thepost / Magyarország / Budapest / 2019.08.26
THE POST
           
26
Unió: Orbán visszavedlett egy lojális, mindenre kész partnerré!
Ez is érdekelhet:
Pécsi Ildikó albérlővel tetetné ki a lakásából az unokáját!
Befogják Őket, majd eltűnnek az állatok! - lépj fel Te is az ilyen gyepmesteri telepek ellen!
Orbán támad: Most a magyar felsőoktatás a SOROS!
Magyarország népszavazáson döntött az Unióhoz (s így a liberális demokratikus Európához) való csatlakozás mellett. Sokan azt remélték az uniós csatlakozástól, hogy az önként vállalt közös értékek miatt ezzel elmúlt Magyarországon a szélsőjobboldali diktatúra veszélye. A rendszerváltás utáni első ciklusban kiderült, hogy a horthyzmus feltámadt, az antiszemitizmus és az antiliberális, antidemokratikus erők újraéledtek az MDF, a KDNP és a Kisgazdapárt keretein belül. Az 1994-s választáson elért MSZP-s kétharmados siker megmutatta a magyar nép viszonyát ezekhez az eszmékhez.

De az uniós csatlakozás jelentette sokak számára a megnyugvást. A kemény feltételeket megkövetelő Európai Uniótól mindenki azt várta, hogy ugyanilyen következetességgel kéri számon a belépés után is a közös európai normákat. Ez nem így lett, Orbán Viktor a többségi Európai Néppárt égisze és védelme alatt létrehozhatta az Európai Unió első fasiszta államát, amely megfertőzte az egész közösséget. Orbán ugyan elszámította magát, amikor azt gondolta, megpuccsolhatja az Európai Néppártot és az egész Uniót, de néhány éve ez még valós veszélynek látszott. Az utolsó pillanatban ébredt fel Európa.

Egészen a mostani európai parlamenti választásokig az Európai Unió semmit nem tett azért, hogy Magyarországon is megkövetelje az önként vállalt közös demokratikus normákat. Mindig futni hagyták Orbánt az átlátszó és nevetséges hazugságaival, pitiáner trükkjeivel együtt, amelyeket ő büszkén pávatáncnak nevezett. Most azonban valami megváltozott, de nem az Unió szemléletváltása, hanem elsősorban az orbáni vakságnak, ostobaságnak és arroganciának köszönhetően. Orbán ugyanis súlyos vereséget szenvedett Európában, miközben a szokásos aljas módszereivel nyert Magyarországon.

Ennek következménye az lett, hogy ha nem változtat, kihullik a Néppártból és a demokratikus centrumból, ahol immár a konzervatívok, a szociáldemokraták, a liberálisok és a zöldek, a civilizált Európa liberális demokratikus pártjai nagykoalícióra készülnek, míg a nacionalista, populista, fasiszta szélsőjobboldal töredezett frakciókban a perifériára szorul. Orbánnak köztük lenne a helye, mert ő mind közül legfasisztább és legszélsőségesebb maffiózó, aki országában felszámolta már a jogállamiságot, a demokráciát és a sajtószabadságot. De Orbán tisztában van azzal, hogy ha kikerül az európai centrumból, neki vége.

Nemcsak az Európa fasizálásáról és saját vezető szerepéről dédelgetett álmainak lenne vége, de ha Magyarország miatta kikerül a szélsőjobb pöcegödrébe, és emiatt jelentős hátrányt szenved, Orbánnak nem osztanak lapot a centrum országai, jelentéktelen figurája lenne az európai közösségnek, és a Néppártból kiesve megszűnne az eddigi védernyő az aljasságai fölött, akkor Magyarországon is el kezdene foszlani a hamis nimbusz. A hazugságai, az uniós büntetések, felelősségre vonások, nyomozások maguk alá temetnék a bűnszervezetetét.

Ezért a bukott Orbán a EP-választás után teljes erővel elkezdett evezni visszafelé, visszavedlett egy lojális, nyitott, mindenre kész partnerré, mindenkivel igyekszik egyenként elsimítani a konfliktusait, mindenkit meggyőzni arról, hogy ez csak politika, de ő alapvetően megbízható, és az általa eddig gyalázott és mocskolt liberális demokratikus értékek híve. Odáig elment, hogy elkezdett udvarolni a liberálisoknak és a zöldeknek, hogy velük is kész együttműködni, mivel korábban a liberálisok a nagykoalíció feltéte

lének nevezték Orbán kirúgását a Néppártból. Erről már mostanában nem hallani.

