thepost / Magyarország / Budapest / 2019.06.16
THE POST
           
16
Unió: Orbán visszavedlett egy lojális, mindenre kész partnerré!
Ez is érdekelhet:
Alföldi Orbánról: jött egy politikus, aki semmilyen gátlást nem ismer!
Otthonra talált Marci, a fészekből kiesett kis gólya!
Óriás naperőművet épít Kína Magyarországon!
Magyarország népszavazáson döntött az Unióhoz (s így a liberális demokratikus Európához) való csatlakozás mellett. Sokan azt remélték az uniós csatlakozástól, hogy az önként vállalt közös értékek miatt ezzel elmúlt Magyarországon a szélsőjobboldali diktatúra veszélye. A rendszerváltás utáni első ciklusban kiderült, hogy a horthyzmus feltámadt, az antiszemitizmus és az antiliberális, antidemokratikus erők újraéledtek az MDF, a KDNP és a Kisgazdapárt keretein belül. Az 1994-s választáson elért MSZP-s kétharmados siker megmutatta a magyar nép viszonyát ezekhez az eszmékhez.

De az uniós csatlakozás jelentette sokak számára a megnyugvást. A kemény feltételeket megkövetelő Európai Uniótól mindenki azt várta, hogy ugyanilyen következetességgel kéri számon a belépés után is a közös európai normákat. Ez nem így lett, Orbán Viktor a többségi Európai Néppárt égisze és védelme alatt létrehozhatta az Európai Unió első fasiszta államát, amely megfertőzte az egész közösséget. Orbán ugyan elszámította magát, amikor azt gondolta, megpuccsolhatja az Európai Néppártot és az egész Uniót, de néhány éve ez még valós veszélynek látszott. Az utolsó pillanatban ébredt fel Európa.

Egészen a mostani európai parlamenti választásokig az Európai Unió semmit nem tett azért, hogy Magyarországon is megkövetelje az önként vállalt közös demokratikus normákat. Mindig futni hagyták Orbánt az átlátszó és nevetséges hazugságaival, pitiáner trükkjeivel együtt, amelyeket ő büszkén pávatáncnak nevezett. Most azonban valami megváltozott, de nem az Unió szemléletváltása, hanem elsősorban az orbáni vakságnak, ostobaságnak és arroganciának köszönhetően. Orbán ugyanis súlyos vereséget szenvedett Európában, miközben a szokásos aljas módszereivel nyert Magyarországon.

Ennek következménye az lett, hogy ha nem változtat, kihullik a Néppártból és a demokratikus centrumból, ahol immár a konzervatívok, a szociáldemokraták, a liberálisok és a zöldek, a civilizált Európa liberális demokratikus pártjai nagykoalícióra készülnek, míg a nacionalista, populista, fasiszta szélsőjobboldal töredezett frakciókban a perifériára szorul. Orbánnak köztük lenne a helye, mert ő mind közül legfasisztább és legszélsőségesebb maffiózó, aki országában felszámolta már a jogállamiságot, a demokráciát és a sajtószabadságot. De Orbán tisztában van azzal, hogy ha kikerül az európai centrumból, neki vége.

Nemcsak az Európa fasizálásáról és saját vezető szerepéről dédelgetett álmainak lenne vége, de ha Magyarország miatta kikerül a szélsőjobb pöcegödrébe, és emiatt jelentős hátrányt szenved, Orbánnak nem osztanak lapot a centrum országai, jelentéktelen figurája lenne az európai közösségnek, és a Néppártból kiesve megszűnne az eddigi védernyő az aljasságai fölött, akkor Magyarországon is el kezdene foszlani a hamis nimbusz. A hazugságai, az uniós büntetések, felelősségre vonások, nyomozások maguk alá temetnék a bűnszervezetetét.

