thepost / Magyarország / Budapest / 2019.07.21
THE POST
           
21
Orbán elrabolja Magyarország jövőjét! - a nemzetközi sajtó kritikája!
Ez is érdekelhet:
Durván elszálltak az árak a budapesti ingatlanpiacon!
Trump ellen tiltakoztak, letartóztatták őket!
A sofőr kiugrott: 14 méteres árokba zuhant egy bevándorlókkal teli busz!
Nemzetközi sajtószemle, 2019. június 14.
Die Presse

Orbán Viktor elrabolja Magyarország jövőjét, miután sajnálatos módon ma is zajos tetszést kelt felbujtó beszédeivel. Erre figyelmeztet vendégkommentárjában a bécsi Wiesenthal Holokauszt Intézet vezetője. Rásky Béla, aki 56-os szülők gyermekeként már kint született és történész, megjegyzi: vita tárgya, miként lett a képzett, törekvő és harcos fiatalból mára a hatalom bűvöletében élő, pénzsóvár, bosszúszomjas, egomán és gonosz autokrata. Vagy ezek a tulajdonságai már akkor is megvoltak, amikor felszólalt Nagy Imre és társainak újratemetésén? És a romboló provokátor már eleve benne rejlett? Mint írja, nem lehet szabadulni attól az érzéstől, hogy a miniszterelnök hatalmas kísérletet folytat népével és az unióval: meddig lehet felizgatni és megalázni egy társadalmat.

Tudását nem arra használta, hogy kivezesse az országot a zsákutcából, lehorgonyozza azt a demokratikus Nyugaton. Inkább visszaélt azzal, hogy visszaállítsa a tekintélyelvű, feudális beütésű, a felsőbbségnek engedelmeskedő rezsimet. Azzal a különbséggel, hogy most nem az arisztokrácia tartja fojtófogásban a magyarokat, hanem az új oligarchia, amely azonban ugyanazokat a sajátosságokat, illetve szociális érzéketlenséget mutatja fel, mint a Horthy-rendszer uralkodó osztálya. De működik.

A társadalomtudósoknak kell megtalálniuk a választ, hogy a sok millió fanatikus miért vesz részt ebben az ámokfutásban. Hogy egy ország miért tűri el az egészségügy, az oktatás, a közszolgáltatások jelenlegi állapotát. Hogy miként lehetséges egy olyan választási rendszer, amelyben az ellenzéknek szinte semmi esélye sincs, miközben több mint félmillióan már a határon túlra távoztak. Elűztek egy egyetemet, a nemszeretem értelmiségiek ellen hajtóvadászat folyik. Hogy miért nem lázadnak fel az emberek, amikor a sajtó agymosást hajt végre, folyamatosan átírják a történelmet, Nagy Imre szobrát lebontják, semmilyen segítséget nem adnak a menekülteknek, viszont pogromhangulatot keltenek a migránsok ellen.

Hogy miért lopnak el szégyentelenül mindent, ami nincs odabetonozva, ahhoz nem kell tényfeltáró újságírás: elég egy pillantás a hivatalos közlönybe és látni, hogy Orbán klikkje magának szerzi meg az uniós támogatásokkal megvalósuló közmegbízásokat. Csakis a kormányfő és talpnyalóinak bűne, hogy megsemmisül az amúgy is gyenge civil társadalom, és járomba hajtják az akadémiai intézményeket, valamint a közmédiát. A tragédia része, hogy az EU nem találta meg az ellenszert. A brüsszeli elitet is felelősség terheli a magyar demokrácia szétveréséért. Orbán politikai rendszere egy egész országot foszt meg a jövőjétől, újabb 30 év ment veszendőbe.
Reuters

A cseh miniszterelnök úgy nyilatkozott a V4-ek vezetőinek budapesti egyeztetése után, hogy a csoportnak nincs saját jelöltje sem a Bizottság, sem az Európai Tanács élére. Babis szerint a négyek célja az, hogy a legjobb jelöltet találják meg Juncker utódjaként. Azt elismerte, hogy a tanácskozáson felmerült a távozó szlovák biztos, Sevcovic neve, de csak röviden. Igazából arról volt szó, maradjon-e csúcsjelölti rendszer. A magyar, a szlovák, a cseh és lengyel vezetők azért gyűltek össze, hogy megvitassák, miként tudnák hallatni hangjukat az unió irányvonalának meghatározásában, miután eddig javarészt az számított, mit akarnak a németek és a franciák. Havasi Bertalan azt hozta nyilvánosságra közleményben az ülés után, hogy a négyek közös álláspontot kívánnak képviselni mind személyi, mind politikai kérdésekben a jövő heti EU-csúcson.
Bloomberg

