thepost / Magyarország / Budapest / 2020.06.04
THE POST
           
04
Egérfogóban: Merészet lépett Emmanuel Macron, ez padlóra küldi Orbánt
Hiába olyan fontos Orbán Viktor számára az uniós bõvítés, egyelõre nem tud sikereket felmutatni ezen a téren. Igaz, ezúttal nem Magyarország, hanem Emmanuel Macron francia államfõ a bûnbak, de a magyar kormányfõ nyilatkozatai aligha segítenek. Két, egymástól nem független történet a bõvítés állásáról.

Szokatlan módon üzent a Twitteren pénteken Donald Tusk, az Európai Tanács leköszönõ elnöke.

Azt szeretném üzenni macedón és albán barátainknak: ne adjátok fel! Ti teljesítettétek a részeteket, mi nem. De szemernyi kétségem sincs afelõl, hogy egyszer az Európai Unió teljes jogú tagjaivá váltok."

Hogy miért szokatlan a biztatás? Néhány órával a tweet publikálása elõtt ért véget az Európai Tanács ülése, amelynek zárónyilatkozatában a várakozásokkal szemben csupán ennyi szerepelt a bõvítésrõl: „Az Európai Tanács a 2020 májusában Zágrábban tartandó EU–Nyugat-Balkán csúcstalálkozó elõtt vissza fog térni a bõvítés kérdésére.”

Ez annyit jelent: bár a két ország minden feltételt teljesített, és az Európai Bizottság is elismerte ezt, vagyis nincs akadálya a csatlakozási tárgyalások megkezdésének, erre mégis várniuk kell, ki tudja, meddig. A bûnbakot ezúttal nem nehéz beazonosítani: a francia elnök hátráltatná a folyamatot, Emmanuel Macron hivatalosan ezt azzal indokolja, hogy a csatlakozási folyamat egészét kellene megváltoztatnia az EU-nak.

Hasonló kifogással Magyarország is szembesült még a kilencvenes évek végén, amikor csatlakozási tárgyalásokat többek között azzal az indokkal halogatták, hogy a bõvítés elõtt az uniót kell megreformálni. Ekkor – egy 1999. decemberi interjúban – hangzott el Orbán Viktor miniszterelnök azóta sokat idézett kijelentése, miszerint „Nem történik tragédia, ha nem valósul meg 2003-ban a csatlakozás. Most sem vagyunk az Unió tagjai, s mint látjuk, van élet az EU-n kívül is.”


Orbán hétfõn szinte szó szerint ugyanerrõl beszélt a magyar parlament elõtt. „Ez rossz, de nem tragédia” – fogalmazott, hozzátéve, a tragédia az lenne, ha megakadna Szerbia csatlakozási folyamata is. (Most hagyjuk, hogy Magyar Levente külügyi államtitkár néhány napja még "tragédiát" emlegetett.) Ezúttal talán ez volt a legenyhébb kijelentés, az unió vezetõi és az európai vezetõ politikusok szinte kivétel nélkül arról beszéltek, hogy az EU becsapta Észak-Macedóniát és Albániát, és bõvítési politikája miatt elvesztette a hitelességét.

Ami az elutasítás indokait illeti, több ország azt tette szóvá, hogy Albánia jócskán le van maradva Észak-Macedóniához képest, amelynek esetében igazából a görögökkel hosszú ideje fennálló névvita hátráltatta a folyamatot. Edi Rama albán miniszterelnök mindenesetre az unió belsõ megosztottságával magyarázta a negatív döntést, semmiképpen nem az ország felkészületlenségével – tény, a kiszabott feltételeket Tirana is teljesítette. Szkopjéval szemben azonban egyedül Párizs volt elutasító.

Macron szerint a probléma nemcsak az országokkal, hanem a csatlakozás egész folyamatával van: a csúcs elõtt egy nappal Toulouse-ban bizarrnak nevezte például azt, hogy már azelõtt vízummentességet kapnak az országok, hogy egyáltalán leülnének velük tárgyalni. Azt is furcsállotta, hogy a Brexit-folyamat lezárása elõtt – vagyis amíg nem tudjuk, hogy egy tagállam miként távozik - hogyan is lehetne tárgyalni a bõvítésrõl.

A francia álláspontot ellenzõk – jószerivel az egész EU – azzal próbálta meg jobb belátásra bírni Macront, hogy a csatlakozási tárgyalások további halogatása destabilizálhatja a Nyugat-Balkán régiót. Észak-Macedónia példája megmutatta, hogy nem is a levegõbe beszélnek. Zoran Zaev kormányfõ, akinek fõ ígérete volt 2017-es megválasztása elõtt az ország euroatlanti integrációja, a csúcs után mindössze egy nappal azt közölte: elõrehozott választást javasol, hogy a macedónok eldönthessék, egy ilyen „hatalmas történelmi hiba” után milyen irányba lépjen tovább az ország. A parlamenti pártok megállapodása értelmében januárban le is mond hivataláról, a voksolást pedig április közepén tartják.

Beváltatlan ígéretek

Szkopje nem elõször érezheti úgy, hogy az EU barátságtalanul és hálátlanul viselkedett a volt jugoszláv tagköztársasággal. Amikor 1998-ban kitört a koszovói háború, és Szlobodan Milosevics akkori jugoszláv államfõ százezerszámra próbálta meg elûzni az akkor még Szerbiához tartozó tartományból az albánokat, az EU biztosította Szkopjét: ha ideiglenesen befogadja a koszovói menekülteket, az ország jelentõs anyagi támogatásra számíthat. Macedónia – ahol a la
kosság negyedét egyébként is az ország észak-nyugati részében tömbben élõ albánok tették ki – igent mondott a brüsszeli kérésre. A jelentõs anyagi segítség azonban elmaradt, a koszovói albánokkal megerõsített helyi albánok viszont 2000-ben kirobbantották a maguk macedóniai felkelését, és csak nagy nehezen sikerült megakadályozni, hogy általános polgárháború törjön ki az országban. A harcok 2001 augusztusáig tartottak, az összetûzéseket lezáró ohridi szerzõdésben az albán kisebbség széleskörû autonómiát kapott.

Szkopje ráadásul a térség országai közül elsõként, még 2001-ben írta alá az EU-val a stabilizációs és társulási megállapodást, amely a csatlakozási folyamat elsõ fontos lépcsõfokának számít, három évvel késõbb pedig be is nyújtotta csatlakozási kérelmét – tehát 15 éve vár. Albánia ettõl jócskán lemaradva, de így is 2009-ben kérte felvételét, vagyis tíz évig tartott, amíg egyáltalán a tárgyalásokig eljutott. Céldátum pedig egyik ország esetében sincs – nem mintha azt bármennyire is érdemes lenne komolyan venni.

