Komoly aggodalom van amiatt, hogy mire képes Orbán: már rég kidobták volna az Európai Néppártból!
Az európai Zöldek csúcsjelöltje, Bas Eickhout már rég kidobta volna az Európai Néppártból (EPP) Orbán Viktort, és szerinte Manfred Weberék rosszul járnak, hogy nem így tettek. Interjúnkban azt mondja, hogy a populisták és a zöldek nyerik a legnagyobbat az EP-választáson, ami miatt a brüsszeli politika új korszakára számít. Ha azonban Európa nem találja fel magát újra, és a politikusok nem találnak közös hangot, akkor a kontinens lejtmenete megállíthatatlan lesz.
Mi történt szerdán az Európai Néppárt választmányi ülésén? Megbüntette a Néppárt Orbán Viktort vagy hagyta elsétálni?

Egy kompromisszumos döntést láthattunk, tipikus EPP-politikát. Tudom, hogy Orbán úgy próbálja eladni Magyarországon az egészet, hogy ő nyert. Azok a pártok, amelyek pedig a Fidesz kizárását sürgették, úgy adják elő otthon, hogy megbüntették Orbánt. Szerintem viszont mindannyian veszítettek. A Néppártban azt hiszik, hogy a felfüggesztéssel halogathatják a döntést, kitalálták a bölcsek tanácsát, ami egy következő tényfeltáró misszió, amilyenből már volt egy csomó, mindenki tisztában van a magyar tényekkel, szóval csak időhúzásról van szó.

A Néppárt kidobta a hitelességét az ablakon. Már ha eddig hitelesek voltak.

De Orbán is sokat veszített, mert a pártja elveszítette szavazati jogát, a befolyása jelentősen csökkent a tagság felfüggesztésével.

A Néppárt arcvesztése ön szerint szavazatvesztést jelent majd az EP-választáson?

Azt gondolom, igen. Az EPP-ben alapvető értékekről beszéltek, nem arról, hogy Magyarország ellen fel kell lépni, mert bevándorlásellenes a kormánya. Ennek semmi köze a történtekhez, itt alapvető értékekről volt szó kizárólag. Ezekre az értékekre épült Európa: a sajtószabadság például kulcsfontosságú, a bíróknak függetlennek kell lenniük, a civileknek meg kell hagyni az önszerveződés lehetőségét. Ilyen dolgokról nem lehet tárgyalni, nem mondhatja azt valaki, hogy a bírók legyenek félig függetlenek.

Manfred Weber is emlegetett alapvető értékeket, mielőtt ultimátumot küldött Orbánnak. Akkor ön azt mondta, hogy ez az ultimátum nevetséges. A szerdai EPP-döntés is az?

Egy nevetséges kompromisszum született. Mindenki tudja, hogy probléma van Orbánnal, és valaminek történnie kell, nem elég az időhúzás.

Az EPP-ben is azt mondják, hogy probléma van, mégis meghagyták a Fidesz tagságát. Orbán is csak azért lehet boldog, mert még a Néppártba tartozik. Azt mondanám, ez egy borzalmas házasság, mindkét fél szenved a másiktól, de szükségük van egymásra.

Milyen kép él Hollandiában az emberek fejében Orbánról?

A hollandok természetesen nem tudnak minden részletet, de eljutnak hírek arról, hogy mi történik Magyarországon.

Mi történik Magyarországon?

A miniszterelnök átalakítja társadalmat egy Orbán-gépezetté, egy másfajta rendszerré.

Tehát nem a migráció jut az eszükbe Orbánról?

Nem, hanem magyar belpolitikai kérdések. A migrációról minden országban minden pártnak megvan a maga véleménye, pontosan emiatt nehéz az európai szintű szabályozás, ezért szenved ezzel a kérdéssel minden európai ország. És ezért nem is azzal definiálják Orbánt sem, hogy na, itt van valaki, akinek nagyon tiszta elképzelése van a bevándorlásról.

Orbán van annyira jelentős politikus európai léptékkel, hogy akár szavazhatnak ellene is? Arra utalok ezzel vissza, hogy valóban szavazatokat veszíthetnek-e Orbán miatt a néppárti tagpártok hazájukban az EP-választáson.

Hollandiában komoly aggodalom van amiatt, hogy egy ilyen ember, mint Orbán, mire képes Európában. Nálunk nagyon fontos a sajtószabadság, és elképzelhetetlen, hogy a közmédia olyan kormányzati befolyás alatt legyen, mint Magyarországon, és még sorolhatnám, hogy mi nem lenne lehetséges Hollandiában. A magyar médiahelyzet Hollandiában is hír. A médiának minden európai országban szabadnak kellene lennie, ez is egy olyan alapérték, ami egyben tart minket, európaiakat.

Ön mit lépett volna Manfred Weber és az EPP helyében?

Orbán annyi vörös vonalat átlépett már, annyiszor kifejezte már, hogy nem követi azokat a szabályokat, amelyeket mi, európaiak betartunk, hogy kirúgtam volna.

De sokkal fontosabb kérdés, hogy mit tehet az EU a magyar társadalomért. Erről szól a 7-es cikkely szerinti eljárás is, mert nem igaz, hogy ez Magyarország-ellenes lenne, ez a magyar kormány ellen indult.

Az ön honfitársa és párttársa, Judith Sargentini jelentésének köszönhető, hogy elindult ez az eljárás. Mit gondol a jelentéséről?

A Sargentini-jelentés a Zöldek egyik legnagyobb sikere, mert nem könnyű kétharmados többséget szerezni az Európai Parlamentben, szerintem nagyon sokan alulbecsülik ennek a jelentőségét. Mondták a jelentésről, hogy tényszerűen nem igaz dolgokat tartalmaz…

Erről mit gondol?

