thepost / Magyarország / Budapest / 2019.08.25
THE POST
           
25
A hitleres videók készítésével meggyanúsított fiút máig üldözi az igazgatónő bosszúja!
Ez is érdekelhet:
200 millió forintot fordít a kampányra Orbán!
Budapest belvárosában raboltak ki egy fiatal srácot!
Az orvosok gyakran cselédnek néznek minket! - elegük van az ápolóknak!

A szekszárdi gimnáziumról szóló hitleres videók miatt indított bosszúhadjárat lassan két éve tart.
A gúnyos mém miatt indult botrány odáig fajult, hogy a gyámügy pártfogói és védelembe vételi eljárást indított a családdal szemben.
Az alapos vizsgálat megállapította, hogy a családdal minden rendben van, és lezárták az ügyet. Ennek ellenére most a hatóságok váratlanul újabb védelembevételi eljárást kezdeményeztek.
Az igazgató által indított becsületsértési eljáráson számos hatóság dolgozik évek óta, a szülők viszont hiába próbálják védeni a gyereküket. A KLIK-től, az ügyészségen át, a minisztériumig minden intézmény kiáll az igazgatónő mellett.

Két év után sem zárult le a nyomozás, amit a Szekszárdi Garay János Gimnázium egyik diákja ellen indított az igazgató. Heilmann Józsefné azzal gyanúsítja egykori diákját, hogy gúnyolódó hitleres mém videókat készített róla és a tanárokról. Ilyesmikről van bennük szó:

„A kórusunk is olyan gyenge, mint a lepkefing. A diákok pedig szívből utálják.”

„Elszomorító a helyzet. Egyre több szülő íratja át a gyerekét a szomszédos gimnáziumba, szekszárdi ellenségünkbe az I. Bélába, na meg persze az Andorka vezette megyei vetélytársunkba, a Petőfi Gimibe, ahol nem tapossák ki a diákok lelkét.”

„A tesitanároknak is megmondtam, ne fogdossák a lányokat.”

„Szinte az egész osztálya 2-es történelemből, mert többet követel és kurvára szeret az elbaszott életéről pofázni töri helyett.”

Ákos ellen az eljárás még 2017. októberében indult, amikor behívatták az igazgatói irodába, ahol a tanárai arról győzködték, hogy vallja be, ő készítette a videókat, és írjon alá egy papírt, amiben beismeri tettét. A diák rendőrségi vallomásában arról beszélt, hogy 1,5 óra után már sírva kérte, hogy engedjék el, cserébe elismerte, hogy az egyik videó elkészítésében részt vett, majd a kihallgatásról készült feljegyzést aláírta. A szülők elmondása szerint Heilmann Józsefné ezt követően ultimátumot adott: vagy elviszik az iskolából Ákost, vagy fegyelmit indít, és feljelentést tesz ellene. A szülők, remélve, hogy elkerülhetik a gyerek további meghurcolását, úgy döntöttek, hogy átviszik Ákost Bonyhádra. Nem jött be a terv. Heilmann Józsefné ettől függetlenül a diák által aláírt jegyzőkönyvvel a kezében feljelentést tett becsületsértés miatt, majd utasította Ákos osztályfőnökét, Gulácsy Beátát, hogy utólag írjon be rovót a diáknak. Közben egy rakás igazolatlan hiányzás is bekerült a diák elektronikus naplójába, annak ellenére, hogy bizonyíthatóan részt vett az órákon. Ezt onnan is lehet tudni, hogy a napló szerint osztályzatokat is szerzett az ominózus napokon. Ákos tanárai és osztálytársai szerint is nagyon megviselte az igazgatói irodában lezajlott kihallgatás. Ennek tudják be, hogy a rákövetkező napon egy autó is elütötte. Ő volt a figyelmetlen. Nem sérült meg súlyosan.

