thepost / Magyarország / Budapest / 2019.06.20
THE POST
           
20
Komoly aggodalom van amiatt, hogy mire képes Orbán: már rég kidobták volna az Európai Néppártból!
Ez is érdekelhet:
Baj van: elkezdtek bedőlni a hitelek!
Ezt válaszolta Király Gábor a Fidesz felkérésére!
Százmilliárdos beruházás Orbán várkapitánysága!
Az európai Zöldek csúcsjelöltje, Bas Eickhout már rég kidobta volna az Európai Néppártból (EPP) Orbán Viktort, és szerinte Manfred Weberék rosszul járnak, hogy nem így tettek. Interjúnkban azt mondja, hogy a populisták és a zöldek nyerik a legnagyobbat az EP-választáson, ami miatt a brüsszeli politika új korszakára számít. Ha azonban Európa nem találja fel magát újra, és a politikusok nem találnak közös hangot, akkor a kontinens lejtmenete megállíthatatlan lesz.
Mi történt szerdán az Európai Néppárt választmányi ülésén? Megbüntette a Néppárt Orbán Viktort vagy hagyta elsétálni?

Egy kompromisszumos döntést láthattunk, tipikus EPP-politikát. Tudom, hogy Orbán úgy próbálja eladni Magyarországon az egészet, hogy ő nyert. Azok a pártok, amelyek pedig a Fidesz kizárását sürgették, úgy adják elő otthon, hogy megbüntették Orbánt. Szerintem viszont mindannyian veszítettek. A Néppártban azt hiszik, hogy a felfüggesztéssel halogathatják a döntést, kitalálták a bölcsek tanácsát, ami egy következő tényfeltáró misszió, amilyenből már volt egy csomó, mindenki tisztában van a magyar tényekkel, szóval csak időhúzásról van szó.

A Néppárt kidobta a hitelességét az ablakon. Már ha eddig hitelesek voltak.

De Orbán is sokat veszített, mert a pártja elveszítette szavazati jogát, a befolyása jelentősen csökkent a tagság felfüggesztésével.

A Néppárt arcvesztése ön szerint szavazatvesztést jelent majd az EP-választáson?

Azt gondolom, igen. Az EPP-ben alapvető értékekről beszéltek, nem arról, hogy Magyarország ellen fel kell lépni, mert bevándorlásellenes a kormánya. Ennek semmi köze a történtekhez, itt alapvető értékekről volt szó kizárólag. Ezekre az értékekre épült Európa: a sajtószabadság például kulcsfontosságú, a bíróknak függetlennek kell lenniük, a civileknek meg kell hagyni az önszerveződés lehetőségét. Ilyen dolgokról nem lehet tárgyalni, nem mondhatja azt valaki, hogy a bírók legyenek félig függetlenek.

Manfred Weber is emlegetett alapvető értékeket, mielőtt ultimátumot küldött Orbánnak. Akkor ön azt mondta, hogy ez az ultimátum nevetséges. A szerdai EPP-döntés is az?

Egy nevetséges kompromisszum született. Mindenki tudja, hogy probléma van Orbánnal, és valaminek történnie kell, nem elég az időhúzás.

Az EPP-ben is azt mondják, hogy probléma van, mégis meghagyták a Fidesz tagságát. Orbán is csak azért lehet boldog, mert még a Néppártba tartozik. Azt mondanám, ez egy borzalmas házasság, mindkét fél szenved a másiktól, de szükségük van egymásra.

Milyen kép él Hollandiában az emberek fejében Orbánról?

A hollandok természetesen nem tudnak minden részletet, de eljutnak hírek arról, hogy mi történik Magyarországon.

Mi történik Magyarországon?

A miniszterelnök átalakítja társadalmat egy Orbán-gépezetté, egy másfajta rendszerré.

Tehát nem a migráció jut az eszükbe Orbánról?