Azt, hogy ez nem igaz. Egy gyenge jelentés, ami egy ilyen fontos témáról íródik, nem kaphatott volna ennyi szavazatot.

Miért ne kaphatott volna, ha csak az volt a cél, hogy megleckéztessék a magyar kormányt?

Nem gondolom, hogy ez így menne.

Például az antiszemitizmusról szóló részeket elég széles körben kritizálták, és még Orbán politikai ellenfelei is elismerték, hogy ott nem volt minden a helyén. Sok más területen valóban nem merült fel komolyan vehető kritika a tényszerűségről, de egy hiba is hatalmas támadási felületet ad.

Végül a Néppárt nagy része is megszavazta a jelentést, és látszik, hogy milyen nehezükre esik valóban fellépni Orbán ellen. Ez azt mutatja, hogy a jelentés annyira jó volt, hogy rá voltak kényszerítve a megszavazására.

De a nagy kérdés, hogy mi lesz az eljárás vége.

Pontosan.

Lengyelország vétózni fog, és nem lesz semmiféle szankció.

Az európai vezetők hatalmas hibát követtek el azzal, hogy átpolitizálták a jogállamiság fogalmát. Az Európai Bizottság akcióba lendült Lengyelország ellen, mert a lengyel kormánypárt sem az EPP-nek, sem az európai szocialista frakciónak nem tagja, és még mindig ez a két nagy pártcsalád dominálja az európai politikát. Mi, Zöldek is harcolunk a helyzet ellen, nem szeretjük ezt a nagykoalíciót, de nagyon erősek együtt még mindig.

Ezért nincs fellépés például Románia ellen, mert szociáldemokrata kormánya van. A lengyelek ellen viszont nagyon gyorsan és határozottan felléptek, ezt nevezem a jogállamiság átpolitizálásnak.

Ez az Európai Bizottság hatalmas, ostoba hibája. A Zöldek nem csinálnak pártpolitikát a jogállamiságból, minden korrupt rezsim ellen fellépünk, legyen az bárhol vagy legyen bármilyen színű. Kritikusak vagyunk Csehország liberális vezetésével, kritikusak vagyunk a szocdem román kormánnyal és a jobboldali lengyel kormánnyal szemben is.

Milyen változásoknak kellene történnie, hogy ne ez a jobb-bal-nagykoalíció uralja az európai politikát?

Ezzel a két nagy pártcsaláddal szemben szerte Európában nő az elégedetlenség. Az előrejelzések szerint most először fordulhat elő, hogy elveszítik közös többségüket az EP-ben. Emiatt sok ember ideges, de szerintem ez egy egészséges fejlődés. Franciaországban, Spanyolországban, Németországban, Hollandiában, lényegében mindenütt elveszítik a centrista pártok a hatalmi kontrollt. Az EP-választások után nagyon érdekes idők jönnek, ezért lesz nagyon fontos ez a választás. He elveszíti a két nagy blokk a többségét…

…akkor az a kérdés, hogy ki nyomul be a helyükre.

Igen, és hogy kivel kötnek koalíciót. A populistáknak adnak lehetőséget vagy zöld alternatívát szeretnének?Vagy liberálisat. Az Emmanuel Macron körül szerveződő új, centrista, liberális frakció sok mandátumra számít.

Attól félek, a liberálisok ismét csak egyszerűen többséghez segítik őket.

Ezért ez a legvalószínűbb forgatókönyv. És hogy valamiféle új centrumról fognak szólni a politikusok beszédei.

Gazdaságilag csak a szokásos folytatódna így. Nagyon sok kritikát fogalmaztunk meg arról, hogy Európa gazdasági működése miért rossz, például azzal kapcsolatban, hogy nagy cégek mekkora erőt képviselnek. A liberálisoknak nincs ezzel bajuk. Ezért hiszem azt, hogy

ha valaki modern Európát akar, akkor két választási lehetősége van: a populisták vagy a zöldek.

De a populisták mi mást mondanak azon kívül, hogy nem szeretik így Európát? Nincs alternatívájuk, legfeljebb annyi, hogy nyissunk ajtót Oroszországnak. Nekünk nemcsak a klímaváltozással foglalkozó programunk van, hanem gazdasági is, ami főleg arról szól, hogy a nagy multiknak meg kell törni a hatalmát.

„Nem fogunk egyszerűen csak igent mondani a szokásos dolgokra azért, hogy aztán itt és ott hozzáadjunk egy kis zöld ízt” – ezt mondta a Zöldek kampánynyitó rendezvényén. Konkretizáljuk ezt a kijelentést: milyen radikális változtatásokat lát szükségesnek, amit zöld politikusként el akar érni?

Alapjaiban új ipari közpolitikát akarunk, mert Európának sokkal okosabban kell válaszolnia arra a kérdésre, hogy hol vannak a jövő munkahelyei. Általában az autóiparral példálózok, ami Magyarországon is jó példa, mert sok autóipari gyár, cég van itt. Az európai autóiparban még mindig abban reménykednek, hogy hagyatkozhatnak a robbanómotorra. Ez rossz a levegőnek, kiteszi a kontinenst a szaúdi olajfüggőségnek, egy csomó okból rossz ez az elképzelés. Más régiókban viszont egyre többet fektetnek elektromos autógyártásba. Ha nem lépünk Európában, húsz év múlva kínai autókat fogunk importálni. Azt megszenvednénk, és tényleg rengeteg munkahely elveszne. Akik most azt mondják, hogy munkahelyekért küzdenek az iparban, azok rövid távon gondolkoznak. Ezért beszélünk egy új zöld New Dealről, amivel fenntartható munkahelyeket lehet teremteni, hosszú távon.

