Főoldal Feliratkozás Magyarország    2018-12-10
Botrány: szándékosan hajtott a fának ez a busz sofőrje!
Orbán bármit megtehet! - ez most kiverte a biztosítékot sokaknál!
Ne hagyjuk, hogy Soros nevessen a végén – plakátolta ki országszerte a kormány másfél éve. Ám nem tudtuk, vajon mikor van annak a valaminek vége. Mikor kell ellenőrizni, ki röhög? A CEU elköltözése ilyen pillanat: egy sikertörténet vége, és egyedül Orbán Viktor nevet. A kormányfő megmutatta, hogy bármit megtehet. És kész is megtenni bármit.

Nincs annál elhasználtabb kifejezés Orbán Viktor politikája kapcsán, mint hogy a kormányfő „átlépte a vörös vonalat”. Talán látták, ahogy Chaterine Zeta-Jones egyik filmjében vörös lézernyalábok ezrén táncol át. Nem úgy Orbán Viktor! Ő belép abba a terembe, és kackiásan belesétál az összes létező fénycsóvába. De mégis vannak napok, amikor érdemes megállni egy pillanatra, és feljegyezni: ha nem szoktunk volna hozzá a normák folyamatos áthágásához és a magyar érdekek elárulásához, akkor most lenne itt az idő felkiáltani.

A CEU elköltözése ilyen pillanat.

A magyar kormány néhány héttel Donald Trump elnöki beiktatása után hozott egy új felsőoktatási törvényt, amelynek egyes rendelkezései csak a CEU-t érintették. És ez a jogszabály számos előírás mellett egy olyan feltételt is előírt, amelynek teljesítését az amerikai és magyar diplomát is adó egyetem egyedül képtelen lett volna garantálni. A kormány ugyanis törvénybe véste, hogy a CEU csak az ő kegyéből működhet tovább Magyarországon. Mert mi mást jelentett az a paragrafus, ami az intézmény jövőjét egy államközi szerződés létéhez kötötte?

Értelmetlenségből jeles
Innentől kezdve egyedül az Orbán-kormány dönthette el, hogy a CEU Budapesten maradhat-e. És ez semmit sem változott az elmúlt másfél évben. Az egyetem választhatta volna 2017 tavaszán azt az utat, hogy a törvény megsemmisítését követeli, és meg sem próbál alkalmazkodni annak előírásaihoz. Michael Ignatieff rektor első válasza ebbe az irányba mutatott, hiszen interjúit a teljes visszautasítás jellemezte. Azt mondta, Magyarországon sérül az akadémiai szabadság, a törvény diszkriminatív, és a kormánynak ezek után garanciákat kell adnia, hogy az egyetem biztonságban van Budapesten. A harcias szavakat azonban ezeknek ellentmondó tettek követték: az egyetem teljesítette a törvényben leírtakat.

A CEU ügyvédei megvitatták, mi az a minimális szint, amivel már megfelelnek a törvény legértelmetlenebb kitételének: legyen minden EU-n kívüli egyetemnek hazai kampusza is. Ennek semmilyen logikus indoka nincsen, és csak arra jó, hogy kárt okozzon annak az intézménynek, amelyet kellemetlen helyzetbe hoz. A CEU sok pénzért felállított hát egy hídfőállást New Yorkban, és arra használta tulajdonosainak, vezetőinek és oktatóinak nemzetközi befolyását, hogy előkészítse azt az államközi megállapodást, amely nélkül nem maradhat Budapesten. Aztán vártak. Hónapok óta csak vártak.

Orbán Viktor képes volt rávenni őket, hogy egy értelmetlen törvénynek feleljenek meg, és a végén a kormányfő abba a helyzetbe került, mint a római császárok a gladiátorviadalok során. Egyedül rajta, a hüvelykujja mozdulatán múlott, mi lesz a CEU sorsa.

Mi lesz tehát ezrek munkahelyével, a magyar tudományos élet egyik legfontosabb motorjával, az országimázs szempontjából is fontos intézménnyel, valamint számolatlan adóforinttal? Orbán kinyújtotta előre az öklét, hüvelykjét egyenesben tartva, és figyelte, hogyan reagálnak a szövetségesek, és hogyan változik az ő megítélése a választásra jogosult magyar polgárok között.

Az erődemonstráció napjai
Állíthatja azt a magyar kormány, hogy a CEU magától megy. Hazudhatja azt is, hogy valójában meg sem felelt a törvénynek. A valóság ezzel szemben az, hogy Orbán valamikor az ősz folyamán eldöntötte: megteheti, hogy a CEU-t elkergeti. Nem akart belőle cirkuszt, és ahogy általában szokta, előre küldte leghűségesebb embereit, hogy beszéljenek helyette. Szijjártó Péter, a kormányzati kommunikáció és a Magyar Időknek csúfolt közlöny támadásai jelezték, hogy az egyetemnek nem lesz maradása. Ezt érezhette az új amerikai nagykövet is, aki azzal érkezett meg Budapestre, hogy a CEU-t mindenképpen Magyarországon tartja, most meg próbál jó képet vágni ahhoz, hogy az egyetem távozik. Say cheese!

