Kezdőlap   Csatlakozz hozzánk facebookon
Könyörgött a bírónak az ISIS-tagsággal vádolt férfi, hogy ne végezzék ki

Szerdán kezdõdött a Fõvárosi Törvényszéken a szíriai H. F. pere, akit azzal gyanúsítanak, hogy 2015-ben az Iszlám Állam katonájaként kivégzésekben vett részt. Ezért bûnszervezetben megvalósított terrorcselekmény bûntettével és társtettesként elkövetett emberiesség elleni bûntettekkel vádolják.

H. F.-et tavaly õsszel fogták el Magyarországon, és ítélték el embercsempészetért. Kitoloncolására várt, amikor a belga hatóságok jelzése alapján letartóztatták. F. egy, a feleségére hasonlító asszonyt próbált neje papírjaival Európába hozni ötezer euró fejében. A vádirat szerint H. F. 2014-ben csatlakozott az Iszlám Államhoz, majd több embert is megpróbált beszervezni a terrorszervezetbe, aminek azonosult a céljaival. Ezeknek része volt, hogy az Iszlám Állam az uralma alatt álló területek lakosságát kivégzésekkel, kínzásokkal módszeresen megfélemlíti, a szervezethez nem csatlakozó, az „iszlám ellenségeinek” tekinthetõ személyeket, közösségeket elrettentõ módszerekkel megbünteti.

A vád szerint a férfi 2015 május elején a mûkincsekben gazdag Palmira elfoglalása érdekében Homsz tartomány egyik városának, al Shokninak az elfoglalását kapta parancsba. H. F. feladata volt, hogy itt az Iszlám Állam ellenségeirõl halállistát készítsen, akiket a lakosság megfélemlítése céljából kivégeznek. A kivégzések megszervezése is az õ feladata volt. A listán szereplõ személyeket tarkólövéssel és késsel ölték meg. A vád szerint H. F. legalább két ember kivégzésében személyesen is részt vett, egy harmadikat pisztollyal lõtt le. A kivégzéseket a fõtérre terelt nõkkel és gyerekekkel is végignézették. A város imámját pedig egy késsel, hosszan elnyújtva lefejezték.

A férfi a vádirat ismertetése közben végig mozdulatlanul ült, amikor azt kérdezték tõle, hogy hozzájárul-e, hogy a képmása megjelenjen a médiában, kétszer is csak annyit mondott, legyen úgy, ahogy a bíróság akarja. A bíróság elõtt azt mondta, nem bûnös, semmit sem követett el, csak a családját akarja. Kérdésekre válaszolva azt mondta, sem a Facebookról, sem az e-mailrõl nem tudja, hogy micsoda, csak egy mobilja volt, azt használta. Mivel nem tud olvasni, a reptereken is rendõrök segítségével tájékozódott, a repülõjegyeket Görögországban egy arab ismerõse foglalta le neki, mivel a számítógépet sem tudja használni.

A férfi valószínûleg nem volt tisztában azzal sem, hogy Magyarországon nincs halálbüntetés,

mivel a vallomását többször azzal szakította meg, hogy a bírónak könyörgött, ne végezzék ki.Azt kérte a bírótól, hogy védje meg, és maradhasson a bíróság épületében, mivel tart tõle, hogy a börtönben ki akarják végezni. Karmolásokat mutatott karján, majd azt mondta, hogy egy pohárban mérget látott amivel meg akarták ölni. Állítása szerint rendõrök meg is verték, és ki akarták végezni. A bíró megjegyezte, hogy ez illegális lenne.

A bíró megkérdezte tõle azt is, hogy ha ennyire fél a kivégzéstõl, akkor miért próbált meg háromszor is öngyilkosságot elkövetni a börtönben. Erre a vádlott csak annyit mondott, hogy ideges volt és aggódott a családja miatt.

Elmondta, hogy 2014-ben hagyta el Szíriát a családjával. Elmondása szerint éppen az Iszlám Állam miatt hagyták el az országot. Elõször Törökországba mentek, egy csempész segítségével, ahol aztán zöldségekkel foglalkozott, és a török államtól is kapott támogatást egy kártyára. Görögországba azért mentek tovább, mert azt hallották, ott kedvesek az emberek, és mindenki segít nekik. Egy embercsempésszel ment át a tengeren a terhes feleségével és a két lányával Görögországba 2016-ban. Nagyjából 400 dollárt fizettek a csempésznek.

