thepost / Magyarország / Budapest / 2019.11.22
THE POST
           
22
Orbán elrabolja Magyarország jövőjét! - a nemzetközi sajtó kritikája!
Ez is érdekelhet:
Íme az első szerelmes fotó Dallos Bogiról és Puskás Petiről
Ittasan okozott balesetet egy férfi Dunaújvárosban
Megbüntették a Kétfarkú Kutya Párt elnökét a Sorospénzek miatt
Nemzetközi sajtószemle, 2019. június 14.
Die Presse

Orbán Viktor elrabolja Magyarország jövőjét, miután sajnálatos módon ma is zajos tetszést kelt felbujtó beszédeivel. Erre figyelmeztet vendégkommentárjában a bécsi Wiesenthal Holokauszt Intézet vezetője. Rásky Béla, aki 56-os szülők gyermekeként már kint született és történész, megjegyzi: vita tárgya, miként lett a képzett, törekvő és harcos fiatalból mára a hatalom bűvöletében élő, pénzsóvár, bosszúszomjas, egomán és gonosz autokrata. Vagy ezek a tulajdonságai már akkor is megvoltak, amikor felszólalt Nagy Imre és társainak újratemetésén? És a romboló provokátor már eleve benne rejlett? Mint írja, nem lehet szabadulni attól az érzéstől, hogy a miniszterelnök hatalmas kísérletet folytat népével és az unióval: meddig lehet felizgatni és megalázni egy társadalmat.

Tudását nem arra használta, hogy kivezesse az országot a zsákutcából, lehorgonyozza azt a demokratikus Nyugaton. Inkább visszaélt azzal, hogy visszaállítsa a tekintélyelvű, feudális beütésű, a felsőbbségnek engedelmeskedő rezsimet. Azzal a különbséggel, hogy most nem az arisztokrácia tartja fojtófogásban a magyarokat, hanem az új oligarchia, amely azonban ugyanazokat a sajátosságokat, illetve szociális érzéketlenséget mutatja fel, mint a Horthy-rendszer uralkodó osztálya. De működik.

A társadalomtudósoknak kell megtalálniuk a választ, hogy a sok millió fanatikus miért vesz részt ebben az ámokfutásban. Hogy egy ország miért tűri el az egészségügy, az oktatás, a közszolgáltatások jelenlegi állapotát. Hogy miként lehetséges egy olyan választási rendszer, amelyben az ellenzéknek szinte semmi esélye sincs, miközben több mint félmillióan már a határon túlra távoztak. Elűztek egy egyetemet, a nemszeretem értelmiségiek ellen hajtóvadászat folyik. Hogy miért nem lázadnak fel az emberek, amikor a sajtó agymosást hajt végre, folyamatosan átírják a történelmet, Nagy Imre szobrát lebontják, semmilyen segítséget nem adnak a menekülteknek, viszont pogromhangulatot keltenek a migránsok ellen.

Hogy miért lopnak el szégyentelenül mindent, ami nincs odabetonozva, ahhoz nem kell tényfeltáró újságírás: elég egy pillantás a hivatalos közlönybe és látni, hogy Orbán klikkje magának szerzi meg az uniós támogatásokkal megvalósuló közmegbízásokat. Csakis a kormányfő és talpnyalóinak bűne, hogy megsemmisül az amúgy is gyenge civil társadalom, és járomba hajtják az akadémiai intézményeket, valamint a közmédiát. A tragédia része, hogy az EU nem találta meg az ellenszert. A brüsszeli elitet is felelősség terheli a magyar demokrácia szétveréséért. Orbán politikai rendszere egy egész országot foszt meg a jövőjétől, újabb 30 év ment veszendőbe.
Reuters

A cseh miniszterelnök úgy nyilatkozott a V4-ek vezetőinek budapesti egyeztetése után, hogy a csoportnak nincs saját jelöltje sem a Bizottság, sem az Európai Tanács élére. Babis szerint a négyek célja az, hogy a legjobb jelöltet találják meg Juncker utódjaként. Azt elismerte, hogy a tanácskozáson felmerült a távozó szlovák biztos, Sevcovic neve, de csak röviden. Igazából arról volt szó, maradjon-e csúcsjelölti rendszer. A magyar, a szlovák, a cseh és lengyel vezetők azért gyűltek össze, hogy megvitassák, miként tudnák hallatni hangjukat az unió irányvonalának meghatározásában, miután eddig javarészt az számított, mit akarnak a németek és a franciák. Havasi Bertalan azt hozta nyilvánosságra közleményben az ülés után, hogy a négyek közös álláspontot kívánnak képviselni mind személyi, mind politikai kérdésekben a jövő heti EU-csúcson.
Bloomberg