Orbán Viktor pár nap alatt minden fontos szereplőnek megmutatta, hogy bármit megtehet. Magyarországon nem számítanak a szavazópolgárok, nem számítanak az intézmények és a törvények, de nem számít a nyugati szövetségesek véleménye sem. És már a látszatra sem ad, amikor az országot saját hatalmi érdekei szerint privatizálja.

A szavazópolgárok fele idén a Fidesz ellen szavazott, ám az ő képviselőiknek a mikrofonját kikapcsolják az Országgyűlésben, ha nem tetszik a levezető elnöknek az, amit mondani akarnak.
A menekültstátuszról döntő hatóságok politikai megrendelés alapján utasítják vissza a távolról jött üldözötteket, hogy védelem alá helyezzék a magyar diplomácia által megszöktetett köztörvényes bűnözőt.
A CEU esetében nem számított, hogy az egyetem teljesítette azt, amit a kormány merő csuklóztatásból számára előírt. A törvények már semmit sem védenek, csak a Fideszt.
Hiába várja el az Európai Unió, hogy Magyarország kiadja a szökött macedón exkormányfőt, hiába kérte az Európai Néppárt, hogy a CEU maradhasson Budapesten, hiába lépett fel az amerikai érdekek védelmében Washington. Egyik sem használt.
És ebbe a sorba illik az is, ahogy Orbán kegyeltjei átadták médiacégeiket, amikor erre utasítást kaptak. Nem sajnáljuk őket, de azért konstatáljuk az üzenetet: Magyarországon az Orbán-családon túl senkinek sem védett a magántulajdona.
Március 15-én Orbán Viktor azt mondta: „Mi szelíd és derűs emberek vagyunk, de nem vagyunk se vakok, se balekok; a választás után természetesen elégtételt fogunk venni, erkölcsi, politikai és jogi elégtételt is.” Akkor azt gondoltuk, hogy választási győzelem esetén le fog csapni a kritikusaira. A kormányfő másképp döntött. Ő először az élet minden területén megmutatja, hogy bármit megtehet, és kész bármit meg is tenni. Ha a CEU elüldözését lenyelte a magyar társadalom, és vállat vonogatva az Egyesült Államok is eltűrte azt, akkor milyen védelem maradt még azoknak, akik nem tagozódtak be a NER-be?

Olyan országban szeretnék élni, ahol a törvény nem csak a kólát védi! – szólt a felirat Orbán Viktor háta mögött a Fidesz 1989-es kongresszusán. Innen jutottunk el odáig, hogy

egy olyan országban élünk, ahol a törvény csak Orbán Viktort védi.

A CEU elköltözhet Bécsbe, a magyar lakosság aligha. Akit a helyzet zavar, kénytelen lesz más megoldást találni.