Nem, hanem magyar belpolitikai kérdések. A migrációról minden országban minden pártnak megvan a maga véleménye, pontosan emiatt nehéz az európai szintű szabályozás, ezért szenved ezzel a kérdéssel minden európai ország. És ezért nem is azzal definiálják Orbánt sem, hogy na, itt van valaki, akinek nagyon tiszta elképzelése van a bevándorlásról.

Orbán van annyira jelentős politikus európai léptékkel, hogy akár szavazhatnak ellene is? Arra utalok ezzel vissza, hogy valóban szavazatokat veszíthetnek-e Orbán miatt a néppárti tagpártok hazájukban az EP-választáson.

Hollandiában komoly aggodalom van amiatt, hogy egy ilyen ember, mint Orbán, mire képes Európában. Nálunk nagyon fontos a sajtószabadság, és elképzelhetetlen, hogy a közmédia olyan kormányzati befolyás alatt legyen, mint Magyarországon, és még sorolhatnám, hogy mi nem lenne lehetséges Hollandiában. A magyar médiahelyzet Hollandiában is hír. A médiának minden európai országban szabadnak kellene lennie, ez is egy olyan alapérték, ami egyben tart minket, európaiakat.

Ön mit lépett volna Manfred Weber és az EPP helyében?

Orbán annyi vörös vonalat átlépett már, annyiszor kifejezte már, hogy nem követi azokat a szabályokat, amelyeket mi, európaiak betartunk, hogy kirúgtam volna.

De sokkal fontosabb kérdés, hogy mit tehet az EU a magyar társadalomért. Erről szól a 7-es cikkely szerinti eljárás is, mert nem igaz, hogy ez Magyarország-ellenes lenne, ez a magyar kormány ellen indult.

Az ön honfitársa és párttársa, Judith Sargentini jelentésének köszönhető, hogy elindult ez az eljárás. Mit gondol a jelentéséről?

A Sargentini-jelentés a Zöldek egyik legnagyobb sikere, mert nem könnyű kétharmados többséget szerezni az Európai Parlamentben, szerintem nagyon sokan alulbecsülik ennek a jelentőségét. Mondták a jelentésről, hogy tényszerűen nem igaz dolgokat tartalmaz…

Erről mit gondol?

Azt, hogy ez nem igaz. Egy gyenge jelentés, ami egy ilyen fontos témáról íródik, nem kaphatott volna ennyi szavazatot.

Miért ne kaphatott volna, ha csak az volt a cél, hogy megleckéztessék a magyar kormányt?

Nem gondolom, hogy ez így menne.

Például az antiszemitizmusról szóló részeket elég széles körben kritizálták, és még Orbán politikai ellenfelei is elismerték, hogy ott nem volt minden a helyén. Sok más területen valóban nem merült fel komolyan vehető kritika a tényszerűségről, de egy hiba is hatalmas támadási felületet ad.

Végül a Néppárt nagy része is megszavazta a jelentést, és látszik, hogy milyen nehezükre esik valóban fellépni Orbán ellen. Ez azt mutatja, hogy a jelentés annyira jó volt, hogy rá voltak kényszerítve a megszavazására.

De a nagy kérdés, hogy mi lesz az eljárás vége.

Pontosan.

Lengyelország vétózni fog, és nem lesz semmiféle szankció.

Az európai vezetők hatalmas hibát követtek el azzal, hogy átpolitizálták a jogállamiság fogalmát. Az Európai Bizottság akcióba lendült Lengyelország ellen, mert a lengyel kormánypárt sem az EPP-nek, sem az európai szocialista frakciónak nem tagja, és még mindig ez a két nagy pártcsalád dominálja az európai politikát. Mi, Zöldek is harcolunk a helyzet ellen, nem szeretjük ezt a nagykoalíciót, de nagyon erősek együtt még mindig.

Ezért nincs fellépés például Románia ellen, mert szociáldemokrata kormánya van. A lengyelek ellen viszont nagyon gyorsan és határozottan felléptek, ezt nevezem a jogállamiság átpolitizálásnak.

