thepost / Magyarország / Budapest / 2019.06.19
THE POST
           
19
Schmidt Mária üzent azoknak akik Orbánt támadják!
Ez is érdekelhet:
Baj van: elkezdtek bedőlni a hitelek!
Ezt válaszolta Király Gábor a Fidesz felkérésére!
Százmilliárdos beruházás Orbán várkapitánysága!
Nekiment Schmidt Mária Heller Ágnesnek az új könyve miatt, aminek Orbánizmus a címe, és amiben a filozófus azt írja, hogy tudomása szerint Orbán nem jár színházba, se operába. Ő, mármint Schmidt Mária sokszor volt operában, de egyszer sem látta Hellert, mégsem mondja róla, hogy nem jár operába - mondta tegnap este a Hír Tv-ben a Terror Háza főigazgatója.

A tegnap esti Bayer show vendége volt Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója, akivel a műsorvezető arról beszélt, hogy Heller Ágnesnek kötete jelent meg olasz nyelven márciusban “Orbánizmus” címmel, “Magyarország esete: a liberális demokráciától a zsarnokságig” alcímmel, Olaszországban.

Schmidt Mária a műsorban azt mondta, elolvasta a könyvet, de gondolkozott, hogy írjon-e róla, mert Heller Ágnes “mégiscsak 90 éves”. Aztán úgy döntött, hogy komolyan veszi, megpróbál Heller egy-egy mondatára reagálni. De “felment benne a pumpa”, mert annyi közhely van Heller Ágnes könyvében, “végiggondolatlan mondatok”, vádaskodások. Nagyon színvonaltalan, egyetlen mondat sincs benne, amit komolyan lehet venni - állította Schmidt Mária a műsorban. Ő azt várta volna ugyanis, hogy valaki végre a másik oldalról olyan mondatokat írna le, olyan dolgokat, amiket érdemes lenne megfontolni, “hiszen senki sem tökéletes, mindenki követ el hibákat, és az fontos dolog, hogy ezekre rámutasson a másik oldal, vagy a másik politikai közösségnek a tagja”.

“De amikor onnan csak az idiótaságok jönnek, akkor tényleg nem lehet őket komolyan venni” - mondta Schmidt Mária, de végül ezeket mégsem hagyta megválaszolatlanul, és a blogjában írt róla.

A műsorban Bayer Zsolt úgy summázta a Heller-könyvet, hogy az arról szól, hogy Orbán Viktor egy diktátor, Magyarországon pedig diktatúra van.

Schmidt Mária pedig felháborodott, hogy Heller könyve szerint Orbán “egy bunkó”, mert ő, mármint Heller Ágnes úgy tudja, hogy Orbán Viktor nem olvas könyveket, nem jár koncertre, nem volt még színházban.

“Nem tudom, hogy ilyet miért ír le valaki?” - kelt ki magából Schmidt Mária. Orbán Viktor először is egy jogvégzett ember - magyarázta. “És mi az, hogy nem olvas könyveket? Azt úgy kell elképzelni, hogy ha könyvet olvas, először hívja fel Heller Ágnest, hogy most könyvet olvasok, Ági, engeded?” - illusztrálta a helyzetet egy abszurd példával Schmidt Mária. “Vagy ha operába megy, oda kellene küldenie a jegyet Heller Ágnesnek? - vetette fel, megjegyezve: “Jelentem, én sokszor voltam operában, és én még egyszer sem láttam Heller Ágnest, de mégsem mondanám, hogy nem jár operába”.

Hová vezet a muszlimok nyugati “dédelgetése”?

Aztán a műsorban egy közelebbről meg nem nevezett német tanulmányt idézett Bayer Zsolt, ami az antiszemitizmust elemzi, “egy komoly intézet” tanulmányáról van szó - tette hozzá. Állítása szerint a szerzők arra jutottak, hogy a Németországba érkezett muszlimok azért antiszemiták, mert másodrendű állampolgárnak érzik magukat és el vannak nyomva.

