thepost / Magyarország / Budapest / 2019.08.25
THE POST
           
25
Magyar kiskirályság: bemutatjuk a kisvárdai családi körkörös gazdaságot!
Ez is érdekelhet:
200 millió forintot fordít a kampányra Orbán!
Budapest belvárosában raboltak ki egy fiatal srácot!
Az orvosok gyakran cselédnek néznek minket! - elegük van az ápolóknak!
A vendéglátás újabb területén próbálja ki magát Seszták Miklós felesége, miközben a politikus éppen a térség turisztikai fejlesztéseiért felelős kormánybiztos.

Csinos kis apartmant kínálgat Kisvárda sétálóutcájában a Bab-Lak Udvarház honlapja. A tulajdonos személye ugyan nem hitelesíti a szálláshelyet, ám a Bab-Lak nevet éppen a napokban védték le, és a dokumentumokból kiderül, hogy Sesztákné Berecz Marianna birtokolja a névhasználat jogát. Az üzletasszony, aki a térség kereszténydemokrata országgyűlési képviselőjének, Seszták Miklósnak a felesége, nem mulasztja el, hogy a Bab-Lak új, vendégcsalogató oldalain a kávézóját is bemutassa: a Coffee Tea Area pár lépésnyire, helyben pörkölt kávékkal frissíti fel az utazókat. Habár egy kávézó inkább intim együttlétek, mintsem tömegrendezvények színtere szokott lenni, Sesztákné teaháza rácáfol erre: néhány hete a Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiváljának egyik pódiumaként szolgált, ahol százas nagyságrendű közönségnek tartott József Attila-estet Nagy Sándor színész, adott elő egyszemélyes vígjátékot Pindroch Csaba.

A rendezvény műsorfüzetében Seszták Miklós bizonygatta a publikumnak, hogy „a színházi élmények boldogabb együttléthez, az egymás iránti jobb megértéshez vezetnek”. Az esemény után pedig a helyi média méltatta Seszták Mariannát, aki „nem csupán küllemében, hanem őszinte, emberséges és mindenkivel kedves, barátságos alaptermészetével olyan energiát sugároz magából, hogy érdemes lenne többször a színpadon állnia és a magából áradó pozitív energiát mindenki felé sugároznia”.

Sesztákék közvetlenségét politikai ellenlábasaik sem vitatják, más kérdés, hogy a kávézó vendégei inkább fideszes körökből kerülnek ki, akikkel kölcsönösen gyanakvóan méregetik egymást azok a más nézetet vallók, akik történetesen arra sétálnak az utcán. A probléma nem csupán az, hogy mennyire ildomos turisztikai jellegű üzletet vinnie annak, akinek a férje éppen a térség turisztikai fejlesztéseiért felelős kormánybiztos. A mélyebb társadalmi törést a kíméletlen barikádépítés okozza: akik kívül maradnak a hatalom kegyéből font védőhálón, a semmiben találják magukat. Márpedig Seszták mesterien szövi ezt a hálót.

Az oligarchák mezőnyében szolid üzletvitelnek tekinthető, hogy a politikus feleségének mindössze egy kávézója és egy kiadó apartmanja van. Habár ügyvédi tevékenységével Seszták korábban cégtemetők építéséhez is hozzájárult, autókereskedő érdekeltségeinek környékén pedig áfacsalás gyanúja is felmerült, névlegesen ma már csak a Ramiris Autó Kft.-t és ügyvédi irodáját viszi, ám ez is elég ahhoz, hogy az egyik leggazdagabb parlamenti képviselő legyen. Saját és felesége üzleti partnerei viszont már milliárdos léptékű bizniszeket kötnek, amelyekbe lépten-nyomon közpénzek vegyülnek.

Ott van mindjárt a szomszéd falu, Kékcse, ahol a horgászparadicsomnak számító víztározó partján állami támogatást kapott a Rétköz Panzió. A szálláshelyfejlesztő Kisfaludy-program 45 millió forintja egy olyan, ciprusi hátterű üzleti körhöz került, amelyben korábban Sesztákné is érdekelt volt. A támogatás kedvezményezettje az Oxygen Ingatlan Kft., amely nemcsak nevében, hanem tulajdonosi hátterében is összefonódik azzal a fitneszterem-hálózattal, amely Oxygen Wellness néven Budapesten nyújtja szolgáltatásait a NER olyan előkelőségeinek is, mint Rogán Cecília vagy Tiborcz István. A Rétközi-tó másik oldalán pedig már félmilliárd forint uniós forrást kapott egy erdei iskolának szánt passzívház, amelynek alapítványi formában működő fejlesztője ugyancsak közel áll Kisvárda fideszes politikai kurzusához.

