thepost / Magyarország / Budapest / 2019.09.20
THE POST
           
20
Megállíthatatlan Palkovics! - hatalmas tervei vannak!
Ez is érdekelhet:
Hivatalos: Jobban élnek a románok, mint a magyarok!
Köztévé híradó: a Fradi bravúros 11-11-et játszott az Espanol ellen!
A józsefvárosi plébános gőzerővel kampányol a Fidesz mellett!

Az EMMI szerdán bejelentette, hogy a felsőoktatás felügyelete a jövőben a Palkovics László vezette innovációs minisztériumhoz kerül át.
Az egykori felsőoktatási államtitkár régi vágya teljesül azzal, hogy újra ő felügyelheti az egyetemeket és főiskolákat.
Kásler Miklós alatt semmi nem történt a felsőoktatásban, de nem biztos, hogy ennél most jobb következik.
Palkovics az MTA-ügyben bizonyította politikai elkötelezettségét, és ugyanolyan eszközökkel készül megreformálni a rendszert, ahogy felettese, a miniszterelnök szokta: felülről, erőből.

A 2018-as kormány megalakulása óta beszélnek kormányzati körökben arról, hogy Palkovics László szeretné a felügyelete alatt működő Innovációs és Technológiai Minisztériumhoz (ITM) csatolni a felsőoktatási intézményeket.

A felsőoktatás az új Orbán-érában, 2010 óta mindig az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) - előbb Réthelyi Miklós, később Balog Zoltán, majd Kásler Miklós miniszterek - irányítása alatt állt. A korábbi ciklusokban önálló Oktatási Minisztérium foglalkozott a köz- és a felsőoktatás kérdéseivel.

Az EMMI a a héten közleményben ismertette, hogy Orbán Viktor szerint jobb helyen lesznek az Innovációs és Technológiai Minisztérium felügyelete alatt a felsőoktatási intézmények. Megszüntetik az EMMI illetékes államtitkárságát, és Palkovicshoz költöztetik át. A humán tárcánál a közoktatás kap államtitkárságot, Maruzsa Zoltán vezetésével.

A történet ívét az adja, hogy Palkovics 2014-ben épp felsőoktatásért felelős államtitkárként került Balog Zoltán minisztériumához, és lett az Orbán-kormány tagja. 2016-tól már a komplett oktatási szektor az irányítása alá került; ő felelt többek közt az állami tulajdonba utalt közoktatási intézményeket felügyelő Klebelsberg Intézményfenntartóért.

Palkovics ebben a periódusban szerzett elvitathatatlan politikai érdemeket a CEU-ügyben. A nyilvánosságban ő vitatkozott az egyetem vezetésével, illetve ő színlelte azt, mintha a kormány megállapodásra törekedne. Palkovics felelőssége volt addig húzni az amerikai-magyar egyetem ügyét, hogy az átíveljen a következő kormányzati ciklusra, és kellő politikai muníciót szolgáltasson a kampány során a fideszes keménymag mobilizálásához.

Palkovics az egyetlen lehetséges módon jutott előre a kormányzati ranglétrán: nem csak vállalta a konfliktusokat, de generálta, és meg is vívta őket.

A leköszönő államtitkár így 2018 tavaszán már önálló innovációs minisztériumot állíthatott fel a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) romjain, és pozíciója azóta is csak tovább erősödik.
Szót mert emelni még Mészáros Lőrinccel szemben is

A 2018-as újabb kétharmados diadal után Orbán Viktor úgy döntött, hogy Simicska Lajossal együtt eltemeti a hozzá legszorosabban kötődő fejlesztési tárcát, és egy új minisztériumot hoz létre annak romjain. Az NFM-et előbb Fellegi Tamás, Németh Lászlóné, a poszt-Simicska korszakban pedig Seszták Miklós vezette. Orbán döntése nyomán az NFM illetékességi köreit megpróbálták szétkapkodni a különböző minisztériumok.