A lengyel kormányfő szóvivője annyit árult el a budapesti regionális csúcsot követően, hogy a 4 állam megállapodott: közösen voksolnak az unió vezető tisztségeinek betöltéséről, így arról, hogy ki legyen a Bizottság, az Európai Tanács, a Központi Bank az Európai Parlament és a Külügyi Szolgálat vezetője. Ám mint mondta, Strasbourgban a választások folytán új erőviszonyok formálódnak, ezért lehet, hogy a jövő héten még nem lesz döntés a posztokról. A hírügynökség is idézi Havasi Bertalant, aki a házigazda Orbán Viktor nevében azt közölte: a visegrádiak olyan jelölteket támogatnak, akinek van megfelelő tapasztalata és tiszteletben tartja Közép-Európát.
Wall Street Journal

A jó választási eredmény ellenére a jelek szerint felsültek az euroszkeptikus és nacionalista erők, amelyek közös frakciót akartak létrehozni Strasbourgban. Így nem lesz lényeges befolyásuk az Európai Parlamentben, miután nem csatlakozott hozzájuk sem a Fidesz, sem a PiS, sem a Brexit Párt. Le Pen és Salvini ugyan megerősítette összefogását, ám az orosz viszony, illetve személyes ellentétek miatt több fontos pártot nem tudtak megnyerni a célnak, mármint hogy belülről verjék szét az uniót. Mivel csupán egy tucatnyi hasonszőrű tömörülés állt be mögéjük, hiába szerették volna, ha ők alkotják a második legerősebb csoportot, a mandátumok számát tekintve csak 5-ek. Ezzel szemben az Európa-barát tábor megszerezte a kétharmadot.

Le Pen azonban így is azt ígérte, hogy nyomás alatt tartják a hagyományos pártcsaládokat, és azt is mondta, hogy a már nincsenek elszigetelve azok, akik a nemzetet védik. A Liga képviselője arról beszélt, hogy leginkább az európai szuperállamot igyekeznek megakadályozni. Ám nem valószínű, hogy meg tudnák hiúsítani a jogszabályok elfogadását, mert ahhoz egyszerűen nincsenek elegen.
Yahoo/AP

Le Pen kifejtette, hogy az euroszkeptikus erők nem akarják az EU végét, viszont ajtajuk továbbra is nyitva van a többi közt a Fidesz és a Brexit Párt előtt. A jelentés megjegyzi: átnevezték ugyan magukat az európai szélsőjobbos és populista pártok, de közülük sok ugyanazokkal az arcokkal és ugyanazzal a politikával próbálkozik, mint idáig. „Az Identitás és Demokrácia” névre keresztelt csoport azt ígéri, hogy viss

zaveszi a nemzeti jogok egy részét Brüsszeltől, fokozza a biztonságot és megakadályozza a migránsok belépését.

A francia pártvezér kijelentette a tegnapi alakuló tanácskozáson, hogy lejárt az idő, amikor az emberek háta mögött lehetett titokban manőverezni. A frakciónak egyébként 9 tagállamból 73 helye lesz Strasbourgban, azaz megkétszerezte eddigi eredményét, ám ez is csak a mandátumok mintegy 10 %-ának felel meg. Azaz nincs szó blokkoló kisebbségről. Ugyanakkor erősen kérdéses, hogy a csoport képes lesz-e összetartani, hiszen tagjai nacionalisták és érdekeik igencsak szerteágaznak. A szélsőjobbos AfD képviselője azt bizonygatta, hogy az identitás összeköti őket.
Deutsche Welle

A Nemzetközi Valutaalap elnök asszonya arra figyelmeztetett, hogy a közép- és délkelet-európai autógyárakat súlyos következmények fenyegetik az USA által kilátásba helyezett gépkocsi vámok miatt. Ezek az üzemek ugyan nem sok kocsit szállítanak a tengerentúlra, ám termékeik beépülnek azokba a járművekbe, amelyeket az érintett konszernek Nyugaton szerelnek össze. Ezért Lagarde különösen fontosnak tartja a párbeszédet, mert el kell hárítani a kereskedelmi viszály veszélyét. Csak éppen ez nem lesz túl könnyű, mert az amerikaiak leginkább akkor lennének hajlandóak elállni tervüktől, ha Európa cserében csökkenti az agrárvámokat, illetve –támogatásokat. Ezt azonban az EU elutasítja, ám Washingtonban tudják, hogy az uniót az autókon keresztül jól meg lehet zsarolni. Ha nem sikerül valamit tenni, akkor azt hamar megérzik a földrész keleti felének gazdaságai is – hangsúlyozta Lagarde.
FT

