thepost / Magyarország / Budapest / 2019.07.23
THE POST
           
23
Összeomlástól tartanak a tűzoltó- és rendőr-szakszervezetek!
Ez is érdekelhet:
Orbán rémálma: gyors és automatikus megoldást kínál a migrációra Európa!
Több mint 4000 fekvőtámasszal döntött világrekordot a 6 éves Schwarzenegger!
Kikerül az RTL Klub a DiGi online kínálatából!
Május végén ült tárgyalóasztalhoz a Belügyi Érdekegyeztető Tanács (BÉT) a munkavállalói szakszervezetekkel, ahol a tűzoltók, rendőrök, illetve a belügyi és rendvédelmi dolgozók bérhelyzetéről volt szó. Vagyis csak lett volna szó, ugyanis annak ellenére, hogy a szakszervezetek úgy tudták, nagy bejelentésre készül a Belügyminisztérium, végül erre az évre vonatkozóan semmilyen érdemi javaslattal nem állt elő.

Két szakszervezeti vezetővel beszélgettünk arról, milyen várakozásokkal vágtak neki a tárgyalásnak, milyen problémák sújtják leginkább az állami végrehajtó szervek dolgozóit, és arról, most hogyan tovább. Mivel a piaci szféra bérei elszaladtak a végrehajtó szervek bérei mellett, a tárgyaláson résztvevő szakszervezetek elsősorban egy azonnali, nagyobb összegű béremelést tartanak szükségesnek, illetve a korábbi életpályamodellek újragondolását és a korkedvezményes nyugdíj visszaállítását is egyre sürgetőbbnek érzik. Bár a 2015-ben bevezetett 30, majd további 5-5 százalékos (2019-ig összesen 50 százalékos) béremelés kecsegtetőnek tűnt, tavaly a tűzoltó, illetve rendőrállomány több mint fele már semmit sem kapott meg ebből.

„Elmentünk a falig. Innentől ha lenne egy 10-20 százalékos leszerelés, az óriási problémát okozna”

– mondta a Mércének Salamon Lajos, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének elnöke, aki szerint soha nem volt arra példa, hogy a tűzoltókat toborozni kelljen. Ekkora létszámhiány mellett azonban félő, hogy a tűzoltó hivatás csak egy szakmává degradálódik, és kénytelenek lesznek olyanokat is felvenni, akik nem felelnek meg maradéktalanul a fizikai, egészségügyi és pszichológiai kritériumoknak – ez pedig csak további problémákhoz, balesetekhez vezet.

A létszámhiány nagyon is érezhető: annak érdekében, hogy az ország minden területére 10 percen belül kiérjenek a tűzoltók, létrejött az úgynevezett örsprogram, ez azonban nem úgy valósult meg, ahogy azt a szakszervezet egyébként hasznosnak és logikusnak tartotta volna.

„Csak azt nem gondoltuk, hogy ezek az örsök úgy jönnek létre a létszámhiány miatt, hogy még azokból a városokból visznek el embereket, ahol eddig voltak.”

– mondja Salamon.

Vagyis csak a meglévő állományt osztották szét az országban, tehát továbbra is megeshet, hogy egy nagyobb tűzesethez kiküldik a környék tűzoltóit, helyben pedig senki sem marad, miközben ott is bármikor szükség lehet rájuk.

Az alacsony bérek miatt sokan másod-, harmadállást vállalnak, így a szabadnapjaikon sincs lehetőségük pihenni, pedig a tűzoltó szakma rendkívül nagy fizikai-pszichikai megterheléssel jár, mély nyomot hagy a tűzoltókban egy-egy tűzeset, baleset. „Kicsit pszichológusnak is kell lenni” – mondja a szakszervezet elnöke arra utalva, hogy a tűzoltók egyrészt leginkább egymásra támaszkodnak a traumák feldolgozásában, másrészt sokszor nekik kell mentés közben megnyugtatniuk a bajbajutottakat is.

„Nem mindegy, hogy a kolléga 10 percen belül oda köpi ki a tüdejét, vagy hogyha meglenne a létszám, akkor normálisan meg lehetne oldani mindent. Egyrészt idő-, másrészt óriási energiaveszteség”

– magyarázza Salamon, milyen hatással van egy csapatra, ha kiesik akár csak egy ember is.