A lengyel kormányfő szóvivője annyit árult el a budapesti regionális csúcsot követően, hogy a 4 állam megállapodott: közösen voksolnak az unió vezető tisztségeinek betöltéséről, így arról, hogy ki legyen a Bizottság, az Európai Tanács, a Központi Bank az Európai Parlament és a Külügyi Szolgálat vezetője. Ám mint mondta, Strasbourgban a választások folytán új erőviszonyok formálódnak, ezért lehet, hogy a jövő héten még nem lesz döntés a posztokról. A hírügynökség is idézi Havasi Bertalant, aki a házigazda Orbán Viktor nevében azt közölte: a visegrádiak olyan jelölteket támogatnak, akinek van megfelelő tapasztalata és tiszteletben tartja Közép-Európát.
Wall Street Journal

A jó választási eredmény ellenére a jelek szerint felsültek az euroszkeptikus és nacionalista erők, amelyek közös frakciót akartak létrehozni Strasbourgban. Így nem lesz lényeges befolyásuk az Európai Parlamentben, miután nem csatlakozott hozzájuk sem a Fidesz, sem a PiS, sem a Brexit Párt. Le Pen és Salvini ugyan megerősítette összefogását, ám az orosz viszony, illetve személyes ellentétek miatt több fontos pártot nem tudtak megnyerni a célnak, mármint hogy belülről verjék szét az uniót. Mivel csupán egy tucatnyi hasonszőrű tömörülés állt be mögéjük, hiába szerették volna, ha ők alkotják a második legerősebb csoportot, a mandátumok számát tekintve csak 5-ek. Ezzel szemben az Európa-barát tábor megszerezte a kétharmadot.

Le Pen azonban így is azt ígérte, hogy nyomás alatt tartják a hagyományos pártcsaládokat, és azt is mondta, hogy a már nincsenek elszigetelve azok, akik a nemzetet védik. A Liga képviselője arról beszélt, hogy leginkább az európai szuperállamot igyekeznek megakadályozni. Ám nem valószínű, hogy meg tudnák hiúsítani a jogszabályok elfogadását, mert ahhoz egyszerűen nincsenek elegen.
Yahoo/AP

Le Pen kifejtette, hogy az euroszkeptikus erők nem akarják az EU végét, viszont ajtajuk továbbra is nyitva van a többi közt a Fidesz és a Brexit Párt előtt. A jelentés megjegyzi: átnevezték ugyan magukat az európai szélsőjobbos és populista pártok, de közülük sok ugyanazokkal az arcokkal és ugyanazzal a politikával próbálkozik, mint idáig. „Az Identitás és Demokrácia” névre keresztelt csoport azt ígéri, hogy viss

zaveszi a nemzeti jogok egy részét Brüsszeltől, fokozza a biztonságot és megakadályozza a migránsok belépését.

A francia pártvezér kijelentette a tegnapi alakuló tanácskozáson, hogy lejárt az idő, amikor az emberek háta mögött lehetett titokban manőverezni. A frakciónak egyébként 9 tagállamból 73 helye lesz Strasbourgban, azaz megkétszerezte eddigi eredményét, ám ez is csak a mandátumok mintegy 10 %-ának felel meg. Azaz nincs szó blokkoló kisebbségről. Ugyanakkor erősen kérdéses, hogy a csoport képes lesz-e összetartani, hiszen tagjai nacionalisták és érdekeik igencsak szerteágaznak. A szélsőjobbos AfD képviselője azt bizonygatta, hogy az identitás összeköti őket.
Deutsche Welle

A Nemzetközi Valutaalap elnök asszonya arra figyelmeztetett, hogy a közép- és délkelet-európai autógyárakat súlyos következmények fenyegetik az USA által kilátásba helyezett gépkocsi vámok miatt. Ezek az üzemek ugyan nem sok kocsit szállítanak a tengerentúlra, ám termékeik beépülnek azokba a járművekbe, amelyeket az érintett konszernek Nyugaton szerelnek össze. Ezért Lagarde különösen fontosnak tartja a párbeszédet, mert el kell hárítani a kereskedelmi viszály veszélyét. Csak éppen ez nem lesz túl könnyű, mert az amerikaiak leginkább akkor lennének hajlandóak elállni tervüktől, ha Európa cserében csökkenti az agrárvámokat, illetve –támogatásokat. Ezt azonban az EU elutasítja, ám Washingtonban tudják, hogy az uniót az autókon keresztül jól meg lehet zsarolni. Ha nem sikerül valamit tenni, akkor azt hamar megérzik a földrész keleti felének gazdaságai is – hangsúlyozta Lagarde.
FT