Nagy kockázatot tehát nem vállalt volna az EU a céldátummal, ezért is nevezte a halogatást „súlyos történelmi hibának” Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság leköszönõ elnöke. Más kérdés, hogy öt évvel ezelõtti kinevezésekor maga Juncker tette világossá azt, hogy 2019 õszéig tartó hivatali idejében nem lesz bõvítés. Most azonban más a helyzet: bár a felvételhez elvben legközelebb álló Szerbia felvételét is 2025-re ígérik most, elképzelhetõ, hogy 2024-ig legalább lezárul egy folyamat.

Orbán érdeke a tárgyalás

Nem véletlen, hogy Orbán Viktor ennyire ragaszkodik ahhoz, hogy az új Európai Bizottságban a Magyarország által delegált tag feleljen ezért a kérdésért – azon túl természetesen, hogy a kormány szeretné növelni befolyását a térségben. Orbán ráadásul jó iparoshoz hasonlóan referenciaként tudja felmutatni Horvátország csatlakozását: a mindmáig utolsó csatlakozási tárgyalást a 2011-es magyar elnökség idején sikerült lezárni.

A magyar miniszterelnök másfél hónapja közel is érezhette magát ehhez a célhoz, amikor Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság megválasztott elnöke testületében a bõvítés és szomszédságpolitika portfóliót kínálta fel a magyar jelöltnek, Trócsányi Lászlónak. Csakhogy idõközben Trócsányi jelöltségét elutasította az Európai Parlament – az elõtt, hogy érdemben kifejthette volna, hogyan is gondolja a munkát ezen a téren. Ennek azért van jelentõsége, mivel az EP-ben és azon túl is sokan vannak azok, akik szerint egy jogállami normák megsértésével vádolt ország képviselõje nem tudja elvárni hitelesen a jelölt országoktól ugyanezeknek a normáknak a teljesítését.

Trócsányi (és a román meg a francia jelölt) elutasítása után a kérdés elvben nyitott, ám nincs nagy mozgástere Von der Leyennek, ha nem akarja megbolygatni a teljes bizottságot: a bõvítés ugyanis nemcsak stratégiai kérdés Orbán számára, de egyben olyan közösségi szinten is fontos politika, amelyet aligha engedne ki a kezébõl, pláne, hogy a másik két "szabad" terület közül a belsõ piac túl nagy falat lenne, a közlekedés viszont nem ennyire fontos.

Azt, hogy mennyire nem eldöntött a kérdés – pedig az eredeti tervek szerint már a héten szerdán szavazott volna az EP a testület egészérõl –, mutatja az is, hogy a magyar miniszterelnök minden létezõ fórumon kifejti:

a portfólió jár Magyarországnak.

Emmanuel Macronnál tett látogatásán még csak azt fejtegette, miért fontos a bõvítés Magyarország számára, a Türk Tanács múlt heti ülésén azonban továbblépett – földrajzilag és jogilag is. Az MTI tudósítása szerint arról beszélt, Magyarország azért harcol, hogy megkapja az Európai Bizottságban a bõvítés- és szomszédságpolitika portfólióját. Ha pedig ezt sikerülne „megszerezni, akkor a keleti partnerség ügyében szoros együttmûködésünk lesz Azerbajdzsánnal, és a tagsági tárgyalások ügyében pedig Törökországgal" – fogalmazott, hozzátéve: „állunk rendelkezésükre”.

Azon túl persze, hogy a mostani Európai Tanács is megmutatta, még olyan egyszerûnek látszó országok esetében sincs elõrelépés, mint Észak-Macedónia, Orbán kijelentése jogi aggályokat is felvet – erre Ujhelyi István szocialista EP-képviselõ is felhívta a figyelmet. Az Európai Bizottság tagjai ugyanis nem hazájukat képviselik, hanem a közösséget, munkájukat tehát nem befolyásolhatja az, honnan jöttek és ki jelölte õket. És ha Orbán Viktor azt gondolná, hogy Bakuban elhangzott szavai nem hallatszanak el az Európai Parlamentig, alighanem tévednie kell.
Egérfogóban: Merészet lépett Emmanuel Macron, ez padlóra küldi Orbánt
Hiába olyan fontos Orbán Viktor számára az uniós bõvítés, egyelõre nem tud sikereket felmutatni ezen a téren. Igaz, ezúttal nem Magyarország, hanem Emmanuel Macron francia államfõ a bûnbak, de a magyar kormányfõ nyilatkozatai aligha segítenek. Két, egymástól nem független történet a bõvítés állásáról.

Szokatlan módon üzent a Twitteren pénteken Donald Tusk, az Európai Tanács leköszönõ elnöke.

Azt szeretném üzenni macedón és albán barátainknak: ne adjátok fel! Ti teljesítettétek a részeteket, mi nem. De szemernyi kétségem sincs afelõl, hogy egyszer az Európai Unió teljes jogú tagjaivá váltok."

Hogy miért szokatlan a biztatás? Néhány órával a tweet publikálása elõtt ért véget az Európai Tanács ülése, amelynek zárónyilatkozatában a várakozásokkal szemben csupán ennyi szerepelt a bõvítésrõl: „Az Európai Tanács a 2020 májusában Zágrábban tartandó EU–Nyugat-Balkán csúcstalálkozó elõtt vissza fog térni a bõvítés kérdésére.”

Ez annyit jelent: bár a két ország minden feltételt teljesített, és az Európai Bizottság is elismerte ezt, vagyis nincs akadálya a csatlakozási tárgyalások megkezdésének, erre mégis várniuk kell, ki tudja, meddig. A bûnbakot ezúttal nem nehéz beazonosítani: a francia elnök hátráltatná a folyamatot, Emmanuel Macron hivatalosan ezt azzal indokolja, hogy a csatlakozási folyamat egészét kellene megváltoztatnia az EU-nak.

Hasonló kifogással Magyarország is szembesült még a kilencvenes évek végén, amikor csatlakozási tárgyalásokat többek között azzal az indokkal halogatták, hogy a bõvítés elõtt az uniót kell megreformálni. Ekkor – egy 1999. decemberi interjúban – hangzott el Orbán Viktor miniszterelnök azóta sokat idézett kijelentése, miszerint „Nem történik tragédia, ha nem valósul meg 2003-ban a csatlakozás. Most sem vagyunk az Unió tagjai, s mint látjuk, van élet az EU-n kívül is.”


Orbán hétfõn szinte szó szerint ugyanerrõl beszélt a magyar parlament elõtt. „Ez rossz, de nem tragédia” – fogalmazott, hozzátéve, a tragédia az lenne, ha megakadna Szerbia csatlakozási folyamata is. (Most hagyjuk, hogy Magyar Levente külügyi államtitkár néhány napja még "tragédiát" emlegetett.) Ezúttal talán ez volt a legenyhébb kijelentés, az unió vezetõi és az európai vezetõ politikusok szinte kivétel nélkül arról beszéltek, hogy az EU becsapta Észak-Macedóniát és Albániát, és bõvítési politikája miatt elvesztette a hitelességét.