Korábban az NFM volt felelős az állami vállalatok felügyeletéért és a fejlesztési pénzek szétosztásáért. A jogutód ITM elődjéhez képest sok területet elveszített: a kormányzati informatika például a belügyhöz és Rogán Antalhoz, a hírközlés szintén Rogánhoz és a kommunikációs tárcához került.

A vagyongazdálkodásért felelős tárca nélküli miniszter Bártfai-Mager Andrea vitte lényegében az összes nagyobb állami vállalatot, az MVM-től kezdve a Magyar Postán át az MFB-ig. A 2018-as kormányban, a Miniszterelnökség meggyengülésével párhuzamosan több, nagyjából hasonló mennyiségű és jelentőségű területet átfogó tárcát hozott létre a miniszterelnök.

De Palkovics kimentett magának fontos elemeket, és az ITM nem lett súlytalan minisztérium, sőt. Ide tartozik azóta is több, stratégiainak tekinthető infrastrukturális beruházás, az energetikai stratégia meghatározása, és az uniós fejlesztési források több területe is. Palkovics az ember, aki a legtöbb szabadon elosztható pénzt kezeli a kormányban - írtuk még a minisztérium alakulásakor.

Az ITM egyik fontos területe lett többek közt a közlekedéspolitika, azon belül pedig a vasút, benne az elkövetkező évek legnagyobb jelentőségű infrastrukturális beruházásával, a Budapest-Belgrád vasútvonal kiépítésével, aminek csak a magyarországi, Kelebiáig tartó szakaszának tervezéséről és kivitelezéséről szóló szerződés értéke eléri az 590 milliárd forintot.

Ez annál is inkább mondható jelentős fegyverténynek, mert egyébként a Homolya Róbert vezette MÁV a közvagyonért felelős Bártfai-Mager Andreához tartozik. A kínai-magyar közös gigaberuházást azonban Orbán Viktor kifejezetten Palkovics felügyeletére bízta.

„Palkó”

- ahogy a kormányberkekben becézik - egyáltalán nem az a gyengekezű miniszter, mint ahogy egyébként ellenakarói szeretik jellemezni. Egy kormányközeli forrás szerint például, ha udvariasan is, de merészelte kritizálni Mészáros Lőrinc üzlettársait is a kínai-magyar beruházás ügyében.

A tervek szerint a volt felcsúti polgármester cégei 295 milliárd forint értékben szállnának be az „Egy út, egy övezet” program néven ismert kolosszális vasúti beruházásba, de a miniszter elégedetlen a tervek egyes műszaki és pénzügyi részleteivel, és ebben az ügyben a kormányfő is vele ért egyet. A következő öt év 5000 milliárdos út- és vasútfejlesztési tervét is Palkovics jelentette be.

Ismerői szerint Palkovicson érződik, hogy az üzleti szférából érkezett; nem csak azért, mert nyelveket beszél (angol, német, orosz felsőfok, ritka erős kombináció az Orbán-miniszterek közt); de elsajátított egyfajta tárgyalási kultúrát is, ami egyes „díszminiszterek” vezetőiről nem mindig mondható el (egyik beszélgetőpartnerünk Semjén Zsoltot, Benkő Tibort és Nagy Istvánt is azok közé sorolta, akiknek szinte kizárólag reprezentatív feladatok jutnak).

Kinevezésekor Palkovicsnak az oktatás területéről is sikerült kimentenie magának értékes területeket; így például a ciklus kezdete óta hozzá tartoznak kapcsolódó háttérintézmények, mint a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal és a Szakképzési Centrumok, és a ciklus elejével kezdődően ambicionálta, hogy hozzá kerüljenek a felsőoktatási intézmények is.

Palkovicsnak régóta határozott elképzelései vannak ezen a területen: már 2017 őszén, államtitkárként arról beszélt, hogy be kell kapcsolni a nemzetközi v

érkeringésbe az intézményeket; emelni a bérszínvonalat, versenyképesebbé tenni a rendszert; jobban hozzáigazítani a felsőoktatás arányszámait és a szakképzési rendszert a modern ipar diktálta feltételekhez.