Orbán a maga ócska és aljas felcsúti természetével még az igazságszolgáltatás függetlenségének felszámolását is elhalasztotta (nem feladta), amíg stabilizálni tudja saját fasiszta elveinek nyílt vállalásával megtépázott helyzetét. Nem lehet kétségünk afelől, hogy mindez színjáték, taktika, megtévesztés, szemfényvesztés az uniós centrum megtévesztésére. De ezzel együtt is egy nagypofájú G agresszivitása után egy gyáva nyulat látunk, ahogy futkos fűhöz-fához, ahogy próbálja visszabazsalyogni magát hamiskás mosolyyal a kezeit tördelve, és a mocskolódó brüsszelezés is alábbhagyott.

Orbán igyekszik bekerülni a “Soros-hálózatba”, a “liberális maffiába”, ahogy ő nevezte a klasszikus neonáci szövegeivel a liberális polgári demokratákat, mert ha onnan kiesik, összeomlanak a hazugságok és kiderül, hogy egy tehetségtelen, aljas, uszító, hazug tolvaj bűnszervezete megpuccsolta Magyarországot. Európának nem kell ez az ember, sem az a sok mocsok, amit ő képvisel, és amivel tele van a lelke. Nem kell a primitív diktatúrája, az ócska hazugsága, a fasiszta állama, a gerinctelen tányérnyaló Gulyástól Kovácson, Szijjártón át Rogánig. Nem kell a primitív bunkó gázszerelő stróman haverja. Nem kellenek a magyar futballsikerek, amelyek a valódi verseny és a piac teljes kikapcsolásával pontosan kifejezik a rendszere színvonalát és lényegét.

Az Európai Néppárt és demokratikus partnerei láthatóan örömmel nyugtázzák Orbán igyekezetét, és örülnek, ha úgy tűnik, hogy megoldódik egy probléma. Ezért újra Orbán csapdájába esnek, de ez majd úgyis kiderül. Viszont bármilyen kis mértékben is, de most először nyilvánul meg az Unió diktatúrát és fasizmust korlátozó hatása. Orbán legalább a látszat szintjén változtatásra kényszerült, és várhatóan legalább addig, ameddig visszanyeri a Néppártban a teljes jogú tagságát, és megszüntetik a felfüggesztését, moderálja magát. Már ha kibírja olyan sokáig, és nem ijed meg, hogy a populista uszításon csüngő hiveinek kell adnia valami gyűlölet adagot.

Magyarország kis ország, mindenkinek megvan a maga baja, ezért senki nem kezd bele olyan konfliktusba, hogy Orbán visszatérését a normális világba a fasiszta rendszer lebontásához kösse. Orbán még az eddigi feltételeket sem teljesítette, a CEU például nem térhetett vissza amerikai diplomát nyújtó intézményként Budapestre. Semmi nem változott, csupán Orbán képmutató viselkedése, és az Európai Uniónak sajnálatosan ez elég. Azzal együtt, hogy most egy ideig nem kezd újabb mocskolódásba, uszításba, és a szabadságjogok további korlátozásába. Európa már ezzel is megelégedne.

Pedig az igazi az lenne, ha a demokratikus centrumba való visszakerülése feltételéül a demokratikus normák helyreállítását követelnék meg, amire ő úgysem lenne hajlandó. Ezért meg kell várnunk még egy kört, amikor Orbán újra nekirugaszkodik, még nagyobb erővel, hogy megpuccsolja a jogállami, de mokratikus Európát, és az oroszok által támogatott fasiszta szélsőjobboldallal elfoglalja. Addig is folytatja majd ugyanazt, amit eddig, és csak reménykedhetünk abban, hogy ha a liberálisok és a zöldek a nagykoalíció részei lesznek, akkor a Néppárt nem tudja úgy leplezni Orbánt, mint eddig.