Az Alkossunk Várost Alapítvány létrehozója egy nyíregyházi üzletember, Mikucza Tamás, kurátora pedig Török László. Nekik is vannak turisztikai és vendéglátóipari vállalkozásaik. Török az alapítvány elindulása után fél évvel – másfél évre – a kisvárdai önkormányzat turisztikai cégének

az ügyvezetője lett. Ezt követően pedig az alapítvány elkezdte felszívni az állami támogatásokat azokra a beruházásokra és programokra, amelyek politikai hasznát Seszták Miklós és a kormánypártok söprik be.

Az alapítvány 2018-as beszámolója szerint a Rétközi-tó komplex turisztikai fejlesztésétől a Felső-Tisza-vidék vizes élőhelyeinek helyreállításáig már csaknem 4 milliárd forintnyi dotáció érkezett a társadalmi szervezethez. A summát egyebek között a Pénzügyminisztérium, az emberminisztérium és az akkor Seszták irányítása alatt álló Nemzeti Fejlesztési Minisztérium dobta össze. Ezekből a pénzekből épült-szépült a kisvárdai választókerület, ezekből rendezték meg a Lesz Feszt fesztivált a Várkertben, és még a Mikucza család nyíregyházi éttermének, a Chloé New Yorknak a könnyűzenei koncertjeire is csurrant-cseppent. Így okkal bízhat a Fidesz abban, hogy jelöltjei a legszélesebb ellenzéki összefogás mellett is 50 százalék fölötti eredményt érnek el az önkormányzati választásokon.

Az alapítvány csupa jótékonyságból átvette a jócskán felduzzasztott, ma már Aquacinemának hívott kisvárdai Várfürdő üzemeltetését is, aminek a jogáért 659 millió forintot fizetett. Ezenkívül 3 milliárd forintból egy angol nyelvű, bentlakásos teniszakadémia is előkészület alatt áll, és – ahogy azt korábban a hvg.hu is megírta – további milliárdok állnak rendelkezésre a lórehabilitációs központtól kezdve a Határok Nélküli Gyógyításért Nonprofit Kft.-ig, amelynél ugyancsak feltűnnek Mikuczáék. Mindezt úgy, hogy Seszták Miklós jelenlegi megbízatása elsősorban arra szól, hogy koordinálja a Kárpát-medencei gazdaságélénkítést és a határ menti megyék, valamint a Kárpát-medence turisztikai fejlesztéseit. A jelek szerint nem kell túl nagy kört bejárnia a koordinációért.

Két és fél milliárd forintból háromezres stadion is épült a 16 ezres kisvárosban, igaz, egy év sem kellett hozzá, és a település már szabadulna tőle. A bérlésére és hasznosítására márciusban kiírt pályázat elvileg júliustól adta volna át az összes költséget és hasznot, de mintha nem tolonganának a befektetők, legalábbis nem hirdettek eredményt. A fideszes alpolgármester által irányított Várda Sport Egyesület projektjei ettől még tovább dübörögnek. Csaknem kétmilliárd forintból, részben a fejlesztési minisztérium támogatásával, egy jókora sporthotel is épült, készül egy multifunkciós sportcsarnok, valamint egy uszoda is. De hát a források is kiapadhatatlanok, miért ne terjeszkednének? A kormány már több milliárd forintot megítélt a kisvárdai sportegyesületnek, hogy fociakadémiát hozzon létre Kárpátalján, és ugyancsak állami milliárdok érkeztek a település egyik legnagyobb foglalkoztatójához, a Master Good húsipari cégcsoporthoz.

Megkérdőjelezhetetlen cél, hogy egy vidéki kisváros lakói is színházi előadásoknak, turisztikai attrakcióknak és NB I.-es sportegyesületeknek örülhessenek. Alighanem világváros épül a keleti határszélen. Akik azonban nem illenek bele ebbe a tündérmesébe, jobb, ha távoznak. Másfél éve az Abcúg számolt be arról, hogy 2013 óta több tucat roma család költözött ki kisvárdai szociális bérlakásokból, és hagyta el a várost az önkormányzat másfél millióval kitömött vándortarisznyájával. Az időközben 190 milliós kormánytámogatásból felújított bérlakásokat éppen májusban adták át. Olyan fiatalokat várnak az ingatlanokba, akik hajlandók szülővárosukban családot alapítani és dolgozni.