A rendvédelmi pótlék (korábban veszélyességi pótlék) sem teszi vonzóbbá a tűzoltó hivatást: mivel az irodai dolgozóktól kezdve a tűzesetekhez kivonulókig mindenki egyenlő mértékben megkapja, azok, akik valóban kockáztatják az életüket a munkájuk során, nem érezhetik azt, hogy az általuk vállalt kockázatot kellőképp méltányolják. A szakszervezet ezért közel két és félszeresére emelné a tűzesetekhez kivonuló végrehajtó állomány veszélyességi pótlékát.

A bizonytalanságot csak fokozza, hogy már nem lehet korkedvezménnyel nyugdíjba menni, aki pedig még ebben a rendszerben ment nyugdíjba, majd a civil szférában állt munkába újra, nem kereshet többet a minimálbér másfélszeresénél, a nyugdíjat pedig a kormány visszamenőleg úgynevezett járandósági ellátássá minősítette, amiből még adózni is kell.

Aki nem szerel le még a nyugdíj előtt, de a munkája során szerzett fizikai-pszichikai elhasználódás miatt nem éri el az egészségügyi állapota az 50 százalékot, annak a képzettségének megfelelő civil állást ajánlanak fel a rendszerben – vagyis egyfajta kényszerpályára kerülnek.
Ezzel a lehetőséggel egyelőre még csak kevesen élnek, Salamon szerint viszont hamarosan olyan korba és elhasználódási szintre ér a tűzoltóállomány egy nagyobb része, hogy ez a rendszer tarthatatlan lesz, mivel nem tudnak majd annyi állást felajánlani, ahány embert leszázalékolnak és benntartanak a rendszerben ugyanazért a bérért, amiért előtte dolgoztak (kevesebbet ugyanis nem kaphatnak, ez viszont szintén bérfeszültséget okoz az állományon belül). Salamon szerint a leszázalékolt tűzoltókat inkább el kellene engedni egy tisztes járulékkal (nyugdíjjal), és engedni nekik, hogy a civil szférában boldoguljanak tovább, ha szükséges.

Miután 2012-ben az Országos Tűzoltó-parancsnokság helyére az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság került, a tűzoltóság elvesztette minden önállóságát. Míg korábban gyakorlatilag önfenntartó volt egy-egy tűzoltóparancsnokság, mára egy agyonbürokratizált rendszerrel kell megküzdeniük nap mint nap. „Az nem egy jó dolog, hogy olyan emberek irányítanak, és olyan emberek vannak ebben a rendszerben, akik akkor láttak tüzet, amikor rágyújtottak a cigarettájukra, és mégis tűzoltó rendfokozattal bírnak” – mondja Salamon arra utalva, hogy a Katasztrófavédelem élére javarészt exkatonák és határőrök lettek kinevezve, ami óriási feszültséget okoz a tűzoltó állományban.

Ez pedig meglátszik az egész rendszer működésén is: a szakmai döntések a sokéves tapasztalattal rendelkező tűzoltók feje fölött születnek, és sokszor a munkájukat nehezítik.

„Millió olyan dolog van, amit racionális gondolkodással lehetne kezelni, de ez az irány nem az” – értékeli a helyzetet Salamon.

„Azt kéne a kormányzatnak megértenie, hogy igenis a végrehajtó állománnyal kellene kicsit többet foglalkozni, mert az hiányzik a rendszerből. Egy olyan intézkedéssorozatot kellene bevezetni, ami egyrészt benntartaná a rendszerben lévő kollégákat, másrészt bevonzaná a fiatalokat. Ennek két fontos tényezője van: a pénz és a nyugdíj.”

– mondja a szakszervezet vezetője.

De a kiszámítható élethez hozzátartozik például a manapság kuriózumnak számító biztos lakhatás is, a szakszervezet szociális hozzájárulással kapcsolatos javaslatait azonban lesöpörte az asztalról a Belügyminisztérium, mondván, hogy a családvédelmi akcióterv mindenre megoldást nyújt.