Trump, Farage és a többi populista keresztes hadjáratot hirdetett a korrupció mocsarának kiszárítására, ám valójában dagonyázik abban. Ez a helyzet Izraelben, Ausztriában, Nagy-Britanniában, Oroszországban és Csehországban is. Sőt, egyre inkább úgy tűnik, hogy képtelenek ellenőrzésük alatt tartani a helyzetet. Pedig, ahogy a szakértő, Cas Mudde megfogalmazta: jelszavuk az, hogy ők az egyszerű embereket képviselik a korrupt elittel szemben. A radikális jobboldal a korrupció, a bevándorlás és a biztonság szentháromságát tűzte zászlajára. A nagy pártok politikusai csak lassan jöttek rá, hogy kicsinyes pénzéhségük megbuktathatja őket.

Ám azt is bőven meg lehetett jósolni, hogy sok keresztes vitéz a végén boldogan pancsikál a sárban. Sokukat elbűvöli a gazdagok életmódja. Ez az oka, hogy az amerikai elnöknek már két korábbi munkatársa is börtönben van. Az effajta megszégyenülést azonban politikai üldöztetésre vezetik vissza és sok hívük hisz is nekik. Ám változik a kép, mert a populisták egyre gyakrabban a vetélytársaknak engedik át a korrupció ügyét. Ráadásul már a migráció sem annyira égető kérdés, ahhoz valami nagy terrorakció kellene, hogy visszakerüljön a figyelem középpontjába. Ellenben a fiatalokat roppant mód foglalkoztatja a környezetvédelem, ám abban a demagógok nem túl jók. A korrupció továbbra is napirenden marad, de úgy, hogy felbukkannak olyan politikusok, akik szegénységi fogadalmat tesznek. Ilyen maga a pápa is. Ha a populisták versenyre akarnak kelni velük, akkor fel kell adniuk a fényűző életet.
Die Presse

Egy friss tanulmány arra figyelmeztet, hogy a keleti uniós tagokból a következő években akár 35 millió ember is kivándorolhat Nyugatra. Munkaerőt errefelé már most is csak nehezen lehet találni, amit igazol, hogy a győri Audi munkatársai a sztrájkkal kétszer 10 %-os béremelést tudtak kicsikarni. Így egyre több ösztönzőre van szükség, hogy az emberek ne menjenek külföldre, mert ha ez így megy tovább, akkor küszöbön áll az exodus. Románia pl. 2060-ra elveszítheti lakásságának csaknem az egyharmadát, de nem jobbak a kilátások a litvánoknál, a bolgároknál, de még a görögöknél sem.

Az elemzés szerint a legfőbb mozgatórugó a jövedelmekben, illetve az életszínvonalban jelentkező szakadék. Ráadásul öngerjesztő spirál indul be: a tömeges emigráció folytán lassul a növekedés, egyre több lesz az idős ember, ám ez csak arra ösztönzi a fiatalabbakat, hogy ők is elhagyják az országot. És már most sem igen látják, hogy miért kellene maradniuk. Így azután várhatóan csak nő fejlettségbeli különbség a kontinens két fele között. Miközben a munkaerőhiány miatt a Nyugat csábítja a keleti szakembereket.
Economist

A vezércikk sürgeti, hogy az unió váltsa be ígéretét és mielőbb kezdje meg a csatlakozási tárgyalásokat Észak-Macedóniával. Még akkor is, ha a bővítés mostanság kiment a divatból. Magyarország és Lengyelország ugyan az igazságszolgáltatás függetlenségét támadja és lecsap a sajtóra, így fura volna azzal érvelni, hogy a tagsági kilátások révén a demokrácia teret hódíthat az egykori diktatúrákban. A Nyugat-Balkán meg különösen nehéz terep ebből a szempontból. De ez nem terelheti el a figyelmet arról, mekkora fejlődést ért el a korábbi Macedónia. A tekintélyuralom bukása után nekilátott a korrupció felszámolásának és a bírósági rendszer reformjának. Nincs feszültség a szláv többség és az albán kisebbség között. De főként rendezte képtelen névvitáját Görögországgal.

