thepost / Magyarország / Budapest / 2019.11.22
THE POST
           
22
Kormányinfó: Fekete-Győr András román ügynök
Ez is érdekelhet:
Íme az első szerelmes fotó Dallos Bogiról és Puskás Petiről
Ittasan okozott balesetet egy férfi Dunaújvárosban
Megbüntették a Kétfarkú Kutya Párt elnökét a Sorospénzek miatt
Gulyás Gergely a főpolgármesterrel való tárgyalásokról tájékoztat, illetve a középfokú nyelvvizsgával kapcsolatos visszakozásról is beszél. Változik a közbeszerzési törvény. Fekete-Győr András román ügynök. Debrecen nem lesz új magyar főváros. A kórházak finanszírozásában rendszerhiba van – mondja a Miniszterelnökséget vezető miniszter 9 év Fidesz-kormányzás után.

Ülésezett a kormány szerdán, az első napirendi pont Budapest volt, Gulyás Gergely azt mondja, az álláspontok megismerése volt a fő célja az első találkozásnak a kormány és Karácsony Gergely között. Megismétli, nem akarja erőltetni a kormány a főváros beruházásait az önkormányzatok avagy a főváros akarata ellenére.

Minden korábbi jogszabályi kötelezettségét tartja a kormány – mondja Gulyás. "A kormány nem boldog a főváros akaratát illetően" – mondja Gulyás, aki szerint a nyugati világ legnagyobb kulturális fejlesztését töri derékba Karácsony, utal ezzel a Liget Projekt Új Nemzeti Galériára vonatkozó elutasító megítélésre, tudniillik, azt a főváros nem akarja megépíteni. Karácsony nem akarja megszüntetni a BKK-t Tarlóstól ellentétesen. Az atlétikai vb stadionjáról november végéig fog nyilatkozni Karácsony, a kézilabdacsarnokot és a Bozsik Stadiont pedig támogatja – mondja Gulyás. Vagy vidéken szervezik meg az atlétikai vb-t, vagy lemondják – mondja Gulyás később.

A Budapest-törvényt azért nem fogadta el a kormány, mert a szabályozás adott és jó, egy külön törvény csak politikai termék lenne.

Az Egészséges Budapest programra 42 milliárd forint van a központi költségvetésben, Gulyás bízik a korrekt munkakapcsolatban a politikai nézetkülönbségek ellenére.

Eláll a kormány a felsőfokú felvételihez kötelező középfokú nyelvvizsgától – jelenti be a Miniszterelnökséget vezető miniszter – ez korábban szakmai konszenzussal született döntés volt, de most mindenki ágál ellene, így visszavonja ezt a kormány.

43 milliárd forinttal emeli az Egészségügyi Pénztárt a kormány, hogy csökkentse a várólistákat.

Zalaegerszegen Mindszenty-múzeum és konferenciaközpont épül a püspök emlékére, 8 milliárd forint a beruházás értéke.

Változtat a kormány a közbeszerzési törvényen, máshogy bírálják el a belföldi és a külföldi forrásokat ezentúl, a kettős ellenőrzés eddig lassította az elbírálást, egyszerűbb lesz a belső forrású közpénzek elbírálása.

Az Erdogan-látogatásról: a kormány valamennyi nagyhatalommal és szövetségesével jó viszonyt és partneri kapcsolatot igyekszik ápolni, a menekültek Törökországban tartása fontos kérdés, ennek EU-s támogatása is fontos. Érkezik kérdés arról, hogy Orbán Viktornak voltak iszlamofób megszólalásai, Gulyás azt mondja, minden vallást tisztel a kormány, de Európának más gyökerei vannak, és mivel a muszlimok jobban tartják a vallást, mint más világvallások képviselői Európában, ezért egy esetleges versenyben ők nyernének Európában.

A Momentum elnöke, Fekete-Győr András nem a magyar elnökjelöltet támogatja a román elnökválasztáson, Gulyás erre annyit mond,

"a román ügynökök eddig fedésben dolgoztak".

Megismétli később kérdésre, Fekete-Győr magatartása alapján indokoltnak tartja ezt a megjegyzését. Aztán még később azt mondja, nem mondta a magyar politikusra, hogy ügynök, de szerinte az nemzeti minimum, hogy Fekete-Győr az egyetlen magyar párt jelöltjét támogassa az elnökválasztáson.

