thepost / Magyarország / Budapest / 2020.02.28
THE POST
           
28
Tavaly a romák szavazataival nyert a Fidesz, most is a telepen dől el a választás!
Ezt olvassák mások:

Tiszavasvári 2018-ig jobbikos fellegvár volt, míg a Fidesz hajszállal, de megnyerte a tavalyi időközi polgármester-választást.
Azóta Szőke Zoltán vezeti a várost, pedig csak a romák lakta szegregátumokban tudott nyerni, minden más körzetben kikapott.
Mégis simán újra győzhet, mivel nem úgy tűnik, hogy a közös ellenzéki jelölt meg tudná szólítani a nyomortelepen élőket.
A szentmihályi telepen képviselőnek indul a volt jobbikos politikus, később helyi közmunkásvezető Zagyva György Gyula is. Azt ígéri, eltünteti a gazt és a szemetet, de így sem lesz könnyű dolga a telep királyával, Hurkással szemben.
Közben felbukkant egy harmadik párt is, amit kiugrott jobbikosok alapítottak, és minden körzetben saját jelöltet indítanak. Azt mondják, semmi közük a Fideszhez, mégsem Szőkét, hanem az ellenzéki jelöltet támadják.Ki fog nyerni?
A Fidesz!
Tuti?
Tuti!
És az jó?
Jó hát!

- kiáltotta oda a fiú a bicikliről, majd továbbhajtott a Széles utcán. Rajta kívül kevesen merték elmondani Tiszavasvári legszegényebb környékén, a szentmihályi romatelepen, hogy kire szavaznak az őszi önkormányzati választáson. Két polgármester-jelölt közül választhatnak: egyikük a fideszes Szőke Zoltán, aki a tavalyi időközin szakította meg a Jobbik nyolcéves helyi uralmát, a másik Kiss Krisztián ügyvéd, az ellenzéki pártok közös jelöltje.

Az ő párharcuk helyett inkább az egyéni képviselőjelöltek tartják lázban az embereket.

„Mi nem fideszesek vagyunk, hanem hurkásosok!”- gyűltek oda sorra a félmeztelen fiúk, akik még a focizást is abbahagyták, hogy egymást túlkiabálva ígérjék, Balogh Sándort, vagy ahogy helyben ismerik, Hurkást támogatják. Ő a telep legfontosabb politikai szereplője, aki a korábbi évekkel ellentétben most nem függetlenként, hanem fideszes színekben indul.

Az aszfalt nélküli telepen egymást érik a szeméthegyek, itt-ott galambok próbálnak kitúrni belőle valami használhatót, Hurkás boltjához mégis szépen lebetonozott járda vezet. A tulajt nem találtuk odabent, a bejáratnál álló, szűkszavú társaság szerint azért, mert éppen áruért ment. Hurkás boltján kívül csak egy helyen, a Chicago nevű üzletben lehet vásárolni a telepen. A pult mögött álló, idősebb nő heteken belül a városközpontba költözik. „Nézzen szét” - válaszolta, amikor rákérdeztünk, miért.

Egyetlen asszonnyal találkoztunk, aki a Hurkást dicsérő fiatalok gyűrűjében egyre csak azt hajtogatta: „ha adnának egy zsák pénzt, akkor se szavaznék rá!”

Ő Hurkás kihívóját, Zagyva György Gyulát, az egykori jobbikos parlamenti képviselőt támogatja, aki évekig vezette a tiszavasvári közmunka-programot. Akkoriban a jobbikos Fülöp Erik volt a város polgármestere, aki az utolsó éveiben azzal került be a hírekbe, hogy a romák rendszabályozására kitalált érpataki modellt próbálta a városba importálni. Létrehozták a Becsület Légiója nevű csoportot, amit Zagyva „gárda nélküli gárdának” nevezett, de végül a Kúria a romák elleni zaklatásnak minősítette a tevékenységüket.

Zagyva a 444-nek azt mondta, esze ágában sem lett volna elindulni, de hagyta magát rábeszélni, mert „a közmunkás cigányok egész télen telefonálgattak. Azt akarták, hogy menjek vissza közmunkavezetőnek, de amikor megértették, hogy nem fogok Szőkének dolgozni, kitalálták, hogy induljak Hurkás ellen. Pedig nem vagyunk függőségi viszonyban, nem érdekük, hogy nekem puncsoljanak”.