A bíró megkérdezte, hogy 2018-ban miért járt Máltán, Brüsszelben és az olaszországi Bergamóban. H. F csak annyit tudott, hogy taxival ment egy ismerõséhez valahova, de nem tudta pontosan, hogy hol volt. Majd annak az országnak a fõvárosába is mentek, de nem tudta, mi a város a neve. Máltán pedig a családját látogatta meg.

Elmondta, hogy Szíriában nem volt ellensége, senkit sem bántott. Azt nem tudja, miért állítják a tanúk, hogy õ az Iszlám Állam tagja lett volna. Szíriában nem járt mecsetbe, mivel imádkozni sem tud, ugyanis képtelen megjegyezni a szövegeket. Közben többször kérte a bírótól, hogy ne öljék meg.

A szír kormányerõknél 4 hónapot szolgált, de miután elment szabadságra, már nem ment vissza, ezért elfogták, és börtönbe vitték. 15 napig tartották fogva, majd Damaszkuszba szállították kiképzésre. Ezután õrként alkalmazták, de megszökött, és egy sátorban lakott a családjával. Elmondta, hogy 2013 környékén többször dolgozott olajjal egy olajkútnál. Arra a kérdésre, hogy embercsempészettel foglalkozott-e, elõször visszakérdezett, hogy mi az a csempészet, majd azt mondta, senkit sem vitt Görögországba, csak egy telefont akart Svédországba vinni az egyik ismerõse kérésére.

H. F. védõje kérte, hogy a bíró zárja ki azokat a tanúkat akik csak hallottak az esetrõl, de személyesen nem voltak jelen. Valamint a kivégzésekrõl készült videókat is kizáratta volna a bizonyítékok közül, mivel nem bizonyítható egyértelmûen, hogy azokon H. F. látható. Az ügyvéd a poligráfos vizsgálatot is kizáratta volna, mert sértette a tisztességes eljáráshoz való jogot, illetve pótnyomozást indítványozott a 2015-ös törökországi tartózkodásával kapcsolatban. Végül azokat a tanúkat is kizáratta volna, akik személyesen ott voltak a kivégzéseknél, és felismerték H. F.-et, mivel szakértõ is megállapította, hogy nem a védence van a videón, más az orra és a fogazata is.

Az ügyvéd szerint H.F.-fel ellentétben a videón szereplõ személy fogazata rendezett volt, „olyan, mintha fogpaszta reklámban szerepelt volna”. A tanú az elsõ kihallgatáson egyetlen áldozatot sem tudott megnevezni, a másodikon pedig többet is. Szerinte a dátumot is csak a kihallgató tiszt hatására ismerte el. Az ügyvéd szerint az sem életszerû, hogy az analfabéta ember halállistát állított volna össze. Ráadásul imádkozni sem tud, pedig ez az ISIS-es tagság feltétele lenne. A tanúk kihallgatását is szabálytalannak tartotta. A védõ szerint H. F. 2014-ben elhagyta Szíriát, 2015 óta pedig Görögországban volt. Azt is elmondta, hogy a védence milyen kapcsolatban volt a görög titkosszolgálattal, akik szerinte szintén leellenõrizték.

Amikor az ügyész rákérdezett, mibõl finanszírozta az európai utazásait, H.F. csak annyit mondott, hogy a feleségével gyûjtött pénzbõl fizette az utakat. Tagadta, hogy egyedül tért volna vissza azokról az utakról, ahová elvileg a családtagjával utazott ki. H. F. az Iszlám Államról azt mondta, hogy köpik rájuk, szamaraknak tartja õket, mert nem tudják, mit tesznek.

A tárgyaláson levetítettek egy lefejezésrõl készült videót is, amin egy férfinak késsel metszik el a torkát, majd egy férfi a magasba emelte a levágott fejet. H. F. tagadta, hogy õ szerepelne a felvételen, vagy ismerné a többi szereplõt. Ugyanakkor több Máltán élõ tanú is felismerte a felvételeken H. F.-et.

A bíróságon megjelent H. F. apja is, akit tanúként hallgatta meg. A férfi egy korábbi vallomásában Máltán még azt állította, hogy a fia tagja volt az Iszlám Államnak, de most azt mondta, ez csak fordítási hiba lehetett, mivel a kurd tolmács valószínûleg félreértette. Most arról beszélt, hogy amikor a falujukban megjelentek az Iszlám Állam emberei, mindenkit be akartak szervezni, de fia ezt megtagadta, amiért börtönbe zárták.

