Kezdőlap   Csatlakozz hozzánk facebookon
Ami Magyarországon zajlik a választások után, azzal nem találkozni sehol máshol a világon  

Nagy a purparlé Csepelen, ahol új választást követel az ellenzék, mire Németh Szilárd orvoshoz küldte Bangóné Borbély Ildikót. Más kerületekben sem ért véget még a választás, négy helyen van még függõben a polgármester személye.Általános volt a káosz a bizottságoknál

- erre hivatkozva támadta meg mind a 10 egyéni választókerületi eredményt az I. kerületi Fidesz-KDNP, amely ugyanazt a szöveget nyújtotta be tízszer a Fõvárosi Választási Bizottságnak (FVB). Azzal érveltek, nehezítette a szavazatszámláló bizottságok munkáját, hogy az önkormányzati és a nemzetiségi választást párhuzamosan bonyolították le,

a különbözõ színû és fajtájú szavazólapok, a lezárt, a nyitott, és a különbözõ színû borítékok szétválogatása, minõsítése

okozott káoszt, állítólag kapkodva számolták a szavazatokat, senki sem ellenõrizte, hogy nem került-e érvényes szavazólap más jelölt szavazólapjai közé. Azért tudjuk, mire panaszkodott az I. kerületi Fidesz-KDNP, mert ezekrõl a beadványokról már döntött a Fõvárosi Választási Bizottság és sorra elutasította mindet arra hivatkozva, hogy a fellebbezés nem alapos, semmi konkrétumot nem írtak ugyanis az egyéni választókerületrõl. Az FVB szerint

a csatolt bizonyítékok csak a polgármesterválasztás tekintetében tartalmaznak olyan állításokat, melyek alkalmasak lehetnek jogsértés megállapítására.

A polgármester-választással kapcsolatban 4 szavazókörbõl érkezett kifogás, mindenhol azt állítják, hogy a Nagy Gábor Tamásra leadott szavazatok V. Naszályi Márta szavazatai közé keveredtek, így téves volt az eredmény, de nem engedték az újraszámolást.

A polgármester-választás eredményét külön is megkifogásolták - erre utal az eddig ismert határozatok szövege, illetve V. Naszályi korábbi nyilatkozata, aki arról beszélt, Nagy Gábor Tamás szólt neki, hogy megtámadja az eredményt -, azonban errõl még nincs döntés.
Ez azért fordulhatott elõ, mert azt nem 14-én, csak két nappal késõbb, 16-án adták be - tudta meg a hvg.hu Magyar György ügyvédtõl, az FVB ellenzéki delegáltjától.

Így közgyûlés sincs

A helyzet V. Naszályi Márta számára sem volt egyértelmû: ma délelõtt úgy hitte, minden kifogás egyszerre érkezett be, így róla is döntöttek már, ám ez nem így van. A napoknak a határidõk miatt jelentõsége: a panaszról a benyújtása után 3 - ha a szavazatokat újra kell számolni 6 - napon belül kell döntenie a választási bizottságnak, amit még meg lehet támadni a bíróságon is, ami újabb 9 napot jelent.

Ez azzal jár, hogy ennyivel késõbb lép hivatalba az új polgármester, és ennyivel késõbb alakul meg a Fõvárosi Közgyûlés is (amit az összes határozat jogerõre emelkedése után 15 napon belül kell összehívni).

Nagy Gábor Tamás az érvénytelen szavazatok száma miatt kérhet újraszámolást, hiszen 121 szavazattal nyert V. Naszályi, miközben az érvénytelen szavazatok száma 241 volt.

Az I. kerülethez hasonlóan a IV., a VIII. és a IX. kerületben sincs végeredmény polgármesteri szinten, azokról is hétfõn dönt majd a Fõvárosi Választási Bizottság. A IV. kerületi megválasztott polgármester, Déri Tibor a hvg.hu-nak azt mondta, két egyéni választókerületben, a 6-osban és a 9-esben támadták meg az eredményt, ahol szoros versenyben, de ellenzéki gyõzelem született, illetve így tettek a polgármester-választás eredményével is – ahol viszont nem volt szoros az eredmény. Szerinte

ez szimpla idõhúzás.

Odamegy a hivatalba hétfõn reggel 8-ra, és kérte a jegyzõt,

tegyen óvintézkedéseket, hogy illetéktelenek, akiknek már nincs mandátumuk, ne mehessenek be a polgármesteri hivatalba.

Idõhúzásra játszik a Fidesz?

Beszéltünk a VIII. kerületi gyõztes Pikó András csapatával is, õk azt mondták, minden eredményt megtámadtak a kerületben, azonban miután a beadványokat nem látták, nem tudják, mire hivatkozva, de õk is azt valószínûsítik, a Fidesz idõhúzásra játszik. A képviselõtestületben is ellenzéki többség van, Pikó András 269 pedig szavazattal gyõzte le Sára Botondot. Érvénytelen szavazatból több van (362), azonban Pikó szerint nem fordulhat az eredmény.