De nem minden a pénz: a szakszervezet javaslataiból általában alig valósul meg valami, pedig ezek közül sok nem pénz kérdése, hanem „hangulatjavító” intézkedés. Az adminisztrációs teher és az ellenőrzések csökkentése, illetve a teljesítményértékelés eltörlése (csapatmunka esetén ugyanis nem mérhető az egyéni teljesítmény) javíthatna az általános elégedetlenségen.

A 2012-es átalakítás el

őtt sorban álltak a fiatalok, hogy tűzoltók lehessenek, most viszont alig van jelentkező. „Akkor még mindenki magyar tűzoltó szeretett volna lenni. Ma már senki” – emlékezik vissza Salamon. Az akkori magyar bérezés, nyugdíjrendszer és felszereltség megelőzte a lengyel, cseh és szlovák tűzoltókét is, mára azonban fordult a kocka: nincs olyan előmeneteli rendszer, ami kiszámítható életet biztosítana a magyar tűzoltók számára.

A szakszervezetnek nincs könnyű dolga: miközben a Belügyminisztériummal viaskodik, a tűzoltótársadalom egyébként rendkívül megosztott igényei közt is meg kell teremtenie az egyensúlyt: az ország keleti részében, ahol nagyobb a munkanélküliség, ezért nem tudnak másodállást vállalni, mindenki több bért akar, míg a nyugati országrészben inkább a szabadnapokra van igény, hogy azokon a szomszédos országokban másodállásban tudjanak dolgozni.

Pongó Géza, a Független Rendőr Szakszervezet főtitkára is egyre növekvő létszámhiányról és elégedetlenségről számolt be a Mércének:

„Nagyon sokan felkészültek arra, hogy ha egy tisztességes előmeneteli rendszert nem vezetnek be számukra, akkor elhagyják a pályát. Míg 10 évvel ezelőtt 200 fő szerelt le a rendőrségtől évente, addig ez a szám 2018-ban már 2000 volt. Ez nagyon magas, ez egy közepes rendőr-főkapitányság teljes személyállománya.”

A pályaelhagyás manapság már nem csak a fiatalok körében jellemző, a negyvenes korosztály körében is egyre gyakoribb az alacsony bérek miatti leszerelés, az ő több tízéves szakmai tapasztalatuk pedig érezhetően hiányzik a rendszerből.

A rendőrségi munka egy hivatás, egy karrierpálya, ami folyamatos tanulást igényel, ezt pedig a mindenkori kormányzatnak egy tisztes életpályamodell bevezetésével kell ellentételeznie

– mondja Pongó. Sokan túlórák vállalásával próbálják kompenzálni az alacsony béreket, ami viszont hosszú távon tarthatatlan, mert idővel az egészségük és a családi életük rovására megy. A szakszervezet szerint olyan alapbérezésre lenne szükség, amiből tisztességesen megélhetnek a rendőrök, illetve akkora létszámra, amely biztosítaná, hogy tényleg csak rendkívüli esetekben kelljen túlórát elrendelni, ehhez pedig ne más megyékből kelljen napokra, hetekre vagy akár hónapokra rendőröket átrendelni.

A szakszervezet szerint az állomány 40 százaléka gondolkozik a pályaelhagyáson. A rendőr szakszervezet titkára szerint ha ennek csak egy része is megvalósul, az humán katasztrófához vezethet. Márpedig a Belügyminisztérium a tárgyaláson egyértelműen jelezte, hogy erre az évre már nem számíthatnak béremelésre a rendőrök, emiatt pedig sokak türelme elfogyhat.

Ráadásul az utánpótlással is nagy problémák vannak: míg néhány évvel ezelőtt sokszoros túljelentkezés volt a rendőrképzésre, ez mára már egyáltalán nem jellemző. Egy rendőrnek állampolgári jogokról kell lemondania, a testi épségét, az életét kell minden nap kockáztatnia, esküt kell tennie, és alkalmazkodnia kell a parancsuralmi rendszerhez. És ha mindezért olyan alacsony bér jár, amiből a lakhatásukat sem tudják finanszírozni, a fiatalok nem választják ezt a pályát.