Ez is érdekelhet:
                             
Ezek érdekelték olvasóinkat leginkább
Merkeltől kapott kemény üzenetet Orbán Viktor
Szerbia: tüntetők törtek be a parlamentbe - az elnök azonnal meghátrált
Kocsis Máté szerint undorító, amit Kaleta tett - kemény szavak hangoztak le
Tüntetnek a bíróság előtt Kaleta Gábor botrányos ítélete miatt
Nagy felháborodást okozott a bíróság ítélete Kaleta Gábor ügyében. A Blikk is megírta, hogy nem sokkal a Kaleta Gábort érintő botrányos ítélet után tüntetést kezdtek szervezni Bu...
  
Elzárhatják az uniós pénzcsapokat
A javasolt mechanizmus alapján az EU-nak joga lesz felfüggesztenie a támogatások folyósítását. Az európai uniós költségvetés védelmének alapvető feltétele a jogállamiság tagállamo...
  
Óriási akció Tiborcz István kastélyszállójában - foglalj gyorsan
Aki gyorsan foglal, az akár 20 százalékos nyitási kedvezményt is kaphat Tiborcz István milliárdokból felújított turai kastélyszállójában. Lehet SZÉP-kártyával is fizetni. Eredetileg ...
  
Varga Judit: semmi keresnivalója nem volt a jogállamiságért aggódóknak Magyarországon
Alaptalannak nevezte a koronavírus-járvány kezelése miatt Magyarországot ért jogállamisági bírálatokat az Országgyűlés európai ügyek bizottsága előtti éves meghallgatásán szerdán ...
  
Ügyes próbálkozás volt: éjszaka valaki elvitte a gárdonyi szabadstrand fémkordonjait
Pár napja bejárta a sajtót, hogy a gárdonyi szabadstrandon a part mentén fémkordont tettek le. A kordonról akkor azt mondták, a víz felőli oldala elvileg építési terület, a partfalfelúj...
  
Baj van: kiszoríthatják a magyar kamionosokat az uniós piacról
Hatályba léphet a mobilitási csomag, amelyet a kormány, az MSZP és az Európai Bizottság együtt kritizál. Elfogadta az Európai Parlament a közúti szállítási ágazat működését s...
  
Maruzsa: Sikeres volt az idei tanév
A köznevelésért felelős államtitkár értékelte az elmúlt tanévet. Szerinte az érettségi eredmények átlagosak voltak, míg a bukások száma drasztikusan csökkent. Sikeresnek értékelt...
  
Elárultak mennyit fizetnek a leendő iskolaőröknek
Iskolaőröket toborzó hirdetést szúrt ki a Magyar Hang a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Facebook-oldalán, amely alapján 220 ezer forintos bruttó havi munkabérrel és bruttó 200 ezer ...
  
Milliárdokkal drágultak a Városligetben épülő új Néprajzi Múzeum kivitelezési költségei
6,1 milliárd forinttal, az eddigi 26 milliárd helyett több mint 32 milliárd forintra drágultak a Liget Projekt keretében a Városliget szélére épülő új Néprajzi Múzeum építési költs...
  
Orbán Viktor idézetek, melyek elég erősre sikerültek
Egy rövid ízelítőt kaptunk már az MTI-ből is arról a könyvbemutatóról, amit Orbán Viktor tartott ma Karmelita kolostorban, abban is voltak már erős részletek, mint például a magyar fé...
  
Szlovákia bajban: szigorítanak
Emelkedő tendenciát mutat az újonnan diagnosztizált fertőzöttek száma az elmúlt két hétben Szlovákiában, ahol szerdán viszonylag magas, 53 volt a SARS-CoV-2 vírusfertőzéssel újonnan d...
  
A győri Audi egyik alkalmazottja vírusos
Pozitív lett a győri Audi-gyár egyik alkalmazottjának koronavírus tesztje – tudta meg az Index az Audi Hungaria Zrt.-től. A cég a lap kérdéseire adott hivatalos válasza szerint a teszt er...
  
Kaleta négy év múlva tiszta erkölcsi bizonyítványt kaphat ha nem változik semmi
Mind nagyobb a felháborodás a volt nagykövet felfüggesztett börtön- és 540 ezer forintos pénzbüntetése miatt, már a Fidesz is ráfordult az ügyre, a bíróságot szapulva. Felvetődik a k...
  