Trump, Farage és a többi populista keresztes hadjáratot hirdetett a korrupció mocsarának kiszárítására, ám valójában dagonyázik abban. Ez a helyzet Izraelben, Ausztriában, Nagy-Britanniában, Oroszországban és Csehországban is. Sőt, egyre inkább úgy tűnik, hogy képtelenek ellenőrzésük alatt tartani a helyzetet. Pedig, ahogy a szakértő, Cas Mudde megfogalmazta: jelszavuk az, hogy ők az egyszerű embereket képviselik a korrupt elittel szemben. A radikális jobboldal a korrupció, a bevándorlás és a biztonság szentháromságát tűzte zászlajára. A nagy pártok politikusai csak lassan jöttek rá, hogy kicsinyes pénzéhségük megbuktathatja őket.

Ám azt is bőven meg lehetett jósolni, hogy sok keresztes vitéz a végén boldogan pancsikál a sárban. Sokukat elbűvöli a gazdagok életmódja. Ez az oka, hogy az amerikai elnöknek már két korábbi munkatársa is börtönben van. Az effajta megszégyenülést azonban politikai üldöztetésre vezetik vissza és sok hívük hisz is nekik. Ám változik a kép, mert a populisták egyre gyakrabban a vetélytársaknak engedik át a korrupció ügyét. Ráadásul már a migráció sem annyira égető kérdés, ahhoz valami nagy terrorakció kellene, hogy visszakerüljön a figyelem középpontjába. Ellenben a fiatalokat roppant mód foglalkoztatja a környezetvédelem, ám abban a demagógok nem túl jók. A korrupció továbbra is napirenden marad, de úgy, hogy felbukkannak olyan politikusok, akik szegénységi fogadalmat tesznek. Ilyen maga a pápa is. Ha a populisták versenyre akarnak kelni velük, akkor fel kell adniuk a fényűző életet.
Die Presse

Egy friss tanulmány arra figyelmeztet, hogy a keleti uniós tagokból a következő években akár 35 millió ember is kivándorolhat Nyugatra. Munkaerőt errefelé már most is csak nehezen lehet találni, amit igazol, hogy a győri Audi munkatársai a sztrájkkal kétszer 10 %-os béremelést tudtak kicsikarni. Így egyre több ösztönzőre van szükség, hogy az emberek ne menjenek külföldre, mert ha ez így megy tovább, akkor küszöbön áll az exodus. Románia pl. 2060-ra elveszítheti lakásságának csaknem az egyharmadát, de nem jobbak a kilátások a litvánoknál, a bolgároknál, de még a görögöknél sem.

Az elemzés szerint a legfőbb mozgatórugó a jövedelmekben, illetve az életszínvonalban jelentkező szakadék. Ráadásul öngerjesztő spirál indul be: a tömeges emigráció folytán lassul a növekedés, egyre több lesz az idős ember, ám ez csak arra ösztönzi a fiatalabbakat, hogy ők is elhagyják az országot. És már most sem igen látják, hogy miért kellene maradniuk. Így azután várhatóan csak nő fejlettségbeli különbség a kontinens két fele között. Miközben a munkaerőhiány miatt a Nyugat csábítja a keleti szakembereket.
Economist

A vezércikk sürgeti, hogy az unió váltsa be ígéretét és mielőbb kezdje meg a csatlakozási tárgyalásokat Észak-Macedóniával. Még akkor is, ha a bővítés mostanság kiment a divatból. Magyarország és Lengyelország ugyan az igazságszolgáltatás függetlenségét támadja és lecsap a sajtóra, így fura volna azzal érvelni, hogy a tagsági kilátások révén a demokrácia teret hódíthat az egykori diktatúrákban. A Nyugat-Balkán meg különösen nehéz terep ebből a szempontból. De ez nem terelheti el a figyelmet arról, mekkora fejlődést ért el a korábbi Macedónia. A tekintélyuralom bukása után nekilátott a korrupció felszámolásának és a bírósági rendszer reformjának. Nincs feszültség a szláv többség és az albán kisebbség között. De főként rendezte képtelen névvitáját Görögországgal.

