thepost / Magyarország / Budapest / 2019.12.08
THE POST
           
08
Schmidt Mária üzent azoknak akik Orbánt támadják!
Ez is érdekelhet:
Baj van: elkezdtek bedőlni a hitelek!
Ezt válaszolta Király Gábor a Fidesz felkérésére!
Százmilliárdos beruházás Orbán várkapitánysága!
Nekiment Schmidt Mária Heller Ágnesnek az új könyve miatt, aminek Orbánizmus a címe, és amiben a filozófus azt írja, hogy tudomása szerint Orbán nem jár színházba, se operába. Ő, mármint Schmidt Mária sokszor volt operában, de egyszer sem látta Hellert, mégsem mondja róla, hogy nem jár operába - mondta tegnap este a Hír Tv-ben a Terror Háza főigazgatója.

A tegnap esti Bayer show vendége volt Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója, akivel a műsorvezető arról beszélt, hogy Heller Ágnesnek kötete jelent meg olasz nyelven márciusban “Orbánizmus” címmel, “Magyarország esete: a liberális demokráciától a zsarnokságig” alcímmel, Olaszországban.

Schmidt Mária a műsorban azt mondta, elolvasta a könyvet, de gondolkozott, hogy írjon-e róla, mert Heller Ágnes “mégiscsak 90 éves”. Aztán úgy döntött, hogy komolyan veszi, megpróbál Heller egy-egy mondatára reagálni. De “felment benne a pumpa”, mert annyi közhely van Heller Ágnes könyvében, “végiggondolatlan mondatok”, vádaskodások. Nagyon színvonaltalan, egyetlen mondat sincs benne, amit komolyan lehet venni - állította Schmidt Mária a műsorban. Ő azt várta volna ugyanis, hogy valaki végre a másik oldalról olyan mondatokat írna le, olyan dolgokat, amiket érdemes lenne megfontolni, “hiszen senki sem tökéletes, mindenki követ el hibákat, és az fontos dolog, hogy ezekre rámutasson a másik oldal, vagy a másik politikai közösségnek a tagja”.

“De amikor onnan csak az idiótaságok jönnek, akkor tényleg nem lehet őket komolyan venni” - mondta Schmidt Mária, de végül ezeket mégsem hagyta megválaszolatlanul, és a blogjában írt róla.

A műsorban Bayer Zsolt úgy summázta a Heller-könyvet, hogy az arról szól, hogy Orbán Viktor egy diktátor, Magyarországon pedig diktatúra van.

Schmidt Mária pedig felháborodott, hogy Heller könyve szerint Orbán “egy bunkó”, mert ő, mármint Heller Ágnes úgy tudja, hogy Orbán Viktor nem olvas könyveket, nem jár koncertre, nem volt még színházban.

“Nem tudom, hogy ilyet miért ír le valaki?” - kelt ki magából Schmidt Mária. Orbán Viktor először is egy jogvégzett ember - magyarázta. “És mi az, hogy nem olvas könyveket? Azt úgy kell elképzelni, hogy ha könyvet olvas, először hívja fel Heller Ágnest, hogy most könyvet olvasok, Ági, engeded?” - illusztrálta a helyzetet egy abszurd példával Schmidt Mária. “Vagy ha operába megy, oda kellene küldenie a jegyet Heller Ágnesnek? - vetette fel, megjegyezve: “Jelentem, én sokszor voltam operában, és én még egyszer sem láttam Heller Ágnest, de mégsem mondanám, hogy nem jár operába”.

Hová vezet a muszlimok nyugati “dédelgetése”?

Aztán a műsorban egy közelebbről meg nem nevezett német tanulmányt idézett Bayer Zsolt, ami az antiszemitizmust elemzi, “egy komoly intézet” tanulmányáról van szó - tette hozzá. Állítása szerint a szerzők arra jutottak, hogy a Németországba érkezett muszlimok azért antiszemiták, mert másodrendű állampolgárnak érzik magukat és el vannak nyomva.

Aki meglepődik azon, hogy a muszlimok nem szeretik a zsidókat és antiszemiták, annak kezeltetnie kell magát - reagált Bayerre Schmidt Mária. “Ha egy ország behív milliószámra muszlimokat, akkor tudomásul kell vennie, hogy ebben a tekintetben ezek egy teljesen más világban vannak, sőt a nőket sem tartják egyenjogúnak” - magyarázta a műsorban Schmidt Mária, s végül arra jutottak az antiszemitizmu

s-“elnyomott muszlimok” kérdésben, hogy “tőlük ezt el kell fognak”.