Az október 18-ai becsületsértéssel kapcsolatos bírósági tárgyalás az igazgatónő számára nem várt eredménnyel zárult. A bíróság megállapította, hogy a Heilmann Józsefné által kicsikart, majd a bíróságon benyújtott kihallgatási jegyzőkönyv nem tekinthető okiratnak, hiszen azt szülő vagy törvényes képviselő nélkül írta alá a fiatalkorú tanuló. Ez a bíró véleménye szerint sérti a gyerekek jogairól szóló New Yorki-i egyezmény 40. cikkében foglaltakat. A bírósági jegyzőkönyv szerint az igazgató erre így reagált:

„Jól néznénk ki, ha minden ilyen elbeszélgetésről értesítenénk a szülőket. Különben is másnap már szóltam a szülőknek. Jegyzőkönyv nem készült az elbeszélgetésről, a gyerek az általam a bíróságnak megküldött feljegyzésből nem kapott egy példányt sem. Ennek a gyereknek mindent lehet, csak a gyereknek van joga? Nehogy már mi maradjunk alul ebben az ügyben.” A bíróság kihirdette, hogy az eljárást megszünteti.

Egy pillanatra úgy tűnt, hogy az ügy

nyugvópontra jut. De Heilmann Józsefné nem adta fel, és két tanárával együtt újabb feljelentést tettek, de már nem ismeretlen tettes, hanem személyesen Ákos ellen. A diákot az újabb eljárásban ismét kihallgatta a rendőrség. Ezzel párhuzamosan újabb hatóság csatlakozott be az ügybe. A szülőket levélben értesítették, hogy a Tolna Megyei Gyámügyi és Igazságügyi Osztály eljárást indított Ákos védelembe vételének és megelőző pártfogásának elrendelése ügyében. A gyámügy 2018. július 18-án délelőtt 10 órakor kiment a családhoz, hogy környezettanulmányt készítsen a diák családi körülményeiről. Közben a bűnüggyé dagasztott diákcsíny az országházig is elért. Rétvári Bence Emmi-államtitkár reagált a botrányra: „A fenntartó a bejelentést kivizsgálta, és megállapította, hogy a fenyegetéssel történő eltanácsolás esete nem támasztható alá.”

A gyámhatósági vizsgálat, amit a szekszárdi rendőrség megbízásából indítottak, az egész családnak kellemetlen és megalázó procedúra, aminek során hivatalnokok állítanak be a család lakóhelyére, tüzetesen megvizsgálják, meghallgatnak minden érintettet, feltérképezik az egész család életét, a gyerek iskolai körülményeit, a tanárokat, a barátokat, a munkahelyet, az egészségi állapotot, a szabadidős tevékenységet, az esetleges korábbi szabálysértéseket, a gondolkodásmódot, a pszichológiai állapotot, jó és rossz szokásokat. Majd végül ítélkeznek, hogy jó vagy rossz családról van-e szó. Ebben az esetben még az osztályfőnök is hosszú iskolai jellemzést készített Ákosról. Ebben szerepel az alábbi rész:

„A megkeresésben szereplő ügy nagyon megviseli. Zárkózottá válik, ha erre terelődik a szó. Érzékeny személyisége nehezen dolgozza fel a vele történteket.”

A vizsgálat fontos része volt, hogy megállapítsák, fennáll-e a veszély, hogy a tanuló ismét elkövet a korábbihoz hasonló vagy más bűncselekményt. Mindezt úgy, hogy az ügyében máig nem született ítélet. Tehát nem bizonyított, hogy Ákos elkövette a diákcsínyt. A gyámügyi vizsgálatot 2018. augusztus 17-én a hivatal lezárta. A végzés szerint Ákos életkörülményei átlagon felüliek. Családi körülményei rendezettek. Szüleivel való érzelmi kapcsolata kiegyensúlyozott, kölcsönös bizalmon alapszik. A család és a gyerek erkölcsileg, intellektuálisan, érzelmileg, anyagilag, tehát mindenhogy rendben van.

Ákos szülei már azt hihették, hogy lassan lezárul a rémálom, amikor is levelet kaptak az ügyészségtől, hogy az eljárást elfogultság miatt Tolnából áthelyezik Baranyába, ahol újrakezdik, illetve folytatják a fiú elleni nyomozást. Ennek súlyos következménye, hogy a családot ismét megkereste a Tolna Megyei Kormányhivatal. Bejelentették, hogy egy évvel a legutóbbi vizsgálatuk lezárta után újabb pártfogói, gyámügyi vizsgálatot indítanak Ákos ügyében, és ismételten látogatást kell tenniük a családnál. A fiú közben leérettségizett, elmúlt 18 éves, felvették egyetemre, így a pártfogásba vételnek, ha csak ő nem kéri, egyébként sincs sok veleje.