A másik dolog a szociális kérdés, azaz hogy miként szolgálhatják a társadalmat a nagy cégek. Ugyanis jelenleg az adóelkerülés a főszabály.

Ahogy a Lux Leaksből kiderült, Jean-Claude Juncker miniszterelnöksége alatt is gondtalanul ment az adóelkerülés Luxemburgban. Amíg ilyen vezetői vannak Európának, addig van bármi sansz a változásra?

Hollandia is egy adóparadicsom egyébként. A cégek valóban igyekeznek elkerülni az adózást, de az adók is csökkennek sok helyen, mert versenyeznek egymással az országok a cégekért. Ennek az árát a fogyasztók fizetik meg.

Hogyan érvényesítenék a programjukat? Jelenleg alig több mint ötven képviselőjük ül a 750 tagú EP-ben, és az előrejelzések szerint ez nem is nagyon fog változni, szóval nem lesz túl nagy politikai hatalmuk.

Eddig is megmutattuk, hogy 10 százalék alatti aránnyal is tudunk erősek lenni. A megújuló energiahordozók elterjedése egy zöld siker. Az autók és kamionok szabályozása a légszennyezettség csökkentéséért is siker. Judith Sargentini erőfeszítése a jogállamiságért is zöld siker. Nem kell nagynak lenned, hogy erős legyél, elég, ha okos vagy. A májusi választások után a nagy pártoknak szükségük lesz ránk, mert elveszítik a többségüket.

Majd felhasználják a győztesek a zöldeket néhány szavazásnál, a fontos kérdésekben pedig egyszerűen félre lesznek tolva.

Ezt biztosan meg fogják próbálni. Most először egy programmal kell előrukkolniuk az Európai Bizottság elnökjelöltjeinek, amivel meg kell győzniük a frakciókat. És biztosan sok párt koalíciójára lesz szükség a többséghez. Azt garantálom, hogy koalíciókötésért cserébe lesznek kéréseink, és ha koalíciót is kötünk, akkor sem írunk egyszerűen alá mindent.

Ha holnap kellene választani, akkor a szocialista Frans Timmermans vagy Manfred Weber mellett tenné le a voksát?

Egészen biztosan nem választanám Manfred Webert.

Orbán miatt?

Nem kizárólag. Túl sokszor bebizonyította már, hogy neki fontosabb a pártpolitika, mint Európa jövője. Mindannyian tudjuk, hogy a Balkán stabilitása prioritás Európában. Weber mégis a görög kereszténydemokraták mellé állt az macedón névvitában, amivel akadályozta Észak-Macedónia NATO- és EU-taggá válásának folyamatát.

Érthető, hogy pártpolitikai érdekek is mozgatják, főleg akkor, amikor a hagyományosan középre húzó néppártok válságban vannak. Ki profitálhat többet a válságukból az EP-választáson? A populisták vagy a zöldek?

A populisták több mandátumot fognak szerezni, mint a zöldek, mert ők jobban be vannak ágyazva a legtöbb tagállamban. De a számbeli fölényük ellenére szét fognak esni.

Mert nacionalista pártokról beszélünk, és a nemzeti érdekek ütközni fognak?

Igen. Az Osztrák Szabadságpárt és az olasz Északi Liga egy csapatban van, de mi lesz Dél-Tirollal? A Szabadságpárt állampolgárságot ajánlott az Olaszországban élő dél-tiroliaknak, amiből hatalmas balhé lett. A nacionalisták nem tudnak jól együttműködni európai szinten.

A populisták előretörése tehát az EU széteséséhez vezet?

Nem hiszem, az európai összetartás erősebb ennél. De bonyolultabb lesz a választások után politizálni.

Akkor krízis jön?

Nem hívnám krízisnek, inkább felhívásnak arra, hogy a politikusok lépjenek túl a pártpolitizáláson.

Hogyan érzékeli Brüsszelben, így látják ezt a szocialista és a néppárti frakciók politikusai is?

Egyre több politikus jön rá, hogy jobban és többet kell együtt dolgoznunk, mint régebben, különben nem találunk megoldásokat a problémáinkra. Egyre több globális kihívással nézünk szembe, és ha nem cselekszünk együtt, a kontinens elveszíti a fontosságát, és mindannyian megfizetjük ennek az árát.

Sgítsd a munkánkat egy megosztással, köszönjük >>
Sokkoló: kiszáradt a népszerű fürdőzőhely!
Nemzetközi korrupciós vizsgálat indult Orbán Viktor és a Fidesz ellen!
Mészáros mindent visz: fociakadémiát épít Szombathelyen közel 6 milliárdért!
Az Alfa csúnyán belerúgott a konkurenseibe ezzel a videóval!
Már több millióan látták az út közepén bokszoló nyuszikat!
Botrány: droggyártást tanított a diákoknak a tanár!
Felakasztotta magát az egykori vv-sztár!
Durva fotók érkeztek a monori halálos baleset helyszínéről!
Lassítás nélkül rohant a másik autóba ez a BMW! - a sofőr a mobilját nyomkodta!
Orbán Ráhel ma már befolyásosabb mint valaha!
Aljas: tolószékes férfit raboltak ki Budapesten!
VV Éva: Nem vagyok buta és jól nézek ki!
A Coca-Cola piacra dobta az okos vizet!
Orbán egy nagyon buta országot szeretne!
Koporsó helyett kedvenc autójába temette el az apját ez a férfi!
HÍRHEZ TARTOZÓ KÉP:
Orbán botrány: 3 éves kislánynak akartak szórólapot átadni a terroristákról!
A külföldi TV-k nyíltan beszélnek Orbán strómanjairól és az elcsalt milliárdokról!
Félelmetes: robot hírolvasót használnak az oroszok!
 
thepost.hu
Nyilvános csoport - 35.487 tag
Csatlakozás a csoporthoz
Amit látsz, az a hír, amit tudsz, az a háttér, amit érzel, az a vélemény. Csatlakozz hozzánk és hívd meg az ismerőseidet is!
 