Szerinte, hiába könyvelték el őt sokan rasszistának és cigánygyűlölőnek, igenis van bázisa a telepen. „Aránylag szigorú voltam, de volt bennem megfelelő rugalmasság is. Ez sokaknak tetszett, mert most kiszámíthatatlan, felületes a közmunka. Amikor én voltam a főnök, le volt vágva a gaz a telepen, most nincs. Nem végzik el a munkát.”

Zagyva - aki nem lakik Tiszavasváriban, de családi okokból is gyakran megfordul a városban és a telepen - azt mondta, annyira komoly ellenfélnek tartják őt, hogy ha meglátják az utcán, amint a közmunkásokkal beszélget, azonnal elküldik őket máshová.
Mintha az ellenzék feladta volna a nyomortelepet

Zagyva függetlenként indul a szentmihályi telepen, ahol az ellenzéki összefogás által létrehozott szervezet, a Közös Jövőnk - Tiszavasváriért Egyesület (KÖTE) még csak jelöltet sem állított. „Nem találtunk olyat, aki bevállalta volna, hogy képviseli az ott élőket. Nehéz befolyásolni azt a körzetet” - mondta Kiss Krisztián ellenzéki polgármester-jelölt, akit támogat az MSZP, a Jobbik, a Párbeszéd, a Momentum és a Márki-Zay Péter-féle Mindenki Magyarországa Mozgalom is.

Hivatalosan nem álltak be Zagyva mögé, de Kiss nem gondolja róla, hogy „rosszabbul képviselne bárkit is, mint Balogh Sándor, aki totálisan alkalmatlan”. Úgy tűnik, mintha az ellenzék feladta volna a szentmihályi telepet, Kiss egyszer sem volt ott kampányolni, ahogy a másik nagy szegregátumban, a bűdi városrészen sem. Egyedül Józsefházára, a Tiszavasvárihoz tartozó, de kilométerekkel arrébb fekvő, sokkal kisebb szegénynegyedbe ment ki.

Kiss szerint „a Széles utcai részen nagyon nehéz, ott meg vannak félemlítve az emberek, erőteljes fenyegetettség van. Nincs is nagyon van értelme személyesen kimenni, mert úgysem mernek véleményt mondani. Lesütik a szemüket, nem mondanak semmit. A bűdi városrészen van képviselőjelöltünk, ő sok aláírást gyűjtött”.

Pedig már a tavalyi időközi polgármester-választást is a három szegregátum döntötte el. Szőke Zoltán úgy tudott nyerni, hogy a tíz szavazókörből mindössze háromban lett első: a bűdi, a józsefházi és a szentmihályi telepeken. Összességében alig 200 szavazattal verte meg a független Badics Ildikót, amire esélye sem lett volna, ha nem tarolja le a Széles utca környékét 505-86 arányban.

„Adott esetben még erre is kitalálunk valamit, lehet, hogy el fogunk menni, mert ott is vannak azért támogatóink. Még folynak az egyeztetések, hogyan tudnánk ide jobban és célzottabban eljutni” - mondta Kiss, aki még a szórólapjára is ráírta, hogy Szőke „a romák megvásárolt szavazataival” lett polgármester, bár erre nincs konkrét bizonyítéka. „Persze lehet, hogy az 500-550 roma szavazó nagygyűlést tartott, átbeszélték a jelöltek programjait, és közfelkiáltással, demokratikus módon döntöttek. Vagy esetleg befolyásolták őket, mindenki döntse el, mi az igazság”.
Fideszes volt, jobbikos lett

„Nem, mi nem politizálunk!” - nevetett három idősebb nő az egyik belvárosi butik előtt. A nevét egyikük sem akarta megmondani, mert „sok

mindent megéltünk már, nyugdíjasok vagyunk, kiharcoltunk magunknak egy egzisztenciát, amit szeretnénk megőrizni”.

Lassan azért kiderült, hogy mindhárman Szőkét támogatják, elsősorban azért, mert szerintük fideszes polgármesterrel több pénz jut a városnak. „Elég volt abból, hogy a város éveken át szembement azzal, ami az országos politikában volt!” Ráadásul Kissről sem tudnak sokat, egyedül azt, hogy rendszeresen tart ingyenes jogi tanácsadást a helyieknek. „Én azért sokfelé járok, mindenféle rendezvényre, és nem szoktam látni, nincs benne a helyi közéletben” - mondta egyikük, aztán tanakodni kezdtek, honnan is költözött a városba.