Tehát az eljárás, amit az igazgatónő anno indított, még sokáig elhúzódik, ezzel szemben viszont folyt az ügyben egy másik nyomozás is, amit viszont villámgyorsan lezártak a hatóságok. A szülők feljelentést tettek a gyerekükkel szembeni szabálytalan iskolai eljárások miatt, az igazgatói irodában lezajlott kihallgatása miatt és a napló meghamisításának ügyében. A panasz mind a hatóságokról, mind a KLIK-ről, mind a minisztériumról lepattant. Mindenhol megszüntették az eljárást. Rétvári Bence államtitkár felszólította Heilmann Józsefnét, hogy „a jövőben szabályszerűen, a jogszabályokban és belső szabályzatokban leírtakat betartva, járjon el”, és ezzel az ügyet lezárta.

A botrányt elindító videó és Ákos édesapjával készített interjúnk:

Oszd meg, hogy minél több emberhez eljusson! - köszönjük >>
Ez is érdekelhet:
Altatásveszélyben van ez a kutyus! - minden megosztásra szüksége van!
A kormány szerint nem probléma, hogy Simonka Györgyöt bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással gyanúsítják!
Klausmann Viktor büszkén áll ki a Fidesz mellett Gyöngyösön!
Hírhez tartozó kép:
Altatásveszélyben van ez a kutyus! - minden megosztásra szüksége van!
A kormány szerint nem probléma, hogy Simonka Györgyöt bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással gyanúsítják!
A kormány szerint nem probléma, hogy Simonka Györgyöt bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással gyanúsítják!
Klausmann Viktor büszkén áll ki a Fidesz mellett Gyöngyösön!
200 millió forintot fordít a kampányra Orbán!
Budapest belvárosában raboltak ki egy fiatal srácot!
Az orvosok gyakran cselédnek néznek minket! - elegük van az ápolóknak!
Több kerületben razziázott a rendőrség!
Hiába várják haza: újabb halálos vonatgázolás történt!
Több mint 300 ezer ajánlóívet adtak ki a választási irodák az első nap!
Most először indul egy postás a budapesti főpolgármester-választáson!
Megtörtént az első bűntény a világűrben!
Szomorú hír: veszélyeztetett faj lett a zsiráf!
Durván fenékbe billentik a szemetelőket Berlinben!
150 tonnával több műanyagszemetet termelt Budapest a műanyagmentes júliusban!
Észak-Korea minden hétvégén rakétákat lő ki!
100 milliárdot hajlandó szánni a kormány az eredetileg 10 milliárdosra tervezett kézicsarnokra!
Hiába kérték két napja a rendőrséget, hogy menjenek ki a budai lakáshoz, ahol az apa megölte a 4 éves gyermekét!
Az év botránya: 250 milliárd forintot loptak el az ukrán lakosságtól!
Egy postás is indul a budapesti főpolgármester-választáson!
Még csak most engedélyezte a brazil elnök, hogy a hadsereg is segítsen az oltásban!
Nem csak az erdőtüzeket, most már a brazil elnököt is meg akarják állítani!
A kormány 70 milliót csoportosított át a Szent Jobb-díszkocsi rekonstrukciójára!
Orbán új pozíciót hozott létre: Fürjes lett a Puskás-stadion és a foci-Eb feje!
Belső vizsgálat indult a rendőrségen a budapesti családgyilkosság miatt!
Aranyérmes Kopasz és Csipes is! - megvan az első olimpiai kvóta!
A magyar tűzoltók háromnegyede fontolgatja a pálya elhagyását!
Hírtelen Magyarországra jön Erdogan! - Orbán hadiipari segítségében bízik!
Vallomást tett a balatonfűzfői gyilkosság gyanúsítottja!
Bírósághoz fordul az utcára dobott budafoki idős bácsi!
Orbán megdícsérte magát nyugdíjasoknak adott 9000 forint miatt, a rossz dolgokért pedig Gyurcsány a hibás!
Roham van az ügyfélszolgálatokon a rezsiutalványok miatt!
Bajban a CBA - már a Duna Plazában is bezár egy boltjuk!
