thepost / Magyarország / Budapest / 2019.09.20
THE POST
           
20
Lázár János műsorvezető lett! - beszélgetős műsort indított Orbán jobbkeze!
Ez is érdekelhet:
Hivatalos: Jobban élnek a románok, mint a magyarok!
Köztévé híradó: a Fradi bravúros 11-11-et játszott az Espanol ellen!
A józsefvárosi plébános gőzerővel kampányol a Fidesz mellett!
Lázár János beszélgetős műsorral próbálkozik, hogy így ismerje meg a magyar emberek gondolatait, ezt pedig kirakja a Facebookra, hogy az ő mondásai is nyilvánosságot kapjanak. Mindehhez egy jól bejáratott talk show formátumot választott, ami nagy sikert hozott mások mellett James Cordennek (az évek óta futó Carpool Karaoke-val), de nálunk is sokan próbálkoztak vele, D. Tóth Kriszta, a fehérvári hokicsapat és Cser-Palkovics András fideszes polgármester, de még Kasza Tibi is nekifutott.

Korábban Ujhelyi István is megpróbálkozott hasonlóval Európa Taxi néven, sőt az MSZP politikusa meg is próbált bekerülni Lázár mellé beszélgetni, eddig sikertelenül, állítása szerint nem kapott választ.

Ebben a műsorban az a lényeg, hogy a műsorvezető és a vendégei egy kocsiban ülnek, belső kamera veszi őket, és ezt vágják össze. A formátum óriási előnye, hogy nagyon közelről veszi a szereplőket, akik ezért a lehető legszemélyesebbnek, legelérhetőbbnek hatnak, a háttér természetes, viszont nem hallatszik be semmilyen külső zaj.

Lázár műsorvezető egy Lada Nivába ülteti vendégeit, és az általa felügyelt mezőhegyesi ménesbirtok körül furikáznak, miközben arról beszélgetnek, amiről a vendég szeretne. Bárki jelentkezhet, elvileg sorsolással választja ki a résztvevőket. Lázár műsorai nem kizárólag a kocsiban játszódnak, külső vágóképekkel és drónos felvételekkel is felturbózzák egy kicsit.

Az első vendégek Róbert és felesége, Erika voltak. Döntően előbbi beszélgetett az egykor második-harmadik leghatalmasabb politikusunkkal. Róbert a telekommunikációban dolgozik, de nem állami cégnél, Erika pedig a SOTE-n, és a pár az egészségügyről akarta kifaggatni Lázárt.

Az első rész keretes szerkezettel futott, az elején és a végén Lázár János beszélt az általa felügyelt mezőhegyesi birtokról. Amiről az egyik legutóbbi hír, hogy mégse lesz kisvasút. Lázár egyébként a hírek szerint különösen érdeklődik a 19. századi magyar társadalmi-politikai helyzet iránt, itt is megcsillogtatta ezt.

A beszélgetés aztán rákanyarodott az egészségügy egy-egy témájára, az elhangzott főbb állítások nagyjából a következők:
Kapcsolódó
Az isten szerelmére, igyanak már tejet!
Az isten szerelmére, igyanak már tejet!

Ezt vehetik parancsnak is. A Tej Terméktanácstól megtudtuk, hogy Ön a hibás, a kormánnyal pedig újra szent a béke, mióta adnak pénzt.

Róberték és Lázár szerint is a legelső, a legfontosabb az egészségtudatos magatartás, de az egészséges életvitelnek kemény anyagi korlátai vannak; sokan hiába ennének például sok halat, ha az nagyon drága.
Lázárt külön érdekli az is, hogy húsz-harminc év múlva „az intenzív vegyszerfelhasználás milyen hatással lesz a szervezetre... a májon keresztül akár". Hiszen amit például megeszik tehén, az bekerül a tejbe és az emberbe is. (Tegyük hozzá, Lázárnak korábban már volt egy emlékezetes tejes kifakadása, amikor nem értette, hogy miért áll el az UHT-tej, ő nem adná a gyerekeinek azt.)
Lázár Jánosnak mindig az a legizgalmasabb, hogy hogyan lehet rendszereket átalakítani. Itt, a mezőhegyesi gazdaságban is, mondjuk ezt a pozícióját ő maga is