Ami az elutasítás indokait illeti, több ország azt tette szóvá, hogy Albánia jócskán le van maradva Észak-Macedóniához képest, amelynek esetében igazából a görögökkel hosszú ideje fennálló névvita hátráltatta a folyamatot. Edi Rama albán miniszterelnök mindenesetre az unió belsõ megosztottságával magyarázta a negatív döntést, semmiképpen nem az ország felkészületlenségével – tény, a kiszabott feltételeket Tirana is teljesítette. Szkopjéval szemben azonban egyedül Párizs volt elutasító.

Macron szerint a probléma nemcsak az országokkal, hanem a csatlakozás egész folyamatával van: a csúcs elõtt egy nappal Toulouse-ban bizarrnak nevezte például azt, hogy már azelõtt vízummentességet kapnak az országok, hogy egyáltalán leülnének velük tárgyalni. Azt is furcsállotta, hogy a Brexit-folyamat lezárása elõtt – vagyis amíg nem tudjuk, hogy egy tagállam miként távozik - hogyan is lehetne tárgyalni a bõvítésrõl.

A francia álláspontot ellenzõk – jószerivel az egész EU – azzal próbálta meg jobb belátásra bírni Macront, hogy a csatlakozási tárgyalások további halogatása destabilizálhatja a Nyugat-Balkán régiót. Észak-Macedónia példája megmutatta, hogy nem is a levegõbe beszélnek. Zoran Zaev kormányfõ, akinek fõ ígérete volt 2017-es megválasztása elõtt az ország euroatlanti integrációja, a csúcs után mindössze egy nappal azt közölte: elõrehozott választást javasol, hogy a macedónok eldönthessék, egy ilyen „hatalmas történelmi hiba” után milyen irányba lépjen tovább az ország. A parlamenti pártok megállapodása értelmében januárban le is mond hivataláról, a voksolást pedig április közepén tartják.

Beváltatlan ígéretek

Szkopje nem elõször érezheti úgy, hogy az EU barátságtalanul és hálátlanul viselkedett a volt jugoszláv tagköztársasággal. Amikor 1998-ban kitört a koszovói háború, és Szlobodan Milosevics akkori jugoszláv államfõ százezerszámra próbálta meg elûzni az akkor még Szerbiához tartozó tartományból az albánokat, az EU biztosította Szkopjét: ha ideiglenesen befogadja a koszovói menekülteket, az ország jelentõs anyagi támogatásra számíthat. Macedónia – ahol a la
kosság negyedét egyébként is az ország észak-nyugati részében tömbben élõ albánok tették ki – igent mondott a brüsszeli kérésre. A jelentõs anyagi segítség azonban elmaradt, a koszovói albánokkal megerõsített helyi albánok viszont 2000-ben kirobbantották a maguk macedóniai felkelését, és csak nagy nehezen sikerült megakadályozni, hogy általános polgárháború törjön ki az országban. A harcok 2001 augusztusáig tartottak, az összetûzéseket lezáró ohridi szerzõdésben az albán kisebbség széleskörû autonómiát kapott.

Szkopje ráadásul a térség országai közül elsõként, még 2001-ben írta alá az EU-val a stabilizációs és társulási megállapodást, amely a csatlakozási folyamat elsõ fontos lépcsõfokának számít, három évvel késõbb pedig be is nyújtotta csatlakozási kérelmét – tehát 15 éve vár. Albánia ettõl jócskán lemaradva, de így is 2009-ben kérte felvételét, vagyis tíz évig tartott, amíg egyáltalán a tárgyalásokig eljutott. Céldátum pedig egyik ország esetében sincs – nem mintha azt bármennyire is érdemes lenne komolyan venni.

Nagy kockázatot tehát nem vállalt volna az EU a céldátummal, ezért is nevezte a halogatást „súlyos történelmi hibának” Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság leköszönõ elnöke. Más kérdés, hogy öt évvel ezelõtti kinevezésekor maga Juncker tette világossá azt, hogy 2019 õszéig tartó hivatali idejében nem lesz bõvítés. Most azonban más a helyzet: bár a felvételhez elvben legközelebb álló Szerbia felvételét is 2025-re ígérik most, elképzelhetõ, hogy 2024-ig legalább lezárul egy folyamat.

Orbán érdeke a tárgyalás

Nem véletlen, hogy Orbán Viktor ennyire ragaszkodik ahhoz, hogy az új Európai Bizottságban a Magyarország által delegált tag feleljen ezért a kérdésért – azon túl természetesen, hogy a kormány szeretné növelni befolyását a térségben. Orbán ráadásul jó iparoshoz hasonlóan referenciaként tudja felmutatni Horvátország csatlakozását: a mindmáig utolsó csatlakozási tárgyalást a 2011-es magyar elnökség idején sikerült lezárni.

A magyar miniszterelnök másfél hónapja közel is érezhette magát ehhez a célhoz, amikor Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság megválasztott elnöke testületében a bõvítés és szomszédságpolitika portfóliót kínálta fel a magyar jelöltnek, Trócsányi Lászlónak. Csakhogy idõközben Trócsányi jelöltségét elutasította az Európai Parlament – az elõtt, hogy érdemben kifejthette volna, hogyan is gondolja a munkát ezen a téren. Ennek azért van jelentõsége, mivel az EP-ben és azon túl is sokan vannak azok, akik szerint egy jogállami normák megsértésével vádolt ország képviselõje nem tudja elvárni hitelesen a jelölt országoktól ugyanezeknek a normáknak a teljesítését.

Trócsányi (és a román meg a francia jelölt) elutasítása után a kérdés elvben nyitott, ám nincs nagy mozgástere Von der Leyennek, ha nem akarja megbolygatni a teljes bizottságot: a bõvítés ugyanis nemcsak stratégiai kérdés Orbán számára, de egyben olyan közösségi szinten is fontos politika, amelyet aligha engedne ki a kezébõl, pláne, hogy a másik két "szabad" terület közül a belsõ piac túl nagy falat lenne, a közlekedés viszont nem ennyire fontos.

Azt, hogy mennyire nem eldöntött a kérdés – pedig az eredeti tervek szerint már a héten szerdán szavazott volna az EP a testület egészérõl –, mutatja az is, hogy a magyar miniszterelnök minden létezõ fórumon kifejti:

a portfólió jár Magyarországnak.