Aki meglepődik azon, hogy a muszlimok nem szeretik a zsidókat és antiszemiták, annak kezeltetnie kell magát - reagált Bayerre Schmidt Mária. “Ha egy ország behív milliószámra muszlimokat, akkor tudomásul kell vennie, hogy ebben a tekintetben ezek egy teljesen más világban vannak, sőt a nőket sem tartják egyenjogúnak” - magyarázta a műsorban Schmidt Mária, s végül arra jutottak az antiszemitizmu

s-“elnyomott muszlimok” kérdésben, hogy “tőlük ezt el kell fognak”.

Nem szabad “ajnározni” őket, és lenézni rájuk, mert ők egy büszke nép, ezt nem veszik jó néven. Ez a fajta magatartás biztos kudarcot fog vallani. Ők az erőből, a határozottságból értenek. Ha ajnározzák őket, akkor a nyugatiakra úgy néznek majd, hogy nem kell őket komolyan venni, ők a “hasznos hülyék”, ezeket el lehet söpörni, nem kell a szempontjaikra odafigyelni - írta le a Schmidt Mária, hogy szerinte mit eredményez a muszlimok nyugati “dédelgetése”.

A verseny, a zsűri és Csurka

Szerinte a balliberális oldal mindig fegyverként használta az antiszemitizmust, “csak meg kell nézni a Jobbikot”, a pártot már elfogadják, mióta a balliberális oldalon rájöttek, hogy velük le lehet győzni Orbánt, azóta a Jobbik nem antiszemita, “persze, soha nem is voltak azok, tulajdonképpen zsidóbarátok” - ironizált Schmidt Mária, és Karácsony Gergely Hír Tv-s nyilatkozatát hozta fel, hogy a zuglói polgármester elmagyarázta, “miért van rendben az”, ami ellen korábban mindenki tüntetett, hogy a jobbikos Gyöngyösi Márton listázni akarta a parlamentben a zsidókat.

Nekik csak az a fontos, ide értve Heller Ágnest is, hogy ők mondják meg ki antiszemita, ki nem, ki bunkó, ki nem, ki náci és ki nem, és hogy a bizonyítványt ők állítsák ki - mondta Schmidt Mária. Ezek nem kívánnak részt venni semmilyen versenyen, ők csak a zsűriben szeretnek ülni - idézte Csurka Istvánt, meggyőződéssel hozzátéve: “És igen!”

Mi az EP-választás tétje?

Az EP-választás tétjéről Schmidt Mária egyetértett Bayerrel abban, hogy nem kérdés, ki győz. Szerinte az ellenzékről kiderül, hogy nincs politikai mondanivalója, már az önkormányzati választásra készülnek, valami egységet akarnak, újra belelépni abba a folyóba, ami korábban már nem sikerült.

Ami a Nyugatot illeti, a főigazgatónak nincsenek nagy várakozásai, azt gondolja, hogy az uniós bürokrácia legfontosabb pozícióit azok töltik majd be, “akik a mostani globális elitnek az emberei”. De azt reméli, hogy megerősödik az a tábor, amelyik ezzel szemben a nemzetállamok függetlenségét képviseli, és jobban ki tudják majd ellensúlyozni a dolgokat.

Nem tudja, mi lesz a Kelet-Nyugat ellentét vége az unióban, szerinte minden lépésükkel arra törekszenek a franciák és a németek vezetésével, hogy a kelet-európai országokat másodrendű szerepbe nyomják vissza, és lehetőleg mindegyiket megalázzák - mondta Schmidt Mária, aki szerint ezzel inkább “összenyomják”, egy platformra hozzák a közép-kelet-európai országokat, például a románok és a magyarok egymásra találnak - derült ki a szavaiból.

