thepost / Magyarország / Budapest / 2019.07.20
THE POST
           
20
Orbán Gáspár: Jézus is nagyon hasonló dolgot csinált mint mi!
Ez is érdekelhet:
Első útján törte rommá autóját - kanyar fogott ki rajta!
Újra kánikula, éjszaka 25 fok is lehet!
Fehér dámszarvas sétálgat a Cserhát szívében!
„Egy egész nemzetre, milliókra fogunk hatni, nemcsak Magyarországon, hanem Európában. Nem Felházként, hanem Jézus követőiként” – hangzott el csütörtök éjjel a keresztény ifjúsági szervezet rendezvényén. A közösség vezetői megerősítették, befejezik a Felház alkalmak szervezését és keret nélküli mozgalommá alakulnak.

A Felház átalakulásának alapjait is lerakták. A szervezet szerint Magyarországon nagyobb és dicsőségesebb dolgok jönnek. Nagyobb, mint az, hogy ezer éve felvette a kereszténységet Magyarország, nagyobb, mint a reformáció. A folyamatok pedig Európára is hatással lesznek.

Néhány napja megírtuk a szervezet közleménye alapján, hogy befejeződnek a Felház alkalmak. A helyzet azonban ennél összetettebb, a MOM Sportban megtartott rendezvényen hosszan beszéltek arról, ez pontosan mit is jelent.

A több órás rendezvényen nagyjából ezer, zömmel egyetemista fiatal énekelt és imádkozott közösen. A hangsúly nem azon a múlt hétvégi közleményen volt, amely úgy kezdődött, hogy a Felház küldetése a végéhez közeledik és a feladatára kapott idejét betölti, sokkal inkább a keresztény közösségi élményen. A három vezető (Orbán Gáspár mellett Ember Illés és Prekopa Donát) csak az este végén, nagyjából éjfél körül (a Felház kapunyitása este hétkor volt) beszéltek arról, hogyan tovább.

Előtte sokáig csak érintőlegesen beszéltek a dologról, egy nő a színpadon például azt mondta, a szervezeti keret már korlát, ezért fejezik be az alkalmak szervezését. A zene és az ima mellett volt tanítás és gyógyítás is. Azt kezdettől fogva hangsúlyozza a Felház, hogy ők nem gyülekezet, nem is lesz az, ez csak egy hely, ahol találkozni lehet Istennel. (Gyülekezetet saját honlapjukon is ajánlanak azoknak, akiknek nincs.)

Az este úgy épült fel, hogy a zenei betétek között hol imádkozás, hol tanítás, prédikáció volt a színpadon. Volt példa arra is azonban, hogy a Felház egy tagja arról beszélt: amikor az estre készülve imádkozott, úgy érezte, lesz valaki a teremben, akinek egészségi problémával küszködik. Aki magára ismert, jelentkezhetett, majd imádkoztak a gyógyulásáért. Így jelentkezett olyan, akinek eddig annyira fájt a bokája, hogy ráállni sem tudott, de most sétál, olyan, aki csípőfájdalmától aludni sem tudott, de most semmit sem érez, de borda- és csuklótörött is jobban lett.

Végül Ember és Prekopa felmentek a színpadra, ahol Ember azt mondta, egy nagyon hosszú szülési folyamat következménye a hír, amiről közleményt adtak ki. Megszenvedtek érte, félnek is a felelősségtől, de most megerősítette:

Be fogjuk fejezni a Felház alkalmakat.

A centralizált csapatműködésnek is véget vetnek ebben az évben, jövő márciusban pedig záró Felház alkalmat tartanak. „Ezt nem magunktól találtuk ki, hanem Isten vezetett erre bennünket, nem is most, az elmúlt hetekben, hanem a Felház kezdete óta. A Felház véges.”

Bejelentették azt is, a lezárás egy új nyitás is, sokat kutatták imádságban, böjtben, mi ez. A Felház öröksége pedig egy keresztény mozgalom, ami most kezdődik, az alkalmak befejezésével. „Mozgalmi időszakba lépünk, amikor nem mi fogjuk meghozni a döntést, szükség van rátok is” – jelentették be.