Ezért a bukott Orbán a EP-választás után teljes erővel elkezdett evezni visszafelé, visszavedlett egy lojális, nyitott, mindenre kész partnerré, mindenkivel igyekszik egyenként elsimítani a konfliktusait, mindenkit meggyőzni arról, hogy ez csak politika, de ő alapvetően megbízható, és az általa eddig gyalázott és mocskolt liberális demokratikus értékek híve. Odáig elment, hogy elkezdett udvarolni a liberálisoknak és a zöldeknek, hogy velük is kész együttműködni, mivel korábban a liberálisok a nagykoalíció feltéte

lének nevezték Orbán kirúgását a Néppártból. Erről már mostanában nem hallani.

Orbán a maga ócska és aljas felcsúti természetével még az igazságszolgáltatás függetlenségének felszámolását is elhalasztotta (nem feladta), amíg stabilizálni tudja saját fasiszta elveinek nyílt vállalásával megtépázott helyzetét. Nem lehet kétségünk afelől, hogy mindez színjáték, taktika, megtévesztés, szemfényvesztés az uniós centrum megtévesztésére. De ezzel együtt is egy nagypofájú G agresszivitása után egy gyáva nyulat látunk, ahogy futkos fűhöz-fához, ahogy próbálja visszabazsalyogni magát hamiskás mosolyyal a kezeit tördelve, és a mocskolódó brüsszelezés is alábbhagyott.

Orbán igyekszik bekerülni a “Soros-hálózatba”, a “liberális maffiába”, ahogy ő nevezte a klasszikus neonáci szövegeivel a liberális polgári demokratákat, mert ha onnan kiesik, összeomlanak a hazugságok és kiderül, hogy egy tehetségtelen, aljas, uszító, hazug tolvaj bűnszervezete megpuccsolta Magyarországot. Európának nem kell ez az ember, sem az a sok mocsok, amit ő képvisel, és amivel tele van a lelke. Nem kell a primitív diktatúrája, az ócska hazugsága, a fasiszta állama, a gerinctelen tányérnyaló Gulyástól Kovácson, Szijjártón át Rogánig. Nem kell a primitív bunkó gázszerelő stróman haverja. Nem kellenek a magyar futballsikerek, amelyek a valódi verseny és a piac teljes kikapcsolásával pontosan kifejezik a rendszere színvonalát és lényegét.

Az Európai Néppárt és demokratikus partnerei láthatóan örömmel nyugtázzák Orbán igyekezetét, és örülnek, ha úgy tűnik, hogy megoldódik egy probléma. Ezért újra Orbán csapdájába esnek, de ez majd úgyis kiderül. Viszont bármilyen kis mértékben is, de most először nyilvánul meg az Unió diktatúrát és fasizmust korlátozó hatása. Orbán legalább a látszat szintjén változtatásra kényszerült, és várhatóan legalább addig, ameddig visszanyeri a Néppártban a teljes jogú tagságát, és megszüntetik a felfüggesztését, moderálja magát. Már ha kibírja olyan sokáig, és nem ijed meg, hogy a populista uszításon csüngő hiveinek kell adnia valami gyűlölet adagot.

Magyarország kis ország, mindenkinek megvan a maga baja, ezért senki nem kezd bele olyan konfliktusba, hogy Orbán visszatérését a normális világba a fasiszta rendszer lebontásához kösse. Orbán még az eddigi feltételeket sem teljesítette, a CEU például nem térhetett vissza amerikai diplomát nyújtó intézményként Budapestre. Semmi nem változott, csupán Orbán képmutató viselkedése, és az Európai Uniónak sajnálatosan ez elég. Azzal együtt, hogy most egy ideig nem kezd újabb mocskolódásba, uszításba, és a szabadságjogok további korlátozásába. Európa már ezzel is megelégedne.

Pedig az igazi az lenne, ha a demokratikus centrumba való visszakerülése feltételéül a demokratikus normák helyreállítását követelnék meg, amire ő úgysem lenne hajlandó. Ezért meg kell várnunk még egy kört, amikor Orbán újra nekirugaszkodik, még nagyobb erővel, hogy megpuccsolja a jogállami, de mokratikus Európát, és az oroszok által támogatott fasiszta szélsőjobboldallal elfoglalja. Addig is folytatja majd ugyanazt, amit eddig, és csak reménykedhetünk abban, hogy ha a liberálisok és a zöldek a nagykoalíció részei lesznek, akkor a Néppárt nem tudja úgy leplezni Orbánt, mint eddig.