Bayer isiászozott és kreténnek nevezte Junckert

„Szerencsétlen magatehetetlen kreténnek” nevezte Jean-Claude Junckert Bayer Zsolt a műsorban, még mielőtt Schmidt Máriával beszélgetett volna. Az apropó egy Ruandában készült videó volt, melyen az látszik, hogy az Európai Bizottság elnöke Kigaliban, a ruandai népirtás 25. évfordulójának rendezvényén a reménység lángjának meggyújtásakor egy hirtelen mozdulattal a politikustársai felé fordította a kezében lévő égő fáklyát. Bayer feltételezte, hogy Juncker “isiásza” volt ennek is az oka, és amikor a közönsége felnevetett, azzal reagált, hogy valójában zokogni kellene az eseten, mert „ez a szerencsétlen, magatehetetlen kretén ma az Európai Unió első embere”.
Oszd meg, hogy minél több emberhez eljusson! - köszönjük >>
Ez is érdekelhet:
Orbán: ha igazad van akkor sem kritizálhatod a kormányt!
Segíts egy megosztással: hiába várták haza a kis Lilit!
Választ adott a TESCO, hogy kivonul e Magyarországról!
Hírhez tartozó kép:
Egyre nagyobb a botrány a TESCO körül!
Szándékosan ölhette meg utasait a repülőgép pilótája!
Szándékosan ölhette meg utasait a repülőgép pilótája!
Baleset miatt hatalmas a dugó az M0-s autóúton!
Nettó 400 ezer forint alatt nem dolgoznak a Balatonon!
Elveszik a három csíkot az Adidastól!
Tovább zuhan a forint de Matolcsy szerint lehetünk még világelsők!
Rettegnek Hajdúhadházán a brutális gyilkosság miatt!
Száz kilós betontömb esett egy kisfiú fejére Pusztaszabolcson!
Durván elvertek két arab egyetemistát Pécsen! - Magyarországon magyarul beszéljetek!
Figyelmeztetést adott ki a lakosságnak a NAV! - ezekre érdemes odafigyelni!
Orbán csak papírból tud válaszolni a kérdésekre!
Macron: semmilyen szövetség nem lehet amíg ki nem rakják a Fideszt
Van hogy egy diák zsebpénze több mint a tanár fizetése!
Lehet hogy ismered Őket! - keresi a rendőrség a képen látható személyeket!
Segíts egy megosztással: keressünk együtt gazdit Vidrának!
Külföld: Orbán szülőgépnek tartja a nőket és adósságcsapdába taszítja az országot!
Orbán Ráhel ellopott telefonja: a nyomozás eddig több mint 10 millióba került!
Orbán: akár luxus autóval is járhatnak majd a családok a kormány szerint!
Orbán ügynökmúltját firtatja az interneten terjengő írás!
Van aki még csak tegnap tette utcára a karácsonyfát!
ENSZ: 70 millió ember menekül háború vagy üldöztetés miatt!
Bibliahiánytól retteg egész Amerika!
A Suzuki szerint ők egészséges munkakörnyezetet biztosítanak a dolgozóiknak!
Oltás botrány: egyre kevesebben hisznek az orvosoknak!
Több mint 16 tonna kokaint foglaltak le!
Győri rendőrök mentették meg a bajba jutott kiscicát!
Nyerészkedésre találták ki a babaváró hitelt!
Összeomlott a sürgősségi ellátás: egyetlen kórház tudott csak sérülteket fogadni!
Kérdéses, hogy volt-e bárki a Viking kormányánál a tragédia pillanatában!
MÁV: nem az új vonatok nagyok, hanem az alagutak kicsik!
Lenyúlta a kecskeméti tanárnő a kirándulópénzt!
Öt évre befagyasztják a lakbéreket Berlinben, mert nagyon elszálltak a bérbeadók!
Milliós gyerektartásra kötelezték Pécsi Ildikó fiát
Újra nő az üzemanyagok ára
Ingyen tűzifát oszt a kormány a lakosságnak
Halálra éheztették 9 hónapos kislányukat
Rossz hír Magyarországnak: Menekültek százezreit küldhetik vissza a németek
Kettészakad az ország, de most a viharok miatt!