A vége ennek mindenképpen rossz lesz, pustzulás és katasztrófa, mert nem lehet más. A kérdés csak az, hogy mikor és mekkora áldozatok, veszteség árán.
Oszd meg, hogy minél több emberhez eljusson! - köszönjük >>
Ez is érdekelhet:
Altatás veszély: gyepmesteri telepen várják a halált, de tudsz segíteni!
Leütötte, majd a kocsija után kötötte szomszédját egy férfi!
Európai rekord: 10 ezer kilakoltatás volt Magyarországon 3 év alatt!
Hírhez tartozó kép:
Altatás veszély: gyepmesteri telepen várják a halált, de tudsz segíteni!
Leütötte, majd a kocsija után kötötte szomszédját egy férfi!
Leütötte, majd a kocsija után kötötte szomszédját egy férfi!
Európai rekord: 10 ezer kilakoltatás volt Magyarországon 3 év alatt!
Pécsi Ildikó albérlővel tetetné ki a lakásából az unokáját!
Befogják Őket, majd eltűnnek az állatok! - lépj fel Te is az ilyen gyepmesteri telepek ellen!
Orbán támad: Most a magyar felsőoktatás a SOROS!
Óriási bravúr: altatás nélkül operálták a tüdődaganatos beteget Szolnokon!
Kiborult Tóth Gabi! - senki nem segített neki a szupermarketben!
Maszkos férfi zaklatott egy 16 éves kislányt Diósdon!
Megkéselte társát egy ukrán férfi a soproni munkásszállón!
Budai tragédia: azért ölhette meg a kutyát a családfő, hogy ne tudja megvédeni a család többi tagját!
Több milliárdot vállal át az állam - mutatjuk, amit a rezsiutalványról tudni kell!
Az Orbán-Merkel népmeséről cikkez az Európai sajtó!
17 éves lányokat támadott meg Kecskeméten két román férfi!
Tarlós Pista bácsi magabiztos: Ő gyűjtötte össze elsőként az ajánlásokat!
Meglepetés vagy várható volt? - A Puskás Akadémia megverte a Fradit!
A szakértők szerint hagyni kell, hogy féljenek, haragudjanak, szomorkodjanak a gyerekek!
Dunakeszi: Rendőri felvezetéssel ment szülni egy nő!
Óriási tüntetést szerveztek az állatvédők országszerte!
Mai időjárás: 28-34 fok lesz, de többfelé alakulht ki egy kis eső!
A Vatikán sem nézi jó szemmel a szervezetet melynek ülésén részt vett Orbán Viktor!
Óriási biznisz: milliókért vesznek külföldön petesejtet a magyar nők!
A kutyáját is megkéselte a családját megölő apa a Rózsadombon!
Sertéspestis: olcsóbb lesz aranyat enni mint sertés húst!
Megégett a nyelőcsöve az egyedül hagyott kisgyereknek Kőbányán!
Undorító felvétel: papucsával próbálta a székletét az áruház hűtője alá rejteni!
Valóban egy titkos keresztény szervezet irányítja az amerikai politikát?
Brutálisan drágul a rántott húsnak való karaj ára!
Szomorú hétvége: öten haltak szörnyet az utakon!
Németh Szilárd körül a tanítványok lesik minden szavát! - vicces fotó!
Ferenc pápa nemzetközi tanácskozást hív össze, hogy megvitassák az amazonasi probléma ügyét!
Nemsokára ismét Budapestre jön Erdogan!
Milliós gyerektartásra kötelezték Pécsi Ildikó fiát
Újra nő az üzemanyagok ára
Ingyen tűzifát oszt a kormány a lakosságnak
Halálra éheztették 9 hónapos kislányukat
Rossz hír Magyarországnak: Menekültek százezreit küldhetik vissza a németek
Óriásit bukhat a a Tesco a Metro áruház legújabb húzása miatt!
Mindenki meghalt: helikopter és egy kirepülő ütközött a népszerű turistaparadicsomban!
Óriási katonai mozgás lesz a magyar utakon! - ne ijedj meg, ha katonai konvojba futsz!
Tömegbaleset az M5-ösön - több autó rohant egymásba!
Félmilliós bírságot is kaphat, aki elfelejtette ezt a határidőt!
Átvernek, és mi fizetjük az árát! - elég súlyos dolgok történnek a közmédiában!
Kollányi Zsuzsi Majka és Curtis szétválásáról: Ez Peti zenekara!