Milliós gyerektartásra kötelezték Pécsi Ildikó fiát
Újra nő az üzemanyagok ára
Ingyen tűzifát oszt a kormány a lakosságnak
Halálra éheztették 9 hónapos kislányukat
Rossz hír Magyarországnak: Menekültek százezreit küldhetik vissza a németek
Berlin: Félmillióba is kerülhet, ha nem takarítja fel a kutyapiszkot!
A kormány 4,6 milliárdot ad a PVSK sporttelep felújítására!
Óriási bukás volt Budapesten a műanyagmentes július!
Orbán bejárta az országot, de volt, ahol ez is kevés volt!
Orbánék őrült munkába kezdtek! - eldördült az önkormányzati választások startpisztolya!
Végre lépéseket tettek az Amazonas megmentésére!
Most eldől, meg lehet-e fékezni Trumpot!
Az apa végzett a gyerekével Budán!
Tibike szívszorító története - a szülőknek nem kellett a kisfiú!
Volt GVH-elnök: központosított a korrupció Magyarországon!
EXKLUZÍV - kitálal Gyula fideszes képviselője!
Orbán Viktor: Paks nélkül nincs alacsony rezsi!
Választási osztogatás: Orbán tudja, hogy kell meggyőzni a szavazókat!
Meghalt az egyik leggazdagabb ember a Földön!
Egy brit politikus videón buktatta le Orbán teraszbuliját!
A fideszes polgármestere feljelentett egy kommentelőt!
Megkezdte az ügyészség a nyomozást Microsoft-ügyben!
Ember okozta az amazonasi esőerdőt pusztító tűzvészt!
Budai családirtás: Két felnőtt és egy gyerek holttestét találták meg!
Erdogan felhívta Putyint mert aggódik!
Megvan az első magyar arany a kajakvébén!
Kezünkben a rák elleni gyógyszer mégsem használjuk!
Horror Budán: az apa ölt, majd öngyilkos lett!
A gyermekéhezés elleni harc ideiglenesen elnapolva!
Meghiúsult a felvásárlás, bajban lehet a Metro!
Játékboltos vett milliárdos irodaházat - nálunk ez is megtörténhet!
Hivatalos: Vesztegetés miatt vádat emeltek az Országos Roma Önkormányzat elnöke ellen!
Parlamenti vigyorgás: Flóri, hol a pénz?
Nehézségeiről vallott a csodagyerek: Szász Marcinak csak ártott a hírnév!
Elszabadult egy királypiton az egyik budapesti lakótelepen!
Orbán kampány: rezsiutalványt kapnak a nyugdíjasok!
Megrázta a környéket a balatonfűzfői ház udvarán talált holttest!
Hiába követelik a pálmaolajjal készült termékek bojkottját, Indonéziának ez túl nagy üzlet!
Orbán volt sajtófőnöke lett az Országos Széchényi Könyvtár vezére!
Több mint 1 millió család kapja meg a szeptemberi családtámogatást!
Lassan elfogy az étel mégsem köthet ki a menekülteket szállító hajó!
Brazíliának nincs pénze az erdőtüzek ellen harcolni, adomány pedig nem érkezik!
Halálos gázolás a Balaton partján! - állnak a vonatok!
Bombariadó miatt lezárták New York egyik legnagyobb hídját!
Maga alá gyűri az egyetemeket Palkovics!
Íme a világ legkisebb személyautója!
Útbővítéseket és útfelújításokat ígér a kormány!
Holtan találták az egyik eltűnt barlangászt a Tátrában!
Várandós volt a Kismarosnál történt vonattragédia egyik áldozata!
Az amerikaiak 62 százaléka szerint Trump alkalmatlan!
Titok, hogy Orbán miért nem küldött gyásztáviratot Heller Ágnes halálára!
Magyar sikerfilm hozta el az emberi jogi díjat a Filmfesztiválról!
Egy korszak vége: logót vált a Volkswagen!
Kozák hidegzuhanyként élte meg a csütörtöki kizárást!
Teljes az ellenzéki összefogás több településen!
Még mindig gyerekekkel foglalkozik a papi rendből kizárt egykori plébános!
Veszélybe került a Ripost és a Lokál függetlensége!
Az első magyar mensibugyi: imádják a nők!
Két gyermek is meghalt a Lengyel-Tátrát ért villámcsapásokban!
Átvilágítás: 55 millióval támogatta a turisztikai ügynökség kabinetfőnök panzióját!
