Óriási megtiszteltetés, Demjén Ferencet választották ki - 700 milliós támogatás érkezik

Demjén Ferenc énekest kiválasztották egy olyan különleges projekt élére, amire eddig csak nagyon kevés magyar zenésznek volt lehetősége. A Nemzeti Filmintézet 700 millió forintot szán arra, hogy Demjén Ferenc slágereiből romantikus filmvígjáték készülhessen, amint azt az MTI hírül adja.

A film címe "Hogyan tudnék élni nélküled?", a forgatókönyvet Kormos Anett és Goda Krisztina írta, a rendező pedig Orosz Dénes lesz.


A sajtóközlemény szerint a film egy két idősíkon játszódó történet lesz, amelyben a zenei karrierjében és magánéletében megrekedt harmincas főhős egy ismeretlen férfi által írt levélköteget talál elhunyt nagyapja házában. A levelekből egy 1989-es szerelmi történet rajzolódik ki, amikor a főhős édesanyja barátnőivel a Balatonnál nyaral, és közös életét tervezi az apja által számára kijelölt vőlegényével. Eközben a lányok egy rockzenekar tagjaival ismerkednek meg, és mindent elsöpör a szerelem.

A Filmintézet 700 millió forinttal támogatja a produkciónak, melyet az IKO gyárt. A film főbb szereplőit már kiválasztották, de néhány mellékszerepre még folyik a válogatás.


A hazai könnyűzene terén kevés olyan művész van, akinek slágereiből film készült volna, de a példák között említhető Fenyő Miklós és a 2009-es "Made In Hungaria" című film. Hamarosan ehhez a kiváltságos társasághoz csatlakozik Zalatnay Sarolta is, akinek életéről szintén filmtervet készítenek. - közölte a 168.hu