Ugyanazok jöttek, vissza, mint akik tönkretették a várost Demszky Gábor alatt – mondja az első fővárosi közgyűlési ülés fő tanulságaként Gulyás, aki reméli, hogy Karácsony ennek ellenére képes lesz vezetni a várost.

Szuperkórház: Karácsony Gergely még nem nyilvánított véleményt, László Imre volt a szuperkórház ellen, szerinte a Szent Imre Kórházat kéne fejleszteni. Gulyás Gergely azt mondja, nincsenek világos álláspontok, döntések kellenek először, utána lehet továbbgondolni a kérdést. A szuperkórház nem csak a budapestieket látná el.

Sok ponton lehet még változtatni az Orbán Viktor által igazságtalannak tartott uniós költségvetésen

– mondja Gulyás – sok más ország is elfogadhatatlannak tartja az új költségvetést, az új bizottság majd jobbat fog összerakni. Egyelőre nincs remény megállapodásra, lehet, hogy csak a német elnökség alatt születik döntés.

Borkai Zsolt lemondott polgármesteri címéről, Gulyás annyit mondott erre szerdán, heuréka, most annyit tesz hozzá: "most választották meg őket, nem megkésett a döntés". Az önkormányzat feloszlatása nincs napirenden, erre hat hónapig nincs lehetőség, és szükség sincs. A baj Bokaival volt, nem velük.

Nincs még leszűkítve a Fidesz győri polgármesteri jelölti köre háromra – jegyzi meg a Borkai utódlásával kapcsolatos sajtóértesüléseket Gulyás Gergely. Jövő héten lesz Fidesz-elnökségi ülés, a helyi szervezetnek is van jelölési joga, meglátjuk, kit, mikor választ a párt. Korrupciósgyanús vizsgálatokról Gulyás azt mondja, a kormány KEHI-vizsgálatokat indíthat, de nem önkormányzati körben, és nem is kéne ezt a jogosítványt kiterjeszteni, ha vannak gyanús szerződések, papírok, akkor büntetőfeljelentést kell tennie annak, aki ezek birtokában van, vagy megismeri őket.

Gulyás Gergely elismeri, hogy a nemzetállami EU-s biztosok valamennyire részrehajlóak a hazájuk iránt, ezért ígérhetett Orbán Viktor a Türk Tanácsban a magyar biztos nevében, holott a biztosok az EU-t képviselik, olykor a hazájuk álláspontjával ellentétesen is a munkaköri leírásuk alapján.

Nincs konfliktus a kormányban az euró bevezetésével kapcsolatban, a kormány továbbra is csatlakozni akar az eurózónához, céldátum nélkül, utal Matolcsy György jegybankelnök euróövezetet bíráló tanulmányára. Nem fognak más valutát bevezetni nálunk – mondja Gulyás.

Politikai vita alakult ki a Szent István parkba tervezett Szent István-szoborról, Gulyás Gergely időt adna, hogy a főváros döntsön

"Szent István és Lukács György között",

a felvetésre, hogy Székesfehérváron legyen a szobor felállítva, azt mondja, ezt meg lehet fontolni, akár nemzeti ünnepek megünneplését is lehetne vidékre vinni mint központi megemlékezés.

Nem lesz Debrecen Magyarország fővárosa – mondja Gulyás egy CÖF-ös ötletre reagálva.

Bűn lenne nem megépíteni az Új Nemzeti Galériát a Városligetben, ezt Baán László mondta, és ezzel Gulyás is egyetért.

Az Új Nemzeti Galéria ügyében a hvg.hu megkérdezte, felépülhetne-e máshol az épület.

„Teljes a Nemzeti Galériával lenne”

az új Városliget – mondta Gulyás, de egyelőre nem gondolkodnak más helyszínben. Helyette megvárná a kormány, míg olyan vezetése lesz Budapestnek, amelyik szeretné az új Galériát.

Hogy áll a minisztériumok Várba költözése? Időarányosan jól – mondta Gulyás.

Az atlétikai vb-t, ha nem rendezzük meg, nincsen költségvonzata – mondta a miniszter. „Tervezésre fordított összegek vannak csak” – tette hozzá, a terület akkor is hasznosítható, ha nem stadion lesz rajta.

Erdogan-látogatásról is kérdezett lapunk. A TEK megvédi a török elnök méltóságát is, írtuk meg. A miniszter szerint a gyülekezési törvény vonatkozó passzusai az ellentüntetőkre és a rendőrségre is vonatkozik.