„Amit Isten véghez akar vinni, az egy egész generációnak, egy egész nemzetnek a megváltása” – mondta Prekopa Donát, majd arról beszélt, a mozgalmukban

üvegplafon lett a szervezett keret és az, hogy ötven emberrel tartanak alkalmakat ezreknek. „Azzal, hogy a Felház véget ér, azzal egy olyan kezdet ér véget, ami a mi generációnkban elkezdődött.”

Prekopa arról is beszélt, Jézus is nagyon hasonló dolgot csinált, amit most ők.

Merész dolog a munkájukat hozzá hasonlítani, mégis ezt tette, nem csak azért, mert Jézus is három évet volt a földön és ők is ennyi ideig tartottak alkalmakat. Sok ötletük van a nemzet megváltására, de – ahogy fogalmaztak – a mozgalom többi tagjára is szükségük van. A mozgalmi időszakról (arról már korábban írtunk, épül az országos hálózat is, elsősorban az egyetemvárosokban) kiderült, hogy a jövő márciusi alkalom után nagyjából egy év átmeneti időszak következik, ahol nem lesznek alkalmak, inkább a mozgalom tagjaival fognak foglalkozni. Majd jön a teljes kiszélesedés, a már említett mozgalom.

A Felház innentől fogva örökség, egy példa marad nektek, a mozgalomhoz pedig csatlakozhatsz, ekkor pedig Jézushoz csatlakozol” – mondta Prekopa. „Egy egész nemzetre, milliókra fogunk hatni, nemcsak Magyarországon, hanem Európában. Nem Felházként, hanem Jézus követőiként.

Ember arról is beszélt, hogy a Felház egy Istentől kapott mag, amit nem a kezükben akarnak tartani, hanem földbe teszik, hagyják elhalni, majd gyökeret ereszt, kihajt és termést hoz – idézte a bibliai képet.

Orbán azt mondta, őket elsősorban nem az érdekli, mi lesz az alkalmak után a mozgalmisággal, hanem az, hogy a Felházon résztvevőket megszólíthassa Isten. „Minket az izgat nagyon, hogy mit mondasz akkor, amikor Isten keresi azokat, akiken keresztül fényt hozhat ebbe a sötét világba.” Szerinte Jézus azt akarja, hogy Magyarországon felálljon egy generáció és hallassa a hangját.

Hiszem, hogy amin eddig túl volt ez a nemzet, az csak a kezdet ahhoz képest, ami most jön. Magyarországon nagyobb és dicsőségesebb dolgok jönnek.

Nagyobb, mint az, hogy ezer éve felvette a kereszténységet Magyarország, nagyobb, mint a reformáció. Orbán is arról beszélt, a magyar változások majd Európára is hatással lehetnek. A cél, mindenki mondjon igent Isten hívására – hangoztatták a Felházban csütörtök éjjel.

Úgy tudjuk, a Felház jogi személlyé alakul, azonban egyház továbbra sem lesz, az pedig még kérdéses, hogy egyesületté vagy alapítvánnyá változik a mozgalom. Kedden este Orbán Gáspár egy Facebook-videóban arról beszélt:

Isten királysága dübörög és nem lehet megállítani.

Már akkor is arról beszélt, a Felház sokkal nagyobbra nőhet az alkalmak befejeztével, mint az előző három évben volt. „Olyan ez, mint amikor valami felforr. Muszáj levenni a fedőt a fazékról” – mondta ugyanebben a videóban Prekopa. Arról pedig már korábban is szólt Orbán Gáspár, hogy

a magyar nemzetnek nincs más esélye, mint Jézus Krisztus.

34,3 millió

A miniszterelnök fiának nevével fémjelzett keresztény ifjúsági mozgalom magánszemélyektől és cégektől kapott adományokat, összesen 34,3 milliót, a pénzt rendezvények megtartására fordították. Az Átlátszó alapján korábban megírtuk, 2017-ben összesen 34,3 millió forint adományt gyűjtöttek a Felház számára, ezt az oknyomozó portál a keresztény mozgalom számára gazdasági hátteret biztosító KUL Alapítvány árulta el.

