thepost / Magyarország / Budapest / 2019.12.15
THE POST
           
15
A hitleres videók készítésével meggyanúsított fiút máig üldözi az igazgatónő bosszúja!
Ez is érdekelhet:
Kidobták Orbán barátját a Szabadságpártból
Orbán Viktor gratulált Boris Johnsonnak, hogy érvényesítette népe akaratát
A skótok többsége az EU-ban akar maradni, jöjjön a függetlenségi népszavazás

A szekszárdi gimnáziumról szóló hitleres videók miatt indított bosszúhadjárat lassan két éve tart.
A gúnyos mém miatt indult botrány odáig fajult, hogy a gyámügy pártfogói és védelembe vételi eljárást indított a családdal szemben.
Az alapos vizsgálat megállapította, hogy a családdal minden rendben van, és lezárták az ügyet. Ennek ellenére most a hatóságok váratlanul újabb védelembevételi eljárást kezdeményeztek.
Az igazgató által indított becsületsértési eljáráson számos hatóság dolgozik évek óta, a szülők viszont hiába próbálják védeni a gyereküket. A KLIK-től, az ügyészségen át, a minisztériumig minden intézmény kiáll az igazgatónő mellett.

Két év után sem zárult le a nyomozás, amit a Szekszárdi Garay János Gimnázium egyik diákja ellen indított az igazgató. Heilmann Józsefné azzal gyanúsítja egykori diákját, hogy gúnyolódó hitleres mém videókat készített róla és a tanárokról. Ilyesmikről van bennük szó:

„A kórusunk is olyan gyenge, mint a lepkefing. A diákok pedig szívből utálják.”

„Elszomorító a helyzet. Egyre több szülő íratja át a gyerekét a szomszédos gimnáziumba, szekszárdi ellenségünkbe az I. Bélába, na meg persze az Andorka vezette megyei vetélytársunkba, a Petőfi Gimibe, ahol nem tapossák ki a diákok lelkét.”

„A tesitanároknak is megmondtam, ne fogdossák a lányokat.”

„Szinte az egész osztálya 2-es történelemből, mert többet követel és kurvára szeret az elbaszott életéről pofázni töri helyett.”

Ákos ellen az eljárás még 2017. októberében indult, amikor behívatták az igazgatói irodába, ahol a tanárai arról győzködték, hogy vallja be, ő készítette a videókat, és írjon alá egy papírt, amiben beismeri tettét. A diák rendőrségi vallomásában arról beszélt, hogy 1,5 óra után már sírva kérte, hogy engedjék el, cserébe elismerte, hogy az egyik videó elkészítésében részt vett, majd a kihallgatásról készült feljegyzést aláírta. A szülők elmondása szerint Heilmann Józsefné ezt követően ultimátumot adott: vagy elviszik az iskolából Ákost, vagy fegyelmit indít, és feljelentést tesz ellene. A szülők, remélve, hogy elkerülhetik a gyerek további meghurcolását, úgy döntöttek, hogy átviszik Ákost Bonyhádra. Nem jött be a terv. Heilmann Józsefné ettől függetlenül a diák által aláírt jegyzőkönyvvel a kezében feljelentést tett becsületsértés miatt, majd utasította Ákos osztályfőnökét, Gulácsy Beátát, hogy utólag írjon be rovót a diáknak. Közben egy rakás igazolatlan hiányzás is bekerült a diák elektronikus naplójába, annak ellenére, hogy bizonyíthatóan részt vett az órákon. Ezt onnan is lehet tudni, hogy a napló szerint osztályzatokat is szerzett az ominózus napokon. Ákos tanárai és osztálytársai szerint is nagyon megviselte az igazgatói irodában lezajlott kihallgatás. Ennek tudják be, hogy a rákövetkező napon egy autó is elütötte. Ő volt a figyelmetlen. Nem sérült meg súlyosan.