Mi ez, ha nem modern kori lakosságcsere? A rendszer haszonélvezőinek pedig néhány napja új szórakozás is adódik, még ha nem is Kisvárdán vagy Nyíregyházán, de Miskolcon. Győr és Pécs után megnyílt a harmadik olyan koncessziós kaszinó is, amelynek az ügyvezetője Kruppa Zsolt, a Seszták család barátja. A kaszinós feleségének, Kruppa Edinának közös cégei vannak Sesztáknéval. A vállalkozások székhelyeként, illetve telephelyeként a vendéghívogató apartman és a kávézó címe szerepel a cégiratokban.
Oszd meg, hogy minél több emberhez eljusson! - köszönjük >>
Ez is érdekelhet:
Altatásveszélyben van ez a kutyus! - minden megosztásra szüksége van!
A kormány szerint nem probléma, hogy Simonka Györgyöt bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással gyanúsítják!
Klausmann Viktor büszkén áll ki a Fidesz mellett Gyöngyösön!
Hírhez tartozó kép:
Altatásveszélyben van ez a kutyus! - minden megosztásra szüksége van!
A kormány szerint nem probléma, hogy Simonka Györgyöt bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással gyanúsítják!
A kormány szerint nem probléma, hogy Simonka Györgyöt bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással gyanúsítják!
Klausmann Viktor büszkén áll ki a Fidesz mellett Gyöngyösön!
200 millió forintot fordít a kampányra Orbán!
Budapest belvárosában raboltak ki egy fiatal srácot!
Az orvosok gyakran cselédnek néznek minket! - elegük van az ápolóknak!
Több kerületben razziázott a rendőrség!
Hiába várják haza: újabb halálos vonatgázolás történt!
Több mint 300 ezer ajánlóívet adtak ki a választási irodák az első nap!
Most először indul egy postás a budapesti főpolgármester-választáson!
Megtörtént az első bűntény a világűrben!
Szomorú hír: veszélyeztetett faj lett a zsiráf!
Durván fenékbe billentik a szemetelőket Berlinben!
150 tonnával több műanyagszemetet termelt Budapest a műanyagmentes júliusban!
Észak-Korea minden hétvégén rakétákat lő ki!
100 milliárdot hajlandó szánni a kormány az eredetileg 10 milliárdosra tervezett kézicsarnokra!
Hiába kérték két napja a rendőrséget, hogy menjenek ki a budai lakáshoz, ahol az apa megölte a 4 éves gyermekét!
Az év botránya: 250 milliárd forintot loptak el az ukrán lakosságtól!
Egy postás is indul a budapesti főpolgármester-választáson!
Még csak most engedélyezte a brazil elnök, hogy a hadsereg is segítsen az oltásban!
Nem csak az erdőtüzeket, most már a brazil elnököt is meg akarják állítani!
A kormány 70 milliót csoportosított át a Szent Jobb-díszkocsi rekonstrukciójára!
Orbán új pozíciót hozott létre: Fürjes lett a Puskás-stadion és a foci-Eb feje!
Belső vizsgálat indult a rendőrségen a budapesti családgyilkosság miatt!
Aranyérmes Kopasz és Csipes is! - megvan az első olimpiai kvóta!
A magyar tűzoltók háromnegyede fontolgatja a pálya elhagyását!
Hírtelen Magyarországra jön Erdogan! - Orbán hadiipari segítségében bízik!
Vallomást tett a balatonfűzfői gyilkosság gyanúsítottja!
Bírósághoz fordul az utcára dobott budafoki idős bácsi!
Orbán megdícsérte magát nyugdíjasoknak adott 9000 forint miatt, a rossz dolgokért pedig Gyurcsány a hibás!
Roham van az ügyfélszolgálatokon a rezsiutalványok miatt!
Bajban a CBA - már a Duna Plazában is bezár egy boltjuk!
Milliós gyerektartásra kötelezték Pécsi Ildikó fiát
Újra nő az üzemanyagok ára
Ingyen tűzifát oszt a kormány a lakosságnak
Halálra éheztették 9 hónapos kislányukat