Az pedig nem merült fel, hogy Orbán a Facebookra posztoljon arról, amikor Karácsony meglátogatta a kormányülést.

Változtatni kell a kórházak finanszírozásán, fel kell számolni az eladósodottságot okozó tényezőket,

"finanszírozási rendszerhiba van".

Paks II: Gulyás reálisnak tartja, hogy a blokkok 2030 előtt működésbe lépjenek, a 2025–26-os kezdéssel már

"kétségeim lennének".

A legfontosabb a biztonsági megbízhatóság, szerinte a 9-10 éves megépülési idő túlzás. A projekt 2021-ben kapja meg az engedélyt, utána indul az építkezés.

A kormány a kata kedvezményes adózás kiterjesztését tervezi, "minél előbb, annál jobb".

Oroszországgal az erő nyelvén is kell tárgyalni,

– mondja Gulyás a jogos félelmek miatt, de az ország gazdasági partner.

Ezzel zárul a Kormányinfó.
Oszd meg, hogy minél több emberhez eljusson! - köszönjük >>
Ez is érdekelhet:
Tiborcz vett egy ötcsillagos szállodát Mészáros Lőrinctől
Karácsony háborút indít a budapesti parkolási maffia ellen
Fordulat az exkatona által összevert nő ügyében - Innen nem mászol ki élve
Hírhez tartozó kép:
Tiborcz vett egy ötcsillagos szállodát Mészáros Lőrinctől
Karácsony háborút indít a budapesti parkolási maffia ellen
Karácsony háborút indít a budapesti parkolási maffia ellen
Fordulat az exkatona által összevert nő ügyében - Innen nem mászol ki élve
Íme az első szerelmes fotó Dallos Bogiról és Puskás Petiről
Ittasan okozott balesetet egy férfi Dunaújvárosban
Megbüntették a Kétfarkú Kutya Párt elnökét a Sorospénzek miatt
Oldalanként egymillió forintért írhat tanulmányt Szijjártó testvére
Hadházy megint talált egy különös törvénymódosítást
A magyar állam kártérítést kell fizessen két tranzitzónába zárt férfinak
EU: Január végéig eldől Orbán sorsa
Németh: Korábban jómagam is foglalkoztam a jógával
Nébih botrány: 104-ből 100 sertésnél bukkantak problémákra
Borkai ügyvédjének előkerült egy szerződése a győri egyetemmel
7-800 milliót kaszálhat Mészáros és köre a közmédiás hirdetéseken
Magyarországot támadja a fél világ: a BBC is foglalkozik a tranzitzónában ragadt apával és fiúval
Az új Terminátor: Schwarzenegger fia kipattintotta magát
Nem tudsz rendszámot csinálni filctoll és papír segítségével! - na fogd meg a söröm
Aktivisták jutottak be a kormánypárt székházába
Magyar világsztár írt levelet Karácsony Gergelynek
Megkérték Kiszel Tünde kezét
3 éve halott férfit találtak egy lakásban, ahol még szólt a rádió
Félsz, te patkány? - elszabadult a pokol a parlamentben
Döntöttek a botrányba keveredett rendezőről: Most adta ki a közleményt a Katona József Színház
A hűtlen kezelés miatt eltiltott ex-FIFA-elnököt fogadta Orbán a Várban
A Néppárt új elnöke félreérthetetlenül üzent Orbánnak
Mészáros és Tiborcz cégétől vett kötvényeket az MNB
Lázár most a társasházakban és a gépjárművekben tiltaná be a dohányzást
Az ismert magyar színésznőt kapták lencsevégre a Népligetnél: ürítette a kukákat, utcát sepert
Egymásba szerettek az X-Faktor mentorai?
Elvesztette a türelmét az EU a magyar kormánnyal szemben
Katasztrófavédelem: csak büdös van a visontai erőmű körül, de nem veszélye
A kávéfőzőgyár után most az agrárkar - komoly bajban van Szarvas
Milliós gyerektartásra kötelezték Pécsi Ildikó fiát
Újra nő az üzemanyagok ára
Ingyen tűzifát oszt a kormány a lakosságnak
Halálra éheztették 9 hónapos kislányukat
Rossz hír Magyarországnak: Menekültek százezreit küldhetik vissza a németek
Eltűnt egy idős svájci néni Budapesten
Meghalt: nem tudták már megmenteni a csobánkai balesetben megsérült gyereket