Kiss eredetileg budapesti, onnan ment igazgatási csoportvezetőnek a tiszadobi önkormányzathoz, majd jegyzőnek a Borsod megyei Kesznyétenbe, onnan pedig Ónodra még a kétezres években. A Fidesz hatalomra kerülésétől 2015-ig a mezőcsáti járási hivatal vezetője volt, míg vissza nem vonták a megbízatását. Azt állítja, ekkorra csalódott a Fideszben, viszont egyre jobban szimpatizált a néppártosodó Jobbikkal, 2017-ben be is lépett a tiszavasvári alapszervezetbe.

A beágyazottságával kapcsolatos kritikákkal nem nagyon tud mit kezdeni. „Én sem ismerhetem mind a 9700 választópolgárt. De mostanra úgy érzem, sokan megismernek, látom az utcán a reakciókból. De nem tudom, mit jelent részt venni a közéletben. Én is tettem felajánlást például a jótékonysági bálokon.”

„Vagy azt hiányolják, hogy nem voltam Első Emelet-koncerten?”Azt viszont egyszerű szemfényvesztésnek tartja, hogy csak fideszes polgármestereknek van esélyük pénzeket nyerni. Már csak azért is, mert a most futó uniós ciklus utolsó pályázatait már megnyerte az önkormányzat, „a kérdés az, hogy ki fogja elkölteni. Érezhető, hogy bizonyos gazdasági, üzleti körök megpróbálnak rátelepedni a városra, és rajtam kívül senki sem ígérte, hogy mindent átláthatóvá tesz, ha megválasztják”.
Azért sokan ismerik, hiába nem csinált semmit

„Ennyire látványosan ne legyél már jobbikos! Hát nem tudja, mit beszél, a jobbikosok elvinnék a romák gyerekeit!” - emelte fel a hangját egy láthatósági mellényes, közmunkás nő az árokparton ülve. Azon húzta fel magát, hogy a munkatársa annak örülne a legjobban, ha visszatérne a régi vezetés, mert szerinte Fülöp és Zagyva idején legalább rend volt. „Ugyan már” - tromfolt rá egy harmadik nő, aki a túloldaláról lett figyelmes a zsivajra. „Egy év alatt nem lehet csodát tenni. Ha ő marad, magyarnak és romának is jó lesz.”

„Itt mindig levágták a füvet, most meg el van hanyagolva az egész” - mutatott körbe egy utcával odébb egy idősebb nő, aki inkább leváltaná a polgármestert. A nevét ő sem akarta elárulni, ahogy szinte senki, akivel az utcákon találkoztunk. Mónika kivétel volt, ő szívesen elmesélte, hogy tavaly még örültek Szőke győzelmének, de mostanra csalódtak benne.

Számára az a legnagyobb fájdalom, hogy hiába gyűjtöttek aláírást azért, hogy játszóteret építsenek a telepen, és bevezessék a helyi járatot, a polgármester „még csak egy SMS-t sem küldött”, pedig Mónikával még osztálytársak is voltak annak idején. Ráadásul azt mondta, a polgármester csak gyereknapon jelent meg a telepen, ezen kívül egyszer sem látták, hiába nőtt fel ő is ezeken az utcákon.

„Szerintem 50-50 százalék esélyük van, Szőkét azért sokan ismerik, hiába nem csinált semmit.”
Akkorát kapsz, hogy tévedésből Szőke Zolira húzod az ikszet!

A helyi ellenzék két fronton próbál fogást találni Szőkén: egyrészt az elharapódzott szemét- és gazhelyzettel, másrészt korrupciós ügyekkel támadják.

Nemrég kiderült, hogy az önkormányzat 25 millió forintért vette meg Bánszkiné Mészáros Irén helyi vállalkozó romos házát Tiszavasvári belvárosában. Az ellenzék szerint óriási túlzás volt ennyi pénzt adni egy ilyen rossz állapotú ingatlanért, Szőke viszont azzal védekezett, hogy a házról két értékbecslés készült, az egyiket ő, a másikat pedig még a Fülöp Erik-féle vezetés rendelte meg.