A rendőr szakszervezet is úgy véli, az egyre égetőbb létszámproblémát csakis egy azonnali, nagy béremeléssel lehetne megoldani. Egy tiszthelyettesnek 150-160 ezer forintos fizetésből kell megélnie, de ha elmegy kamionsofőrnek vagy egy multihoz dolgozni, ennek az összegnek rögtön a dupláját is megkeresheti.

„Ezért is kell azonnali bérfejlesztést megvalósítani. Ígérhetnek 10-20 százalékot, azt lehet, hogy megint ugyanúgy el fogja vinni az infláció és a munkaerőpiaci helyzet, ahogy ezt a mostani életpályát is elvitte az elmúlt évek folyamán.” –

mondja Pongó.

Az azonnali béremelés után egy olyan előmeneteli rendszert kellene bevezetni, ami biztosítja, hogy a rendőrök az évek során egyre magasabb beosztásokban dolgozhassanak, amihez biztosítják nekik a megfelelő képzéseket és a magasabb béreket is.

Ez ugyanis ma nincs így: hiába végzi el például egy tiszthelyettes a főiskolát, nem nevezik ki tisztnek. „Aki tanul, képzi magát, az is lehet, hogy 5 évet, vagy még attól hosszabb időt is tiszthelyettesi beosztásban és bérért kell, hogy eltöltsön a pályán, hiába végzett el akármilyen főiskolát” – mondja Pongó, majd hozzáteszi: a tisztek esetében nem ritka a 2-3 diploma sem, amit szintén jobban meg kellene becsülni.

A fluktuációt fokozza, hogy a tiszthelyettesek általában olyan középfokú végzettséggel rendelkeznek, ami versenyképes a piaci szektorban is, a tisztek közül pedig sokan mérnöki, közgazdász, illetve jogi diplomával, így ha azt látják, hogy ezekkel a képesítésekkel jobban kereshetnek, elhagyják a rendőri pályát.

A szakszervezet szerint a végrehajtó (tiszthelyettes) állománynak 50 százalékos béremelésre lenne szüksége, ha pedig ez nem valósul meg, fel fog erősödni az elvándorlási hullám.
Ennek ellenére a Belügyminisztérium csak egy halovány ígéretet tett egy jövő évi béremelésre, annak ütemezése és konkrét számok azonban nem hangzottak el.

A kafetéria a rendőrök és a tűzoltók esetében is majdnem felére csökkent az elmúlt években: míg 10 évvel ezelőtt közel 400 ezer forintos béren kívüli juttatást kaptak, ez az összeg ma bruttó 200 ezer forint, ami körülbelül nettó 140 ezer forint. A lakhatás is komoly problémát jelent, a budapesti rendőrök nagy része ugyanis vidéki, az egyre növekedő ingatlanpiaci árakat azonban egy kezdő tiszthelyettes nem képes megfizetni. A szolgálati lakások száma minimálisra csökkent, a lakhatási hozzájárulás pedig kötött.

A béremelés és a lakhatás támogatása mellett az életpálya harmadik pillére a biztosítási rendszer lenne: a rendőrök sokféle veszélynek vannak kitéve, de ha baleset nem is éri őket, az évek során a tűzoltókhoz hasonlóan ők is elhasználódnak mind fizikailag, mind pszichikailag. Ezért is fontos, hogy megvalósuljon a szakszervezet által javasolt biztosítási rendszer.

A rendőröknél szintén nagy problémát jelent a korkedvezményes nyugdíj eltörlése: míg korábban egy rendőr 50-55 évesen elmehetett nyugdíjba, ezt ma már csak 65 évesen teheti meg. „Ez minden, csak nem tisztes megoldás” – mondja Pongó. A szakszervezet szerint minimum 5-10 év korkedvezményt kellene adni a rendvédelmi szervek dolgozóinak.

A kormány ezzel a szürke- vagy a feketegazdaságba taszítja azokat az embereket, akiknek az volt egész életük során a munkájuk és az életfilozófiájuk, hogy a törvényeket betartsák és betartassák, emiatt ugyanis sokan kénytelenek „zsebből zsebbe” dolgozva kiegészíteni a nyugdíjukat.
Pongó Géza szerint minden negatívum ellenére sok olyan munkát végez egy rendőr, amiből fel tud töltődni, a sikerélményekért cserébe azonban nem adnak a boltban tejet vagy kenyeret, és a rezsit sem lehet kifizetni belőlük.