A vége ennek mindenképpen rossz lesz, pustzulás és katasztrófa, mert nem lehet más. A kérdés csak az, hogy mikor és mekkora áldozatok, veszteség árán.
Oszd meg, hogy minél több emberhez eljusson! - köszönjük >>
Ez is érdekelhet:
Utcára kerülhet a kómás lányát otthon ápoló asszony! - segíts egy megosztással!
Eddig 13 milliárd forint ment ukrán és orosz nyugdíjasoknak!
Darabokra szakad a Momentum: egymás után hagyják el a pártot a vezetők!
Hírhez tartozó kép:
Utcára kerülhet a kómás lányát otthon ápoló asszony! - segíts egy megosztással!
Eddig 13 milliárd forint ment ukrán és orosz nyugdíjasoknak!
Eddig 13 milliárd forint ment ukrán és orosz nyugdíjasoknak!
Darabokra szakad a Momentum: egymás után hagyják el a pártot a vezetők!
Alföldi Orbánról: jött egy politikus, aki semmilyen gátlást nem ismer!
Otthonra talált Marci, a fészekből kiesett kis gólya!
Óriás naperőművet épít Kína Magyarországon!
Szabadon távozhatott a teknősgyilkos nő!
Előírások megsértése miatt 50 millióra büntették a Providentet!
Amit Orbán itthon mond, azt nem meri megismételni az EU ülésein!
Neked csak egy megosztás, neki egy boldog élet! - segíts Xarának gazdit találni!
Segíts egy megosztással: nem érkezett haza a kis Áron!
Azt elemezgeti Európa, mi történik ha Orbán még idén megbukik!
Megégett a körmendi kórházban egy 1 éves kisbaba műszaki hiba miatt!
Mészáros lesz Mészáros alvállalkozója! - így megy ez!
Három millió forintos bírság egy utcára kitett állatért!
Ittas sofőr okozott frontális balesetet Sárvárnál!
Azt terjesztik Orbánról, hogy többször megverte a feleségét!
Olvasd el velünk Farkas Flórián önéletrajzát, de nem ér nevetni!
Motyogva, imádkozva sétálgatott Orbán a temetőben!
Orbán hivatalához folynak be a kaszinók díjai! - több milliárdos biznisz!
Gyakorlat: rakétavetővel sorozzák a magyar területeket!
Forró autóba zárta magát az állatorvos, hogy megmutassa mit élnek át kedvenceink!
Nálunk mindent szabad: újabb veszélyes vontatmány bukkant fel az M7-esen!
Vandálok szeméttel tömték be a védett madarak költőhelyét!
Jogos: 120 ezres bírságot kapott, mert kidobta a csikket az ablakon!
Szörnyet halt a légi bemutatót tartó pilóta! + videó!
Munkavédelmi sisakban tartottak misét a Notre Dame-ban! - kevés volt a hit!
Az utcán kiválasztok valakit és leszúrom: Közzétette a rendőrség a dunaújvárosi tini videóját!
Holttestet találtak a parkerdőben a járókelők!
Nem lesz köszönet a hirtelen lehűlésben! - ilyen lesz a jövőhét!
Orbán: elképzelhetetlen, hogy Magyarországon vizsgálódjon a néppárt!
Levelet írtak Orbán szüleinek! - durva sorok!
Milliós gyerektartásra kötelezték Pécsi Ildikó fiát
Újra nő az üzemanyagok ára
Ingyen tűzifát oszt a kormány a lakosságnak
Halálra éheztették 9 hónapos kislányukat
Rossz hír Magyarországnak: Menekültek százezreit küldhetik vissza a németek
Kórházba szállították az M5-ösön karambolozó várandós nőt!
Kovácsoltvas kapukat loptak el pofátlan tolvajok Pesten!
Mellár: Az Orbán-rendszer a végéhez közeleg!
OLAF: 500 millióhoz jutott Orbán fogorvosa pályázat kiírása nélkül!
Most csak egy ici-picit füllentett Orbán Viktor!