Kitalálod milyen kiadványt juttatnak el minden Magyarországon megszülető gyermek szüleihez?
A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom Testvér-füzetet adott ki a fiatal szülők gyermekvállalásának ösztönzésére. A mozgalom alelnöke azt mondta, szeretnék, ha világra jönné...
  
Valami készül: Rendkívüli parlamenti ülést jelentettek be
Az Európai Bizottság által összeállított gazdasági mentőcsomag lesz a téma. A kormány rendkívüli parlamenti ülést hív össze jövő héten hétfőre és keddre – tudta meg a Népsza...
  
Dzsudzsák karrier: a magyar másodosztályban folytathatja
A klub az NB II.-ben folytatja, miután kiestek az élvonalból, de így is komoly költségvetéssel. A magyar goal.com információi szerint nagy esélye van annak, hogy Dzsudzsák Balázs ismét ...
  
Áderhez fordulnak a könyvelők az adószigorítások miatt
A Magyar Könyvelők Országos Egyesülete emlékeztetett, hogy soha nem volt még hatszoros adóemelés Magyarországon. A Magyar Könyvelők Országos Egyesülete (MKOE) közleményben fordult Ád...
  
Picit csúsztat a kormány, amikor azt állítja: adósrabszolgává teszi az EU a magyarokat
Gulyás Gergely szerint mások tehetnek arról, hogy az EU hitelfelvételre kényszerül, és mi fizetjük meg az árát. Ez több szempontból sem igazán állja meg a helyét. Legalábbis csúszta...
  
Gulyás: Amíg nyitva vannak a határok lehet utazni
A szomszédos államokban nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma, a Magyarországon regisztrált új esetek többsége külföldről hurcolta be a vírust, ezért nem zárható ki, hogy a mos...
  
Németh Szilárd: ide egy migráns sem teheti be a lábát
A magyar honvédség haderőfejlesztését mutatta be Németh Szilárd az M1 csütörtök reggeli műsorában. A Honvédelmi minisztérium parlamenti államtitkára, hogy bizonyítsa a kormány dönt...
  
Milliárdokat fizettek a WizzAirnek, de Németh Szilárd szerint a magyar légierő gépein múlt a védekezés
A magyar honvédség haderőfejlesztését mutatta be Németh Szilárd az M1 csütörtök reggeli műsorában. A Honvédelmi minisztérium parlamenti államtitkára, hogy bizonyítsa a kormány dönt...
  
Felfüggesztett börtönre és pénzbüntetésre ítéltek egy álhírterjesztőt
Tíz hónap, másfél évre felfüggesztett börtönre és 390 ezer forintos pénzbüntetésre ítélte büntetővégzésében a bíróság azt a 31 éves budapesti férfit, aki 2020. január 28-án ...
  
Orbán: 2010 előtt a magyar vidék a legnagyobb vesztesek közé tartozott
Ha kellő távolságtartással, indulatok nélkül tekintenek vissza az elmúlt időre, az látható, hogy 2010 előtt a magyar vidék a legnagyobb vesztesek közé tartozott a forráselosztások, a f...
  
12 harckocsi érkezik Magyarországra
Most még Münchenben, a KMW német harcjárműgyártó üzemében, de hamarosan érkeznek hozzánk a Leopard 2A4-es harckocsik – jelentette be a Honvédelmi Minisztérium Facebook-oldalán. A tár...
  
Az operatív törzs már készenlétben - íme a részletek
Továbbra is járványügyi készültség van életben Magyarországon: az elmúlt 24 órában 10 új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak, két beteg pedig elhunyt. Az Országgyűlés pénteken...
  
Hivatalos: betörheti a rendőr a szélvédőt, ha a kocsiban kutyust hagy a felelőtlen gazdi
Állatkínzás miatt indul eljárás azon sofőrök ellen, akik kutyájukat a nyári hőségben átmelegedett autóban felejtik. A napon hagyott járművekben negyedórán belül ötven fokra is emelk...
  
Kaleta ügy: Adásban sírta el magát a Reggeli műsorvezetője
"Ott van előttem, hogy mi történhet ezekkel a gyerekekkel, és nem tudom túl tenni magam rajta" – mondta Szabó Zsófi műsorvezető az RTL Klub Reggeli című műsorában. A Reggeliben fel...
  