Félelmetes: robot hírolvasót használnak az oroszok!
Pesterzsébet: összeszólalkoztak az utcán, majd az egyik férfi meghalt!
Valaki több mint 4 milliárd forinttal lett gazdagabb! - ki a szerencsés?
Egy 19 éves lány halt meg a ceglédi tragédiában!
Templomokat robbantottak fel: káosz és tragédia húsvét vasárnap!
FRISS HÍREK
Orbán botrány: 3 éves kislánynak akartak szórólapot átadni a terroristákról!
A külföldi TV-k nyíltan beszélnek Orbán strómanjairól és az elcsalt milliárdokról!
Félelmetes: robot hírolvasót használnak az oroszok!
Pesterzsébet: összeszólalkoztak az utcán, majd az egyik férfi meghalt!
Valaki több mint 4 milliárd forinttal lett gazdagabb! - ki a szerencsés?
Egy 19 éves lány halt meg a ceglédi tragédiában!
Templomokat robbantottak fel: káosz és tragédia húsvét vasárnap!
A láncon tartott kutya egy időzített bomba!
Jézus pokolra szállása: hatalma volt a halál és alvilág fölött!
Mészáros veje: 266 milliós munkát kapott! - de ki számolja már?
A közbeszerzési vonaton nincsen fék.

Szép sikerrel zárja az ünnep előtti utolsó munkanapot Homlok Zsolt, Mészáros Lőrinc felcsúti milliár...
Kettétört az Opel a balesetben!
Sóstógyógyfürdő - Fának tekeredett egy autó Sóstógyógyfürdőnél.

A Blikk információi alapján fának tekeredett egy autó Sóstógyógyfürdőnél....
Majdnem elgázolták a kisgyerekes anyát zebrán! - de ki volt a hibás?
Két gyalogost is majdnem elgázolt egy autós a zebrán Kiskunfélegyházán. Az egész esetet rögzítette egy fedélzeti kamera. Szerinted ki volt a hibás?
A Notre-Dame tetejében élő 200 ezer méh megúszta a tüzet!
Átverés: az elektromos autó csak papíron környezetbarát!
Már több millióan látták az út közepén bokszoló nyuszikat!
Botrány: droggyártást tanított a diákoknak a tanár!
Felakasztotta magát az egykori vv-sztár!
Durva fotók érkeztek a monori halálos baleset helyszínéről!
FRISS HÍREK
Sokkoló: kiszáradt a népszerű fürdőzőhely!
Nemzetközi korrupciós vizsgálat indult Orbán Viktor és a Fidesz ellen!
Mészáros mindent visz: fociakadémiát épít Szombathelyen közel 6 milliárdért!
Az Alfa csúnyán belerúgott a konkurenseibe ezzel a videóval!
Lassítás nélkül rohant a másik autóba ez a BMW! - a sofőr a mobilját nyomkodta!
Orbán Ráhel ma már befolyásosabb mint valaha!
Aljas: tolószékes férfit raboltak ki Budapesten!
VV Éva: Nem vagyok buta és jól nézek ki!
A Coca-Cola piacra dobta az okos vizet!
Orbán egy nagyon buta országot szeretne!
Orbán Viktor évértékelő beszédét bírálta az ellenzék

Orbán Viktor kormányfő vasárnapi évértékelőjét bírálták és a demokrácia állapotát ké...
Végre kimenekítették a horror állatkert lakóit!
Külföldre menekítenek több mint 40 vadállatot a Gázai övezet hírhedt rafahi állatkertjéből, ahol azok szörnyűséges körülmények között tengődnek - jele...
KÖZLEKEDÉS
POLITIKA
Kettétört az Opel a balesetben!
Durva fotók érkeztek a monori halálos baleset helyszínéről!
Lassítás nélkül rohant a másik autóba ez a BMW! - a sofőr a mobilját nyomkodta!
Belső kamerának köszönhetően azonosították a szabálytalanul közlekedő BMW-t!
Tragédia: 29 halottja van a busz balesetnek!
Elvesztette uralmát a BMW felett ez a 19 éves srác, egy ember meghalt!
Sebességrekordhoz építették ezt a BMW M1-et! - igazi legenda!
Mindenki ennek a BMW-s-nek a fejét akarja egy nem szokványos előzés miatt!
Négy gyermeket hagyott hátra a motor-balesetben meghalt apuka!
Az eddigi legdurvább BKV baleset: villanyoszlopot tépett ki a földből a busz!
Orbán botrány: 3 éves kislánynak akartak szórólapot átadni a terroristákról!
A külföldi TV-k nyíltan beszélnek Orbán strómanjairól és az elcsalt milliárdokról!
Mészáros veje: 266 milliós munkát kapott! - de ki számolja már?
Nemzetközi korrupciós vizsgálat indult Orbán Viktor és a Fidesz ellen!
Mészáros mindent visz: fociakadémiát épít Szombathelyen közel 6 milliárdért!
5 milliárd 907 millió forintért tervezi meg és építi fel a nyugat-magyarországi utánpótlás-nevelési centrumot Mészáros Lőrinc cége, a ZÁÉV Építőipari ...
Orbán Ráhel ma már befolyásosabb mint valaha!
Idén is összeszedte a Forbes, hogy ki az 50 legbefolyásosabb magyar nő a gazdaságban, a közéletben, a médiában és kultúrában, sőt, ezúttal egy pluszka...
Brutális: 18 embert gázolt halálra a figyelmetlen kamionos!
Halálra gázolt legkevesebb 18 embert egy kamion Guatemalában egy autópályán a sötétben.