Ez az Európai Bizottság hatalmas, ostoba hibája. A Zöldek nem csinálnak pártpolitikát a jogállamiságból, minden korrupt rezsim ellen fellépünk, legyen az bárhol vagy legyen bármilyen színű. Kritikusak vagyunk Csehország liberális vezetésével, kritikusak vagyunk a szocdem román kormánnyal és a jobboldali lengyel kormánnyal szemben is

.

Milyen változásoknak kellene történnie, hogy ne ez a jobb-bal-nagykoalíció uralja az európai politikát?

Ezzel a két nagy pártcsaláddal szemben szerte Európában nő az elégedetlenség. Az előrejelzések szerint most először fordulhat elő, hogy elveszítik közös többségüket az EP-ben. Emiatt sok ember ideges, de szerintem ez egy egészséges fejlődés. Franciaországban, Spanyolországban, Németországban, Hollandiában, lényegében mindenütt elveszítik a centrista pártok a hatalmi kontrollt. Az EP-választások után nagyon érdekes idők jönnek, ezért lesz nagyon fontos ez a választás. He elveszíti a két nagy blokk a többségét…

…akkor az a kérdés, hogy ki nyomul be a helyükre.

Igen, és hogy kivel kötnek koalíciót. A populistáknak adnak lehetőséget vagy zöld alternatívát szeretnének?Vagy liberálisat. Az Emmanuel Macron körül szerveződő új, centrista, liberális frakció sok mandátumra számít.

Attól félek, a liberálisok ismét csak egyszerűen többséghez segítik őket.

Ezért ez a legvalószínűbb forgatókönyv. És hogy valamiféle új centrumról fognak szólni a politikusok beszédei.

Gazdaságilag csak a szokásos folytatódna így. Nagyon sok kritikát fogalmaztunk meg arról, hogy Európa gazdasági működése miért rossz, például azzal kapcsolatban, hogy nagy cégek mekkora erőt képviselnek. A liberálisoknak nincs ezzel bajuk. Ezért hiszem azt, hogy

ha valaki modern Európát akar, akkor két választási lehetősége van: a populisták vagy a zöldek.

De a populisták mi mást mondanak azon kívül, hogy nem szeretik így Európát? Nincs alternatívájuk, legfeljebb annyi, hogy nyissunk ajtót Oroszországnak. Nekünk nemcsak a klímaváltozással foglalkozó programunk van, hanem gazdasági is, ami főleg arról szól, hogy a nagy multiknak meg kell törni a hatalmát.

„Nem fogunk egyszerűen csak igent mondani a szokásos dolgokra azért, hogy aztán itt és ott hozzáadjunk egy kis zöld ízt” – ezt mondta a Zöldek kampánynyitó rendezvényén. Konkretizáljuk ezt a kijelentést: milyen radikális változtatásokat lát szükségesnek, amit zöld politikusként el akar érni?

Alapjaiban új ipari közpolitikát akarunk, mert Európának sokkal okosabban kell válaszolnia arra a kérdésre, hogy hol vannak a jövő munkahelyei. Általában az autóiparral példálózok, ami Magyarországon is jó példa, mert sok autóipari gyár, cég van itt. Az európai autóiparban még mindig abban reménykednek, hogy hagyatkozhatnak a robbanómotorra. Ez rossz a levegőnek, kiteszi a kontinenst a szaúdi olajfüggőségnek, egy csomó okból rossz ez az elképzelés. Más régiókban viszont egyre többet fektetnek elektromos autógyártásba. Ha nem lépünk Európában, húsz év múlva kínai autókat fogunk importálni. Azt megszenvednénk, és tényleg rengeteg munkahely elveszne. Akik most azt mondják, hogy munkahelyekért küzdenek az iparban, azok rövid távon gondolkoznak. Ezért beszélünk egy új zöld New Dealről, amivel fenntartható munkahelyeket lehet teremteni, hosszú távon.

A másik dolog a szociális kérdés, azaz hogy miként szolgálhatják a társadalmat a nagy cégek. Ugyanis jelenleg az adóelkerülés a főszabály.