Államtitkár: egyre több magyar vállalkozás erősödik
A zalaegerszegi ipari park fejlődése azt jelzi, hogy egyre több magyar vállalkozás erősödik, és keres kiváló adottságokkal rendelkező infrastrukturális környezetet, ahol megtalálják s...
  
Képet is közölt a Gáspár család Bea életmentő műtétjéről
Életmentő műtéten esett át Gáspár Bea (45)! Gáspár Győző (46) feleségét egy vidéki kórházban operálták meg néhány napja, ahol gyomrának közel 80 százalékát távolították el...
  
Kaleta ügy: mélyen vallásos ember és óriási lelkiismeret-furdalása van
A volt nagykövet korábban mindent beismert, mégis fellebbezett az ítélet ellen. A volt perui nagykövet egy évet kapott két és fél vére felfüggesztve és 540 ezer forintos pénzbüntetést...
  
THE POST
COPYRIGHT © 2020. minden jog fenntartva - Impresszum
Könyörgött a bírónak az ISIS-tagsággal vádolt férfi, hogy ne végezzék ki
Szerdán kezdõdött a Fõvárosi Törvényszéken a szíriai H. F. pere, akit azzal gyanúsítanak, hogy 2015-ben az Iszlám Állam katonájaként kivégzésekben vett részt. Ezért bûnszervezetben megvalósított terrorcselekmény bûntettével és társtettesként elkövetett emberiesség elleni bûntettekkel vádolják.

H. F.-et tavaly õsszel fogták el Magyarországon, és ítélték el embercsempészetért. Kitoloncolására várt, amikor a belga hatóságok jelzése alapján letartóztatták. F. egy, a feleségére hasonlító asszonyt próbált neje papírjaival Európába hozni ötezer euró fejében. A vádirat szerint H. F. 2014-ben csatlakozott az Iszlám Államhoz, majd több embert is megpróbált beszervezni a terrorszervezetbe, aminek azonosult a céljaival. Ezeknek része volt, hogy az Iszlám Állam az uralma alatt álló területek lakosságát kivégzésekkel, kínzásokkal módszeresen megfélemlíti, a szervezethez nem csatlakozó, az „iszlám ellenségeinek” tekinthetõ személyeket, közösségeket elrettentõ módszerekkel megbünteti.

A vád szerint a férfi 2015 május elején a mûkincsekben gazdag Palmira elfoglalása érdekében Homsz tartomány egyik városának, al Shokninak az elfoglalását kapta parancsba. H. F. feladata volt, hogy itt az Iszlám Állam ellenségeirõl halállistát készítsen, akiket a lakosság megfélemlítése céljából kivégeznek. A kivégzések megszervezése is az õ feladata volt. A listán szereplõ személyeket tarkólövéssel és késsel ölték meg. A vád szerint H. F. legalább két ember kivégzésében személyesen is részt vett, egy harmadikat pisztollyal lõtt le. A kivégzéseket a fõtérre terelt nõkkel és gyerekekkel is végignézették. A város imámját pedig egy késsel, hosszan elnyújtva lefejezték.

A férfi a vádirat ismertetése közben végig mozdulatlanul ült, amikor azt kérdezték tõle, hogy hozzájárul-e, hogy a képmása megjelenjen a médiában, kétszer is csak annyit mondott, legyen úgy, ahogy a bíróság akarja. A bíróság elõtt azt mondta, nem bûnös, semmit sem követett el, csak a családját akarja. Kérdésekre válaszolva azt mondta, sem a Facebookról, sem az e-mailrõl nem tudja, hogy micsoda, csak egy mobilja volt, azt használta. Mivel nem tud olvasni, a reptereken is rendõrök segítségével tájékozódott, a repülõjegyeket Görögországban egy arab ismerõse foglalta le neki, mivel a számítógépet sem tudja használni.

A férfi valószínûleg nem volt tisztában azzal sem, hogy Magyarországon nincs halálbüntetés,

mivel a vallomását többször azzal szakította meg, hogy a bírónak könyörgött, ne végezzék ki.Azt kérte a bírótól, hogy védje meg, és maradhasson a bíróság épületében, mivel tart tõle, hogy a börtönben ki akarják végezni. Karmolásokat mutatott karján, majd azt mondta, hogy egy pohárban mérget látott amivel meg akarták ölni. Állítása szerint rendõrök meg is verték, és ki akarták végezni. A bíró megjegyezte, hogy ez illegális lenne.