Facebook oldalán azt írta, „a legtöbb helyen az érvénytelen szavazatok száma kisebb, mint ahány szavazattal gyõztünk, tehát, ha mindet a Fidesznek ítélnék, akkor sem fordulhatna meg az eredmény. Ott pedig, ahol az érvénytelen szavazatok száma több mint a gyõztes és a vesztes közötti szavazatok különbsége - mint esetemben -, csak abban az esetben fordulhat meg az eredmény, ha feltételezzük, hogy a választási bizottságokban, melyekben a többséget önkormányzati dolgozók meg a két fideszes adták, szisztematikusan az ellenfelem, az akkor még regnáló fideszes polgármester kárára tévedtek volna a szavazat érvényességét illetõen. Ennek valószínûsége nulla.”

A IX. kerületi gyõztes Baranyi Krisztina eredményét 10 perccel a határidõ lejárta elõtt támadta meg a Munkáspárt jelöltje, mint érintett. Fléger Tamás 81 szavazatot kapott összesen, míg Baranyi 12 ezret.

A beadványban volt egy elég nagy ellentmondás: míg a fõ részben a nem megfelelõen lezárt urnákra hivatkoztak, addig az indoklásban már a láncszavazás szerepelt kifogásként. Ez az az eset, ami miatt Baranyiék feljelentést tettek, illetve õk is megtámadták annak a körzetnek az eredményét a Fõvárosi Választási Bizottságban.

A Fidesz támadta meg az egyik egyéni választókerületi eredményt a X. kerületben, ott az ellenzéki közgyûlési többség a tét. A II. kerületben az ellenzék élt ugyanezzel, Õrsi Gergely polgármester a hvg.hu-nak azt mondta, a körzetben 53 szavazattal nyert a fideszes jelölt, ennek többszöröse volt az érvénytelen szavazat.

Csepelen is igazi purpárlé van

Az ellenzék új szavazást akar Csepelen, mert véleményük szerint nem volt tisztességes a választás. Bangóné Borbély Ildikó kerületi MSZP elnök arról beszélt, ott volt a legtöbb érvénytelen szavazat (1620), volt olyan szavazókör, ahol elhunyt személy szerepelt a névjegyzékben, és olyanhoz is vittek mozgóurnát, aki azt nem kérte írásban, de Bangóné a választás napján a hvg.hu-nak azt is mondta, az egyik idõsek otthonában is történhettek szabálytalanságok. A fideszes polgármester, Borbély Lénárd itt jóval több szavazatot kapott, mint amennyi érvénytelen volt, így az semmiképpen sem fordíthatja meg a választás eredményét.

A Fidesz választókerületi elnöke, Németh Szilárd orvoshoz küldte Bangónét:

Bangóné, a hivatásos patkányozó nem bírja elviselni a csepeli választók döntését, Borbély Lénárd és a Fidesz gyõzelmét. Most a baloldali többségû Fõvárosi Választási Bizottságot akarja felhasználni a csepeli választási eredmény meghamisítására. Ez a demokrácia teljes lábbal tiprása.

Mindenfélét összehazudozik, alaptalanul vádaskodik, a tõle megszokott módon üvöltözik. Úgy viselkedik, mint aki a hatalomvágytól vezérelve megõrült. Üldözési mániában szenved. A Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat épülete elõtt a választás megismétléséért gyûjt aláírást. A tértõl csak pár lépés az ideggyógyászati rendelés. Javaslom, sürgõsen forduljon orvoshoz!

A többiek már polgármesterek

A négy megtámadott eredmény után végighívtuk a frissen megválasztott ellenzéki polgármestereket, hogy az õ eredményeiket is megtámadták-e.

Erzsébetvárosban nincs probléma, ott Niedermüller Péter, az ellenzéki kihívókat is legyõzve magabiztosan, a szavazatok 47,9 százalékával nyerte a polgármester-választást. A Demokratikus Koalíció politikusát éppen akkor értük utol, amikor kijött a VII. kerületi polgármesteri hivatalból, ahol a jegyzõvel egyeztetett az átadás-átvételrõl. Niedermüller úgy tudja, a kerületében sehol nem támadták meg a választási eredményt, a tervek szerint jövõ kedden fel is veheti megbízólevelét, bár a választási iroda honlapja szerint gyõzelme még nem jogerõs, Niedermüller Péter szerint ez tévedés, felhívta a helyi választási bizottságot, ahol megerõsítették neki, hogy nem érkezett panasz az eredménnyel szemben.

