Nem akármit szerzett meg Tiborcz István - Magyar Péter szerint családi részvénytársaság lesz az ország

**Magyar Péter bírálja a Vörösmarty téri üvegpalota ügyét: "Családi részvénytársaság lesz az ország"**

Az Orbán-kormány egykori igazságügyminiszterének, Varga Judit exférjének, Magyar Péternek nem tetszik, hogy részben Orbán Viktor vejéhez, Tiborcz Istvánhoz került a Vörösmarty téri üvegpalota. A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) jóváhagyásával Tiborcz István és Jellinek Dániel érdekkörei megoszthatják egymás között az egykori Országos Rendező Iroda (ORI) székházát.

Magyar Péter a Facebook-oldalán osztotta meg gondolatait az ügyről, ám rövid idő elteltével törölte a bejegyzést. Annak ellenére azonban, hogy a poszt már nem volt elérhető, a Facebook-sztoriban még látható volt, így nyomokban megmaradt a véleménye.

A volt igazságügyminiszter exférje szóvá tette, hogy egy részét a Vörösmarty téri üvegpalotának Tiborcz Istvánhoz köthető érdekcsoportoknak adják át. Kijelentése szerint ez az eset semmiben sem különbözik attól a folyamattól, amely az ellenzéki választási győzelem után zajlik, amikor a vagyonok "átvándorolnak" azokhoz, akik korábban is tulajdonában tartották azokat.

Magyar Péter hangsúlyozza, hogy a kontroll elvesztése miatt már nem tartják vissza magukat az érintettek, és nyíltan vállalják a részüket a vagyonmegosztásban. Szavai szerint az ország egyfajta "családi részvénytársasággá" válik.

Magyar Péter az elmúlt hetekben intenzív kampányt folytat a NER (Nemzeti Együttműködés Rendszerének) által eddig védettnek tartott személyek ellen. Az ex-miniszter fordulata érdekes módon a kegyelmi botrány kirobbanása után következett be, amelyben Novák Katalin miniszter belebukott, és Varga Judit is közvetetten érintett volt a kegyelmi ügyben.