Sokkoló: heroinnal lőtte be újszülött kisbabáját az anya, majd a kukába dobta!
Budai családirtás: hátborzongató részleteket meséltek a szomszédok a gyilkos apáról!
Halálos baleset a magyarok egyik kedvenc üdülőhelyén: helikopterrel ütközött egy repülőgép!
Az oroszok szerint túl sok gombát evett az orvos akinek sugárzó izotópot találtak a szervezetében!
12 helyett 19 milliárdot költ a Sió-csatorna felújítására a kormány!
Egyetlen nap alatt 15 ezer tüzet észleltek!
A legjobb magyar raplemez borítója lehetne a magyar valóságról készült fotó!
Augusztus utolsó napjaiban is marad a nyár!
Négy kilométeres a torlódás Hegyeshalomnál!
Van remény: sikerült petesejtet kinyerni az utolsó két szélesszájú orrszarvúból!
Boris Johnson bizonytalan, mi lesz a Brexittel!
Óriási hajtóvadászat indult egy rendőr kedvéért, de kiderült hogy hazudott!
A hadsereg is beszáll az erdőtüzek elleni küzdelembe!
Ostrom állapot: az eddigi legdurvább kampányidőszakra számítanak!
Kacsaként hápogó kiscicáért rajong az internet!
Betegeknek épít otthonokat az IKEA!
Eddig hat sérültről tudni: villám csapott a golfozókba!
Nézted a Louie életét?
Gurulós bőröndjével gyalogolt ezer kilométert ez a 95 éves nénike!
Tóth Gabi hisztizett egy sort, mert leejtette a kártyáját bevásárlás közben, senki nem segített felvenni!
Ferenc pápa aggódik az esőerdőket érintő tüzek miatt!
Kétezer négyzetméteren lángol a takarmány a XV. kerületben!
Nem sikerült az orosz űrrobot missziója!
Belehalt sérüléseibe a fiatal srác aki felborult autójával Borsodban!
Szolnok: Éjszaka is nyitva az ovi, hogy bulizhassanak a szülők!
Kegyeletsértő: a plébánia eladta a temető melletti telket társasház építéséhez!
Több mint 200 környezetvédő vesztette életét egyetlen év alatt!
Mogyoród: autópályán fogták be ezt a gyönyörű német juhász kutyust! - keressük a gazdit!
Ez azért még a Fidesztől is durva: Elállták a Mátyás-templom bejáratát egy aláírásgyűjtő standdal!
A süniben minden kertész hasznos és egy nagyon kedves segítő társra lel kertjében!
Újabb állatkákat veszélyeztet a kihalás az orvvadászat miatt!
Radioaktív anyagot találtak az orvos testében, aki az orosz atomrobbanás sérültjeit kezelte!
Óriási siklót találtak a zöldségek között egy áruházban!
Végre Magyarországra is szállít a Tesla!
Megszólalt a Botka ellen induló szegedi szocialista!
Mi lesz a rezsiutalvánnyal ha nincs a nevünkön rezsiszámla?
EU-s pénzből történik meg a Balaton vízszintjének megemelése!
Fizetés nélkül lépett le 600 liter üzemanyaggal a képen látható férfi!
Az Újpest edzője ezzel magyarázta a vereséget: a játékosainak máshol járt a teste meccs közben!
Egy autó átrepült a szemközti sávba, teljes az útzár az M5-ön!
Vihar szakította félbe a szombathelyi karnevált!
Putyint nem igazán érdekli, hogy a világ vezetői beveszik-e maguk közé elitklubjukba!
Atombombát dobhatnak a brexitre!
216 km/h-val mértek be egy motorost a hosszú hétvégén!
Miért jó az imádkozó sáskának, hogy felfalja a szerelmét?
A Petőfi hídról esett a Dunába egy férfi hajnalban!
Íme egy ország, amely egyszer már leszokott az olajról, mégsem omlott össze!
Nagyon durván beindult a Fidesz és az MSZP között az adok-kapok!
Az eddigi legdurvább medvetámadás: arcon harapott egy férfit a kukoricásból kiugró állat!
Áthajtott egy biciklisen a betonkeverő Egerben a járókelők szeme láttára!
Három eddig ismeretlen főpolgármester-jelölt tűnt fel az ajánlóívek körül!
Óriási jégeső verte el a Somogy megyei falut!