Jogerõre emelkedett a választás eredménye Óbudán is, pedig itt szoros volt a verseny: Kiss László közös ellenzéki jelölt 457 szavazattal kapott többet Bús Balázs leköszönõ fideszes polgármesternél. Az aljegyzõ tájékoztatása szerint sem a polgármester, sem pedig a 16 egyéni választókerület jelöltjeinek eredményét nem támadták meg, így a III. kerületben minden gond nélkül elkezdõdhet a munka. A hat kompenzációs jelölt ügyében péntek délután négykor ül össze a Helyi Választási Bizottság, de információink szerint az õ eredményüket sem akarják megtámadni sem az ellenzéki, sem pedig a kormánypártok.

A jelek szerint Terézvárost is elengedte a Fidesz-KDNP, Soproni Tamás megválasztott polgármester a hvg.hu-nak még csütörtök este azt mondta, nem tud arról, hogy megtámadták volna a hatodik kerületi eredményeket.

A Momentum politikusa az átadás-átvétel után rögtön egy állománygyûlést tervez a hivatali dolgozónak, mert szeretné eloszlatni a pletykákat és mindenkit megnyugtatni a folytonosságról.
Hatalmas fölénnyel nyert a XV. kerületben Németh Angéla korábbi polgármester: a Demokratikus Koalíció politikusa mellett 14 ellenzéki képviselõ lesz még a testületben, 5 fideszes, 1 pedig kutyapárti. Egyéniben itt csak ellenzéki gyõzelem született, és információink szerint nem is próbálkoztak azzal, hogy megtámadják az eredményt. Úgy tudjuk, hogy még a hét elején egyetlen választókerület egyetlen szavazókörben emelt valaki kifogást, de azt helyben és a fõvárosban is elutasították.

László Imrének, Újbuda megválasztott polgármesterének sincs miért aggódnia, a kerületben sem a polgármesteri, sem pedig az egyéni választókerületek képviselõinek eredményét nem támadták meg. Az ellenzék közös jelöltje nagy arányban, a szavazatok 50,52 százalékával gyõzte le a XI. kerületet addig vezetõ Hoffmann Tamást.

Minden jogerõre emelkedett Zuglóban is - mondta el érdeklõdésünkre Horváth Csaba megválasztott polgármester. A szocialista politikus szerint a XIV. kerületben sem a polgármesteri, sem pedig az egyéni választókerületi eredményeket nem támadták meg, ezért ott már hétfõn meglesz a mandátum-visszaigazolás.

A lét határozza meg a tudatot

László Róbert, a Political Capital választási elemzõje szerint a fellebbezés valószínûleg csak idõhúzásra jó.

A Fidesznek sok kerület elvesztése fáj, ilyen az I., a VIII. és IX., ezzel idõt nyerhetnek, hogy az új polgármesterek ne férjenek hozzá a dokumentumokhoz.

Nem tartja valószínûnek, hogy az eredmény bárhol megfordulna. Azt mondja, minden választáson vannak vitatott esetek, például hogy mit kezdjenek az olyan szavazólappal, ahol a választó az egyik jelölt neve mellé nem x-et húzott, hanem a karikába rajzolt valamit.

Az mindenesetre látszik, hogy a lét határozza meg a tudatot,

azok az ellenzéki véleményformálók, akik rendre csalás kiáltanak a választáson, most nem problémáznak.

Ez is érdekelhet:
                             
Ezek érdekelték olvasóinkat leginkább
Nyugdíj botrány: 32 milliárd forinttal hitelezhették meg a magyar államot a nyugdíjasok
Óriási a tiltakozás Ördög Nóráék balatoni kisboltja ellen
Újabb 11 honvédelmi sportközpont építésébe kezd bele Orbán
Milliárdosok borászatát is közpénz-milliókkal támogatja az Orbán-kormány
Néhány millió forint vissza nem térítendő állami támogatás nem csak a szerényebb lehetőséggel bíró kisvállalkozóknak jön jól, hanem az ország leggazdagabb emberei is előszerettel k...
  
Magyarország egymilliárd dollárért vesz rakétarendszert az Egyesült Államoktól
Az Egyesült Államoktól vesz légvédelmi rakétarendszert a Magyar Honvédség - a mintegy egymilliárd dolláros beszerzésről szóló szándéknyilatkozatot Benkő Tibor honvédelmi miniszter é...
  
Orbán döntött: egymilliárd dollárért vesz légvédelmi rakétarendszert az Egyesült Államoktól
Az Egyesült Államoktól vesz légvédelmi rakétarendszert a Magyar Honvédség - a mintegy egymilliárd dolláros beszerzésről szóló szándéknyilatkozatot Benkő Tibor honvédelmi miniszter é...
  
525 millióért vettek Mészáros Lőrincék medencés nyaralónak látszó gyümölcsöst Tihanyban
Vélhetően nincs még egy olyan nemzeti park a világon, melynek területén annyi luxusnyaralónak látszó gazdasági épület lenne, mint Tihany egyik páratlan panorámát kínáló területén, ...
  