A saját életüket kockáztató tűzoltók és rendőrök tehát idén már nem valószínű, hogy megnyugtató híreket kapnak a megélhetésüket illetően. Az állomány egy részét már most is csak az elhivatottság tartja a pályán – kérdés, hogy a kormány meddig tudja ezt kihasználni.
Oszd meg, hogy minél több emberhez eljusson! - köszönjük >>
Ez is érdekelhet:
Újabb kilakoltatás: 18 millióból 76 millió lett !
Minden megosztás számít!- keresi a rendőrség az eltűnt Petrát!
Zsákba rakták és kidobták! - szüksége van a megosztásodra a kis tacsinak!
Hírhez tartozó kép:
Újabb kilakoltatás: 18 millióból 76 millió lett !
Minden megosztás számít!- keresi a rendőrség az eltűnt Petrát!
Minden megosztás számít!- keresi a rendőrség az eltűnt Petrát!
Zsákba rakták és kidobták! - szüksége van a megosztásodra a kis tacsinak!
Orbán rémálma: gyors és automatikus megoldást kínál a migrációra Európa!
Több mint 4000 fekvőtámasszal döntött világrekordot a 6 éves Schwarzenegger!
Kikerül az RTL Klub a DiGi online kínálatából!
Genetikai okai vannak az autizmusnak!
Veszprém: Bevásárlókocsit dobált a parkoló autók közé egy férfi!
Újabb késeket jelentett be a MÁV!
Még el sem számoltak az előzővel, máris beleugrottunk egy újabb vizes világbajnokságba!
Az egyik legnagyobb autó visszahívási botrányt jelentették be!
Még most sem fizették ki az Orbán videót amit a fesztiválokon mutogattak!
Zöldfordulatot vesz a KDNP!
Annyira kevesen pályáznak iskolaigazgatónak, hogy durván csökkentik követelményeket!
Szégyenlista: már a pozsonyiak is többet keresnek a budapestieknél!
Hihetetlen: 33 embert ütött agyon a villám!
Érdekes eredmény: a nagy fenekű nők egészségesebbek!
Tarlós hirtelen elhalasztotta a Szentendrei út felújítását!
Röhögve üldözték a rendőrök a dínó jelmezes férfit!
Európa már várja az Orbán - von der Leyen háborút!
Féktelenül irtják az Amazonast! - katasztrofális környezetvédelmi állapotok!
Majdnem 70 km/h-val száguldott egy biciklis mikor a rendőrség lecsapott rá!
Óriási változást jelentett be a Tesco!
Darabokra szedi Orbán az OKJ rendszert!
Nem vicc! - Takard le a webkamerádat, ha még nem tetted volna!
Óriási botrány: Önkormányzati irodákban alakítottak ki munkásszállót!
Cicás filterrel közvetített egy gyilkosságról a rendőrség!
Kemény pénzeket fizet a hétórás késésért a Wizzair!
Dupla annyiba kerül a hagyma mint tavaly ilyenkor!
Horrortréler: rendőrök fotózták le a román konvojt!
Üvöltözött a taxis az anyával, akinek a kocsiban indult be a szülése!
Hatalmas pofon Orbánnak: újabb fideszes alelnök megválasztását halasztották el!
Milliós gyerektartásra kötelezték Pécsi Ildikó fiát
Újra nő az üzemanyagok ára
Ingyen tűzifát oszt a kormány a lakosságnak
Halálra éheztették 9 hónapos kislányukat
Rossz hír Magyarországnak: Menekültek százezreit küldhetik vissza a németek
Román horror karaván okozott balesetet!
Részeg férfi vert meg egy buszsofőrt Pesten!
Menekülnek a tanárok! - a nyugdíjba vonulókat a pénz sem motiválja!
Sorozatban negyedszer lett világbajnok Hosszú Katinka!
Deutsch Tamás: Nem tudják elvenni a Fidesz alelnöki helyeit!
Párizsban akár 42 fok is lehet! - pusztító kánikula tart Európa felé!
Apró műszaki hiba: önvezető busz gázolt gyalogost!
A mobilját nyomkodta a Győrben buszba csapódott Daewoo sofőrje!