Az első embert megöli aki szembe jön! - fenyegetőzött a dunaújvárosi tini!
Újabb autóscég választotta Szlovákiát!
Pár óra alatt 60 embert vágtak sittre Pesten!
Aranyáron tudsz a Balatonon nyaralni!
Teljesen megbénult az M7-es a Balaton felé egy baleset miatt!
Autó és motoros karambolozott Budapesten!
Íme az állatkert ahol az emberek vannak a rácsok mögött!
Lefilmezték ahogy egy Mercedes lángol Budapesten!
Hollandia: Orbán kifosztja a magyarokat, beteg idióta ember!
Tiborcz testvére kapott zsíros állást Mészáros Lőrinc bankjában!
Hosszú Katinkát az új szerelmével kapták lencsevégre!
Politikusok véletlenül macskás filterrel közvetítették a sajtótájékoztatójukat!
Fidesz: a magyar emberek jelölték ki számunkra az irányt!
Pataky Attila 65 ezer éves, a párja pedig 40 ezer éves!
Parkolóőrökre lövöldözött Pécsen egy férfi!
Bőkezű Orbán: 640 milliós támogatást adtunk a székelyföldi sportakadémiához!
Lecsukták a rendőrnőt aki túlságosan szerette a kamasz fiúkat!
Kormány: Megoldás a munkaerő hiányra ha a nyugdíjasok visszamennek dolgozni!
A kormány szerint a magyar gazdaság szárnyal, az Uniós pedig zuhan!
Szerető gazdit keresnek Emilynek! - oszd meg Te is!
Történelemhamisítás, amit a kormány csinál!
Segíts egy megosztással: eltűnt az 5 éves kislány!
Máris a legelitebb egységhez tartozik Orbán Gáspár!
Már a románoknak is feltűnt Mészáros terjeszkedése!
Orbán: a hajóbaleset azért rázta meg az országot, mert az áldozatok a vendégek voltak.
A Die Presse durván nekiment Orbánnak!
Egy év alatt több mint 30 ezer ember halt meg a kórházi állapotok miatt!
A Fidesz nem hajlandó Dobrev Klárát-t a nevén nevezni!
Elkezdődtek a harcok Kelet-Ukrajnában!
A semmi közepén hagyta az utasokat a MÁV! - botrány!
Megmagyarázhatatlan: tömeges halpusztulás a magyar tóban!
Csúnyán félrevezették a kisgyerekes családokat!
Az apát nem érdekelte, hogy gyermeke épp megöl egy védtelen állatot!
Elveszettnek hitt településekre bukkantak a tenger mélyén!
Egy gyermek holttestét is megtalálták a tóba gurult autóban!
Az oktatás államosítása: A kormány meglépi amit más országok nem mertek!
Saját gyerekét dobta le a tetőről ez a férfi! - sokkoló videó!
Amerikai média: Orbánék zsarolással vesznek át cégeket!
Orbán: ha igazad van akkor sem kritizálhatod a kormányt!
Segíts egy megosztással: hiába várták haza a kis Lilit!
Közúti ellenőrzések jönnek: nagyon megbüntethetnek, ha ez nincs a kocsidban!
Csányi 4,2 milliárdot kaszált Bige László kárán!
Szarvassal ütközött egy mentőautó Zalaegerszegen!
Több ember hal meg kórházi fertőzésben mint autó-balesetben!
Valaki szemetesbe dobta a gólya tetemet Gyulán!
A mai naptól vonattal is leugorhatunk az adriai tengerpartra!
Amíg meleg van addig nem folytatják a szúnyogirtást!
Holnap tetőzik a meleg aztán jön a lehűlés!
Bilincsben vitték el a Pesten őrjöngő szlovák kamionsofőrt!
Szabadult az olaszliszkai lincselés másik elkövetője is!
Figyelem, az ALDI termék visszahívása lehet, hogy Téged is érint!
Hat árva kiscicát mentett meg az Országos Mentőszolgálat!
Játszótéren szúrta mellbe szerelmét egy nő Mátészalkán!