Kezdeményezték a megvádolt Simonka György kizárását a pártból
A Magyar Narancs információi szerint Simonka György parlamenti képviselő pártbeli kizárását kezdeményezte Ruck Márton medgyesegyházi fideszes csoportelnök, mert szerinte árt a Fidesz jó...
  
Hatósági házi karanténba került az újfehértói polgármester
Néhány napja hatósági házi karanténba került egy újfehértói önkormányzati helyiségben rendezett magánrendezvény összes résztvevője, miután az eseményen részt vett egy igazolt koro...
  
Csak negatív PCR-teszttel kezdhetik meg a tanévet a Semmelweis Egyetem elsőévesei
Vegyes tervekkel készülnek a nagy magyarországi egyetemek az ősszel kezdődő tanévre: a Semmelweis Egyetem például negatív PCR-tesztet kér minden elsőévestől, az ELTE pedig hibrid oktatá...
  
Breaking - Négy Fradi-pólós vírustesztje pozitív lett
A címvédő FTC-Telekom Waterpolo együttesénél a szerda reggeli koronavírus-tesztelés során négy játékos pozitív mintát produkált, ezért a Magyar Vízilabda Szövetség úgy döntött, h...
  
Vonatgázolás! - Sürgősen vérre van szüksége a biciklis fiúnak
Sürgősen vérre van szüksége annak a fiatalnak, akit a balatonszemesi átjáróban gázolt el egy vonat. Intenzív osztályon ápolják az a fiatal fiút, akit 3 hete gázolt el a Keszthelyről a...
  
Megszólalt Ördög Nóra: mindenki támadja őket
Ördög Nóráék balatonakarattyai kisboltja hatalmas forgalmat bonyolít. A kicsi utca, ahol a bolt található most tele van parkoló autóval. A környék lakói nyílt levelet írtak, amely utá...
  
Tragédia: 60 fokos autóban hagyták a 3 éves gyereküket
A szörnyű tragédia körülményei egyelőre tisztázatlanok, ugyanis a szülők igen ellentmondásos történetet adtak elő a rendőröknek hároméves kisfiuk kínkeserves haláláról. A 21 év...
  
170 milliós beszerzés egy forintot sikerült az MNB-nek lealkudnia
A jegybank forintcímletekben ki sem fejezhető összeget spórolt a magyar adófizetőknek. A négy, közelmúltban megrendelt grandiózus szobor után ezúttal 17 Bak Imre festményt szerez be a j...
  
Fejenként 150 ezer forintos gyorssegély - mutatjuk kik kaphatják meg
A programot a Magyarországi Kommunikációs Ügynökségek Szövetsége (MAKSZ) gondozza. Egy, az iparágra szakosodott álláskereső oldalt is létrehoztak. A koronavírus-járvány miatt állás...
  
Vidnyánszky megszerezte az irányítást az SZFE fölött
Bár sem az intézmény, sem Vidnyánszky Attila nem tájékoztatta róla a nyilvánosságot, az Átlátszó felületén benyújtott közérdekű adatigénylés során kiderült, hogy Vidnyánszk...
  
Lezárták a szentendrei belváros egy részét - sehol a felújításra ígért állami forrás
Napok óta nem látogatható Szentendre egyik legszebb belvárosi tere, a Templom tér, mert a városvezetés szerint balesetveszélyessé váltak az oda vezető utak - írja a 24.hu. A Templomdomb m...
  
Nem jönnek a kormány által megígért milliárdok
A kormány még 2017-ben, tehát a helyi ellenzék győzelme előtt határozott arról, hogy Szentendre és Vác több milliárd forintot kap a két település történelmi belvárosában található...
  
Talpra magyar, hí a haza! - Biztos megélhetés, kiszámítható életpálya
Nagy elhatározás kell ahhoz, hogy valaki a katonai szolgálatot válassza hivatásul. A civil életből érkező lelkes jelentkezőknek az egyenruhások - elsőre bonyolult - szokatlan világa sok k...
  
Bakondi aggódik: nőtt a migránstömeg miatti fertőzési veszély
A migránstömeg miatti fertőzési veszély a korábbi időszakhoz képest jelentősen emelkedett - jelentette ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna vasárnap ...
  
Pétfürdő retteg: Ha az felrobbanna, nemcsak nekünk lenne annyi
Alaposan felkavarta a kedélyeket a bejrúti robbanás a Várpalota melletti Pétfürdőn. Nem véletlenül: a libanoni főváros kikötőjében 2750 tonna ammónium-nitrát robbant fel, elképesztő ...
  
Novák Katalin: Magyarországon érdemes tanulni, dolgozni és családot alapítani is
Augusztus 12. hivatalosan is a fiatalok világnapja, amelynek alkalmából Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára egy videót...
  