Büntetlen előélethez kötnék az önkormányzati lakásbérlést!
Macron: világválságnak kell tekinteni az amazonasi erdő tűzet!
Kezdődik a háború: Már nyomtatják az aláírásgyűjtő íveket!
Bárkit megölhetett volna a 140-nel száguldozó 8 éves kisfiú!
A Brexit óta egyre többet zaklatják a kelet-európai diákokat a brit iskolákban!
Gyanúsítottként hallgatta ki Demeter Mártát az ügyészség!
Kétszázezer forint büntetést kapott a magyar csapat mert a szurkolók végigzsidóztak egy meccset!
Magyar módszer segíthet időben felismerni a Lyme-kórt
Csapnivaló játékot mutatott a Fradi, de bizakodóak mert lesz visszavágó!
Tórekord: kifogta ezt az óriás pontyot a magyar srác, majd vissza engedte a vízbe!
Olyan országoknak van atomfegyverük, amelyek a klímaváltozás miatt a katasztrófa szélére kerülhetnek!
Vérből azonosítaná az infarktuskockázatot a legújabb magyar kutatás!
Fényes nappal lopták el ennek a férfinek az autóját!
Megnyílt a közpénzcsap: plakátkampányokra megy el az adófizetők pénze!
Hiába felhős az ég, marad a nyár!
Statisztikákról és politikáról vitatkoznak a vezetők amíg pusztulnak az erdők!
Huszadszorra is megpróbálkoznak az ügynökakták nyilvánossá tételével! - sikertelenül!
Segíts egy megosztással az állatmenhelynek! - az utolsó autójuk is tönkrement!
Kétszájú halat fogott egy nő!
Megrázta a környéket az este történt balatonfűzfői gyilkosság!
Robotkutyákat gyártanak, de mi lesz az igaziakkal?
Brutálisan összevertek két vendéget Madarason!
Elérte Magyarországot a sertés pestis! - már Békés megye határában jár!
Brutális méretű zöldséget termesztett a kertjében Horváth Éva!
Több mint 50 milliót kapott panziójára az államtól a mórahalmi polgármester kabinetvezetője!
Ilyen az ember: már a Marsra is atomot dobnánk!
Orbán 1992: Ha egy politikus családtagjának korrupciós ügyei vannak, az büntetőjogi és nem családi kérdés!
Állatok üvöltésétől hangos a lángoló Amazonas!
Ömlött az ürülék a folyóba Dunaújvárosnál a Fideszes kiskirályok miatt!
Egy holland falu ahol csónakok járnak az utcán autók helyett!
Súlyos hibát vétett a TEK, de gyorsan megmagyarázták!
Orbán: Magyarországon zéró tolerancia van, így ha korrupció gyanúja merül fel!
Az államtitkár négyéves kislánya most kapott kölcsön 100 milliót!
Gratulálunk: 103 éves lett Margitnéni Gö­döllő na­gyi­kája!
Kibontották a plafont, hatvanezer méhet találtak mögötte!
Ezeket a területeket bérli Mészáros Lőrinc Orbán apjától!
Egy 180 fős faluban vezetné be a polgármester a parkolási díjat!
Orbán és Deutsch Tamás a Várból mutatták meg, mennyire biztonságos az ország!
Mekkora Orbán és a család vagyona? - És hogyan veszik vissza tőlük?
Furcsa mondatok: Támadás készül Tarlós István ellen?
Még a Napot is eltakarja a lángoló Amazonas füstje!
Már nyolc holttest került elő a Dunából a Hableány áldozatain kívül!
Beidézte a rendőrség Kerpel Gábort egy sajtótájékoztató miatt!
Kásler: az emberi élet célja a gyermek!
Budapesten bármit lehet? - illegális kampány folyik!
Katar: Bekékültek az utak!
Ezért megérte tízmilliárdot költeni a Karmelita kolostorra...!
Hazudott a francia tanár a terroristákról, saját magát vágta meg
Terrorellenes Iszlám-szövetség alakult az ISIS ellen
Tengerbe fulladt az egész családja, mindenkit maradásra buzdít Szíriában
Ismét tömegverekedések és gyújtogatások voltak Németországban
Eltiltja-e gyermekét Liptai Claudia Gesztesitől?
THE POST
Amit látsz, az a hír, amit tudsz, az a háttér, amit érzel, az a vélemény!
COPYRIGHT © 2019. minden jog fenntartva