Állítása szerint mindkét becslés 25 millió forintot hozott ki, ráadásul, ha nem vették volna meg, egy 250 millió forintos pályázatot is elbuktak volna. A tervek szerint itt fitneszparkot, street workout-parkot és színpadot is építenek, bár épp a szomszédban van a Találkozások Háza nevű közösségi épület is.

Itt rendezték a plakátja szerint EU-s pénzből finanszírozott vállalkozói ankétot is, amiből szintén botrány lett. Az ellenzék szerint ez valójában zárt körű rendezvény volt, kétszázan ugyanis névre szóló meghívót kaptak, amiben már retróbuliról volt szó. Ebből arra következtettek, hogy ez valójában Szőke Zoltán közpénzből összehívott kampányrendezvénye lehetett.

Fülöp Attila főszervező, aki egyben a városi tévé műsorvezetője, az egyik adásban szóváltásba is került Kiss Krisztiánnal. Azt mondta, tényleg küldtek ki meghívókat, de ettől függetlenül bárki bemehetett, ráadásul közismerten ellenzéki érzelmű emberek is ott voltak

Felbukkant egy harmadik párt is

Bonyolítja a helyzetet, hogy a Fideszen és az ellenzéken kívül minden körzetben egyéni képviselőt indított az Együtt az Egységért Párt (3-E) is, polgármester-jelöltjük viszont nincs. A pártot három önkormányzati képviselő, Szabó Krisztián, Császár József és Rojkó László háziorvos alapította, akik öt éve még jobbikos színekben jutottak be a testületbe. Szőke tavalyi győzelme után Szabóból alpolgármester is lett.

Rojkó szerint egyszerű természet- és állatvédő egyesületként indultak az év elején, eszük ágában sem volt pártot létrehozni, sőt kezdetben ő koordinálta a helyi ellenzéki pártok összefogását. Sokáig úgy volt, hogy ő maga is a KÖTE jelöltje lesz, végül mégis külön indulnak, mert Kisst nem látták alkalmas jelöltnek. „Pökhendi, önfejű, nárcisztikus típus” - mondta róla Rojkó.

Kiss viszont kamupártnak tartja a 3-E-t, ami „nyíltan a Fideszt támogatja”, és „nyilván arra szolgál, hogy megossza a szavazatokat”. Rojkó azt mondta, erről szó sincs, ők nem támogatják a Fideszt, bár Szőke valóban „tesz valamit a városért, keresi a lehetőségeket”. Szerinte az egyik legjobb példa erre az általa vezetett járóbeteg-ellátás fejlesztése, ami „valószínűleg nem történne meg, ha Kiss Krisztián lenne a polgármester”.

„Semmilyen kötődésünk nincs a Fideszhez, de ebben a városban nem háborúskodásra van szükség.”Szerettünk volna beszélni Szőke Zoltán polgármesterrel is, akit többször kerestünk telefonon, és egyszer személyesen a hivatalban is, de nem sikerült elérnünk.
ha érdekesnek találtad akkor oszd meg és legyél Te is a ThePost.hu csapat tagja!