Emmanuel Macronnál tett látogatásán még csak azt fejtegette, miért fontos a bõvítés Magyarország számára, a Türk Tanács múlt heti ülésén azonban továbblépett – földrajzilag és jogilag is. Az MTI tudósítása szerint arról beszélt, Magyarország azért harcol, hogy megkapja az Európai Bizottságban a bõvítés- és szomszédságpolitika portfólióját. Ha pedig ezt sikerülne „megszerezni, akkor a keleti partnerség ügyében szoros együttmûködésünk lesz Azerbajdzsánnal, és a tagsági tárgyalások ügyében pedig Törökországgal" – fogalmazott, hozzátéve: „állunk rendelkezésükre”.

Azon túl persze, hogy a mostani Európai Tanács is megmutatta, még olyan egyszerûnek látszó országok esetében sincs elõrelépés, mint Észak-Macedónia, Orbán kijelentése jogi aggályokat is felvet – erre Ujhelyi István szocialista EP-képviselõ is felhívta a figyelmet. Az Európai Bizottság tagjai ugyanis nem hazájukat képviselik, hanem a közösséget, munkájukat tehát nem befolyásolhatja az, honnan jöttek és ki jelölte õket. És ha Orbán Viktor azt gondolná, hogy Bakuban elhangzott szavai nem hallatszanak el az Európai Parlamentig, alighanem tévednie kell.
Ezt olvassák mások:
Fél tucat fideszes ugrott hogy megvédje a nagyvezért
Kisebb dulakodás alakult ki a parlamentben, amikor Hadházy Ákos táblákkal állt be a nyitóbesz...
Kövér László kikelt magából - Primitív, ostoba fajankó
Rengeteg régi pénzt talált egy Baranya megyei férfi
Magyar Kupa-döntőről cikkez a világsajtó, de nem éppen elismerően
  
287 millió forintot kapott Kóka János a koronavírus elleni küzdelemre
  
Jön a jólét: nyugdíjprémium és 53. heti nyugdíj egyszerre
  
A honvédségnek fogalma sincs, miért parkoltak harci járművek Mészárosnál
  
Kövér László: a nemzetünket fenyegető veszély egyre erősödik
  
Varga Judit: Magyarország ma erősebb, mint az elmúlt 100 évben bármikor
  
Novák Katalin: Amikor kormányzati szerepbe kerültünk, az országot mély politikai, gazdasági és erkölcsi válság sújtotta
  
Hivatalos: Mészáros Lőrinc cége jogsértést követett el, de bírságot nem szabtak ki
  
Lövöldözés Budapesten, rendőrök vonultak a helyszínre
  
USA: megtiltják a kínai utasszállító repülőgépek berepülését
  
Bruttó 1 millió 507 ezer forintra változott Orbán Viktor fizetése
  
Törvényjavaslat: nemzetgazdasági érdek lesz, hogy ki üzemeltethet Magyarországon kaszinókat
  
Müller Cecília: a vírus itt van velünk, továbbra is világjárványról beszélünk
  
New York-i lap: Orbán Viktor provokál
  
Matolcsy György fiához kötődő kft 287 millió forintot meghaladó állami támogatásban részesül
  
A gépkarabéllyal ismerkedtek a szentesi újoncok
  
Lehet menni nyaralni Horvátországba, de hazatérve két hét karantén vár
  
Közlemény: kötelező a vasárnapi miselátogatás a híveknek
  
Közlemény: kötelező a vasárnapi miselátogatás a híveknek
  
Szijjártó: az embercsempész hálózatokat fel kell számolni
  
Magyarország továbbra is az élbolyban van az Európai Tanács korrupcióellenes jelentésének negatív ranglistáján
  
10 katonaiskola indulhat az országban a következő években
  
Közel 2 milliárd forintot ad a kormány a Nemzeti Atlétikai Központ építésére
  
Nem szólalhat fel a trianoni szerződés évfordulóján tartott parlamenti emlékülésen az ellenzék
  
Kövér László: a megveszekedett nemzetgyűlölők, Gyurcsány Ferencék és a momentumos élcsapat
  
Ákos koncert a kormányzati megemlékezésen
  
Vajna Tímea a szerelme nélkül maradt magára a kaliforniai pokolban
  
Bécsben dolgozik az a magyar orvos aki az első tüdőátültetést végezte koronavírusos betegen
  
Csúnya adok-kapok a parlamentben - Szijjártó meccslátogatása és a Mészáros 17 milliárdos támogatása
  
Matolcsy: Magyarország és a V4-ek már Európa jövője
  
Farkas Flrián és 1,6 milliárd forint: az OLAF azt javasolta, büntetőeljárás keretében vizsgálják az ügyet
  
Kásler nagyon elégedett a járvány magyarországi alakulásával
  
Deutsch Tamás: még most sem nyugszik a Soros-hálózat
  
Orbán Viktor: fantasztikus évünk lehet 2021-ben
  
Fidesz: 237 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és a katonák péntektől vasárnapig
  
15 milliárd eurót kaphat Magyarország a nagy EU-s helyreállítási alapból
  
Novák Katalin: tíz év után eljutottunk oda, hogy a magyarok visszanyerték a kormány munkájába vetett bizalmat
  
Novák Katalin: tíz év után eljutottunk oda, hogy a magyarok visszanyerték a kormány munkájába vetett bizalmat
  
Kocsis Máté: az ellenzék részéről azonban érezhető egy kommunikációs zavar
  
Elindultak a katonai középiskolák megépítésének az előkészületei
  
Kipingáltak egy szellőzőaknát Budapesten, tucatnyi rendőr érkezett a helyszínre
  
Átlátszó: Közpénzen kitömött jóbarátja almáit osztogatta Németh Szilárd
  
Feljelentették Győzikét: milliókat követelnek tőle
  
Szijjártó nagyon durván nekiment Donald Tusknak
  
40 millió forintos pályázatot írt ki Áder János, már meg is van a győztes
  
Letartóztatás: Intézkedő rendőr kezét törte el egy szigethalmi férfi
  
Letartóztatás: Intézkedő rendőr kezét törte el egy szigethalmi férfi
  
Érkezik a postás hozzád is: Soros György tervét is tartalmazza a nemzeti konzultációs kérdőív
  
Nagy Feró: A halálom után nem én leszek szomorú, hanem a világ!
  
Szikora Róbert lesz a vallási nagykövet
  
Több hónapig tartó, fokozott ellenőrzést rendeltek el!
  