Ám az EU most évekre ki akarja tolni a felvételi párbeszédet, ami egyenesen veszélyes, mert a késlekedés súlyos következményekkel járhat a szkopjei kormány számára. A lakosság már az eddigiek alapján is borúlátó és a kudarc első jelére menesztheti a hatalmat. Azon kívül új vezetés kerülhet hatalomra Athénban és az felrúghatja az egyezséget. Arról nem beszélve, hogy a régióban más államok is azt mondhatják: az unióban nem lehet megbízni, hiszen, lám, semmibe veszi a saját szavát. Ezt a regionális terveket dédelgető oroszok, kínaiak, törökök boldogan aláírják. Ezzel szemben a dialógus megkezdése megerősíti az Európa-hívő reformerek helyzetét az egész Nyugat-Balkánon. Ha Brüsszel visszautasítja Észak-Macedóniát, az durva volna és öngóllal érne fel.
Oszd meg, hogy minél több emberhez eljusson! - köszönjük >>
Ez is érdekelhet:
Tiborcz vett egy ötcsillagos szállodát Mészáros Lőrinctől
Karácsony háborút indít a budapesti parkolási maffia ellen
Fordulat az exkatona által összevert nő ügyében - Innen nem mászol ki élve
Hírhez tartozó kép:
Tiborcz vett egy ötcsillagos szállodát Mészáros Lőrinctől
Karácsony háborút indít a budapesti parkolási maffia ellen
Karácsony háborút indít a budapesti parkolási maffia ellen
Fordulat az exkatona által összevert nő ügyében - Innen nem mászol ki élve
Íme az első szerelmes fotó Dallos Bogiról és Puskás Petiről
Ittasan okozott balesetet egy férfi Dunaújvárosban
Megbüntették a Kétfarkú Kutya Párt elnökét a Sorospénzek miatt
Oldalanként egymillió forintért írhat tanulmányt Szijjártó testvére
Hadházy megint talált egy különös törvénymódosítást
A magyar állam kártérítést kell fizessen két tranzitzónába zárt férfinak
EU: Január végéig eldől Orbán sorsa
Németh: Korábban jómagam is foglalkoztam a jógával
Nébih botrány: 104-ből 100 sertésnél bukkantak problémákra
Borkai ügyvédjének előkerült egy szerződése a győri egyetemmel
7-800 milliót kaszálhat Mészáros és köre a közmédiás hirdetéseken
Magyarországot támadja a fél világ: a BBC is foglalkozik a tranzitzónában ragadt apával és fiúval
Az új Terminátor: Schwarzenegger fia kipattintotta magát
Nem tudsz rendszámot csinálni filctoll és papír segítségével! - na fogd meg a söröm
Aktivisták jutottak be a kormánypárt székházába
Magyar világsztár írt levelet Karácsony Gergelynek
Megkérték Kiszel Tünde kezét
3 éve halott férfit találtak egy lakásban, ahol még szólt a rádió
Félsz, te patkány? - elszabadult a pokol a parlamentben
Döntöttek a botrányba keveredett rendezőről: Most adta ki a közleményt a Katona József Színház
A hűtlen kezelés miatt eltiltott ex-FIFA-elnököt fogadta Orbán a Várban
A Néppárt új elnöke félreérthetetlenül üzent Orbánnak
Mészáros és Tiborcz cégétől vett kötvényeket az MNB
Lázár most a társasházakban és a gépjárművekben tiltaná be a dohányzást
Az ismert magyar színésznőt kapták lencsevégre a Népligetnél: ürítette a kukákat, utcát sepert
Egymásba szerettek az X-Faktor mentorai?
Elvesztette a türelmét az EU a magyar kormánnyal szemben
Katasztrófavédelem: csak büdös van a visontai erőmű körül, de nem veszélye
A kávéfőzőgyár után most az agrárkar - komoly bajban van Szarvas
Milliós gyerektartásra kötelezték Pécsi Ildikó fiát
Újra nő az üzemanyagok ára
Ingyen tűzifát oszt a kormány a lakosságnak
Halálra éheztették 9 hónapos kislányukat
Rossz hír Magyarországnak: Menekültek százezreit küldhetik vissza a németek
Eltűnt egy idős svájci néni Budapesten
Meghalt: nem tudták már megmenteni a csobánkai balesetben megsérült gyereket