A tűzoltóság szóvivője közölte, a baleset szerda ...
A gatyája is rámegy a családoknak erre a dologra!
A következő (hosszú) hétvégén várhatóan már kegyesebb lesz hozzánk az időjárás. Ilyenkor sokan mennem tó mellé, és ha fürödni még nem is, de csónakázn...
Veszélyes húsvét: penészes falak és undorító körülmények miatt zártak be két húsüzemet!
Rövid időn belül két Békés megyei húsüzem működését is felfüggesztettek a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szakemberei.

Első he...
Mindenki ledöbbent: saját magát késelte meg ez a magyar férfi!
Légi kutató-mentő egységek keresték azt a férfit a Bakonyban, aki többször is hasba szúrta magát, majd az erdőbe rohant.

Döbbenetes esetr...
A magyar divatiparban szükség van fejlesztésekre! - milliárdokat szán erre Orbán!
Hamarosan tárgyalhatja a kormány a magyar design- és divatipar fejlesztéséről szóló átfogó stratégiát - jelentette be csütörtökön Bata-Jakab Zsófia, a...
Észak-Korea letesztelte legújabb rakétáit! - az eddigi legnagyobb erejű robbanófej!
Phenjan új típusú "taktikai" fegyvert tesztelt Kim Dzsong Un személyes irányításával - adott hírt csütörtökön a KCNA észak-koreai hírügynökség.
THE POST
Orbán új barátokat szerzett: Brazíliában nem fogadják szívesen a Soros tervet!
Teljesen új alapokra helyezik a magyar-brazil külpolitikai és gazdasági kapcsolatokat, Magyarország nagyobb figyelmet szentel Brazíliának, mondta Szij...
Lényeges változások jönnek a személyes okmányokkal kapcsolatban!
Elkapták a férfit aki benzines kannával akart bemenni a katedrálisba!
Bulizó lányok loptak el egy menetrend szerinti buszt!
Kamionok ütköztek az M1-esen! - az egyik sofőrt csak a tűzoltók tudták kiszabadítani!
Jól jön az EU Orbánnak: pár év alatt 2580 milliárd forintot kaptunk!
Ezzel a viccel alázzák Orbánt és barátait!
FRISS HÍREK
Orbán személyesen látogatta meg az egymilliomodik honosított magyart!
Kozsó teljes vállszélességgel kampányol a Fidesz mellett!
Belső kamerának köszönhetően azonosították a szabálytalanul közlekedő BMW-t!
Örök dilemma: hagyjuk békén a gyereket, hogy tanuljon a saját hibáiból?
Beképzelt: kibérelt egy egész plázát hogy tudjon benne kocsikázni!
M0-ás botrány: 10 kilométeres a dugó szokás szerint!
A facebook engedély nélkül használta adatainkat! - óriási büntetésre számíthat!
Brutális részleteket árult el a darabolós gyilkossággal gyanúsított P. Szilvia!
A csónakban várta vízbe fulladt gazdiját ez a vizsla!
Tragédia: 29 halottja van a busz balesetnek!
Tragikus baleset történt Madeirán, 29-en az életüket vesztették.

Madeirán szenvedett balesetet egy német turistákkal teli autóbusz, amely...
Rekord bevétel a bliccelők által befizetett büntetésből: a BKV-nál javult a beszedés hatékonysága!
Az idén márciusban a vonatokon jegy nélkül vagy érvénytelen jeggyel utazók 10 millió forintnyi pótdíjat fizettek be. Ebből a tételből hasonló mértékű ...
KÖZLEKEDÉS
POLITIKA
Jogerős: hat év börtönt kapott a horrorbaleset okozója!
Mindenki ki van akadva a járdán előző magyar BMW tulajra!
Lovasi: nem érzi magát hibásnak de megviselte a baleset!
Lovasi András nem válaszol drogozott-e mielőtt súlyos balesetet okozott!
Saját találmánya ölte meg a híres feltalálót: brutális baleset történt!
Tömegbaleset az M3-as autópályán! - a tűzoltóknak kellett kivágni a sérülteket az autókból!
Idióta sofőr: videóra vette ahogy szándékosan balesetet okozott!
Így vette őrizetbe a rendőrség a magyar autópályán lövöldöző BMW-st!
Átalakítják az új autókat mert túl sok baleset történik! - riasztóak a halálozási számok!
Autót és sofőrt biztosít a TV2 a balesetet szenvedett Marsi Anikónak!
A katasztrófavédelem is kivonult a pilisi tömeg-balesethez!
Orbán egy nagyon buta országot szeretne!
A magyar divatiparban szükség van fejlesztésekre! - milliárdokat szán erre Orbán!
Orbán új barátokat szerzett: Brazíliában nem fogadják szívesen a Soros tervet!
Jól jön az EU Orbánnak: pár év alatt 2580 milliárd forintot kaptunk!
Ezzel a viccel alázzák Orbánt és barátait!
Bödőcs Tibor megint egyetlen zseniális geggel vágta haza Orbánt és az általa vezetett Fidesz teljes vezérkarának kommunikációját, akik a Notre-Dame tr...
Orbán személyesen látogatta meg az egymilliomodik honosított magyart!
Az egymilliomodikként honosított külhoni állampolgárt látogatta meg Orbán Viktor miniszterelnök a vajdasági Gunarason – tette közzé a HírTV.
Nyílt utcán lőtték agyon a Trainspotting sztárját!
Skócia – Lelőtték a Trainspotting 2 sztárját, Bradley Welsh-t, a színész a helyszínen életét vesztette.