Káosz - Bunkerbe menekíthették Trumpot
  
Kósa közölte: Németországban több újságírót tartóztatnak le, mint itt
  
Kína már készen állna ismét ellátni a világot áruval, de a világ nem kér belőle
  
Videón ahogy elvezetik a gyulai késelés gyanúsítottját a rendőrök
  
Hivatalos: 1,2 millió forintra büntette a rendőrség a 71 éves dudálós tüntetőt
  
Szijjártó: nem fordulhat elő, hogy egy emberi élet megmentése egészségügyi kapacitás kérdése legyen
  
2,4 milliárd forintot csoportosítottak át az űrtevékenység támogatására
  
18 milliárd forintot kap a Magyar Honvédség
  
Fideszes politikus: Maszk nélkül adott át csomagot időseknek
  
Magyarország történetének legdrágább Duna-hídját építi meg Mészáros Lőrinc üzlettársa 92 milliárdért
  
Gulyás: a baloldali pártokra nem számíthattak, nem támogatták az eredményes védekezés feltételeit megteremtő törvényt
  
Orbán hétvégi beszéd: A futball mindig vigasz és elégtétel volt a magyar ember számára
  
Az Operatív Törzs pénteken megerősítette a maszkok rossz minőségéről szóló hírt
  
Friss felmérés: 404 ezer forint félretett pénze van átlagosan a magyar fiataloknak
  
Összeült Németh Szilárd és Orbán Viktor: gazdaságvédelmi akcióterv, 900 millió forint és nemzetgazdasági szempontok
  
Áder aláírta: titkosak a Budapest–Belgrád-vasútvonal szerződései
  
Orbán: minden döntés időben történt meg, gyorsabban, mint a nyugati országoknál
  
A kormány megduplázza a vidéki papok támogatását
  
Kovács Zoltán személyes levélben szólít fel bocsánatkérésre külföldi kutatókat, amiért kétségbe vonták a magyar demokráciát
  
A Quaestor-botrány főszereplőjének titkára mindenkit beperelt, aki írt róla
  
Kapaszkodj meg: 20 milliárdos osztalékot vett ki cégeiből Mészáros Lőrinc
  
Müller Cecília a dohányzás káros hatásairól is beszélt
  
A kormány 300 millió forinttal segítette ki az egri vízilabdát - videóban köszönték meg neki
  
Szél Bernadett szerint az elmaradt rendőri fellépés mutatja, hogy a kormány egyre leplezetlenebbül politizál a rendőrségen keresztül
  
Orbán Viktor: Bevetési egységet hozunk létre
  
Orbán videóban ünnepelteti az elmúlt tíz évét
  
Dzsudzsák Balázs is részt vett a Mi Hazánk tüntetésén
  
Decemberben alapított cégével nyert 8 milliárdos állami támogatást a volt magyar focista
  
Levél érkezik mindenkinek Orbán Viktortól: Soros-terves Nemzeti Konzultációt indít
  
Kósa Lajos: A Gyurcsány- és a Bajnai-kormányok megszorítási és leépítései teljes csődöt okoztak
  
Kósa Lajos: A Gyurcsány- és a Bajnai-kormányok megszorítási és leépítései teljes csődöt okoztak
  
Orbán Viktor levelet csempészett a házhoz küldött diplomák mellé
  
Több mint 2 millió liter fertőtlenítőt szállított ki a Mol eddig
  
Több mint 2 millió liter fertőtlenítőt szállított ki a Mol eddig
  
800 alkalmazottat küldött el Mészáros Lőrinc szállodalánca, közben 17 milliárdos támogatást kapott
  
KSH jelentés: 400 ezer forint volt a havi bruttó átlagkereset márciusban
  
A rendőrség eltávolította a körözést! - köszönjük a megosztásokat! 13 éves kisfiút keres a rendőrség - Eltűnt, ismeretlen helyen lévő személy
  
Varga Judit: Nem ez az első alkalom, hogy a magyar kormányt alaptalanul vádolják
  
Müller Cecília megnyugtatott mindenkit, hogy szennyvíz útján nem tud terjedni vírus
  
5 milliárdot kap Áder János alapítványa a kormánytól
  
160 milliárddal több jutna honvédelmi kiadásokra jövőre
  
Jogvédők: csak szemfényvesztés a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvény
  
Pezsgővel köszöntötték fel Szikora Róberték Orbán Viktort
  
Kiderült miért vonult ki a TEK egy budapesti ügyvédhez
  
Törvényjavaslat: a kormány az országos tisztifőorvos javaslatára egészségügyi válsághelyzetet rendelhetne el
  
140 milliárddal több külföldi adósságot kell törlesztenie az Orbán-kormánynak jövőre
  
Deutsch Tamás: Soros György ezáltal akarja megvenni az Európai Uniót
  
Óriási a titkolózás: luxusszállót építenek a tatai Öreg-tó partjára
  
Megszorultál? - Németh Szilárd megmutatta hogyan lehet ételt főzni pusztán maradékból
  
25 migránst szállított egy embercsempész az M1-esen
Egy magyar rendszámú autóval szállították a pakisztáni és bangladesi férfiakat. Huszonöt pakisztáni és bangladesi illegális bevándorlót szállító embercsempészt állítottak elő a ...
  
Magyar Kupa-döntőről cikkez a világsajtó, de nem éppen elismerően
A külföldi lapok megjegyezték, hogy a járványhelyzet ellenére több ezren szurkoltak a Puskás Arénában. Szerdán játszották a Magyar Kupa döntőjét a Puskás Arénában, melyen a Budape...
  
287 millió forintot kapott Kóka János a koronavírus elleni küzdelemre
Az SZDSZ volt elnökének egy több mint félmilliárd forintos beruházáshoz nyújtottak segítséget. Közös képet posztolt Szijjártó Péter külügyminiszter Kóka Jánossal, az SZDSZ volt el...
  
Jön a jólét: nyugdíjprémium és 53. heti nyugdíj egyszerre
Nem akartam hinni a szememnek, amikor Varga Mihály pénzügyminiszter május 26-i költségvetési tájékoztatóján kiemelten egyszerre szerepelt a nyugdíjprémium és az 53. heti nyugdíj terve. ...
  
A honvédségnek fogalma sincs, miért parkoltak harci járművek Mészárosnál
Nem adtak el olyan gépeket, amik Mészárosnál álltak az udvaron. Két harci jármű is parkolt a bicskei tónál május elején – írtuk korábban a Magyar Hang alapján. A nyilvántartásban ...
  
Kövér László: a nemzetünket fenyegető veszély egyre erősödik
A trianoni évforduló alkalmából csütörtökön emlékülést tartott az Országgyűlés. Ezen végül elhalasztották A nemzeti önazonosság védelméről szóló politikai nyilatkozat vitáját...
  
Varga Judit: Magyarország ma erősebb, mint az elmúlt 100 évben bármikor
A gyász és fájdalom nem lehet örök, reménynek is lennie kell – közölte bejegyzésében az igazságügyi miniszter Trianonra emlékezve. „Száz éve tudjuk, hogy magyarságunk túlmutat a...
  