Ahogy a Lux Leaksből kiderült, Jean-Claude Juncker miniszterelnöksége alatt is gondtalanul ment az adóelkerülés Luxemburgban. Amíg ilyen vezetői vannak Európának, addig van bármi sansz a változásra?

Hollandia is egy adóparadicsom egyébként. A cégek valóban igyekeznek elkerülni az adózást, de az adók is csökkennek sok helyen, mert versenyeznek egymással az országok a cégekért. Ennek az árát a fogyasztók fizetik meg.

Hogyan érvényesítenék a programjukat? Jelenleg alig több mint ötven képviselőjük ül a 750 tagú EP-ben, és az előrejelzések szerint ez nem is nagyon fog változni, szóval nem lesz túl nagy politikai hatalmuk.

Eddig is megmutattuk, hogy 10 százalék alatti aránnyal is tudunk erősek lenni. A megújuló energiahordozók elterjedése egy zöld siker. Az autók és kamionok szabályozása a légszennyezettség csökkentéséért is siker. Judith Sargentini erőfeszítése a jogállamiságért is zöld siker. Nem kell nagynak lenned, hogy erős legyél, elég, ha okos vagy. A májusi választások után a nagy pártoknak szükségük lesz ránk, mert elveszítik a többségüket.

Majd felhasználják a győztesek a zöldeket néhány szavazásnál, a fontos kérdésekben pedig egyszerűen félre lesznek tolva.

Ezt biztosan meg fogják próbálni. Most először egy programmal kell előrukkolniuk az Európai Bizottság elnökjelöltjeinek, amivel meg kell győzniük a frakciókat. És biztosan sok párt koalíciójára lesz szükség a többséghez. Azt garantálom, hogy koalíciókötésért cserébe lesznek kéréseink, és ha koalíciót is kötünk, akkor sem írunk egyszerűen alá mindent.

Ha holnap kellene választani, akkor a szocialista Frans Timmermans vagy Manfred Weber mellett tenné le a voksát?

Egészen biztosan nem választanám Manfred Webert.

Orbán miatt?

Nem kizárólag. Túl sokszor bebizonyította már, hogy neki fontosabb a pártpolitika, mint Európa jövője. Mindannyian tudjuk, hogy a Balkán stabilitása prioritás Európában. Weber mégis a görög kereszténydemokraták mellé állt az macedón névvitában, amivel akadályozta Észak-Macedónia NATO- és EU-taggá válásának folyamatát.

Érthető, hogy pártpolitikai érdekek is mozgatják, főleg akkor, amikor a hagyományosan középre húzó néppártok válságban vannak. Ki profitálhat többet a válságukból az EP-választáson? A populisták vagy a zöldek?

A populisták több mandátumot fognak szerezni, mint a zöldek, mert ők jobban be vannak ágyazva a legtöbb tagállamban. De a számbeli fölényük ellenére szét fognak esni.

Mert nacionalista pártokról beszélünk, és a nemzeti érdekek ütközni fognak?

Igen. Az Osztrák Szabadságpárt és az olasz Északi Liga egy csapatban van, de mi lesz Dél-Tirollal? A Szabadságpárt állampolgárságot ajánlott az Olaszországban élő dél-tiroliaknak, amiből hatalmas balhé lett. A nacionalisták nem tudnak jól együttműködni európai szinten.

A populisták előretörése tehát az EU széteséséhez vezet?

Nem hiszem, az európai összetartás erősebb ennél. De bonyolultabb lesz a választások után politizálni.

Akkor krízis jön?

Nem hívnám krízisnek, inkább felhívásnak arra, hogy a politikusok lépjenek túl a pártpolitizáláson.

Hogyan érzékeli Brüsszelben, így látják ezt a szocialista és a néppárti frakciók politikusai is?