Az október 18-ai becsületsértéssel kapcsolatos bírósági tárgyalás az igazgatónő számára nem várt eredménnyel zárult. A bíróság megállapította, hogy a Heilmann Józsefné által kicsikart, majd a bíróságon benyújtott kihallgatási jegyzőkönyv nem tekinthető okiratnak, hiszen azt szülő vagy törvényes képviselő nélkül írta alá a fiatalkorú tanuló. Ez a bíró véleménye szerint sérti a gyerekek jogairól szóló New Yorki-i egyezmény 40. cikkében foglaltakat. A bírósági jegyzőkönyv szerint az igazgató erre így reagált:

„Jól néznénk ki, ha minden ilyen elbeszélgetésről értesítenénk a szülőket. Különben is másnap már szóltam a szülőknek. Jegyzőkönyv nem készült az elbeszélgetésről, a gyerek az általam a bíróságnak megküldött feljegyzésből nem kapott egy példányt sem. Ennek a gyereknek mindent lehet, csak a gyereknek van joga? Nehogy már mi maradjunk alul ebben az ügyben.” A bíróság kihirdette, hogy az eljárást megszünteti.

Egy pillanatra úgy tűnt, hogy az ügy

nyugvópontra jut. De Heilmann Józsefné nem adta fel, és két tanárával együtt újabb feljelentést tettek, de már nem ismeretlen tettes, hanem személyesen Ákos ellen. A diákot az újabb eljárásban ismét kihallgatta a rendőrség. Ezzel párhuzamosan újabb hatóság csatlakozott be az ügybe. A szülőket levélben értesítették, hogy a Tolna Megyei Gyámügyi és Igazságügyi Osztály eljárást indított Ákos védelembe vételének és megelőző pártfogásának elrendelése ügyében. A gyámügy 2018. július 18-án délelőtt 10 órakor kiment a családhoz, hogy környezettanulmányt készítsen a diák családi körülményeiről. Közben a bűnüggyé dagasztott diákcsíny az országházig is elért. Rétvári Bence Emmi-államtitkár reagált a botrányra: „A fenntartó a bejelentést kivizsgálta, és megállapította, hogy a fenyegetéssel történő eltanácsolás esete nem támasztható alá.”

A gyámhatósági vizsgálat, amit a szekszárdi rendőrség megbízásából indítottak, az egész családnak kellemetlen és megalázó procedúra, aminek során hivatalnokok állítanak be a család lakóhelyére, tüzetesen megvizsgálják, meghallgatnak minden érintettet, feltérképezik az egész család életét, a gyerek iskolai körülményeit, a tanárokat, a barátokat, a munkahelyet, az egészségi állapotot, a szabadidős tevékenységet, az esetleges korábbi szabálysértéseket, a gondolkodásmódot, a pszichológiai állapotot, jó és rossz szokásokat. Majd végül ítélkeznek, hogy jó vagy rossz családról van-e szó. Ebben az esetben még az osztályfőnök is hosszú iskolai jellemzést készített Ákosról. Ebben szerepel az alábbi rész:

„A megkeresésben szereplő ügy nagyon megviseli. Zárkózottá válik, ha erre terelődik a szó. Érzékeny személyisége nehezen dolgozza fel a vele történteket.”

A vizsgálat fontos része volt, hogy megállapítsák, fennáll-e a veszély, hogy a tanuló ismét elkövet a korábbihoz hasonló vagy más bűncselekményt. Mindezt úgy, hogy az ügyében máig nem született ítélet. Tehát nem bizonyított, hogy Ákos elkövette a diákcsínyt. A gyámügyi vizsgálatot 2018. augusztus 17-én a hivatal lezárta. A végzés szerint Ákos életkörülményei átlagon felüliek. Családi körülményei rendezettek. Szüleivel való érzelmi kapcsolata kiegyensúlyozott, kölcsönös bizalmon alapszik. A család és a gyerek erkölcsileg, intellektuálisan, érzelmileg, anyagilag, tehát mindenhogy rendben van.

Ákos szülei már azt hihették, hogy lassan lezárul a rémálom, amikor is levelet kaptak az ügyészségtől, hogy az eljárást elfogultság miatt Tolnából áthelyezik Baranyába, ahol újrakezdik, illetve folytatják a fiú elleni nyomozást. Ennek súlyos következménye, hogy a családot ismét megkereste a Tolna Megyei Kormányhivatal. Bejelentették, hogy egy évvel a legutóbbi vizsgálatuk lezárta után újabb pártfogói, gyámügyi vizsgálatot indítanak Ákos ügyében, és ismételten látogatást kell tenniük a családnál. A fiú közben leérettségizett, elmúlt 18 éves, felvették egyetemre, így a pártfogásba vételnek, ha csak ő nem kéri, egyébként sincs sok veleje.