A bíró megkérdezte tõle azt is, hogy ha ennyire fél a kivégzéstõl, akkor miért próbált meg háromszor is öngyilkosságot elkövetni a börtönben. Erre a vádlott csak annyit mondott, hogy ideges volt és aggódott a családja miatt.

Elmondta, hogy 2014-ben hagyta el Szíriát a családjával. Elmondása szerint éppen az Iszlám Állam miatt hagyták el az országot. Elõször Törökországba mentek, egy csempész segítségével, ahol aztán zöldségekkel foglalkozott, és a török államtól is kapott támogatást egy kártyára. Görögországba azért mentek tovább, mert azt hallották, ott kedvesek az emberek, és mindenki segít nekik. Egy embercsempésszel ment át a tengeren a terhes feleségével és a két lányával Görögországba 2016-ban. Nagyjából 400 dollárt fizettek a csempésznek.

A bíró megkérdezte, hogy 2018-ban miért járt Máltán, Brüsszelben és az olaszországi Bergamóban. H. F csak annyit tudott, hogy taxival ment egy ismerõséhez valahova, de nem tudta pontosan, hogy hol volt. Majd annak az országnak a fõvárosába is mentek, de nem tudta, mi a város a neve. Máltán pedig a családját látogatta meg.

Elmondta, hogy Szíriában nem volt ellensége, senkit sem bántott. Azt nem tudja, miért állítják a tanúk, hogy õ az Iszlám Állam tagja lett volna. Szíriában nem járt mecsetbe, mivel imádkozni sem tud, ugyanis képtelen megjegyezni a szövegeket. Közben többször kérte a bírótól, hogy ne öljék meg.

A szír kormányerõknél 4 hónapot szolgált, de miután elment szabadságra, már nem ment vissza, ezért elfogták, és börtönbe vitték. 15 napig tartották fogva, majd Damaszkuszba szállították kiképzésre. Ezután õrként alkalmazták, de megszökött, és egy sátorban lakott a családjával. Elmondta, hogy 2013 környékén többször dolgozott olajjal egy olajkútnál. Arra a kérdésre, hogy embercsempészettel foglalkozott-e, elõször visszakérdezett, hogy mi az a csempészet, majd azt mondta, senkit sem vitt Görögországba, csak egy telefont akart Svédországba vinni az egyik ismerõse kérésére.

H. F. védõje kérte, hogy a bíró zárja ki azokat a tanúkat akik csak hallottak az esetrõl, de személyesen nem voltak jelen. Valamint a kivégzésekrõl készült videókat is kizáratta volna a bizonyítékok közül, mivel nem bizonyítható egyértelmûen, hogy azokon H. F. látható. Az ügyvéd a poligráfos vizsgálatot is kizáratta volna, mert sértette a tisztességes eljáráshoz való jogot, illetve pótnyomozást indítványozott a 2015-ös törökországi tartózkodásával kapcsolatban. Végül azokat a tanúkat is kizáratta volna, akik személyesen ott voltak a kivégzéseknél, és felismerték H. F.-et, mivel szakértõ is megállapította, hogy nem a védence van a videón, más az orra és a fogazata is.

Az ügyvéd szerint H.F.-fel ellentétben a videón szereplõ személy fogazata rendezett volt, „olyan, mintha fogpaszta reklámban szerepelt volna”. A tanú az elsõ kihallgatáson egyetlen áldozatot sem tudott megnevezni, a másodikon pedig többet is. Szerinte a dátumot is csak a kihallgató tiszt hatására ismerte el. Az ügyvéd szerint az sem életszerû, hogy az analfabéta ember halállistát állított volna össze. Ráadásul imádkozni sem tud, pedig ez az ISIS-es tagság feltétele lenne. A tanúk kihallgatását is szabálytalannak tartotta. A védõ szerint H. F. 2014-ben elhagyta Szíriát, 2015 óta pedig Görögországban volt. Azt is elmondta, hogy a védence milyen kapcsolatban volt a görög titkosszolgálattal, akik szerinte szintén leellenõrizték.

Amikor az ügyész rákérdezett, mibõl finanszírozta az európai utazásait, H.F. csak annyit mondott, hogy a feleségével gyûjtött pénzbõl fizette az utakat. Tagadta, hogy egyedül tért volna vissza azokról az utakról, ahová elvileg a családtagjával utazott ki. H. F. az Iszlám Államról azt mondta, hogy köpik rájuk, szamaraknak tartja õket, mert nem tudják, mit tesznek.