https://hvg.hu/
Kiakadtak a franciák a reklámon, amelyben Orbán is szerepel!
Tragédia: Defektet kaptak előzés közben, hatan haltak szörnyet! + Fotók!
Itt a teljes interjú: részletesen beszámoltak a történtekről a megerőszakolt ceglédi kislány szülei! + Videó!
Borzalom: Hátulról fejbe lőtte a nagyit a 11 éves gyermek, miközben az asszony a tévét nézte!
Mára az egyik legnagyobb munkaadó lett a Mészáros-birodalom!
Halott csecsemő Nyíregyházán: Halva született a kukák mellé tett baba!
Saját autója ölt meg egy embert Kunszentmiklóson!
Tesitanárt bántalmazott az újkígyósi nagymama!
Orbán Viktor félmeztelenül hadonászik egy baseballütővel a francia hetilapban! + Fotó!
Szerelme árulta el Freddie Mercuryt!
Halálos baleset: Lerobbant az autójuk az M3-ason, letarolta őket egy kamion! + Videó!
Tragédia a ringben: Akkora ütést kapott a bunyós, hogy belehalt! + Videó!
NAV: Milliárdos adócsalás Borsodban!
Génmódosítás és ember kísérlet: meddig játszunk még Istent?
Egyesült Államok káosz: havazás és áram kimaradás!
Rabolni akart de nem tudott kiszaladni az ajtón ez az észlény!
Elkapta a rendőrség az állatkínzó kutyafutárt!
Munka nyugdíj mellett, ez kell a megélhetéshez!
Orbánnak egy új üzenete van: Túlórázzon az anyád!
Durván megszívatták a bunkó autóst!
Nyomozás: hangok mondták Barbinak hogy mit csináljon!
Tragédiával indult a reggel Székesfehérváron!
Ilyen amikor Orbánnal szembe megy a saját média birodalma!
RTL botrány: egymásnak estek a mentorok az X-faktorban!
Piramis tetején kapták rajta a fiatal párt! + videó
Ezt a BMW-t találták egy eldugott garázsban!
Orbán Ráhel így piheni ki magát: fél milliós táskával sétálgat Bécsben!
Csatornába csapódott ez az autó Fejér megyében!
Videón a BMW ami szakadékba zuhant!
Szörnyű: videó rögzítette ahogy vonat elé lökik ezt a férfit!
Magyar iskola terror: ez a fiú tartotta rettegésben a társait!
Mészáros Lőrinc most az 1 milliárdos parkolójával dicsekszik!
Orbán kemény üzenete azoknak akik ellene vannak!
BMW x5 VS tengerparti homok! + videó
Elfogták az iskolai fenyegető videó készítőjét!
Orbán fél: Minden reggel azzal kelek hogy valahol megtámadnak!
Újabb tragédia: ez az autó csapódott a családi háznak!
Orbán újabb kijelentésén nevet mindenki!
Újabb rommá tört BMW: ki gondolta hogy megcsúszik??
Milliókat nyert egy vetélkedőn a csomagtartós gyilkos!
Durva baleset: terepjáró és vonat rohant egymásba!
Hihetetlen felvétel: delfinek kezdtek a partra ugrálni!
Öt embert lecsuktak, pedig Ők csak vicceltek!
Előzésben lévő autót előzött, brutális baleset lett a vége!
Látnod kell mit művel a befagyott tavon ez a BMW-s!
Újabb statisztika: 3 millióan vannak Orbánék mellett!?

thepost.hu

aki lemarad, az kimarad
1 év alatt 250 milliárdra hízott a Mészáros birodalom!
Idióta: Játékbankot akartak kirabolni ez a betörő!
Ez okozta a hétvégi tragikus karambolt!
Alig ment 80-al mégsem tudta megfogni a BMW-t!
Orbán-Chuck Norris videó: el sem hiszed hogyan mutatta be magát Orbán!
Orbán veje újabb 13 luxus lakást vásárolt meg!
Orbán Ráhel kifinomult ízléséről beszélnek a hozzáértők...!
Ezek a szurkolók fogtak össze az állatokért az állatkínzók ellen!
Pancser: majdnem 7 évet kapott patikarablásért ez a férfi!
Botrány: szándékosan hajtott a fának ez a busz sofőrje!
Két év börtönt kapott Orbán jóbarátja!
Letartóztatták a viccelődő utast a repülőn!
Látnod kell: körbepárnázta a BMW-t koccanás ellen!
Rommá törte a BMW-t a türelmetlen sofőr!
Felhívta a rendőrséget, hogy meg akarja ölni Orbán Viktort
Videó: Egy lavórban él a 19 éves lány, akinek csak feje van
Házilag barkácsolt hamis rendszámmal futkározott ez a SEAT!
Olyan pofont kapott Orbán amilyet még soha!
Ilyen amikor egy kosaras túl sok Michael Jackson videót néz!
Pancser: feleségének küldte el a szeretőnek szánt üzenetet ez a férfi!
Ilyen amikor együtt él az ex-feleség és a mostani!
Rohamosan nő a betöltetlen állások száma!
Alfa Romeo amit nem engedtek gyártani!
Kínos vége lett a magamutogatásnak! + videó
Az új M3 tartogat még meglepetéseket!
Köszönet az állatvédők munkájáért! - rengeteg állatka hálás nektek!
Híres lett a cica aki bonyodalmat okozott az esküvőn!
Csokis-karamellás omlós keksz sütés nélkül!
Munkabaleset: meghalt a Nógrád megyei gyári munkás!
Idióta: elkülönítette a tanár a rákos kisfiút a többiektől!
Kúp osztó: Suzuki Swift Sport 2018
Pécsi tűzoltók mentették meg ezt a kiscicát!
Bűncselekmény hiányában: a cél az Orbán család meggazdagodása!
Esküvő lefújva: durva dolog derült ki a vőlegényről!