forszírozta.
Nem politikusként is menne neki egy gazdaság igazgatása? – kérdezte Róbert. Erre Lázár nem válaszolt, inkább arról beszélt, hogy ennek a gazdaságnak mindig is olyan vezetője volt, aki jó kapcsolatot ápolt a kormánnyal.
Lázár most ezen a birtokon keresztül megértené a gazdaság vagy a mezőgazdaság logikáját. 27 évesen már polgármester volt, nem volt arra alkalma, hogy akár jogászként dolgozzon egy cégnél, és megértse a gazdaság vagy akár a mezőgazdaság logikáját.
Róbert az ország helyzete kapcsán elmondta, hogy szerinte az emberek nálunk egy kicsit többet panaszkodnak az indokoltnál, az viszont fáj neki, hogy hogyan néznek ki az emberek, a szegények, errefelé (Békésben? Csongrádban) vagy például Borsodban. Illetve hogy nagyon Budapest-centrikus az ország. Lázár szerint most a környékükön (Békésben? Csongrádban?) hiába alacsonyabbak az átlagjövedelmek, most egy olyan világ van, „amikor a dolgok haladnak előre”. Lázár arra a kritikára nem akart érdemben reagálni, hogy Róbert szerint rossz, hogy nálunk nem elég a tudás és a kitartás, hátszél és rafkó is kell az érvényesüléshez.
Lázár János sok politikustársa elbújik, ami szerinte „teljes baromság”. (Ez egy erősebb beszólás lehetett többek közt Orbán Viktornak talán? )
Róbert szerint az egészségügyünk rosszul van megszervezve, nem hatékonyan működik. Másrészt Budapesten nagyon leromlott a kórházi infrastruktúra. Szerinte nincs is semmi politikai stratégia ennek megjavítására, pedig az ő szavazatát befolyásolja, hogy ki mit kezdene az egészségüggyel. Lázár szerint leginkább a háziorvosi rendszert kell kibővíteni, főleg oda kéne csoportosítani pluszpénzeket. De azt is hozzátette, hogy azért felújítottak kórházakat. Emellett szerinte nem azért nem foglalkoznak a politikusok az egészségüggyel, mert nem látják a hasznát.
Lázár nem olyan, aki csak még több hatalom érdekében akarja a hatalmat. A vízió megvalósításához kell csak a hatalom. Lázár szerint „az egy mondás, hogy azt akarjuk, hogy a GDP-nk közel legyen az osztrákokéhoz... 2030-ra érjünk közelebb”, vagy „az a mondása az Orbánnak, hogy 2030-ra Magyarország legyen az egyik legjobb hely”. (Lázár itt rosszul emlékszik, 2030-ra nem megközelítjük, hanem Orbán szerint lehagyjuk Ausztriát. Azt is érdemes tudni, hogy mikben leszünk mi versenyképesek 2030-ra a kormányzati tervek szerint).
Lázár sosem azt nézi, honnan kéne elvenni, hogy másra legyen pénz. Ő abban van, hogy mindenre kell pénzt találni, ami fontos. Nem stadionok helyett kell egészségügyre költeni, hanem mind a kettőre kell pénzt találni.
Lázár János a kormányban egészségügyi szakdolgozóknál hatalmas béremelést akart, 1,5-3 millió forintos nettó bért indítványozott az orvosoknak. Ezzel a nagyívű tervével viszont kisebbségben maradt a kormányban, legyőzték ismeretlenek.
Érdekes volt, hogy a végén Róbertnek nyilatkoznia kellett a tapasztalatairól, és azt mondta, hogy szerinte nem politizáltak a műsorban. (Holott lényegében csak azt csinálták. Hiszen a politizálás csak annyi, hogy a közösség ügyeit megbeszéljük.)