Rossz hír Magyarországnak: Menekültek százezreit küldhetik vissza a németek
Berlin: Félmillióba is kerülhet, ha nem takarítja fel a kutyapiszkot!
A kormány 4,6 milliárdot ad a PVSK sporttelep felújítására!
Óriási bukás volt Budapesten a műanyagmentes július!
Orbán bejárta az országot, de volt, ahol ez is kevés volt!
Orbánék őrült munkába kezdtek! - eldördült az önkormányzati választások startpisztolya!
Végre lépéseket tettek az Amazonas megmentésére!
Most eldől, meg lehet-e fékezni Trumpot!
Az apa végzett a gyerekével Budán!
Tibike szívszorító története - a szülőknek nem kellett a kisfiú!
Volt GVH-elnök: központosított a korrupció Magyarországon!
EXKLUZÍV - kitálal Gyula fideszes képviselője!
Orbán Viktor: Paks nélkül nincs alacsony rezsi!
Választási osztogatás: Orbán tudja, hogy kell meggyőzni a szavazókat!
Meghalt az egyik leggazdagabb ember a Földön!
Egy brit politikus videón buktatta le Orbán teraszbuliját!
A fideszes polgármestere feljelentett egy kommentelőt!
Megkezdte az ügyészség a nyomozást Microsoft-ügyben!
Ember okozta az amazonasi esőerdőt pusztító tűzvészt!
Budai családirtás: Két felnőtt és egy gyerek holttestét találták meg!
Erdogan felhívta Putyint mert aggódik!
Megvan az első magyar arany a kajakvébén!
Kezünkben a rák elleni gyógyszer mégsem használjuk!
Horror Budán: az apa ölt, majd öngyilkos lett!
A gyermekéhezés elleni harc ideiglenesen elnapolva!
Meghiúsult a felvásárlás, bajban lehet a Metro!
Játékboltos vett milliárdos irodaházat - nálunk ez is megtörténhet!
Hivatalos: Vesztegetés miatt vádat emeltek az Országos Roma Önkormányzat elnöke ellen!
Parlamenti vigyorgás: Flóri, hol a pénz?
Nehézségeiről vallott a csodagyerek: Szász Marcinak csak ártott a hírnév!
Elszabadult egy királypiton az egyik budapesti lakótelepen!
Orbán kampány: rezsiutalványt kapnak a nyugdíjasok!
Megrázta a környéket a balatonfűzfői ház udvarán talált holttest!
Hiába követelik a pálmaolajjal készült termékek bojkottját, Indonéziának ez túl nagy üzlet!
Orbán volt sajtófőnöke lett az Országos Széchényi Könyvtár vezére!
Több mint 1 millió család kapja meg a szeptemberi családtámogatást!
Lassan elfogy az étel mégsem köthet ki a menekülteket szállító hajó!
Brazíliának nincs pénze az erdőtüzek ellen harcolni, adomány pedig nem érkezik!
Halálos gázolás a Balaton partján! - állnak a vonatok!
Bombariadó miatt lezárták New York egyik legnagyobb hídját!
Maga alá gyűri az egyetemeket Palkovics!
Íme a világ legkisebb személyautója!
Útbővítéseket és útfelújításokat ígér a kormány!
Holtan találták az egyik eltűnt barlangászt a Tátrában!
Várandós volt a Kismarosnál történt vonattragédia egyik áldozata!
Az amerikaiak 62 százaléka szerint Trump alkalmatlan!
Titok, hogy Orbán miért nem küldött gyásztáviratot Heller Ágnes halálára!
Magyar sikerfilm hozta el az emberi jogi díjat a Filmfesztiválról!
Egy korszak vége: logót vált a Volkswagen!
Kozák hidegzuhanyként élte meg a csütörtöki kizárást!
Teljes az ellenzéki összefogás több településen!
Még mindig gyerekekkel foglalkozik a papi rendből kizárt egykori plébános!
Veszélybe került a Ripost és a Lokál függetlensége!
Az első magyar mensibugyi: imádják a nők!
Két gyermek is meghalt a Lengyel-Tátrát ért villámcsapásokban!
Átvilágítás: 55 millióval támogatta a turisztikai ügynökség kabinetfőnök panzióját!
Büntetlen előélethez kötnék az önkormányzati lakásbérlést!