Ezt olvassák mások:
Milliárdokkal drágult a tatabányai sportcsarnok, óriásit kaszálnak Mészárosék!
M. Richárd videózta magát a baleset pillanatában és még sok más is kiderült!
Balesetveszélyesek az itthon gyártott tűzoltóautók, de ugyanitt gyártják majd a mentőket is
A bíróság felmentette a fukushimai atomerőmű vezetőit a felelősség alól
Tarlós: Gergő, te bejöttél velem a ringbe, én ki foglak téged ütni!
Fideszes irodavezető tűnt fel Berki Krisztián mellett egy kampányfilmben
Megállókat kihagyva száguldott egy elszabadult metró Párizsban!
Nébih: tényleg készült terv a házi sertéstartás felszámolására
Nem volt mozdonyvezető, ezért nem indult vonat kedden
Lévai Anikó 4 tonna ajándékot vitt az erdélyi és csángó szegényeknek
Alapesetben karantén idejére nem jár díjazás a dolgozóknak
Orbán a koronavírusról: Mi a jobban szervezett országok közé tartozunk
Orbán: Bár a koronavírus minden figyelmet magához vonz, a történelmi kihívás továbbra is a migráció
Hatástalan kézfertőtlenítőt terjesztettek szerte az országban
Ferenc pápa megbetegedett, egy nappal azután, hogy hívők arcát csókolgatta a vatikáni Szent Péter téren
Egymilliárdot pumpáltak át az Orbánék által épített balkáni médiába
Az egykori III/II-es tiszt, Tasnádi László több százmillió foritnyi közpénzből építene balatoni panziót
Beszédet mondott az anti-Greta Thunberg
Batmobillal száguldozott, a rendőrök nem értékelték
Kövér: Vége lehet az EU-nak
Most jött haza Olaszországból? Ha nincs láza, ne próbálkozzon a magyar egészségügyben
Schobert Norbert: Embert még nem hurcoltak meg annyira, mint engem
Kövér László: a demokrácia nem lehet ellentétes a többség akaratával, márpedig úgy látszik, Európában most ez lesz a trend
Ausztráliában leesett a hó, pedig nyár van
Index: Három hete nem kaptak tájékoztatást az orvosok a koronavírusról
Odalépett hozzám Orbán, és azt mondta, nem jól szavaztál
Gyöngyöspata: Nem nyomoz az ügyészség Orbán Viktor ellen
Egyre inkább úgy tűnik, hogy végig fog söpörni a világon a koronavírus
Tarlós István beült a MÁV igazgatóságába
Szabó István nem veszi át az életműdíját a Magyar Filmakadémiától
Európai Bizottság: A magyarországi döntéshozatal az egyik leggyengébb az EU-ban
15 millióval szponzorálta meg Mészáros Lőrinc cégét a Szerencsejáték Zrt.
Ukrajnában él, de magyar nyugdíjat kap - megmagyarázták miért!
Beházasodott a Mészáros családba és lassan meg is van az első milliárdja
250 milliós osztalékot fialt Mészáros vejének cége
Trócsányi szerint kifulladt a Magyarország elleni uniós eljárás
A magyar háziorvosok tudják mit kell csinálni koronavírus esetén
Ötvenmilliárdnál is többe fájhat Semjén álma
Tiborczék bagóért megvették, a jó ismerősök meg közpénzzel újíthatják fel a bodajki kastélyt
Egyedi döntésekre hivatkozva oszt több százmilliós támogatásokat a Magyar Turisztikai Ügynökség
Ha májusig nem csillapodik a járvány, akár az olimpia is elmaradhat
Már 11 halottja van Olaszországban a koronavírus-járványnak
Koronavírus, nátha vagy influenza? Ezek a jellemző tünetek
Vizsgálatot rendelt el a rendőrség a migránsokból gúnyt űző videó ügyében
Egy ukrán nő nem hajlandó elhagyni Vuhant, mert a kutyáját nem akarják vele együtt evakuálni
Kásler: Tíz százalékkal emelkedik a tanárok bére, PDSZ: Nyomorúságos pótlékkal szúrják ki a tiltakozók szemét
Tüntetést szerveznek a fóti gyermekotthonban történtek miatt
Tűzoltók és rendőrök lepték el a Király utca környékét
A volt országos tiszti főorvos szerint nem lehet megakadályozni, hogy Magyarországra érjen a koronavírus
Rogánék fotópályázata: a zsűri elnök közel háromszor annyi pénzt kapott, mint az első helyezett
Ízléstelen videót készítettek a rendőrök a kerítés mellett gyalogló menekültekről