Viszont miközben víziót fejtegette értelmiségi fórumokon, másik kezével - megfelelve a legfelsőbb hatalom politikai elvárásainak - hónapokon keresztül packázott a CEU-val; és kíméletlenül csuklóztatta azt az egyetemet, amely egyébként a magyar kutatás-fejlesztés egyik legfontosabb bástyája volt az elmúlt évtizedekben. Palkovics, ha kellett, ígért, ha kellett, tárgyalást imitált; és kitartóan asszisztált ahhoz a színjátékhoz és politikai kampányhoz, amit a kormány rendezett az egyetem és Soros György körül a 2018-as választási kampányban.
Ledominálta az Akadémiát, ahonnan maga is érkezett

A mostani döntés előéletéhez hozzátartozik, hogy Kásler miniszter a kormányalakítás óta egyetlen kézzel fogható elképzeléssel nem állt elő a felsőoktatás átszervezése ügyében. A kormány belügyeit ismerő egyik forrásunk szerint ugyanakkor nem is várt tőle ilyesmit a miniszterelnök, aki már 2018 tavaszán fontolgatta, hogy Palkovicshoz utalja a felsőoktatás ügyét; de előtte még egy fontos feladatot kijelölt az innovációs miniszterének.

Orbán Viktor leginkább arra lehetett kíváncsi, hogy Palkovics milyen áldozatokra képes annak érdekében, hogy megvalósíthassa terveit. Minisztere a Magyar Tudományos Akadémia ellen felépített kampányban pedig bizonyította, hogy lojalitását nem érheti kétség. Palkovics 1994-ben lett az MTA Számítástechnikai Kutatóintézete, a SZTAKI tudományos munkatársa, oda írta doktori értekezését is; később az akadémia levelező, 2013-tól pedig rendes tagja lett. Jószerivel teljes tudományos karrierjét az Akadémia támogatásával járta végig. Amikor viszont a legfőbb politikai hatalom válaszút elé állította, nem habozott.

2018 júniusában, mikor az újabb kétharmad után néhány héttel már lecsengeni látszott a CEU-ügy, és oktatásügyi szakértők épp nagy erőkkel vizsgálgatták az Egyesült Államokban, vajon valódi oktatás zajlik-e a CEU-kampuszán, a miniszter egyre intenzívebben kezdett foglalkozni az akadémia ügyeivel.

Palkovics egyeztetés nélkül magához rántotta az MTA 28 milliárdos kutatási költségvetését, elküldte az intézményt egykor vezető Pálinkás Józsefet a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal éléről, és világossá tette, hogy a minisztérium a kutatóhálózatok önállóságának felszámolására tör.

A 2018-as év második felében és a 2019-es év első hónapjaiban a lapokban állandó téma lett az MTA kutatóintézeteinek függetlensége. Palkovics az Akadémia elleni hadjáratot a CEU ellenihez képest sokkal folyékonyabban vezényelte le. Olyan stílusban, ahogy a kormányfő szokta: kijelentette, hogy az átszervezés a kutatás szabadsága érdekében fontos, mielőtt az érintettek szemébe hazudta, hogy semmi nem fenyegeti függetlenségüket.

Palkovicsnak nemzetközi porondon is el kellett ismernie, hogy hónapokon keresztül nem mondott igazat a kormány. Ez pedig tipikusan olyan feladat, amit a miniszterelnök szívesen utal az egyes szektorokért felelős miniszterek munkakörébe.

Két héttel később a kormánypárti többség megszavazta a kutatóintézetek kiszakítását az akadémia alól.

Palkovics munkájának köszönhetően a kutatóintézetek függetlensége augusztus 1-én megszűnt. Három héttel később, szeptember elseji határidővel Orbán Viktor neki utalta a felsőoktatás ügyét.
Felülről lefelé

Az innovációs miniszter szerepe a Nemzeti Együttműködésben azért is érdekes, mert Palkovicsról nem állítható, hogy ne látná át azoknak a rendszereknek a működését, amelyeket most megpróbál felülről, erőből maga alá gyűrni. Épp ellenkezőleg: ismeri a felsőoktatás és a szakképzés rendszereit, eszközei pedig rezonálnak a miniszterelnök szándékaival is.