Macron: világválságnak kell tekinteni az amazonasi erdő tűzet!
Kezdődik a háború: Már nyomtatják az aláírásgyűjtő íveket!
Bárkit megölhetett volna a 140-nel száguldozó 8 éves kisfiú!
A Brexit óta egyre többet zaklatják a kelet-európai diákokat a brit iskolákban!
Gyanúsítottként hallgatta ki Demeter Mártát az ügyészség!
Kétszázezer forint büntetést kapott a magyar csapat mert a szurkolók végigzsidóztak egy meccset!
Magyar módszer segíthet időben felismerni a Lyme-kórt
Csapnivaló játékot mutatott a Fradi, de bizakodóak mert lesz visszavágó!
Tórekord: kifogta ezt az óriás pontyot a magyar srác, majd vissza engedte a vízbe!
Olyan országoknak van atomfegyverük, amelyek a klímaváltozás miatt a katasztrófa szélére kerülhetnek!
Vérből azonosítaná az infarktuskockázatot a legújabb magyar kutatás!
Fényes nappal lopták el ennek a férfinek az autóját!
Megnyílt a közpénzcsap: plakátkampányokra megy el az adófizetők pénze!
Hiába felhős az ég, marad a nyár!
Statisztikákról és politikáról vitatkoznak a vezetők amíg pusztulnak az erdők!
Huszadszorra is megpróbálkoznak az ügynökakták nyilvánossá tételével! - sikertelenül!
Segíts egy megosztással az állatmenhelynek! - az utolsó autójuk is tönkrement!
Kétszájú halat fogott egy nő!
Megrázta a környéket az este történt balatonfűzfői gyilkosság!
Robotkutyákat gyártanak, de mi lesz az igaziakkal?
Brutálisan összevertek két vendéget Madarason!
Elérte Magyarországot a sertés pestis! - már Békés megye határában jár!
Brutális méretű zöldséget termesztett a kertjében Horváth Éva!
Több mint 50 milliót kapott panziójára az államtól a mórahalmi polgármester kabinetvezetője!
Ilyen az ember: már a Marsra is atomot dobnánk!
Orbán 1992: Ha egy politikus családtagjának korrupciós ügyei vannak, az büntetőjogi és nem családi kérdés!
Állatok üvöltésétől hangos a lángoló Amazonas!
Ömlött az ürülék a folyóba Dunaújvárosnál a Fideszes kiskirályok miatt!
Egy holland falu ahol csónakok járnak az utcán autók helyett!
Súlyos hibát vétett a TEK, de gyorsan megmagyarázták!
Orbán: Magyarországon zéró tolerancia van, így ha korrupció gyanúja merül fel!
Az államtitkár négyéves kislánya most kapott kölcsön 100 milliót!
Gratulálunk: 103 éves lett Margitnéni Gö­döllő na­gyi­kája!
Kibontották a plafont, hatvanezer méhet találtak mögötte!
Ezeket a területeket bérli Mészáros Lőrinc Orbán apjától!
Egy 180 fős faluban vezetné be a polgármester a parkolási díjat!
Orbán és Deutsch Tamás a Várból mutatták meg, mennyire biztonságos az ország!
Mekkora Orbán és a család vagyona? - És hogyan veszik vissza tőlük?
Furcsa mondatok: Támadás készül Tarlós István ellen?
Még a Napot is eltakarja a lángoló Amazonas füstje!
Már nyolc holttest került elő a Dunából a Hableány áldozatain kívül!
Beidézte a rendőrség Kerpel Gábort egy sajtótájékoztató miatt!
Kásler: az emberi élet célja a gyermek!
Budapesten bármit lehet? - illegális kampány folyik!
Katar: Bekékültek az utak!
Ezért megérte tízmilliárdot költeni a Karmelita kolostorra...!
Hazudott a francia tanár a terroristákról, saját magát vágta meg
Terrorellenes Iszlám-szövetség alakult az ISIS ellen
Tengerbe fulladt az egész családja, mindenkit maradásra buzdít Szíriában
Ismét tömegverekedések és gyújtogatások voltak Németországban
Eltiltja-e gyermekét Liptai Claudia Gesztesitől?
THE POST
Amit látsz, az a hír, amit tudsz, az a háttér, amit érzel, az a vélemény!
COPYRIGHT © 2019. minden jog fenntartva