A The Guardian számolt be a...
Orbán: meg kell tennünk mindent a határon túl élő magyarokért!
Csak a Fi­desz–KDNP al­kal­mas arra, hogy kellő súllyal, ko­moly­ság­gal kép­vi­selje Ma­gyar­or­szá­got a nem­zet­közi szín­té­ren, hogy ki­áll...
Mészáros taktika: 5 milliárd osztalék ment egyik cégéből a másikba!
A Mészáros és Mészáros Építőipar Holding Zrt. közgyűlésén 5,1 milliárd forint összegű osztalékot szavazott meg az Opus Global Nyrt.-nek, derül ki utób...
Zagato Stelvio: ázsiai autó, olasz ruhában!
Mindkét fél sikeres együttműködés gyümölcsének tekintette a Zagato Stelviót, a Nissan alapokra helyezett, olasz formatervű, ritka luxus sportautót, am...
Elvesztette uralmát a BMW felett ez a 19 éves srác, egy ember meghalt!
A BMW-s Tatabányán hajtott a megengedett majdnem kétszeresével, majd egy zebrán elgázolt egy 49 éves nőt, aki belehalt a sérüléseibe.

Az ...
Összegzés: van még aki szerint normális ami ebben az országban zajlik?
Véget értek már azok az idők, amikor józan ésszel értékelhettünk híreket, hazai történéseket. Mostanra az ember csak kapkodja a fejét sírás és röhögés...
THE POST
Óriási a baj: a kórházak bérnővéreket fogadnak a munkaerőhiány miatt!
Fidesz-közeli cégek estek egymásnak: a tét 10 milliárd forint!
Nyilvánosan ritkán feszül egymásnak annyi Fidesz-közeli érdekcsoport, mint egy készülő ferencvárosi parkolási üzlettel kapcsolatban, amelynél 10 milli...
Rendőr botrány: rendszeresen fajtalankodott a kutyájával ez a nyomozó!
Egy amerikai rendőrjárőr legalább huszonnégyszer szexelt a kutyájával: legalábbis ennyi esetről van felvétel. A louisianai zsaru rendszeresen molesztá...
A NAV nyilvánossá tette az ország legnagyobb adótartozóit!
A NAV negyedévente teszi közzé honlapján azoknak a listáját, akiknél az előző negyedévben jogerőre emelkedett határozatában magánszemélyeknél 10 milli...
Megerősítik Magyarország védelmét: közel 4 milliárdot kap a magyar honvédség!
A Magyar Honvédség (MH) elmúlt időszakban bejelentett fejlesztései gyakorlatilag a hadsereg túlélését biztosítják. 2018-tól az MH a rendszerváltás óta...
Lecsukták a jogsi nélkül száguldozó magyar férfit! - 220 km/h a 110 km/h helyett!
A megengedett sebesség több mint kétszeresével száguldott a 8-as számú főúton.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai április...
Notre-Dame titok: több mint 50 nyomozó keresi a tűz okát!
Így könnyű fogyni: a csirke sali isten finom és egészséges!
Rommá tört kisteherautóval közlekedett büntetlenül ez a román férfi a magyar utakon!
Botrány vagy jogos? - Kidobtak egy autista kisfiút a moziból a viselkedése miatt!
Hosszú Katinka botrány: mindenki ledöbbent, amikor társkeresőn megtalálták!
Egyszerűen leadták a gazdái ezt a dalmata kislányt! - azóta csak sír!
FRISS HÍREK
Egy ember kiugrott a záhonyi vonatból!
Kétmilliárdot kap egy Tiborcz-közeli cég ahol Orbán Ráhel a tanácsadó! - 2019 Orbánék éve!
Orbánék szerint hatalmas tömeg áll mellettük! - ez az út, amely Európát sikeressé teheti
Notre-Dame: a tüzet eloltották de hogyan tovább? - itt vannak a képek!
Újra szabad: a tűzoltók mentették meg a bajba jutott őzgida életét!
Európa: a tévék többsége azt közvetítette, amit a kormány akart!
Schmidt Mária üzent azoknak akik Orbánt támadják!
Fegyvert fogott a tanárára ez a magyar diák: Vagy pénzt ad, vagy lelövöm!
Szerdán fagyni fog, pénteken több mint 22 fok lesz!
Új dolgokat vezet be a facebook: sokan kiakadtak már most tőle!
Emlékszik még arra, amikor a Facebook egyszer csak az addigi fapados, fehér-kék dobozokból álló adatlapokat lecserélte a mostani Idővonalra? Mi emléks...
Több mint 30 milliárd forintnyi eurót adott a Notre-Dame újjáépítésére ez a férfi!
Hétfő este a fél világ követte lesújtva, ahogy a párizsi Notre-Dame székesegyház lángokban áll. A tetőszerkezet nagy része megsemmisült, de az épülete...
KÖZLEKEDÉS
POLITIKA
Szinte semmi nem maradt az autóból a 4-esen történt baleset helyszínén
Curtis szerint a nyári gumi okozhatta az autóbalesetet, nem pedig az ittassága
Rengeteg a baleset a csúszós utakon
Pestszentlőrinci gyilkosság: Kiderült, hogy a BMW az áldozaté volt
BMW-s gyilkosság: Elképesztő történetet meséltek a letartóztatott fiú szülei
Halálos baleset Szentgotthárdnál: Órákig feküdhetett halott szerelme mellett Bianka (videó)
Megrázó felvétel került elő a benzinkutas balesetről!
Még ma is szalonállapotú a 40 éves BMW!
Horrorbaleset Budapesten: egy ember meghalt, egy kismama megsérült!
Brutális kamionos baleset: Meghalt a Waberer's-sofőrje!
Orbán: meg kell tennünk mindent a határon túl élő magyarokért!
Mészáros taktika: 5 milliárd osztalék ment egyik cégéből a másikba!
Kétmilliárdot kap egy Tiborcz-közeli cég ahol Orbán Ráhel a tanácsadó! - 2019 Orbánék éve!
Orbánék szerint hatalmas tömeg áll mellettük! - ez az út, amely Európát sikeressé teheti
Mészáros mindent visz: fociakadémiát épít Szombathelyen közel 6 milliárdért!
5 milliárd 907 millió forintért tervezi meg és építi fel a nyugat-magyarországi utánpótlás-nevelési centrumot Mészáros Lőrinc cége, a ZÁÉV Építőipari ...
Orbán Ráhel ma már befolyásosabb mint valaha!
Idén is összeszedte a Forbes, hogy ki az 50 legbefolyásosabb magyar nő a gazdaságban, a közéletben, a médiában és kultúrában, sőt, ezúttal egy pluszka...
Orbán: csak mi vagyunk alkalmasak arra, hogy kiálljunk a magyarokért!
Csak a Fidesz-KDNP alkalmas arra, hogy kellő súllyal, komolysággal képviselje Magyarországot a nemzetközi színtéren, hogy kiálljon a magyarokért Brüss...
Újra lecsapott a kocsikkal fajtalankodó férfi! - ezúttal nagyobb a baj mint gondolta!
Pécs – Akár börtönbe is kerülhet Gergő, aki jó pár autót magáévá tett a közelmúltban.