Palkovics már a '90-es évek közepén, alig 30 évesen a fékrendszergyártó Knorr-Bremse magyar leányának fejlesztési igazgatójaként dolgozott, és néhány év alatt felküzdötte magát a német nagyvállalat európai divíziójának kutatási vezetőjévé. Volt a hazai gépjárműipari szövetség főtitkára is, később pedig a járműmérnök-képzésben vállalt feladatokat, a Kecskeméti Főiskola járműtechnológiai tanszékét és a BME járműmérnöki tanszékét is vezette.

Szerinte Magyarország lemaradásban van a kutatás-fejlesztésben és innovációban a nemzetközi porondon, ezért szükséges a finanszírozási rendszert átalakítani. Egyik gyakran ismételt állítása, hogy Magyarországon a kutatások nem követnek piaci logikát; a felfedezések, tapasztalatok nem vezetnek innovációhoz, startupokhoz, azon keresztül újabb befektetésekhez, azaz üzlethez, nyereséghez és magyar világhírhez.

Palkovics elmondása alapján a most hiányzó innovációs kapacitást azzal lehet majd növelni, ha még szorosabb politikai felügyelet alá vonják az ezzel megbízott intézményeket.

Hogy ebbe a rendszerbe miként kapcsolódnak be a felsőoktatási intézmények, és a most szintén az ITM-hez kerülő felnőttképzés, az egyelőre nem világos. Palkovics mindenesetre több más nagyobb budapesti egyetem esetében is arra készül, hogy megvalósítsa az áprilisban leütött, júliustól működő Corvinus-modellt. (A miniszter tavaly októberben beszélt erről egy interjúban is.)

A Corvinust július óta egy közérdekű alapítvány - a Maecenas Universitatis Corvini Alapítvány - működteti, amelynek vagyonát a MOL és a Richter 10-10-százalékos részvénypakettje teszi ki, és a részvények osztalékhozama fedezi majd az egyetem céljainak megvalósításához szükséges forrásokat. Az állam ezzel pro forma kivonult az egyetem fenntartásából. Hogy ez a felállás miként vonatkoztatható majd más egyetemekre, az nem világos, de feltehetően az egyes (akár részben állami tulajdonú) tőzsdei nagyvállalatok szerepvállalása, és így ráhatásuk a képzések átalakítására megnövekedhet.