thepost.hu

aki lemarad, az kimarad
Időjárás: köd, hideg és figyelmeztetés több megyére!
Vonat gyürte alá ezt az autót!
Új fejlemények a VV Fanni ügyben!
Mi jöhet még?- egyenesedik a pisai ferde torony
Bolondok vagyunk: nálunk a legdurvább a Black Friday?
Durva: a nyílt utcán lőtték agyon az óvónőt!
A megmentett cica le sem száll a megmentőjéről!
Durva: íme az Audi R8 ami kettészakadt!
Videó rögzítette milyen rövid idő alatt lopták el a BMW terepjárót!
Durva balesetet szenvedtek a helyszínre kiérkező rendőrök!
Romantika: 120 as tempónál esett egymásnak ez a pár a magyar autópályán!
Nem fogod elhinni mit vásárolt Orbán!
Szombathelyi trafikrablás: kétgyermekes családanyát lőtt arcon ez a férfi!
VV Radics:bizonyos nőket meg lehet verni!
Ennyi pénzt ér Orbán feje!
Méregdrága de túl könnyen törik az új iPad!
Elrendelték a Soros-hajó lefoglalását!
Bennszülöttek ölték meg az amerikai turistát!
A facebook leállásáról cikkez a sajtó!
Ittasan vezetett:vádat emeltek a Viszkis ellen!
Elfogták a férfit aki lelőtte a magyar nőt ma reggel!
Ez egy zseni: 1,5 milliárdos nyereséget fialt Mészáros biztosítója!
Továbbra is felvette halott édesanyja nyugdíját ez a nő!
Hóhelyzet: három megyére adtak ki figyelmeztetést!
Will Smith fia vallott a másságáról!
Megrázó: elkerülhetetlen volt a vonatszerencsétlenség!
Repülő motorokkal támad a rendőrség!
Százhatvanöttel száguldozott Budapesten ez az autós!
Nyugodt vagy? - nézd meg mire költené a nyereményt VV Vivien!
Lezavarták a totál részeg csapatot a pályáról!
Újabb terrortámadás Brüsszelben!
Ismét üzemanyagár-változás lesz!
Újabb magyar áldozata van a kaliforniai tűzvésznek!
Káosz és teljes útlezárás az M7-esen!

thepost.hu

aki lemarad, az kimarad
Hihetetlen: megmászta Lengyelország legmagasabb hegyét és egy mosakodó cica várta ott!
Brutális véget ért a hétvégi gyorsulás!
Isten szekere az Alfa Romeo Montreal!
Íme N. Zoltán az ország legpancserebb autó tolvaja!
Íme az igazi cigánypecsenye receptje!
Munkaerőhiány: több mint 80 ezer betöltetlen állás van!
Ezért vagy depressziós az együttlét után!
7 jel amiből tudod, hogy ki az igazi lelki társad!
Robot nagyhatalommá válhat a KIA!
Kóbor kutyusokat engedett be az IKEA a zord időjárás miatt!
Újabb fejlemény a bántalmazó matektanár ügyében!
Tűzvész: napokig őrizte a magára hagyott házat ez a kutyus!
Ez a télapós alkalmazás durván megfenyegette a gyerekeket!
Újra leszállunk a Marsra!
Ismét nőket támadtak meg Budapest belvárosában!
2 hét alatt 50 ezer gyorshajtás volt ebben a kis faluban!
Nézd meg a sofőr nélküli hótolót! + videó
13 ember fagyott meg alig két hónap alatt!
Külföldi buszsofőrök szelik majd a magyar országutakat!
Késett a vonat? - mutatjuk mennyi pénz jár vissza!
Ennyit költöttek a képviselők üzemanyagra: csak erős idegzetűeknek!
Nézzük ebből hogy mászik ki Orbán! + videó
Renault botrány: letartóztatták a cégvezért!
Megint itt tartunk: sorra dölnek be a jelzáloghitelek!
Beszélt a szökevény: új információk kerültek nap világra észak-koreáról!
Ennyire retteg Orbán? Kormányzása eddigi leggyávább intézkedését készül meghozni!
Kiesett egy férfi az 1-es villamos ajtaján! Eszméletlenül feküdt a földön hosszú percekig! + Fotó!
Ettől hülyébb balesetet jó ideig nem fog látni! + Videó!
Tűkkel szurkálta tele a földiepret az elvetemült asszony!
Orbán ezután bármikor lekapcsolhatja az internetet!
Megérkeztek az isaszegi horrorbaleset képei! Egy nő meghalt!
Pásztói horror: Ő lehet a pásztói lefejezett baba édesapja!
Tragédia: Meccs közben halt meg a 28 éves csornai focista!
Több milliárd forintot ad az Orbán-kormány a török menekültügynek!

thepost.hu

aki lemarad, az kimarad

THE POST.HU
KATEGÓRIÁK
SZTÁROK / GASZTRO
POLITIKA
RENDŐRSÉGI HÍREK
FELNŐTT HÍREK
AUTÓ HÍREK
KÖZÖSSÉG
FACEBOOK
TWITTER
GOOGLE +
YOUTUBE
INSTAGRAM
Amit látsz, az a hír,
amit tudsz, az a háttér,
amit érzel, az a vélemény.