Egyre több politikus jön rá, hogy jobban és többet kell együtt dolgoznunk, mint régebben, különben nem találunk megoldásokat a problémáinkra. Egyre több globális kihívással nézünk szembe, és ha nem cselekszünk együtt, a kontinens elveszíti a fontosságát, és mindannyian megfizetjük ennek az árát.
Oszd meg, hogy minél több emberhez eljusson! - köszönjük >>
Ez is érdekelhet:
Orbán: ha igazad van akkor sem kritizálhatod a kormányt!
Segíts egy megosztással: hiába várták haza a kis Lilit!
Választ adott a TESCO, hogy kivonul e Magyarországról!
Hírhez tartozó kép:
Veszteséges a Fradi, pedig most kapott 18 milliárd forintnyi közpénzt!
Mészáros Lőrinc bankja 200 millió forint hitelt adott Mészáros Lőrinc lányának!
Mészáros Lőrinc bankja 200 millió forint hitelt adott Mészáros Lőrinc lányának!
Trump kampány: megígérte, ha újraválasztják akkor meggyógyítja a rákot!
Még le sem zárult a nyomozás máris újraindulnak a BKK hajójáratai!
Óriásit ugrott a népszerűsége: Keanu Reeves-t akarják az év emberének!
Elfogatóparancsot adtak ki a lelőtt utasszállító repülő ügyében!
Összeomlás szélén a szombathelyi futballcsapat! - Mészáros veje csaphat le rá!
Újra csökken az üzemanyagok ára!
A polgármester 11 hónapos fia 75 millióért vásárolt egy telket házzal!
Akadozik a nyomozás: volt Fidelitas tag pofozott meg egy nőt!
Szörnyethalt Szombathelyen a férfi akire egy betonlap zuhant!
Hittan tanár ejtette teherbe diákját! - a tanár még most is tanít!
Lenullázták Magyarország aranytartalékát Matolcsyék!
Elhunyt a Szomszédok rendezője Horváth Ádám!
Láttad a videót ahol tetőre vágnak egy rendőrautót?
Segíts egy megosztással: eltűnt az otthonából a 14 éves Dóri!
Íme a friss létminimum adat: romokban az ország!
Durva károkat okozott az árvíz: gyűjtenek a károsultaknak!
Megölte a dühös tömeg a 14 éves kislányt zaklató férfit!
Meglopták a diákokat, de nem a tolvajokat keresik!
Az ügyészség megkezdte a Mészárosék elleni vizsgálatot! - kiderül rájuk érvényes e a törvény!
Húszmilliós focipályát kapott a pár fős falu!
Óriási bejelentés a diákhiteleseknek!
Tűzszerészek mindenhol! - a hatóság hallgat!
Kivégezték a népszerű medvét, mert támadástól tartottak!
Rogán: sajtótájékoztatót a vesztesek tartanak!
Megszállták a turisták Csernobilt!
Rettegnek Hajdúhadházán a brutális gyilkosság miatt!
Száz kilós betontömb esett egy kisfiú fejére Pusztaszabolcson!
Durván elvertek két arab egyetemistát Pécsen! - Magyarországon magyarul beszéljetek!
Figyelmeztetést adott ki a lakosságnak a NAV! - ezekre érdemes odafigyelni!
Orbán csak papírból tud válaszolni a kérdésekre!
Milliós gyerektartásra kötelezték Pécsi Ildikó fiát
Újra nő az üzemanyagok ára
Ingyen tűzifát oszt a kormány a lakosságnak
Halálra éheztették 9 hónapos kislányukat
Rossz hír Magyarországnak: Menekültek százezreit küldhetik vissza a németek
Segíts egy megosztással: keressünk együtt gazdit Vidrának!
Külföld: Orbán szülőgépnek tartja a nőket és adósságcsapdába taszítja az országot!
Orbán Ráhel ellopott telefonja: a nyomozás eddig több mint 10 millióba került!
Orbán: akár luxus autóval is járhatnak majd a családok a kormány szerint!