Félig hivatalos sajtótájékoztatón vett részt Orbán! - nem szóltak az érintetteknek!
Az állam is beleugrana az 5G-hálózat kiépítésébe!
Szuper ellenzéki kezdeményezés: fillérekből ivóvíz az embereknek!
A volt MTI vezér 98 ezret fizet egy exkluzív lakásért a Várban!
Hajléktalanszálló? - nem, ez egy orvosi szoba a Honvédkórházban!
Több mint százezer, súlyosan veszélyeztetett orangutánnal végeztek!
Szembe ment a forgalommal, egy kamionos helyre tette!
Fidesz titkosítás: a támogatásokról szóló adatkéréseket meg kell tagadni öt évig!
Orbán az etióp egyházzal tárgyal a migráns áradattal kapcsolatban!
Trükközni kell az óvodákban, hogy törvényes legyen a működés! - több száz óvónő hiányzik!
Telefonját nyomkodhatta az ukrán hajóskapitány a balesetkor!
Balesetet okozott majd a bokorba bújt a rendőrök elől ez a férfi!
Durva foci-balesetet rögzített a kamera! - csak erős idegzetűeknek!
Nemsokára indul a facebook saját pénze!
Több mint 14 milliót vettek fel sportpálya kerítésre, ami sosem épült meg!
Óriási lángcsóva csaphat fel Baranyában!
Semjén Zsolt nem mond le a vadászatokról!
Megindult a veszprémi 10 milliárdos uszoda építése!
Összeomlástól tartanak a tűzoltó- és rendőr-szakszervezetek!
Gáspár Evelin: nem gondolnám, hogy egy hétköznapi ember vagyok!
Óriási a készültség: nem találják az OTP-t ki rabló fegyveres férfit!
Újra előkerült a videó amin a volt Fidelitas-elnök megüt egy nőt!
Bevonul a börtönbe a korábbi fideszes polgármester a visszaélések miatt!
Szijjártó Budapestről mondaná meg, kik éljenek Európában!
Aláírta a kormány: megússzák a bankok a devizahitelek terheit!
Védelmébe vette apró barátját az óriásgorilla!
Július 15: kisétál az olaszliszkai lincselő!
A neten koldul pénzt álomutazásra ez a fiatal pár, mert dolgozni nem akarnak!
Segítségnyújtás elmulasztásért is felelnie kell az ukrán kapitánynak!
Szezonban kezdték meg a balatoni strand felújítását!
Óriási támogatottságról beszél a Fidesz!
Riasztás: kirabolták az üllői OTP-fiókot!
Senki sem veszi komolyan az ENSZ szakemberének jóslatát a klímaváltozásról!
Kikelt magából a bilincsben elvitt lovasgazda! -A ló nem, de az ember megdögölhet?
Bilincsben vitték el a felelőtlen lovasgazdát a rendőrök!
Videó: Az utasok próbálták megmenteni a vonatgázolás áldozatát!
Hamarosan megtárgyalja a kormány az Orbán Ráhel-féle divatügynökség ügyét!
Szúnyoginvázió van de az önkormányzat szerint minden rendben!
Négycsillagos szállodában kényeztette a Médiatalálkozó résztvevőit a kormány!
Elhárították a paksi atomerőmű turbinahibáját! - csak semmi pánik!
Pár éven belül 11 milliárdra nőhet a Föld lakossága!
Vigyázz a kutyákkal: tökéletesre fejlesztették az aranyos nézést!
Arany áron kapható a lángos és a hekk a Balatonnál!
Százezreket zsarolt ki gyengébb iskolatársától egy siófoki kamasz!
Sokkoló a helyzet Grönlandon!
Létezik egy terv, ami alapján bezárnák a fóti gyermekotthont is!
Ez a nő lökte a tóba a kutyáját!
Orbán szerint ízléstelen a kormány felelősségét keresni egy tragédiában!
Orbán annyit ér mint egy szatyor tészta!
A néppárt szerint eléggé problémás Orbán levele!
A fideszes többség megszavazta az MTA-törvényt!
Gyönyörű villát vásárolt Mészáros Lőrinc lánya!
Azonnal meghalt a szalagkorlátnak csapódott motoros Zalaegerszegen!
A lánya találta meg az Érden meggyilkolt anyát!