A tárgyaláson levetítettek egy lefejezésrõl készült videót is, amin egy férfinak késsel metszik el a torkát, majd egy férfi a magasba emelte a levágott fejet. H. F. tagadta, hogy õ szerepelne a felvételen, vagy ismerné a többi szereplõt. Ugyanakkor több Máltán élõ tanú is felismerte a felvételeken H. F.-et.

A bíróságon megjelent H. F. apja is, akit tanúként hallgatta meg. A férfi egy korábbi vallomásában Máltán még azt állította, hogy a fia tagja volt az Iszlám Államnak, de most azt mondta, ez csak fordítási hiba lehetett, mivel a kurd tolmács valószínûleg félreértette. Most arról beszélt, hogy amikor a falujukban megjelentek az Iszlám Állam emberei, mindenkit be akartak szervezni, de fia ezt megtagadta, amiért börtönbe zárták.
Tüntetnek a bíróság előtt Kaleta Gábor botrányos ítélete miatt
Elzárhatják az uniós pénzcsapokat
Óriási akció Tiborcz István kastélyszállójában - foglalj gyorsan
Varga Judit: semmi keresnivalója nem volt a jogállamiságért aggódóknak Magyarországon
Ügyes próbálkozás volt: éjszaka valaki elvitte a gárdonyi szabadstrand fémkordonjait
Baj van: kiszoríthatják a magyar kamionosokat az uniós piacról
Maruzsa: Sikeres volt az idei tanév
Elárultak mennyit fizetnek a leendő iskolaőröknek
Milliárdokkal drágultak a Városligetben épülő új Néprajzi Múzeum kivitelezési költségei
Orbán Viktor idézetek, melyek elég erősre sikerültek
Szlovákia bajban: szigorítanak
A győri Audi egyik alkalmazottja vírusos
Kaleta négy év múlva tiszta erkölcsi bizonyítványt kaphat ha nem változik semmi
Kitalálod milyen kiadványt juttatnak el minden Magyarországon megszülető gyermek szüleihez?
Valami készül: Rendkívüli parlamenti ülést jelentettek be
Dzsudzsák karrier: a magyar másodosztályban folytathatja
Áderhez fordulnak a könyvelők az adószigorítások miatt
Picit csúsztat a kormány, amikor azt állítja: adósrabszolgává teszi az EU a magyarokat
Gulyás: Amíg nyitva vannak a határok lehet utazni
Németh Szilárd: ide egy migráns sem teheti be a lábát
Milliárdokat fizettek a WizzAirnek, de Németh Szilárd szerint a magyar légierő gépein múlt a védekezés
Felfüggesztett börtönre és pénzbüntetésre ítéltek egy álhírterjesztőt
Orbán: 2010 előtt a magyar vidék a legnagyobb vesztesek közé tartozott
12 harckocsi érkezik Magyarországra
Az operatív törzs már készenlétben - íme a részletek
Hivatalos: betörheti a rendőr a szélvédőt, ha a kocsiban kutyust hagy a felelőtlen gazdi
Kaleta ügy: Adásban sírta el magát a Reggeli műsorvezetője
Államtitkár: egyre több magyar vállalkozás erősödik
Képet is közölt a Gáspár család Bea életmentő műtétjéről
Kaleta ügy: mélyen vallásos ember és óriási lelkiismeret-furdalása van
Istennek hitte ötéves kisfiát - Szándékosan hajthatott a szembe jövő autó elé
Lángoló busz az M7-esen
Egészségügyi szakértő: meglepődik majd az aki nem fizeti a TB-t - foglalások lehetnek
200 milliós osztalékot hozott Mészáros Lőrinc lányának a cége - családok éve
Mégse pattan vissza a magyar gazdaság - sokan megérzik majd
Videón, ahogy 20 méter magasból lezuhant a siklóernyős mentés közben
Döntöttek az Orbán-interjú meghamisításáért elítélt férfi ügyében
Aktív nukleáris létesítményt találtak Észak-Koreában
Tovább gyűrűződik a német húsipari botrány
Merkeltől kapott kemény üzenetet Orbán Viktor
Falus Ferenc szerint egyre kevesebb tesztet végeznek Magyarországon.
Stohl András és szerelme összeházasodtak
THE POST
COPYRIGHT © 2020. minden jog fenntartva - Impresszum