Mit dolgozik Orbán minisztere, hogy havi hatmilliót keres?
Magyarország — Eddig meglehetősen keveset lehetett hallani Süli Jánosról (64), most azonban talán többen az emlékezetükbe vésik majd a nevét. Sülit 2017-ben nevezték ki a Paksi Atomerő...
  
Egy fűnyíró férfit szúrtak hátba - magyar valóság
Egy szóváltást követően késeltek meg egy fűnyíró férfit Marcaliban. Nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szerzett az a férfi, akit kedden délelőtt szúrtak hátba Marcaliban. A sé...
  
De miért aludt Hajdú Péter Demcsák Zsuzsával?
Kötetlen beszélgetéseket láthatunk majd a Life Tv ősz elején induló, Összezárva Hajdú Péterrel című műsorában, amelynek első vendége Demcsák Zsuzsa lesz: a tévés elárulta, kifejez...
  
Óriási a tiltakozás Ördög Nóráék balatoni kisboltja ellen
Nyílt levélben közölték a balatonakarattyaiak. megelégelték, hogy Ördög Nóra és Nánási Pál kisboltja rendkívül nagy forgalmat generál környékükön: a balatoni város lakóközöss...
  
Még az étterem vezetőjét is elvitték - áll a bál a megvert magyar focista ügyében
Kiderült: még az étterem vezetője is Busai Attiláék felé rúgott, amikor a labdarúgót agyba-főbe verték a napokban. Ahogyan azt korábban a Blikk is megírta, egyik olvasónk szemtanúja v...
  
Egy orosz fővállalkozó akar ismét vásárolni Pakson
Augusztus 10-ig jelentkezhettek az érdeklődő cégek a még július 29-én kiírt tenderre. Az új paksi blokk építését bonyolító, orosz tulajdonú ASZE Mérnöki Vállalat Rt. viszonylagos r...
  
Nyugdíj botrány: 32 milliárd forinttal hitelezhették meg a magyar államot a nyugdíjasok
Az idei alacsony nyugdíjemelés miatt rengeteg pénzt buknak átmenetileg a nyugdíjasok. A friss adatok alapján gyakorlatilag biztosra vehető, hogy novemberben érkezik a nyugdíjkiegészítés. ...
  
Bekövetkezett amitől féltek - Fehéroroszországban lekapcsolták az internetet
A fehérorosz elnök az internet lekapcsolásával akar véget vetni a tüntetéseknek. Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök gyakorlatilag lekapcsoltatta az internetet egész Fehéroroszországb...
  
Gödi botrány: Újabb 30 napra felfüggesztették a polgármestert
Egy kis híján botrányba fulladt ülésen szavazta meg a gödi képviselőtestület Balogh Csaba újabb felfüggesztését. A gödi képviselőtestület augusztus 11-i, nyilvános ülésén újabb...
  
Az USa bajban van: Egy nap alatt 52 ezer új fertőzött
Így már 5,1 milliónál is több esetet regisztráltak az országban. A baltimore-i Johns Hopkins egyetem és kórház kedd esti adatai szerint az Egyesült Államokban kedden több mint 52 ezer...
  
THE POST
COPYRIGHT © 2020. minden jog fenntartva - Impresszum
Ami Magyarországon zajlik a választások után, azzal nem találkozni sehol máshol a világon
Nagy a purparlé Csepelen, ahol új választást követel az ellenzék, mire Németh Szilárd orvoshoz küldte Bangóné Borbély Ildikót. Más kerületekben sem ért véget még a választás, négy helyen van még függõben a polgármester személye.Általános volt a káosz a bizottságoknál

- erre hivatkozva támadta meg mind a 10 egyéni választókerületi eredményt az I. kerületi Fidesz-KDNP, amely ugyanazt a szöveget nyújtotta be tízszer a Fõvárosi Választási Bizottságnak (FVB). Azzal érveltek, nehezítette a szavazatszámláló bizottságok munkáját, hogy az önkormányzati és a nemzetiségi választást párhuzamosan bonyolították le,

a különbözõ színû és fajtájú szavazólapok, a lezárt, a nyitott, és a különbözõ színû borítékok szétválogatása, minõsítése

okozott káoszt, állítólag kapkodva számolták a szavazatokat, senki sem ellenõrizte, hogy nem került-e érvényes szavazólap más jelölt szavazólapjai közé. Azért tudjuk, mire panaszkodott az I. kerületi Fidesz-KDNP, mert ezekrõl a beadványokról már döntött a Fõvárosi Választási Bizottság és sorra elutasította mindet arra hivatkozva, hogy a fellebbezés nem alapos, semmi konkrétumot nem írtak ugyanis az egyéni választókerületrõl. Az FVB szerint

a csatolt bizonyítékok csak a polgármesterválasztás tekintetében tartalmaznak olyan állításokat, melyek alkalmasak lehetnek jogsértés megállapítására.