Belehalt a rendszeres bántalmazásba egy 38 éves nagykereki nő
Kenyérsütővel próbáltak befűteni, meghalt az ötéves gyerek
Elkapta a koronavírust az egyik magyar a Diamond Princess hajón
Rosszul lett az Olaszországból nemrég hazatért nő a boltban, a szomszédai ráhívták a rendőrséget
Akár százmillióba is kerülhet a bírák képzésprogramja
Az utógondozása is veszélybe kerülhet a fóti gyermekotthonról rappelő fiúnak
Egy év alatt 8 százalékkal drágult az étkezés
Magyar iskolások érkeznek haza ma este Olaszországból, azonnal karanténba viszik őket
A szabad bíróságokért tüntetnek Budapesten
Karantén a Szent László Kórházban: Olaszországból hazatérő középiskolást és a kísérőiket zártak be
Svédország követeli Orbánék kizárását!
Tízmilliárdos EU-s büntetést terhel az adófizetőkre a kormány
2021-től egy fillért sem kap Magyarország az EU-tól
Kormányszóvivő: a Mátrai Erőmű folyamatosan áll át egy minél környezetkímélőbb modellre
Segíts egy megosztással - hetven kemoterápiás kezelésen van túl az agydaganattal küzdő Reni
Tűvel átszúrt szalonnadarabokat szórtak szét a vakvezető kutyáknak Szolnokon
Koronavírus: két olasz tartomány karantén alatt - senki nem hagyhatja el a területet
Egy fekete kiskutya van a balotaszállási állatkínzónál aki az autója után kötötte az előző kutyáját!
Csúnyán kikapott Farkas Flórián a roma nemzetiségi választásokon
Egymilliárdot kap az Orbán Ráhel-féle állami divatcég
Megöléssel fenyegette és megkötözte feleségét egy tamási férfi, 17 éves fia is segített neki
Ezt a férfit körözi a rendőrség emberölés miatt
Nagy Feró sanyarú múltjáról beszélt: üldöztetés, könnygáz és verés
Feltörte egy áruház weboldalát és ingyen rendelt cuccokat egy magyar srác
Házba csapódott és kigyulladt egy autó Veresegyházon
Újabb migráns-alagutat találtak a rendőrök
Heteken belül ezrek esnek ki a közfoglalkoztatásból
Tarlós sem érti, Persányi miért hallgatott a hiányzó 20 milliárdról
Egy stadionnyi pénzt, 150 milliárdot terveznek hirdetésekre költeni Rogánék
A pálinkafőzés is bekerült az általános iskolai kerettantervbe
Beszakadt az M1-es sztráda!
Mészárosék birodalmába olvadnak Simicska egykori cégei
Orbán sokkal több pénzt akar a közös kasszában látni
Nyelőcsőbe vezetett lélegeztető cső miatt halt meg a beteg
Megbüntették a fóti gyermekotthon bezárása ellen rappelő fiút
Matolcsy nem engedi be a jegybankba a Párbeszéd bejelentkező országgyűlési képviselőit
Botrányosabb a mentők kiérkezési ideje, mint gondolná
A közmédiában önvédelmi reflexet emlegetve mentegetik a szélsőjobbos tömegmészárlást
Orbán szerint akkorák a viták, hogy nem lesz megállapodás az uniós költségvetésről
Novák: az egyedülálló anyáknak nincs joguk gyermeket vállalni
Megrázó interjút adott három nappal a halála előtt az Orbán vagyona után nyomozó újságíró
Hivatalos: Nem csak Orbán Viktort és Polt Pétert, hanem hozzátartozóikat is védheti a TEK
Orbán átvilágítását kérték a parlamentben, majd hirtelen elnémultak a mikrofonok
Kiakadtak a magyar focisták amiért nyilvánosságra hozták a fizetésüket
Nyugdíjpénztár botrány: továbbra is rejtély, hogy hova tűnt 3000 milliárd
Nylívánosságra hozták a Fidesz listát: van aki még egy percet sem dolgozott életében
Járási hivatalvezető lett Kövér László felesége
Hivatalos választ kapott a család, hogy miért törölték Schobert Norbi lányának profilját
A járásképtelen csivava és a repülni nem tudó galamb a legjobb barátok lettek
Havas eső zavarhatja meg a tavaszias időt
Vagyonnyilatkozat eljárást kezdeményeznek Gyurcsány ellen
Kálmán Olga be szeretne kerülni a DK elnökségébe
Cáfolják a hajdúsámsoni kutyahorrort
Három kamion csapódott egymásba az M1-esen
Gyurcsány vagyonnyilatkozata feltűnést keltett
Megszólalt a várpalotai hintabaleset vádlottja - teljesen tönkrement