Ám az EU most évekre ki akarja tolni a felvételi párbeszédet, ami egyenesen veszélyes, mert a késlekedés súlyos következményekkel járhat a szkopjei kormány számára. A lakosság már az eddigiek alapján is borúlátó és a kudarc első jelére menesztheti a hatalmat. Azon kívül új vezetés kerülhet hatalomra Athénban és az felrúghatja az egyezséget. Arról nem beszélve, hogy a régióban más államok is azt mondhatják: az unióban nem lehet megbízni, hiszen, lám, semmibe veszi a saját szavát. Ezt a regionális terveket dédelgető oroszok, kínaiak, törökök boldogan aláírják. Ezzel szemben a dialógus megkezdése megerősíti az Európa-hívő reformerek helyzetét az egész Nyugat-Balkánon. Ha Brüsszel visszautasítja Észak-Macedóniát, az durva volna és öngóllal érne fel.
Oszd meg, hogy minél több emberhez eljusson! - köszönjük >>
Ez is érdekelhet:
Kárpátalja hálálkodik Orbánnak: magyar közpénzből felújított orvosi rendelőket kaptak!
Vona: együtt kell leváltani Orbánt és Gyurcsányt!
Nyomoz a rendőrség a siófoki kutyabarát szálláson agyonvert kiskutya miatt!
Hírhez tartozó kép:
Kárpátalja hálálkodik Orbánnak: magyar közpénzből felújított orvosi rendelőket kaptak!
Vona: együtt kell leváltani Orbánt és Gyurcsányt!
Vona: együtt kell leváltani Orbánt és Gyurcsányt!
Nyomoz a rendőrség a siófoki kutyabarát szálláson agyonvert kiskutya miatt!
Durván elszálltak az árak a budapesti ingatlanpiacon!
Trump ellen tiltakoztak, letartóztatták őket!
A sofőr kiugrott: 14 méteres árokba zuhant egy bevándorlókkal teli busz!
A pozsonyi polgármester vezeti a Pride-ot!
Két oroszországi atomerőművet állítottak le hibák miatt!
Orbán: 3 hetes szabadság jár a kormánynak mert elfáradtak!
Ismét több kilométeres dugó van az M7-esen a Balaton felé!
Annyira lepusztult volt a Club Aliga, hogy hazamentek a nagycsaládos üdülésről!
Akkora forróság van az USA-ban, hogy a parkoló autóban sütöttek süteményt!
Szobon 15 éve facsemetével köszöntik az újszülötteket!
Thort ábrázoló hamis személyivel akartak füvet rendelni!
NB II-es magyar csapat verte el Dzsudzsákékat!
Szörnyűség: mindössze 12 napot élt az egykori válogatott kézilabdázó kisfia!
Nézd meg az ötös lottó nyerőszámait! - lehet hogy Te nyertél!
Teljesen megsemmisült a Suzukinak csapódott motor!
Minden megosztás számít! - gazdája a kórházban hagyta!
Felvették a 4 milliós hitelt, törlesztés után 21 millióval tartoznak!
A magyar állam fizeti a körözés alatt álló bűnöző perköltségét!
Első útján törte rommá autóját - kanyar fogott ki rajta!
Újra kánikula, éjszaka 25 fok is lehet!
Fehér dámszarvas sétálgat a Cserhát szívében!
Egymásra pakolt konténerekkel vezetett a Soroksári úton!
Ezrével hagyják el a rendőrök a hivatásos állományt!
Papíron rendben van az egészségügy munkaerőhelyzete!
Lángoló autójából húzták ki Pardi Katát!
Horror a Balatonon: 21 éves lány combját szúrta át egy vasrúd!
Családok éve: Végrehajtó zárolta az anya fizetésének egy részét!
Nem kérdezik mit eszel, van-e krumplid! - nyomorognak Orbán miatt!
Orbán szerint kalandvágyból mennek el a fiatalok!
Milliós gyerektartásra kötelezték Pécsi Ildikó fiát
Újra nő az üzemanyagok ára
Ingyen tűzifát oszt a kormány a lakosságnak
Halálra éheztették 9 hónapos kislányukat
Rossz hír Magyarországnak: Menekültek százezreit küldhetik vissza a németek
A külügy megerősítette: Orbán bepróbálkozott a Norvég Alap pénzeivel Trumpnál!
Görögország: pénzt adnak annak aki szemetet fog ki a tengerből!
Nem sikerült megmenteni a tetőről lezuhant magyar munkás életét!