Az Orbán-családhoz köthető cégek 50 milliárdot termeltek!
Egyhangú szavazással, továbbra is Németh Szilárd a Magyar Birkózó Szövetség elnöke!
Árokba csapódott a BMW-s Vas megyében! - az autóból nem sok maradt!
Orbán elrabolja Magyarország jövőjét! - a nemzetközi sajtó kritikája!
Fogadj örökbe egy kutyust, magadat is megmented vele!
Segíts egy megosztással: gazdira vágyik ez a kölyökkutyus!
A családok éve: Mészáros a gyerekeket is bevonta a milliárdos vasút bizniszbe!
Megmentették a hőség miatt rosszul lett kutyust a rendőrök!
A cseresznye kétezer forint, málnát meg ne is kérj!
Árokba borult egy 130 millió méhet szállító kamion!
A hétvégi időjárás olyan lesz mint egy házasság: hideg, meleg, eső, szél!
Kálmán Olga: mostantól hallatni fogja a hangját!
Az egész országban szünetel a szúnyogirtás!
Saját családja lesz az alvállalkozója Mészáros Lőrincnek a vasút építésben!
Több mint 3000 ingatlant engedtek át Orbánék ukrán kezekbe!
Nem adja fel Bige László: pert indít támadói ellen!
Az emberiség nem veszi komolyan, ami a földdel történik!
Reuters: milliárdok landoltak Orbán családjánál és a haverjainál!
Orbán interjú: megépítjük a stadionokat és focival neveljük a fiatalokat!
Már törölték is mindenhonnan Orbán Gáspár katonai videóját!
Segíts egy megosztással: hiába várta haza a családja Lilit!
Vádemelés a tömegkarambolt okozó kisbusz sofőrje ellen!
Aktiválták a traffipaxok legújabb funkcióját! - óriási büntetések jönnek!
Negyven év a korkülönbség, mégis imádják egymást!
Majka műtétjétől hangos a celeb világ!
Bochkor: elképzelhetetlen hogy Borossal dolgozzak újra együtt!
Orbán jelentése Brüsszel felé: nincs itt semmiféle kimagasló korrupció!
Szétlopják a vásárlók az áruházakat az önkiszolgáló kasszáknál!
Valami itt nem stimmel: óriási a csend az ukrán hajókapitány körül!
Osztani kötelező! - ez a nő ölte meg egy kővel az állatkerti teknőst!
Orbán nyilatkozata a köztévében: világszínvonalú magyar futball lesz újra!
Több száz jogsi ugrott a rendőri razzia során!
A kormány vereség esetén polgárháborús szituációt fog előidézni!
Valaki kutyákat mérgez Domaszéken!
Sikerült megfejteni a fekete lyukak nagy titkát!
Sokkoló: egy mobilért gyilkolt egy tatabányai 24 éves férfi!
Lángol a nyíregyházi üzemcsarnok!
Megdőlt a meleg rekord! - visszasírjuk a hideget!
Pakson kizárt hogy megtörténjen ami Csernobilban történt!
Mészáros gitárral, rocksztárként tombol egy kiszivárgott videón!
Orbán a parlamentben, a fia a határon harcol értünk magyarokért!
A honvédség lefelejtette a képekről Orbánt és a fiát!
Határvédelmet is tanították Orbán fiának!
Örökbe fogadta, majd a 40 fokos autóban hagyta a kutyáját a szekszárdi férfi!
Hazudott a francia tanár a terroristákról, saját magát vágta meg
Terrorellenes Iszlám-szövetség alakult az ISIS ellen
Tengerbe fulladt az egész családja, mindenkit maradásra buzdít Szíriában
Ismét tömegverekedések és gyújtogatások voltak Németországban
Eltiltja-e gyermekét Liptai Claudia Gesztesitől?
THE POST
Amit látsz, az a hír, amit tudsz, az a háttér, amit érzel, az a vélemény!
COPYRIGHT © 2019. minden jog fenntartva