Nem szabad “ajnározni” őket, és lenézni rájuk, mert ők egy büszke nép, ezt nem veszik jó néven. Ez a fajta magatartás biztos kudarcot fog vallani. Ők az erőből, a határozottságból értenek. Ha ajnározzák őket, akkor a nyugatiakra úgy néznek majd, hogy nem kell őket komolyan venni, ők a “hasznos hülyék”, ezeket el lehet söpörni, nem kell a szempontjaikra odafigyelni - írta le a Schmidt Mária, hogy szerinte mit eredményez a muszlimok nyugati “dédelgetése”.

A verseny, a zsűri és Csurka

Szerinte a balliberális oldal mindig fegyverként használta az antiszemitizmust, “csak meg kell nézni a Jobbikot”, a pártot már elfogadják, mióta a balliberális oldalon rájöttek, hogy velük le lehet győzni Orbánt, azóta a Jobbik nem antiszemita, “persze, soha nem is voltak azok, tulajdonképpen zsidóbarátok” - ironizált Schmidt Mária, és Karácsony Gergely Hír Tv-s nyilatkozatát hozta fel, hogy a zuglói polgármester elmagyarázta, “miért van rendben az”, ami ellen korábban mindenki tüntetett, hogy a jobbikos Gyöngyösi Márton listázni akarta a parlamentben a zsidókat.

Nekik csak az a fontos, ide értve Heller Ágnest is, hogy ők mondják meg ki antiszemita, ki nem, ki bunkó, ki nem, ki náci és ki nem, és hogy a bizonyítványt ők állítsák ki - mondta Schmidt Mária. Ezek nem kívánnak részt venni semmilyen versenyen, ők csak a zsűriben szeretnek ülni - idézte Csurka Istvánt, meggyőződéssel hozzátéve: “És igen!”

Mi az EP-választás tétje?

Az EP-választás tétjéről Schmidt Mária egyetértett Bayerrel abban, hogy nem kérdés, ki győz. Szerinte az ellenzékről kiderül, hogy nincs politikai mondanivalója, már az önkormányzati választásra készülnek, valami egységet akarnak, újra belelépni abba a folyóba, ami korábban már nem sikerült.

Ami a Nyugatot illeti, a főigazgatónak nincsenek nagy várakozásai, azt gondolja, hogy az uniós bürokrácia legfontosabb pozícióit azok töltik majd be, “akik a mostani globális elitnek az emberei”. De azt reméli, hogy megerősödik az a tábor, amelyik ezzel szemben a nemzetállamok függetlenségét képviseli, és jobban ki tudják majd ellensúlyozni a dolgokat.

Nem tudja, mi lesz a Kelet-Nyugat ellentét vége az unióban, szerinte minden lépésükkel arra törekszenek a franciák és a németek vezetésével, hogy a kelet-európai országokat másodrendű szerepbe nyomják vissza, és lehetőleg mindegyiket megalázzák - mondta Schmidt Mária, aki szerint ezzel inkább “összenyomják”, egy platformra hozzák a közép-kelet-európai országokat, például a románok és a magyarok egymásra találnak - derült ki a szavaiból.