Ambíciókban egész biztosan nincs hiány. Palkovics elmondása alapján a Corvinus átalakításával elérhető lehet, hogy 2030-ra az egyetem Európa top 100 gazdasági- és társadalomtudományi egyeteme között legyen számon tartva. A jelek szerint a miniszter nagyon bízik abban, hogy sikerül az új struktúrában több hallgatót és tanárt is az országba csábítani. Más kérdés, hogy egyes félelmet szerint ez a szemlélet könnyen oda vezethet, ahogy arról Pavlik Lívia egyetemi kancellár beszélt egy tavalyi háttérbeszélgetésen, hogy megszűnnek az állami helyek a Corvinuson, és még nehezebb lehet majd megfelelő anyagi háttér hiányában helyet szerezni a legjobb egyetemeken.
Oszd meg, hogy minél több emberhez eljusson! - köszönjük >>
Ez is érdekelhet:
A Romániai Szövetség elnöke szerint nem bírálni kell Orbán Viktort, hanem lemásolni!
Magyarország kapj*a be - egyszerű üzenet a Románoktól!
MÁV dokumentum: rablóvonatokon vitték ki az értékeket a románok
Hírhez tartozó kép:
A Romániai Szövetség elnöke szerint nem bírálni kell Orbán Viktort, hanem lemásolni!
Magyarország kapj*a be - egyszerű üzenet a Románoktól!
Magyarország kapj*a be - egyszerű üzenet a Románoktól!
MÁV dokumentum: rablóvonatokon vitték ki az értékeket a románok
Hivatalos: Jobban élnek a románok, mint a magyarok!
Köztévé híradó: a Fradi bravúros 11-11-et játszott az Espanol ellen!
A józsefvárosi plébános gőzerővel kampányol a Fidesz mellett!
Moszkva: a tüntetők elleni fellépések durvasága már a putyinistáknak is sok
Puzsér: Berki Krisztiánt Rogán indította
Áder: Magyarország felelőssége kisebb a bolygóért
Hirtelen Rómába utazik Orbán Viktor
Segíts egy megosztással: hirtelen eltűnt 34 éves nőt keres a rendőrség!
Váratlan: Berki ma a jogi képviselőjével ment a tévébe
Semjén: a magyar növekedés mindig a német fölött lesz
Trump tejhatalma: pert indított az adóbevallásait bekérő ügyész ellen
A MÁV elismerte, hogy jogosak a kritikák
Nevet vált a Telenor! - a magyar állam megszerezte a szolgáltató egy részét!
Több mint 1000 tő kendert rejtett az orosházi kukoricás
Egyszerű felfestések, de gyalogosok életét menthetik meg
Hiába a büntetések, a horrorkaravánok továbbra egyre többen vannak!
Újabb százmilliós támogatások érkeztek a vád alá helyezett Simonkához közeli alapítványhoz!
Továbbra is csőbe húzza az utazókat a Booking.com, hiába ígértek mást
2,5 milliárdért elköltözne a Politikatörténeti Intézet
Már a felfüggesztett börtönnek is örülne Galambos Lajos
Fideszes fórum botrány: a migránsoknak büdös a lábuk
Mi látszik valójában a titokzatos UFO-felvételeken?
8,5 évet kért Simonka Györgyre az ügyészség
Hétfő hajnalig nem lehet majd autózni a Belváros egy részén
Kegytárgyakat és a festményeket, is ellopott egy pap!
Nem szükséges vizsgálni hogy van-e átfedés Berki Krisztián és Tarlós István fideszes főpolgármester-jelöltek ajánlásai között
Gulyás Gergely azt mondta, ha Karácsony lesz a főpolgármester, Budapest nem kap fejlesztési pénzt, a Választási Bizottság szerint ez nem gond
Üzleti titok, hogy mennyiért vett az MVM egy veszteséges vízerőművet Erdélyben
Egyiptomi átverés: rémálom, amit a magyar társaságnak el kellett viselnie
Milliós gyerektartásra kötelezték Pécsi Ildikó fiát
Újra nő az üzemanyagok ára
Ingyen tűzifát oszt a kormány a lakosságnak
Halálra éheztették 9 hónapos kislányukat
Rossz hír Magyarországnak: Menekültek százezreit küldhetik vissza a németek
Saját magát videózta M. Richárd a halálos balesetkor
Okos tévén keresztül figyelnek meg az otthonodban!
Jóbarátok: A divatcéget megihlette a gyönyörű Rachel Green, vagyis Jennifer Aniston
Orbán: titkosszolgálatra van szüksége a magyar államnak