Tehát az eljárás, amit az igazgatónő anno indított, még sokáig elhúzódik, ezzel szemben viszont folyt az ügyben egy másik nyomozás is, amit viszont villámgyorsan lezártak a hatóságok. A szülők feljelentést tettek a gyerekükkel szembeni szabálytalan iskolai eljárások miatt, az igazgatói irodában lezajlott kihallgatása miatt és a napló meghamisításának ügyében. A panasz mind a hatóságokról, mind a KLIK-ről, mind a minisztériumról lepattant. Mindenhol megszüntették az eljárást. Rétvári Bence államtitkár felszólította Heilmann Józsefnét, hogy „a jövőben szabályszerűen, a jogszabályokban és belső szabályzatokban leírtakat betartva, járjon el”, és ezzel az ügyet lezárta.

A botrányt elindító videó és Ákos édesapjával készített interjúnk:

Oszd meg, hogy minél több emberhez eljusson! - köszönjük >>
Ez is érdekelhet:
Még Romániában is többet tud költeni a lakosság, mint Magyarországon
A felcsúti akadémia 106 milliós ajándékot kap
Az új TB törvény: idén 75 ezer beteget kellett volna hazaküldeni ellátás nélkül
Hírhez tartozó kép:
Még Romániában is többet tud költeni a lakosság, mint Magyarországon
A felcsúti akadémia 106 milliós ajándékot kap
A felcsúti akadémia 106 milliós ajándékot kap
Az új TB törvény: idén 75 ezer beteget kellett volna hazaküldeni ellátás nélkül
Kidobták Orbán barátját a Szabadságpártból
Orbán Viktor gratulált Boris Johnsonnak, hogy érvényesítette népe akaratát
A skótok többsége az EU-ban akar maradni, jöjjön a függetlenségi népszavazás
Csak tűz esetén mehetnek be a hatóságok a Türk Tanács budapesti irodájába, aminek a működését a magyar állam fizeti
TV2 változás: Megszűnik az egyik legközkedveltebb műsor
Tragédia Kiskunhalason: az autó alól kiáltott segítségért az elgázolt kislány
Százezrével veszik a magyarok a kínai műfenyőt
Brutális módon akarta kivégezni áldozatát egy betörő kiskunhalason
41 tevét és egy oázist kínáltak Schmuck Andor feleségéért
Kiszállt a zughoteles cégből, állítja a fideszes képviselő
Megindult a trükközés a nagycsaládi autós támogatásért
Nemzetközi botrány: Haza akarnak toloncolni egy 16 éves magyar lányt
Józsefváros: A Macskafogó hősei elfoglalták egy panelház oldalát
Halálos tragédia az M5-ösön
Ha a vizitdíj kiverte a biztosítékot, akkor ebből még nagyobb balhé lesz
260 millióval drágultak a Fradi-edzőpályák
Megindították az eljárást a kgfb-díjak képzése miatt
Itt a gyalogosnak járt volna egy durva helyszíni bírság
Gazdag karácsony: több mint 1 milliárd forintot kapott Felcsút sportfejlesztésre
106 millió forintért épül futódomb Felcsúton
A Türk Tanács ingyen kap irodát Budapesten Orbántól
Segíts egy megosztással - gazdi kell a kis Justinnak
Az Országgyűlés fizeti Palányi Nórát, aki szerint Kocsis-Cake Olivio nem magyar, full színes bőrű, látszik, hogy etnikumilag nem tartozik ide
Fricz Tamás nyílt antiszemita uszítással esett neki Greta Thunbergnek
Iskolás fegyveres rablókat fogtak Budapesten
Átszelte Amerikát egy önvezető kamion
Hivatalosan tolvajozták le Matolcsyt
Blokád alá vette az ellenzék a szerb köztévét
Vizsgálóbizottság alakul Kispesten a korrupciógyanús ügyek vizsgálatára
Milliós gyerektartásra kötelezték Pécsi Ildikó fiát
Újra nő az üzemanyagok ára
Ingyen tűzifát oszt a kormány a lakosságnak
Halálra éheztették 9 hónapos kislányukat
Rossz hír Magyarországnak: Menekültek százezreit küldhetik vissza a németek
Három óra alatt három sofőr húzott el a rendőrök előtt 150-nél többel