Mint arról a Blikk is beszámolt, a férfi egy...
Új internet törvény: mindenki ellenzi mégis életbe lép!
Az Európai Unió tagállamai is jóváhagyták a szerzői jogi szabályozás vitatott módosítását hétfőn, így mára minden akadály elhárult az egyesek szerint ...
Oszd meg kérlek Te is: gyermekével együtt tűnt fel a fiatal anya!
Magyarcsanád - A makói rendőrök az állampolgárok segítségét kérik egy magyarcsanádi nő és kisfia megtalálásában.

A police.hu közlése szer...
Mészáros Lőrinc testvére: sorra nyeri a zsíros megbízásokat!
Magyarország leggazdagabb, óvatos becslés szerint a második leggazdagabb embere Orbán Viktor kormányfő jó barátja, Mészáros Lőrinc. És úgy fest, testv...
Dugódíj: Orbánék ismét elővették a korábban elvetett ötletet!
Közzétették a főváros közlekedésfejlesztési terveit tartalmazó priorizált, pontozott Budapesti Mobilitási Tervet, amiből kiderült, hogy 2025-ig mégis ...
THE POST
Budapesti diszkó razzia: 41 fiatal drogtesztje lett pozitív!
Mint arról korábban beszámoltunk, rendőrségi razziát tartottak hétvégén a Kossuth Lajos utcában található Fészek Kulturális Központban, az akció során...
Több a baktérium a szakálladban mint egy kutyus szőrében!
Öngyilkossági statisztika: Magyarország az elsők között van Európában!
Orbán napirendre tűzte a a közösségi oldalak korlátozását!
Magyar űrkutatás: már az idén lesz műholdunk és alig kerül 4 milliárdba!
Baj van: EU-ellenes országoknak nem adnak pénzt!
Ütközéskor kirobbant a szélvédőn a Volvo légzsákja!
FRISS HÍREK
Külföld: Orbán olyan dolgokkal kampányol, amikkel terroristák szoktak!
Ellenőrizhetetlen rendszer: halottak is szoktak szavazni!
A külföldön felállított Orbán szobron röhög egész Európa!
Mindenki a szikszói baltás gyilkos ügyéről beszél!
Választási iroda: nem ellenőrizhető az aláírások hitelessége!
Játéknak indult, de belehalt egy egyetemista!
Bevont forgalmik: kiemelt ügyként kezelte a rendőrség a a tuning autós problémát!
Berobbant a szélvédőn a teherautóról leesett szikladarab!
Barátai féltik a teljesen összetört Vajna Timit! - gyereket akartak Andyvel!
Ellátás helyett közmunka: a kormányon múlik, hogy kapnak-e kártalanítást a rokkantak!
Az Orbán-kormány 2011-ben úgy döntött, hogy a kiadások csökkentése érdekében átalakítja a megváltozott munkaképességűek ellátórendszerét.
A kimo...
Így spórolnak: áruházi kukákból eteti kisbabáját ez a fiatal pár!
Chelsey Fleming és barátja, Johnny éjszakánként áruházak szeméttárolóinál tűnik fel. A fiatal georgiai pár olyankor megy beszerzőkörútra, amikor más m...
KÖZLEKEDÉS
POLITIKA
Arany színű BMW-t ajánlott fel Lajcsinak Győzike!
Brutális baleset: szörnyethalt egy motoros Pesten!
Brutális: Így tombol a BMW legerősebb autója!
Súlyos tragédia: egy gyermek is meghalt a püspökladányi balesetben!
Lángba borult az M5-ös, ilyen durva baleset még nem volt!
Hétvégi baleset özön: horror az utakon!
Uszoda baleset: Hetvennégy embert menekítettek ki az Újfehértón!
Horrorbaleset itthon: ledarálta a BMW-t a kamion!
Hatalmas baleset: gumifalnak csapódott a versenyző!
Magyar horrorbaleset: Türelmetlen volt az audis, egy nő meghalt!
Korrekt: a magyar sztár elismerte, hogy ő okozta a balesetet!
Schmidt Mária üzent azoknak akik Orbánt támadják!
Orbán: csak mi vagyunk alkalmasak arra, hogy kiálljunk a magyarokért!
Mészáros Lőrinc testvére: sorra nyeri a zsíros megbízásokat!
Dugódíj: Orbánék ismét elővették a korábban elvetett ötletet!
Orbán: meg kell tennünk mindent a határon túl élő magyarokért!
Csak a Fi­desz–KDNP al­kal­mas arra, hogy kellő súllyal, ko­moly­ság­gal kép­vi­selje Ma­gyar­or­szá­got a nem­zet­közi szín­té­ren, hogy ki­áll...
Mészáros taktika: 5 milliárd osztalék ment egyik cégéből a másikba!
A Mészáros és Mészáros Építőipar Holding Zrt. közgyűlésén 5,1 milliárd forint összegű osztalékot szavazott meg az Opus Global Nyrt.-nek, derül ki utób...
Aranyérem: végigverte a világot, a magyar párbajtőrcsapat!
Magabiztos vívással megvédte címét a magyar junior férfi párbajtőr-válogatott vasárnap, a Torunban rendezett korosztályos vívó-világbajnokságon. A mag...
Felmászott a kerítésre majd összezúzta magát a magyar szurkoló!
Székesfehérvár — Majdnem tragédiával végződött egy gólöröm a Mol Vidi–Újpest NB I-es labdarúgó-mérkőzésen. A tabellán második fehérváriak ...
Öt hétig volt kómában Boros Lajos!
Budapest — Úgy érzi Boros Lajos (72), joggal veregetheti meg a saját vállát annak kapcsán, hogy kegyetlenül nehéz időszak után pénteken megünnep...
A szülők kérésére indult razzia a budapesti szórakozóhelyen!
Budapest - Nagyszabású razziát tartott a rendőrség vasárnap a fővárosi a Kossuth Lajos utcai szórakozóhelyen.