Fidesz: Szankciókat adunk át Von der Leyennek, elvárásaink vannak vele szemben!
Kivégezte a végrehajtót, mert az el akarta venni a házát!
Pataky Attila: az idegenek veszélyesek és a kormánynak kapcsolata van velük!
Újabb 75 milliárdot ad a kormány a vajdaság fejlesztésére!
Fényes nappal törölte a fenekét egy férfi a Deák téren!
Árván maradt gyerekek: nem mondták, hogy meghalt, bementünk és le volt takarva a feleségem!
Közvélemény: ha egy nő nem szül, akkor biztos önző! - örök vita a gyerekvállalás kérdése!
Megbízott az emberekben, de kegyetlenül utcára dobták!
Magyarországi gyerekek: sokszor még étel sem jut az asztalra!
Egy új országot hozhat létre a globális felmelegedés!
Váratlan fordulat: megnyitotta az EU a pénzcsapot!
A migráns ellenes magyar kormány, külföldi munkavállalókkal orvosolja a munkaerőhiányt!
A hőség ellenére csökkentették a közkutak vízhozamát a családok lakta utcákban!
Berki bejelentése: indul a főpolgármesteri posztért!
Eddig több mint 1 millióan jelentkeztek az 51-es körzet lerohanására!
Kutyabarát szálláson történt kutyagyilkosság Siófokon!
Lakott területen lövöldözhetnek a vadászok Pécsen!
Jogerősen pert vesztettek a motorosokra fegyvert fogó magyar vadászok!
Magyarországról tárgyalnak az EU miniszterei!
Hágai bíróság: Hollandia felelős 300 ember lemészárlásért!
iPhone teszt botrány: illetéktelenek férhetnek a telefonon tárolt jelszavakhoz!
Közbeszerzés nélkül kapták meg Mészárosék a Zichy-kastély felújítását!
ENSZ: Kamu a migrációs válsághelyzet, a magyar kormány maga szállítja a migránsokat!
Orbánék Mozambikban ügyelnek majd a választás tisztaságára!
Farkas Flórián aláírása szerepel az iratokon, a Főügyészség szerint még sincs gyanúsított!
Magyar tenyésztők segítségével csempésznek kölyökkutyákat Angliába!
Autópálya-lehajtót építenek Mészáros Lőrinc üzeméhez!
Bevándorlási különadót szavazott meg a parlament!
Halálos fenyegetéseket küldött a börtönből kiszabadult olaszliszkai lincselő!
Otthonából tűnt el a 13 éves Renáta! - minden megosztás számít!
Utcára dobják ha senkinek nem kell! - minden megosztás számít!
Óriási pénzbüntetést számlázott ki agresszív utasának egy brit légitársaság!
Von der Leyen Magyarországról: a jogállamiság kérdésében nem köt kompromisszumot!
Menet közben szerelte meg a vonatot a mozdonyvezető Somogy megyében!
Parkolási vita miatt vertek meg egy mentőst Budapesten!
Jön az új Top Gun! - Tom Cruise megint vadászgépre száll!
Kamionnak ütközött egy gyerekeket is szállító mikrobusz az M5-ösön!
Állami és uniós támogatásokat nyúlt le a lefülelt magyar szervezet!
Újabb 11 milliárd forintot ad Orbán budapesti sport fejlesztésekre!
Na végre! - brexitügyi miniszteri biztosa lett Magyarországnak!
Ez nem a jövő, ez a jelen: rengeteg magyar város lesz nyaranta élhetetlen!
Orbánék megvétózták a fuldoklók kimentését!
Az érettségi vizsgák harmada ötös lett!
Mellár: Orbánéknak törvény? Minek?
Az EU támogatja, hogy Kövesi legyen az európai főügyész!
Kitört a háború a szombathelyi Fideszen belül!
Helsinki Bizottság: tizenötödször kellett felszólítani a magyar kormányt, hogy ne éheztesse a menekülteket!
Olaszország felrúgta a német-francia menekültügyi javaslatot Helsinkiben!
Emlékfát ültetett szülővárosában Bálint gazda - 100 éves lett az ország kertésze!
Igazi mélyütés az Orbánnak írt nyílt levél! - Amikor nálam járt, zsebre tett ezt-azt.
Orbán aláírta: szabadon mozoghatnak az országban az amerikai katonák!
Kövér elismerte, hogy Orbán törvényt szegett, majd Orbánra bízta a döntést!