Határ stop a fertőzések miatt: egy kiló almát sem lehet behozni
Megérkezett a kötelező E10-es benzin - nem minden autó fogja szeretni
Letöltendő börtönt kapott egy kamionos egy előzés miatt
Meghalt Danny Aiello, a Keresztapa II színésze
Rengeteg ember megijedt a törökbálinti földrengés miatt
Németh Szilárd már publikál is
Én végeztem az újraélesztést nem a trolivezető
Tetveket jelentett egy utas a vonaton, a MÁV azonnal lépett
Megöllek, üvöltötte a rendőröknek, majd rohanni kezdett feléjük
Megkezdődött a magyar űripar résztvevőinek a kiválasztása
A kormány szerint a magyar űrtechnológiával foglalkozó szakembereink már messze földön híresek
A fideszes Becsó Zsolt cége engedély nélkül működtetett hostelt a belvárosban
Elcserélt személyivel engedtek szabadon egy rabot a tiszalöki börtönből
Százezreket ígért a zuglói kokainos gázoló a tragédia után
Lehetetlen helyzetbe került a 7 gyermekes család - Sebestyén Balázs az emberek segítségét kéri
Novák Katalin: Rácz Zsófia látja a mindennapi problémákat
Eltörölt rendelet: Nem lehet többé 1 forintért parkolni
Több millió ember számára luxus a vezetékes víz
Két gyermek megsérült egy teherautóról leeső pótkerék miatt
Egy korábbi fideszes polgármester pénzt ígért egy erdélyi templomra, végül egy forintot sem utalt
Orbán engedett: megállapodtak az EU vezetői a klímacélokról
A klímavédelmet nem lehet az emberekkel megfizettetni
5 milliárdos költözés: Budai palotába költözött a Nemzeti Nyomozó Iroda
Nem vicc, tényleg visszajön a 17 fok
Kiderült: szállodája van egy fideszes képviselőnek
A magyar kéziválogatott kijutott az olimpiai selejtezőre
Ferencváros sem fizet a leváltott fideszeseknek a szabadságokért
Hivatalos: Folytatódhat a Szomszédok
Nem is a trolivezető élesztette újra a 19 éves lányt
Fontos változás jön a nyugdíjakkal kapcsolatban az új törvény elfogadása miatt
Villanyoszlop vágott ketté egy teherautót Budapesten
Havi 800 ezerért keres a Fidelitas munkaerőt
A világ végleg elbúcsúzik a fehér decemberektől
A Vatikán a szegényeknek szánt pénzt másra költi
Kirúgták a vizes vb körözés alatt álló gazdasági igazgatóját
Íme a lista hova reptették a Orbánt, Pintért és Szijjártót
Áder visszaküldött egy törvényt
Óriási a baj: teljesen kiszáradt a Viktória-vízesés
Gulyás: Kovács Zoltánt megilleti a szólásszabadság
Lángol Oroszország egyetlen repülőgéphordozója
Kitüntették a 18 éves lány életét megmentő BKV-sofőrt
A legfontosabb minisztériumok élére kerültek nők Finnországban
Újbuda szerződést bont Mága Zoltánnal
Egy kis területet zárnak le 27 állam- és kormányfő kedvéért Brüsszelben
Megzsarolta Orbán az Európai Uniót
Kiderült szakma hiányában honnan van pénze világ körüli utazásokra Bódi Sylvinek
Ruszó Tibi újabb drámát osztott meg híveivel: Előfordult, hogy alig került az asztalra ennivaló
Figyelmeztetés: egyre több embert mérgeznek meg az illóolajok
Egy műanyag-feldolgozó lángolt Jászberényben
A fideszesek nagy része sem akar atlétikai vébét Budapesten
Gumicsizmában érdemes felkeresni a szentendrei új P+R parkolót
Nem tud Pestre költözni a Semmelweis Egyetem összes klinikája
Megtalálták a lezuhant chilei repülőgép romjait és az utasok maradványait
Súlyos fertőzést titkoltak el a bázakerettyei szociális otthonban
FBI figyelmeztetés: érdemes otthon ellenőrizni az internet kapcsolatot
Kovács Zoltán ámokfutásának az országra nézve durva következményei lehetnek