Közép-Európa: végleg elbúcsúzhatunk a fenyőerdőktől!
Budaörsön forranak az indulatok: két iskolaigazgató pályázatát is visszadobták!
Trump felhívta a svéd miniszterelnököt, aki szépen kiröhögte!
Itt tartunk: iskolaigazgatók csicskáztatása és a köznevelési törvény módosítása!
A 2000 előtti nyelvvizsgákról nem létezik adatbázis!
Képeken mutatják meg a tanárok, hogy nem emelkedett a bérük!
Hosszú Katinka 200 méter vegyesen világbajnok!
Többet dolgozunk mint mások, de fele annyiért!
Sokkoló: bőröndben találták meg az eltűnt kisfiú holttestét!
S.O.S.! - elköltöztek és magára hagyták! - Minden megosztásra szüksége van!
Minden megosztás számít! - gazdi kell ezeknek a pici kutyusoknak!
Kétgyerekes családot tettek az utcára: a családot két nappal korábban értesítették csak!
Újabb hitelválság: 120 ezer család törlesztőrészlete brutálisan megemelkedhet!
A kormány fizette vissza a milliárdos büntetést Farkas Flórián pártja helyett!
A minisztérium elismerte: visszaélés történt Farkas Flórián vezetése alatt, de kihallgatásra nincs szükség!
Pénzért megvásárolhatsz egy jó kutyát, de a farkcsóválását nem veheted meg!
Pénzért megvásárolhatsz egy jó kutyát, de a farkcsóválását nem veheted meg!
Tarlós István átadta Budapesten a Jeruzsálem parkot!
Fidesz: januártól a külhoni magyaroknak is jár a babaváró támogatás!
Sírva búcsúztak a kilencgyerekes hodászi anyától!
Vizet kért a leukémiás kislány mert rosszul lett, az étterem kiszámlázta neki!
Óriási összegű építkezések kezdődtek az Orbán család birtokán!
Orbán: 3 milliárdról 39 milliárdra drágult a veszprémi sportcsarnok építése!
Letartóztattak egy férfit aki a kiéhezett barátnője elől menekült!
Enyhe büntetést szán Ferenc pápa egy szexuális zaklatással vádolt püspök esetében!
Történelmi sikert ért el az U19-es női kézilabda válogatott!
MÁV figyelmeztetés: sorompóhiba miatt késnek a vonatok !
A gyenge terméssel magyarázzák a termelők hogy méregdrága lesz az alma!
Mészáros neve is megjelent a TV2 körüli kavarás közben!
Hivatalos: Orbánék teljesen megszüntetik az OKJ-s képzési rendszert!
Világvége hangulat: Kínában árvíz, az USA-ban hőhullám szedi az áldozatait!
Több mint 200 millióba került az államnak hogy Orbánt vetítették a Volton!
Megállíthatatlan: Rasovszky Kristóf a vb címe után a világkupán is nyert!
Amputálták a melleit majd kemoterápiát kapott, aztán kiderült nem is volt rákos!
Ha 2000 előtt nyelvvizsgáztál komoly baj lehet!
Kibelezéssel fenyegette és négy napig ütötte élettársát a gyerekük előtt!
Hiába várják haza a kamionnak csapódott fiatal magyar motorost!
Lövöldözés egy gárdonyi vendéglátóhelyen!
Beteg kisfiát nevelő anyukát tesznek utcára devizahitele miatt!
Altatás várt rá, de élni akar! - minden megosztás számít Dáriusznak!
Merkel: együttes erővel kell fellépni a nacionalizmus ellen!
A külföldi sajtó szerint színjáték hogy Orbán fapados járattal repült!
Orbán nem ad tájékoztatást oroszországi útjáról! - magánútnak minősítik!
Sajnos olyan nők is szülnek, akiknek semmi közük a gyerekek neveléshez!
Figyelmeztetést adtak ki: egyszerre jön a kánikula és a zivatarok!
Szép csendben kihalnak az oroszlánok!
Tarthatatlan a rendőrség helyzete: óriási létszámhiány és leterheltség!