Orbán ügynökmúltját firtatja az interneten terjengő írás!
Van aki még csak tegnap tette utcára a karácsonyfát!
Oltás botrány: egyre kevesebben hisznek az orvosoknak!
Több mint 16 tonna kokaint foglaltak le!
Győri rendőrök mentették meg a bajba jutott kiscicát!
Nyerészkedésre találták ki a babaváró hitelt!
Egy sebészeti ollóval a hasában él egy nő 23 éve!
Orbán magabiztos: 2030-ig tervez!
Orbán lemondása az egyetlen megoldás a forintválságra!
Egy lépcső alatt alszanak a Honvédkorház agyonhajszolt orvosai!
Az EU nélkül kitörne a román-magyar háború!
Szúnyogirtó repülőgép csapódott a földbe!
Botrány: sok milliós műszereket loptak el a László Kórházból!
Már pénzért sem adják ki az adatokat a magyarországi szegénységről!
Továbbra is köt szerződéseket a gázoló cégével az önkormányzat!
Bajban a turizmus: nem tudnak nyugati béreket adni a vendéglátósok!
Kettészakad az ország, de most a viharok miatt!
Félig hivatalos sajtótájékoztatón vett részt Orbán! - nem szóltak az érintetteknek!
Az állam is beleugrana az 5G-hálózat kiépítésébe!
Szuper ellenzéki kezdeményezés: fillérekből ivóvíz az embereknek!
A volt MTI vezér 98 ezret fizet egy exkluzív lakásért a Várban!
Hajléktalanszálló? - nem, ez egy orvosi szoba a Honvédkórházban!
Segíts egy megosztással gazdihoz juttatni: Még mindig gazdit keres Theo!
A határon túliaknak szánt 90 milliárdból 4 milliárd megy a Rogán-irodának!
Brutálisan megkínoztak egy medvebocsot Romániában! - egyikük még filmezte is!
Több mint százezer, súlyosan veszélyeztetett orangutánnal végeztek!
Szembe ment a forgalommal, egy kamionos helyre tette!
Trükközni kell az óvodákban, hogy törvényes legyen a működés! - több száz óvónő hiányzik!
Telefonját nyomkodhatta az ukrán hajóskapitány a balesetkor!
Balesetet okozott majd a bokorba bújt a rendőrök elől ez a férfi!
Durva foci-balesetet rögzített a kamera! - csak erős idegzetűeknek!
Nemsokára indul a facebook saját pénze!
Több mint 14 milliót vettek fel sportpálya kerítésre, ami sosem épült meg!
Újra napirenden a vasárnapi nyitva tartás a munkaerőhiány miatt!
Megtalálták a szabadulóművész holttestét!
Rendkívüli közgyűlés az összeomló baleseti ellátás miatt!
Több mint 30 ezer család kerül idén az utcára!
Elfogyott a türelem: lépett az orvosi kamara!
Óriási karambol volt, de a kiskacsák átjutottak az úton!
Magyar kormány: a rendőrök vigyék el a hajléktalanokat a közterületekről!
Óriási lángcsóva csaphat fel Baranyában!
Semjén Zsolt nem mond le a vadászatokról!
Aláírta a kormány: megússzák a bankok a devizahitelek terheit!
Védelmébe vette apró barátját az óriásgorilla!
Július 15: kisétál az olaszliszkai lincselő!
A neten koldul pénzt álomutazásra ez a fiatal pár, mert dolgozni nem akarnak!
Segítségnyújtás elmulasztásért is felelnie kell az ukrán kapitánynak!
Szezonban kezdték meg a balatoni strand felújítását!
Elbújnál a világ elől és nyugalomra vágysz? - válaszd a felcsúti kisvasutat!
Emberekhez menekült az elefánt akit orvvadászok akartak megölni!
Óriási támogatottságról beszél a Fidesz!
Riasztás: kirabolták az üllői OTP-fiókot!
Bilincsben vitték el a felelőtlen lovasgazdát a rendőrök!