Oszd meg, hogy minél több emberhez eljusson! - köszönjük >>
Ez is érdekelhet:
Minden megosztás számít! - gazdája a kórházban hagyta!
Felvették a 4 milliós hitelt, törlesztés után 21 millióval tartoznak!
A magyar állam fizeti a körözés alatt álló bűnöző perköltségét!
Hírhez tartozó kép:
Minden megosztás számít! - gazdája a kórházban hagyta!
Felvették a 4 milliós hitelt, törlesztés után 21 millióval tartoznak!
Felvették a 4 milliós hitelt, törlesztés után 21 millióval tartoznak!
A magyar állam fizeti a körözés alatt álló bűnöző perköltségét!
Első útján törte rommá autóját - kanyar fogott ki rajta!
Újra kánikula, éjszaka 25 fok is lehet!
Fehér dámszarvas sétálgat a Cserhát szívében!
Egymásra pakolt konténerekkel vezetett a Soroksári úton!
Ezrével hagyják el a rendőrök a hivatásos állományt!
Papíron rendben van az egészségügy munkaerőhelyzete!
Kövér szerint törvényt sértett Orbán, ezért megkérte, hogy módosítsa a jogszabályt!
Mentőtiszt ügyel orvos helyett!
Orbánék miatt hagyja el az országot az MTA gazdaságkutatója!
Heller Ágnes: úszni indult, de ismerősei hiába várták a parton!
Felavatták a magyar csodafaültetvényt!
Lángoló autójából húzták ki Pardi Katát!
Horror a Balatonon: 21 éves lány combját szúrta át egy vasrúd!
Családok éve: Végrehajtó zárolta az anya fizetésének egy részét!
Nem kérdezik mit eszel, van-e krumplid! - nyomorognak Orbán miatt!
Orbán szerint kalandvágyból mennek el a fiatalok!
Egy holttestet találtak Vác határában!
Megvonták a márkakereskedői státuszt az ország egyik legismertebb autószalonjától!
Hat milliárdos támogatást kapott Orbántól Csíkszereda! - Mészáros mezét használja a focicsapatuk!
Erős földrengés rázta meg Athént!
Orbán kormány: 30 milliárd forintot költöttek kormányzati rendezvényekre!
A külügy megerősítette: Orbán bepróbálkozott a Norvég Alap pénzeivel Trumpnál!
Görögország: pénzt adnak annak aki szemetet fog ki a tengerből!
Nem sikerült megmenteni a tetőről lezuhant magyar munkás életét!
Fényes nappal törölte a fenekét egy férfi a Deák téren!
Árván maradt gyerekek: nem mondták, hogy meghalt, bementünk és le volt takarva a feleségem!
Közvélemény: ha egy nő nem szül, akkor biztos önző! - örök vita a gyerekvállalás kérdése!
Megbízott az emberekben, de kegyetlenül utcára dobták!
Magyarországi gyerekek: sokszor még étel sem jut az asztalra!
Milliós gyerektartásra kötelezték Pécsi Ildikó fiát
Újra nő az üzemanyagok ára
Ingyen tűzifát oszt a kormány a lakosságnak
Halálra éheztették 9 hónapos kislányukat
Rossz hír Magyarországnak: Menekültek százezreit küldhetik vissza a németek
Balaton Sound: Köcsög külföldinek neveztek és összevertek négy fiatalt!
Mészáros Lőrinc 180 millióért szereli a MÁV több száz sorompóját!
Vigyázz! - az öregítő alkalmazás a telefonon lévő összes fotót feltölti ismeretlen helyre!
Magasabb üzemanyag-terhet javasolnak Magyarországon!
Íme a férfi, aki 25 éve vigyáz egy gólyára és segít a fiókák felnevelésében!
Minden megosztás számít! - segítségre van szüksége a daganatos kisfiúnak!
Lakott területen lövöldözhetnek a vadászok Pécsen!
Jogerősen pert vesztettek a motorosokra fegyvert fogó magyar vadászok!
Magyarországról tárgyalnak az EU miniszterei!
Hágai bíróság: Hollandia felelős 300 ember lemészárlásért!
iPhone teszt botrány: illetéktelenek férhetnek a telefonon tárolt jelszavakhoz!