A polgármester-választással kapcsolatban 4 szavazókörbõl érkezett kifogás, mindenhol azt állítják, hogy a Nagy Gábor Tamásra leadott szavazatok V. Naszályi Márta szavazatai közé keveredtek, így téves volt az eredmény, de nem engedték az újraszámolást.

A polgármester-választás eredményét külön is megkifogásolták - erre utal az eddig ismert határozatok szövege, illetve V. Naszályi korábbi nyilatkozata, aki arról beszélt, Nagy Gábor Tamás szólt neki, hogy megtámadja az eredményt -, azonban errõl még nincs döntés.
Ez azért fordulhatott elõ, mert azt nem 14-én, csak két nappal késõbb, 16-án adták be - tudta meg a hvg.hu Magyar György ügyvédtõl, az FVB ellenzéki delegáltjától.

Így közgyûlés sincs

A helyzet V. Naszályi Márta számára sem volt egyértelmû: ma délelõtt úgy hitte, minden kifogás egyszerre érkezett be, így róla is döntöttek már, ám ez nem így van. A napoknak a határidõk miatt jelentõsége: a panaszról a benyújtása után 3 - ha a szavazatokat újra kell számolni 6 - napon belül kell döntenie a választási bizottságnak, amit még meg lehet támadni a bíróságon is, ami újabb 9 napot jelent.

Ez azzal jár, hogy ennyivel késõbb lép hivatalba az új polgármester, és ennyivel késõbb alakul meg a Fõvárosi Közgyûlés is (amit az összes határozat jogerõre emelkedése után 15 napon belül kell összehívni).

Nagy Gábor Tamás az érvénytelen szavazatok száma miatt kérhet újraszámolást, hiszen 121 szavazattal nyert V. Naszályi, miközben az érvénytelen szavazatok száma 241 volt.

Az I. kerülethez hasonlóan a IV., a VIII. és a IX. kerületben sincs végeredmény polgármesteri szinten, azokról is hétfõn dönt majd a Fõvárosi Választási Bizottság. A IV. kerületi megválasztott polgármester, Déri Tibor a hvg.hu-nak azt mondta, két egyéni választókerületben, a 6-osban és a 9-esben támadták meg az eredményt, ahol szoros versenyben, de ellenzéki gyõzelem született, illetve így tettek a polgármester-választás eredményével is – ahol viszont nem volt szoros az eredmény. Szerinte

ez szimpla idõhúzás.

Odamegy a hivatalba hétfõn reggel 8-ra, és kérte a jegyzõt,

tegyen óvintézkedéseket, hogy illetéktelenek, akiknek már nincs mandátumuk, ne mehessenek be a polgármesteri hivatalba.

Idõhúzásra játszik a Fidesz?

Beszéltünk a VIII. kerületi gyõztes Pikó András csapatával is, õk azt mondták, minden eredményt megtámadtak a kerületben, azonban miután a beadványokat nem látták, nem tudják, mire hivatkozva, de õk is azt valószínûsítik, a Fidesz idõhúzásra játszik. A képviselõtestületben is ellenzéki többség van, Pikó András 269 pedig szavazattal gyõzte le Sára Botondot. Érvénytelen szavazatból több van (362), azonban Pikó szerint nem fordulhat az eredmény.

Facebook oldalán azt írta, „a legtöbb helyen az érvénytelen szavazatok száma kisebb, mint ahány szavazattal gyõztünk, tehát, ha mindet a Fidesznek ítélnék, akkor sem fordulhatna meg az eredmény. Ott pedig, ahol az érvénytelen szavazatok száma több mint a gyõztes és a vesztes közötti szavazatok különbsége - mint esetemben -, csak abban az esetben fordulhat meg az eredmény, ha feltételezzük, hogy a választási bizottságokban, melyekben a többséget önkormányzati dolgozók meg a két fideszes adták, szisztematikusan az ellenfelem, az akkor még regnáló fideszes polgármester kárára tévedtek volna a szavazat érvényességét illetõen. Ennek valószínûsége nulla.”

A IX. kerületi gyõztes Baranyi Krisztina eredményét 10 perccel a határidõ lejárta elõtt támadta meg a Munkáspárt jelöltje, mint érintett. Fléger Tamás 81 szavazatot kapott összesen, míg Baranyi 12 ezret.

A beadványban volt egy elég nagy ellentmondás: míg a fõ részben a nem megfelelõen lezárt urnákra hivatkoztak, addig az indoklásban már a láncszavazás szerepelt kifogásként. Ez az az eset, ami miatt Baranyiék feljelentést tettek, illetve õk is megtámadták annak a körzetnek az eredményét a Fõvárosi Választási Bizottságban.

A Fidesz támadta meg az egyik egyéni választókerületi eredményt a X. kerületben, ott az ellenzéki közgyûlési többség a tét. A II. kerületben az ellenzék élt ugyanezzel, Õrsi Gergely polgármester a hvg.hu-nak azt mondta, a körzetben 53 szavazattal nyert a fideszes jelölt, ennek többszöröse volt az érvénytelen szavazat.