Pofon Orbánnak az EU statisztika: minden eddiginél több külföldi telepedett le nálunk!
Óriási robbanás volt a BorsodChem üzemében!
Hat autó futott egymásba Nyíregyházán!
Milliók rajonganak a bevásárló kutyusért! - szétvetette az öröm!
A következő 4 évben 60 százalékkal nőnek majd a bérek!
Választási megfigyelőket toboroz a kormány: a feltétel kiváló fizikai állapot!
A fideszes kultúrerőközpont vezetője elmondta milyen a jó újságíró!
Óriási visszaesés: szinte senkit nem érdekel már a babaváró hitel!
Megbírságolták a kílmasztrájkoló diákokat!
Kisajátította a társasház a játszóteret, amit 15 évig használtak a környéken élő gyerekek!
Kirúgásnál nyugdíjasnak számított a mozdonyvezető de nem volt az!
A nyilvánossághoz fordultak a magyar szülők - nem tudni, mi lett gyermekük mintáival!
Áder a tiltakozás ellenére aláírta a köznevelési törvény módosítását!
Napenergiával működik a világító kerékpárút!
Kilencmilliós reklámfilmmel akarja visszaszerezni szavazóit a KDNP!
Vett egy doboz cigit, a saját amputált lába volt rajta!
Így néz ki a gazdagréti tanuszoda évekkel az alapkőletétel után!
Előkerült egy 1992-es videó ahol Trump kibeszéli a nőket egy bulin!
Punk bőrdzsekiben jelent meg a fideszes alelnök az Európai Parlament ülésén!
Nem tudták megmenteni a 6 éves kislány életét!
Orbán apuka durván lealázta a versenytársait!
Tömeges bevándorlás miatti válsághelyzetet emleget a kormány!
Vádemelés a fideszes polgármester ellen: magának akarta megszerezni a 31 millió forintot!
Szijjártó: Amikor támadnak bennünket, azt mondom: említsenek akár egyetlen konkrét példát is!
Kárász Robi kiállt a szédítő tempóban fejlődő magyar egészségügyért!
Orbán szerint bizonytalan Európa irányítása!
Rabszolgákat tartott egy család Zala megyében!
Washingtoni műsorvezető: Orbán roppant fontos munkát végez a liberalizmus megfékezésében!
Gulyás Gergely: óriási az érdeklődés a családtámogatási programok iránt!
Több mint 800 kilakoltatás egy hónap alatt!
Utcára dobták - minden megosztás számít!
Eladta a játékait a kisfiú, hogy kifizesse kutyája orvosi kezelését!
Kamuprofilokkal támad a Fidesz gépezete!
Kiszippantották az összes pénzt a köddé vált magyar őssejtbankból!
Nekiment a saját pártjának Szombathely fideszes alpolgármestere!
Fidesz: Az ártatlanság véleleme Farkas Flóriánt is megilleti!
Deutsch győzelemről beszél, közben Von der Leyen programja szembemegy a Fidesszel!
Minden megosztás számít! - nem találják a kis Dórit!
Kornis Mihály: Orbán Viktor kiemelkedően tehetséges politikus!
Szijjártó szerint kikötő a 30 millió euróért vásárolt elhagyott ipartelep!
Már külföld is felfigyelt az Aggteleki-cseppkőbarlangban felfedezett kincsekre!
ENSZ jelentés Magyarországról: ágyhoz bilincselt menedékkérő és bűnbakká tett migránsok!
Börtönbe zárták a rabszolgatartó családot Zalában!
Engedélyt kapott a Vodafone a UPC felvásárlására!
Hazánk az egyik legolcsóbb tagállam az EU-ban!
Minden megosztás számít: el akarja altatni ezeket a kiscicákat a tulajdonos!
A mobilját nyomkodta a biciklist halálra gázoló Audi sofőrje!
Hazudott a francia tanár a terroristákról, saját magát vágta meg
Terrorellenes Iszlám-szövetség alakult az ISIS ellen
Tengerbe fulladt az egész családja, mindenkit maradásra buzdít Szíriában
Ismét tömegverekedések és gyújtogatások voltak Németországban
Eltiltja-e gyermekét Liptai Claudia Gesztesitől?
THE POST
Amit látsz, az a hír, amit tudsz, az a háttér, amit érzel, az a vélemény!
COPYRIGHT © 2019. minden jog fenntartva