Sikkasztás miatt ítélték el Nagy Szilárd polgármestert
Tömegkarambol az M7-esen
Országos népszavazást tartanának atlétikai stadion ügyben
Orbán új földgömbjéről beszél mindenki - nem volt olcsó
Tudod melyik ország akadályozta meg, hogy az EU elítélje az USA-t az izraeli telepek miatt?
Patkányírtás tragédia: egy hároméves gyerek és az anyja meghalt, huszonketten kórházba kerültek
A Néppárt új vezetője már az első beszédében Orbánnak esett
Körözött luxus BMW-t foglaltak le a veszprémi rendőrök
Borkai nagyon örült, fülig ért a szája - mondja a felvételek miatt előállított volt futballista
Berlini merénylet: Megölték Fritz von Weizsäckert
Damu Rolandot letiltották!
Súlyos sérülések: Alkalmazottait veszélyeztette egy zalai agrármérnök
Mentőhelikopterrel szállították kórházba a 3 éves gyereket -csobánkai horrorbaleset
125 ezer magyar gyermek tengődik a nyomorban
Fél évre ítéltek egy kommentelőt, aki beszólt egy Pesti Srácok-munkatársnak
32 ezer pedagógus lett jogfosztott
Megszólalt a volt focista, akit Borkai megzsarolásával vádolnak
Újabb emeletes vonatokat vesz a MÁV
Paks: Mészáros újabb közbeszerzést nyert egy 15 milliárdos paksi projektben - de ki számolja már
Gothár vallomása: elfogadhatatlan módon közeledett egy kolléganőjéhez
Megkegyelmez az állam Mészárosnak, de csak neki!
A Hit Gyülekezet szerint a jógázás démonidézés
Botrány a parlamentben: Jakab Péter elfoglalta a miniszterelnöki széket
Orbán: az állampolgárok nem utalnak pénzt az államadósságba, ami úgy gondolom, hogy közös érdek lenne
Mészáros Lőrinc gyára többet engedhet meg magának, mint Bige Lászlóé
Két nőt is előállítottak Borkai-ügyben - Borkait nem
A rendőrök nem folytattak teljes körű nyomozást Farkas Flórián haverjának ügyében
Kínos kérdést tettek fel Farkas Flóriánnak élőben: Flóri, hol a pénz?
Az FTC vezérigazgatójának a cége készítette az Orbán szupersztár filmet
Mondtuk már: a magyar csapat nem kapott ki, csak a győzelemhez hiányzott még pár gól
Nemzőképtelen férfiaknak szóló programon dolgoznak Káslerék
Újra átírhatják a választási szabályokat
A győri egyetem a következő, amelyet kivesznek az állami fenntartásból
Telenor akció: 3 napon át ingyen telefonálhat vagy korlátlanul netezhet
Ekkora idiótát: visszafordult a magyar autópályán mert elfelejtett matricát venni
Nőket is előállítottak Borkai zsarolása miatt
Már egy kis károkozást követően is négyszeresére növekedhet a biztosítási díj
Vecsés: Hős kutyák mentették meg két kislány és a nagymama életét
Több százezer forintért bérel luxuslakást Budapesten a Viking kapitánya
Fehér karácsony helyett az idei lehet minden idők legmelegebb tele
Marco Rossi : Mindenkinek fel kell fognia Magyarországon, hogy képességbeli hiányok vannak
A magyar csapat bizakodó: nem kell a múlton rágódni, előre kell nézni
Ismert művésznek kellett távoznia a Katona József Színházból
Katonai büntetőeljárás indult a megvert rendőrnő ügyében
A cél, hogy semmilyen módon ne lehessen felelősségre vonni semmiért
Bankrablás Pécsen, egy idős, sánta férfit keresnek
Áramütésben halt meg a kombájn sofőrje
Elszíneződtek a pénzérmék a dolgozók zsebében a Mátrai Erőműben észlelt szennyeződés miatt
Elutasította a Fidesz az SMA-s gyerekek megsegítését
Leszerelik a BKK sosem használt beléptetőkapuit
Novák Katalin: ismét gyermekvédelmi programot készít a kormány
Forró vízzel teli gödörbe zuhant két férfi: halálra főttek
A pénztárnál halt meg egy idős férfi Csömörön