Videó: Az utasok próbálták megmenteni a vonatgázolás áldozatát!
Hamarosan megtárgyalja a kormány az Orbán Ráhel-féle divatügynökség ügyét!
Szúnyoginvázió van de az önkormányzat szerint minden rendben!
Négycsillagos szállodában kényeztette a Médiatalálkozó résztvevőit a kormány!
Elhárították a paksi atomerőmű turbinahibáját! - csak semmi pánik!
Pár éven belül 11 milliárdra nőhet a Föld lakossága!
Vigyázz a kutyákkal: tökéletesre fejlesztették az aranyos nézést!
Arany áron kapható a lángos és a hekk a Balatonnál!
Százezreket zsarolt ki gyengébb iskolatársától egy siófoki kamasz!
Sokkoló a helyzet Grönlandon!
Étrend-kiegészítőket vont ki a forgalomból a hatóság!
Hivatalos: korrupciógyanú miatt beutazási tilalmat fontolgat Mészáros ellen Washington!
Segíts egy megosztással: a 12 éves Erika nem érkezett haza!
Váratlan fordulat az eltűnt kislány ügyében!
A néppárt szerint eléggé problémás Orbán levele!
A fideszes többség megszavazta az MTA-törvényt!
Gyönyörű villát vásárolt Mészáros Lőrinc lánya!
Azonnal meghalt a szalagkorlátnak csapódott motoros Zalaegerszegen!
A lánya találta meg az Érden meggyilkolt anyát!
Törölték a videót, ahol az anyuka leönti alvó csecsemőjét jéghideg vízzel!
Meghalt az Oroszlánynál bántalmazott kislány!
Mi történik, ha Irán tíz napon belül felrúgja az atomalkut?
Nincs még ellenszer az eddigi legdurvább járványra!
Körözött Alfát kapcsoltak le a magyar rendőrök!
A BKV sofőrök kiborultak: életveszélyes a meleg amiben dolgozniuk kell!
Hatósági figyelmeztetés: senki ne vegyen MMS cseppet az interneten!
Óriási a botrány: hamis útleveleket árultak a kormányablakban!
A puszta királya: 20 lovat hajtott egyszerre Tóth Lajos!
Sikoltozás és pánik: videó rögzítette az utasszállító repülő utasait!
Ne nézd meg! - óriáspók várt a nyaralókat a szobában!
Nem kizárt, hogy a Viking kapitánya pezsgőzött az ütközés előtt!
Lövöldözés és pánik az NBA döntőn!
Több mint 17 milliárdnyi közpénzt kapott a Fradi!
Amint átvette a borítékot, kattant a bilincs az unokázós csaló kezén!
Elfogták a Budapesten megszökött rabot!
Kínos kérdést tettek fel Orbánnak a parlamentben, nem válaszolt rá!
Fidesz: uniós alapjoga a külföldi vendégmunkosoknak, hogy itt vannak!
Leláncolták a vízbe dobták a szabadulóművészt: azóta nem látta senki!
A kormány elfejtette közölni, hogy a babaváró hitel fizetés függő!
Diákokat szállító busz borult fel az M3-as autópályán!
Egyenlőre nem adnak információt az öngyilkos magyar rendőr ügyével kapcsolatban!
Rekord büntetést kaphat ez a hétvégén bemért BMW-s!
Kaszával és villával esett egymásnak két család!
Hiába várják haza: halálra gázolta a fiatal srácot a vonat!
Hibás földelés miatt rázta meg az áram a villamosvezetőt!
Hazudott a francia tanár a terroristákról, saját magát vágta meg
Terrorellenes Iszlám-szövetség alakult az ISIS ellen
Tengerbe fulladt az egész családja, mindenkit maradásra buzdít Szíriában
Ismét tömegverekedések és gyújtogatások voltak Németországban
Eltiltja-e gyermekét Liptai Claudia Gesztesitől?
THE POST
Amit látsz, az a hír, amit tudsz, az a háttér, amit érzel, az a vélemény!
COPYRIGHT © 2019. minden jog fenntartva