ATM-eket kifosztó magyar bűnbandát kapcsoltak le
Boris Johnson elbújt egy hűtőházban a sajtó elől
Leszakította a rászorulóknak szánt ételdobozt egy nő Dunaföldváron
Erősödött a forint, Matolcsy büszke
Még mindig nem tudott dönteni a kormány a 2020-as minimálbérről
Bukás: mégsem kapnak könnyített törlesztést a bedőlt hitelesek
Kettős mércét emleget Kovács Zoltán
A magyar kormány szerint boszorkányüldözés zajlik Magyarország ellen
Egyre rosszabb magyar helyzetről beszélnek Brüsszelben
Rengeteg magyart hívogatnak ismeretlen számokról a napokban
Kamionnak toltak egy autót az M1-esen, meghalt a benne utazó nő
Kivonultak a fideszesek: nem lehetett megszavazni a családi pótlék emelését
Matolcsy: a gazdasági csoda titka belül van, nem a külső támogatásokban
Semmiféle új építkezés nem lehet a Városligetben
Schilling Árpád: Orbán hadsereget épít
Olyan ajándékot kaptak a céges bulin a dolgozók, amit alig tudnak feldolgozni
Karácsony nekimegy Orbánnak: Az ördöggel is leülök tárgyalni, ha így meg tudom menteni a színházainkat
Greta Thunberg lett az Év Embere a Time-nál.
Tömegverekedés: A bérüket követelték az ukrán vendégmunkások
Népszavazást kezdeményez a Jobbik: börtönbe csuknák az állatkínzókat
Népszavazást kezdeményez a Jobbik: börtönbe csuknák az állatkínzókat
Titokban a kertben temette el anyját, hogy tovább kapja a nyugdíjat utána
Varga Judit: háborút indított az EU ellenünk, de mi készek vagyunk megvédeni Magyarországot!
Tomi bántalmazta kutyáját, majd feltette az internetre, ezután Tomit verték el az ismerősei
Vágó Istvánt mocskolta a Fidesz uszítóembere, a kvízmester visszaüzent Bayer Zsoltnak
Hivatalos: az egészségügy fizetős lesz a legelesettebbek számára
Levélben köszönték meg a trolivezetőnek, hogy megmentette egy 18 éves lány életét
Mészáros Lőrinc: mink magunk is nagyon sokat dolgozunk azon, hogy a magyar futball fejlődjön
Mészáros Lőrinc nyilatkozott: a futballhoz is és mindenhez is ért
Doppingbotrány Magyarországon: Húsz magyar sportoló bukott le idén
Kovács Zoltán arról az ülésről tweetelt , amit magyar kérésre nyilvánítottak zárttá
Órási botrány: Matolcsyék kétszer vették meg ugyanazt a épületet a Várban
A magyar kormány 66 milliót ad egy jeruzsálemi múzeum bővítésére
Elképesztő emberek: kilenc kutyát vertek halálra Jászberényben
Rémálmok gyötrik Orosz Bernadettet
Könyörgött, hogy álljanak le, kettérepedt szomszédja miatt a magyar színésznő otthona
Az összes fideszes tartózkodott, így nem emelik a bírák és az ügyészek fizetését
Óriási baki az eskütételen, Orbán sem bírta faarccal
Brüsszel megelégelte Kovács Zoltán ámokfutását
A klímaváltozást semmibe vevő politikusokat kritizálja Matolcsy jegybankja
Rendőrségi nyomozás: elővették Borkai fiát
Közel 4 milliárd tonna jég tűnt el Grönlandon
Igazságügyi jelentés: negatív fejleményeket tapasztaltunk Magyarországon
Meghalt az ember, akinek a vonalkódokat köszönhetjük
Prága elveszett: tízezrek követelték Babis lemondását
Hazudott a francia tanár a terroristákról, saját magát vágta meg
Terrorellenes Iszlám-szövetség alakult az ISIS ellen
Tengerbe fulladt az egész családja, mindenkit maradásra buzdít Szíriában
Ismét tömegverekedések és gyújtogatások voltak Németországban
Eltiltja-e gyermekét Liptai Claudia Gesztesitől?
THE POST
Amit látsz, az a hír, amit tudsz, az a háttér, amit érzel, az a vélemény!
COPYRIGHT © 2019. minden jog fenntartva