Novák Katalin: Amikor kormányzati szerepbe kerültünk, az országot mély politikai, gazdasági és erkölcsi válság sújtotta
Amikor 2010-ben a Fidesz másodszor is kormányzati szerepbe került, a mély politikai, gazdasági és erkölcsi válságban lévő Magyarország lakossága megint megtanult bízni a kormány munkáj...
  
Hivatalos: Mészáros Lőrinc cége jogsértést követett el, de bírságot nem szabtak ki
A Gazdasági Versenyhivatal egy tavaly tavasszal végbement tuljadonszerzést vizsgált az elmúlt hónapokban. A felcsúti milliárdos számára nem túl hízelgő végeredménnyel zárult a vizsgál...
  
Lövöldözés Budapesten, rendőrök vonultak a helyszínre
Az ATV információi szerint a XIII. kerület, Hegedűs Gyula utcába, szerda délután négy golyóállómellényes rendőr vonult ki. Csécsi Soma, a BRFK szóvivője elmondta, hogy a XIII. kerüle...
  
USA: megtiltják a kínai utasszállító repülőgépek berepülését
Szerdán az amerikai közlekedési minisztérium bejelentette, hogy június 16-tól megtiltják a kínai utasszállító repülőgépek berepülését az ország légterébe. A rendelet szövege szer...
  
Bruttó 1 millió 507 ezer forintra változott Orbán Viktor fizetése
Bruttó 1 millió 507 ezer 350 forintra vágták meg a bérét. Több mint tíz év után változott a miniszterelnök, Orbán Viktor fizetése - írta a Blikk a kormany.hu-ra feltöltött dokumentu...
  
Törvényjavaslat: nemzetgazdasági érdek lesz, hogy ki üzemeltethet Magyarországon kaszinókat
Ha elfogadják a javaslatot, jövőre az eddigi 5 helyett már 7 kaszinója lehet egy embernek, és Nyugat-Magyarországon is nyílhat még egy. A jövőben kiemelt nemzetgazdasági érdek lesz, hog...
  
Müller Cecília: a vírus itt van velünk, továbbra is világjárványról beszélünk
Kedvező tendencia látható az idősek otthonaiban, nem nőtt a fertőzéssel érintett intézmények száma - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felel...
  
New York-i lap: Orbán Viktor provokál
A magyar miniszterelnök provokál és a környező országok kulturális értelemben vett bekebelezésére tör, olvasható a New York-i lap publicisztikájában. A modern magyarságtudat alapvető...
  
Matolcsy György fiához kötődő kft 287 millió forintot meghaladó állami támogatásban részesül
A múlt héten zárult versenyképesség-növelő pályázat jelentkezői 376 milliárd forint értékű beruházást és 143 600 munkahely megtartását vállalták, de Szijjártó Péter már jelezt...
  
A gépkarabéllyal ismerkedtek a szentesi újoncok
A fegyverismeretről, a fegyverhasználatról és a lövészetre történő felkészítésről szólt az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezrednél május közepén kezdődött alapfelkészítés ...
  
Lehet menni nyaralni Horvátországba, de hazatérve két hét karantén vár
Ez hangzott el az Operatív Törzs mai sajtótájékoztatóján. Horvátországba a jelenleg hatályos szabályok szerint szabadon beutazhatnak a magyarok, lehet menni nyaralni, ugyanakkor Horvátors...
  
Közlemény: kötelező a vasárnapi miselátogatás a híveknek
Közleményt adott ki a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia. Június 14-étől a katolikus híveknek ismét kötelező lesz részt venniük a vasárnapi szentmisén, az idősek, betegek azon...
  
Közlemény: kötelező a vasárnapi miselátogatás a híveknek
Közleményt adott ki a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia. Június 14-étől a katolikus híveknek ismét kötelező lesz részt venniük a vasárnapi szentmisén, az idősek, betegek azon...
  
Szijjártó: az embercsempész hálózatokat fel kell számolni
Még egyszer nem fordulhat elő, hogy Európa stratégiai kérdésekben ilyen védtelen legyen - értékelte a koronavírus-járvány miatti helyzetet keddi megbeszélésén a dán és a magyar külü...
  
Magyarország továbbra is az élbolyban van az Európai Tanács korrupcióellenes jelentésének negatív ranglistáján
Magyarország továbbra is az élbolyban van az Európai Tanács korrupcióellenes jelentésének negatív ranglistáján, bár az előrelépés, hogy a magyar kormány most hozzájárult a dokumentum...
  
10 katonaiskola indulhat az országban a következő években
Ez nem jelenti azt, hogy a sorkatonaság is visszatér. A tervek szerint 2030-ig 8-10 honvédközépiskola és kollégium, illetve honvédkollégium kezdi meg működését Magyarországon - közölt...
  
Közel 2 milliárd forintot ad a kormány a Nemzeti Atlétikai Központ építésére
161 milliárd forintot csoportosított át a költségvetésen belül egy határozattal a kormány. A pénz legnagyobb részét, 154 milliárd forintot a Gazdaságvédelmi Alapból veszik el. Az át...
  
Nem szólalhat fel a trianoni szerződés évfordulóján tartott parlamenti emlékülésen az ellenzék
Kövér László és Áder János mondanak majd beszédet a csütörtöki megemlékezésen. Lett volna esély arra, hogy az Országgyűlés politikai törésvonalaktól mentesen tartsa meg emlékül...
  
Kövér László: a megveszekedett nemzetgyűlölők, Gyurcsány Ferencék és a momentumos élcsapat
"A baloldal politikusainak egy kisebb része szégyelli és nem szívesen hirdeti a nemzettel kapcsolatos álláspontját. Más részük politikai számításból próbálja bizonyos kérdésekben nem...
  
Ákos koncert a kormányzati megemlékezésen
Online programmal emlékezik a magyarság a nemzeti összetartozás napjára, június 4-re, közölte Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár szerdán...
  
Vajna Tímea a szerelme nélkül maradt magára a kaliforniai pokolban
Los Angeles — Pokoli napokat él át Vajna Tímea (37) az Egyesült Államokban, ráadásul mindezt egyedül, a szerelme nélkül. A filmmogul Andy Vajna (†74) özvegye okkal retteg és zárkóz...
  
Bécsben dolgozik az a magyar orvos aki az első tüdőátültetést végezte koronavírusos betegen
A magyar Lang György végezte Bécsben a világ első tüdőátültetését aktív vírusfertőzött betegen - írja a Válasz Online, amely interjút is készített az orvossal. A Bécsi Orvostudom...
  
Csúnya adok-kapok a parlamentben - Szijjártó meccslátogatása és a Mészáros 17 milliárdos támogatása
Szóba került Szijjártó Péter meccslátogatása, az önkormányzatok bevételeinek megcsapolása és a vasúti szárnyvonalak elsorvasztása is az Országgyűlésben. Azonnali kérdések A mini...
  