A kormány elköltött 10 milliárdot a nyugdíjalapból de szerintük nincs miért aggódni!
Gyönyörű: zöldbe öltözött hajmáskéri vasútállomás!
Tátva maradt mindenki szája, olyat úszott Hosszú Katinka a vizes VB-n!
Iszonyat jófej volt a rajongójával Keanu Reeves!
Hihetetlen mértékben nőtt a sörfogyasztás itthon!
Mindenki kiakadt: elhajította a macskát videózás közben!
Nem sikerült kiirtani a szuperbaktériumot a fehérvári csapat 14 milliárdos stadionjában!
Kevés a termés: méregdrága lehet az alma!
Finnország: levegőből csináltak élelmiszert!
Veszélyben az Akropolisz a görögországi földrengés miatt!
Óriási illegális gyorsulási versenyre csaptak le a magyar rendőrök!
Orbán: a legnagyobb titokban utazott el nyaralni!
Kárpátalja hálálkodik Orbánnak: magyar közpénzből felújított orvosi rendelőket kaptak!
Vona: együtt kell leváltani Orbánt és Gyurcsányt!
Nyomoz a rendőrség a siófoki kutyabarát szálláson agyonvert kiskutya miatt!
Durván elszálltak az árak a budapesti ingatlanpiacon!
Akkora forróság van az USA-ban, hogy a parkoló autóban sütöttek süteményt!
Huszonegyedik alkalomra sikerült jogsit szereznie! - viccesen szomorú!
Ilyet még nem láttál: egy medve ült az autóban!
Szobon 15 éve facsemetével köszöntik az újszülötteket!
Thort ábrázoló hamis személyivel akartak füvet rendelni!
NB II-es magyar csapat verte el Dzsudzsákékat!
Szörnyűség: mindössze 12 napot élt az egykori válogatott kézilabdázó kisfia!
Nézd meg az ötös lottó nyerőszámait! - lehet hogy Te nyertél!
Teljesen megsemmisült a Suzukinak csapódott motor!
Minden megosztás számít! - gazdája a kórházban hagyta!
Felvették a 4 milliós hitelt, törlesztés után 21 millióval tartoznak!
Újra kánikula, éjszaka 25 fok is lehet!
Fehér dámszarvas sétálgat a Cserhát szívében!
Egymásra pakolt konténerekkel vezetett a Soroksári úton!
Ezrével hagyják el a rendőrök a hivatásos állományt!
Papíron rendben van az egészségügy munkaerőhelyzete!
Kövér szerint törvényt sértett Orbán, ezért megkérte, hogy módosítsa a jogszabályt!
Mentőtiszt ügyel orvos helyett!
Orbánék miatt hagyja el az országot az MTA gazdaságkutatója!
Óriási csata végén lett világbajnok Siklósi Gergely!
Hatmilliárd forinttal támogatta a magyar kormány az erdélyi sportegyesületet!
Heller Ágnes: úszni indult, de ismerősei hiába várták a parton!
Felavatták a magyar csodafaültetvényt!
Lángoló autójából húzták ki Pardi Katát!
Horror a Balatonon: 21 éves lány combját szúrta át egy vasrúd!
Családok éve: Végrehajtó zárolta az anya fizetésének egy részét!
A külügy megerősítette: Orbán bepróbálkozott a Norvég Alap pénzeivel Trumpnál!
Görögország: pénzt adnak annak aki szemetet fog ki a tengerből!
Nem sikerült megmenteni a tetőről lezuhant magyar munkás életét!
Fidesz: Szankciókat adunk át Von der Leyennek, elvárásaink vannak vele szemben!
Kivégezte a végrehajtót, mert az el akarta venni a házát!
Hazudott a francia tanár a terroristákról, saját magát vágta meg
Terrorellenes Iszlám-szövetség alakult az ISIS ellen
Tengerbe fulladt az egész családja, mindenkit maradásra buzdít Szíriában
Ismét tömegverekedések és gyújtogatások voltak Németországban
Eltiltja-e gyermekét Liptai Claudia Gesztesitől?
THE POST
Amit látsz, az a hír, amit tudsz, az a háttér, amit érzel, az a vélemény!
COPYRIGHT © 2019. minden jog fenntartva