A polgármester szerint magánügy, hogy a gyereke méregdrága magániskolába jár
Nem kapott fizetés nélküli szabadságot a Momentum mentős polgármesterjelöltje
Fideszesnek hitt kerületben fej-fej mellett a kormánypárti és az ellenzéki jelölt
Ami Mészárosnak a Balaton, az Sesztáknak a Rétközi-tó
Menedékjogért folyamodott egy magyar az Egyesült Államokban a politikai helyzetre hivatkozva
Sajnálja a MÁV, amiért négy vonata is kimaradt egyetlen napon
Titkosított telefonszámot is fel tudott hívni egy Fideszes aktivista
Budapesti gigaépítkezés: külföldi partnerrel tárgyalnak a jegybanki alapítványok
Golyót eresztettek a Kecskemét volt focistájába a nyílt utcán!
Káosz várható: Hiány van egy bárányhimlő elleni oltásból
Durvul a kampány: a polgármester erőszakkal vádolja fideszes kihívóját
Most az a szokás, hogy hamisítják a múltat mindenfelé
Orbán kormány rémálma: 9 korrupt minisztert lecsukatott, most az Európai Ügyészség élére került!
560 milliárd forintot ad a román nyugdíjasoknak a magyar kormány!
Román rendszámú furgonból rakják fel a Fidesz plakátjait Szegeden
Fának csapódott és szénné égett egy autó!
A BMW rendszere észlelte, hogy baleset történt és azonnal segélyhívást indított Csepregen!
Tüzet nyitottak az orosz határőrökre az észak-koreai illegális hajósok
Leugrott egy fiatal a sashalmi kilátóról
Horror Oroson: Százszor visszanéztem, ahogy lelövik a testvéremet!
Ittas kamionsofőr hajtott bele egy gabonaszállítóba
Otthonápolási díj, túlóratörvény, lakhatási válság: egyik szavazásra sem ment el a Fidesz!
Levélben kérte a Fideszes politikus, hogy az energiaital gyártó perelje be az ellenzéki Bomba Gábort
Kampányfogás: Győr polgármestere újra átadott egy fél éve elkészült futópályát!
Gulyás Gergely egypártrendszert szeretne
Felmentették a szülőket, akiknek a kisfiát agyonütötte a lopott árammal működő hűtő
Cirkuszi zenét bömböltettek a járműből a Fidelitas tagjai Karácsony Gergely sajtótájékoztatóján!
Mozdonyvezető-hiány miatt maradnak ki a vonatok
Családok Angyala-díjat kapott Balog Zoltán és Lovasi András
Tavaly a romák szavazataival nyert a Fidesz, most is a telepen dől el a választás!
Megdöbbentő fotó: talán föld alatti bunker épül a titkos Orbán-birtokon
Hisz a közoktatásban a debreceni polgármester, de inkább évente hárommillióért taníttatja a gyerekét
Milliárdokkal drágult a tatabányai sportcsarnok, óriásit kaszálnak Mészárosék!
M. Richárd videózta magát a baleset pillanatában és még sok más is kiderült!
Balesetveszélyesek az itthon gyártott tűzoltóautók, de ugyanitt gyártják majd a mentőket is
A bíróság felmentette a fukushimai atomerőmű vezetőit a felelősség alól
Másodjára is felavatták ugyanazt az utat a Fideszesek Zalaegerszegen!
Tarlós: Gergő, te bejöttél velem a ringbe, én ki foglak téged ütni!
Fideszes irodavezető tűnt fel Berki Krisztián mellett egy kampányfilmben
Megállókat kihagyva száguldott egy elszabadult metró Párizsban!
Nébih: tényleg készült terv a házi sertéstartás felszámolására
Nem volt mozdonyvezető, ezért nem indult vonat kedden
Ürülékkel kenték össze a momentumos aktivista autóját! - kép a cikkben!
Hónapokat kell várni a hasi ultrahangra több budapesti szakrendelőben!
Rasszista gesztus kezdte ki Justin Trudeau hírnevét
Pintér: akkora siker a magyar gyártású tűzoltóautó, hogy ezért ma már a mentőket is ugyanott építik fel
Kőszeg Ferenc: Csúszópénzt elfogadni viszolyogtató
Handó Tünde kérdőívvel akarja megdolgozni a bírósági dolgozókat
Magyar valóság: kocsiban ragadt, pedig csak BMW-t akart ellopni!
Titokzatos vevő jelentkezett be a budai magánkórház eladó épületére