További érdekességek az új műsorban.
Oszd meg, hogy minél több emberhez eljusson! - köszönjük >>
Ez is érdekelhet:
A Romániai Szövetség elnöke szerint nem bírálni kell Orbán Viktort, hanem lemásolni!
Magyarország kapj*a be - egyszerű üzenet a Románoktól!
MÁV dokumentum: rablóvonatokon vitték ki az értékeket a románok
Hírhez tartozó kép:
A Romániai Szövetség elnöke szerint nem bírálni kell Orbán Viktort, hanem lemásolni!
Magyarország kapj*a be - egyszerű üzenet a Románoktól!
Magyarország kapj*a be - egyszerű üzenet a Románoktól!
MÁV dokumentum: rablóvonatokon vitték ki az értékeket a románok
Hivatalos: Jobban élnek a románok, mint a magyarok!
Köztévé híradó: a Fradi bravúros 11-11-et játszott az Espanol ellen!
A józsefvárosi plébános gőzerővel kampányol a Fidesz mellett!
Moszkva: a tüntetők elleni fellépések durvasága már a putyinistáknak is sok
Puzsér: Berki Krisztiánt Rogán indította
Áder: Magyarország felelőssége kisebb a bolygóért
Hirtelen Rómába utazik Orbán Viktor
Segíts egy megosztással: hirtelen eltűnt 34 éves nőt keres a rendőrség!
Váratlan: Berki ma a jogi képviselőjével ment a tévébe
Semjén: a magyar növekedés mindig a német fölött lesz
Trump tejhatalma: pert indított az adóbevallásait bekérő ügyész ellen
A MÁV elismerte, hogy jogosak a kritikák
Nevet vált a Telenor! - a magyar állam megszerezte a szolgáltató egy részét!
Több mint 1000 tő kendert rejtett az orosházi kukoricás
Egyszerű felfestések, de gyalogosok életét menthetik meg
Hiába a büntetések, a horrorkaravánok továbbra egyre többen vannak!
Újabb százmilliós támogatások érkeztek a vád alá helyezett Simonkához közeli alapítványhoz!
Továbbra is csőbe húzza az utazókat a Booking.com, hiába ígértek mást
2,5 milliárdért elköltözne a Politikatörténeti Intézet
Már a felfüggesztett börtönnek is örülne Galambos Lajos
Fideszes fórum botrány: a migránsoknak büdös a lábuk
Mi látszik valójában a titokzatos UFO-felvételeken?
8,5 évet kért Simonka Györgyre az ügyészség
Hétfő hajnalig nem lehet majd autózni a Belváros egy részén
Kegytárgyakat és a festményeket, is ellopott egy pap!
Nem szükséges vizsgálni hogy van-e átfedés Berki Krisztián és Tarlós István fideszes főpolgármester-jelöltek ajánlásai között
Gulyás Gergely azt mondta, ha Karácsony lesz a főpolgármester, Budapest nem kap fejlesztési pénzt, a Választási Bizottság szerint ez nem gond
Üzleti titok, hogy mennyiért vett az MVM egy veszteséges vízerőművet Erdélyben
Egyiptomi átverés: rémálom, amit a magyar társaságnak el kellett viselnie
Milliós gyerektartásra kötelezték Pécsi Ildikó fiát
Újra nő az üzemanyagok ára
Ingyen tűzifát oszt a kormány a lakosságnak
Halálra éheztették 9 hónapos kislányukat
Rossz hír Magyarországnak: Menekültek százezreit küldhetik vissza a németek
Saját magát videózta M. Richárd a halálos balesetkor
Okos tévén keresztül figyelnek meg az otthonodban!
Jóbarátok: A divatcéget megihlette a gyönyörű Rachel Green, vagyis Jennifer Aniston
Orbán: titkosszolgálatra van szüksége a magyar államnak
A polgármester szerint magánügy, hogy a gyereke méregdrága magániskolába jár
Nem kapott fizetés nélküli szabadságot a Momentum mentős polgármesterjelöltje
Fideszesnek hitt kerületben fej-fej mellett a kormánypárti és az ellenzéki jelölt
Ami Mészárosnak a Balaton, az Sesztáknak a Rétközi-tó
Menedékjogért folyamodott egy magyar az Egyesült Államokban a politikai helyzetre hivatkozva