Csepelen is igazi purpárlé van

Az ellenzék új szavazást akar Csepelen, mert véleményük szerint nem volt tisztességes a választás. Bangóné Borbély Ildikó kerületi MSZP elnök arról beszélt, ott volt a legtöbb érvénytelen szavazat (1620), volt olyan szavazókör, ahol elhunyt személy szerepelt a névjegyzékben, és olyanhoz is vittek mozgóurnát, aki azt nem kérte írásban, de Bangóné a választás napján a hvg.hu-nak azt is mondta, az egyik idõsek otthonában is történhettek szabálytalanságok. A fideszes polgármester, Borbély Lénárd itt jóval több szavazatot kapott, mint amennyi érvénytelen volt, így az semmiképpen sem fordíthatja meg a választás eredményét.

A Fidesz választókerületi elnöke, Németh Szilárd orvoshoz küldte Bangónét:

Bangóné, a hivatásos patkányozó nem bírja elviselni a csepeli választók döntését, Borbély Lénárd és a Fidesz gyõzelmét. Most a baloldali többségû Fõvárosi Választási Bizottságot akarja felhasználni a csepeli választási eredmény meghamisítására. Ez a demokrácia teljes lábbal tiprása.

Mindenfélét összehazudozik, alaptalanul vádaskodik, a tõle megszokott módon üvöltözik. Úgy viselkedik, mint aki a hatalomvágytól vezérelve megõrült. Üldözési mániában szenved. A Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat épülete elõtt a választás megismétléséért gyûjt aláírást. A tértõl csak pár lépés az ideggyógyászati rendelés. Javaslom, sürgõsen forduljon orvoshoz!

A többiek már polgármesterek

A négy megtámadott eredmény után végighívtuk a frissen megválasztott ellenzéki polgármestereket, hogy az õ eredményeiket is megtámadták-e.

Erzsébetvárosban nincs probléma, ott Niedermüller Péter, az ellenzéki kihívókat is legyõzve magabiztosan, a szavazatok 47,9 százalékával nyerte a polgármester-választást. A Demokratikus Koalíció politikusát éppen akkor értük utol, amikor kijött a VII. kerületi polgármesteri hivatalból, ahol a jegyzõvel egyeztetett az átadás-átvételrõl. Niedermüller úgy tudja, a kerületében sehol nem támadták meg a választási eredményt, a tervek szerint jövõ kedden fel is veheti megbízólevelét, bár a választási iroda honlapja szerint gyõzelme még nem jogerõs, Niedermüller Péter szerint ez tévedés, felhívta a helyi választási bizottságot, ahol megerõsítették neki, hogy nem érkezett panasz az eredménnyel szemben.

Jogerõre emelkedett a választás eredménye Óbudán is, pedig itt szoros volt a verseny: Kiss László közös ellenzéki jelölt 457 szavazattal kapott többet Bús Balázs leköszönõ fideszes polgármesternél. Az aljegyzõ tájékoztatása szerint sem a polgármester, sem pedig a 16 egyéni választókerület jelöltjeinek eredményét nem támadták meg, így a III. kerületben minden gond nélkül elkezdõdhet a munka. A hat kompenzációs jelölt ügyében péntek délután négykor ül össze a Helyi Választási Bizottság, de információink szerint az õ eredményüket sem akarják megtámadni sem az ellenzéki, sem pedig a kormánypártok.

A jelek szerint Terézvárost is elengedte a Fidesz-KDNP, Soproni Tamás megválasztott polgármester a hvg.hu-nak még csütörtök este azt mondta, nem tud arról, hogy megtámadták volna a hatodik kerületi eredményeket.

A Momentum politikusa az átadás-átvétel után rögtön egy állománygyûlést tervez a hivatali dolgozónak, mert szeretné eloszlatni a pletykákat és mindenkit megnyugtatni a folytonosságról.
Hatalmas fölénnyel nyert a XV. kerületben Németh Angéla korábbi polgármester: a Demokratikus Koalíció politikusa mellett 14 ellenzéki képviselõ lesz még a testületben, 5 fideszes, 1 pedig kutyapárti. Egyéniben itt csak ellenzéki gyõzelem született, és információink szerint nem is próbálkoztak azzal, hogy megtámadják az eredményt. Úgy tudjuk, hogy még a hét elején egyetlen választókerület egyetlen szavazókörben emelt valaki kifogást, de azt helyben és a fõvárosban is elutasították.

László Imrének, Újbuda megválasztott polgármesterének sincs miért aggódnia, a kerületben sem a polgármesteri, sem pedig az egyéni választókerületek képviselõinek eredményét nem támadták meg. Az ellenzék közös jelöltje nagy arányban, a szavazatok 50,52 százalékával gyõzte le a XI. kerületet addig vezetõ Hoffmann Tamást.