Közbeszerzés nélkül kapták meg Mészárosék a Zichy-kastély felújítását!
ENSZ: Kamu a migrációs válsághelyzet, a magyar kormány maga szállítja a migránsokat!
Orbánék Mozambikban ügyelnek majd a választás tisztaságára!
Farkas Flórián aláírása szerepel az iratokon, a Főügyészség szerint még sincs gyanúsított!
Magyar tenyésztők segítségével csempésznek kölyökkutyákat Angliába!
Óriási pénzbüntetést számlázott ki agresszív utasának egy brit légitársaság!
Von der Leyen Magyarországról: a jogállamiság kérdésében nem köt kompromisszumot!
Menet közben szerelte meg a vonatot a mozdonyvezető Somogy megyében!
Parkolási vita miatt vertek meg egy mentőst Budapesten!
Jön az új Top Gun! - Tom Cruise megint vadászgépre száll!
Kamionnak ütközött egy gyerekeket is szállító mikrobusz az M5-ösön!
Állami és uniós támogatásokat nyúlt le a lefülelt magyar szervezet!
Újabb 11 milliárd forintot ad Orbán budapesti sport fejlesztésekre!
Na végre! - brexitügyi miniszteri biztosa lett Magyarországnak!
Ez nem a jövő, ez a jelen: rengeteg magyar város lesz nyaranta élhetetlen!
Orbánék megvétózták a fuldoklók kimentését!
Az érettségi vizsgák harmada ötös lett!
Előzetesben az ortodox pópa mert, túlságosan szerette a gyerekeket!
Rossz hír a külföldön nyaralóknak: tovább gyengül a forint!
Nem lehet a NAV-osoknál mostantól telefon és egyéb érték munka közben!
Hazaküldték a betegeket a magyar kórházban, mert az orvos szabadságra ment!
Eltűnik a daganatos betegség és a diabétesz?
Mellár: Orbánéknak törvény? Minek?
Az EU támogatja, hogy Kövesi legyen az európai főügyész!
Kitört a háború a szombathelyi Fideszen belül!
Helsinki Bizottság: tizenötödször kellett felszólítani a magyar kormányt, hogy ne éheztesse a menekülteket!
Olaszország felrúgta a német-francia menekültügyi javaslatot Helsinkiben!
Emlékfát ültetett szülővárosában Bálint gazda - 100 éves lett az ország kertésze!
Igazi mélyütés az Orbánnak írt nyílt levél! - Amikor nálam járt, zsebre tett ezt-azt.
Orbán aláírta: szabadon mozoghatnak az országban az amerikai katonák!
Kövér elismerte, hogy Orbán törvényt szegett, majd Orbánra bízta a döntést!
Pofon Orbánnak az EU statisztika: minden eddiginél több külföldi telepedett le nálunk!
Összefogtak az állatbarátok az elefántért, aki 24 éve él magányosan egy állatkertben!
Ismeretlen vevőnek adta el az állam a Svábhegyi Gyermekkórházat!
Óriási robbanás volt a BorsodChem üzemében!
Kisajátította a társasház a játszóteret, amit 15 évig használtak a környéken élő gyerekek!
Kirúgásnál nyugdíjasnak számított a mozdonyvezető de nem volt az!
A nyilvánossághoz fordultak a magyar szülők - nem tudni, mi lett gyermekük mintáival!
Áder a tiltakozás ellenére aláírta a köznevelési törvény módosítását!
Napenergiával működik a világító kerékpárút!
Kilencmilliós reklámfilmmel akarja visszaszerezni szavazóit a KDNP!
Vett egy doboz cigit, a saját amputált lába volt rajta!
Óriási szemétsziget érkezett a Tiszára!
Meg fogok ölni mindenkit! - repülés közben akarta kinyitni a repülő ajtaját egy nő!
A kormánysajtó felfedezte a migrációt az új Oroszlánkirályban!
Olaszország bevezetné a cigány telepek lakóinak listázását!
Terminálokat kaptak az ellenőrök: kártyán is kérhetik a helyszíni bírságot!
Így néz ki a gazdagréti tanuszoda évekkel az alapkőletétel után!