Matolcsy: Magyarország és a V4-ek már Európa jövője
A Magyar Nemzeti Bank elnöke levonta a válságkezelés tanulságait. Matolcsy György szerint a mai nehézségek nem állnak össze rendszerszerű válsággá, nem a rendszer válságával vagy a ...
  
Farkas Flrián és 1,6 milliárd forint: az OLAF azt javasolta, büntetőeljárás keretében vizsgálják az ügyet
Bár a Farkas Flórián vezette Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) Híd a munka világába nevű programja a hátrányos helyzetű romák megsegítésére volt hivatott, az erre szánt milliárdok r...
  
Kásler nagyon elégedett a járvány magyarországi alakulásával
Az emberi erőforrások minisztere nagyon elégedett a koronavírus-járvány magyarországi alakulásával. A magyar kormány vállát veregette a Facebookon a Miniszteri Percek című sorozatának ...
  
Deutsch Tamás: még most sem nyugszik a Soros-hálózat
A Fidesz európai parlamenti delegációvezetője szerint csak ürügyként használja Magyarország megtámadására a koronavírus-törvényt az európai baloldal. Deutsch Tamás, a Fidesz EP-deleg...
  
Orbán Viktor: fantasztikus évünk lehet 2021-ben
Nemzeti konzultáció kezdődik a koronavírusról és a gazdaság újraindításának intézkedéseiről. A kérdőív nagy része elkészült, és várhatóan már péntek délután meg is indítjá...
  
Fidesz: 237 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és a katonák péntektől vasárnapig
A Fidesz facebook oldalának közlése szerint a párt küldetése, hogy megvédje Magyarország függetlenségét, megvédje a magyar családokat! Ennek megfelelően posztolták a következő inform...
  
15 milliárd eurót kaphat Magyarország a nagy EU-s helyreállítási alapból
Rácáfolt azokra az előzetes félelmekre ma az Európai Bizottság, miszerint nem a mi régiónk és benne Magyarország van a fókuszban a koronavírus-válság miatti uniós helyreállítási alap...
  
Novák Katalin: tíz év után eljutottunk oda, hogy a magyarok visszanyerték a kormány munkájába vetett bizalmat
A Le Figarónak azt mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára, hogy "tíz év után eljutottunk oda, hogy a magyar...
  
Novák Katalin: tíz év után eljutottunk oda, hogy a magyarok visszanyerték a kormány munkájába vetett bizalmat
A Le Figarónak azt mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára, hogy "tíz év után eljutottunk oda, hogy a magyar...
  
Kocsis Máté: az ellenzék részéről azonban érezhető egy kommunikációs zavar
A törvény múlt keddi benyújtása után a DK előállt azzal, hogy a kormány ahhoz is gyenge, hogy diktatúrát tartson fönt, másnap pedig megjelentek a liberális jogértelmezők, akik szerint...
  
Elindultak a katonai középiskolák megépítésének az előkészületei
A Népszava információi szerint 2030-ig 8-10 honvéd középiskola és kollégium, illetve honvéd kollégium kezdi meg működését. A katonai középiskolák nagy része a kötelező sorkatonai...
  
Kipingáltak egy szellőzőaknát Budapesten, tucatnyi rendőr érkezett a helyszínre
Három járőrautóval érkeztek az egyenruhások, eljárás is indult a festegetés miatt. Egy készenlétis különítmény, több rendőr és legalább három rendőrautó jelent meg szerda délut...
  
Átlátszó: Közpénzen kitömött jóbarátja almáit osztogatta Németh Szilárd
Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke május 12-én, a mentők napján személyesen fejezte ki köszönetét, tiszteletét és elismerését a csepeli mentősöknek. Hálája jeléül átadott két rak...
  
Feljelentették Győzikét: milliókat követelnek tőle
Érthetetlenül állnak Győzikéék a történtek előtt. Folytatódik a Gáspár-család kálváriája, 5 millió forintot követelnek Győzikééktől. A napokban értesítést kaptak a Gyöngyös...
  
Szijjártó nagyon durván nekiment Donald Tusknak
Hosszú posztban fejtette ki a véleményét az Európai Néppárt elnökéről, Donald Tuskról Szijjártó Péter külügyminiszter a Facebookon Nem hagyta szó nélkül Donald Tusk újbóli megsz...
  
40 millió forintos pályázatot írt ki Áder János, már meg is van a győztes
Áder János köztársasági elnök környezetvédelemre fókuszáló Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítványa márciusban tett közzé egy nyílt eljárásos pályázatot 40 millió forintos kerette...
  
Letartóztatás: Intézkedő rendőr kezét törte el egy szigethalmi férfi
A Debreceni Járásbíróság vasárnap egy hónapra elrendelte annak a 42 éves férfinak a letartóztatását, aki eltörte egy intézkedő rendőr kezét. A férfit hivatalos személy elleni erősz...
  
Letartóztatás: Intézkedő rendőr kezét törte el egy szigethalmi férfi
A Debreceni Járásbíróság vasárnap egy hónapra elrendelte annak a 42 éves férfinak a letartóztatását, aki eltörte egy intézkedő rendőr kezét. A férfit hivatalos személy elleni erősz...
  
Érkezik a postás hozzád is: Soros György tervét is tartalmazza a nemzeti konzultációs kérdőív
A kormány véglegesítette a nemzeti konzultációs kérdőívet, és a következő napokban témakörönként mutatja be a kérdéseket. A kérdőívek gyártása és postázása június elején ind...
  
Nagy Feró: A halálom után nem én leszek szomorú, hanem a világ!
A Beatrice frontembere Nagy Feró már megbékélt a halállal. Elmondása szerint kicsit sem fél tőle. Január 14-én lett 74 éves Nagy Feró, a Beatrice énekese. A zenész, énekes most a HOT! ...
  
Szikora Róbert lesz a vallási nagykövet
A zenész nagyon várja a pápát. Szikora Róbert lesz az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus arca, erre a rendezvény sajtófőnöke kérte fel – írja a Bors. „Váratlanul hívott fel,...
  
Több hónapig tartó, fokozott ellenőrzést rendeltek el!
Több hónapig tartó, fokozott ellenőrzést rendelt el a nyárra Budapesten és az ország több megyéjében is az Országos Rendőr-főkapitányság, jelentette be a hírt vasárnap a Police.hu. ...
  
Káosz - Bunkerbe menekíthették Trumpot
Gyújtogattak a Fehér Ház környékén, könnygázzal oszlatták a tömeget az amerikai fővárosban hétfőre virradóra. Washingtonban éjjel tüzet gyújtottak a Fehér Ház melletti, ikonikus S...
  
Kósa közölte: Németországban több újságírót tartóztatnak le, mint itt
Forrást nem jelölt meg. Debrecen volt polgármestere a helyi tévének nyilatkozott több ügyben, többek közt a testvérek közötti illetékmentes öröklésről. A Debreciner oldal szúrta ki ...
  