Döbbenetes: ezt csinálta három nappal a Hableány-tragédia előtt az ukrán hajóskapitány
A hazafias vetélkedő mellett karate órákkal nevelné a diákokat Simicskó
Gyönyörű: szarvasvonulás volt Tolnában - Videó
Fordulat: Új javaslat bemutatásával folytatódhat az uniós költségvetési vita
Koronavírus: ismét nőtt a napi új fertőzöttek száma, 118 halottat is bejelentettek
Karácsony már tudhatja, mi kerül a Biodómon 63 milliárd forintba
Meghaladta a Mol tavalyi eredménye a megemelt célkitűzést
Traffipaxot jelez a mobil? Van ahol a rendőrök már büntetnek érte
Egy szekta miatt terjedhet a koronavírus Dél-Koreában
Demeter Szilárd: Bánt, hogy náciznak, mert székely vagyok, és a székelyek nem nácik
Egy nap alatt összedobták Hadházy Ákos kétmillió forintos bírságát
Az olasz legfelsőbb bíróság szerint Carola Rackete a kötelességét teljesítette, amikor kikötött a menekülteket szállító hajóval Olaszországban
Dél-korea: Vészhelyzetről beszél a miniszterelnök miután már ott is terjedni kezdett a koronavírus
Titkosszolgálat: az oroszok Trump érdekében készülnek beavatkozni az elnökválasztáson
Nőgyűlölő volt és zavaros összeesküvés-elméleteket terjesztett a hanaui merénylő
Spa helyett Sparba vitte szerelmét Valentin-napon az év mókamestere
Melegszik az idő, 16 fok is lehet hétvégén
Orbán Ráhel volt gimnáziumának tanárai is a Nat ellen
A DK felszólítja Orbánt, hogy szerezzen több pénzt
Négy évet kapott a 19 éves gyúrói fiú, aki meg akarta öletni a szüleit
Nem engedte be a liftbe a mentőket egy nő, mert fertőzőnek hitte az oxigénmaszkos beteget
Váratlan következménye van a koronavírusnak Kínában
Több mint öt éve szökésben van a kínaiaktól több százmilliót rabló Plank Zoltán
Tizennyolc évet kapott a két újszülöttjét megfojtó sárkeresztúri nő
Megmagyarázta Gyárfás, hogy miért nem vállalta négyszer sem a hazugságvizsgálatot
Megxit: Kiderült Harryék utolsó hivatalos királyi programjának időpontja
Havazott a Bükkben
Gázolajjal mérgezték meg a fákat egy balatoni parkban
Nem volt érvényes jegyük, megütötték az ellenőrt
Ezt mondta a szakértő Harry hercegék pénzügyi bukásáról
Saját anyjával és magával is végzett a hanaui tömeggyilkos
Megszólalt Gyurcsány, miután kiderült, hogy a DK-ba igazoltak át polgármesterek
Egy 23 éves magyar teherautósofőr halt meg Ausztriában
Titkosszolgálati jelentés: ezért került tiltólistára a legendás magyar rockzenekar
Hvg: Palkovics egy győri panellakást adott egy budavári ingatlanért cserébe
Átfogó kutatás készül az Orbán-kormányról, a címe már megvan: Újra naggyá teszik Magyarországot
Terrorakcióként kezelik a németországi lövöldözést
Újra recept nélkül lehet Algopyrinhez jutni
Majdnem harminc tantestület állt ki eddig a Nemzeti alaptanterv ellen
Kenőpénz kifizetésével vádolták meg a PSG katari elnökét
150 milliárd (!) forintot költhet propagandára a kormány
Két MSZP-s budapesti polgármester is a DK-ba igazolt át
Kemény buszsáv razzia volt ma reggel a Kőrösi Csoma Sándor úton
Nem zárt be a temesvári Lidl, miután egyik vevőjük meghalt a boltban
Segíts egy megosztással - 12 éves eltűnt kisfiút keres a rendőrség
Orbán beszéde az EU-ban: azok vádolják Magyarországot akik csak örökül kapták a demokráciát
DEUTSCH TAMÁS: A munkavállalók önként, szívesen dolgoznak heti 40 óránál többet!
Üdvrivalgás fogadta Farkas Flórián lemondását
Nem kívánok válaszolni.. nem kívánok válaszolni..Súgta meg illetődve Farkas Flórián
Koplárovics: Gyárban dolgozom, 6-tól 2-ig nyomom a melót - 18 éves Koplárovics legendás gólja
Szörnyen lestrapáltan néz ki Schobert Norbi a legújabb videójában a kommentelők szerint
Schobert Norbi: A szénhidrát számodra halálos méreg ha: túlsúlyod van, hájas vagy.....
THE POST
COPYRIGHT © 2020. minden jog fenntartva - Impresszum