeli Hír TV-n futó Sajtóklubban Bayer Zsolt és társai politizálási irányváltást sürgettek.

Nem elég már újragombolni a kabátot, mert valamit tenni kell – hangzott el a mûsorban, mert „még egy ilyen választás, és Magyarország örökre elveszett”.
Összesen 22 340 külhoni magyar család igényelte az anyasági támogatást amit a magyar kormány adott
Erdélyből igényelték a legtöbben a magyar kormány által adott támogatást
Élőben közvetítette a magyar férfi, ahogy 6 éves fia vezeti az autót
Váratlan bejelentés: Az egyházi iskolákban egyelőre nem lesznek iskolaőrök
Magyar botrány: Kamupártokat vezető házaspár ellen emeltek vádat
Kásler: a szociális ágazat munkáját nagyra becsüli - interjú
Durván lezuhant a kiskereskedelem forgalma
Tiborcz interjú: Nem szeretnék egy olyan cégben tulajdonos lenni, amely közpénzeket nyer
Az illegális migránsok munkába állításáról mondta el a véleményét Bakondi György
Hadházy: MOCSKOS 5 MILLIÁRD, AMIT A JÁRVÁNYRA HIVATKOZVA DOB ODA A KORMÁNY SAJÁT EMBEREINEK
Valami történt - békülékenyebb, támogatóbb hangvételt ütött meg Orbán az EU-val kapcsolatban
Egy kis nyavalyás lángos 1750 Ft-ért - bajban a turisztika de ez a megoldás?
Rendőrök csaptak le az állatkínzóra
Rendőrök kaptak jutalmat - kiemelkedő rendészeti tevékenység
Újabb speciális önkéntes tartalékosok vonultak be - mutatjuk a részleteket
Honvédelem: Ha a hazádat akarod szolgálni, a Magyar Honvédségnél minden egyes nap megteheted
Óriási fordulat a magyar gyógyszertárakban
Tíz nap múlva kapkodhatja a fejét a piacokon és a boltokban
Riasztást kapott a magyar honvédség
Az agyevő amőba is felbukkant Amerikában
Kilenc új fertőzött van itthon
Siófoki vasúti szerencsétlenség: Sajnálom az áldozatokat, de elengedtem már ezt a tragédiát
Váratlan személy jelent meg Gesztesi Károly sírjánál
Időjárás: brutális hőséget extrém lehűlés követi
Megmutatjuk mi történik most Felcsúton 100 millióból
Mi a legfontosabb különbség a nyugdíjpénztár és nyugdíjbiztosítás között?
Változtatott az Orbán-kormány a nyugdíjrendszeren: gyökeres változás lépett életbe
A házi gyermekorvosok 40 százaléka csak úgy eltünt
Egyszerűen megvásárolt egy nőt egy szegedi házaspár
65 milliós parkolási megbízásokat kapott Kupper András volt cége
Balatoni botrány: Nem lépett az állam, társasház épülhet a siófoki obszervatórium mellett
Úgy plázáztak a magyarok, mintha nem lenne holnap
Botrány: benne volt a lélegeztetőgépeket vásárló és az azokat üzembe helyező cégekben is
Botrány: Népszava: hétmilliárdért szállította a védőeszközöket a Wizz Air
Maruzsa: az iskolaőröket a rendőrség fogja toborozni
91 éves korában meghalt Ennio Morricone
Rothadó egeret és penészes hús - lecsapott a Nébih
Bejött a kánikula, lezárták a szabadstrandot
Csaknem száz család maradhat áram nélkül
Lélegeztetőgép botrány: menesztik az OTT-ONE felügyelőbizottsági tagját
Szökött rabot keres az egész ország
Pénteken fogadták el a törvényt - már jelentkezett is egy tettre kész üzletember
THE POST
COPYRIGHT © 2020. minden jog fenntartva - Impresszum