Sikkasztás miatt ítélték el Nagy Szilárd polgármestert
Tömegkarambol az M7-esen
Országos népszavazást tartanának atlétikai stadion ügyben
Orbán új földgömbjéről beszél mindenki - nem volt olcsó
Tudod melyik ország akadályozta meg, hogy az EU elítélje az USA-t az izraeli telepek miatt?
Patkányírtás tragédia: egy hároméves gyerek és az anyja meghalt, huszonketten kórházba kerültek
A Néppárt új vezetője már az első beszédében Orbánnak esett
Körözött luxus BMW-t foglaltak le a veszprémi rendőrök
Borkai nagyon örült, fülig ért a szája - mondja a felvételek miatt előállított volt futballista
Berlini merénylet: Megölték Fritz von Weizsäckert
Damu Rolandot letiltották!
Súlyos sérülések: Alkalmazottait veszélyeztette egy zalai agrármérnök
Mentőhelikopterrel szállították kórházba a 3 éves gyereket -csobánkai horrorbaleset
125 ezer magyar gyermek tengődik a nyomorban
Fél évre ítéltek egy kommentelőt, aki beszólt egy Pesti Srácok-munkatársnak
32 ezer pedagógus lett jogfosztott
Megszólalt a volt focista, akit Borkai megzsarolásával vádolnak
Újabb emeletes vonatokat vesz a MÁV
Paks: Mészáros újabb közbeszerzést nyert egy 15 milliárdos paksi projektben - de ki számolja már
Gothár vallomása: elfogadhatatlan módon közeledett egy kolléganőjéhez
Megkegyelmez az állam Mészárosnak, de csak neki!
A Hit Gyülekezet szerint a jógázás démonidézés
Botrány a parlamentben: Jakab Péter elfoglalta a miniszterelnöki széket
Orbán: az állampolgárok nem utalnak pénzt az államadósságba, ami úgy gondolom, hogy közös érdek lenne
Mészáros Lőrinc gyára többet engedhet meg magának, mint Bige Lászlóé
Két nőt is előállítottak Borkai-ügyben - Borkait nem
A rendőrök nem folytattak teljes körű nyomozást Farkas Flórián haverjának ügyében
Kínos kérdést tettek fel Farkas Flóriánnak élőben: Flóri, hol a pénz?
Az FTC vezérigazgatójának a cége készítette az Orbán szupersztár filmet
Mondtuk már: a magyar csapat nem kapott ki, csak a győzelemhez hiányzott még pár gól
Nemzőképtelen férfiaknak szóló programon dolgoznak Káslerék
Újra átírhatják a választási szabályokat
A győri egyetem a következő, amelyet kivesznek az állami fenntartásból
Telenor akció: 3 napon át ingyen telefonálhat vagy korlátlanul netezhet
Ekkora idiótát: visszafordult a magyar autópályán mert elfelejtett matricát venni
Nőket is előállítottak Borkai zsarolása miatt
Már egy kis károkozást követően is négyszeresére növekedhet a biztosítási díj
Vecsés: Hős kutyák mentették meg két kislány és a nagymama életét
Több százezer forintért bérel luxuslakást Budapesten a Viking kapitánya
Fehér karácsony helyett az idei lehet minden idők legmelegebb tele
Marco Rossi : Mindenkinek fel kell fognia Magyarországon, hogy képességbeli hiányok vannak
A magyar csapat bizakodó: nem kell a múlton rágódni, előre kell nézni
Ismert művésznek kellett távoznia a Katona József Színházból
Katonai büntetőeljárás indult a megvert rendőrnő ügyében
A cél, hogy semmilyen módon ne lehessen felelősségre vonni semmiért
Bankrablás Pécsen, egy idős, sánta férfit keresnek
Áramütésben halt meg a kombájn sofőrje
Elszíneződtek a pénzérmék a dolgozók zsebében a Mátrai Erőműben észlelt szennyeződés miatt
Elutasította a Fidesz az SMA-s gyerekek megsegítését
Leszerelik a BKK sosem használt beléptetőkapuit
Novák Katalin: ismét gyermekvédelmi programot készít a kormány
Forró vízzel teli gödörbe zuhant két férfi: halálra főttek
A pénztárnál halt meg egy idős férfi Csömörön