Sajnálja a MÁV, amiért négy vonata is kimaradt egyetlen napon
Titkosított telefonszámot is fel tudott hívni egy Fideszes aktivista
Budapesti gigaépítkezés: külföldi partnerrel tárgyalnak a jegybanki alapítványok
Golyót eresztettek a Kecskemét volt focistájába a nyílt utcán!
Káosz várható: Hiány van egy bárányhimlő elleni oltásból
Durvul a kampány: a polgármester erőszakkal vádolja fideszes kihívóját
Most az a szokás, hogy hamisítják a múltat mindenfelé
Orbán kormány rémálma: 9 korrupt minisztert lecsukatott, most az Európai Ügyészség élére került!
560 milliárd forintot ad a román nyugdíjasoknak a magyar kormány!
Román rendszámú furgonból rakják fel a Fidesz plakátjait Szegeden
Fának csapódott és szénné égett egy autó!
A BMW rendszere észlelte, hogy baleset történt és azonnal segélyhívást indított Csepregen!
Tüzet nyitottak az orosz határőrökre az észak-koreai illegális hajósok
Leugrott egy fiatal a sashalmi kilátóról
Horror Oroson: Százszor visszanéztem, ahogy lelövik a testvéremet!
Ittas kamionsofőr hajtott bele egy gabonaszállítóba
Otthonápolási díj, túlóratörvény, lakhatási válság: egyik szavazásra sem ment el a Fidesz!
Levélben kérte a Fideszes politikus, hogy az energiaital gyártó perelje be az ellenzéki Bomba Gábort
Kampányfogás: Győr polgármestere újra átadott egy fél éve elkészült futópályát!
Gulyás Gergely egypártrendszert szeretne
Felmentették a szülőket, akiknek a kisfiát agyonütötte a lopott árammal működő hűtő
Cirkuszi zenét bömböltettek a járműből a Fidelitas tagjai Karácsony Gergely sajtótájékoztatóján!
Mozdonyvezető-hiány miatt maradnak ki a vonatok
Családok Angyala-díjat kapott Balog Zoltán és Lovasi András
Tavaly a romák szavazataival nyert a Fidesz, most is a telepen dől el a választás!
Megdöbbentő fotó: talán föld alatti bunker épül a titkos Orbán-birtokon
Hisz a közoktatásban a debreceni polgármester, de inkább évente hárommillióért taníttatja a gyerekét
Milliárdokkal drágult a tatabányai sportcsarnok, óriásit kaszálnak Mészárosék!
M. Richárd videózta magát a baleset pillanatában és még sok más is kiderült!
Balesetveszélyesek az itthon gyártott tűzoltóautók, de ugyanitt gyártják majd a mentőket is
A bíróság felmentette a fukushimai atomerőmű vezetőit a felelősség alól
Másodjára is felavatták ugyanazt az utat a Fideszesek Zalaegerszegen!
Tarlós: Gergő, te bejöttél velem a ringbe, én ki foglak téged ütni!
Fideszes irodavezető tűnt fel Berki Krisztián mellett egy kampányfilmben
Megállókat kihagyva száguldott egy elszabadult metró Párizsban!
Nébih: tényleg készült terv a házi sertéstartás felszámolására
Nem volt mozdonyvezető, ezért nem indult vonat kedden
Ürülékkel kenték össze a momentumos aktivista autóját! - kép a cikkben!
Hónapokat kell várni a hasi ultrahangra több budapesti szakrendelőben!
Rasszista gesztus kezdte ki Justin Trudeau hírnevét
Pintér: akkora siker a magyar gyártású tűzoltóautó, hogy ezért ma már a mentőket is ugyanott építik fel
Kőszeg Ferenc: Csúszópénzt elfogadni viszolyogtató
Handó Tünde kérdőívvel akarja megdolgozni a bírósági dolgozókat
Magyar valóság: kocsiban ragadt, pedig csak BMW-t akart ellopni!
Titokzatos vevő jelentkezett be a budai magánkórház eladó épületére
Gyönyörű pillanat amikor ez az oroszlánpapa először találkozik a kölykével
Fidesz kampány: Novák Katalin és Klausmann Viktor gyerekjátékok között interjúvolták meg egymást
Tiborcz már egy étterem és egy bornagyker körül sürgölődik