Törölték a videót, ahol az anyuka leönti alvó csecsemőjét jéghideg vízzel!
Nincs még ellenszer az eddigi legdurvább járványra!
Körözött Alfát kapcsoltak le a magyar rendőrök!
A BKV sofőrök kiborultak: életveszélyes a meleg amiben dolgozniuk kell!
Meghalt egy bácsi az ózdi idősek otthonában tomboló tűzben!
Búzatáblában fogták el a húga megölésével gyanúsított biatorbágyi férfit!
Hatósági figyelmeztetés: senki ne vegyen MMS cseppet az interneten!
Óriási a botrány: hamis útleveleket árultak a kormányablakban!
A puszta királya: 20 lovat hajtott egyszerre Tóth Lajos!
Sikoltozás és pánik: videó rögzítette az utasszállító repülő utasait!
Ne nézd meg! - óriáspók várt a nyaralókat a szobában!
Nem kizárt, hogy a Viking kapitánya pezsgőzött az ütközés előtt!
Lövöldözés és pánik az NBA döntőn!
Több mint 17 milliárdnyi közpénzt kapott a Fradi!
Amint átvette a borítékot, kattant a bilincs az unokázós csaló kezén!
Elfogták a Budapesten megszökött rabot!
Megnégyszereződött a németországi magyarok száma!
Mészáros veje bejelentkezett a Haladásért! - 800 millióért viszi!
Figyelem! - újabb rab szökött meg, teljes a készültség!
Szörnyethalt a motoros aki azzal vagánykodott, hogy lábbal vezet!
Ilyen amikor apuka segít a bénázó kislányának parkolni! - minket lenyűgözött!
Egyenlőre nem adnak információt az öngyilkos magyar rendőr ügyével kapcsolatban!
Rekord büntetést kaphat ez a hétvégén bemért BMW-s!
Kaszával és villával esett egymásnak két család!
Hiába várják haza: halálra gázolta a fiatal srácot a vonat!
Hibás földelés miatt rázta meg az áram a villamosvezetőt!
Darabokra szakította a benzinkutat M7-esen becsapódott sofőr!
Teljes útzár az M7-esen kigyulladt kamion miatt!
Fidesz költségvetési javaslat: 92,7 milliárd a határon túli magyaroknak!
Nincs elég K-vitamin az újszülötteknek!
Egy 13 éves kislány, hogy jut el odáig hogy megkésel valakit?
Mészáros azért sikeres, mert közvetlen stílusú, társasági ember!
Méhek költöztek egy fába, valaki purhabbal fújta be őket!
A fecskék a barátaink, mi mégis pusztítjuk Őket!
Oszd meg Te is: gazdit keres Dió, nem lehet nem bele szeretni!
Orbán videó: apám vert és mindig is volt skizofrén hajlamom!
Elkészült a MÁV új szuper vonatja, de sajnos nem fér be az alagutakba!
Mi lesz ha minden dolgozni akaró ember itt hagyja az országot?
Mészáros lecsap a T-Systemsre! - óriásit nő a birodalma ezzel!
Gratulálunk: több mint 200 zsák szemetet szedtek össze magyar fiatalok!
Csak erős idegzetűek nézzék meg mire költött 80 milliót a Fidesz!
Össze vissza beszélt a teknősgyilkos nő a TV-nek adott interjúban!
Hőségriadó idején is ugyanúgy dolgoztatták a munkásokat!
Aki látta a Csernobil sorozatot, az nem akarja Paks 2-t!
Több jelentés is figyelmeztetett minket a Duna túlzsúfoltságára!
Mongol vendégmunkás késelt meg egy férfit Szarvason!
Orbán itthon szabadságharcos, Brüsszelben bólogató kisdiák!
Hazudott a francia tanár a terroristákról, saját magát vágta meg
Terrorellenes Iszlám-szövetség alakult az ISIS ellen
Tengerbe fulladt az egész családja, mindenkit maradásra buzdít Szíriában
Ismét tömegverekedések és gyújtogatások voltak Németországban
Eltiltja-e gyermekét Liptai Claudia Gesztesitől?
THE POST
Amit látsz, az a hír, amit tudsz, az a háttér, amit érzel, az a vélemény!
COPYRIGHT © 2019. minden jog fenntartva