Kamion és autók az árokban: megrázó fotó a békéscsabai halálos balesetről
Összellenzéki ellenállást szorgalmaznak Budapesten
Nagyobb a botrány a Mátrai Erőmű körül, mint elsőre gondolták
Rengeteg magyar szurkolót ér kellemetlen meglepetés a walesi meccs előtt
Matolcsyékat nem zavarja a 334 forintos euró és kár is emiatt aggódni
Kubatovnak dolgozik Kocsis Máté anyósa
Magyarország megvétózta a közös uniós jogállamisági nyilatkozatot
Több mint százezer magyar fizetésével trükköznek a cégek
A lángok közül mentették ki a síró koalát
Segíts a rendőrségnek: a képen látható férfiak raboltak ki egy nőt a II. kerületben
Óriási botrány: azonnali kirúgás a Katona József Színházban
Óriási készültség: kiraboltak egy bankot Pécsen
Maffia, tolvaj, lakásmutyi – ezeket a szavakat blokkolta Ferencváros volt fideszes önkormányzata
Paks II.: 2029 az új cél
Orbán meglépte: a szülő kötelessége, hogy szakmát szerezzen a gyerek
Fű alatt államosítanák az MTA teljes vagyonát
Két éve tartja vissza a minisztérium a jogerősen kiadásra ítélt felcsúti papírokat
A borravaló miatt büntették meg a népszerű éttermet! - közben állami milliárdokról hallgatnak
Orbán: emlékszem a legradikálisabb antikommunista pártra Magyarországon, ma alulról szagolják az ibolyát
12 millió euró: ennyit költ a kormány arra, hogy a magyar borokat népszerűsítse
Évtizedes rekordot döntött Brazíliában az erdőirtás mértéke
Beázó tetők és lepukkant házak - már Szlovákiához képest is nyomorúságos a magyar lakáshelyzet
Tatabánya: rettegtek apjuktól a gyerekek, ezért nem mentek haza iskola után!
Egyre többen igyekeznek takarékoskodni, ehhez a bérek emelkedése segítséget ad
A magyarok átlagosan fél évre elegendő megtakarítással rendelkeznek
Megszólalt Cozma édesapja Sztojka Iván újabb letartóztatásáról
Eddig rosszul tudtad: mutatjuk hogyan számold ki a kutyusod életkorát
400 milliárdos vagyona van Mészároséknek - ezzel a világ leggazdagabb gázszerelője lett
Illegális fakitermelésről forgatott a stáb amikor rájuk támadtak
Nébih: Higannyal és arzénnal szennyezett bébiételt hívtak vissza
Vakon követte a GPS-t a sofőr, a tengerben kötött ki
107 kiló csomagolást dob ki egy német évente
Amerika már csak ilyen: titokban maradnak Trump adóbevallásai
Hisz magában a magyar csapat: ha ők sárkányok lesznek, nekünk oroszlánokká kell válniuk
Sorsdöntő meccsre készül a magyar labdarúgó-válogatott
Felhagy az ellenzék a radikális parlamenti akciókkal
Csepel önkormányzata támogatja az atlétikai stadion ötletét
15 rendkívüli kihűléses eset történt Magyarországon idén
Álnéven ismerkedik a miskolci édesanyát összeverő exkatona
A doktori iskolák felhígítása a következő lépés
Kamu volt a visszavonulás, Orbánék nekimennek a független bíróságoknak
Egy 15 éves lány életét vesztette - összeomlott egy híd Franciaországban
Árulók, átállók, visszatérők - botrányoktól hangos az ellenzéki összefogás
Elárverezik az állami vagyonkezelő balatoni üdülőit
Orbán állítja, ő nem verte át Karácsonyt
Döbbenetes: valósággal félresöpörte az autót a villamos a Döbrentei téren
Várhelyi Olivért jóváhagyta az Eu
Hazudott a francia tanár a terroristákról, saját magát vágta meg
Terrorellenes Iszlám-szövetség alakult az ISIS ellen
Tengerbe fulladt az egész családja, mindenkit maradásra buzdít Szíriában
Ismét tömegverekedések és gyújtogatások voltak Németországban
Eltiltja-e gyermekét Liptai Claudia Gesztesitől?
THE POST
Amit látsz, az a hír, amit tudsz, az a háttér, amit érzel, az a vélemény!
COPYRIGHT © 2019. minden jog fenntartva