Bayer isiászozott és kreténnek nevezte Junckert

„Szerencsétlen magatehetetlen kreténnek” nevezte Jean-Claude Junckert Bayer Zsolt a műsorban, még mielőtt Schmidt Máriával beszélgetett volna. Az apropó egy Ruandában készült videó volt, melyen az látszik, hogy az Európai Bizottság elnöke Kigaliban, a ruandai népirtás 25. évfordulójának rendezvényén a reménység lángjának meggyújtásakor egy hirtelen mozdulattal a politikustársai felé fordította a kezében lévő égő fáklyát. Bayer feltételezte, hogy Juncker “isiásza” volt ennek is az oka, és amikor a közönsége felnevetett, azzal reagált, hogy valójában zokogni kellene az eseten, mert „ez a szerencsétlen, magatehetetlen kretén ma az Európai Unió első embere”.
Oszd meg, hogy minél több emberhez eljusson! - köszönjük >>
Ez is érdekelhet:
Orbán: ha igazad van akkor sem kritizálhatod a kormányt!
Segíts egy megosztással: hiába várták haza a kis Lilit!
Választ adott a TESCO, hogy kivonul e Magyarországról!
Hírhez tartozó kép:
Most kiderült, hova vezet az oltásellenesség
Gigatüntetést szervez hétfőre a kultúra függetlenségéért a Katona József Színház
Gigatüntetést szervez hétfőre a kultúra függetlenségéért a Katona József Színház
Óriási titkolózás- OLAF-vizsgálat miatt távozhatott az Orbán-kormány egyik kulcsembere
Több tízezren írták alá a kulturális élet szétverése elleni petíciót
Köszönjük a lakosság segítségét - a rendőrök megtalálták az otthonából eltűnt 13 éves kislányt
Durva fenyegetést kapott MC Hawer
730 ezer magyar munkáját veszik el a robotok
Ismét milliókat költött egyetlen sportolóra az Orbán-kormány
Lecsukták a halálos szigetelőszalagos tréf\" elkövetőit
Orosz fejlesztésű repülőgépeket rendeltek meg a pécsi repülőgépgyártól
Videón az eperjesi gázrobbanás
Sára Botondék 150 millió forintot költöttek autóhasználatra
Keresik a háromgyerekes nőt, akit állítólag megalázott egy ellenőr
66 ezer forintot kapnak karácsonyra a nyugdíjasok Szlovákiában
Követelik Kövér lemondását: minden harmadik magyarba csúnyán belegázolt
Hátborzongató: Agyonverte a kutyákat a magyar tenyésztő
Csúnyán ráfáznak a nagycsaládosok az állami támogatással vásárolt autóval
Szökik az oxigén az óceánokból, sorozatosak a tragédiák
Novák Katalin állítólagos szavait idézik - Nem az államnak kell eltartani a nyugdíjasokat, hanem a családtagoknak
Kövér László: Európában a legfélelmetesebb, hogy nem lehet átlátni, hogy kié a valóságos hatalom
Orbán kormány: Nemcsak újraegyesítjük Közép-Európát, hanem újra is építjük!
A kormány azon dolgozik, hogy a magyar gazdaság a következő években is meghaladja az uniós átlagot
Varga Mihály: Európa leggyorsabban növekvő gazdasága a magyar
Az ember Istent játszik: legyártottak egy állatot, amely disznó és majom egyszerre
3500 Ft egy hot-dog a budapesti karácsonyi vásárban!
A bécsinél és a pozsonyinál is drágább a budapesti karácsonyi vásár
Csak egy tolvaj hatalom nem akar írásos nyomot hagyni
Nőtt az eperjesi gázrobbanás áldozatainak a száma
Megszólalt a tanárnő, akit 17 éves diákja szurkált meg
Meghalt a Jóbarátok sztárja!
Döntött a járásbíróság a 17 éves győri késelő ügyében
Nagylóki halálos tréfa: ez vár a három férfira, akik megkötözték, majd hagyták halálra fagyni társukat
Milliós gyerektartásra kötelezték Pécsi Ildikó fiát
Újra nő az üzemanyagok ára
Ingyen tűzifát oszt a kormány a lakosságnak
Halálra éheztették 9 hónapos kislányukat
Rossz hír Magyarországnak: Menekültek százezreit küldhetik vissza a németek
A baleset óta alig tudok aludni - Retteg volán mögé ülni a karambol óta Gáspár Bea
Újabb X-Faktor dráma: Orosz rulettet játszom a színpadon