Gyerekekkel teli óvodára lőttek rá Révkomáromban
Segíts egy megosztással: nem ment haza a kis Kristóf!
S. O. S. - sürgősen gazdi kell ennek cicának! - minden megosztás számít!
Még mindig nincs ítélet Berki Krisztián ügyében
Az átadás után egy nappal már fel is bontották a burkolatot a 47 milliós parkolóban!
Fordulat Brexit-ügyben: Nagy-Britannia EU-tag maradhat, az elmúlt évek káosza pedig felesleges volt
Rengeteg gyógyszert kivontak a hazai forgalomból – Ez most hiánycikk lesz
Így vágták ki az összeroncsolódott autóból a Zámolynál balesetet szenvedett részeg sofőrt
Iráni bázisról indíthatták a szaúdi olajfinomító elleni támadást
Műszaki hiba miatt bömbölt a Rammstein a Puskás Arénából
Kövér: Magánügy, hogy Orbán Csányiék szigetére ment-e nyaralni
Budapestet is elérte a trágyaszag
Átadott egy parkolót a fideszes képviselő, egy kisfiú még trombitált is neki
Gyöngyöspata ismét felkerült a térképre: Iskolai bántalmazási ügy zaklatta fel a kisvárost!
Tarlós: A Margitszigeten talán olyan gyávának tűntem?!
A Fidesz el sem ment, így határozatképtelen lett a parlamenti ülés, ahol a klímaválságról vitáztak volna
Egyre több az üres tanári állás!
Megtarthatja érdemkeresztjét a bicskei gyermekotthon jogerősen elítélt egykori igazgatója
Hallgassanak a tudományra – Greta durván beolvasott az amerikai politikusoknak
7 forintot ugrik a benzin ára
2,5 milliárdra drágult a Németh Szilárd-féle birkózócsarnok
Egy teljes sascsaládot megmérgeztek Békés megyében
Hivatalos: valódiak a furcsa repülő tárgyról készült videók
Jogerős: jár a kártérítés a gyöngyöspatai roma diákoknak
Bíróság elé állítják a nőt, aki három kismacskát ásott el élve
Iskolások előtt adott át egy fél éve kész futópályát Borkai Zsolt
Lehetetlen megfékezni a kórházi adósságot!
Mindenki kiakadt egy menstruációs betét reklámja miatt!
A Belügyminisztérium mégsem vizsgálódik a Microsoft-botrányban
Lopott árammal okozták gyermekük halálát, értelmi képességeik miatt mentették fel őket
Will Smith születésnapi koncertet ad Budapesten!
Bántalmazott egy nőt, segítsen a rendőrségnek megtalálni!
Íme az első londoni repülőtér, ahol arcfelismeréssel dolgoznak majd
Rákkeltő hatóanyag lehetett a savlekötőkben!
Kisiklott tehervonat miatt van káosz a MÁV-nál!
Fideszes politikus kérte, hogy a Bomba energiaital perelje be Bomba Gábort
Komplett antennarendszert épített ki a kórházban a tévéket adományozó szerelő
Gulyás Gergely: remélem, hogy legközelebb már nem áll ki senki a fideszes jelölt ellen
Hajszárítóval a kézben ült ki egy nagymama az útra, hogy lelassítsa a gyorshajtókat
Botrány: falomlás a Budai Várban
Saját vizeletükben feküdtek a kutyusok a barcsi kutyatenyésztőnél
Olaszország nekiment Orbánnak: Magyarország közönye miatt élünk migrációs vészhelyzetben
3 év börtönt kapott a bajóti tragédiát okozó sofőr
Meghalt a 10 éves kislány akit agyevő amőba támadott meg
London: A zsúfolt vonaton kényeztette szerelmét egy 64 éves férfi
Hazudott a francia tanár a terroristákról, saját magát vágta meg
Terrorellenes Iszlám-szövetség alakult az ISIS ellen
Tengerbe fulladt az egész családja, mindenkit maradásra buzdít Szíriában
Ismét tömegverekedések és gyújtogatások voltak Németországban
Eltiltja-e gyermekét Liptai Claudia Gesztesitől?
THE POST
Amit látsz, az a hír, amit tudsz, az a háttér, amit érzel, az a vélemény!
COPYRIGHT © 2019. minden jog fenntartva