Kína már készen állna ismét ellátni a világot áruval, de a világ nem kér belőle
Javult a kínai feldolgozóipar teljesítménye májusban - derült ki a Caixin Insight Group kínai kutatóintézet és az IHS Markit londoni székhelyű pénzügyi-gazdasági adatszolgáltató köz...
  
Videón ahogy elvezetik a gyulai késelés gyanúsítottját a rendőrök
A gyanú szerint egy 18 éves fiatalember szúrta meg a barátját és egy 27 éves férfit Gyulán. A 27 éves férfi életét vesztette, támadóját a rendőrség őrizetbe vette. Ahogyan ...
  
Hivatalos: 1,2 millió forintra büntette a rendőrség a 71 éves dudálós tüntetőt
A 71 éves férfi azt mondta, inkább leüli a büntetést, minthogy kifizesse. Két alkalommal is megbüntette a rendőrség a Clarck Ádám téri dudálós tüntetésen Szabó Gábort (akinek 750 ...
  
Szijjártó: nem fordulhat elő, hogy egy emberi élet megmentése egészségügyi kapacitás kérdése legyen
Magyarországon nem fordulhat elő, hogy egy emberi élet megmentése egészségügyi kapacitás kérdése legyen - írta a külgazdasági és külügyminiszter vasárnap a közösségi oldalán. Szi...
  
2,4 milliárd forintot csoportosítottak át az űrtevékenység támogatására
Egyetlen esti kormányhatározattal összesen 196 milliárd forintot mozgatott meg a kormány. Ebből a legnagyobb összeget a koronavírus-járvány miatt létrehozott Gazdaságvédelmi Alapból vont...
  
18 milliárd forintot kap a Magyar Honvédség
Egyetlen esti kormányhatározattal összesen 196 milliárd forintot mozgatott meg a kormány. Ebből a legnagyobb összeget a koronavírus-járvány miatt létrehozott Gazdaságvédelmi Alapból vont...
  
Fideszes politikus: Maszk nélkül adott át csomagot időseknek
A pünkösdi hétvége előtt jótékonykodott. Maszk, gumikesztyű és a megfelelő védőtávolság tartása nélkül adott át csomagokat Tiba István fideszes országgyűlési képviselő Hajdúb...
  
Magyarország történetének legdrágább Duna-hídját építi meg Mészáros Lőrinc üzlettársa 92 milliárdért
A Duna Aszfalt építheti meg a Paks és Kalocsa közé tervezett új Duna-hidat és a hozzá kapcsolódó utakat majdnem 92 milliárd forintért, amivel ez lesz Magyarország történetének leg...
  
Gulyás: a baloldali pártokra nem számíthattak, nem támogatták az eredményes védekezés feltételeit megteremtő törvényt
A koronavírus-járvány elleni védekezés eredményes, sikeres volt, ezért lehet megszüntetni a különleges jogrendet, az egészségügyben azonban fenn kell tartani a járványügyi készültsé...
  
Orbán hétvégi beszéd: A futball mindig vigasz és elégtétel volt a magyar ember számára
A futball mindig vigasz és elégtétel volt a magyar ember számára - mondta Orbán Viktor miniszterelnök, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia alapítója szombaton, Felcsúton, ahol bemutatták...
  
Az Operatív Törzs pénteken megerősítette a maszkok rossz minőségéről szóló hírt
A maszkok rendelkeztek megfelelő szabvánnyal, az Európai Bizottság már tárgyal a gyártóval a helyettesítésükről. Kínában gyártották azokat az Európai Bizottság által szétosztott e...
  
Friss felmérés: 404 ezer forint félretett pénze van átlagosan a magyar fiataloknak
Közel ötven százalékuknak viszont semmi. Átlagosan 404 ezer forint megtakarítása van a 19 és 29 év közötti magyar fiataloknak egy 2020 első negyedévi felmérés szerint, ezen belül a 19...
  
Összeült Németh Szilárd és Orbán Viktor: gazdaságvédelmi akcióterv, 900 millió forint és nemzetgazdasági szempontok
"A soroksári önkormányzat gazdaságvédelmi akciótervéről egyeztettünk az elnökség ülésén, eredménye: nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügy, 900 millió forint előké...
  
Áder aláírta: titkosak a Budapest–Belgrád-vasútvonal szerződései
A jogszabályoknak már csak meg kell jelenniük a Magyar Közlönyben. Aláírta a köztársasági elnök azokat a törvényeket, amelyeket a felhatalmazási törvény elfogadása után nyújtott b...
  
Orbán: minden döntés időben történt meg, gyorsabban, mint a nyugati országoknál
Nemzeti konzultáció kezdődik a koronavírusról és a gazdaság újraindításának intézkedéseiről – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magya...
  
A kormány megduplázza a vidéki papok támogatását
A határon túli magyar papok jövedelempótlékának emeléséről is döntés születhet. Jövőre várhatóan már az új egyházközösségek szervezői is kaphatnak a pénzből. Két lépésben...
  
Kovács Zoltán személyes levélben szólít fel bocsánatkérésre külföldi kutatókat, amiért kétségbe vonták a magyar demokráciát
Kovács Zoltán személyes levélben szólít fel bocsánatkérésre külföldi kutatókat, amiért kétségbe vonták a magyar demokráciát mostanában. A magyar politikát harminc éve kutató Hein...
  
A Quaestor-botrány főszereplőjének titkára mindenkit beperelt, aki írt róla
A Quaestor-botrány főszereplőjének személyi titkára mindenkit beperelt, aki írt róla. Minden pert elveszített. Az Alkotmánybíróság is csak egy dologban adott neki igazat: a nevét nem ke...
  
Kapaszkodj meg: 20 milliárdos osztalékot vett ki cégeiből Mészáros Lőrinc
A felcsúti polgármester három nagyobb építő- és vasútipari cége hozta a kötelezőt. Sőt, a zászlóshajónak is tekinthető Mészáros és Mészáros Kft. még várakozáson felül is telje...
  
Müller Cecília a dohányzás káros hatásairól is beszélt
Az országos tisztifőorvos szerint az enyhítések után sem nőtt számottevően a fertőződések száma az országban. Müller Cecília azt is elmondta, hogy az elmúlt napokban idősotthonokból...
  
A kormány 300 millió forinttal segítette ki az egri vízilabdát - videóban köszönték meg neki
A klub két hete azt közölte, hogy az üzemeltetője fizetésképtelenné vált. A kormány 300 millió forinttal segítette ki őket, így megúszták a csődöt. Videó jelent meg csütörtök a...
  
THE POST
COPYRIGHT © 2020. minden jog fenntartva - Impresszum