Szigorú karanténban kell maradnia, de a családjával töltheti a karácsonyt az SMA-ban szenvedő Levike
Ma dönt a bíróság a Győrben késelő 17 éves fiatal sorsáról
Megvonták a rokkantságit egy nőtől, mert a posta nem vitt ki egy levelet
Nőtt a sertéspestis által érintett terület Pest megyében
Botrány Veszprém megyében: túl olcsón számították a földeket
Orbán 20 éve még sérelmezte, hogy olyan korrupciós ügyekben sem indultak vizsgálatok, amikben kellett volna
Csődbe ment Vajna Tímea gyémántos cége
Kétméteres világító hóembert és angyalkát loptak Sátoraljaújhelyen
Erős fájdalmai vannak a győri tanárnőnek akit megkéselt egy diák
Nyilvános vitára hívták Rácz Zsófiát, aki 22 évesen törvénymódosítással lesz helyettes államtitkár
Jól jönne a a segítség a három kislányát egyedül nevelő édesapának
Hivatalos: ezek a leghisztisebb kutyafajták
Szenvedett, ordított az a férfi aki lefeküdt a Debreceni Ambulancia ajtaja elé, miután könyörgése ellenére sem kapott segítséget
Orbánék egyszerűen letiltották a magyarországi korrupcióról szóló nemzetközi tény jelentést
A Honvédkórház nem fogad végtagtörötteket hiába csúsznak az utak és a járdák
Felrobbantottak négy óriási hűtőtornyot
Gulyás Gergely válaszolt Karácsonynak: Nem engednek
Németh Szilárd pert vesztett!
5 halottja és 40 sérültje van a brutális eperjesi gázrobbanásnak
A magyar úszósport 1000. érme Hosszú Katinka nevéhez fűződik
Fidesz vallomás: a Párbeszéd miatt büntetik az ellenzéket
Orbán diktatúrája: egy módosítással saját maga szabná meg az ellenzéki pártok struktúráját
Nagycsaládosok autóvásárlási támogatása: többen másfél hónapja várnak a pénzre
Ablakon keresztül érkeztek meg a magyar gyermekkórházba a Mikulások
Íme a mikuláscsokik amiket gyerekrabszolgák gyártották
X-Faktor dráma: A házban nincsen víz, úgy húzzuk a kútról, vécére is ki kell járni
Úton Budapest felé kapott szívrohamot Ruszó Tibi édesapja
Áfacsökkentés kamu: egy rakás termék nem lett olcsóbb
Hivatalos: elég ha képzésekre jár a 22 éves Rácz Zsófia!
Közel 800 millióval támogatja a kormány a keresztény könnyűzenét játszó fiatalokat
Fellőtték a két magyar műholdat
1,3 milliárdot költött ügyvédekre Pécs
Botrány Kispesten: Két villogó rendőrautó áll a önkormányzat előtt
6 órával a halála után hoztak vissza az életbe egy nőt
Gyorséttermi botrány: Rányomtatnák a pohárra a rendszámot, hogy tudják, melyik autós dobta el
Nem hirtelen indulatból támadott, órákig tervezte a késelést a győri diák
Hétköznapi hősök: Felpofozott egy pumát, hogy mentse a kutyáját
A legnagyobb egészségügyi problémáknak oka az emberi butaság
Az ombudsman szerint nem kellene 6 évesen iskolába mennie a gyereknek
Megérkezett a mikulás hivatalos videója, Borkai, Mészáros, Felcsút és a Fidesz rémálma!
Rácz Zsófia korábban kifogásolta, hogy az emberek a vágyaik szerint formálják a jogot
Megszólalt a Mátrai Erőműnél elhunyt férfi édesapja
Segíts egy megosztással: Budapesti otthonából tűnt el egy 13 éves kislány
Győri horror: Hármast kapott a dolgozatára, ezért szúrta hátba tanárnőjét
140 ezren haltak meg tavaly, főként kisgyerekek
A Színművészeti Egyetem Hallgatói Önkormányzata szerint az egyetemi oktatás ideológiától mentes
A magyar kormány támogatásával elkészült orvosi rendelőt adtak át Kárpátalján
Varga Judit: Uniós szintű problémát jelent a Magyarország elleni boszorkányüldözés
Így tettek zsebre több mint 2000 milliárdot Mészáros Lőrinc és Szíjj László építőipari cégei
Kásler megtalálta a kórházi adósság felelőseit
Óriási változás jön a húspultoknál
Virgácsot kapott Orbán Viktor
30 fős csoport támadott meg négy férfit Balatonakaliban
Megúszhatja a férfi aki WC-csészére állva videózott a Balaton Soundon