Pár perccel az esküvő után horrorbalesetet szenvedett a fiatal pár
Kegyetlenül összeverte a látássérült miskolci nőt az erőszakoskodó férfi!
Új szúnyogfajok is érkeznek a klímaváltozással!
Megerősödött a komikusból lett ukrán elnök!
Kim Dzsong Un hobbija, hogy rakétákat lövöldöz a Japán-tengerbe!
250 milliárdos ukrán csalás: a szén árát hamisították meg!
MÁV botrány: Nem hagytak időt a az átszállásra, a határon ragadtak az utasok!
Csak a Magyarországra belépők használhatják a röszkei közúti határátkelőt vasárnaponként...
Nem veszik elég komolyan a nők segítségkérését Magyarországon!
Trump megsértődött, mert nem engedik, hogy megvegye Grönlandot!
Könnygázt vetettek be a G7 elleni tüntetésen!
Kórházba vitték a Petőfi hídról leesett férfit!
Megállíthatatlan Palkovics! - hatalmas tervei vannak!
Óriási a felháborodás a lelőtt elefánttal pózoló fickó fotója miatt!
Óriási a felháborodás a lelőtt elefánttal pózoló fickó fotója miatt!
Altatásveszélyben van ez a kutyus! - minden megosztásra szüksége van!
A kormány szerint nem probléma, hogy Simonka Györgyöt bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással gyanúsítják!
Klausmann Viktor büszkén áll ki a Fidesz mellett Gyöngyösön!
200 millió forintot fordít a kampányra Orbán!
Budapest belvárosában raboltak ki egy fiatal srácot!
Az orvosok gyakran cselédnek néznek minket! - elegük van az ápolóknak!
Több kerületben razziázott a rendőrség!
Hiába várják haza: újabb halálos vonatgázolás történt!
Megtörtént az első bűntény a világűrben!
Szomorú hír: veszélyeztetett faj lett a zsiráf!
Macronék blokkolják a dél-amerikai országokkal kötött üzletet, ha Bolsonaro nem lép fel hatékonyan az Amazonas védelmében!
Függetlenként elindul Botka ellen egy szocialista képviselő!
Durván fenékbe billentik a szemetelőket Berlinben!
150 tonnával több műanyagszemetet termelt Budapest a műanyagmentes júliusban!
Észak-Korea minden hétvégén rakétákat lő ki!
100 milliárdot hajlandó szánni a kormány az eredetileg 10 milliárdosra tervezett kézicsarnokra!
Hiába kérték két napja a rendőrséget, hogy menjenek ki a budai lakáshoz, ahol az apa megölte a 4 éves gyermekét!
Az év botránya: 250 milliárd forintot loptak el az ukrán lakosságtól!
Egy postás is indul a budapesti főpolgármester-választáson!
Még csak most engedélyezte a brazil elnök, hogy a hadsereg is segítsen az oltásban!
Nem csak az erdőtüzeket, most már a brazil elnököt is meg akarják állítani!
A kormány 70 milliót csoportosított át a Szent Jobb-díszkocsi rekonstrukciójára!
Orbán új pozíciót hozott létre: Fürjes lett a Puskás-stadion és a foci-Eb feje!
Magyarország lett Európa nyilvános vécéje! - már a szlovén szennyvíziszap is hozzánk jön!
Kövér szerint Aggasztó a magyar emberek intelligenciájának a csökkenése!
Tanárhiány külföldön: havi egymilliót fizetnek nekik hogy bírják a munkát!
Budapest: Maszkot húzott a fejére, így zaklatott egy fiatal lányokat a képen látható férfi!
Vallomást tett a balatonfűzfői gyilkosság gyanúsítottja!
Hazudott a francia tanár a terroristákról, saját magát vágta meg
Terrorellenes Iszlám-szövetség alakult az ISIS ellen
Tengerbe fulladt az egész családja, mindenkit maradásra buzdít Szíriában
Ismét tömegverekedések és gyújtogatások voltak Németországban
Eltiltja-e gyermekét Liptai Claudia Gesztesitől?
THE POST
Amit látsz, az a hír, amit tudsz, az a háttér, amit érzel, az a vélemény!
COPYRIGHT © 2019. minden jog fenntartva