Minden jogerõre emelkedett Zuglóban is - mondta el érdeklõdésünkre Horváth Csaba megválasztott polgármester. A szocialista politikus szerint a XIV. kerületben sem a polgármesteri, sem pedig az egyéni választókerületi eredményeket nem támadták meg, ezért ott már hétfõn meglesz a mandátum-visszaigazolás.

A lét határozza meg a tudatot

László Róbert, a Political Capital választási elemzõje szerint a fellebbezés valószínûleg csak idõhúzásra jó.

A Fidesznek sok kerület elvesztése fáj, ilyen az I., a VIII. és IX., ezzel idõt nyerhetnek, hogy az új polgármesterek ne férjenek hozzá a dokumentumokhoz.

Nem tartja valószínûnek, hogy az eredmény bárhol megfordulna. Azt mondja, minden választáson vannak vitatott esetek, például hogy mit kezdjenek az olyan szavazólappal, ahol a választó az egyik jelölt neve mellé nem x-et húzott, hanem a karikába rajzolt valamit.

Az mindenesetre látszik, hogy a lét határozza meg a tudatot,

azok az ellenzéki véleményformálók, akik rendre csalás kiáltanak a választáson, most nem problémáznak.
Milliárdosok borászatát is közpénz-milliókkal támogatja az Orbán-kormány
Magyarország egymilliárd dollárért vesz rakétarendszert az Egyesült Államoktól
Orbán döntött: egymilliárd dollárért vesz légvédelmi rakétarendszert az Egyesült Államoktól
525 millióért vettek Mészáros Lőrincék medencés nyaralónak látszó gyümölcsöst Tihanyban
Kezdeményezték a megvádolt Simonka György kizárását a pártból
Hatósági házi karanténba került az újfehértói polgármester
Csak negatív PCR-teszttel kezdhetik meg a tanévet a Semmelweis Egyetem elsőévesei
Breaking - Négy Fradi-pólós vírustesztje pozitív lett
Vonatgázolás! - Sürgősen vérre van szüksége a biciklis fiúnak
Megszólalt Ördög Nóra: mindenki támadja őket
Tragédia: 60 fokos autóban hagyták a 3 éves gyereküket
170 milliós beszerzés egy forintot sikerült az MNB-nek lealkudnia
Fejenként 150 ezer forintos gyorssegély - mutatjuk kik kaphatják meg
Vidnyánszky megszerezte az irányítást az SZFE fölött
Lezárták a szentendrei belváros egy részét - sehol a felújításra ígért állami forrás
Nem jönnek a kormány által megígért milliárdok
Talpra magyar, hí a haza! - Biztos megélhetés, kiszámítható életpálya
Bakondi aggódik: nőtt a migránstömeg miatti fertőzési veszély
Pétfürdő retteg: Ha az felrobbanna, nemcsak nekünk lenne annyi
Novák Katalin: Magyarországon érdemes tanulni, dolgozni és családot alapítani is
Mit dolgozik Orbán minisztere, hogy havi hatmilliót keres?
Egy fűnyíró férfit szúrtak hátba - magyar valóság
De miért aludt Hajdú Péter Demcsák Zsuzsával?
Óriási a tiltakozás Ördög Nóráék balatoni kisboltja ellen
Még az étterem vezetőjét is elvitték - áll a bál a megvert magyar focista ügyében
Egy orosz fővállalkozó akar ismét vásárolni Pakson
Nyugdíj botrány: 32 milliárd forinttal hitelezhették meg a magyar államot a nyugdíjasok
Bekövetkezett amitől féltek - Fehéroroszországban lekapcsolták az internetet
Gödi botrány: Újabb 30 napra felfüggesztették a polgármestert
Az USa bajban van: Egy nap alatt 52 ezer új fertőzött
Kutya meleg lesz, de ez még nem minden
Vészjósló a szállodaszövetség kijelentése a turizmusról
A tudósvilág fél az orosz vakcina miatt - Meggondolatlanság, ostobaság
A tudósvilág fél az orosz koronavírus-vakcina miatt - Meggondolatlanság, ostobaság
Újabb 11 honvédelmi sportközpont építésébe kezd bele Orbán
Fehéroroszország: már újságírókra és tüntetőkre is rátámadtak a rendőrök
Alig fél percet szánt az M1 Híradója a fehéroroszországi helyzetnek
Soros üzent: Magyarországot elfoglalta az Európai Unió egyik legnagyobb belső ellensége
Keményen bünteti az infláció a nyugdíjasokat
Sokba van Mészáros Lőrincnek a horvát luxusvilla
Segíts egy megosztással! - Utcára kerülhet a kislányával egy rákbeteg pécsi anya
125 ember lehet érintett - A háziorvos asszisztense fertőződött meg Pilisborosjenőn
THE POST
COPYRIGHT © 2020. minden jog fenntartva - Impresszum