Előkerült egy 1992-es videó ahol Trump kibeszéli a nőket egy bulin!
Punk bőrdzsekiben jelent meg a fideszes alelnök az Európai Parlament ülésén!
Nem tudták megmenteni a 6 éves kislány életét!
Orbán apuka durván lealázta a versenytársait!
Tömeges bevándorlás miatti válsághelyzetet emleget a kormány!
Vádemelés a fideszes polgármester ellen: magának akarta megszerezni a 31 millió forintot!
Szijjártó: Amikor támadnak bennünket, azt mondom: említsenek akár egyetlen konkrét példát is!
Kárász Robi kiállt a szédítő tempóban fejlődő magyar egészségügyért!
Orbán szerint bizonytalan Európa irányítása!
Rabszolgákat tartott egy család Zala megyében!
Gulyás Gergely: a magyar kormány a környezetvédelem oldalán áll!
Sajtótájékoztatóról vitték a rácsok mögé a korrupcióval gyanúsított kormányfőt!
Nekiment a saját pártjának Szombathely fideszes alpolgármestere!
Fidesz: Az ártatlanság véleleme Farkas Flóriánt is megilleti!
Deutsch győzelemről beszél, közben Von der Leyen programja szembemegy a Fidesszel!
Minden megosztás számít! - nem találják a kis Dórit!
Kornis Mihály: Orbán Viktor kiemelkedően tehetséges politikus!
Szijjártó szerint kikötő a 30 millió euróért vásárolt elhagyott ipartelep!
Már külföld is felfigyelt az Aggteleki-cseppkőbarlangban felfedezett kincsekre!
ENSZ jelentés Magyarországról: ágyhoz bilincselt menedékkérő és bűnbakká tett migránsok!
A magyarok nagy része szerint kamu volt a holdra szállás!
Hadseregnyi menekülő delfint filmeztek le!
Harminc milliós költségvetési csalás: szorul a hurok a Fideszes polgármester körül!
Eltűnhet 2040-re a cukorbetegség és a rák!
Óriási terjeszkedésbe kezdett a Balatonnál egy orosz üzleti társaság!
Börtönbe zárták a rabszolgatartó családot Zalában!
Engedélyt kapott a Vodafone a UPC felvásárlására!
Hazánk az egyik legolcsóbb tagállam az EU-ban!
Minden megosztás számít: el akarja altatni ezeket a kiscicákat a tulajdonos!
A mobilját nyomkodta a biciklist halálra gázoló Audi sofőrje!
Ártatlan családra csaptak le a rendőrök: elnézték a házszámot!
Pataky: Az 51-es körzet lerohanásához még tízmillióan kellene csatlakozni!
Disneylandet épít a kormány Budapesten!
Elérhetetlen Magyarországon az altatásokhoz nélkülözhetetlen injekció!
Kövekkel dobálták meg az állatkerti pandát a kegyetlen látogatók!
Kormány baki: semmire sem jó a 300 millió euróért megvett terület Triesztben!
Kígyó harapta meg a férfit, aki visszaharapott. Mindketten meghaltak!
Szijjártó: felháborító, hogy a menekültek ugyanolyan orvosi ellátást kapnak, mint a magyarok!
Lázár János benyújtott egy törvényjavaslatot, hogy Magyarország füstmentes legyen!
Enyhítésért fellebbez a férfi aki megkéselte a sofőrt a 70-es trolibuszon!
Brexitügyi minisztert nevez ki az Orbán kormány!
Horváth Éva: az embernél nincs gonoszabb lény a Földön!
Holttestet találtak egy budapesti orvosi rendelő mosdójában!
Hazudott a francia tanár a terroristákról, saját magát vágta meg
Terrorellenes Iszlám-szövetség alakult az ISIS ellen
Tengerbe fulladt az egész családja, mindenkit maradásra buzdít Szíriában
Ismét tömegverekedések és gyújtogatások voltak Németországban
Eltiltja-e gyermekét Liptai Claudia Gesztesitől?
THE POST
Amit látsz, az a hír, amit tudsz, az a háttér, amit érzel, az a vélemény!
COPYRIGHT © 2019. minden jog fenntartva