Kiderült, hogy azért jelent...
Teljes útzár miatt megbénult az M7-es autópálya!
A rendőrség honlapja szerint az M7-es autópályán teljes útzárat rendeltek el hétfő reggel egy időre, miután Budapest irányában egy kisbusz a szalagkor...
Szabó Győző kiakadt: elgázolták majd a tettes tovább hajtott!
A színészt egy autós szorította le az útról.

Szabó Győző megszállott motoros 14 éves kora óta ha csak teheti, kétkerekűjére pattan. Sok i...
THE POST
Fidesz botrány: csalás történt az ajánlóívekkel kapcsolatban?
Bíróság elé áll Berki 6 milliárdos adócsalási ügyben!
A Kuna-ügyként elhíresült per vádlottjaként kell majd megjelennie. A Fővárosi főügyészség különösen nagy hátrányt okozó költségvetési csalással és ham...
A pláza 3-ik emeletéről dobta le gyerekét a bekattant anya! - videóra vették!
A sikoltozó anya és a vásárlók szeme láttára hajította le az 5 éves kisfiút a harmadik emeletről Amerika legnagyobb bevásárlóközpontjában, a Mallban. ...
Orbán: az aranycsapat utódait neveljük Felcsúton!
Ezzel a kijelentéssel nem lenne semmi probléma, ha mondjuk egy stand upos előadásán hallanánk, vagy ha egy kezelés alatt álló, közügyektől eltiltott s...
Futóverseny miatt bénul meg Budapest: de egészséges-e betonon futni??
A Margitszigettől a Fővám térig.
A hétvégén rendezik meg a Telekom Vivicittá Városvédő Futás, ami miatt szombaton és vasárnap is forgalomkorláto...
HÍRTURKÁLÓ
Már tízezreket hódított meg a megszűnt Iwiw-re hasonlító weboldal


Újra csatában a Jófogás: A Globálpiac lesz az új OLX?


Feleségét és fiát is megkéselte egy jászapáti férfi

Haldokló barátnője mellett erőszakolta meg a nő 12 éves húgát

Tartósan ködös idő várható a héten

Üzemanyagár növekedés várható, még most tankoljon fel

Káosz: Baseballütővel verik a menekülteket Németországban

Videó: Így néz ki a lezuhant orosz utasszállító tragédiájának a helyszíne

Mind Magyarországon ragadnak a kitoloncolt migránsok

Lopással vádolják Adele-t Hello című dala miatt

Szinte semmi nem maradt az autóból a 4-esen történt baleset helyszínén

Részletek a jászapáti családi késeléssel kapcsolatban

A migránsok már a keresztény ünnepeket is töröltetni akarják Németországban

Talicskával lopták az ételt a menzáról

Sokkoló részleteket mesélt a tragédiáról a bukaresti rockkoncert magyar túlélője

Háromgyermekes családapát késelt meg a bedrogozott tinédzser

Érdi gyilkosság: a felismerhetetlenségig összeverték az idős asszonyt és férjét

Újabb orosz repülő zuhant le

Karikatúra jelent meg a lezuhant orosz utasszállító tragédiájáról

Új törvény Finnországban: Mostantól egyetlen menekültet sem fogadnak be

Az apja is ott volt, amikor belefulladt a kukoricába a 9 éves gyermek

Orbán Viktor: Európa elözönlés alatt áll

Pokolgép robbanhatott az orosz utasszállítón

Videó: Élő adásban fenyegeti meg a riportert a migráns

Saját bátyját késelte halálra a 25 éves fiatal

Újra visszatért Cini fiatalkori betegsége

Közel 300 km-re az otthonától találtak rá az eltűnt győri tinire

Vizsgálat indult a kukoricába fulladt kisfiú ügyében

Leszúrta, majd élve elégette a terhes német lányt a bevándorló

Svéd miniszter üzenete a migránsoknak: “Maradjatok Németországban, mert mi egy centet sem adunk“