Kamion és autók az árokban: megrázó fotó a békéscsabai halálos balesetről
Összellenzéki ellenállást szorgalmaznak Budapesten
Nagyobb a botrány a Mátrai Erőmű körül, mint elsőre gondolták
Rengeteg magyar szurkolót ér kellemetlen meglepetés a walesi meccs előtt
Matolcsyékat nem zavarja a 334 forintos euró és kár is emiatt aggódni
Kubatovnak dolgozik Kocsis Máté anyósa
Magyarország megvétózta a közös uniós jogállamisági nyilatkozatot
Több mint százezer magyar fizetésével trükköznek a cégek
A lángok közül mentették ki a síró koalát
Segíts a rendőrségnek: a képen látható férfiak raboltak ki egy nőt a II. kerületben
Óriási botrány: azonnali kirúgás a Katona József Színházban
Óriási készültség: kiraboltak egy bankot Pécsen
Maffia, tolvaj, lakásmutyi – ezeket a szavakat blokkolta Ferencváros volt fideszes önkormányzata
Paks II.: 2029 az új cél
Orbán meglépte: a szülő kötelessége, hogy szakmát szerezzen a gyerek
Fű alatt államosítanák az MTA teljes vagyonát
Két éve tartja vissza a minisztérium a jogerősen kiadásra ítélt felcsúti papírokat
A borravaló miatt büntették meg a népszerű éttermet! - közben állami milliárdokról hallgatnak
Orbán: emlékszem a legradikálisabb antikommunista pártra Magyarországon, ma alulról szagolják az ibolyát
12 millió euró: ennyit költ a kormány arra, hogy a magyar borokat népszerűsítse
Évtizedes rekordot döntött Brazíliában az erdőirtás mértéke
Beázó tetők és lepukkant házak - már Szlovákiához képest is nyomorúságos a magyar lakáshelyzet
Tatabánya: rettegtek apjuktól a gyerekek, ezért nem mentek haza iskola után!
Egyre többen igyekeznek takarékoskodni, ehhez a bérek emelkedése segítséget ad
A magyarok átlagosan fél évre elegendő megtakarítással rendelkeznek
Megszólalt Cozma édesapja Sztojka Iván újabb letartóztatásáról
Eddig rosszul tudtad: mutatjuk hogyan számold ki a kutyusod életkorát
400 milliárdos vagyona van Mészároséknek - ezzel a világ leggazdagabb gázszerelője lett
Illegális fakitermelésről forgatott a stáb amikor rájuk támadtak
Nébih: Higannyal és arzénnal szennyezett bébiételt hívtak vissza
Vakon követte a GPS-t a sofőr, a tengerben kötött ki
107 kiló csomagolást dob ki egy német évente
Amerika már csak ilyen: titokban maradnak Trump adóbevallásai
Hisz magában a magyar csapat: ha ők sárkányok lesznek, nekünk oroszlánokká kell válniuk
Sorsdöntő meccsre készül a magyar labdarúgó-válogatott
Felhagy az ellenzék a radikális parlamenti akciókkal
Csepel önkormányzata támogatja az atlétikai stadion ötletét
15 rendkívüli kihűléses eset történt Magyarországon idén
Álnéven ismerkedik a miskolci édesanyát összeverő exkatona
A doktori iskolák felhígítása a következő lépés
Kamu volt a visszavonulás, Orbánék nekimennek a független bíróságoknak
Egy 15 éves lány életét vesztette - összeomlott egy híd Franciaországban
Árulók, átállók, visszatérők - botrányoktól hangos az ellenzéki összefogás
Elárverezik az állami vagyonkezelő balatoni üdülőit
Orbán állítja, ő nem verte át Karácsonyt
Döbbenetes: valósággal félresöpörte az autót a villamos a Döbrentei téren
Várhelyi Olivért jóváhagyta az Eu
Hazudott a francia tanár a terroristákról, saját magát vágta meg
Terrorellenes Iszlám-szövetség alakult az ISIS ellen
Tengerbe fulladt az egész családja, mindenkit maradásra buzdít Szíriában
Ismét tömegverekedések és gyújtogatások voltak Németországban
Eltiltja-e gyermekét Liptai Claudia Gesztesitől?
THE POST
Amit látsz, az a hír, amit tudsz, az a háttér, amit érzel, az a vélemény!
COPYRIGHT © 2019. minden jog fenntartva