A Fidesz büszke, hogy a honlapja elleni támadás sikertelen volt
Deutsch: Karácsony elkezdte az LMBTQI-dzsihádot
Karácsonykor jöhet a szegedi halászlé!
Ne törődj a politikával, mutatjuk Nagy-Britannia legnagyobb kutyáját Baltazárt
Elhanyagolható az infláció Magyarországon
Orbán új irodája miatt tilthatták ki az újságírókat a parlamenti sajtófolyosóról
Olyat nyilatkozott a 22 éves államtitkár-helyettes, hogy el sem hiszed!
IMF: A magyar gazdaság növekedését a rekordnagyságú EU-forrásokból finanszírozott beruházások adták
Ebben a táborban nemsokára emberek fognak meghalni
Nincs tovább: tényleg el kell árulnia a kormánynak, mire mentek a felcsúti tao-milliárdok
Orbán: Isten óvja Japánt és a magyarokat
Orbán: Visszatérő rémálmunk, hogy egyszer megjelenik a Jóisten Magyarországon
Lévai Anikó: Kincs van a birtokában annak, akinek földje van
Az égbe lövöldözött egy egyenruhás férfi Kerepesen
Végzett magával az Óbudai Egyetem egyik diákja
Nyilatkozott a 22 éves leendő helyettes államtitkár popzenész édesapja
Megszerezték a jelentést, amely leírja, mitől lett fertőzött a Borsodi Víz
Óriási baki: a magyar köztévé Oroszországnak adta a Krímet - külföldnek tűnt fel a dolog
A kormány szerint jól él a magyar nép mert milliárdokat hagytunk a boltokban egy hónap alatt
Százmilliárdos bombán ül az Orbán-kormány a sporttámogatások miatt
Szerződést bont az ellenzéki városok tévéivel a közmédia
Magyart az űrbe minden áron és amúgy sem sok az a vacak tízmilliárd
Az oroszok szerint Kövér László össze akart velük fogni Ukrajnával szemben
Orbán Japánban: Magyarország furcsa ország, furcsa emberek vannak ott
Akkorát mondott a magyar sajtóról Varga Judit hogy attól a ló néz a csikó meg lát...
Szinte teljesen eltűnt a Viktória-vízesés
Napvilágot látott a pikáns az a történet ami Polt Péter székébe kerülhet
Átvitték Szlovákiába munka ígéretével, majd cipő és ruha nélkül kitették a hidegbe
Eljárás megindítva: az állami tv bemondója nem bírta magában tartani a véleményét Hadházy Ákosról
Segíts egy megosztással - megtelt a gyepi, a befogadott állatokat 14 nap után elaltatják
Külföld jóslata: Magyarország jövőre kilép az EU-ból
Hivatalos: Áder gyerekei is kaphatnak napidíjat
Pesti Imre: Az ellenzék rombolja az emberek egészségügybe vetett hitét
János-kórház: Az ellenzéki sajtó visszájára fordít és a negatív kampány részévé tesz egy jó szándékú kezdeményezést
Gránátot dobtak a menekült gyerekek befogadóközpontjára
Az állami tévé 13 percen át interjúvolta a saját ügyvédeit - ez kiegyensúlyozott tájékoztatás
Kamu feliratokkal hitette el a migránsokkal, hogy nem Oroszországban, hanem Finnországban vannak
A 9 éves, fiú végül maga hívta a rendőrséget a szüleire Vértesszőlősön
Milliókkal húzta le a gyanútlan atyát a dorogi kamu pap
Óriási kiváltságok politikusoknak: költségtérítés gyerekiknek, hivatali autó feleségüknek...
Jogsi nélkül, kétszázzal küldte a halálba áldozatát a 22 éves magyar sofőr
97 milliós nyaralója van Kocsis Máté feleségének a Balatonnál
Váratlan mutációkat idézhetett elő a génszerkesztés a kínai babáknál
Áder felesége is kaphat napidíjat, titkárságot és hivatali autót
Egy férfi lövöldözni kezdett a Pearl Harbor-i támaszponton
Erősödnek Zente lábai
Hazudott a francia tanár a terroristákról, saját magát vágta meg
Terrorellenes Iszlám-szövetség alakult az ISIS ellen
Tengerbe fulladt az egész családja, mindenkit maradásra buzdít Szíriában
Ismét tömegverekedések és gyújtogatások voltak Németországban
Eltiltja-e gyermekét Liptai Claudia Gesztesitől?
THE POST
Amit látsz, az a hír, amit tudsz, az a háttér, amit érzel, az a vélemény!
COPYRIGHT © 2019. minden jog fenntartva