Gyönyörű pillanat amikor ez az oroszlánpapa először találkozik a kölykével
Fidesz kampány: Novák Katalin és Klausmann Viktor gyerekjátékok között interjúvolták meg egymást
Tiborcz már egy étterem és egy bornagyker körül sürgölődik
Gyerekekkel teli óvodára lőttek rá Révkomáromban
Segíts egy megosztással: nem ment haza a kis Kristóf!
S. O. S. - sürgősen gazdi kell ennek cicának! - minden megosztás számít!
Még mindig nincs ítélet Berki Krisztián ügyében
Az átadás után egy nappal már fel is bontották a burkolatot a 47 milliós parkolóban!
Fordulat Brexit-ügyben: Nagy-Britannia EU-tag maradhat, az elmúlt évek káosza pedig felesleges volt
Rengeteg gyógyszert kivontak a hazai forgalomból – Ez most hiánycikk lesz
Így vágták ki az összeroncsolódott autóból a Zámolynál balesetet szenvedett részeg sofőrt
Iráni bázisról indíthatták a szaúdi olajfinomító elleni támadást
Műszaki hiba miatt bömbölt a Rammstein a Puskás Arénából
Kövér: Magánügy, hogy Orbán Csányiék szigetére ment-e nyaralni
Budapestet is elérte a trágyaszag
Átadott egy parkolót a fideszes képviselő, egy kisfiú még trombitált is neki
Gyöngyöspata ismét felkerült a térképre: Iskolai bántalmazási ügy zaklatta fel a kisvárost!
Tarlós: A Margitszigeten talán olyan gyávának tűntem?!
A Fidesz el sem ment, így határozatképtelen lett a parlamenti ülés, ahol a klímaválságról vitáztak volna
Egyre több az üres tanári állás!
Megtarthatja érdemkeresztjét a bicskei gyermekotthon jogerősen elítélt egykori igazgatója
Hallgassanak a tudományra – Greta durván beolvasott az amerikai politikusoknak
7 forintot ugrik a benzin ára
2,5 milliárdra drágult a Németh Szilárd-féle birkózócsarnok
Egy teljes sascsaládot megmérgeztek Békés megyében
Hivatalos: valódiak a furcsa repülő tárgyról készült videók
Jogerős: jár a kártérítés a gyöngyöspatai roma diákoknak
Bíróság elé állítják a nőt, aki három kismacskát ásott el élve
Iskolások előtt adott át egy fél éve kész futópályát Borkai Zsolt
Lehetetlen megfékezni a kórházi adósságot!
Mindenki kiakadt egy menstruációs betét reklámja miatt!
A Belügyminisztérium mégsem vizsgálódik a Microsoft-botrányban
Lopott árammal okozták gyermekük halálát, értelmi képességeik miatt mentették fel őket
Will Smith születésnapi koncertet ad Budapesten!
Bántalmazott egy nőt, segítsen a rendőrségnek megtalálni!
Íme az első londoni repülőtér, ahol arcfelismeréssel dolgoznak majd
Rákkeltő hatóanyag lehetett a savlekötőkben!
Kisiklott tehervonat miatt van káosz a MÁV-nál!
Fideszes politikus kérte, hogy a Bomba energiaital perelje be Bomba Gábort
Komplett antennarendszert épített ki a kórházban a tévéket adományozó szerelő
Gulyás Gergely: remélem, hogy legközelebb már nem áll ki senki a fideszes jelölt ellen
Hajszárítóval a kézben ült ki egy nagymama az útra, hogy lelassítsa a gyorshajtókat
Botrány: falomlás a Budai Várban
Saját vizeletükben feküdtek a kutyusok a barcsi kutyatenyésztőnél
Olaszország nekiment Orbánnak: Magyarország közönye miatt élünk migrációs vészhelyzetben
3 év börtönt kapott a bajóti tragédiát okozó sofőr
Meghalt a 10 éves kislány akit agyevő amőba támadott meg
London: A zsúfolt vonaton kényeztette szerelmét egy 64 éves férfi
Hazudott a francia tanár a terroristákról, saját magát vágta meg
Terrorellenes Iszlám-szövetség alakult az ISIS ellen
Tengerbe fulladt az egész családja, mindenkit maradásra buzdít Szíriában
Ismét tömegverekedések és gyújtogatások voltak Németországban
Eltiltja-e gyermekét Liptai Claudia Gesztesitől?
THE POST
Amit látsz, az a hír, amit tudsz, az a háttér, amit érzel, az a vélemény!
COPYRIGHT © 2019. minden jog fenntartva